Irlanti äänesti KYLLÄ aborttioikeudelle

HandyMC

Kaksi kolmasosaa eli 66 prossaa (naisia ja nuoria eniten) irlantilaisista on sitä mieltä että aborttioikeus on irlantilaisnaisten oikeus. Enää ei tartte kenenkään kuolla raskauteen eikä lähteä hakemaan aborttia muualta. On se ollutkin hävytöntä miten naisia on kohdeltu.

10

884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äänestystulos

      Nyt ollaan puolesta-ja-vastaan-tilanteessa Irlannissa, ikään kuin siellä nyt alettaisiin holtittomasti tehdä abortteja naislaumoille. Irlannin äänestys sallii nyt abortin, ja sille tulee varmasti kireät ehdot, mutta enää ei ole jokaisen raiskatun pakko mennä Englannin puolelle apua hakemaan.
      Abortti on aina kurja asia. Kukapa sitä haluaisi! Mutta ollaan joskus pakkotilanteessa.

      Irlannissa ei ole saanut ehkäisyvalistusta eikä aborttia. Voi vain kuvitella millainen määrä traagisia tilanteita on kestetty, ja millainen on ollut ei-toivotun lapsen elämä.
      Muutama vuosikymmen sitten ei-toivotut raskaudet oli Suomessakin vain kestettävä. Laittomia enkelintekijöitä" sitten oli alkeellisine välineineen. Moni nuori nainen menetti siinä henkensä.

      Katolinen usko haluaa jokaisen sikiön jäävän eloon, millaisiin oloihin tahansa, terveydentilasta riippumatta, köyhyyteen, asunnottomuuteen, kurjuuteen. Sitä on vaikea käsittää.

    • Niin kävi, onnittelut irlantilaisille minunkin puolestani. Seurasin livenä äänestystä ja laitoin tännekin kommentin, mutta jostain syystä tämä keskusteluosio ei toiminut viikonloppuna ollenkaan. Kirjoitus ilmestyi tuonne "luetuimpiin" vaikkei se tullut keskusteluketjuun ollenkaan.

      Hienoa, että irlannin naiset saavat terveydenhuoltoa kotimaassaan eikä raskaana oleva nainen ole enää lainsuojaton ja joudu matkustamaan ulkomaille saadakseen apua.

    • FaktatEsiin

      Tämä äänestystuloshan osoittaa selvästi myös sen, miten kävisi Suomessa. Maallistuneet suomalaiset äänestäisivät tuskin toisin.

      • millonniitätulee

        "Käytännössä laki muuttui, koska kansa maallistui. "

        Pelkkää mutuarvioo vailla todisteita niinkun kaikki muukin suosijapropaganda. Rahkeesi eivät kuitenkaan riitä kuin yäällä mussuttamiseen.

        "Järjestät vain sen kansanäänestyksen"

        Miksi sinä et järjestä sitä? Vai pelottaako ettei tulos oiskaan mieluisa?
        Kerro toki miten tavallinen kansalainen sellasen voi järjestää, jos kerta tiedät ja niin helppoo on. Ainiin, et pysty muuhun kun pakkomielteiseen samaa tyhjänpäivästä älämölöö jankuttavaan valhetörkysyyttelyyn. Etkä edes haluakaan kun millään muulla ei ole väliä. Pääasia että saat oksentaa tänne sitä pahaa oloos, vaikkei edes näytä helpottavankaan.


      • turhahaihatella

        Täältäkin näemmä taas hätä.kitisty poistoon liian kiperiä vastustavia viestejä..

        Turha vedellä siitäkään mitään omien toivemutujen mukasia johtopäätöksiä. Niin kauan ei voi tietää kun kansalle ei ääntä anneta. Eikä suomalaiset oo ollenkaan yhtä helposti vedätettävissä pr.o-aborti.onistisella propag.andalla kun heikkopä.iset jossain muualla. Maallistuminen on kokonaan erillinen asia lasten ihmisoikeuksien ymmärtämisestä.


      • ottikokovilletaas

        Sitäpaitsi noista syistä ois pitäny äänestää erikseen, ja pelkkä syiden täysvapaus rv12 saakka -pykälä tuskin koskaan ois erillisenä menny tuollakaan läpi. Tai juuri missään muuallakaan. Mutta ovelat femina.tsit ujutti sen tietenkin mukaan toisen sellasen oheen, jonka moni vastustajakin hyväksyy ja jopa kokee tarpeellisena. Niinpä kahdesta huonosta oli pakko valita jompi kumpi..


    • vihervassarifemakko

      No Irlannissahan kansa on maallistunut jo aikoja sitten: Katolisen kirkon valta-asema on liittynyt pitkälti kulttuuriin ja sen yhteiskunnalliseen asemaan.

      En näe tulosta mitenkään huonona asiana: Tähän asti voimassaollut laki ei ole estänyt abortteja (sillä aborttiturismi on ollut avoimesti sallittua) ja se on kaiken lisäksi aiheuttanut vahinkoa naisille, jos syy on ollut raiskaus/fataali kehityshäiriö ja tiettävästi ainakin yksi kuolemantapaus on sattunut. Sillä ei ollut mitään tekemistä lasten/naisten suojelemisen kanssa, vaan tuottaa rahaa instituutiolle jota johtaa vanha, pedofiileja suojeleva ukko. Toivon vaan, että tästä seuraisi _järkeviä_ muutoksia aborttioikeuteen, seksivalistukseen, ehkäisyn saatavuuteen jne. eikä samanlaista menoa mitä vaikkapa yhdysvalloissa on ollut lääkärimurhineen ja partial-birth-abortteineen...

    • ettähurraavaanaivopesu

      Onhan se tosiaan järjen riemuvoitto ja sivistyksen huipentuma . ryhtyä mukavuusmu.rhaileen yhteiskunnan heikoimpia ja suojattomimpia jäseniä...

    • Anonyymi

      Olipa mahtavia uutisia Irlannista! Niin se maailma vaan muuttuu että naisetkin ennen pitkää saa ihmisarvon. Ehkä kohta muuallakin kuin kerta pata antiikkinen Irlanti niin joskus muissakin seniilien ja impotenttien pappojen hallitsemissa kerhoissa. Nasevaa ja tyhjentävää. 🎯🤗

      • Häd.ä runcc.uhan se täällä rieh.uu yöstä seuraavaan..
        Äcciä se siv.isdys ja lasten ihm.is oic.heucsien cunn.ioidus palaa, kun daj.utaan mikä cohd.alocas virhe tulikaan tehtyä. Lup.aavia mercc.ejä on ollut viime aikoina ilmoilla Ameriikan suunnalla.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe