Vitun kaupunkipyörät!

mitäänsööntöjä

Helsingin kapeiilla kaduilla keskustassa suikkii kaupunkipyöriä. Mistä päin ja minne päin vain. Ilman mitään järkeä.

27

1360

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyll
      • Kui_täh

        Muista laittaa pyörän tunniste siihen kommenttiin. Ilman kuskia pitkin katuja suihkivat kaupunkipyörät on todella syytä laittaa kuriin. Sen järjen paikka on siinä istuimen yläpuolella, pyörän kuljettajan päässä...


    • hipii

      Omahyväinen virne naamalla vedetään ihan miten sattuu!

      • kundi.meikkaa

        Varsinkin naiset ja naismaiset miehet ajelevat tosiaan miten sattuu niillä Alepafillareilla.


    • Naispyöräilijä

      Samalla lailla suurin osa muistakin pyöräilijöistä ajelee, mutta se Alepan mainos erottuu värin puolesta niin hyvin.

      Poliisien pitäisi enemmän puuttua pyöräilijöiden käytökseen, mutta tämän vuoden valvontakiintiö on jo täynnä (muutama päivä/vuosi). Jo vuosia ovat suurin osa pyöräilijöistä saanut terrorisoida meitä muita liikenteessä liikkuvia.

      Itse olen myös pyöräilijä ja noudatan liikennesääntöjä eli ajan ajoradalla ellei ole pyörätietä tai -kaistaa, punaiset valot pysäyttävät minut, päästän jalankulkijat suojatien yli, en aja yksisuuntaista katua väärään suuntaan jne.

      Pari päivää sitten viimeksi ajoin Helsingin keskustassa (mm. Aleksilla, Kaivokadulla Manskun suunnasta Kaisaniemen kadulle, Tehtaankadulla, Erottajalla jne) omalla pyörällä eikä yksikään autoilija soittanut minulle torveaan tai kiillannut minua. Odottivat kiltisti perässäsi, jos ei ollut mahdollisuutta vaihtaa kaistaa ja ohittaa minut.

      • äläpä-yleistä

        Pyöräilijät ajavat mielestäsi huonosti mutta sinä itse pyöräilijänä ajat kuin mallioppilas. Jokin ei nyt täsmää.


    • sujuvampaa-pyöräilyä

      Helsingissä on tehty suuria suunnitelmia pyöräilyn sujuvoittamiseksi. Kaupunkipyörät ovat vain yksi osa tätä suunnitelmaa jolla pyöräilyä helpotetaan. Lisää väyliä rakennetaan ja osa autojen viemästä tilasta (esim. parkkitilat) osoitetaan pyöräilijöiden käyttöön.
      Pyöräily on tällä hetkellä suosituinta ja sen odotetaan yhä lisäävän suosiotaan joten pyöräilijöitä tulee lisää katukuvaan esim. sähköpyörät ovat lisääntyneet suuresti ja niillä päsee nopeasti kohteisiin taajamissa.
      Liikenneratkaisut laahaavat perässä koska ne on suuniteltu aikana jona pyöräilyn lisääntyvää suosiota ei osattu ennustaa.

      • Terve.hetero

        Ikävää että yhtä vähemmistöryhmää suositaan enemistön kustannuksella.
        Mutta näinhän siinä käy, kun vihreät feministilesbot ja hinttarit pääsee päättämään terveiden asioista.


      • entinen_asiakas

        Keskustan liikkeet kiittävät, kun autolla tulevat asiakkaat jääävät asioimaan Kehille.


    • homma-rokkaa

      Alle 15 km matkan voi ihan hyvin pyöräillä. Ainoastaan jos tarvitsee roudata tavaraa, kuten esim. kauppakasseja, voi ottaa auton alle.

    • Eihän_tuo_mittään

      Käväisepä autolla Kööpenhaminassa, pyöräilijöiden taivaassa! Satunnaisen autoilijan silmin yksi helvetti.

    • maailma_muuttuu

      Minäkin ajoin ennen autolla joka paikkaan, olin läski, söin joka tilaisuuden tullen ja kännäsin. Nykyisin olen salaattia pupeltava, hintahtava, neitimäinen ja hintelä sukkahousu-ohjus.

    • ihme_paikka

      Missä tuollainen kaupunki on? Tiedän Turun, Tampereen ja Helsingin kaupunkipyörät mutta että Vitun kaupunkipyörät. En ole kuullutkaan.

    • Paskaroiskuuostarilla

      Työnsin pumpun peräaukkoon ja ripulin alepa pyörien eteen Kontulassa.
      Buahahaa paskaa roisku housuillekki.
      Ihmiset meinasivat yrjötä metrossa ku hieroin paskaa naamaanki.
      Anteeks et oon pilvessä ja piti vähän nollata ja keventää lastia.

    • mikä--ihmeen--pyörä

      Asun kaupungissa ja minulla on pyörä. Onko minulla nyt sitten kaupunkipyörä?

    • tuli.väistettyä

      Eilen tuli yksi vatipää Uudenmaankadun tunnelissa vastavirtaan !!!!

    • ikää_on

      Tänä vuonna niitä tulee myös Vantaalle. Tikkurilassa jalkakäytävät ovat jo nyt keväästä syksyyn täynnä yli 12 vuotiaita pyöräilijöitä. Hyvä, että sinne edes jokunen jalankulkija mahtuu.

      Pääsääntöisesti pyöräilijät eivät noudata liikennesääntöjä ja sen huomaa myös jalkakäytävillä, jossa nämä itsekkeet pyöräilijät ajavat jalankulkijoiden päälle ellei heitä väistä. Laista löytyy, että ajoneuvon kuljettaja on väistämisvelvollinen!

      Täytyyhän pyöräilijänkin katsoa mikä liikennemerkki on siinä suunnassa minne on menossa eli suoraan, vasemmalle tai oikealle.

      Joutuuhan autoilijatkin katsomaan saako ajaa suoraan vai ei. Samatan saa kääntyä vasemmalle tai oikealle tai ei. Mikä liikennevalo on jne.

      Polkupyörä on ajoneuvo ja niitä koskee pääsääntöisesti samat liikennesäännöt kuin autoja.

      Onneksi Tikkurilassa ja sen ympäristössä on katuja missä voi turvallisesti kävellä ajoradalla ja "luovuttaa" se viereinen jalkakäytävä pyöräilijöille.

      On se aika koomisen näköistä, että jalankulkija kävelee ajoradalla ja siinä vierellä pyöräilijä ajaa jalkakäytävällä!

      Olen itsekin pyöräilijä enkä vielä yli 60 vuotiaana naisena ole ajanut jalkakäytävillä ellei ole pyörätietä. Ajoradalla on paljon turvallisempaa ajaa pyörällä kuin monilla pyöräteillä tai yhdistetyillä pyöräteillä ja jalkakäytävillä. Kokemusta pyörällä ajosta ajoradalla löytyy myös muualta Euroopasta kuin Suomesta.

      Poliisien olisi jo vuosia sitten pitänyt puuttua pyöräilijöiden käyttäytymiseen liikenteessä.

      • nykyaikaa

        Ei se ole kaupunkipyörän syy, jos kersat ajelevat Vantaalla miten sattuu. Tai vähän vanhemmatkin.

        Kyllä se lähtee pääosin kotoa, miten toisia ihmisiä kohtaan käyttäydytään.

        Olet oikeassa tuossa lopussa. Poliisin pitäisi puuttua moneen muuhunkin. Sääntöjä noudattava ihminen voi vain sivusta katsella näiden huligaanien toimia. Puuttumaan ei saa mennä, ettei vain loukkaa jonkun piltin ihmisoikeuksia.


      • lapset.perivät.asenteen
        nykyaikaa kirjoitti:

        Ei se ole kaupunkipyörän syy, jos kersat ajelevat Vantaalla miten sattuu. Tai vähän vanhemmatkin.

        Kyllä se lähtee pääosin kotoa, miten toisia ihmisiä kohtaan käyttäydytään.

        Olet oikeassa tuossa lopussa. Poliisin pitäisi puuttua moneen muuhunkin. Sääntöjä noudattava ihminen voi vain sivusta katsella näiden huligaanien toimia. Puuttumaan ei saa mennä, ettei vain loukkaa jonkun piltin ihmisoikeuksia.

        Se on juurikin noin. Kehitysvamma ei tartu,mutta asennevamma periytyy.


      • Jalankulkijaonkuningas
        nykyaikaa kirjoitti:

        Ei se ole kaupunkipyörän syy, jos kersat ajelevat Vantaalla miten sattuu. Tai vähän vanhemmatkin.

        Kyllä se lähtee pääosin kotoa, miten toisia ihmisiä kohtaan käyttäydytään.

        Olet oikeassa tuossa lopussa. Poliisin pitäisi puuttua moneen muuhunkin. Sääntöjä noudattava ihminen voi vain sivusta katsella näiden huligaanien toimia. Puuttumaan ei saa mennä, ettei vain loukkaa jonkun piltin ihmisoikeuksia.

        Aina toisinaan huomautan pyöräilijöitä (yli 12-vuotiaita) jalkakäytävällä ajosta. Minua on haukuttu vaikka millä nimityksillä, syljetty päälle huitaistu, uhattu hakkaa, sanottu, että pitäisi tappaa jne. Sanojina on niin naiset kuin miehet, nuoret kuin vanhat. Toisinaan sitten tulee sanottu takaisin yhtä sun toista ja siitähän ne pyöräilijät ei yhtään tykkää!

        Rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta, pahoinpitelystä tai pyörällä päälle ajosta on turha tehdä, koska ei niitä tutkita vaikka olisi tietoa henkilöstä joko nimi tai osoite.

        Pyöräilijät ovat koskemattomia!

        Pyöräilijät ovat sitä mieltä, että kun he ajavat jalankulkijan päälle niin jalankulkija on kävellyt heidän päälle! Ajoneuvon kuljettaja on se joka väistää jalankulkijaa. Pyörällä ei saa edes ajaa jalkakäytävällä. Parempi pysyä kotona mikäli ei uskalla ajaa ajoradalla ellei ole pyörätietä.

        Pyörätie on rakenteellisesti ajoradasta erotettu osa ja siinä pitää olla pyörätien liikennemerkki.


      • katse_peiliin

        "Minua on haukuttu vaikka millä nimityksillä, syljetty päälle huitaistu, uhattu hakkaa, sanottu, että pitäisi tappaa jne. Sanojina on niin naiset kuin miehet, nuoret kuin vanhat. "

        Mielestäni hyvin erikoista jos kokee tuollaista. Ehkäpä olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä mistä moinen johtuu. Liikenne kun on yhteispeliä ja muiden huomioon ottamista. Siellä ei olla yksin. Ehkä sinun kannattaisi muuttaa jonnekin maalle korpeen jossa voisit tallustella rauhassa. Toki sielläkin voi tulla joku maastopyöräilijä vastaan ja toinen sitten joutuu siirtymään linjaltaan.

        Minua pyöräilijänä ei ole haukutta tai muutakaan. Pari kertaa on huudettu "kiitos" perään, vaikka mielestäni muiden huomioon ottamisesta ei tarvitse erikseen kiitellä. Heilautin kättä kiitokseksi.


    • 1x2pennitmiljoonaksi

      Läskiperseautoilijat inisee! Kuka pelle ottaa oman auton Helsingin keskustaan?

      • näinhänseon

        Kermapersesukupolveen kuuluva ylipainoinen autoilee lyhyetkin matkat.


    • Pyöräilijäväistää

      "Mielestäni hyvin erikoista jos kokee tuollaista. Ehkäpä olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä mistä moinen johtuu. Liikenne kun on yhteispeliä ja muiden huomioon ottamista. Siellä ei olla yksin. Ehkä sinun kannattaisi muuttaa jonnekin maalle korpeen jossa voisit tallustella rauhassa. Toki sielläkin voi tulla joku maastopyöräilijä vastaan ja toinen sitten joutuu siirtymään linjaltaan."

      Sinun mielestä jalankulkija on se, joka väistää pyöräilijää jalkakäytävällä???? Eiköhän sinulla ole itselläsi peiliin katsomisen paikka?

      Liikenne on yhteispeliä ja muiden huomioonottamista, mutta se ei meinaa sitä, että te pyöräilijät saatte ajaa jalkakäytävällä. Vain alle 12- vuotias saa ajaa ellei siitä ole haittaa.

      Sinun pyöräilijänä kannattaa opetella liikennesäännöt. Polkupyörä on ajoneuvo ja sillä ajetaan ajoradalla ellei ole pyörätietä. Polkupyörää koskee pääosin samat liikennesäännöt kuin muita ajoneuvoja.

      Ellei ole pyörätien liikennemerkkiä niin se on jalkakäytävä. Jalkakäytävää ei tarvitse merkitä jalkakäytävän liikennemerkillä, mutta voidaan merkitä.

      • katse_peiliin

        Asiat voi hoitaa aikuisten tavoin. Itku-potku-raivareihin sortuvat yleensä pienet lapset ja itsekeskeiset maailmannavat.


      • Pyörällä_Helsingissä
        katse_peiliin kirjoitti:

        Asiat voi hoitaa aikuisten tavoin. Itku-potku-raivareihin sortuvat yleensä pienet lapset ja itsekeskeiset maailmannavat.

        Jos pyöräilijöille huomauttaa sanomalla, että tämä on jalkakäytävä ja pyörät kuuluvat ajoradalle/pyörätielle. Se on asiallisesti huomautettu, mutta TE pyöräilijät saatte siitä "itku-potku-raivarit".

        Myös Minua on TEIDÄN puolesta kohdeltu vaikka miten kävellessäni jalkakäytävällä ja TE käyttäydytte kuin pikku lapset!

        Olen pyöräilijänainen ja ikää on jo, mutta en ikinä aja tai ole ajanut pyörällä jalkakäytävillä. On tullut muuallakin pyöräiltyä kuin täällä pienessä Suomessa ja sen pienessä pääkaupungissa nimeltä Helsinki. Ja pyöräileminen jatkuu myös Helsingin keskustassa!

        Pyöräilijät voisivat jo vihdoinkin alkaa käyttäytymään niin kuin yli 12-vuotiaalta edellytetään. Noudattamalla liikennesääntöjä pyöräily muuttuu paljon mukavammaksi ja helpommaksi.

        Samoin poliisit voisivat jo puuttua pyöräilijöiden ajotapoihin.

        Autoilijoille Kiitos, kun huomioitte meidät pyöräilijät.


    • HienojaIhmisiä

      Pyöräilijät ovat niin paljon parempia ihmisinä ettei heidän tarvitse välittää muista tai mistään säännöistä. Ei kun Robinhood sukkikset jalkaan ja aivot narikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe