Aihe

Componentan konkurssi lähellä.

valuri

Componentalta on rahat loppu. Kuulin, että Componentan yksi suuri asiakas on jättämässä Componentan, mikä tulee olemaan Componentan kuolinisku.

426

7565

  Vastaukset

  • Varmaan kävit kahvilla Juukassa? Sieltä kuuluu usein kummallisia asioita, joilla ei ole välttämättä totuuden kanssa paljoa tekemistä.

  • Herlin alkoi ulostamaan. Myykää vielä kun jotain saa!!!

  • Jaahas, herra kusettaja, herra Sumblum, numeronmurskaus, Predak ja mitä näitä nyt oli.

   Oot niin kateellinen Harri Suutarille kun jätti uppoavan laivan (tulikivi), että levität tätä valheellista tietoa componentasta jopa suomi24. Componentalla ei todellakaan ole rahat loppu toisin kuin tulikivellä.

   Kannattais varmaan hakeutua hoitoon, alkaa olla meininki aika huolestuttavaa.

  • Ei pidä väheksyä näiden netin hourintapalstoille tehtyjen epätoivoisten, myötähäpeää synnyttävien mutta samalla ratkinaurettavien kurssimanipulointiyritysten viihdearvoa: Jo mielikuva tietokoneella euronkuvat silmissä kyyhöttävästä veltosta peruspäiväraha-investorista laatimassa huippunerokkaita kurssinkääntöviestejä on silkkaa sketsi-ainesta.

  • Konkurssiin Componenta menee. Eihän Suutarilla ole edes rahaa investoida uusiin koneisiin ja laitteisiin. Museovehkeillä Componenta yrittää kilpailla kiljailijoiden modernien vehkeiden kanssa. Nyt kannattaa myydä. Konkurssi koittaa syksyllä.

   • Kun component saa velat pois maksetua, rupee tulemaan tulostta,nyt kanataa ostaa osakeita..


  • Myin tänään Componentan osakkeet ennen konkurssia. Siirsin rahat tuottavaan kohteeseen.

   • mikähän se tuottava kohde mahtaa olla?


  • Isot pojat ovat taas saaneet sisäpiiritietoa ja myyvät Componentan osakkeita. Sama toistuu päivästä toiseen, eli aamulla ostetaan osake nousuun pieniellä osakemäärällä ja sen jälleen myydään isoja määriä laitaan. Eilen myytiin kaikille halukkaille 0,19 euroon asti, tänään 0,185 euroon asti ja huomenna myydään 0,18 euroon asti. Viimeistään nyt kannattaa Componentat myydä.

  • Pian kannatta ostaa, Componenta.

  • Voi surkeuden surkeus. Herliinin Riikantorppa kaataa Componentan osaketta laitaan hinnasta välittämättä kilpaa Nordea Bank Abn kanssa kuten aiemminkin. Sisäpiiritieto vuotanut. Miksi edes ostin tätä surkimusta vuosi sitten 30 sentillä? Myynkö tänään 18 sentillä? Sekin olisi paljon enemmän kuin konkurssista saatava 0 senttiä.

  • En myynyt ahneuksissani eilen 18 sentillä. Tänään en saa edes 18 senttiä tästä vessapaperista. Herlin myy Skandinaviska Enskilda Bankenin kautta tänään 18 sentillä, huomenna 17,5 sentillä. Laitoin omani myyntiin 17,98 sentillä. Ostakee osakkeeni.

  • 17,98 sentillä ei ole yhtään osaketta myynnissä. Jos osakkeita ei edes ole, niin niitä on vaikea kenenkään ostaa. Kannattaa laittaa suoraan ostolaitaan kaikki, jos vain haluaa päästä eroon. Muuten voi käydä tulikivet, eli viimeisen puolentunnin aikaan joku ostaa yli 40 kertaa vain yhden osakkeen. Saat vain muutaman euron ja maksat esim. Nordnetissa välityspalkkiota paljon enemmän.

  • Nilkas Herliinin miljoonapotista taas 200 000 lapun mälli 19 sentissä. Laput laitaan lyömällä kyykätään 15 senttiin.

  • Päivän eniten laskenut pohjasakka Valoe & Componenta.

  • Componentan vanhat vehkeet ei pysty kilpailemaan turkkilaisten yritysten uusien koneiden kanssa. Turkista saa viisi työmiestä yhden Componentan työmiehen hinnalla.

   • Joko alkaa kohta Tulikiven konkkailmo putkahtaa maailmalle? Tänäänkin lähes 5% pudotusta pörssissä, taitaa olla tieto konkurssista levinnyt. Talkinmyynti-ilmoitusta ei vieläkään kuulu? Säälittävä firma ja varsinkin tj!


   • Eikö nimimerkki Predak( sekä mm tämän ketjun pila nimimerkit)julistanut sharevillessä että tulikiven talkki varantojen myynti ratkeaa kesäkuun loppuun mennessä. Tämä kirjoittelija on yksi iso vitsi.


   • Niinhän se julisti, tais olla vaan kusetusta, että saisi kurssin nousuun.

    Jos tää kirjoittaja, joka täällä puhelee lämpöisiä Tulikivestä ja pas☆☆☆ Componentasta, on sama henkilö kuin Sharevillen Predak ja Kauppalehden Numeronmurskajaa ja ne monet muut eri nimimerkit, niin kyseinen herrahan on Tulikiven sisäpiiriin kuluva henkilö, ainakin kauppalehden palstalla näin on paljastettu, ja esim. Harri Suutari tunnisti myös ko. kaverin kirjoituksista..nimeä en viitsi paljastaa, jokainen voi itse nimen kaivaa netistä.
    Epäilys on vahva, että sama henkilö, kirjoitustyyli on samanlainen, jutut samat, ei yleensä vastaa muiden kirjoittamiin viesteihin, niinkuin ei juurikaan vastaillut sharevillessä ja kauppalehdessä ja kirjoittaa täyttää tuubaa Harri Suutarista ja Componentasta, koska on Harrille niin katkera siitä, että Harri jätti uppoavan laivan ( Tulikiven)

    Nauraattaa esim. tää viesti, jonka todennäköisesti kyseinen herra kirjoittanut:
    "Täällä moni vedättää vastuuttomasti Componentan osaketta ylös, mitä Rahoitustarkastus tulee tutkimaan"
    Kuinka moni täällä yrittänyt vedettää Compon osaketta vastuuttomasti😀

    Herra itse siisäpiiriläisenä (jos on sama henkilö) jakaa väärää tietoa Tulikivesta, että saisi kurssia nostatettua, samaa yritti myös kauppalehden palstalla ennen kuin sai ip-bannit ja sharevillessä myös.
    Siinä sitä olisi rahoitustarkastukselle tutkimista.


  • Suutarin pitäisi keskittyä Componentan pelastamiseen. Puuhastelu vie vain konkurssiin ennen syys sateita.
   yle.fi/uutiset/3-9811610

  • Suutarin poika voi ketkuilla ja päästää osakkeen yhteen senttiin. Sitten hän suuntaa itselleen osakkeita yhdellä sentillä. Piensijoittaja itkee ja Harri saa määräysvallan. Älyttömän suuri palkka Suutarilla.

   • Kommentointisi kertoo hyvin tietämyksesi tason näistä kuvioista.


  • Tilauskirjat ovat tyhjinä. Rotat jättävät uppoavat laivan.

  • 4.8.2017 Componentan osake maksoi 29,4 senttiä, 18.8.2017 osavuosikatsaus ja siitä lähtien osakkeen hinta puolittui vuoden loppuun mennessä 13,8 senttiin. Täällä moni vedättää vastuuttomasti Componentan osaketta ylös, mitä Rahoitustarkastus tulee tutkimaan. Componentan osake tulee jälleen laskettelemaan osavuosikatsauksesta alkaen puoleen nykyisestä vuoden loppuun mennessä.

   • Mites toi Tulikiven vedätysyritys?
    Ympäri nettiä huudellaan perättömiä juttuja, että saataisiin kurssi nousemaan, koska omat salkut täynnä isoilla miinuksilla firman osakkeita. Esim. talkinmyynti, hyvät osarit ja mitä kaikkee sä oot yrittänyt.

    Uskon, että Componenta jatkaa samalla hyvällä tiellä kuin viime osarista sai lukea, velat vähenee kovalla tahdilla ja Componentan isot kansainväliset asiakkaat takoo huippulukemia, kyllä sen luulisi Componkin tuloksessa näkyvän. Ostin itse tänään lisää Componentaa.


  • herliiniltä 100000 yksikön jööti 21.5 senttiin ........... juhlat loppuivat :):):)

  • Mitä tapahtuu??? Puu kaatuu!! Neljän päivän vedätys ohi ja -6.21% taulussa. Tuuttuut!

  • Täällä tuntuu olevan täysin hölmöä kisailua Tulikiven ja Componentan välillä, aivan kuin näillä mitättömillä konkurssikypsillä pikkufirmoilla olisi mitään merkitystä maailman markkinoilla (ei edes Suomen markkinoilla). Molemmat voivat mennä konkurssiin, ei toisen konkurssi pelastaisi toista konkurssilta. Kaikkien lukujen valossa kumpaakaan tuskin on olemassa muutaman vuoden päästä ja epäilen, että kumpaakaan ei mikään yritys tule ostamaankaan.

   Huomaan, että joillakin on täysin naurettava kuvitelma, että pörssissä on kyse kaksintaisteluista. Ei todellakaan ole. Aivan sama kuin jotkut eivät ymmärrä, että järkevät sijoittajat voivat kahta kilpailevaa yritystä samaan aikaan. Esimerkiksi on paljon Nokian omistajia, joilla on myös Erikssonin osakkeita.

  • Tais Suutari saada kenkää Tulikiveltä ja sitte siirtyi Componentaan.

  • Componentan hallituksen puheenjohtajana 2003-2012 toiminut Heikki Bergholm vähentänyt kolmanneksen osakkeistaan heinäkuussa. Bergholmilla on varmasti kuumalinja Componenta sisäpiiriin edelleen olemassa...

  • Bergholm on eittämättä varmistanut Componentan lähipiiriltä ennen myyntiään kannattaako "verotusmyynnit" tehdä ennen vai jälkeen osavuosikatsauksen.

   Seppo Saarion ensimmäinen käsky
   Osta kun sisäpiiri ostaa ja myy kun sisäpiiri myy. Sijoittajakonkari Seppo Saarion mukaan ohje on pitänyt hyvin kutinsa ajan saatossa. Ohje perustuu siihen, että yrityksen sisäpiirillä on aina parhaat tiedot yhtiön asioista.

  • Samaa katsoin. Kun 10 vuotta Componentan hallituksessa istunut sisäpiirilläinen puheenjohtaja myy, myy sinäkin. Ylihuomenna Componentan osavuosikatsaus, mikä tulee olemaan umpisurkea, joten Bergholmin myynnin ennen osavuosikatsausta ymmärtää hyvin. Konkurssin koittaessa Componentan tappiot jäävät jumiin (ei hyödynnettäessä), kuten Benefonissa kävi.

  • Kyllähän Componentan konkurssi on ollut nähtävissä jo pitkään. Vain hullu enää omistaa tällaista mätäpaisetta.
   1v. muutos -11.74%
   2v. muutos -51.12%
   3v. muutos -76.81%
   5v. muutos -86.63%

  • Hyvin möit. Componentan surkea taaperrus jatkuu kohti konkurssia. Tänäänkin -7,55% taulussa. Vaikka paljon on laskettu, todennäköisesti lasketaan vielä 100 %.

  • Itse ostin lisää tänään. Kyllähän Oskari oli ihan OK. Velat vähenee koko ajan ja tulista syntyy. Predak ota lääkkeet ja mee kattoo salkkareita.

  • Mielestäni on erikoista, että rapsan mukaan 65% liikevaihdosta syntyy autoteollisuudesta kahden suuren asiakkaan tilauksista, ettei liikevaihto kasvanut juurikaan vaikka päämiehillä menee erittäin hyvin. Mitähän tapahtuu kun suhdanne kääntyy jos tälläkään hetkellä ei liikevaihtoa saada kasvatettua vaikka tilauskanta oli 5% suurempi Q1 lopussa kuin vuotta aikaisemmin? No toki yhtiö oli vuosi sitten melko sekavassa tilassa, joten ehkä selityserä löytyy siitä.

   Kannattavuus säilyi melko stabiilina paitsi toki vuodentakaiseen verrattuna, mutta tässäkin sama selityserä kuin edellisessä. Kannattavuus on kuitenkin riittävällä tasolla saneerausvelkojen takaisinmaksua ajatellen, joten tämä taso on riittävä.

   Taseen ongelmia kävin jo edellisessä viestissä läpi, erityisesti Calebbin riemuksi täytyy ihmetellä, miksi taseessa ei ole avattu korottomia saamisia ja velkoja? Ostovelkojen ja myyntisaamisten määrä jää salaisuudeksi. Käyttöpääomaa oli kuitenkin saatu vapautettua melko paljon suhteessa käyttöpääoman eriin.

   Liiketoiminnan kassavirta on kuitenkin pienoinen pettymys. Käytännössä rahaa on tullut n. 2,5 miljoonaa kun oikaistaan käyttöpääoman muutokset. Käyttöpääoman vapautuminen on ollut melko suurta ja vaikka Främmestadin osalta neuvotteluja käydäänkin, ei käyttöpääomaa voida saada kovin paljoa enempää vapautettua ilman vaikutusta toimitusvarmuuteen. Kassa on kuitenkin kohtuullisen vahva ja konkurssin riskin voidaan arvioida pienentyneen todella pieneksi ilman asiakasmenetyksiä.

   Mitenhän Q3? Tilauskanta melko pieni ja kesä muutenkin käsittääkseni hiljaisempaa aikaa, joten liikevaihto laskenee melko paljon. Kassan voidaan ennakoida pienentyvän, koska lomapalkat maksettaneen pääosin Q3 aikana.

   Tilanne näyttää kuitenkin stabiloituneen ja mikäli nykyinen ohjeistus toteutuu, tekee yhtiö käyttökatetta 2,2-3,3 senttiä v. 2018. Tulos sitten jonkun verran pienempi.

   Realiteetit huomioiden kurssi voisi nousta bulkkituotannossa ehkä sinne 15 pe:hen. Tämä kuitenkin jos olisi edes realistinen mahdollisuus jakaa osinkoa, johon en näe mahdollisuuksia ilman todella suurta liikevaihdon kasvua ja/tai antia ennen vuotta 2030. Tämä johtuu siitä, että Främmestadissa on se 27 miljoonaa pääomalainaa, joka pitäisi hoitaa ennen kuin sieltä saadaan rahaa osingonmaksuun. Toki rahaa varmaan saadaan siirrettyä sieltä pois muillakin keinoilla, mutta parhaassakin skenaariossa osingosta puhutaan v. 2024. En kuitenkaan usko, että Suomi tekee niin hyvää tulosta, että osinkoihin on rahaa ilman Främmestadia.

   Tähän kun lisätään se fakta, että kannattavuuden ja kassavirran parantuessa eurot kilisevät velkojille eivätkä jää yhtiölle, ei arvostustason nousulle ole juuri mahdollisuuksia lyhyellä tähtäimellä. Tätä pystyisi arvioimaan hieman tarkemmin jos ohjelmatase olisi käytössä, koska siellä on saneerausohjelman perusteella euromääräiset raja-arvot. Niitä kun ei näe, on arvailu aina negatiivinen asia omasta mielestäni.

   Omistajan näkökulmasta seuraavat vuodet tulevat olemaan pitkiä, koska epävarmuutta on aina kun yhtiö on saneerauksessa ja lopputulos kaukana. Pahimmassa tapauksessa viimeiseen erään joudutaan vielä tekemään anti kun on selkeästi suurempi kuin aiemmat.

   Em. perustein itse arvostan yhtiön osakkeen tällä hetkellä n. 0,15€:hen. Tulevaisuudelle en anna painoarvoa em. epävarmuustekijöiden takia. Onneksi teidän omistajien kannalta Mr Market ei ole kriisiyhtiöissä kanssani kovinkaan useasti samaa mieltä.

  • Elämme voimakkaassa noususuhdanteessa koko maailmantaloudessa ja Componentan asiakkailla menee erittäin hyvin eli ns. tilauskirjat täynnä.

   Mitä tekee Componentanta; no muutaman miljoonan euron voittoa. Ilmeisesti yhtiön lähes koko kapasiteetti on täysillä tuotannossa, eli tällä hetkellä Karkkilassa ja Porissa ei saataisi enempää tehoja tarkoittaa sitä, että ylempänä arvoketjussa olevat ovat puristaneet alihankkijansa tekemään työtä lähes ilman katteita.

   Jos tässä suhdanteessa firma on juuri pää pinnan yläpuolella, kannattaa osakkeenomistajan miettiä mitä tapahtuu kun mennään markkinoilla kohti laskukautta ja esim. Scania ei saa kaupaksi tuotteitaan. Tai mitä tapahtuu jos yksikin iso lähtee asiakaskunnasta. JOO JUURI NÄIN se pelätty konkurssihan siitä silloin tulee.

   Tarkoitan lähinnä sitä, että, joka firmaan sijoittaa kannattaa ihan oikeasti ymmärtää, että konkurssi on todellakin todennäköisempi vaihtoehto kuin selviytyminen kolmen vuoden periodilla.

   Jos katsoo vuoden taaksepäin, ei edes kurssimuutos puolusta sijoittamaan yhtiöön tälläisella riskilla. Paljon helpommolla saa rahaa muista sijoituskohteista pörssissäkin.

  • Kaikki Euroopan valut tilataan tulevaisuudessa Turkista. Kalliilta Componentalta ei enää mitään. Liiran 40 prosentin halventuminen on viimeinen naula Componentan arkkuun. Componentan konkurssi on vain ajan kysymys.

  • Compontan valmistamien tuotteiden tai palvelujen kauppa ei käy. Yhtiön tuloksen alarivillähän ei plussaa näy vaikka olisi miljardi kappaletta valuja myytävänä, jos - tai siis kun - niitä ei osta kukaan. Ja osakekurssi laskettelee edelleen.

  • Tottakai liikevaihto laskee. Eihän tilaajat voi pitkällä tähtäimellä luottaa tuollaiseen firmaan .Ne haluavat varmuutta. Konkurssi tulee varmasti.

  • Ainoa mikä on varma niin pöpilään joutuu tämä multinikki. Oman elämän korttitalo luhistumassa, löysä hirsipuu kiristyy. Todella sairasta höpinää.

  • Syöksykierre syvenee Componentalla. Tämä roskapaperi se vaan valuu koko ajan alaspäin. Kehitys viidessä vuodessa -88,60%, pörssilistan surkein osake. En laittaisi tähän rahojani kiinni millään hetkellä.

  • Kuulin alihankintamessuilla, että yksi Componentan pääasiakkaista on irtisanonut yhteistyön Componentan kanssa. Eivät uskalla ostaa enää konkursin partaalla keikkuvalta Componentalta. Componentalta tulossa erittäin rumia lukuja loppuvuonna. Suositus: Vahva myy

  • Ei vedä noususuhdanteessakaan Componentan myynti. Viimeistään nyt kannattaa myydä osakkeet. Tulosvaroitus tulee vetämään Componenta osakkeet nollaan. Konkurssi on varma. Vain luuseri enää omistaa tätä tunkiota ja maksaa Suutarin törkeän suurta palkkaa.

  • Componenta taas tänään -2,12 %. Kurssi ennakoi jo nyt viikon kuluttua tulevaa osavuosikatsausta. Vielä saa Componentan osakkeesta 17,5 senttiä, mutta viikon kuluttua osake tulee putoamaan 1-2 senttiin. Componentan heikko johto on ajanut tilanteen näin surulliseen tilaan.

  • Predak, ota lääkkeet ja rauhoitu. Olet jo meuhkannut ainakin pari vuotta compon konkurssia, laskee verenpaineet varmasti kun et kirjoittele tänne. Btw mites ne Tulikivi sijoitukset menee???

   • Taitaa kaverilla olla verenpaine nousussa kun tietää Tulikiven olevan lähellä konkurssia ja että Componentalla pyyhkii paljon paremmin.

    Harkinnut Compon omistajaksi palaamista tässä viime aikoina. Yhtiö nostettu balancen listalla sijalta 122 sijalle 43. Tulikivihän löytyy tunnetusti lista viimeiseltä sijalta


  • Puoli tuntia pörssi ollut auki ja Componenta taas -2,82%. Isot pojat saunailloissaan ovat jo saaneet tiedon Componentan surkeasti menneestä kolmannesta kvartaalista ja myyvät osaketta pää märkänä. Piensijoittajille karmea totuus kolmannesta kvartaalista paljastuu vasta 13.11.2018. Asialliset firmat saavat lukunsa julkistettua kolmisen viikkoa aikaisemmin, mutta Componenta alittaa riman tässäkin asiassa. Suositus: Vahva myy. Tavoitehinta 1-2 senttiä.

  • Suutarissa pitäisi olla sen verran miestä, että ymmärtäisi jäädä eläkkeelle keinutuoliin ja jättää paikkansa seuraavalla dynaamiselle sukupolvelle. Muuten konkurssi on varma. Nyt kannattaa myydä, sillä isoille pojille ensi viikon osavuosikatsaus on vuotanut. Tänään saat vielä 17 senttiä osakkeesta, ensi viikolla 1-2 senttiä. Tänään -3,28%.

  • Torstaina katastrofiosavuosikatsaus ja konkurssi. Myy tänään, kun vielä jotain saat!

  • Joku aina aamusta vedättää pienellä satsilla ylös. Kun ostolaita turboaa aletaan saavista kaatamaan osakkeita myyntilaitaan. Kompon konkeloon kolme yötä.

  • Tänään Componenta kävi jo 16,1 sentissä, kolmen kuukauden alimmassa. Ihmekös tuo. Suutarin firmassa osavuosikatsaus julkaistaan kolme viikkoa myöhemmin kuin asialliset firmat. Helmitaulutko saitana miehenä tunnettu Suutari on kaivanut esille Componentan saneerauksessa, kun eivät saa kolmannen neljänneksen lukuja ulos lokakuussa? Talvivaaran kohtalo Componentalla edessä. Paras osa Comonentasta (Turkki) myytiin ja Suutari jäi pyörittämään kahta museovalimoa Suomeen.

  • Suutari-papan vuoro lähteä eläkkeelle seuraavaksi. Merkel-mummo sai jo lähteä kiikkutuolihommiin. Suutari ajaa Componentan konkurssiin, samoin kuin Merkel ajoi Saksan demarit konkurssiin.

  • Törkeän isoa palkkaa itselleen maksava Suutari ajaa tämän roskakasan konkurssiin.

  • No tämä ny alkaa olla loppuun läpytelty tapaus. Teknisesti ottaen konkurssissa.

  • Componenta tekee Talvivaarat ennen joulua. Toimitusjohtaja vetää ison palkat ja piensijoittaja jää lopullisesti köyhäksi,

  • Se on aina ongelma näissä konkurssirealisoinneissa että firmalla ei ole ollut rahaa investoida ja pitää laitteet ajan tasalla, ne on vanhentuneita ja huoltokin monesti puutteellista eli hajoavatkin kohta.
   Lisäksi konkurssi todistaa että ala ei ole terve, joten pesän ostajalla sama taistelu edessä.

  • Luin taseen läpi ja tämä puulaaki on käytännössä konkurssissa.

  • Huomenna Componentan surkea ja epätäydellinen raportti julkistaan. Componentan konkurssi vie piensijoittajan rahat.

  • Oikeassa olin. Kakka lensi Componentan tulettimeen,. Volvot ja Scaniat lisäävät omaa liikevaihtoaan ja Componenta ei saa edes murusia: Componentan tilauskanta kauden lopussa -7,6 %. Konkurssi tulee.

  • Kiitos vinkistä. Pakko myydä huomenna aamulla laitaan, jos edes 10 senttiä osakkeista saan. Todella surkea johto Componentalla. Tilauskanta Componentalla rökälelaskussa samalla, kun Volvot ja Scaniat takovat voittoa. Konkurssiin Componenta menee.

  • Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 +14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.

  • Vai sellainen tirehtööri Componentan ruorissa. -7,6 %:n tilauskanta lupaa yli 10 %:n liikevaihdon laskua luppuvuodelle Componentalle sekä tulosvaroitusta. Huomasin, että Harri Suutari kahvikerhonsa kanssa imee saneerauksessa olevan Componentan kassasta karvan yli miljoona euroa vuodessa. Tuo on iso raha piensijoittajan selkänahasta.

  • Harri Suutari kahvikerhonsa kanssa nostaa yli miljoona euroa vuodessa omiin taskuihinsa saneerauksessa olevan Componentan kassasta. Tuo raha otetaan piensijoittajan selkänahasta. Ennen joulua Componenta on konkurssissa.

  • Kolmessa vuodessa Componentan osake laskenut -80,29 %:a. Jouluun mennessä Componenta laskee vielä 100 %:a.

  • Heikolta näyttää Componentan tulevaisuus kun tämä eläkeikäinen toimitusjohtaja on yhtiön ainut pelastus, eikä sekään Componentaa pelasta. Componentan talous on täysin kuralla, saneeraus vie loputkin asiakkaat ja rahaa ei saada antiikinaikaisten tehtaiden valuja myymällä. Kyllä tää niin vahvasti haisee konkurssilta, että en kyllä tähän rahojani laittaisi. Saneeraus iski velkojien nenille, eikä kukaan enää osta firmalta, joka on kerran saneerauksella velkojia kusettanut.

  • Tulikiven fyrkat loppu ja kassakriisi päällä. Konkurssi kolkuttelee Tulikiven ovea. Myy Tulikiven osakkeesi jos vielä onnistut löytämään ostajan. Se voi olla kyllä mahdoton tehtävä.

  • Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti alle 10 sentin.

  • Eikös tätä johda eläkeikäinen ukko, joka nostaa korttipelirinkinsä kanssa yli miljoona (>1.000.000) euroa kokouspalkkioita vuodessa. Kyllä tämä on konkurssissa lähiviikkoina.

  • Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti 1-2 senttiin.

  • Alkaa olla taas vauhti päällä pressi, otahan lääkkeet taas on ilmeisesti unohtuneet lähiaikoina.

  • Rahat on loppu Componentalta ja isot asiakkaat jättävät saneerauksessa olevan konkurssikypsän Componentan. Tulosvaroitus/konkurssi tulee vielä ennen joulua!

  • Katri myy Tulikiveä kuin viimeistä päivää!!! Tänään lähti jakoon hyväuskoisille talkkibluffiin uskoville 100000 lappua fimin ja nordean kautta. Eikä siinä vielä kaikki. Myymättä hänellä viel 500000kpl.Kurssi tulee ottan pahaa osumaa lähiviikkojen aikana kuinka alas mennäänkään riittääkö edes 5 senttiä ???? Ja tämä tarina on tosi.

  • Componentan tilauskanta on kahdeksan prosentin laskussa. Miten Componenta johto voi tyriä tämänkin asian nousukaudella? Loppuvuoden liikevaihto tulee laskemaan noin 15 prosenttia. Componentan negatiivinen tulosvaroitus tai konkurssi-ilmoitus on varma lähiaikoina.

  • Paljonkohan on tulikiven kurssi ku Katri lyö maanantaina aamuna 500000 tulikiven osaketta laitaan? ostajia ei löydy edes koko määrälle. En ostais edes sentillä kun konkkariski on sen verran iso..

  • Herlinit tuntevat kaikki Suomen rahamiehet henkilökohtaisesti ja tietävät, mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei. Componentaan ei kannata sijoittaa. Componentalla ei ole varaa investoida ja kilpailijat ajavat ohi oikealta ja vasemmalta. Syömähammaskin (Turkin yksikkö) jouduttiin myymään.

   Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti 1-2 senttiin.

  • Katri näyttää esimerkkiä ja myy tulikiven lappunsa ja kotiuttaa veroedut sieltä kun on vielä runsaasti talkkibluffiin uskovia ostajia. Tulikiven kurssi voi tästä tulevasta massamyynnisttä kyl ottaa osumaa...2-3 senttiä ois mielestäni käypä hinta tulikiven osakkeelle ku otetaan tulikiven iso konkkariski ja heikko maksuvalmius huomioon. tulikiven osakkeen päivän hinnassa siis ainakin vielä... suuri kupla.
   hintaan kuuluisi riskilisä vähän kuin case Talvivaarassa oli...eiköhän mr.markkina korjaa nämä hinnoitteluvirheet....

  • Tulikiven kurssi tippuu katrin ensi viikon myyntiaallossa ja joulun veromyynneissä jo alle 8 senttiä kun omistajat alkavat hinnoittelemaan riskejä tulikiven osakkeen hintaan..iso riski muuten että tulikivi järjestää vielä annin kun ei saa mistään muualtakaan rahaa siinä vanhat omistukset liudentuisivat lähelle nollaa...

  • Componentan entinen hallituksen puheenjohtaja (vuodet 2003–2012) Heikki Bergholm tyhjentää salkkuaan edelleen ennen Componentan konkurssia. Vielä Bergholmilta 600 000 osaketta kaatumassa laitaan. Toinen rahamies Herlin yrittää myös päästä kuukausittain eroon Componentan osakkeista ennen konkurssia. Herlin kaataa 2 800 000 osaketta laitaan. Nuo kaksi tietävät tasan tarkkaan Componentan surkean tilanteen. Componenta on seuraava Benefon, joten ennen uutta vuotta Componentan osake maksaa 1-2 senttiä!

   • Tänään klo 19.22 kauppiksen palstalle kirjoitettu tämä täysin sama viesti kuin tänne kahteen eri ketjuun klo 19.23 ja 19.24. Olet näköjään tehnyt kauppiksen palstalle taas uuden nimimerkin niiden kymmenen edellisten jatkoksi! Nykyinen nikki siis Eino Ikävalko kauppiksen Componenta-ketjussa🤣😂
    Meinaatko vielä Sharevilleen käydä sillä Predak-nikillä kirjoittamassa saman? Sharevillessä sulla on tapana hehkuttaa Tulikiveä ja haukkua Componentaa, niinkuin täällä suoli24

    Mutta Componenta. Surkee osake, Helsingin pörssistä löytyy kuitenkin yksi vielä huonompi osake, nimittäin Tulikivi. Siinä on kaksi konkurssin partaalla heiluvaa roskalappua, joista Tulikivi tekee todennäköisesti konkurssin ennemmin.


  • Tulikivi on minulle uusi tuttavuus, mutta näyttää sen tilauskanta olevan +14,7 %, kun taas Componentan tilauskanta on -7.6%. Tilauskantahan kertoo suoraan tulevaisuudesta ja Componentan tilauskannan heikkous povaa konkurssia ja Tulikiven tilauskannan vahvuus taas osakekurssin nousua.

  • Hyvä, kun kerroit. Laitan tänään heti pörssin auettua klo 10.00 Componentan osakkeeni myyntiin. Luotan Componentan sisäpiiriin (entinen Componentan hallituksen puheenjohtaja Bergholm ja mahtisuvun Herlin), sillä he tietävät Componentan tilanteen ja myyvät pää märkänä Componentan osakkeitaan (3 400 000 kpl) ennen konkurssia.

  • Componentan eläkeikäinen toimitusjohtaja Harri Suutari kahvikerhonsa (johtoryhmä) kanssa nostaa yli miljoona euroa palkkioita (1 012 693 €). Ei ihme, että Componentan entinen hallituksen puheenjohtaja (vuodet 2003–2012) Heikki Bergholm tyhjentää salkkuaan Herlinin kanssa. 3 400 000 osaketta kaatumassa noilta kahdelta laitaan, kuten ovat myös viime kuukaudet tehneet.
   https://www.componenta.com/client/componenta/userfiles/comta-cgstatement-fi.pdf

   • Vertaillaan kahvikerhoja.....
    Tulikiven johtoryhmään kuului vuonna 2017 yhteensä 7 jäsentä. He nostivat palkkaa ja palkkioita yhteensä
    598 123 euroa.
    Tulikiven liiketulos 1-9/2018 oli - 0.5 Me.

    Componentan johtoryhmään vuonna 2017 kuului 8 jäsentä (2018 vuonna johtoryhmään kuuluu 4 jäsentä). Vuonna 2017 johtoryhmä sai palkkaa 1 012 693 e.
    Componentan liiketulos 1-9/2018 oli + 2 Miljoonaa euroa.

    Jokainen voi tuosta todeta kumpi kahvikerho onnistui paremmin....toisella yhtiöistä tulos kasvaa vain jatkossa ja toisella taas...


  • Puhuvat kylillä että Tulikiven toimitusjohtajan vuosipalkka olis 200 000euroa.
   En kyllä usko. Eihän lähes konkurssi kypsällä yhtiöllä voi olla sellaiseen varaa ? Yksi nolla olis järkevää ottaa perästä pois eli sanoisin että 20 000 euroa olis kriisiyhtiön pomolle oikeampi vuosi palkka. Vai mitä muut Tulikiven osakkeenomistajat ovat tästä mieltä ?

  • Kiitos vinkistä. Katsoin Tulikiveä ja vakuutuin tästä:

   FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
   Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

   Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
   Vuosi, Me (muutos% v/v)
   2014 39,7
   2015 42,2 (+6,5%)
   2016 45,2 (+7,0%)
   2017 48,7 (+7,7%)
   1-9/2018 40,6 (+10,8%)
   Lähde: Tulli

   Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
   www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

   Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille (+13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

   Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
   Q3/2016 14.953 €/hlö
   Q3/2017 16.346 €/hlö
   Q3/2018 19.697 €/hlö

   Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

  • Mielenkiintoista Tilauskanta.

   Vakuutuin ja luin Ilmatieteenlaitoksen sivuilta, että ilmastollisesti neljä vuodenaikaa erotellaan niin sanottuina termisinä vuodenaikoina. Termiset vuodenajat määritellään vuorokauden keskilämpötilojen avulla ja pääluokat ovat:

   kevät: maalis-toukokuu
   kesä: kesä-elokuu
   syksy: syys-marraskuu
   talvi: joulu-helmikuu

   Nyt ollaan talvessa! Kesällä ei massiivisia tulisijoja tarvitse, mutta ENSI vuonna tulee uudelleen talvi. Tarkastin vielä ja tulevat vuodet ovat kalenterin mukaan:

   2019
   2020

   Tilastokeskus on vakuuttava ja kertoo: 27.11.2018:
   "
   Rakennuslupia myönnetty reilusti vähemmän kuin vuosi sitten

   Asuinrakentamisen lupakuutiomäärä väheni huomattavasti

   Rakennustuotannon volyymin kasvu hiipui"

   Tulikivellä on siis etuna vuodenajat, aika ja se että rakennuslupia myönnetään. Tulikivellä on paljon velkaa, mutta kyllä se heti ensi vuonna muuttuu, tai sitä seuraavana!

  • Tulikiven pitää ilmeisesti ottaa syömävelkaa koko ajan että saa edes muurarien palkat maksettua.
   velkaantumisaste senkun kasvaa. Jos omistaisin, löisin kyllä heti maanantai aamuna osakkeet laitaan.

  • Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, minkä suuri yleisökin tulee huomaamaan Tulikiven tuloksessa Q4/18.

   Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%.

   • Naurattaa kyllä tää sun Tulikiven hehkutus. Montako vuotta olet tätä pörssin häpeäpilkkua hehkuttanut ja kertonut täälläkin ihan täyttä liipalaapaa?
    Näkeehän sen jo sokea reettakin, että ei Tulikivellä tulevaisuutta ole kun katsoo historiaa, velat vaan kasvaa vuosi vuodelta ja liikevaihto laskee, siitä voi vetää johtopäätösen, että ei tämä yhtiö tule selviämään mitenkään, varsinkin ku rakentamisen huippusuhdanne meni jo ja uusi talousromahdus odottaa nurkan takana.
    Yksi positiivinen kvarttaali kerran 3 vuodessa ei paljoa lämmitä, kun joka vuosi tulos on kuitenki pakkasella.
    Sen lisäksi firman TJ nauttii ylisuurta vuosipalkkaa tuloksiin nähden. Asiallisessa pörssiyhtiössä näin huono TJ olisi saanut lähteä jo ajat sitten, mutta ei Tulikivessä jossa hallitus nauttii suojatyöpaikoistaan eli ns. nukkehallitus

    Helsingin pörssissä on lähes jokainen muu yhtiö varmempi sijoitus kuin Tulikivi. Eiköhän ensi vuosi ole tämän yhtiö kohtalo eli konkurssi on oven takana


  • Onpa hurja kilpailu käynnissä no toivon tulikiven osakkeenomistajien puolest että tulosta tulee jatkossa ja ahdingosta selviydytään

  • Componentan liikevaihto on laskenut 80 prosenttia vuodesta 2011. Suoraselkäinen toimitusjohtaja johtoryhmineen olisi laskenut myös yli miljoonan euron vuosipalkkiotaan 80 prosenttia, mutta Componentan kohdalla tuota ei tietenkään ole tapahtunut. Suutari mieluimmin nostaa suurta vuotuista palkkiotaan kuin sijoittaisi omaa rahaa Componentaan. Tuo kertoo omaa tarinaansa.. Sitoitunut toimitusjohtaja kun omistaisi ainakin 10 prosenttia firmastaan.

   Componentan tilauskanta -7,6 %:a. Componentan Q4/18-liikevaihto tulee laskemaan yli 10 %:a. Ennakoimme Componentalle negatiivista tulosvaroitusta loppuvuodelle 2018.

   Liikevaihto
   2011 576 M€
   2012 545 M€
   2013 511 M€
   2014 495 M€
   2015 495 M€
   2016 167 M€
   2017 122 M€
   1-9/2017 91 m€ (tilauskanta +15,0%)
   1-9/2018 92 m€ (tilauskanta -7,6%)

   • Kuka ennakoi? Mistä tiedot?

    Lähde?
    Lähde?

    Ja vielä kerran

    Lähde?


  • Tuo kirjoitus oli niin täyteen ahdettu valhetta ja potaskaa ettei maksa vaivaa alkaa niitä edes korjaamaan. Onneksi en omista Tulikiven osakkeita helppo päätellä että sukellus kurssilla tulee jatkumaan.

  • Tulikiven tiedotteet perustuu nykyään hämäräperäisiin suoli24 palstan vihjeisiin ja näissäkin vinkeissä on korkeintaan 10 % totta ja loput pelkkää valetta ja herjauksia. Lieköhän kirjottajalla ihan kaikki kunnossa ? Näyttää siltä, että kannattais käydä jonkun kanssa puhumassa asioista. Lääkäri yleensä pystyy näissä asioissa auttamaan. Jonkinlainen vihan ja tunteiden hallinnan opettelu voisi myös sopia on meinaan sen verran agressiivisia tämän tulikivi miehen kirjoittelut.

  • Herlin tyhjentää salkkuaan Componentasta Nordean kautta, kuten aikaisemminkin. Tällainen Herlinin 100 000 Componentan osakkeen nettomyyntipäivä laskee Componentan osakkeen hintaa 0,5 senttiä. Herlinin salkussa oli marraskuun lopussa 2 800 000 Componentan osaketta, joten Herlinin osakkeet on myyty tasaisella taulukolla 23. tammikuuta, osakkeen hinnan asetuessa vain yhteen senttiin (lasku 0,5 senttiä/pv). Bergholm todennäköisesti tulee vielä kiihdyttämään luikua.

  • Tänäänkin Herlin ja Bergholm kilvan kaatoivat Componentan osaketta laitaan ennen konkurssia.

   • :D Senkin puupää. Koko pörssi niiaa-On niiannut jo 1,5 vuotta.

    Tulikivi tosin on ollut muusissa jo pidempään...


  • Tulikivi on seuraava tiimari. Pitää olla kyl paha mielenhäiriö joka tätä ostaa. Konkkaan menee varmuudella. Vauhoksen ylimielinen asenne tulee kostautuun ja Tulikiven tappioputki jatkuu.

  • Vaihdoin Componentan osakkeet Tulikiven osakkeisiin. Huomasin, että Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 % ja Tulikiven tilauskanta Q3/2018 +14,7%. Tilauskantahan kertoo suoraan tulevasta, joten Componentalla Q4/2018 on todella surkea ja Tulikiven Q4/2018 erinomainen.

  • Juuri mikään ennusteesi ei ole toteutunut. Tulikivi teki 9kk/2018 valtavan tappion -1.1 MILJOONAA EUROA !!! Ja tappiotputkelle ei näy loppua ja se näyttää vain kasvavan.Ei selityksiä. Jos ei Tulikiven nukkehallitus herää horroksestaan ja tee jotain niin konkurssi on Tulikivellä valitettavasti edessä.

  • Tänään Componenta kävi 14,20 sentissä. Componentan tilauskanta kauden lopussa -7,6 %. Konkurssi tulee.

   • Vielä kehtaat täällää tuota sont** jauhaa vaikka itse ole jakanut sisäpiiriläisem valheellista tietoa täälläkin???!!!!

    Huomenna lähtee ilmoitus FIVAan sun toimista, perästä kuuluu!


   • Mites muuten Tulikivi? Tulikivi kävi tänään kaikkien aikojen alimassa kurssissa 0.84€. loppuvuodelle lupailit hyvää kun tikauskanta oli "kasvussa"... No negarihan sieltä tuli.

    Ei pitäisi olla iloinen toisen ihmisen heikosta tilanteessaa, mutta täytyy sanoa, että tällä kertaa olen todella tyytyväinen , että tässä näin kävi. Olet niin kauan valehdellut tälläkin palstalla, että saisit sijoittajia mukaan höynäytettyä ostamaan Tulikiveä, mutta nyt tais sattua omaan nilkkaan.

    Huonenna tullaan lidää alas ja ryminällä. Kyllä Katrilla selvisti oli tietoa tulevasta negarista kun alkoi marraskuussa syytää lappua laitaan kun niistä vurlä jotain sai


  • Kun Tulikivi +14,7 prosentin tilauskannan kasvulla antoi Q4/18-negarin (liikevaihto sama kuin Q4/17 ja liiketulos Q4/18 +0,1 miljoonaa), Componenta -7,6 tilauskannan laskulla antaa suurella todennäköisyydellä konkurssi-ilmoituksen. Ellei Componenta tätä anna, saattaa Pekka Perä-tyylinen oikeussali tulla Componentan johdolle tutuksi.

   19.12.18 Honkarakenne antoi negarin ja jo eilen (20.12.18) Honkarakenne päivän nousijoissa (+4,1%). Saa nähdä nähdäänkö rekyyli myös Tulikivessä.

  • Ei tule rekyyliä Tulikivellä tänään. Veikkaan osakekurssi jatkaa pudotustaan. - 10 % tänään taulussa.

  • Olet varmaanki joku Tulikiven sisäpiiriläinen. Oletko miettiny että jos jäät kiinni näistä eri sijoittaja foorumeiden tulikivi vedätyksistä niin siitä voi tulla sulle kovat sakot ja tällaiset uutisoidaan usein näkyvästi myös mediassa sitäkö haluat ?? Varmasti monikin on uskonu valeitasi ja menettänyt tulikiveen sijoittaessaan isoja summia.

  • Sisäpiiritiedon väärinkäyttö on rikos arvopaperilaki sen määrittelee.

  • Täyttä kuraa Componenta. Kakka osui tuulettimeen tänäänkin, -3,11%. Viidessä vuodessa -91,05%. Pörssin surkein firma.

   • Jaahas, onko Mr. Tulikivi palannut palstalle?


   • Juu, sehän se taas on. Tervetuloa takaisin,Predak!! \o/


  • Ei tule mitään. Eläkeukko ruorissa, osakekurssi kaakossa tännäänkin. 5v -91,28%

  • Cmponentan entinen johtaja Bergholm myi kaikki osakkeensa. Kun johtaja myy, myy sinäkin ..

  • Predak, tulikiven tulos -0.02% ja Componentan +0.70% kumpi lähempänä konkkaa? Olet nyt useamman vuoden soittanut samaa levyä, etkö pääse tulikiven lapuista eroon?

  • Jännä juttu, että Predak lopetti sen vääristellyn sisäpiiritiedon levittämisen kuin seinään viime vuoden loppupuolella. Ei ole Predakin satuiluja näkynyt enää täällä, kauppiksen palstalla ja Sharevillessä.

   Onkohan Fiva puuttunut asiaan kun ei ole sitä *****jauhantaa Tulikivestä kuulunut? Monta vuottahan Predak ehtikin Tulikivestä kertoilla sisäpiiritietoja, joita väritti sitten huolella siinä toivossa, että piensijoittajat menisivät vipuun ja sijoittasivat Tulikiveen kurssinousun toivossa.

   Niinkuin varmaan kaikki, jotka näitä Predakin kirjoitteluja on vuosiren varrella seuranneet, ovat huomanneet, että kaikki Predakin kirjoittamat jutut Tulikivestä ovat osoittautuneet valheellisiksi, eikä herralla ollut mitään muuta intressiä kuin saada piensijoittajia mukaan Tulikiveen.

  • -3,16%
   negari vuotanut?
   eilen Herlin myi!

   • Eikä myynyt. :D Mene nyt hlvettiin "PredakArtoTulikivenmies".


  • Prostaattako vaivaa vai mikä, kun täytyy lauantai-aamuna varhain herätä ensimmäisenä kirjoittamaan Suoli24-foorumille? Normaali mies ottaa lauantai-aamun "pitkän kaavan kautta". Herliinin tyttären mynnitkö ahdistaa? Herlineillä on parhaat asiantuntijat käytössä, joten heidän ulostaessaan, kannattaa piensi8joittajienkin ulostaa. Jos et seuraa Herlinejä, jää käteesi kasa höyryävää...

  • Herlin myymässä (Riikantorppa), joten nyt kannattaa myydä!

  • Preeeedaaaak. Tulikivi kosahti jo kiville....

  • Nyt se tapahtui!

   Voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean (ABO)
   ei ole maksanut sopimuksen mukaisia EUR 500000 määräisiä maksueriä
   12.11.2018 jlkeen. Tst johtuen yhtiö on
   likviditeettikriisissä. Yhtiö on tällä päivämäärällä jättänyt viimeisimmän
   maksueräpyynnön ABO:lle. Mikäli ABO ei maksa kyseistä maksuerää 22.2.2019
   mennessä, on Yhtiön jätettävä KONKURSSIHAKEMUS.

   • Miten tää liittyy Componentaan?


  • Konkurssihakemus jätettävä. Täytyy huomenna myydä Componentan osakkeet vielä, kun jotain saa.

  • Predakil ei oo kaikki kotona

  • Kuulin juuri Componentan hallituksen puheenjohtajana 10v toimineen Bergholmin myyneen koko Componenta-pottinsa. Hänellä jos kellään on sisäpiiritietoa. Sijoitusviisaus sanoo 'myy, kun sisäpiiri myy'.

  • Predak. Lopeta. Jo.

   Mielenvikaista touhua.

  • Hyvä huomio. Tänäänkin Componenta lasketteli ja joku loppupäivästä osti parilla eurolla taas hädissään Componentan nollille. Huomenna samaa pumppausta. Märkäkorville myydään tämän ongelmapesän osakkeet ja Herlin myy loppupottinsakin. Tämä osake maksaa maksimissaan 2 senttiä, kun Herlin saa viimeisenkin Componenta-osakkeensa myytyä.

  • Tänään rysähtää alle 15 sentin. Herlin myy osakkeita, sillä tämä yritys tulee kaatumaan taantuman saapuessa. Järkyttävät palkat ja palkkiot tämän puljun toimitusjohtajalla!

  • Ei tule mitään. Suutari-pappahan imee rahat piensijoittajan taskusta omaan taskuunsa. Ei kukaan tilaa tällaiselta saneerauksessa olevalta valimomuseolta enää mitään.

  • Kannattaa myydä ennen tilinpäätöstiedotetta (22.03.2019), sillä Herlin on saanut sisäpiiritietoa ja myi siksi helmikuussakin. Piensijoittajaa tullaan 22.3.2019 vetämään kölin ali. Jos lottokuponkia kaipaat, Componentan osake tulee maksamaan 2 senttiä tilinpäätöksen julkaisuhetkellä. Tämä on uusi Fit Biotech.

  • Vain hullu sijoittaa museovalimofirmaan nimeltään Componentaan. Toimitusjohtajahan vetää jumalattoman suuria palkkoja ja palkkiota ja märkäkorvat tulevat menettämään viimeisetkin eurot tässä kuppauksessa. Fit Biotechin ja Valoe jälkeen surkein firma.

  • Karmeaa! Tänään Componenta antoi negatiivisen tulosvaroituksen. Vuoden 2019 tulos on miinuksella ja jopa liiketulos on miinuksella! Ruotsin 200 miehestä vähennetään yli 100, minkä hintaa ei kerrottu. Jokainen tietää, että tuollainen alasajo maksaa useamman miljoonan. Nyt Componentan konkurssi on todella lähellä. Componenta on seuraava Fit Biotech. Viimeistään nyt pitäisi surkean Suutarin lähteä eläkkeelle!

  • Herlin tutulla tyylillään myy Carnegien kautta, tänään myynyt jo 358439 lappua pelkästään tuon välittäjän kautta. Toki Herlin myy myös Nordnetin ja Nordeankin kautta. Herlin rahamiehenä tietää, että Componentan tapaiset tunkiot kannattaa jättää taakseen. Märkäkorvat ja tekohammasporukka ostaa putoavaa puukkoa sormet verillä. Herlinillä tapana myydä sentti päivässä alas, joten ensi viikon puolessa välissä viimeistään korkataan lopullisesti 10 senttiä. Jos olisin Comonentan työntekijä, etsisin äkkiä uuden työpaikan ennen kuin Componenta laittaa harjanvarren oven eteen..

  • Compo on ylihintainen tuolla ohjeistuksella. P/s on luokkaa 0.3 mikä on SSAB:n ja Outokummun puolivälistä. Osinkoa tästä yhtiöstä ei irtoa ainakaan 5 vuoteen ja saneerauksen päätyttyä edessä on patoutuneiden investointien teko. Kaikkea hyvää Compolle ja omistajille, mutta selvitystila taitaa tulla.

  • Herlin jatkaa ulostamista Carnegien kautta. Miljoonien osakkeiden jäävuori 0,137 eurossa, mistä näkyvissä aina vain 100.000 osaketta. Kun Etolakin herää tähän negariin, hän laittaa 20.000.000 lappua laitaan ja Componentan osake maksaa 1-2 senttiä.

  • Yllättävän vähän putosi, kun totuus on, että yli sadan työmiehen irtisanominen alasajoineen maksaa miljoonia. Samalla Componentan yrityssaneeraus on vaakalaudalla, sillä jos/kun saneeraaja huomaa saneerauksen epäonnistuvan, hän laittaa yrityksen samantien konkurssiin. No, viikonloppuna maakuntien miehet lukevat paperilehdestä Componentan negarin ja myyvät kilvan Herlinin kanssa maanantaina.

  • Tänään olisi pitänyt antaa negatiivinen tulosvaroitus vuodelle 2018, mutta sitä ei annettu. Rahoitustarkastus tulee puuttumaan tähän ja mahdollisesti häkkikin heilahtaa Componentan johdolle. Viikon kuluttua perjantaina Componenta tuloksensa julkaisee ja viimeistään silloin sokea reettakin näkee, että saneerausta ei saada vietyä päätökseen ja edessä on selvitystila.

  • Hienoa, että Suomi24:stä löytyy näin hyviä ennustaja runkoja, vai selvitystilaan ja negaria pimitetään jep jep. Taitaa sama ulisija olla näitten kaikkien "konkurssi konkurssi" viestien takana.

  • Toivon teidän osakkeenomistajien kannalta, että olen väärässä, mutta tähän mennessä arvaukseni ovat osuneet aika hyvin oikeaan.

   Q3-rapsan yhteydessä näin riskinä asiakaskadon yhtiön kommenttien pohjalta. Liikevaihto putoaa kolmasosan nyt kun ilmeisesti jokin avainasiakkuus on siirtynyt / siirtymässä muualle.

   Eilisessä tiedotteessa toki todetaan, että näiden poistuvien asiakkuuksien kate on ollut negatiivinen. Jos tuo pitää paikkaansa ja v. 2019 käyttökate-arvio pitää myös paikkaansa, voi asia olla positiivinen, koska toiminnan sopeuttamiseen kuluu varmuudella erittäin PALJON rahaa. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, onko Compolla varoja hoitaa kaikki velvoitteensa sopeutuksen aikana ennen kuin katteet oletettavasti parantuvat? Mikäli ei, konkurssi voi olla todennäköinen jo muutaman kuukauden sisällä.

   Mikäli omistaisin osaketta tänään - myisin kaiken pois. Nyt Compon riskiprofiili alkaa yksinkertaisesti olla aivan liian korkea jo operatiivisen toiminnan kannalta ja siihen päälle saneerausohjelma ja pakolliset maksuvelvoitteet.

  • Tämän viikon perjantaina selviää hitaimmallekin Componentan omistajalle Componentan suuret tappiot, mikä johtaa saneerauksen päättymiseen ja välittömään konkurssiin. Jos on yhtään järkeä päässä, niin kannattaa myydä ennen tämän viikon perjantaita.

  • Täällähän on varsinainen monologi meneillään.

   Luuletko sä tosiaan, että näillä sun jorinoillas suomi24-palstalla on jotain vaikutusta osakekurssiin? Muutaman vuoden Tulikiveä täällä hehkuttanut ja mitä on käynyt osakekurssille? Kurssi tullut alaspäin noin 50%!!

   • Eipä tuo Compon tilanne kaksiselta näytä. Ruotsin väestä vähennetään ainakin puolet ellei reilusti enemmänkin suurimman (ja lähes ainoan) asiakkaan lopettaessa yhteistyön kesän aikana ja Porissakin sama tilanne jolloin sieltäkin lähtee kait noin puolet väestä. Eikös siellä aloitettu juuri YT:t. Nähtävissä on, että Ruotsin yksikkö joko lopetetaan töiden ja asiakkaiden puuttuessa tai myydään jollekin halukkaalle. Taitaa nuorempi veljes Suutari olla siellä parhaillaan tj:nä alasajoa suorittamassa. Pori on sitten seuraavana liipasimella, siirretäänkö tuotanto Karkkilaan vai ajetaanko alas pikkuhiljaa? Varmaankin Pietarsaaren kohtalo toistuu Porin kohdalta. Eli pitkässä juoksusa jäljelle jäisi vain Karkkila. Kannattaako tälläistä roikottaa enää pörssissä ??? Joillakin vielä uskoa riittää tähän yhtiöön, jota suuresti ihmettelen. No, osakkeen hinta on kyllä sellainen, ettei suuurellakaan kpl määrällä saa aikaiseksi mahdottomia menetyksiä.


  • Yhtiön kultamuna oli kuitenkin Turkin yksikkö, sen vuosittain tekemä tuotto kupattiin raskaasti tappiollisiin Ruotsin ja Tanskan yksiköihin.

   Harri Suutari katsoi viisi vuotta tätä touhua piikkipaikalta eli hallituksen puheenjohtajana.

   Nyt on pari museoikäistä torsoa Suomessa jäljellä ja uusia tilauksia ei saada millään vaikka talouden rattaat pyörivät tulikuumina. Kun tästä mennään laskumarkkinoita kohden ja Volvot ja Scaniat sun muut eivät tarvitse yhtä paljon valuosia tai tekevät niitä jopa itse, mitä se tekee Componentalle. Entäpä jos vieläkin lähtee lisää, nyt jo ainakin on selvää että mahdolliset asiakkaat saavat puristettua hinnat todella kohilleen.

   Osakkeenomistajan tai osakettaharkitsevan kannattaa otta mielenkiinnon vuoksi selvää paljonko Ruotsissa maksaa 100 henkilön irtisanominen, siitä voip kassavirta kääntyä pakkaselle. Suomessakaan ei ole irtisanominen ilmaista, koska Porinkaan tehtaalle ei ole talouden ylikuumentumisesta huolimatta saatu tilauksia sieltäkin irtisanotaan.

   Osakkeeseen ei saa koskaan rakastua.

  • Eilinen raportti oli katastrofi. Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin, mutta eilinen Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa. Herlin rahamiehenä eilen kaatoi puoli miljoonaa osaketta laitaan ja myynti jatkuu myös ensi viikolla. Piensijoittajan kannattaa muistaa, että vaikka Componentan osake on laskenut viime vuosina yli 90 prosenttia, seuraavien kuukausien aikana laskua tulee vielä 100 prosenttia. Näköjään Suutari-johtajalle on riittänyt oman ison palkan nostaminen, firmalla ei niin väliä. Epäonnistunut Suutari on alkanut hädissään hamuamaan uusia hallituspaikkoja nyt, kun Componentan tuomiopäivä lähestyy.

  • Kyllä se niin on, että Componetan tulevaisuus on synkkä. Suurin asiakas lopettaa kaikkinaisen yhteistyön Q2:n aikana joka vie Porin liikevaihdosta 40- 50 %. Kyllähän tuo Porinkin alasajoa tietänee pitkässä juoksussa, mikäli Componenta ei ennen sitä ajaudu konkurssiin. Främmestad voidaan vastaavasti ajaa pikaisesti alas mikäli uutta omistajaa ei ilmaannu. Siellä tuon samaisen asikkaan osuus lienee 70- 80 % tuotannosta. No nää suutarit lienee tyyppejä jotka lentelee firmasta firmaan, sitoutumatta mihinkään suurista puheista huolimatta.

   • Juu, kyllä "konepajamiehet" kertovat negatiivisia uutisia, ihan omasta työpaikastaan...

    Hei, siitä sun (itse ansaitusta) nolauksestasi on jo vuosia aikaa. Eiköhän tuo Suutarivittuilu jo riitä. D:


  • Seniili Suutari on kuin Kekkonen viimeisinä vuosinaan. Ukko ei itse ymmärrä lähteä eläkkeelle, eikä kukaan uskalla sanoa "sinusta on enemmän haittaa kuin hyötyä, joten lähde menemään".

   • No mitä meinaat HKn kohtaloksi kun meni sinnekin suutaroimaan?


   • Oletkos sinä se tyyppi, joka kiukuspäissään myi kaikki Compon osakkeensa pois, kun Suutari vähän sivisti sinua siellä kokouksessa?


   • Tunnettuoot kirjoitti:

    Oletkos sinä se tyyppi, joka kiukuspäissään myi kaikki Compon osakkeensa pois, kun Suutari vähän sivisti sinua siellä kokouksessa?

    Kyllä olen. Vieläkö naurat minulle? Myyn aina niiden firmojen osakkeet, joiden johtaja alkaa nenäkkääksi.


  • Harvinainen osakevälittäjä (Carnegie Investment Bank AB), eli Herlin saapui taas myymään Componentan osakkeita. Herlinin iso jäävuori on parkkeerattu 0,127 euroon, josta on näkyvillä vain 25.000 kappaletta. Kun joku ostaa 25.000 osaketta jäävuoresta, edelleenkin jäävuoreen jää 25.000 osaketta näkyville jne. Miljoonia osakkeita tulossa myyntiin, joten tänään Componenta laskee alle 12 senttiin.

  • Maaliskuussa 2019 Herlin myi taas -1.181.441 Componentan osakettaan. Rahamies Herlin tietää, että tällaisen konkurssipesän laput kannattaa myydä ennen selvitystilaa.

   • Antaa pojan myydä. Isiltähän laput on tulleet.


  • Tänäänkin Compontan osake -3,47%. Tänään puhkaistiin kriittinen 12,5 sentin tukitaso ja seuraava tukitaso on 10 sentissä, josta lasketaan kohti selvitystilaa. Hitaampikin alkaa ymmärtää, että rotat (Suutari) on alkanut hyppäämään uppoavasta laivasta seuraavaan laivaan (HK Scan).

  • Huono asiakas coponentalle, +- nolla asiakas

  • Herlin (Skandinaviska Enskilda Banken AB) saapui juuri myyntilaidalle. Pian muuten ryskyy...

   • Papan paperit liikkeelle. Tyhjentäisi jo koko paskan, kun ei nuoremmasta ole sijoittajaksi.

    Componentan osake on muuten varmaan pörssin manipuloiduin. Myyntikuntooko osaketta muokataan?


  • Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin, mutta 22.3.19 Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa. Herlin rahamiehenä kaataa osaketta laitaan ja myynti jatku6. Piensijoittajan kannattaa muistaa, että vaikka Componentan osake on laskenut viime vuosina yli 90 prosenttia, seuraavien kuukausien aikana laskua tulee vielä 100 prosenttia. Näköjään Suutari-johtajalle on riittänyt oman ison palkan nostaminen, firmalla ei niin väliä. Epäonnistunut Suutari on alkanut hädissään hamuamaan uusia hallituspaikkoja (mm. HK Scan) nyt, kun Componentan tuomiopäivä lähestyy.

  • Totta puhut. 10 miljoonan alasajo vie Componentan selvitystilaan ja piensijoittaja häviää rahansa.

  • Kaverin mukaan Porin YT neuvottelussa tänään ilmoitettiin 60 henkilön irtisanomisesta ja 40 henkilön lomautuksesta toistaiseksi. Lisäksi vielä kolmannes toimihenkilöistä. Kyllä tuo Volvon irtisanoma asiakkuuden lopetus Componentan kanssa alkaa näkymään Porissa karmealla tavalla. Olihan sen osuus kait viimevuonna lähellä 50 prosenttia myynnistä. Vielä kun toisen tuotantolinjan alasajokin on alkanut joka vie edellämainitun lisäksi pois volyymiä edelleen, niin vaikea nähdä tulevaisuutta Porin yksikölle. Ja Främmestad on myynnissä jos sattuu ilman olemassaolevaa työkuormaa jollekin kelpaamaan, niin jäljelle jää vain vanha Karkkilan valimo. Kiireesti vaan yhdistämään toimintoja Karkkilan kanssa, että edes se pystyisi tulevaisuudessa toimimaan. Porin ylin johto välittömästi pois, Karkkilan johto voisi aivan hyvin hoitaa tämän "satelliittivalimon" toiminnot sen ajan kun vielä on tarvetta . Toivotaan edes Karkkilan säilyminen, ettei vanha perinteinen ala kuihdu täysin pois Suomesta.

  • Lopetukset ja irtisanomiset maksavat maltaita. Piensi8joittaja luulee, että Componentasta tulee uusi Nokia. Valitettavasti he ovat väärässä. Kakasta ei saa konvehtia. Ennen juhannusta konkurssissa.

  • Vain aloittelija ostaa osakkeen yksikköhinnaltaan halpaa osaketta, (Talvivaaroja, Fit Biotecheja ja Componentoja). Componenta vuoden alusta -13%, 1v -23%, 3v -75%, 5v -92%... Componenta on oikea surkimus. Vieläkö yhtiötä johtaa eläkeikäinen ukko, joka nostaa törkeän isoa palkkaa?

   • Predak, joko FIVA on käynyt ovella? On tullut vähän noottia noista sun kurssimanipuloinneista sijoittajien sähköpostiin.... ;)


  • Tänäänkin Herlin tutun välittäjänsä (Carnegie Investment Bank AB) kautta oksentaa laitaan -161941 kpl. Kun isot pojat myy, myy sinäkin.

   • Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 +20,14%.
    Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

    Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

    Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 +20,14%.
    Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

    Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

    Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.

    Huoh... Mitä tuo muka todistaa yhtään mistään? Ensinnäkin, pörssissä ei ole kyse kaksinkamppailuista, ei etenkään näiden pikkuyritysten kohdalla. Ammattimaiset sijoittajat sijoittavat yleensä kymmeniin eri osakkeisiin ja usein jopa toisiaan vastaan kilpaileviin yrityksiin. On turhaa suhtautua tunteellisesti sijoituksiinsa.

    Todellisuudessa toisen menestys tai menestymättömyys ei vaikuta käytännössä yhtään toiseen, koska kummankaan pahimmat kilpailijat eivät edes ole Suomessa.

    Jatkuva typerä Tulikiven ja Componentan vertailu kertoo vain sen, että kirjoittajat eivät ymmärrä yhtään mitään pörssistä. Oikeasti en pitäisi Tulikiveä tai Componentaa edes kilpailijoina ja niiden vertailu on arvotonta nollatietoa.

    Ja tuo menneen kurssikehityksen vertailu ei kerro mistään mitään. Kiinnostavaa on TULEVA kurssikehitys, ei menneisyys. Mennyt ei ole tae tulevasta. Ja kurssi voi nousta yli 100% ja sitten ilmoitetaan, että yritys menee konkurssiin. Näiden senttiosakkeiden kohdalla tätä tapahtuu silloin tällöin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 +20,14%.
    Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

    Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

    Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.

    Ja minua kummastuttaa tuo maininta Herlinistä... Tämä sijoitus on Herlinille lähinnä taskurahoja, todennäköisesti hän ei edes tiennyt omistavansa Componentaa. Sen verran minisijoituksesta on kyse verrattuna Herlinin koko omaisuuteen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja minua kummastuttaa tuo maininta Herlinistä... Tämä sijoitus on Herlinille lähinnä taskurahoja, todennäköisesti hän ei edes tiennyt omistavansa Componentaa. Sen verran minisijoituksesta on kyse verrattuna Herlinin koko omaisuuteen.

    Huoh! No koska eräs peppuun pökitty kommentoija kiertää muutaman päivän välein manipuloimassa compon kurssia täällä. Ikävä tyyppi, nimimerkkejä on useita tunnetuin alkaa P:llä.

    Ja Herlinin ulostus on syy kurssin viimeisimpään alamäkeen. Pienvaihtoiseen kun on helppo vaikuttaa.

    Tulikivi on kyllä the end, jollei muutoksia pian tapahdu.


  • Herlin (Riikantorppa) myynyt maaliskuussakin -405 559 Componentan lappua laitaan. Eikös se sanonta mennyt 'kun isot pojat myyvät, myy sinäkin'. Suutari vie piensi8joittajan tuhkatkin pesästä.

   • Rince and repeat. Copy paste...

    Hohhoijjaa. Eläkkeellä on varmaan mukavaa. Osta kirja tai jotain, vähän tylsäksi käy tuo 15-kesäisen tasolla oleva touhu.


  • Tarkoitit ilmeisesti huhtikuuta? Synkkää on, mutta Herlin rahamiehenä tietää, mitä kannattaa ostaa ja hän osaa myydä Componentan tapaiset surkimukset salkustaan.

   Kun Herlin saa omansa myytyä, alkavat jälleen Etra Capital Oy ja Varma myymään tauon jälkeen. 30.4.2017 jälkeen Etra myynyt 2.800.000 lappua ja Varma 6.282.492 lappua. Etralla kaatumassa laitaan vielä 20.000.000 osaketta ja Varmalla 10.406.279 osaketta. Pian alkaa osumaan sitä itseään tuulettimeen ahtopaineella.

  • Oho, Etra Capitalin ja Varman aienpia myyntejä en ole huomannutkaan. Olen sinulle oluet velkaa tästä vinkistä. Pelottaa, kun Etra ja Varma alkavat Herlinin jälkeen myymään!

   • EI pelota yhtään. ROFL. Compo jatkaa etenemistään takaisin uskottavaksi firmaksi.

    Jätkä keskustelee itsensä kanssa, vaikka on jo puoliksi eläkkeellä. Niin se narsismi ja todellisuuspakoisuus toimii. Aika noloa. :D


  • Uusi isomyyjä saapui myymään Componentaa, eilen torstaina nettomyi Pohjolan kautta -355.477 osaketta. Myyjä on suurella varmuudella Että tai Varma, sillä tuollaisia määriä ei ole piensijoittajilla. Lähipäivinä miljoonia osakkeita tulee kaatumaan laitaan. Isot pojatkin ovat huomanneet, että Componenta ei tule selviämään Ruotsin toimintojen alasajosta, eikä Suomen toimintojen voimakkaasta supistumisesta.

  • Tänäänkin Pohjolan kautta netto -183.035 Componentan osaketta. Yli puolen miljoonan osakkeen myynti kahdessa päivässä tarkoittaa joko Varmaa tai Etraa. Etralla kaatumassa laitaan vielä 20.000.000 osaketta ja Varmalla 10.406.279 osaketta.

  • Tänäänkin Pohjolan kautta netto oli koko päivän osalta -294.695 kpl, eli kahdessa päivässä nettona -650.172 osaketta Pohjolan kautta. Tukitasona toiminut vuoden alin kurssi (0,1235€) puhkaistaan maanantaina ja siitä alkaa pulkkamäki kohti nollaa.

  • Herlin (Carnegie Investment Bank AB) myynyt tänäänkin -184200 osaketta. Aina kun ostettavaa ilmaantuu 12 senttiin, Herlin oksentaa 12 senttiä kumoon. Tänään ei Varma&Etra ole saaneet myytyä vielä omaa 200.000-300.000 osakkeen perinteeksi muodostunutta läjäänsä, joten liukumäki tulee jyrkkenemään iltaa kohti..

  • Kuten eilen ounastelinkin, Varma&Etra (Pohjola) palasi tänään myymään, netto tänään -295428 osaketta. Herlin myy tänään toisella välittäjällään (Skandinaviska Enskilda Banken), netto tänään -50750 osaketta. Kylmää on kyyti. Torstaina 16.5.19 koko karmeus paljastuu piensijoittajillekin. Isot pojathan tietävät jo tämän:
   Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

  • Niin yritys on uutisoinut että sen kannattavuus paranee tänä vuonna vaikka liikevaihto supistuu kannattamattoman asiakkuuden lopettamisesta.
   Irtisanottavista työntekijöistä, tulee säästöä vuodessa lähestulkoon 7 miljoonaa €.
   Siinä on lopetetulla asiakkaalla päänsä raapimista kun miettii mistä saa yhtä laadukkaat tuotteet toiselta valmistajalta. Maailma on nykyään täynnä surkeiden tavaroiden tuottajia.

  • Suutari nyt satuilee, mitä satuilee. Componenta ei kestä 10 miljoonan euron alasajokuluja ja sen tarina päättyy konkeloon.
   YTD -20,56 %
   1 v -32,62 %
   3 v -77,33 %
   5 v -93,04 %
   10 v -97,62 %

  • Harvinaisen oikeassa olet. Tänäänkin -4,24% taulussa. Huomenna mennään pysyvästi alle 10 sentin. Componentaa johtaa Suomen surkein yritysjohtaja.

  • Eilen perjantainakin Herlin (Carnegie Investment Bank AB) kaatoi laitaan niin paljon kuin ostolaitaan pystyi kaatamaan 0,115 euron hinnalla. Loppupäivästä senttipetteri osti osakkeen hämäysnousuun vain 72 euron panoksella. Maanantaina Herlinin rajahinta tulee olemaan 0,110, tiistaina 0,105€ ja keskiviikkona 0,100€. Viimeistään maanantaina kannattaa Componentat myydä, sillä 0,10 euron murruttua osake tulee ottamaan syväkyykkyä.

  • Surulliselta näyttää, kun katsoo Componentan osakekäyrää. Tasan 5 vuotta sitten (15.5.2014) osake maksoi 2,15 euroa ja tänään 0,118 euroa. Osakekurssi on laskenut tällä pörssimme surkimuksella tasan 95 prosenttia viimeisen 5 vuoden aikana. Componenta on pörssissä olevista osakkeista surkein. Valitettavasti laskua on tulossa vielä 100 %:a. Tänäänkin SSW Market Making Gmbh laskee jäävuoriosakemyyntiään heti alemmas, kun joku nokittaa alinta myyntitarjoustaan. Tänään saa vielä 10 senttiä, huomenna alle.

  • Vielä viisas sijoittaja saisi 0,116 euroa Componentan osakkeelta. Tuohon ostolaitaan kun Herlin tiputtaa taas somasti 100.000 osakkeen läjän, kuten aikaisempinakin päivinä, niin ostolaita katoaa. Huomisen katastrofaalisen katsauksen jälkeen osake maksaa pitkälti alle 10 senttiä.

  • Tänään tuli katastrofaalinen tiedote Componentalta:
   Tappiollinen velkainen firma (Componenta) + tappiollinen velkainen firma (Komas) = voittoa tekevä osinkokone? Saanen nauraa. Käytännössä konkurssissa oleva Componenta ostaa käytännössä konkurssissa olevan Komasin (omavaraisuusaste -63%). Komasilla näkyy olevan vielä (oletettavasti Capmanilta) n. 11 miljoonaa euroa pääomalainaa, jotka siirtyvät myös eteenpäin. Lisäksi kassa on tyhjä. Tänään nähdään teurastus. Pääomasijoittaja Capman tietää varmasti, missä vaiheessa höyryävän turskan kannattaa kipata yli laidan:
   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/komas-oy/25073564/taloustiedot

   • Vieläkö nakki kutittaa pepussa? Ilmeisesti. XD

    Mene töihin, niin tulee kirjoiteltua kännishä vähemmän.


  • Aika huikeaa, miten yksi jeppe voi vihata yhtä miestä (suutari)näin paljon. Kertonee kommentoijan mielenterveydestä paljon.....

  • Tais olla tän päiväinen osari ennemmin posari, ku katastrofi, ja sehän tätä peppukipeää Tulikivi-trollia harmittaa. Mahtaa siellä olla Predak nyt hyvin hyvin vihainen

   Eri meininki se on Tulikiven leirissa, yrityskaupoista turha edes haaveilla, siellä kun yritetään myydä varmaan vessapaperitkin ulkohuussista, että saada velkojen korot maksettua ja toimarin ylisuuri palkka aikaansaannoksiin nähden maksettua. Samaan aikaan muurarit raataa ilmaiseksi ja toimari vaan kertoo satujaan uusien takkamallien saamasta mielekkiinnosta vaikka niistä kukaan ei oikeasti ole kiinnostunut edes, näkeehän sen jo liikevaihdosta, miten se laskee kuin lehmän häntä.

   "Componenta kasvaa Suomen johtavaksi metallikomponenttivalmistajaksi ostamalla Komas Oy:n"
   Suutari vaikuttaa kyllä tekijämieheltä, melkein tekisi itselläkin mieli ryhtyä omistajaksi, eilen ku olis ostanut niin ihan kivat nousut olisin saanut uudelle omistukselle.
   Kuikankahan hyvin Tulikivellä menisi nykyään jos puikoissa olisi Suutari, eikä nykyinen, yhtiön kaulaa myöden velkoihin saanut ja konkurssin partaalle ajanut "toimitusjohtaja"?

  • Osakkeen vaihto oli tänään reilu 3000000kpl, jokohan se Predakin mainostama Herlin pääsi lapuistaan eroon? Vai onko Predakilla tiedossa seuraava isomyyjä, joka painaa kurssin sinne kahteen senttiin?

  • Tämänpäiväinen oli kuolleen kissan pomppu. Päivän korkeimmasta tultiin loppupäivästä 1,55 senttiä alas. Huomenna samanlainen luisu, niin ollaan taas 11 sentissä. Kahdesta kalkkunasta ei tule kotkaa.

   Käytännössä konkurssissa oleva Componenta ostaa käytännössä konkurssissa olevan Komasin (omavaraisuusaste -63%). Komasilla näkyy olevan vielä (oletettavasti Capmanilta) n. 11 miljoonaa euroa pääomalainaa, jotka siirtyvät myös eteenpäin. Lisäksi kassa on tyhjä. Pääomasijoittaja Capman tietää varmasti, missä vaiheessa höyryävän turskan kannattaa kipata yli laidan:
   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/komas-oy/25073564/taloustiedot

   • Monesko kuolleen kissan pomppu oli kyseessä? Hmmm? Predak?

    Olet sinä kyllä aikamoinen täyshoitopotilas.


   • Componentan kurssi on tähän mennessä (tämän kirjoituksen laatimisen aikaisen kurssin mukaan laskettuna) noussut 19%:a siitä kun Componenta julkaisi tiedoitteen tuosta Komas:in ostosta.
    Itse ainakin Componentan omistajana pidän kaupan tarjoamia mahdollisuuksia hyvinkin potenttiaalisina. Komas tuo Componentaan osaamista sellaisilta valmistusteknisiltä aloilta mitä Componentalla ei ole. Eli nyt pystytään tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaille valmiita komponenttikokonaisuuksia pelkkien valuosien sijasta.
    En lainkaan ihmettelisi, että jonkin ajan kuluttua kauppojen varmistumisesta julkistetaan toimitus-sopimus jonkin ison kotimaisen konevalmistajan kanssa.

    Ja uskon että myös kaupan myötä Componentan suuromistajaksi tuleva Capman on laskenut kaupan kannattavuutta hyvin tarkasti.


  • Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.'

   • Suutari on niin velho että tekee kahdesta konkurssikypsästä yhtiöstä yhden tulosta tekevän ja voitto takovan yhtiön.

    Tulikiven omavaraisuusaste oli muuten
    Q1/19 24.2%. Kovaa vauhtia olla menossa siellä alle 10%, liiketuloskin ollut miinuksella varmaan viimeiset 10vuotta, jos ei enemmänkin.


  • Tulikiven osakekohtainen tappio oli vuonna 2018: -0,03 (2017: -0,02 2016: -0,04 2015 -0,07 2014 -0,04). Lama ja taantuma odottavat rakennusalaa Euroopassa. Viime vuodet ovat olleet se aika, jolloin on tehty tulosta.

  • Componenta kävi tänään jo -5,02 prosentin laskussa (0,122 eurossa). Konkurssikypsän Komas Oy:n osto sai aikaan kuolleen kissan pompun 0,1435 euroon, mutta tänään käytiin jo sentin päässä vuoden alimmammasta osakekurssista. Komasin osto lämmitti suurinpiirtein yhtä kauan kuin housuihin pissaaminen. Componentan selvitystila on vain ajan kysymys. Enää piensijoittajia saadaan Componentaan mukaan. Iso ja viisas raha, kuten Herlin, myi jo Componentansa.

   • Herlinillä ei ole ollut viisasta rahaa sen jälkeen, kun meni perinnöksi... :D


  • Viikossa Componenta jälleen -1,95%. Pian ollaan nollassa. Pörssin surkein heti Valoen jälkeen. Componentan eläkeikäinen toimitusjohtaja ei ymmärrä lähteä.

   • Tiedätkö, kirjoitustyylisi paljastaa aina, kuka kirjoittaja on. Vieläkin peppu kipiänä?


  • Herlin myi loput 1,2 miljoonaa Componentaa. Rahamies haistoi turskan ja myi. Samoin myi Suomen Kulttuurirahasto 3,1 miljoonaa osakettaan, kun vielä jotain sai tästä konkurssipesästä. Etra Capital on aikaisemmin myynyt 2,8 miljoonaa osaketta ja Varma 6,3 miljoonaa osaketta, joten huomisesta alkaen alkaa kaatumaan laitaan heidän 30,4 miljoonaa osakettaan. Ostajana piensijoittajat, jotka eivät koskaan opi:
   https://www.arvopaperi.fi/uutiset/he-menettavat-rahansa-takoman-konkurssissa/8477fdeb-428e-33dd-892c-f1cbd37dce91

  • No tsekkaapa ihan ensin, paljonko tj on laittanut omasta rahapussistaan rahaa yhtiöön, saatat hämmästyä sitä miten pienellä rahapanoksella omistusosuus on muodostunut😊. Näissä firmoissa pienomistajille on tarjolla vain maksajan osuus.

  • Suutari joutui jättämään eilen toimitusjohtajan pestin. Selvä merkki epäonnistumisesta. Componentan selvitystila on enää ajan kysymys,

  • 0,14 eurossa 167 466 osakkeen myyntimälli, loput jäävuoressa piilossa. Deutsche Bank AG testailee jo ostotalojen kestävyyttä. Pian kaatuu laitaan 200.000 osakkeen erä kerralla!

  • Suurmyyjä kaatoi tänäänkin Pohjolan kautta 262820 osaketta myyntilaitaan. Varma ja Etra siellä myyvät 30,4 miljoonaa osakettaan. Ei käy kateeksi piensijoittajia.

  • Taas suurmyyjällä 0,144 eurossa jäävuoritoimeksianto (POH). 50.000 osaketta näkyvissä, kuten aikaisempinakin päivänä. Jos 50.000 osaketta ostetaan jäävuoresta pois, ilmestyy taas välittömästi uusi 50.000 osaketta myyntiin, jne.

  • ...seuraava 50.000 osaketta suurmyyjällä 0,147 eurossa. Piensijoittajaa viedään kuin pässiä narussa. Ovelaa vähän vaihdella myyntihintaa, ettei bullerot huomaisi jäävuorta. Pörssin 4. heikoin johto Componentalla.

   • Tässä ranking huonoimmista toimitusjohtajista( huonoin ensimmäisenä):

    1. Tulikivi
    2. Stockmann
    3. Valeo
    4. Componenta


  • Ylläpito voisi poistaa tuon yllä olevan virheellisen tiedon, nimittäin Kauppalehdessä pe 7.6.2019 oli ranking huonoimmista toimitusjohtajista (huonoin ensimmäisenä):

   1. Nexstim
   2. Sovo-Solar
   3. Valoe
   4. Componenta

   • Miten niin virheellisen tiedon? Kai täällä mielipiteitä saa esittää?

    Ja mitä tulee virheellisen tiedon poistamiseen, niin eräs (luultavasti sinä) Tulikivi-trolli on jakanut tälläkin palstalla jo ties kuinka kauan virheellistä sisäpiiritietoa Tulikivestä ja lisäksi mustamaalannut/ levittänyt virheellistä tietoa Componentasta. Eikö nämä Tulikivi- ja Componenta-ketjut pitäisi siis myös poistaa?


  • Jos Tulikivellä on huonoin toimitusjohtaja, niin ainakaan kukaan ei erota toimitusjohtaja Vauhkosta, jos omistaja Vauhkonen ei tee palvelusta itselleen.

  • Harri Suutari aloitti Componentan toimitusjohtajana 16.11.2015, jolloin osake maksoi 72 senttiä. Componenta on kuin joku suojatyöpaikka johdolle. Entinen toimari (Suutari) sai hallituksen puheenjohtajan paikan tuhoamalla omistaja-arvoa kiitettävästi, sillä osake maksaa nyt enää 15 senttiä. Nyt hallituksen puheenjohtajan paikalta Suutari voi pitää suitset tiukalla uudelta toimitusjohtajalta, joten ei hyvältä näytä tulevaisuuskaan.

   • Onhan siinä omistaja-arvoa tuhottu, mutta Heikki Vauhkonen laittaa vielä paremmaksi:

    Heikki Vauhkonen aloitti Tulikiven toimitusjohtajana huhtikuussa 2007.
    30.4.2007 Tulikiven osakekurssi oli 2.98€, tänään kun Vauhkonen edelleenkin toimii Tulikiven toimitusjohtajana kurssi on 0,145€.


  • Helsingin pörssin huonoimmat toimitusjohtajat Kauppalehden uutisen mukaan huonoimmasta alkaen:
   1. Nexstim
   2. Savo-Solar
   3. Valoe
   4. Componenta

   • Huonosti tehty lista. Kyllä minua ainakin Harmittaisi tulikiven TJ, jonka aikana kurssi on tipahtanut kolmesta eurosta alle 0.15 euroon. Eikä tulikivi ole edes saneerauksessa....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huonosti tehty lista. Kyllä minua ainakin Harmittaisi tulikiven TJ, jonka aikana kurssi on tipahtanut kolmesta eurosta alle 0.15 euroon. Eikä tulikivi ole edes saneerauksessa....

    Niin mutta tulikiveltä on tulossa vielä tällä viikolla ilmoitus miljoonakaupoista jolla kurssi ponkaisee maata kiertävälle radalle !!

    Tämä on varma tieto, luin tältä palstalta.


  • Heikolta näyttää Componentan tulevaisuus kun tuo eläkeikäinen toimitusjohtaja oli yhtiön ainut pelastus, eikä sekään Componentaa pelastanut. Nyt tuo sama setä huseeraa Componentan halllituksen puheenjohtajana käyttäen uutta toimitusjohtajaa marionettinaan. Componentan talous on täysin kuralla, saneeraus vie loputkin asiakkaat ja rahaa ei saada antiikinaikaisten tehtaiden valuja myymällä. Kyllä tää niin vahvasti haisee konkurssilta, että en kyllä tähän rahojani laittaisi. Saneeraus iski velkojien nenille, eikä kukaan enää osta firmalta, joka on kerran saneerauksella velkojia kusettanut.

   Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin.

  • Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

  • Kamuskauppa maksetaan omilla osakkeilla uusannilla.! 2 miljoona osaketta 60 miljoonasta otetaan pantiksi,ettei niitä myydä liikaa markkinoille yhtäkkiä.. Kauppa on tehty 0.11 kurssilla, joten melkoinen pulkkamäki tiedossa lähiviikkoina, kun sijoittajat ymmärtävät 60 miljoonan osakkeen kaatuvan laitaan nykyisellä 0.15 kurssilla. Ehkä joku voisi shortata kurssin tasolle vielä vähäksi aikaa 0,11 euroon...

  • Mihinkäs se viesti katosi, missä kerrottiin, että YT:t alkoivat juuri, kun kesälomille lähdettiin? Eikö tuosta pitäisi tulla negatiivinen tulosvaroitus?

   • Ei kai YT:t välttämättä vaikuta tulokseen pienentävästi. Siksi ei kai tarvi varoitellakaan.


  • Goldman Sachs International oli tänään suurin nettomyyjä (52.816 kpl), yritti myydä ensin 0,152 eurolla, mutta kun osakkeet eivät menneet kaupaksi, myi osakkeita 0,150 euroon. Morgan Stanleyn kauttakin yritettiin myydä 0,152 eurolla, mutta isoja määriä osakkeita ei saatu myytyä. Huomenna puhkeaa 0,150 euroa ja isojen poikien välittäjien kautta alkaa tulla isoja määriä osakkeita myyntiin. Kamus-kauppa on tehty 0.11 kurssilla, joten pian tulee 60 miljoonaa osaketta laitaan 0,11-0,15 kurssilla. Nyt olisi shortin paikka.

  • Alla olevan hintalappu on miljoonissa euroissa. Componenta peittää tuon kertomalla vain "jatkuvien toimintojen" luvut, vaikka Componentan tapauksessa viimeiset 10 vuotta nimenomaan satunnaiset erät ovat olleet todellisuudessa sitä jatkuvuutta. Supersynkkä Q2/2019 Componentalta tulossa...

   26.4.2019
   Porin-valimon yt-neuvottelut päättyivät perjantaina. Joka neljäs työntekijä saa irtisanomisilmoituksen. Componentan Porin valimon irtisanomiset ja lomautukset alkavat maanantaina. Työntekijöiden irtisanomiset toteutetaan viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Toimihenkilöiden irtisanomisten takarajana on elokuun loppu.

  • Kahden viikon kuluttua Componentan osake on 11 sentissä, kun 60 miljoonaa osaketta kaatuu laitaan!

   Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallitus päättämään osakeannista siten, että valtuutuksen nojalla annettavien uusien osakkeiden määrä voi olla yhteensä enintään 60 000 000 uutta 11 sentin arvoista osaketta, mikä määrä vastaa noin 33,8 % Yhtiön kaikista osakkeista kokouskutsupäivän tilanteen mukaan. aikataulun täsmentymisen vuoksi kauppa toteutunee lopullisesti aikaisintaan 31.7.2019.

  • Skandinaviska Enskilda Bankenilla 500.000 osakkeen myyntijäävuori, josta näkyvillä 100.000 osaketta 0,154 eurossa. Skandinaviska Enskilda Banken saanut myytyä vasta 5500 osaketta. Pian kaatuu laitaan.

  • Edelleen Skandinaviska Enskilda Bankenilla 500.000 osakkeen myyntijäävuori 0,154 eurossa, mistä näkyvillä vain osa. Saa nähdä, jokohan tänään hermot loppuvat ja koko potti kaatuu laitaan. Siinä ollaan 11 sentissä samantien.

  • Tilauskanta Q1/2019 verrattuna Q1/2018:
   Componenta -13,2 %
   Tulikivi +9,8%

   Ensimmäisen tähti on laskeva ja jälkimmimmäisen tähti on nouseva. Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.

  • Nordean kautta yritetään myydä isoa Componenta-pottia. Ensin kaadetaan laitaan 14.000 osaketta, sitten ostetaan laidasta 250 osaketta. Odotetaan, että myyntilaitaan kerääntyy osakkeita ja toistetaan sama temppu. Tämä on laitonta (pump and dump). Olen asiasta yhteydessä finanssivalvontaan. Saadaan laiton toiminta loppumaan.

   • Kerro samalla kun olet yhteydessä Fivaan että suomi24 palstalla Tulikiven sisäpiiriläinen yrittää manipuloida Tulikiven pörssikurssia ja houkutella piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen kertomalla valheellista tietoa talkkikaivoksen myynnistä


  • Huonolta näyttää. Componentan tilauskanta -13,2 %, joten karmea Q2/2019 tiedossa. Viimeinen sammuttaa valot.

  • Samaa katsoin. Yllä olevan kun lisää tähän, loppu on lähellä:

   Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" tuo Componentalle harjanvarren oven eteen lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

  • Suutarihan valittiin juuri Kauppalehdessä Suomen neljänneksi huonoimmaksi pomoksi heti Nexstimin, Savo-Solarin ja Valoen jälkeen. Componentassa edelleen häärää.

  • Tänäänkin Componenta laskussa (-1,68%), vaikka muu pörssi nousee. Heikolta näyttää. 60 000 000 uutta 11 sentin arvoista Componentan osaketta tulossa myytäväksi 31.7.2019, mikä määrä vastaa noin 33,8 % yhtiön kaikista osakkeista. Tulevaa pulkkamäkeä myyjät aivan aiheestakin pelkäävät.

  • Harri Suutari häärää Componentan puikoissa ja määrää tahdin. Muut toimivat vain hänen marionetteina.

  • Taitaa tulla konkurssitiedoite seuraavaksi.

  • Vuosi sitten puolivuotiskatsaus tuli Componentalta 9.8.2018, jolloin osake maksoi 21,9 senttiä. 12 pörssipäivää myöhemmin Componentan osakekurssi maksoi 17,0 senttiä. Vuosi sitten osakekurssi laski siis 12 päivässä puolivuosikatsauksen jälkeen 22 prosenttiä vaikka odotus oli Q1/2018 +5 prosentin tilauskannan kasvulla hyvä. Q1/2019 tilauskanta oli -13,2 prosenttia, joten ylihuomenna kyyti tulee olemaan jäätävän kylmää. Jos omistaisin, myisin nyt, sillä Componentan liikevaihdon lasku tulee olemaan Q2/2019 -15 prosenttia!

  • Q1/2019 Componentan tilauskanta oli -13,2 %:a, millä saatiin Q2/2019 liikevaihto putoamaan 17,1 %:a. Q2/2019 tilauskanta oli -40,4 %:a, mikä ennakoi -50 %:n liikevaihdon laskua Q3/2019.

   60 000 000 uutta 11 sentin arvoista Componentan osaketta piti tulla myytäväksi jo 31.7.2019 (33,8 % yhtiön kaikista osakkeista), mutta valmista ei tullut vieläkään. Erittäin heikolta näyttää. Herlin ja Componentan entinen johtaja myivät jo omistuksensa. On vain ajan kysymys, koska seuraava isokenkäinen aloittaa laitaan kaatamisen. Konkurssi tulossa.

  • Componenta hakee yritysviestinnän osaajaa Vantaalle. Jännää toimintaa konkurssikypsältä yritykseltä.

  • Goldman Sachs International myi tänään 57481 osaketta, eli puolet päivän vaihdosta ja sai osakkeen 5,0 prosentin laskuun. Tästä alkaa puoli senttiä päivässä laskut.

  • Goldman Sachs International jatkaa ulostamistaan (tänään nettona -59266 osaketta). Saa nähdä, milloin ulostus muuttuu oksennukseksi ja silloin mennään liukkaasti 10 sentin ali, että heilahtaa.

  • Komasin myyjät osaavat tehdä kikkareesta konvehtia. Componenta osti omavaraisuudeltaan -63% Komasin ja myyjä saa viikon kuluttua 60.000.000 Componentan osaketta. Viikon kuluttua Componentan osake tulee lähestymään nollaa nopeammin kuin Valoe, kun Komasin myyjä päräyttää varpusparven liikkeelle.

   • Komas omavaraisuus on -63%.
    Tappiota joka vuosi.
    Komas toimitusjohtaja Componentan toimitusjohtajaksi.
    Componenta teki 60 M uusia osakkeita maksuksi. Ne edustavat 25,3 prosenttia yhtiön liikkeelle lasketuista osakkeista.
    Tuohon soppaan en koske pitkällä tikullakaan.


  • Juuri tipahtanut Componenta karkkilan ilmoitustaululle tiedote, että irtisanomiset alkavat ja koskevat tuotannossa 60-70 työntekijää...eli melkoinen siivu koko porukasta! Siirtyvät tekemään enää yhtävuoroa kahden sijaan...huhhuh!

  • Pikkuinen veikkaus, että pian on Heikki Lehtonen veljensä kanssa ostamassa koko potin itelleen taas. Ja rahan kierrätysjuhlat jatkuu jälleen veroparatiisin kautta!

  • Karkkilasta tuotannossa lähtee 60-70 työntekijää. Samalla toiminta Ruotsissa alasajetaan. Noista syntyy massiiviset (miljoonien eurojen) lopetuskulut. Q2/2019 tilauskanta oli -40,4 %:a, mikä ennakoi -50 %:n liikevaihdon muutosta Q3/2019. CapManin hallinnoimien rahastojen sedät nauravat partaansa matkalla pankkiin. 60 miljoonaa osaketta lähdössä vyörymään suoraan ostolaitaan maanantaina.

  • Persaukinen Componenta osti pelkillä osakkeillaan toisen persaukisen eli Komas Oy:n velkoinneen.
   Mikä puljaus tässä nyt on käynnissä?
   Kahdesta paskakasasta ei voi tulla timanttia, vaikka kuinka uunissa lämmittäisi.

  • Maanantaina saavat tiedon kuka lähtee ja kuka jää. Siirtyvät tekemään 1-vuoroa ainoastaan...siinähän tulee kalliita valuja tekoon kun maksavat ylläpitokustannukset/vrk :)

   Komaksen kytkykauppa ei pelasta tätä yhtiötä enää, myyn pottini pois kun saa edes jotain enää!

   • Toivottavasti syksyn viimeisinä pörssipäivinä tulee Componentalta tiedote, jonka mukaan museovalimon laitteet myydään miljardihinnalla Afrikkaan, mikä tuhatkertaistaa osakkeen hinnan ja tekee kaikista miljonäärejä :P


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toivottavasti syksyn viimeisinä pörssipäivinä tulee Componentalta tiedote, jonka mukaan museovalimon laitteet myydään miljardihinnalla Afrikkaan, mikä tuhatkertaistaa osakkeen hinnan ja tekee kaikista miljonäärejä :P

    itseasiassa Karkkilan valimo EI ole museokamaa! todella nykyaikaiset laitteet, kaikki!
    nimim. tietoa on :)


   • Kommenttini olikin lähinnä sarkasmia yhden älypään Tulikivi/Mondo höpinöihin ja Componenta-itkuihin liittyen..


   • Kallista tulee juu. Vielä 2005 tehtiin Componentalla valuja neljässä vuorossa. Conponentan kannattaisi hakea museovirastolta jotain tukea museovalomoonsa ja samalla myydä mueovieraille lippuja.


  • Predak taitaa olla työtön kun näin ahkerasti kerkeää kirjoitella ja seurata componentan tilannetta. Mites muuten se tulikivi onko kalkki jo myyty :)

   • Componentan Ruotsin tytäryhtiö hakeutuu konkurssiin.🤣


  • En ole jaksanut palstalla kirjoitella viime aikoina, mutta onko minulta mennyt jotain ohi vai mistä tämä löytyy?:

   16.5 tiedotteesta suora lainaus:
   "Uusien osakkeiden listaamista varten tullaan laatimaan esite, joka sisältää pro forma -tietoja kaupan vaikutuksista."
   https://www.componenta.com/sijoittajat/porssitiedotteet/?releaseid=3304304

   Eipä löydy vieläkään tuota esitettä, missä olisi pro forma -luvut. Ei taida olla Componentalla enää sen vertaa rahaa, että saisi tuon esitteen tehtyä. Kaksi kalkkunaa kun laitetaan yhteen, siitä ei saada kotkaa. Ei ole pystytty Componentalla edes osakepääoma -nettisivua enää päivittämään. On enää ajan kysymys, kun Componenta Suomi menee konkurssiin. Componentan Ruotsin yksikköhän meni jo konkurssiin.
   https://www.componenta.com/sijoittajat/hallinnointi/osakepaaoma/

   • tulikiven jatko on pelkän talkin varassa.miks joku Mondo muka haluais ostaa tulikiven talkin kalliilla ja jos ovat edes kiinnostuneita haluavat kai konkkapesältä sitten lunastaa halvalla...


   • Anonyymi kirjoitti:

    tulikiven jatko on pelkän talkin varassa.miks joku Mondo muka haluais ostaa tulikiven talkin kalliilla ja jos ovat edes kiinnostuneita haluavat kai konkkapesältä sitten lunastaa halvalla...

    Volvon rekkojen uudet tilaukset lähes puolittuivat, sillä vastaava koskee muitakin Componentan asiakkaita. Tämä on kuolinisku Componentalle. Ruotsissahan Componenta laitettiin jo konkurssiin. Componenta-Suomen konkurssi on vain ajan kysymys.


  • Oho, konkurssikypsän Componentan ahdinko syvenee entisestään, kun 50 prosenttia tilauksista katoaa taas. Eivät taida saada sitä eläkeikäistä Suutaria pois johdosta ennen konkurssia.

  • Componentassa 0,13 eurossa myynnissä jäätävä jäävuori (132 787 kappaletta). Tuo mälli rysähtää pian ostolaitaan ja ostolaita katoaa kokonaan. Pelastukoon, ken voi.

  • 15.11.2019 Componenta julkaisee karmeat luvut tammi-syyskuulta, jos firmalla on ollut varaa maksaa laskut nettiyhteydestään. Viimeinen sammuttaa valot. Karua luettavaa todennäköisesti taas tiedossa, konkurssi lähenee.

  • Sisäpiiriläinen kaatoi nettona laitaan 115.561 Componentan osaketta DDB:n kautta. Siellä on DDB-myyntijäävuori 0,125 eurossa ja myytävää riittää isosti. Vielä toistaiseksi saa yli 10 senttiä osakkeelta, mutta 15.11.2019 Componentan rumat luvut valkenevat piensijoittajillekin.

   • Tulikivi tekee rumaa persnettoa talouden korkeasuhdanteessakin. Mitä mahtaa tapahtua kun rakentaminen sakkaa kunnolla ? Niinpä niin kun ei osata niin silloin ei vain osata.


  • Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.' Konkurssikypsä Componenta osti käytännössä konkurssissa olevan Komasin.

   • Tulikivi julkistaa perjantaina rumat lukunsa. Kurssi luisua ei pelasta talkki hypekään , jolla on yritetty lakaista kannattamaton bisnes maton alle. Paljonkohan kurssi Joulun välipäivinä, mennäänkö 5 senttiin tällä kertaa ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivi julkistaa perjantaina rumat lukunsa. Kurssi luisua ei pelasta talkki hypekään , jolla on yritetty lakaista kannattamaton bisnes maton alle. Paljonkohan kurssi Joulun välipäivinä, mennäänkö 5 senttiin tällä kertaa ?

    Harri on tehnyt itsestään.... laitetaan laulu soimaan Componentan surkean osavuosikatsauksen johdosta lähiaikoina. Ruotsin yksikkö meni Componentalla jo konkurssiin ja nyt menee Componentan Suomen yksikönkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Harri on tehnyt itsestään.... laitetaan laulu soimaan Componentan surkean osavuosikatsauksen johdosta lähiaikoina. Ruotsin yksikkö meni Componentalla jo konkurssiin ja nyt menee Componentan Suomen yksikönkin.

    Tulikivi julkisti tänään aivan järkyttävän kuratuloksen.

    Ei saanut tehtyä Tulikivi kuin persnettoa viivan alle vaikka oli talouden korkeasuhdanne apuna.

    Mikä mahtaa olla tulikiven persnetonmäärä kun tämä tästä taantumaksi taittuu ?

    Rakennuslupa määrät on jo tipahtaneet alas.

    Tulikiven Persneton määrä lähitulevaisuudessa tulee olemaan varmaan jotain aivan uskomatonta.....mennään varmaan ihan uudelle levelille....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivi julkisti tänään aivan järkyttävän kuratuloksen.

    Ei saanut tehtyä Tulikivi kuin persnettoa viivan alle vaikka oli talouden korkeasuhdanne apuna.

    Mikä mahtaa olla tulikiven persnetonmäärä kun tämä tästä taantumaksi taittuu ?

    Rakennuslupa määrät on jo tipahtaneet alas.

    Tulikiven Persneton määrä lähitulevaisuudessa tulee olemaan varmaan jotain aivan uskomatonta.....mennään varmaan ihan uudelle levelille....

    Vai että tällaista kuraa Componenta osti. Onko siellä Componentan johdossa joku vanha puusilmä, kun kätensä löi kankaan?

    Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.' Konkurssikypsä Componenta osti käytännössä konkurssissa olevan Komasin.


  • Componentan konkurssi lähenee:

   Negatiivinen varoitushan se sieltä taas tupsahti, kuten odottaa saattoi:
   "Nyt Componenta odottaa vuonna 2019 konsernin jatkuvien liiketoimintojen liikevaihdon olevan 45 - 55 Me."
   ..lisäksi edes liiketulosta ei saatu kikkailtua positiiviseksi, vaikka taas "oikaistiin lopetetut toiminnot pois luvuista".

   Componentassa kannattaisi miettiä, mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? Componentan kannattaisi kokeilla suoraselkäisyyttä ja käyttää tätä lausetta seuraavaksi:
   "Koska kertaluonteisia kuluja ei tällä eikä viime tilikaudella enää ole, kertaluonteisilla kuluilla laadittuja tunnuslukuja ei esitetä."
   Olisiko aika laittaa Componentassa tirehtööri vaihtoon?

   • Ensi tiistaina pyrähtelee ripuloiden 60 miljoonaa Componentan uutta osaketta ostolaitaan:

    Kaupankäynnin yhtiön uusilla osakkeilla (60 000 000 kpl) odotetaan alkavan pörssilistalla arviolta 12.11.2019.


  • > > Realistisesti ajatellen 5% käyttokate voisi olla
   > > mahdollinen. Tästä poistot ja rahoituskulut(veroja
   > > tuskin lähivuosina maksetaan) ja ollaan ehkä n.
   > > miljoonan euron tulostasossa.
   > >
   > > Tämä jos kaikki menee putkeen.
   > >
   > > Tälloin Eps n. 0,55 centtiä ja esim. pe 15 kurssi
   > > 8,5 centtiä.
   >
   > Ei ole Componentalla "mennyt putkeen" (mm.
   > tilauskanta syöksyssä), joten olethan laskenut
   > tavoitehintaasi?

   Nyt konkurssikypsän Komasin oston myötä Componentan markkina-arvo on järkyttävän korkea 30,1 miljoonaa euroa (0,127e/osake). Neljän sentin osakekurssillakin Componentan arvo olisi 10 miljoonaa euroa, eli korkea. Nopeimmat saavat vielä yli 10 senttiä osakkeelta. Tämä on tuleva Talvivaara.

   • 0,1295 euroon jäi GSI:ltä 100 000 osakkeen jäävuoresta näkyviin 78 000 osaketta. Vain 12 000 osaketta jäävuoresta ostettiin. Samoin SHB myi lappua laitaan isolla kädellä. Huomenna Componentalla edessä teurastus. Isojen poikien välittäjät myyvät ja pienten poikien välittäjät ostavat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    0,1295 euroon jäi GSI:ltä 100 000 osakkeen jäävuoresta näkyviin 78 000 osaketta. Vain 12 000 osaketta jäävuoresta ostettiin. Samoin SHB myi lappua laitaan isolla kädellä. Huomenna Componentalla edessä teurastus. Isojen poikien välittäjät myyvät ja pienten poikien välittäjät ostavat.

    Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D

    Harri Suutari on kussut tämän homman. Osake pudonnut ukon hallintakaudella 80 prosenttia. Edelleen matkaa lattiaan 100%.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Harri Suutari on kussut tämän homman. Osake pudonnut ukon hallintakaudella 80 prosenttia. Edelleen matkaa lattiaan 100%.

    Itke poika, itke. Tuo sun katkeruus Suutaria kohtaan on musiikkia korvilleni


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D

    Componentalla menee sentäs hyvin tulikiveen verrattuna jonka kassa on pahasti kuivahtanu.

    Tulikiven rahnat menee pääpossen ja kahvikerhonsa palkkoihin ja joulupoonuksiin.

    Tulikiven osakkehia valitettavasti omistavalle piensijottajalle jää osinkoksi paha mieli Jouluksi ku Tulikiveltä tulee melko varmasti Joulun pyhiksi suunnattu tulosvaroitus joka saa Tulikiveen talkki hypen sokaisemana sijoittaneitten mummojen ja pappojen mahat ruikulille.. valitettavasti. Mutta tämä ei haittaa kahvikerholaisia jotka ostavat Tulikiven joulupoonuksilla parasta konjakkia ja savulohta mitä kaupan hyllyltä löytyy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itke poika, itke. Tuo sun katkeruus Suutaria kohtaan on musiikkia korvilleni

    Toisilla vain ei ole poikia, joille siirtää yritystä😀. Siksi osa vielä 70 -vuotiaanakin roikkuu kynsin hampain johdossa, vaikka parasta ennen päivä meni ajat sitten.


  • Tänään taas Componenta −4,85%. Componenta on pörssin surkein, sillä kaikista ei vain ole johtajaksi.

   • Eikös tuo Suutari saanut potkut edellisestä firmasta ja on nyt valitettavasti säheltämässä Componentassa? Muistanko oikein?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös tuo Suutari saanut potkut edellisestä firmasta ja on nyt valitettavasti säheltämässä Componentassa? Muistanko oikein?

    Saihan se potkut. Kaikista vain ei ole johtajaksi. Suutari vie Componentan viemäristä alas.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Saihan se potkut. Kaikista vain ei ole johtajaksi. Suutari vie Componentan viemäristä alas.

    Componentalla jopa käyttökate miinuksella 2019. Lienee pörssin surkein firma. Suutari ulos ja sassiin! Konkurssivaara pörssin korkein.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Componentalla jopa käyttökate miinuksella 2019. Lienee pörssin surkein firma. Suutari ulos ja sassiin! Konkurssivaara pörssin korkein.

    Tainnu tulikiven herrat hupuloida rahansa vähän siltä alkaa kuulostaan.mitä nyt omiin taskuihinsa tukkivat rahhoo minkä ehtivät.tulikiven pienomistajat vedetään taas kölin alta.vaan eipä mittään sehä on pääasia että tulikiven herrojen taskut on rahhoo täynnä mitäpä nuista jonnin joutavista tulikiven omistajista nehän joutaaki ihan hyvin olemaan maksumiehinä tulikiven herrojen kekkereille.että kippistä vuan ;)


  • Taseen perusteella yhtiötä on mielestäni turha arvottaa. Kassavirran merkitys on nykytilanteessa erittäin paljon tärkeämpi ja jos tasetta pitäisi arvostaa, olisi se syytä tehdä ns konkurssiperusteisesti jolloin arvo on varmuudella negatiivinen ilman mitään laskentaakaan.

   Valitettavasti on todettava, että toiminta tuntuu menevän taloudellisesta kulmasta katsottuna koko ajan heikompaan suuntaan.

   • Tulikivi konsernin liikevaihto, liiketulos ja liikevaihto sekä omavaraisuusaste ja velkaantumisaste ovat olleet viimeiset 10 vuotta syöksykierteessä.

    Mitä tapahtuu Tulikivelle jos Suomen taloustilanne esakloituu taantumaksi ?

    Vahva vältä Tulikivelle, pitäkää rahanne vaikka ennemmin sukanvarressa. Talkin perusteella ei tätä kannata ostaa.Sellainen yritys jonka kassaan ei jää mitään ei selviä lasku suhdanteesta. Tämä on karu totuus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivi konsernin liikevaihto, liiketulos ja liikevaihto sekä omavaraisuusaste ja velkaantumisaste ovat olleet viimeiset 10 vuotta syöksykierteessä.

    Mitä tapahtuu Tulikivelle jos Suomen taloustilanne esakloituu taantumaksi ?

    Vahva vältä Tulikivelle, pitäkää rahanne vaikka ennemmin sukanvarressa. Talkin perusteella ei tätä kannata ostaa.Sellainen yritys jonka kassaan ei jää mitään ei selviä lasku suhdanteesta. Tämä on karu totuus.

    Yrityssaneeraukset epäonnistuvat 85 %:sti maailmanlaajuisesti tilastollisesti. Yritysostot/yritysfuusiot epäonnistuvat enemmän tai vähemmän 80 %:sti. Tilastojen valossa siis todennäköisyys, että Componenta selviää yrityssaneerauksesta ja yhdistymisestä Komasin kanssa on 0.15*0.2*100=3 %.
    OSAKKEEN OMISTAJAT PELAAVAT HIRMUISELLA RISKILLÄ, todennäköisyys tilastojen valossa menettää rahansa 97 %.

    Maailman talous on hiipumassa, Componenta OYJ ei ole saanut uusia asiakkaita edes kun on eletty vahvaa nousukautta. Laskukaudella tilaukset vähenee ja sitä kautta kilpailu kiristyy entisestään. Komaksen omavaraisuus oli ennen yhdistymistä 67 % pakkasella, eli se konkurssikypsä. Capman sai peliaikaa lisää ja pörssinoteeratun sijoituskohteen, joka ainakin Länsi-Suomessa on saanut aikaan samanlaisen kansanliikkeen kuin Talvivaara aikoinaan. Hyvällä tuurilla Capman saa vielä hieman takaisin bulleroilta.
    Ihmettelen osakkeen arvostusta, nyt on muutamassa vuodessa liikevaihdosta sulanut 70 %, ja parhaan pään kautta haetaan tosin pakkoraossa konkurssiin tytäryhtiöitä.
    Integraation hyödyt tulevat yleensä, jos ovat tullakseen kolmen vuoden jälkeen. Sitä ennen tulosvaikutus on negatiivinen, miten Componenta lähes persaukisena kestää sen laskevassa taloussuhdanteessa erittäin kilpaillulla toimialalla.
    Yhtiö on varjo entisestä pienellä liikevaihdolla kaksi museovalimoa ja erittäin velkainen leasingkoneilla pyörivä tappiota vuosia tehnyt koneistaja (Komas).
    Täällä hehkutetaan Suutarin erinomaisuutta: istui hallituksen puheenjohtajana autiopaikalla, kun yrityksen kultamuna ja voittoa tuottava Turkin yksikkö kantoi kortensa kekoon ja rahoitti Hollannin yksikön tappiot vuosia, silloin Suutarin olisi pitänyt toimia ja hakea Hollannin yksikkö konkurssiin, niin kuin nyt tuntuu olevan maan tapa.

    Osakkeenomistaja: AATTELEPA ITE!!!!!!!!!!!!!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yrityssaneeraukset epäonnistuvat 85 %:sti maailmanlaajuisesti tilastollisesti. Yritysostot/yritysfuusiot epäonnistuvat enemmän tai vähemmän 80 %:sti. Tilastojen valossa siis todennäköisyys, että Componenta selviää yrityssaneerauksesta ja yhdistymisestä Komasin kanssa on 0.15*0.2*100=3 %.
    OSAKKEEN OMISTAJAT PELAAVAT HIRMUISELLA RISKILLÄ, todennäköisyys tilastojen valossa menettää rahansa 97 %.

    Maailman talous on hiipumassa, Componenta OYJ ei ole saanut uusia asiakkaita edes kun on eletty vahvaa nousukautta. Laskukaudella tilaukset vähenee ja sitä kautta kilpailu kiristyy entisestään. Komaksen omavaraisuus oli ennen yhdistymistä 67 % pakkasella, eli se konkurssikypsä. Capman sai peliaikaa lisää ja pörssinoteeratun sijoituskohteen, joka ainakin Länsi-Suomessa on saanut aikaan samanlaisen kansanliikkeen kuin Talvivaara aikoinaan. Hyvällä tuurilla Capman saa vielä hieman takaisin bulleroilta.
    Ihmettelen osakkeen arvostusta, nyt on muutamassa vuodessa liikevaihdosta sulanut 70 %, ja parhaan pään kautta haetaan tosin pakkoraossa konkurssiin tytäryhtiöitä.
    Integraation hyödyt tulevat yleensä, jos ovat tullakseen kolmen vuoden jälkeen. Sitä ennen tulosvaikutus on negatiivinen, miten Componenta lähes persaukisena kestää sen laskevassa taloussuhdanteessa erittäin kilpaillulla toimialalla.
    Yhtiö on varjo entisestä pienellä liikevaihdolla kaksi museovalimoa ja erittäin velkainen leasingkoneilla pyörivä tappiota vuosia tehnyt koneistaja (Komas).
    Täällä hehkutetaan Suutarin erinomaisuutta: istui hallituksen puheenjohtajana autiopaikalla, kun yrityksen kultamuna ja voittoa tuottava Turkin yksikkö kantoi kortensa kekoon ja rahoitti Hollannin yksikön tappiot vuosia, silloin Suutarin olisi pitänyt toimia ja hakea Hollannin yksikkö konkurssiin, niin kuin nyt tuntuu olevan maan tapa.

    Osakkeenomistaja: AATTELEPA ITE!!!!!!!!!!!!!!

    Tajon 1 euron tulikiven talkki varannoista.

    Eipä siitä halua Mondokaan enempää tulikiven konkkapesälle maksaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tajon 1 euron tulikiven talkki varannoista.

    Eipä siitä halua Mondokaan enempää tulikiven konkkapesälle maksaa.

    Korotetaan, tarjoan tulikiven talkeista 2 euroa.eli euron enemmän mitä Mondo maksaisi tulikiven konkkapesälle..


  • Tämän viikon torstaina Capman (Danske) myi nettona -409152 osaketta. Viimeisen viikon aikana Dansken kautta on myyty noin miljoona Componentan osaketta nettona, joten vielä 59 miljoonaa Komasista saatua Componentan osaketta Capmanilla salkussa myytävänä. Olisin huolissani.

   • Kiitos vinkistä. Componentan osake on 1-2 sentissä hyvinkin pian, jos 59 000 000 osaketta kaatuu laitaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vinkistä. Componentan osake on 1-2 sentissä hyvinkin pian, jos 59 000 000 osaketta kaatuu laitaan.

    Miksi sä kiittelet itseäsi vinkistä? Taitaa olla sun tapa vastailla omiin kirjoituksiin muka toisena henkilönä, että näyttäisi siltä, niinkuin täällä olisi joku muukin sinun lisäksi puhumassa shaibaa Componentasta! Sama homma noissa Tulikivi-ketjuissa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi sä kiittelet itseäsi vinkistä? Taitaa olla sun tapa vastailla omiin kirjoituksiin muka toisena henkilönä, että näyttäisi siltä, niinkuin täällä olisi joku muukin sinun lisäksi puhumassa shaibaa Componentasta! Sama homma noissa Tulikivi-ketjuissa

    Tänäänkin Dansken kautta myytiin -179517 Componentan osaketta nettona. Ostajana piensijoittajat (Nordnet). Kauan menee ennenkuin kaikki Capmanin Komasista saadut 60 000 000 Componentan osaketta on tätä vauhtia myyty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tänäänkin Dansken kautta myytiin -179517 Componentan osaketta nettona. Ostajana piensijoittajat (Nordnet). Kauan menee ennenkuin kaikki Capmanin Komasista saadut 60 000 000 Componentan osaketta on tätä vauhtia myyty.

    Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

    Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

    Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

    Tänäänkin Dansken kautta myytiin nettona 788 383 Componentan osaketta. Suurin netto-ostaja jälleen piensijoittajien Nordnet. Aventum siellä tyhjentelee. Miten sen menikään " kun sisäpiiri myy..."


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

    Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

    Yli 5 % liputtaja on virolainen lelufirma. Osti vasta yli 3 miljoonaa konkkakiven osaketta. Myyjänä voi olla vain joko vakuutusyhtiöt Ilmarinen tai ELO.

    Tämä on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle Tulikivi yhtiölle huono uutinen kun vakavaraiset vakuutusyhtiöt dumppaavat tulikiven lappunsa.

    Jos Tulikivi järjestää annin niin leluillako lelufirma aikoo maksaa ?

    Kuten uppoavassa laivassa: pelastukoon ken voi...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yli 5 % liputtaja on virolainen lelufirma. Osti vasta yli 3 miljoonaa konkkakiven osaketta. Myyjänä voi olla vain joko vakuutusyhtiöt Ilmarinen tai ELO.

    Tämä on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle Tulikivi yhtiölle huono uutinen kun vakavaraiset vakuutusyhtiöt dumppaavat tulikiven lappunsa.

    Jos Tulikivi järjestää annin niin leluillako lelufirma aikoo maksaa ?

    Kuten uppoavassa laivassa: pelastukoon ken voi...

    Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
    Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle -> tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.

    Aventumhan on tyhjentänyt Komas -kaupasta saatuja Componenta -osakkeita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Kun Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta, saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita saanut myymään Nordean kautta (tänään -233322 Nordean kautta). Tuo taho myy jo kolmatta päivää Nordean kautta. Capman&co sai 60 miljoonaa Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä vielä 57 miljoonaa osaketta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Kyllä on Tulikivi multinikillä taas utopistiset haaveet...400 000 000 euroa buahahahahahahaaa...ei tule tapahtumaan vaan Mondo ostaa talkit sitte Tulikiven konkkapesältä eurolla...
    Tuleeko muuten Tulikiveltä Joulu negari kuten vuosi sitten ? Veikkaan että tulee, muita veikkauksia kellään ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Kyllä on Tulikivi multinikillä taas utopistiset haaveet...400 000 000 euroa buahahahahahahaaa...ei tule tapahtumaan vaan Mondo ostaa talkit sitte Tulikiven konkkapesältä eurolla...
    Tuleeko muuten Tulikiveltä Joulu negari kuten vuosi sitten ? Veikkaan että tulee, muita veikkauksia kellään ?


  • Kiitos tiedosta. Kun 57 miljoonaa osaketta vielä kaatuu myyntilaitaan, osake on 1-2 sentissä. Saa nähdä tuleeko konkurssi tuota ennen.

   • Juuri näin Tulikivelle tulee käymään tosin myyntiaaltoa ei ehdi edes tulemaan koska kaupankäynti keskeytetään Tulikiven osakkeilla...


  • Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

   Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..

   Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
   Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle -> tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.

   Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta, saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322 Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä vielä 57 miljoonaa osaketta.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Aika lailla 40 000 eurolla lähtis talkit konkurssipesältä. Itsellä kokemusta näistä ei niistä yleensä paljoa kannata maksaa.

    Infra yms. junayhteydet talkkikuopille puuttuvat käytännössä katsoen kokonaan.
    Ei Mondo maksa konkkakypsälle yhtiölle raaka aineesta(talkki) joka pitäisi louhia kilometrien syvyyksistä ja itse alue on kaiken lisäksi keskellä ei mitään, jossa talkkia ehkä kuulemma on... Infran ja junayhteyksien rakentaminen maksais kohta enemmän mitä talkista vois edes saada joten tämän takia en usko että Mondoa vois talkkikuopat vähempää kiinnostaa..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aika lailla 40 000 eurolla lähtis talkit konkurssipesältä. Itsellä kokemusta näistä ei niistä yleensä paljoa kannata maksaa.

    Infra yms. junayhteydet talkkikuopille puuttuvat käytännössä katsoen kokonaan.
    Ei Mondo maksa konkkakypsälle yhtiölle raaka aineesta(talkki) joka pitäisi louhia kilometrien syvyyksistä ja itse alue on kaiken lisäksi keskellä ei mitään, jossa talkkia ehkä kuulemma on... Infran ja junayhteyksien rakentaminen maksais kohta enemmän mitä talkista vois edes saada joten tämän takia en usko että Mondoa vois talkkikuopat vähempää kiinnostaa..

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019). Talkki en erittäin helposti louhittavissa.

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019). Talkki en erittäin helposti louhittavissa.

    Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
    https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

    Suomussalmen suurin yksityinen työllistäjä on Kemet (145 hlöä), toiseksi suurin Ämmän Betoni (80 hlöä) ja kolmanneksi suurin Tulikiven Suomussalmen tehdas (45 hlöä). Suomussalmen kunta rakensi Tulikiven Suomussalmen tehtaalle vuonna 2010 miljoonalla eurolla 1 200 neliötä kylmää varasto tilaa ja 144 neliötä lämmintä tilaa. Näin jopa viihtyisät ja nykyaikaiset sosiaalitilat ovat talkkiesiintymän ostajalle valmiiksi kunnan puolesta olemassa. Suomussalmen kunta on omalta osaltaan vahvasti edistämässä Tulikiven talkkiesiintymän myymistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomussalmen suurin yksityinen työllistäjä on Kemet (145 hlöä), toiseksi suurin Ämmän Betoni (80 hlöä) ja kolmanneksi suurin Tulikiven Suomussalmen tehdas (45 hlöä). Suomussalmen kunta rakensi Tulikiven Suomussalmen tehtaalle vuonna 2010 miljoonalla eurolla 1 200 neliötä kylmää varasto tilaa ja 144 neliötä lämmintä tilaa. Näin jopa viihtyisät ja nykyaikaiset sosiaalitilat ovat talkkiesiintymän ostajalle valmiiksi kunnan puolesta olemassa. Suomussalmen kunta on omalta osaltaan vahvasti edistämässä Tulikiven talkkiesiintymän myymistä.

    Alueelle suunnitteilla 50 miljoonan investoinnit...

    Talkin arvo 400 000 000 miljoonaa euroa...

    Pelkkää märkää toiveunta sulla..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alueelle suunnitteilla 50 miljoonan investoinnit...

    Talkin arvo 400 000 000 miljoonaa euroa...

    Pelkkää märkää toiveunta sulla..

    Miten tämä Tulikivi/talkki/jne oksennus liittyy Componentaan? Miksi tätä Tulikivi-omistajan märkää päiväunta täytyy tunkea joka ketjuun täällä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten tämä Tulikivi/talkki/jne oksennus liittyy Componentaan? Miksi tätä Tulikivi-omistajan märkää päiväunta täytyy tunkea joka ketjuun täällä?

    Yksi ja sama henkilö kirjoittelee Componentan konkurssista ja haaveilee Tulikiven jackpotista, molemmat kirjoitukset arvatenkin täyttä skeidaa.

    Tulikivelläkin varmaan 10 eri ketjua tällä palstalla ja lähes kaikki hehkutusketjujen takana tämä sama seppä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    > Aventum advised CapMan and the other owners on sale
    > of Komas to Componenta.
    >
    > Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle.
    > Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan
    > osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota
    > arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa
    > ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin
    > sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse
    > kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..
    >
    > Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä
    > Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
    > Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle ->
    > tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.
    >
    > Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta,
    > saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita
    > saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322
    > Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa
    > Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä
    > vielä 57 miljoonaa osaketta.
    >

    Viikon vanha viesti on yhä ajankohtainen. Komas oli nimenomaan palkannut Aventumin, joten Komasin intressiä tuossa ajettiin ja Komasin hinta ylös pumpattiin. Siksi myös Komasilla oli kiire päästä eroon Componentan osakkeista. Ei Komas olisi jättänyt ilmaista lounasta syömättä, jos nykyisessä Componentassa sellainen olisi ollut tarjolla. Myyjinä tänäänkin isot pojat (Nordea ja Danske) ja ostajina tänäänkin piensijoittajat (Nordnet ja Pohjola).


   • Anonyymi kirjoitti:

    > Aventum advised CapMan and the other owners on sale
    > of Komas to Componenta.
    >
    > Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle.
    > Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan
    > osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota
    > arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa
    > ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin
    > sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse
    > kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..
    >
    > Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä
    > Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
    > Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle ->
    > tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.
    >
    > Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta,
    > saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita
    > saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322
    > Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa
    > Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä
    > vielä 57 miljoonaa osaketta.
    >

    Viikon vanha viesti on yhä ajankohtainen. Komas oli nimenomaan palkannut Aventumin, joten Komasin intressiä tuossa ajettiin ja Komasin hinta ylös pumpattiin. Siksi myös Komasilla oli kiire päästä eroon Componentan osakkeista. Ei Komas olisi jättänyt ilmaista lounasta syömättä, jos nykyisessä Componentassa sellainen olisi ollut tarjolla. Myyjinä tänäänkin isot pojat (Nordea ja Danske) ja ostajina tänäänkin piensijoittajat (Nordnet ja Pohjola).

    Miten Porissa mahtaa mennä? Onko lomautukset menossa vai mikä tilanne? Tehdäänkö vain 1 vuoroa?


  • Komaksella on loppuromahdus lähellä.
   Puolustusvoimien pommi tilauksilla ei pitkälle pötkitä.
   Vuodenvaihteessa esim Moventas vetää osan tuotteistaan Komasilta pois

   • Milloin tulee Tulikiven konkka ilmoitus veikkauksia kellään ?


  • Kerrohan vähän lukuja Componentalta, niin vertaillaan. Tulikiven markkina-arvo on tänään 9,7 me ja Tulikiven perusbisneksen liikevaihto on noin 30 me/v. Liikevaihto on kasvanut sekä liiketulos on ollut positiivinen Q2/19 ja Q3/19.

   Hieno Q3/2019 -raportti Tulikiveltä.
   + liikevaihto kasvoi 3,4 %
   + käyttökate edellisenä 12 kuukautena +1,9 miljoonaa euroa
   + hinnankorotukset menneet läpi
   + ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
   + Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.
   ++ Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

   Kuulisin mielellään vastaavat luvut Componentalta. Muistahan laittaa oikaisemattomat luvut, kuten Tulikivikin tekee.

  • Miksi tätä ketjua spämmätään aiheeseen liittymättömällä tekstillä?

  • Moventas Gears Oy toimitti vuoden 2017 tilinpäätöksensä Patentti- ja Rekisterihallitukselle vasta 03.12.2019. Vuoden 2018 tilinpäätöstä Moventas Gears Oy ei ole saanut julkistettua, vaikka se on laadittava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä (Kirjanpitolaki 6 §). Patentti- ja Rekisterihallitus on nyt alkanut karhuamaan Moventas Gears Oy:n vuoden 2018 tilinpäätöstä. Pian selviää, paljonko saamisia ComponentaKomasilla oli Moventas Gears Oy;ltä. Componentan loppu lähestyy.
   Moventas Gears Oy (2017)
   Liikevaihto 124 me
   Tilikauden tulos -50 me
   Omavaraisuus 1%

  • Taidettiin apinaa koijata Componentassa, kun Komas sille myytiin. Komasin myynnin Componentalle hoitanut Aventum myi kiireen vilkkaan saamansa Componentan osakkeet 10,5 sentillä. Capmanin isoilla pojilla vielä Komas-kaupasta saamiaan Componentan osaketta 57 miljoonaa tulossa ahtopaineella laitan. Kaikki menee, eikä mitään jää, se on selvä.

   • Taitaa Moventas Gears keikahtaa. Dominopalikat kaatuvat mukana...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa Moventas Gears keikahtaa. Dominopalikat kaatuvat mukana...

    Oho, olet oikeassa. Virre.fi kertoo Patentti- ja Rekisterihallituksen ryhtyneen toimiin Moventas Gears Oy:tä vastaan. Tänään saattaa Componenta rytmistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oho, olet oikeassa. Virre.fi kertoo Patentti- ja Rekisterihallituksen ryhtyneen toimiin Moventas Gears Oy:tä vastaan. Tänään saattaa Componenta rytmistä.

    Kun Moventas kaatuu, samalla kaatuu myös Componenta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun Moventas kaatuu, samalla kaatuu myös Componenta.

    Tuo on totta. Näyttää virre.fi sivulla olevan Moventaksella negatiivisia merkintöjä. Konkurssivaara on suuri tänä keväänä Moventas Gearsilla ja Componentalla.


  • Componentan osakkeen laskun syyt ovat aiheellinen negativinen liikevaihtovaroitus, jopa käyttökatteen painuminen miinukselle (suosittelen tutustumaan termiin käyttökate), Moventas Gearsin kaatumispelko ja pelko Componentan menemisestä samassa rytäkässä. Usko ei ole sijoitusstrategia.

  • Maanantaina Capman&co kaatoivat Komas -kaupastaan saamiaan Componentan osakkeita laitaan (noin 500000 kpl, Danske). 55 miljoonaa Compnentan osaketta Capman&co kautta tulossa vielä laitaan.

   • Virre.fi -sivulta näin, että Moventaksella on negatiivisia merkintöjä. Konkurssivaara on suuri tänä keväänä Moventas Gearsilla ja Componentalla. Karkkila saa samalla kaksi raatoa kerralla.


  • Kiitos tiedosta. Moventas Gearsin tuleva konkurssi vie mennessään varmasti myös Componentan. Componentan suurin heikkous on se, että kaikista ei vain ole johtajaksi...

   • Componenta -6,14 %:n laskussa tänään. Negari tiedossa isoilla pojilla. Componenta konkurssiin ennen kesää!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Componenta -6,14 %:n laskussa tänään. Negari tiedossa isoilla pojilla. Componenta konkurssiin ennen kesää!

    Componentassa on se surkea Suutari edelleen ruorissa. En yhtään ihmettelisi konkurssia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Componentassa on se surkea Suutari edelleen ruorissa. En yhtään ihmettelisi konkurssia.

    Juuri Morgan Stanley Europe SE oksensi 100 000 osaketta laitaan. Jonkin aikaa taas kerätään ostolaitaa ja sama oksennus jatkuu. Puu kaatuu!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juuri Morgan Stanley Europe SE oksensi 100 000 osaketta laitaan. Jonkin aikaa taas kerätään ostolaitaa ja sama oksennus jatkuu. Puu kaatuu!

    Kuukausi sitten Patentti- ja Rekisterihallitus pyytänyt Moventas Gearsin yli vuoden myöhässä olevaa tilinpäätöstä ja mitään ei kuulu. Moventas Gearsin tuleva konkurssi vie mennessään varmasti myös Componentan. Huvittavaa että Componentan toimitusjohtajaksi palkattiin konkurssikypsän Komasin toimitusjohtaja.


  • Componenta tulee menemään konkurssiin asiakkaansa Moventas Gears Oy:n kanssa. Käyhän katsomassa virre.fi -sivulla Moventas Gears Oy:tä...

  • Patentti- ja Rekisterihallitus on ryhtynyt järeämpiin toimiin normaalien prosessiensa kautta Moventas Gearsia vastaan. Tammikuun lopussa Moventas Gearsin tilikauden 2018 tilinpäätöksen toimittamista tehostettiin uhkasakolla.

  • Tuon takia siis isolla taholla on Componentassa Citigroupin kautta myyntijäävuori 0,11 eurossa. Ei hyvältä näytä tulevaa tilinpäätöstiedotetta ajatellen.

   • Muistakaahan pojat että joudutte vastuuseen perättömistä jutuista vaikkuttamalla osakekurssiin. Kaikki kivet tullaan kääntämään tämän asian kanssa. Palataan astiaan asian tiimoilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muistakaahan pojat että joudutte vastuuseen perättömistä jutuista vaikkuttamalla osakekurssiin. Kaikki kivet tullaan kääntämään tämän asian kanssa. Palataan astiaan asian tiimoilta.

    Hyvä juttu, Hermanni🤣 Meinaatko tosissaan, että Suoli24 palstalla kirjoittelemalla pystyy vaikuttaamaan yrityksen pörssikurssiin? Eikai kukaan voi tätä huumoripalstaa ottaa tosissaan, tai no näköjään voi, jos toi sun kirjoitus on ihan tosissaan kirjoitettu.


  • Harrin lähtölaskenta on alkanut.
   Rillit huurussa kortistoon...hei hei

   • Vauhkonen ajaa yhtiönsä konkurssiin ja on kohta työtön. Vauhkosen vuosi palkka pitäis puottoo 5000 euroon se ois lähempänä oikeaa tyyliin tulos tai ulos.


  • Moventas Gears Oy sai juuri vasta ulos vanhan (2018) tilinpäätöksensä ja siinä:
   * liikevaihto 83 m€ -33%
   * liikevoitto -5,8 m€ (-6,7% liikevaihdosta)
   * omavaraisuusaste -7%

   Moventas Gears on menettänyt koko oman pääomansa, mikä on hyvin huolestuttavaa. Saisi Componenta selvittää asiakasriskiään tarkemmin piensijoittajille.

  • Kyllä tuolla ylempänä oleva anonyymi puhui faktaa. Kaikki mikä liittyy varallisuuteen ja siihen vaikuttamiseen voidaan tulkita Suomen lakipykälien mukaisesti sabotoimiseksi, jos aihe on täysin tuulesta temmattu perätön juoru.

   • Etenkin, jos se on jatkuvaa. Tarkistakaa faktat ennen kuin pädette. :)


   • Melkoista spedeilyä. Kaikkihan täällä on faktaa.


  • Tänään tiedotettiin "Koneistuspalveluista vastannut liiketoimintajohtaja Arto Pitkämö ei jatka Componentan palveluksessa.". Koneistuspuoli on sitten sakannut totaalisesti. Karmeaa.

  • Komas -ostos ei näytä olleen sittenkään kultamuna Componentalle:
   Componenta tiedotti 16.5.2019 allekirjoittaneensa sopimuksen k o n e i s t u s toimintaa harjoittavan Komas Oy:n (”Komas”) osakkeiden ja pääomalainojen ostamisesta CapManin hallinnoimilta rahastoilta.

  • Tarkoitatko Capmanin jekuttaneen Componentaa? Vetäneen höplästä?

  • Muita huomioita Componentan 2019 tilinpäätöstiedotteesta:
   omavaraisuusaste 39,3 -> 29,4 %
   korollinen nettovelka -3,4 -> 8,7 m€
   Q4/2019 käyttökate 0,9 -> -0,3 m€
   Q4/2019 liiketulos 0,1 -> -1,8 m€
   Jopa käytökate miinuksella, joten onko käyttökate miinuksella myös 2020? Pelottavaa.

   Componentan tulosohjeistus 2020:
   liikevaihdon vuonna 2020 olevan 65 - 80 Me (mutta jatkuuko syöksy, kuten jo 8 vuotta, 2011 liikevaihto oli 576 m€)
   käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena (eli liiketulos miinuksella)

   0,103 euron osakkeen hinnalla Componentan markkina-arvo on 24,4 m€. En ymmärrä, miten 50,7 m€:n liikevaihtoa 2019 tekevästä liiketappiota tekevästä alihankintaketjun viimeisestä firmasta maksetaan puolet liikevaihdosta. Markkina toimikoon tänään. Jos tästä maksettaisiin 1/3 -osa liikevaihdosta, osake maksaisi 0,071€ ja Jos tästä maksettaisiin 1/4 -osa liikevaihdosta, osake maksaisi 0,053€.

  • Melko erikoista "nousua", kun 2018 Q4 -liikevaihto oli 29,1 m€ ja 2019 Q4 -liikevaihto 18,4 m€.

   Componentan liikevaihto kerrottiin olleen:
   Loka - joulukuu 2019
   Liikevaihto nousi ollen 18,4 Me (8,9 Me).

   Kun katsoo viime vuoden vastaavaa raporttia, siinä kerrottiin:
   Loka - joulukuu 2018
   Liikevaihto oli 29,1 Me

   • Tuohan tarkoittaa, että Componentan liikevaihto laskee, vaikka Componenta osti Komasin. Kannettu vesi (Komas) ei kaivossa (Componenta) pysynyt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuohan tarkoittaa, että Componentan liikevaihto laskee, vaikka Componenta osti Komasin. Kannettu vesi (Komas) ei kaivossa (Componenta) pysynyt.

    Helmikuussa Componentan hallintarekisteristä myytiin -806 742 osaketta. Vielä hallintarekisteristä myytävää riittää 4 713 726 osakkeen verran.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helmikuussa Componentan hallintarekisteristä myytiin -806 742 osaketta. Vielä hallintarekisteristä myytävää riittää 4 713 726 osakkeen verran.

    Korona paniikki on vasta alussa. Kurssit tulee alas vielä 30-40 pinnaa.


  • Moventas Gearsin tilikauden tulos viimeisten neljän vuoden aikana on ollut yhteensä -108728 miljoonaa euroa. Vähintä, mitä Componenta voisi tehdä, olisi kertoa suhteensa tähän turskatehtaaseen. Siis tappiota yli sata miljoonaa.

  • -108,728 miljoonaa euroa.

   • Käydäänkö tänään kurkkaamassa 0,08 e alapuolella ?
    Ei taida pörssihässäkkä olla ohi vielä..


  • Ensin sai koneistuksen liiketoiminnanjohtaja Pitkämö monoa ja tänään toimitusjohtaja Penttinen sai myös kenkää.
   Molemmat kerkesivät olla hommissaan vain 6 kk.
   Paniikki leviää...kuka laitetaan lähtemään seuraavaksi?

  • Kiitos tiedosta. Kun ylimmät johtajat saavat yllättäen kenkää, siellä lautta palaa.

  • Tänään Componentan tilintarkastaja tiedotti:
   "Käsityksemme mukaan saneerausmenettelyjen onnistumiseen sekä kassavirtaennusteiden toteutumiseen liittyy sellaista olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä Componenta Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden kykyä jatkaa toimintaansa."

   • Erittäin huonosti johdettu yritys. Vaikka lainat on leikattu ja korot eliminoitu Saneerauksessa, tämä ei riittänyt avuksi.

    Ilmeisesti johto onnistui riitaantumaan Myös asiakkaiden kanssa, kun näin nopeasti lähtivät.

    Tilintarkastajat olisivat voineet antaa yhtä suoraa tekstiä jo konkurssikypsän Komas hankinnan yhteydessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Erittäin huonosti johdettu yritys. Vaikka lainat on leikattu ja korot eliminoitu Saneerauksessa, tämä ei riittänyt avuksi.

    Ilmeisesti johto onnistui riitaantumaan Myös asiakkaiden kanssa, kun näin nopeasti lähtivät.

    Tilintarkastajat olisivat voineet antaa yhtä suoraa tekstiä jo konkurssikypsän Komas hankinnan yhteydessä.

    Osasit ennakoida eilisen osavuosikatsauksen hienosti. Liikevaihto laski 37 prosenttia (31 -> 19,6 miljoonaa), vaikka oltiin ostettu 45 miljoonaa liikevaihtoa tehnyt Komas. Componentan liiketulos laski 1,1 -> -0,7 miljoonaan ja tulos kokonaistulos 1,1 -> -1,0 miljoonaan. Nuo tuoreimmat luvut ovat vieläpä "jatkuvia toimintoja", eli niitä on "siistitty". Componentan aika on loppumassa.


  • Kyllä tämä konkurssiin tuntuu menevän. Sisäpiiriläinen Fortaco Oy myy Pohjolan kautta ja nyt toinen isomyyjä lähti myymään Nordnetin kautta. Q1 oli aivan karmea ja sen pitäisi aina olla Componentan paras. Onkohan toinen isomyyjä itse Capmanin rahasto? Jos näin on, osakkeita tulee 32 miljoonaa lisää myyntiin.

  • Miksi osa ihmisistä yhä pitää rahansa konkurssikypsässä Componentassa, vaikka sen liikevaihto on laskenut -91% - -99%, riippuen ottaako huomioon Komasin vai ei? Componentahan menee täsmälleen Takoman uralla kohti vääjäämätöntä loppuaan. 23.2.12 Suutari Componentan hallitukseen (puheenjohtajaksi), osakekurssi 3,46 euroa. Tänään Componentan osake maksaa 0,07 euroa ja silti matkaa pohjalle on edelleen 100 %:a.

   Componentan liikevaihto:
   2011 576 Me 
   2016 166,8 Me
   2019 50,7 Me (Komas konsolidoitiin Componentaan 1.9.2019 alkaen. Komasin liikevaihto 2018 44,9 Me)
   E2020 65-80 Me (Componentan ennuste, mitä tultaneen vielä laskemaan)

  • Componenta:
   1 v -47,60%
   3 v -60,11 %
   5 v -92,68 %
   ..edelleen pohjalle on matkaa 100%. Mm. Herlin osasi myydä ajallaan.

  • Componenta Castings Oy Högfors liikevaihto 2019 48 me (-16,9%). Ennen koronaakin sukellettiin noin ja koronan jälkeen konkurssipesästä ei tule saamaan edes koneita ostettua muutamalla tuhannella eurolla, kun ainakin Komasin koneet ovat liisattuja.

  • Componentan osake tänäänkin -2,50%.
   1 v -45,79 %
   3 v -61,00 %
   5 v -92,84 %
   Suurella todennäköisyydellä lopulta laskee vielä 100%.

  • Juuri äsken sain sähköpostiini tiedon "Moventas Gears Oy:n maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet". Paljonkos Componentalla on saatavia Moventas Gears Oy:ltä Componentan osake vastatuulessa huomenna?

   • Kiitos tiedosta. Kestääkö huomenna edes 5 sentin taso, kun tieto leviää laajemmin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tiedosta. Kestääkö huomenna edes 5 sentin taso, kun tieto leviää laajemmin?

    Moventas Gears Oy:n konkurssin jälkeen Componenta joutuu kirjaamaan Moventakselta olevat saatavat alas. Componenta ei tule selviämään tuosta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Moventas Gears Oy:n konkurssin jälkeen Componenta joutuu kirjaamaan Moventakselta olevat saatavat alas. Componenta ei tule selviämään tuosta.

    Componentan ostaman Komasin suurimmat asiakkaat ovat Valtra (tehdas kiinni maaliskuun lopusta alkaen koronan takia) ja Moventas Gears (maksuhäiriöitä ja tilinpäätös myöhässä).


  • Componenta osti Komasin, joka koostuu:
   * Koneistus (pääasiakkaina Moventas ja Valtra)
   * Takomo (pääasiakkaina Moventas ja Ata Gears)
   * Hydrauliikka (pääasiakkaina Valtra ja Kesla)
   Componenta oli konkurssin partaalla jo ennen Komasin ostoa, mutta Komas antoi kuoleman suudelman.

  • Traktorivalmistaja Valtra pysäytti koronvirusepidemian vuoksi traktorituotantonsa maaliskuun lopussa Äänekosken Suolahdessa. Yli kahteen kuukauteen ei CompoKomasin palveluksille ole ollut siis tarvetta noilla nurkilla.

  • Q1/2020 Componenta kertoi "2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 50,7 Me ja käyttökate 1,6 Me. Componenta odottaa jatkuvien toimintojen liikevaihdon 2020 olevan 65 - 80 Me. Käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena."

   Maaliskuun lopusta alkaen korona pisti Componentan asiakkaiden ovet säppiin, joten eikö pitäisi antaa tulosvaroitus tyyliin "2020 liikevaihto 35-40 miljoonaa ja käyttökate vahvasti pakkasella"?

  • Surulliselta näyttää. Fortaco (POH) siellä taas ahkeroi ja myy 0,077 euroon aina, kun joku onneton sattuu laittamaan ostotarjouksen 0,077 euroon.

  • Pittääkö toisaalla oleva tieto Componenta Castings Oyn tännään tulleesta maksuhäiriömerkinnästä paekkaansa? Eikös tämän castingin (valupuoli) pitännä olla se syömähammas ja manufacturingin (Komas) se onkelmapesäke? Kylmää kyytiä tulossa.

   • Onko tää sitä Juukan murretta🤣


  • Valitettavasti pitää paikkansa. Maksuhäiriöt ovat viimeinen askel ennen konkurssia.

  • Jälleen 15.6., 26.6. ja 29.6. Asiakastieto ilmoitti "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet". Asiakkaat alkavat karttamaan maksuhäiriöisiä yrityksiä entisestään ja kierre on valmis. Milloin osakkeenomistajat heräävät Componentan jatkuviin maksuhäiriöihin?

  • Juuri muutama minuutti sitten tuli jälleen Asiakastiedosta uusi tieto:
   Componenta Castings Oy
   • Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet

   Componentan tilanne taitaa olla enää hiuskarvan varassa.

  • 2019 Componentalta tuli ilman koronaakin negatiivinen tulosvaroitus 14.3., 25.9. ja 7.11., mutta tänä vuonna (2020) ollaan oltu ihan hiljaa. Osakekurssi kertoo, ettei sisäpiiri usko tähän firmaan.

  • Taas tänään tuli uusi mahsuhäiriö Componentalta. Mikähän on rahatilanne, kun näitä tuntuu tulevan useasti:
   Componenta Castings Oy
   • Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet

  • 2,5 viikon kuluttua karmeus paljastuu. Veikkaan 24.7.2020 päivän päättyessä osakkeen maksavan enää 1-2 senttiä.

  • Juu. Kahden viikon päästä (24.7.2020) moni sijoittaja menettää rahansa, kun uskoi näihin Componentan satuihin. Viimeinen sammuttaa valot. Suutarin lapsella ei ole kenkiä.

  • Componentan johtoon pätee vanha viidakon sanonta "kaikista ei vain ole johtajaksi".

  • Yksi yllä mainituista Componentan suurimmista asiakkaista (Kesla) kertoi tänään alkuvuoden lukunsa. Keslan tilauskanta laski alle puoleen, mikä tulee näkymään Componentan liikevaihdossa tästä eteenpäin: "Tilauskanta kesäkuun lopussa oli noin 8,2 miljoonaa euroa (16,5 miljoonaa euroa 30.6.2019)".

  • Eilen Asiakastiedolta tuli taas tieto, että Componenta Castings Oy:n maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet. Erittäin pahalta vaikuttaa.

  • Tarkoitatko, että yhdeksän päivän jälkeen tulee bankrotstvo? Ei ole tullut vastaan pörssilistalta Componentan lisäksi kuin Valoe, joka jättää toistuvasti laskuja maksamatta.

  • Eiköhän Componentan valimo toimi jo ensi vuonna tähän aikaan valumuseona. Suurin osa Euroopan valuista tehdään tälläkin hetkellä Turkissa, joten siellä on kapasiteettia ja saadaan valut kolmasosan hinnalla.

  • Vähän vaikuttaisi siltä, että koko Componenta on jo luovuttanut vuosi, pari sitten ja kysymys on vaan siitä milloin mennään konkkaan. Vähän surullista, mutta ainakaan johtoon ja viestintään ei ole mitään luottamista.

  • Fortacolla (POH) jälleen jäävuorimyynti 0,0722 eurossa, mistä näkyvissä aina perinteinen 5000 osaketta. Fortacollahan oli kesäkuun lopussa vielä myymättä 4 206 866 osaketta, joten saa nähdä tuleeko Fortaco myymään tämän perjantain tulevassa paniikissa loputkin. Edellisen kerran Asiakastiedosta on tullut muutoksia Componenta Castings Oy:n maksuhäiriötietoihin ti 14.7.2020, mikä kertoo hyvin, mitä on tulossa..

  • Taas tänään klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".

  • Huomenna saadaan Componentan alkuvuoden luvut. Taitaa kakka lentää tuulettimeen ahtopaineella ja huolella.

  • Fortaco Osuuspankin (POH) kautta parkkeerasi bussinsa 0,0732 euroon. Fortacolta vielä 4 miljoonaa osaketta kaatumassa laitaan. Jos Fortaco huomisessa paniikissa kaataa koko säkkinsä laitaan, Componentan osake maksaa enää 1-2 senttiä.

   • Componentan tappiot sen kun syvenee ja laatuongelmat tiedotteen mukaan jatkuu. Ei ihme, että asiakkaat tilailevat Turkista valunsa, saavat murto-osan hinnalla ja laatukin pitää.


  • Syy maksuhäiriöihin selvisi perjantaina julkaistusta katsauksesta, vaikka maksuhäiriöitä ei suoraan mainittukaan: "Katsauskauden lopussa Componenta-konsernin velat olivat yhteensä 43,0 Me (30,9 Me), joista lyhytaikaisia ostovelkoja, siirtovelkoja ja muita velkoja oli 21,0 Me (13,3 Me).".
   Käyttökate oli alkuvuonna H1/2020 +1,3 m€:a. Loppuvuosi on yleensä Componentalla heikompi, joten Componenta ennakoi enää "2020 käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena.". Tuosta on rivien välistä luettavissa, että loppuvuosi H2/2020 olisi menossa käytökatteella mitattuna pakkaselle, joten milläs makselet 21,0 miljoonan euron lyhytaikaisia velkoja, jos et käyttökatteella? Jokainen ymmärtää, mitä saneerauksessa olevalle Componentalle tapahtuisi, jos se ilmoittaisi käyttäkatteen menevän pakkaselle.
   Kirsikkana kakun päälle mainittiin vielä tämäkin, mikä ei varmasti lisää asiakkaisen mielenkiintoa: " myös laatuhaasteista johtunut tuottavuuden heikentyminen".

  • Valoen jälkeen pörssin surkein pulju. Kumpikaan ei joulua 2020 tule näkemään.

  • Robotti (XTX Markets Limited) osti tänään 180 000 osaketta, joten seuraavaksi se myy saman määrän. Tänään tai viimeistään huomenna mennään 7 sentistä alas, että raikaa. Ensimmäinen 90 000 osakkeen erä ilmestyikin jo myyntilaidalle..

  • Sama robotti (XTX) ostanut tänään 174000 osaketta lisää. Tunnetustihan robotti kaataa samat osakkeet aina lähiaikoina laitaan, joten yleisen paniikin lisäksi kaatumassa XTX:n 354000 osaketta laitaan!

  • Tänään "pitkästä aikaa" klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".
   Componentan jatkuvat maksuhäiriöt ovat erittäin vakava merkki ja vaikka osake on laskenut viidessä vuodessa jo -92,34 %:a, se hyvinkin todennäköisesti laskee vielä 100 %:a.

  • Myyntipaniikkia tulee hämmentämään lisäksi XTX-robotti, joka on ostanut viimeisen kuuden pörssipäivän nettona 491 653 kappaletta Componentan osaketta. Robottihan ostaa ja myy osakkeita lyhyellä pelillä ja yrittää siinä välissä saada voittoa. Nyt XTX-robotille on jäänyt 491 653 osaketta käteen, mitkä pitäisi saada myytyä lähiaikana..

  • Fortacolla (POH) jäävuorimyynti 0,0706 eurossa, mistä näkyvissä aina 15000 osaketta kerrallaan. Ei tunnu tuolla hinnalla tekevän kauppansa, joten pian taas myy perinteisesti laidan tyhjäksi 0,068 euroon asti.

  • Jälleen eilen klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".
   Miten uskallatte omistaa firmaa, joka jättää systemaattisesti laskuja maksamatta?

   Ps. Näköjään eilenkin Fortaco Oy (POH) myi noin 200000 osaketta laitaan, kuten on tehnyt jo pitkään. Fortacohan tietää, miten alalla menee erittäin hyvin. Vielä on miljoonia osakkeita myytävää Fortacolla jäljellä.

   • Konkurssi tulloo. Huono johto.


  • Tännään taas Asiakastiedolta tuli tietoo, että laskut ovat jääneet Compolta maksamatta. Tilasiko kukaan muu tuota?

  • Osakekurssi selvästi laskee ilman tiedotteita, joten olisi jo Componentan aika tiedottaa julkisesti piensijoittajillekin valimonsa maksuhäiriöistä.

  • Tämän viikon maanantaina Componentaa tuli myymään Fortacon (POH:in kautta) lisäksi toinenkin isomyyjä (Goldman Sachsin kautta), joka on nettomyynyt tällä viikolla jo -374520 osaketta. Ihmettelen, miksi Componentan valimolla on jatkuvia maksuhäiriöitä, mutta Componenta ei ole tiedottanut asiasta. Isoilla myyjillä näyttää olevan toki tietoa ja he myyvät kilvan. Componentan osake laskee nyt isolla vaihdolla, mikä kertoo yleensä laskun jatkumisesta.

  • Componenta osti Komasin Fortacolta ja Capmanilta. Nyt Fortaco myy Componentan osakkeensa pois. Haiskahtaa sisäpiirimyynniltä..

  • Jo tutuksi tullut joka maanantainen tieto saatiin Asiakastiedolta taas tänään klo 19:
   "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet"
   Voitte tarkistaa tuon Asiakastiedosta. Krooniset maksuhäiriömerkinnät ovat erittäin harvinaisia pörssifirmaan liittyen ja ovat todella huolestuttavia.

   • Näitähän alkaa tulla muutenkin kuin maanantaisin. Eilen klo 19 saatiin seuraava tieto Asiakastiedolta:
    Componenta Castings Oy:
    Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet


  • Ovat neuvotelleet saneerausvelkojen lykkäystä, silloin mielestäni saneeraus ei etene suunnitellusti.
   Tammi-kesäkuu numeroista voi myös selvästi nähdä ettei Componentalla mene hyvin, olkoon sitten olosuhteen mitkä hyvät. Mikäli isomyyjällä viittaat Fortacoon, niin tiedustathan että CapMan on Fortacon omistaja ja myytävää riittää vielä jonkin aikaa.
   Suosittelen myös tutustumaan CapMan Buyoutin strategiaan ja miettimään miten hyvin Componenta istuu siihen, vai oliko tämä koko Komas/Componenta kauppa vaan helpoin ja vähiten vahinkoa aiheuttava vaihtoehto CapManille päästä Komaksesta eroon?
   Killinsilmälläkin katsoen konkurssi on nyt lähempänä kuin koskaan.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Componentan valimo voisi säästää laskemalla valimossaan sulatusuunin lämpötilaa tai napsauttamalla sulastusuuni yöksi ja viikonlopuiksi pois päältä.


  • HS 28.8.2020: "Toinen neljännes oli erityisen heikko suurimmilla yrityksillä. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, suurten yhtiöiden tilausten hyytyminen näkyy pienemmissä myöhemmin. Todennäköisesti heikko tilauskertymä välittyy kolmannella tai neljännellä vuosineljänneksellä kotimaiseen alihankintaverkostoon".

   Nyt selvisi Componenta Castingin (valimo) ongelmat, sillä Q3 ja Q4 tulevat olemaan entistä synkemmät.

  • Q2/2020: "Componenta on pyrkinyt tilanteen hallinnassa parantamaan maksuvalmiuttaan muun muassa lykkäämällä vero- ja eläkemaksuja noin 5,5 Me.".
   Maaliskuussa lykätyt maksut täytyy maksaa elokuun loppuun mennessä, eli viimeistään huomenna. Samalla tavalla täytyy maksaa huhtikuun maksut 30.9. mennessä ja vielä toukokuun maksut 31.10. mennessä. Saa nähdä, miten elo-lokakuun loppujen "tuplamaksujen" kanssa käy. Seurataan tilannetta.

  • Iso sisäpiirimyyjä tuuttasi jo 0,0626 euron tason kumoon 166 447 kappaleen osakemällillä (POH). Sisäpiiri tietää tänään erääntyvien maksujen tilanteesta.

  • Samat henkilöt ostavat nyt Componentaa kuin ostivat Takomaakin juuri ennen korkurssia.

  • Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (6.8.2020):

   Yritysten tilanne juuri nyt:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 3,1%, huono 35,3%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 6,3%, huono 68,8%)

   Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 5,1%, huono 37,3%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 18,8%, huono 56,3%)

   Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 8,2%, huono 42,7%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 31,3%, huono 43,8%)

   Yllä oleva ennakoi kovimman rytinän olevan vasta edessä Componenta Castings Oy:ssä ja Componenta Manufacturing Oy:ssä. Ongelmat näyttävät kasvavan lumipallon lailla lähikuukausina.

   • Yllä olevan mukaan ensimmäisenä kyykkää valimo, eli Componenta Castings. Sieltähän niitä jatkuvia maksuhäiriöitä on saatu.


  • Entistä synkempi päivitys: Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (7.9.2020):

   Yritysten tilanne juuri nyt:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 4,3%, huono 36,2%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 10,7%, huono 39,3%)

   Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 6,0%, huono 42,0%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 21,4%, huono 32,1%)

   Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 10,6%, huono 48,3%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 25,0%, huono 32,1%)

  • Componenta Främmestad AB
   Ulosottomenettelyssä todettu varattomuus tai muu este

  • Näytti syyskuussa ex-tj aloittaneen myynnit ahtopaineella.

  • CapManin hallinnoimat rahastot ja Leverator Oy ovat myyneet tänään 5.10.2020 tehdyllä kaupalla kaikki omistamansa yhteensä 36 685 788 kpl Componenta Oyj:n osaketta Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n ja Etra Capital Oy:n johtamalle sijoittaryhmälle hintaan 0,04 euroa/osake.

  • Componentan osake on tällä hetkellä 0,04 euron arvoinen, jota piensijoittajat eivät ole näköjään vielä huomanneet.

  • Componentan osakkeella on edelleen lainoitusasteena osassa välittäjiä 20-45 %:a, joka viimeistään nyt tulee laskemaan 0 %:in, kuten tapahtui Finnairille ja Stockmannille. Pakkomyyntejä luvassa.

  • Nyt on lopun alkua:
   5.10.2020 Työ- ja elinkeinoministeriö synkkääkin synkempänä:
   "Metalliteollisuuden tilaukset laskivat 31,7 % vuodentakaisesta."

  • Tämä on samanlainen kuolleenkissan pomppu kuin huhtikuussa 2020, jolloin Componentan osake nousi kolmessa päivässä 6,3 sentistä 9,6 senttiin ja siitä sitten lasketeltiin viime maanantain 5 senttiin. Totuus on se, ettei Componenta tee, eikä tule tekemään positiivista liikevoittoa, eikä edes positiivista käyttökatetta.

   • Kyösti Kakkonen nostaa Compon osakkeen puolessa vuodessa euroon.


   • Tuliko Tulikivi-trollilla hätä kun kurssi vaan nousee vaikka herra yrittää ympäri nettiä puhua kurssia laskuun😂

    Hyvät massit olis tehny ku viime viikolla olis tätä pörssirakettia ostanut


  • Todella heikot luvut ja entistä heikompaa luvassa 3 kk:n kuluttua: Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (23.10.2020):

   Yritysten tilanne juuri nyt:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 2,6%, huono 37,0%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 3,7%, huono 59,3%)

   Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 4,9%, huono 42,3%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 11,1%, huono 63,0%)

   Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
   Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 8,2%, huono 49,2%)
   Metallien jalostus (erittäin huono 18,5%, huono 55,6%)

  • Componenta
   Heinä-syyskuu iiketulos oli -0,9 Me
   Tammi-syyskuu liiketulos oli -2,5 Me
   Sarja-osakeantajat, kuten Componenta ovat asia erikseen. Niissä mennään sarjassa pieleenkin.

  Ketjusta on poistettu 46 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13724
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10575
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   105
   2635
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1508