Componentan konkurssi lähellä.

valuri

Componentalta on rahat loppu. Kuulin, että Componentan yksi suuri asiakas on jättämässä Componentan, mikä tulee olemaan Componentan kuolinisku.

549

19115

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Baltianhevostoimisto

      Varmaan kävit kahvilla Juukassa? Sieltä kuuluu usein kummallisia asioita, joilla ei ole välttämättä totuuden kanssa paljoa tekemistä.

    • Kalmari

      Herlin alkoi ulostamaan. Myykää vielä kun jotain saa!!!

    • Vauhkonen

      Jaahas, herra kusettaja, herra Sumblum, numeronmurskaus, Predak ja mitä näitä nyt oli.

      Oot niin kateellinen Harri Suutarille kun jätti uppoavan laivan (tulikivi), että levität tätä valheellista tietoa componentasta jopa suomi24. Componentalla ei todellakaan ole rahat loppu toisin kuin tulikivellä.

      Kannattais varmaan hakeutua hoitoon, alkaa olla meininki aika huolestuttavaa.

    • keep-on-going

      Ei pidä väheksyä näiden netin hourintapalstoille tehtyjen epätoivoisten, myötähäpeää synnyttävien mutta samalla ratkinaurettavien kurssimanipulointiyritysten viihdearvoa: Jo mielikuva tietokoneella euronkuvat silmissä kyyhöttävästä veltosta peruspäiväraha-investorista laatimassa huippunerokkaita kurssinkääntöviestejä on silkkaa sketsi-ainesta.

    • konkurssiin

      Konkurssiin Componenta menee. Eihän Suutarilla ole edes rahaa investoida uusiin koneisiin ja laitteisiin. Museovehkeillä Componenta yrittää kilpailla kiljailijoiden modernien vehkeiden kanssa. Nyt kannattaa myydä. Konkurssi koittaa syksyllä.

      • Meislaaja

        Kun component saa velat pois maksetua, rupee tulemaan tulostta,nyt kanataa ostaa osakeita..


    • Suutariksi_jäi

      Myin tänään Componentan osakkeet ennen konkurssia. Siirsin rahat tuottavaan kohteeseen.

      • Anonyymi

        mikähän se tuottava kohde mahtaa olla?


    • tiltaltti

      Isot pojat ovat taas saaneet sisäpiiritietoa ja myyvät Componentan osakkeita. Sama toistuu päivästä toiseen, eli aamulla ostetaan osake nousuun pieniellä osakemäärällä ja sen jälleen myydään isoja määriä laitaan. Eilen myytiin kaikille halukkaille 0,19 euroon asti, tänään 0,185 euroon asti ja huomenna myydään 0,18 euroon asti. Viimeistään nyt kannattaa Componentat myydä.

    • viweo5sille

      Pian kannatta ostaa, Componenta.

    • alkuaine

      Voi surkeuden surkeus. Herliinin Riikantorppa kaataa Componentan osaketta laitaan hinnasta välittämättä kilpaa Nordea Bank Abn kanssa kuten aiemminkin. Sisäpiiritieto vuotanut. Miksi edes ostin tätä surkimusta vuosi sitten 30 sentillä? Myynkö tänään 18 sentillä? Sekin olisi paljon enemmän kuin konkurssista saatava 0 senttiä.

    • alkuaine

      En myynyt ahneuksissani eilen 18 sentillä. Tänään en saa edes 18 senttiä tästä vessapaperista. Herlin myy Skandinaviska Enskilda Bankenin kautta tänään 18 sentillä, huomenna 17,5 sentillä. Laitoin omani myyntiin 17,98 sentillä. Ostakee osakkeeni.

    • Keski-Vuokko

      17,98 sentillä ei ole yhtään osaketta myynnissä. Jos osakkeita ei edes ole, niin niitä on vaikea kenenkään ostaa. Kannattaa laittaa suoraan ostolaitaan kaikki, jos vain haluaa päästä eroon. Muuten voi käydä tulikivet, eli viimeisen puolentunnin aikaan joku ostaa yli 40 kertaa vain yhden osakkeen. Saat vain muutaman euron ja maksat esim. Nordnetissa välityspalkkiota paljon enemmän.

    • cereb

      Nilkas Herliinin miljoonapotista taas 200 000 lapun mälli 19 sentissä. Laput laitaan lyömällä kyykätään 15 senttiin.

    • harhu63

      Päivän eniten laskenut pohjasakka Valoe & Componenta.

    • t-max

      Componentan vanhat vehkeet ei pysty kilpailemaan turkkilaisten yritysten uusien koneiden kanssa. Turkista saa viisi työmiestä yhden Componentan työmiehen hinnalla.

      • Hupiukkoooo

        Joko alkaa kohta Tulikiven konkkailmo putkahtaa maailmalle? Tänäänkin lähes 5% pudotusta pörssissä, taitaa olla tieto konkurssista levinnyt. Talkinmyynti-ilmoitusta ei vieläkään kuulu? Säälittävä firma ja varsinkin tj!


      • Jarppi89

        Eikö nimimerkki Predak( sekä mm tämän ketjun pila nimimerkit)julistanut sharevillessä että tulikiven talkki varantojen myynti ratkeaa kesäkuun loppuun mennessä. Tämä kirjoittelija on yksi iso vitsi.


      • Bimbom

        Niinhän se julisti, tais olla vaan kusetusta, että saisi kurssin nousuun.

        Jos tää kirjoittaja, joka täällä puhelee lämpöisiä Tulikivestä ja pas☆☆☆ Componentasta, on sama henkilö kuin Sharevillen Predak ja Kauppalehden Numeronmurskajaa ja ne monet muut eri nimimerkit, niin kyseinen herrahan on Tulikiven sisäpiiriin kuluva henkilö, ainakin kauppalehden palstalla näin on paljastettu, ja esim. Harri Suutari tunnisti myös ko. kaverin kirjoituksista..nimeä en viitsi paljastaa, jokainen voi itse nimen kaivaa netistä.
        Epäilys on vahva, että sama henkilö, kirjoitustyyli on samanlainen, jutut samat, ei yleensä vastaa muiden kirjoittamiin viesteihin, niinkuin ei juurikaan vastaillut sharevillessä ja kauppalehdessä ja kirjoittaa täyttää tuubaa Harri Suutarista ja Componentasta, koska on Harrille niin katkera siitä, että Harri jätti uppoavan laivan ( Tulikiven)

        Nauraattaa esim. tää viesti, jonka todennäköisesti kyseinen herra kirjoittanut:
        "Täällä moni vedättää vastuuttomasti Componentan osaketta ylös, mitä Rahoitustarkastus tulee tutkimaan"
        Kuinka moni täällä yrittänyt vedettää Compon osaketta vastuuttomasti😀

        Herra itse siisäpiiriläisenä (jos on sama henkilö) jakaa väärää tietoa Tulikivesta, että saisi kurssia nostatettua, samaa yritti myös kauppalehden palstalla ennen kuin sai ip-bannit ja sharevillessä myös.
        Siinä sitä olisi rahoitustarkastukselle tutkimista.


    • omistaja
    • Seija-53

      Suutarin pitäisi keskittyä Componentan pelastamiseen. Puuhastelu vie vain konkurssiin ennen syys sateita.
      yle.fi/uutiset/3-9811610

    • Suutarila

      Suutarin poika voi ketkuilla ja päästää osakkeen yhteen senttiin. Sitten hän suuntaa itselleen osakkeita yhdellä sentillä. Piensijoittaja itkee ja Harri saa määräysvallan. Älyttömän suuri palkka Suutarilla.

      • Brabus

        Kommentointisi kertoo hyvin tietämyksesi tason näistä kuvioista.


    • valaja

      Tilauskirjat ovat tyhjinä. Rotat jättävät uppoavat laivan.

    • 10senttiä

      4.8.2017 Componentan osake maksoi 29,4 senttiä, 18.8.2017 osavuosikatsaus ja siitä lähtien osakkeen hinta puolittui vuoden loppuun mennessä 13,8 senttiin. Täällä moni vedättää vastuuttomasti Componentan osaketta ylös, mitä Rahoitustarkastus tulee tutkimaan. Componentan osake tulee jälleen laskettelemaan osavuosikatsauksesta alkaen puoleen nykyisestä vuoden loppuun mennessä.

      • 40centtiä

        Mites toi Tulikiven vedätysyritys?
        Ympäri nettiä huudellaan perättömiä juttuja, että saataisiin kurssi nousemaan, koska omat salkut täynnä isoilla miinuksilla firman osakkeita. Esim. talkinmyynti, hyvät osarit ja mitä kaikkee sä oot yrittänyt.

        Uskon, että Componenta jatkaa samalla hyvällä tiellä kuin viime osarista sai lukea, velat vähenee kovalla tahdilla ja Componentan isot kansainväliset asiakkaat takoo huippulukemia, kyllä sen luulisi Componkin tuloksessa näkyvän. Ostin itse tänään lisää Componentaa.


    • herlekiini

      herliiniltä 100000 yksikön jööti 21.5 senttiin ........... juhlat loppuivat :):):)

    • sörsselssön

      Mitä tapahtuu??? Puu kaatuu!! Neljän päivän vedätys ohi ja -6.21% taulussa. Tuuttuut!

    • eryeryerryey

      Täällä tuntuu olevan täysin hölmöä kisailua Tulikiven ja Componentan välillä, aivan kuin näillä mitättömillä konkurssikypsillä pikkufirmoilla olisi mitään merkitystä maailman markkinoilla (ei edes Suomen markkinoilla). Molemmat voivat mennä konkurssiin, ei toisen konkurssi pelastaisi toista konkurssilta. Kaikkien lukujen valossa kumpaakaan tuskin on olemassa muutaman vuoden päästä ja epäilen, että kumpaakaan ei mikään yritys tule ostamaankaan.

      Huomaan, että joillakin on täysin naurettava kuvitelma, että pörssissä on kyse kaksintaisteluista. Ei todellakaan ole. Aivan sama kuin jotkut eivät ymmärrä, että järkevät sijoittajat voivat kahta kilpailevaa yritystä samaan aikaan. Esimerkiksi on paljon Nokian omistajia, joilla on myös Erikssonin osakkeita.

    • konduktööri2

      Tais Suutari saada kenkää Tulikiveltä ja sitte siirtyi Componentaan.

    • KunSisäpiiriMyy

      Componentan hallituksen puheenjohtajana 2003-2012 toiminut Heikki Bergholm vähentänyt kolmanneksen osakkeistaan heinäkuussa. Bergholmilla on varmasti kuumalinja Componenta sisäpiiriin edelleen olemassa...

    • VeeraW

      Bergholm on eittämättä varmistanut Componentan lähipiiriltä ennen myyntiään kannattaako "verotusmyynnit" tehdä ennen vai jälkeen osavuosikatsauksen.

      Seppo Saarion ensimmäinen käsky
      Osta kun sisäpiiri ostaa ja myy kun sisäpiiri myy. Sijoittajakonkari Seppo Saarion mukaan ohje on pitänyt hyvin kutinsa ajan saatossa. Ohje perustuu siihen, että yrityksen sisäpiirillä on aina parhaat tiedot yhtiön asioista.

    • BenefoninKohtalo

      Samaa katsoin. Kun 10 vuotta Componentan hallituksessa istunut sisäpiirilläinen puheenjohtaja myy, myy sinäkin. Ylihuomenna Componentan osavuosikatsaus, mikä tulee olemaan umpisurkea, joten Bergholmin myynnin ennen osavuosikatsausta ymmärtää hyvin. Konkurssin koittaessa Componentan tappiot jäävät jumiin (ei hyödynnettäessä), kuten Benefonissa kävi.

    • möin

      Kyllähän Componentan konkurssi on ollut nähtävissä jo pitkään. Vain hullu enää omistaa tällaista mätäpaisetta.
      1v. muutos -11.74%
      2v. muutos -51.12%
      3v. muutos -76.81%
      5v. muutos -86.63%

    • kapula

      Hyvin möit. Componentan surkea taaperrus jatkuu kohti konkurssia. Tänäänkin -7,55% taulussa. Vaikka paljon on laskettu, todennäköisesti lasketaan vielä 100 %.

    • Componentasus

      Itse ostin lisää tänään. Kyllähän Oskari oli ihan OK. Velat vähenee koko ajan ja tulista syntyy. Predak ota lääkkeet ja mee kattoo salkkareita.

    • TVM

      Mielestäni on erikoista, että rapsan mukaan 65% liikevaihdosta syntyy autoteollisuudesta kahden suuren asiakkaan tilauksista, ettei liikevaihto kasvanut juurikaan vaikka päämiehillä menee erittäin hyvin. Mitähän tapahtuu kun suhdanne kääntyy jos tälläkään hetkellä ei liikevaihtoa saada kasvatettua vaikka tilauskanta oli 5% suurempi Q1 lopussa kuin vuotta aikaisemmin? No toki yhtiö oli vuosi sitten melko sekavassa tilassa, joten ehkä selityserä löytyy siitä.

      Kannattavuus säilyi melko stabiilina paitsi toki vuodentakaiseen verrattuna, mutta tässäkin sama selityserä kuin edellisessä. Kannattavuus on kuitenkin riittävällä tasolla saneerausvelkojen takaisinmaksua ajatellen, joten tämä taso on riittävä.

      Taseen ongelmia kävin jo edellisessä viestissä läpi, erityisesti Calebbin riemuksi täytyy ihmetellä, miksi taseessa ei ole avattu korottomia saamisia ja velkoja? Ostovelkojen ja myyntisaamisten määrä jää salaisuudeksi. Käyttöpääomaa oli kuitenkin saatu vapautettua melko paljon suhteessa käyttöpääoman eriin.

      Liiketoiminnan kassavirta on kuitenkin pienoinen pettymys. Käytännössä rahaa on tullut n. 2,5 miljoonaa kun oikaistaan käyttöpääoman muutokset. Käyttöpääoman vapautuminen on ollut melko suurta ja vaikka Främmestadin osalta neuvotteluja käydäänkin, ei käyttöpääomaa voida saada kovin paljoa enempää vapautettua ilman vaikutusta toimitusvarmuuteen. Kassa on kuitenkin kohtuullisen vahva ja konkurssin riskin voidaan arvioida pienentyneen todella pieneksi ilman asiakasmenetyksiä.

      Mitenhän Q3? Tilauskanta melko pieni ja kesä muutenkin käsittääkseni hiljaisempaa aikaa, joten liikevaihto laskenee melko paljon. Kassan voidaan ennakoida pienentyvän, koska lomapalkat maksettaneen pääosin Q3 aikana.

      Tilanne näyttää kuitenkin stabiloituneen ja mikäli nykyinen ohjeistus toteutuu, tekee yhtiö käyttökatetta 2,2-3,3 senttiä v. 2018. Tulos sitten jonkun verran pienempi.

      Realiteetit huomioiden kurssi voisi nousta bulkkituotannossa ehkä sinne 15 pe:hen. Tämä kuitenkin jos olisi edes realistinen mahdollisuus jakaa osinkoa, johon en näe mahdollisuuksia ilman todella suurta liikevaihdon kasvua ja/tai antia ennen vuotta 2030. Tämä johtuu siitä, että Främmestadissa on se 27 miljoonaa pääomalainaa, joka pitäisi hoitaa ennen kuin sieltä saadaan rahaa osingonmaksuun. Toki rahaa varmaan saadaan siirrettyä sieltä pois muillakin keinoilla, mutta parhaassakin skenaariossa osingosta puhutaan v. 2024. En kuitenkaan usko, että Suomi tekee niin hyvää tulosta, että osinkoihin on rahaa ilman Främmestadia.

      Tähän kun lisätään se fakta, että kannattavuuden ja kassavirran parantuessa eurot kilisevät velkojille eivätkä jää yhtiölle, ei arvostustason nousulle ole juuri mahdollisuuksia lyhyellä tähtäimellä. Tätä pystyisi arvioimaan hieman tarkemmin jos ohjelmatase olisi käytössä, koska siellä on saneerausohjelman perusteella euromääräiset raja-arvot. Niitä kun ei näe, on arvailu aina negatiivinen asia omasta mielestäni.

      Omistajan näkökulmasta seuraavat vuodet tulevat olemaan pitkiä, koska epävarmuutta on aina kun yhtiö on saneerauksessa ja lopputulos kaukana. Pahimmassa tapauksessa viimeiseen erään joudutaan vielä tekemään anti kun on selkeästi suurempi kuin aiemmat.

      Em. perustein itse arvostan yhtiön osakkeen tällä hetkellä n. 0,15€:hen. Tulevaisuudelle en anna painoarvoa em. epävarmuustekijöiden takia. Onneksi teidän omistajien kannalta Mr Market ei ole kriisiyhtiöissä kanssani kovinkaan useasti samaa mieltä.

    • BMW-man

      Elämme voimakkaassa noususuhdanteessa koko maailmantaloudessa ja Componentan asiakkailla menee erittäin hyvin eli ns. tilauskirjat täynnä.

      Mitä tekee Componentanta; no muutaman miljoonan euron voittoa. Ilmeisesti yhtiön lähes koko kapasiteetti on täysillä tuotannossa, eli tällä hetkellä Karkkilassa ja Porissa ei saataisi enempää tehoja tarkoittaa sitä, että ylempänä arvoketjussa olevat ovat puristaneet alihankkijansa tekemään työtä lähes ilman katteita.

      Jos tässä suhdanteessa firma on juuri pää pinnan yläpuolella, kannattaa osakkeenomistajan miettiä mitä tapahtuu kun mennään markkinoilla kohti laskukautta ja esim. Scania ei saa kaupaksi tuotteitaan. Tai mitä tapahtuu jos yksikin iso lähtee asiakaskunnasta. JOO JUURI NÄIN se pelätty konkurssihan siitä silloin tulee.

      Tarkoitan lähinnä sitä, että, joka firmaan sijoittaa kannattaa ihan oikeasti ymmärtää, että konkurssi on todellakin todennäköisempi vaihtoehto kuin selviytyminen kolmen vuoden periodilla.

      Jos katsoo vuoden taaksepäin, ei edes kurssimuutos puolusta sijoittamaan yhtiöön tälläisella riskilla. Paljon helpommolla saa rahaa muista sijoituskohteista pörssissäkin.

    • RäjähtämätönPanos

      Kaikki Euroopan valut tilataan tulevaisuudessa Turkista. Kalliilta Componentalta ei enää mitään. Liiran 40 prosentin halventuminen on viimeinen naula Componentan arkkuun. Componentan konkurssi on vain ajan kysymys.

    • konkurssitulloo

      Compontan valmistamien tuotteiden tai palvelujen kauppa ei käy. Yhtiön tuloksen alarivillähän ei plussaa näy vaikka olisi miljardi kappaletta valuja myytävänä, jos - tai siis kun - niitä ei osta kukaan. Ja osakekurssi laskettelee edelleen.

    • steelmann

      Tottakai liikevaihto laskee. Eihän tilaajat voi pitkällä tähtäimellä luottaa tuollaiseen firmaan .Ne haluavat varmuutta. Konkurssi tulee varmasti.

    • Heksa34

      Ainoa mikä on varma niin pöpilään joutuu tämä multinikki. Oman elämän korttitalo luhistumassa, löysä hirsipuu kiristyy. Todella sairasta höpinää.

    • bakelheksa

      Syöksykierre syvenee Componentalla. Tämä roskapaperi se vaan valuu koko ajan alaspäin. Kehitys viidessä vuodessa -88,60%, pörssilistan surkein osake. En laittaisi tähän rahojani kiinni millään hetkellä.

    • Alihankintamessut

      Kuulin alihankintamessuilla, että yksi Componentan pääasiakkaista on irtisanonut yhteistyön Componentan kanssa. Eivät uskalla ostaa enää konkursin partaalla keikkuvalta Componentalta. Componentalta tulossa erittäin rumia lukuja loppuvuonna. Suositus: Vahva myy

    • Helström

      Ei vedä noususuhdanteessakaan Componentan myynti. Viimeistään nyt kannattaa myydä osakkeet. Tulosvaroitus tulee vetämään Componenta osakkeet nollaan. Konkurssi on varma. Vain luuseri enää omistaa tätä tunkiota ja maksaa Suutarin törkeän suurta palkkaa.

    • SuutariVaihtoon

      Componenta taas tänään -2,12 %. Kurssi ennakoi jo nyt viikon kuluttua tulevaa osavuosikatsausta. Vielä saa Componentan osakkeesta 17,5 senttiä, mutta viikon kuluttua osake tulee putoamaan 1-2 senttiin. Componentan heikko johto on ajanut tilanteen näin surulliseen tilaan.

    • Victory

      Predak, ota lääkkeet ja rauhoitu. Olet jo meuhkannut ainakin pari vuotta compon konkurssia, laskee verenpaineet varmasti kun et kirjoittele tänne. Btw mites ne Tulikivi sijoitukset menee???

      • Hiisiläinen

        Taitaa kaverilla olla verenpaine nousussa kun tietää Tulikiven olevan lähellä konkurssia ja että Componentalla pyyhkii paljon paremmin.

        Harkinnut Compon omistajaksi palaamista tässä viime aikoina. Yhtiö nostettu balancen listalla sijalta 122 sijalle 43. Tulikivihän löytyy tunnetusti lista viimeiseltä sijalta


    • SuutarinLapsellaEiKenkiä

      Puoli tuntia pörssi ollut auki ja Componenta taas -2,82%. Isot pojat saunailloissaan ovat jo saaneet tiedon Componentan surkeasti menneestä kolmannesta kvartaalista ja myyvät osaketta pää märkänä. Piensijoittajille karmea totuus kolmannesta kvartaalista paljastuu vasta 13.11.2018. Asialliset firmat saavat lukunsa julkistettua kolmisen viikkoa aikaisemmin, mutta Componenta alittaa riman tässäkin asiassa. Suositus: Vahva myy. Tavoitehinta 1-2 senttiä.

    • Heksa71

      Suutarissa pitäisi olla sen verran miestä, että ymmärtäisi jäädä eläkkeelle keinutuoliin ja jättää paikkansa seuraavalla dynaamiselle sukupolvelle. Muuten konkurssi on varma. Nyt kannattaa myydä, sillä isoille pojille ensi viikon osavuosikatsaus on vuotanut. Tänään saat vielä 17 senttiä osakkeesta, ensi viikolla 1-2 senttiä. Tänään -3,28%.

    • Riekko

      Torstaina katastrofiosavuosikatsaus ja konkurssi. Myy tänään, kun vielä jotain saat!

    • Kohme

      Joku aina aamusta vedättää pienellä satsilla ylös. Kun ostolaita turboaa aletaan saavista kaatamaan osakkeita myyntilaitaan. Kompon konkeloon kolme yötä.

    • SuutarinLapsellaEiKenkiä

      Tänään Componenta kävi jo 16,1 sentissä, kolmen kuukauden alimmassa. Ihmekös tuo. Suutarin firmassa osavuosikatsaus julkaistaan kolme viikkoa myöhemmin kuin asialliset firmat. Helmitaulutko saitana miehenä tunnettu Suutari on kaivanut esille Componentan saneerauksessa, kun eivät saa kolmannen neljänneksen lukuja ulos lokakuussa? Talvivaaran kohtalo Componentalla edessä. Paras osa Comonentasta (Turkki) myytiin ja Suutari jäi pyörittämään kahta museovalimoa Suomeen.

    • harmaahapsi

      Suutari-papan vuoro lähteä eläkkeelle seuraavaksi. Merkel-mummo sai jo lähteä kiikkutuolihommiin. Suutari ajaa Componentan konkurssiin, samoin kuin Merkel ajoi Saksan demarit konkurssiin.

    • RaunoH

      Törkeän isoa palkkaa itselleen maksava Suutari ajaa tämän roskakasan konkurssiin.

    • sukka71

      No tämä ny alkaa olla loppuun läpytelty tapaus. Teknisesti ottaen konkurssissa.

    • ConkurssiCompo

      Componenta tekee Talvivaarat ennen joulua. Toimitusjohtaja vetää ison palkat ja piensijoittaja jää lopullisesti köyhäksi,

    • tuuli-viiri

      Se on aina ongelma näissä konkurssirealisoinneissa että firmalla ei ole ollut rahaa investoida ja pitää laitteet ajan tasalla, ne on vanhentuneita ja huoltokin monesti puutteellista eli hajoavatkin kohta.
      Lisäksi konkurssi todistaa että ala ei ole terve, joten pesän ostajalla sama taistelu edessä.

    • Harri71

      Luin taseen läpi ja tämä puulaaki on käytännössä konkurssissa.

    • Konkurssi

      Huomenna Componentan surkea ja epätäydellinen raportti julkistaan. Componentan konkurssi vie piensijoittajan rahat.

    • Konkurssi

      Oikeassa olin. Kakka lensi Componentan tulettimeen,. Volvot ja Scaniat lisäävät omaa liikevaihtoaan ja Componenta ei saa edes murusia: Componentan tilauskanta kauden lopussa -7,6 %. Konkurssi tulee.

    • SurkeaJohtoCompolla

      Kiitos vinkistä. Pakko myydä huomenna aamulla laitaan, jos edes 10 senttiä osakkeista saan. Todella surkea johto Componentalla. Tilauskanta Componentalla rökälelaskussa samalla, kun Volvot ja Scaniat takovat voittoa. Konkurssiin Componenta menee.

    • SuutariksiJäi

      Harri Suutari sai potkut Tulikiven hallituksesta ja nyt sen seurauksena Tulikiven tilauskanta kasvoi Q3/2018 14,7%. Harri Suutari siirtyi Componentalle ja on nyt laskemassa Componentan tilauskantaa. Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 %. Harri ajaa Componentan konkurssiin.

    • Konkkanenta

      Vai sellainen tirehtööri Componentan ruorissa. -7,6 %:n tilauskanta lupaa yli 10 %:n liikevaihdon laskua luppuvuodelle Componentalle sekä tulosvaroitusta. Huomasin, että Harri Suutari kahvikerhonsa kanssa imee saneerauksessa olevan Componentan kassasta karvan yli miljoona euroa vuodessa. Tuo on iso raha piensijoittajan selkänahasta.

    • valaja

      Harri Suutari kahvikerhonsa kanssa nostaa yli miljoona euroa vuodessa omiin taskuihinsa saneerauksessa olevan Componentan kassasta. Tuo raha otetaan piensijoittajan selkänahasta. Ennen joulua Componenta on konkurssissa.

    • Konkurssi

      Kolmessa vuodessa Componentan osake laskenut -80,29 %:a. Jouluun mennessä Componenta laskee vielä 100 %:a.

    • CompoTunkio

      Heikolta näyttää Componentan tulevaisuus kun tämä eläkeikäinen toimitusjohtaja on yhtiön ainut pelastus, eikä sekään Componentaa pelasta. Componentan talous on täysin kuralla, saneeraus vie loputkin asiakkaat ja rahaa ei saada antiikinaikaisten tehtaiden valuja myymällä. Kyllä tää niin vahvasti haisee konkurssilta, että en kyllä tähän rahojani laittaisi. Saneeraus iski velkojien nenille, eikä kukaan enää osta firmalta, joka on kerran saneerauksella velkojia kusettanut.

    • talkkihessu

      Tulikiven fyrkat loppu ja kassakriisi päällä. Konkurssi kolkuttelee Tulikiven ovea. Myy Tulikiven osakkeesi jos vielä onnistut löytämään ostajan. Se voi olla kyllä mahdoton tehtävä.

    • Harris

      Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti alle 10 sentin.

    • harjanvarsiovenedessä

      Eikös tätä johda eläkeikäinen ukko, joka nostaa korttipelirinkinsä kanssa yli miljoona (>1.000.000) euroa kokouspalkkioita vuodessa. Kyllä tämä on konkurssissa lähiviikkoina.

    • UusiBenefon

      Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti 1-2 senttiin.

    • Compo

      Alkaa olla taas vauhti päällä pressi, otahan lääkkeet taas on ilmeisesti unohtuneet lähiaikoina.

    • Unto_Lentiö

      Rahat on loppu Componentalta ja isot asiakkaat jättävät saneerauksessa olevan konkurssikypsän Componentan. Tulosvaroitus/konkurssi tulee vielä ennen joulua!

    • joulur

      Katri myy Tulikiveä kuin viimeistä päivää!!! Tänään lähti jakoon hyväuskoisille talkkibluffiin uskoville 100000 lappua fimin ja nordean kautta. Eikä siinä vielä kaikki. Myymättä hänellä viel 500000kpl.Kurssi tulee ottan pahaa osumaa lähiviikkojen aikana kuinka alas mennäänkään riittääkö edes 5 senttiä ???? Ja tämä tarina on tosi.

    • Ursala

      Componentan tilauskanta on kahdeksan prosentin laskussa. Miten Componenta johto voi tyriä tämänkin asian nousukaudella? Loppuvuoden liikevaihto tulee laskemaan noin 15 prosenttia. Componentan negatiivinen tulosvaroitus tai konkurssi-ilmoitus on varma lähiaikoina.

    • nunnauuni

      Paljonkohan on tulikiven kurssi ku Katri lyö maanantaina aamuna 500000 tulikiven osaketta laitaan? ostajia ei löydy edes koko määrälle. En ostais edes sentillä kun konkkariski on sen verran iso..

    • Herlin

      Herlinit tuntevat kaikki Suomen rahamiehet henkilökohtaisesti ja tietävät, mihin kannattaa sijoittaa ja mihin ei. Componentaan ei kannata sijoittaa. Componentalla ei ole varaa investoida ja kilpailijat ajavat ohi oikealta ja vasemmalta. Syömähammaskin (Turkin yksikkö) jouduttiin myymään.

      Eittämättä Suomen rahavainuisin suku, Herlinit, ovat lopullisesti hylkäämässä Componentan. Marraskuussa 2018 jälleen 200 000 Componentan lappua ovat Herlinit myyneet. 2017 joulukuussa Herlinit kaatoivat 600 000 lappua laitaan. Joulukuussa 2018 Herlinit irrottautunevat lopullisesti Componentan tappiopesästä ja laittavat laitaan loput 2 800 000 lappuaan osakkeen painuessa lopullisesti 1-2 senttiin.

    • ninnannunnan

      Katri näyttää esimerkkiä ja myy tulikiven lappunsa ja kotiuttaa veroedut sieltä kun on vielä runsaasti talkkibluffiin uskovia ostajia. Tulikiven kurssi voi tästä tulevasta massamyynnisttä kyl ottaa osumaa...2-3 senttiä ois mielestäni käypä hinta tulikiven osakkeelle ku otetaan tulikiven iso konkkariski ja heikko maksuvalmius huomioon. tulikiven osakkeen päivän hinnassa siis ainakin vielä... suuri kupla.
      hintaan kuuluisi riskilisä vähän kuin case Talvivaarassa oli...eiköhän mr.markkina korjaa nämä hinnoitteluvirheet....

    • Uuniseppä5

      Tulikiven kurssi tippuu katrin ensi viikon myyntiaallossa ja joulun veromyynneissä jo alle 8 senttiä kun omistajat alkavat hinnoittelemaan riskejä tulikiven osakkeen hintaan..iso riski muuten että tulikivi järjestää vielä annin kun ei saa mistään muualtakaan rahaa siinä vanhat omistukset liudentuisivat lähelle nollaa...

    • Benefon

      Componentan entinen hallituksen puheenjohtaja (vuodet 2003–2012) Heikki Bergholm tyhjentää salkkuaan edelleen ennen Componentan konkurssia. Vielä Bergholmilta 600 000 osaketta kaatumassa laitaan. Toinen rahamies Herlin yrittää myös päästä kuukausittain eroon Componentan osakkeista ennen konkurssia. Herlin kaataa 2 800 000 osaketta laitaan. Nuo kaksi tietävät tasan tarkkaan Componentan surkean tilanteen. Componenta on seuraava Benefon, joten ennen uutta vuotta Componentan osake maksaa 1-2 senttiä!

      • Pieru-Pena

        Tänään klo 19.22 kauppiksen palstalle kirjoitettu tämä täysin sama viesti kuin tänne kahteen eri ketjuun klo 19.23 ja 19.24. Olet näköjään tehnyt kauppiksen palstalle taas uuden nimimerkin niiden kymmenen edellisten jatkoksi! Nykyinen nikki siis Eino Ikävalko kauppiksen Componenta-ketjussa🤣😂
        Meinaatko vielä Sharevilleen käydä sillä Predak-nikillä kirjoittamassa saman? Sharevillessä sulla on tapana hehkuttaa Tulikiveä ja haukkua Componentaa, niinkuin täällä suoli24

        Mutta Componenta. Surkee osake, Helsingin pörssistä löytyy kuitenkin yksi vielä huonompi osake, nimittäin Tulikivi. Siinä on kaksi konkurssin partaalla heiluvaa roskalappua, joista Tulikivi tekee todennäköisesti konkurssin ennemmin.


    • Werneri

      Tulikivi on minulle uusi tuttavuus, mutta näyttää sen tilauskanta olevan 14,7 %, kun taas Componentan tilauskanta on -7.6%. Tilauskantahan kertoo suoraan tulevaisuudesta ja Componentan tilauskannan heikkous povaa konkurssia ja Tulikiven tilauskannan vahvuus taas osakekurssin nousua.

    • konkurssivarma

      Hyvä, kun kerroit. Laitan tänään heti pörssin auettua klo 10.00 Componentan osakkeeni myyntiin. Luotan Componentan sisäpiiriin (entinen Componentan hallituksen puheenjohtaja Bergholm ja mahtisuvun Herlin), sillä he tietävät Componentan tilanteen ja myyvät pää märkänä Componentan osakkeitaan (3 400 000 kpl) ennen konkurssia.

    • kahvihetki

      Componentan eläkeikäinen toimitusjohtaja Harri Suutari kahvikerhonsa (johtoryhmä) kanssa nostaa yli miljoona euroa palkkioita (1 012 693 €). Ei ihme, että Componentan entinen hallituksen puheenjohtaja (vuodet 2003–2012) Heikki Bergholm tyhjentää salkkuaan Herlinin kanssa. 3 400 000 osaketta kaatumassa noilta kahdelta laitaan, kuten ovat myös viime kuukaudet tehneet.
      https://www.componenta.com/client/componenta/userfiles/comta-cgstatement-fi.pdf

      • kahvikerho

        Vertaillaan kahvikerhoja.....
        Tulikiven johtoryhmään kuului vuonna 2017 yhteensä 7 jäsentä. He nostivat palkkaa ja palkkioita yhteensä
        598 123 euroa.
        Tulikiven liiketulos 1-9/2018 oli - 0.5 Me.

        Componentan johtoryhmään vuonna 2017 kuului 8 jäsentä (2018 vuonna johtoryhmään kuuluu 4 jäsentä). Vuonna 2017 johtoryhmä sai palkkaa 1 012 693 e.
        Componentan liiketulos 1-9/2018 oli 2 Miljoonaa euroa.

        Jokainen voi tuosta todeta kumpi kahvikerho onnistui paremmin....toisella yhtiöistä tulos kasvaa vain jatkossa ja toisella taas...


    • huolestunutomistaja

      Puhuvat kylillä että Tulikiven toimitusjohtajan vuosipalkka olis 200 000euroa.
      En kyllä usko. Eihän lähes konkurssi kypsällä yhtiöllä voi olla sellaiseen varaa ? Yksi nolla olis järkevää ottaa perästä pois eli sanoisin että 20 000 euroa olis kriisiyhtiön pomolle oikeampi vuosi palkka. Vai mitä muut Tulikiven osakkeenomistajat ovat tästä mieltä ?

    • Tilauskanta

      Kiitos vinkistä. Katsoin Tulikiveä ja vakuutuin tästä:

      FinnMateria messujen (21.-22.11.18) kuulumisia:
      Tulikivellä on loppusuoralla JORC-selvitys GTK:n kanssa: Suomussalmen esiintymän talkkimalmin rikastettavuus, vaaleus ja mineraalikoostumus on jo selvitetty (laboratorio- ja vaahdotuskokeet) ja malmi- ja kannattavuusarviota viimeistellään. Tulikiven Suomussalmen talkkihankkeen alustavat tulokset ovat myönteisiä ja viimeiset laboratoriotulokset valmistuvat joulukuun 2018 aikana. Tulikivi tulee tulee antamaan asiasta virallisen tiedotteen. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä on Pohjoismaiden suurin (20 miljoonaa tonnia).

      Saako Tulikivi Suomussalmen talkkiesiintymästä 20, 30, 40 vai 50 miljoonaa euroa? Tulikiven markkina-arvo on tällä hetkellä vain 7,2 miljoonaa euroa. Tuoreimmat talkin vientiluvut ovat syyskuulta. Talkin vienti Suomesta kasvaa jatkuvasti, mikä on erinomainen asia Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän myyntiä ajatellen:
      Vuosi, Me (muutos% v/v)
      2014 39,7
      2015 42,2 ( 6,5%)
      2016 45,2 ( 7,0%)
      2017 48,7 ( 7,7%)
      1-9/2018 40,6 ( 10,8%)
      Lähde: Tulli

      Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%. Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa KAIKISSA kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.
      www.suomirakentaa.fi/omakotirakentaja/hormit-ja-tulisijat/takkavalmistajat-rakentajan-puntarissa

      Tulikiven tilauskanta nousi Q3/18 14,7 %:a verrattuna edellisen vuoden vastaavaan kvartaliin (3,4 m€->3,9m€). Vastaavaa nousua ei ole nähty vuosikausiin. Tilauskanta lupaa noin 9,8 m€:n liikevaihtoa viimeiselle kvartaalille ( 13 %:a). Q4/17 liikevaihtohan oli 8,6 m€:a. Uudet Karelia- ja Pielinen-takkamallistot ovat lisänneet selvästi jälleenmyyjien ja kuluttajien mielenkiintoa Tulikivi-tuotteita kohtaan Keski-Euroopassa.

      Tilauskanta (€) / henkilömäärä:
      Q3/2016 14.953 €/hlö
      Q3/2017 16.346 €/hlö
      Q3/2018 19.697 €/hlö

      Paras mahdollinen hinta tullaan Suomussalmen talkkiesiintymästä neuvottelemaan. Tätä varten palkattiin Initia Oy toimimaan Tulikiven taloudellisena neuvonantajana Suomussalmen talkkiesiintymän myynnissä ja tätä varten hallituksen puheenjohtajaksi otettiin alan kovin neuvottelija (Jyrki Tähtinen) sekä hallituksen jäseneksi maaliyhtiö Teknos Groupin konserninjohtaja (Paula Salastie). Jos joku ei vielä tiedä, niin talkki on maalin raaka-aine.

    • Kerttu65

      Mielenkiintoista Tilauskanta.

      Vakuutuin ja luin Ilmatieteenlaitoksen sivuilta, että ilmastollisesti neljä vuodenaikaa erotellaan niin sanottuina termisinä vuodenaikoina. Termiset vuodenajat määritellään vuorokauden keskilämpötilojen avulla ja pääluokat ovat:

      kevät: maalis-toukokuu
      kesä: kesä-elokuu
      syksy: syys-marraskuu
      talvi: joulu-helmikuu

      Nyt ollaan talvessa! Kesällä ei massiivisia tulisijoja tarvitse, mutta ENSI vuonna tulee uudelleen talvi. Tarkastin vielä ja tulevat vuodet ovat kalenterin mukaan:

      2019
      2020

      Tilastokeskus on vakuuttava ja kertoo: 27.11.2018:
      "
      Rakennuslupia myönnetty reilusti vähemmän kuin vuosi sitten

      Asuinrakentamisen lupakuutiomäärä väheni huomattavasti

      Rakennustuotannon volyymin kasvu hiipui"

      Tulikivellä on siis etuna vuodenajat, aika ja se että rakennuslupia myönnetään. Tulikivellä on paljon velkaa, mutta kyllä se heti ensi vuonna muuttuu, tai sitä seuraavana!

    • Sorryvaan
    • tare47

      Tulikiven pitää ilmeisesti ottaa syömävelkaa koko ajan että saa edes muurarien palkat maksettua.
      velkaantumisaste senkun kasvaa. Jos omistaisin, löisin kyllä heti maanantai aamuna osakkeet laitaan.

    • Koivula

      Turun Uunisepillä (Tulikiven kovin kilpailija) oli "kaikki takat -25%" puoli vuotta toukokuun 2018 loppuun asti, jonka jälkeen alennusmyynti lakkasi. Tulikivi joutui tietenkin reagoimaan Uuniseppien hinnoitteluun ja sai nostettua myös markkinaosuuttaan äärimmäisen tiukasta hintakilpailusta huolimatta. Nunnauuni (Tulikiven kilpailija) on nostanut hintojaan merkittävästi. Vihdoinkin hinnoittelu on saatu terveelle pohjalle, minkä suuri yleisökin tulee huomaamaan Tulikiven tuloksessa Q4/18.

      Tulikiven markkinaosuus noussut kahdessa vuodessa 24%->28%->33% ja pahimman kilpailijan (Turun Uunisepät) laskenut kahdessa vuodessa 29%->26%->24%.

      • PörssinSurkein

        Naurattaa kyllä tää sun Tulikiven hehkutus. Montako vuotta olet tätä pörssin häpeäpilkkua hehkuttanut ja kertonut täälläkin ihan täyttä liipalaapaa?
        Näkeehän sen jo sokea reettakin, että ei Tulikivellä tulevaisuutta ole kun katsoo historiaa, velat vaan kasvaa vuosi vuodelta ja liikevaihto laskee, siitä voi vetää johtopäätösen, että ei tämä yhtiö tule selviämään mitenkään, varsinkin ku rakentamisen huippusuhdanne meni jo ja uusi talousromahdus odottaa nurkan takana.
        Yksi positiivinen kvarttaali kerran 3 vuodessa ei paljoa lämmitä, kun joka vuosi tulos on kuitenki pakkasella.
        Sen lisäksi firman TJ nauttii ylisuurta vuosipalkkaa tuloksiin nähden. Asiallisessa pörssiyhtiössä näin huono TJ olisi saanut lähteä jo ajat sitten, mutta ei Tulikivessä jossa hallitus nauttii suojatyöpaikoistaan eli ns. nukkehallitus

        Helsingin pörssissä on lähes jokainen muu yhtiö varmempi sijoitus kuin Tulikivi. Eiköhän ensi vuosi ole tämän yhtiö kohtalo eli konkurssi on oven takana


    • osakelate

      Onpa hurja kilpailu käynnissä no toivon tulikiven osakkeenomistajien puolest että tulosta tulee jatkossa ja ahdingosta selviydytään

    • Laakkonen

      Componentan liikevaihto on laskenut 80 prosenttia vuodesta 2011. Suoraselkäinen toimitusjohtaja johtoryhmineen olisi laskenut myös yli miljoonan euron vuosipalkkiotaan 80 prosenttia, mutta Componentan kohdalla tuota ei tietenkään ole tapahtunut. Suutari mieluimmin nostaa suurta vuotuista palkkiotaan kuin sijoittaisi omaa rahaa Componentaan. Tuo kertoo omaa tarinaansa.. Sitoitunut toimitusjohtaja kun omistaisi ainakin 10 prosenttia firmastaan.

      Componentan tilauskanta -7,6 %:a. Componentan Q4/18-liikevaihto tulee laskemaan yli 10 %:a. Ennakoimme Componentalle negatiivista tulosvaroitusta loppuvuodelle 2018.

      Liikevaihto
      2011 576 M€
      2012 545 M€
      2013 511 M€
      2014 495 M€
      2015 495 M€
      2016 167 M€
      2017 122 M€
      1-9/2017 91 m€ (tilauskanta 15,0%)
      1-9/2018 92 m€ (tilauskanta -7,6%)

      • eeHuuhaa

        Kuka ennakoi? Mistä tiedot?

        Lähde?
        Lähde?

        Ja vielä kerran

        Lähde?


    • keinutuoli

      Tuo kirjoitus oli niin täyteen ahdettu valhetta ja potaskaa ettei maksa vaivaa alkaa niitä edes korjaamaan. Onneksi en omista Tulikiven osakkeita helppo päätellä että sukellus kurssilla tulee jatkumaan.

    • ikurinturbiini

      Tulikiven tiedotteet perustuu nykyään hämäräperäisiin suoli24 palstan vihjeisiin ja näissäkin vinkeissä on korkeintaan 10 % totta ja loput pelkkää valetta ja herjauksia. Lieköhän kirjottajalla ihan kaikki kunnossa ? Näyttää siltä, että kannattais käydä jonkun kanssa puhumassa asioista. Lääkäri yleensä pystyy näissä asioissa auttamaan. Jonkinlainen vihan ja tunteiden hallinnan opettelu voisi myös sopia on meinaan sen verran agressiivisia tämän tulikivi miehen kirjoittelut.

    • Herlin

      Herlin tyhjentää salkkuaan Componentasta Nordean kautta, kuten aikaisemminkin. Tällainen Herlinin 100 000 Componentan osakkeen nettomyyntipäivä laskee Componentan osakkeen hintaa 0,5 senttiä. Herlinin salkussa oli marraskuun lopussa 2 800 000 Componentan osaketta, joten Herlinin osakkeet on myyty tasaisella taulukolla 23. tammikuuta, osakkeen hinnan asetuessa vain yhteen senttiin (lasku 0,5 senttiä/pv). Bergholm todennäköisesti tulee vielä kiihdyttämään luikua.

    • 1cent

      Tänäänkin Herlin ja Bergholm kilvan kaatoivat Componentan osaketta laitaan ennen konkurssia.

      • 1centREEEPS

        :D Senkin puupää. Koko pörssi niiaa-On niiannut jo 1,5 vuotta.

        Tulikivi tosin on ollut muusissa jo pidempään...


    • karpoh

      Tulikivi on seuraava tiimari. Pitää olla kyl paha mielenhäiriö joka tätä ostaa. Konkkaan menee varmuudella. Vauhoksen ylimielinen asenne tulee kostautuun ja Tulikiven tappioputki jatkuu.

    • Tilauskanta

      Vaihdoin Componentan osakkeet Tulikiven osakkeisiin. Huomasin, että Componentan tilauskanta Q3/2018 -7,6 % ja Tulikiven tilauskanta Q3/2018 14,7%. Tilauskantahan kertoo suoraan tulevasta, joten Componentalla Q4/2018 on todella surkea ja Tulikiven Q4/2018 erinomainen.

    • kalervok

      Juuri mikään ennusteesi ei ole toteutunut. Tulikivi teki 9kk/2018 valtavan tappion -1.1 MILJOONAA EUROA !!! Ja tappiotputkelle ei näy loppua ja se näyttää vain kasvavan.Ei selityksiä. Jos ei Tulikiven nukkehallitus herää horroksestaan ja tee jotain niin konkurssi on Tulikivellä valitettavasti edessä.

    • Harris

      Tänään Componenta kävi 14,20 sentissä. Componentan tilauskanta kauden lopussa -7,6 %. Konkurssi tulee.

      • VauhkosenHessu

        Vielä kehtaat täällää tuota sont** jauhaa vaikka itse ole jakanut sisäpiiriläisem valheellista tietoa täälläkin???!!!!

        Huomenna lähtee ilmoitus FIVAan sun toimista, perästä kuuluu!


      • HeiheiTukikivi

        Mites muuten Tulikivi? Tulikivi kävi tänään kaikkien aikojen alimassa kurssissa 0.84€. loppuvuodelle lupailit hyvää kun tikauskanta oli "kasvussa"... No negarihan sieltä tuli.

        Ei pitäisi olla iloinen toisen ihmisen heikosta tilanteessaa, mutta täytyy sanoa, että tällä kertaa olen todella tyytyväinen , että tässä näin kävi. Olet niin kauan valehdellut tälläkin palstalla, että saisit sijoittajia mukaan höynäytettyä ostamaan Tulikiveä, mutta nyt tais sattua omaan nilkkaan.

        Huonenna tullaan lidää alas ja ryminällä. Kyllä Katrilla selvisti oli tietoa tulevasta negarista kun alkoi marraskuussa syytää lappua laitaan kun niistä vurlä jotain sai


    • liikevoitto

      Kun Tulikivi 14,7 prosentin tilauskannan kasvulla antoi Q4/18-negarin (liikevaihto sama kuin Q4/17 ja liiketulos Q4/18 0,1 miljoonaa), Componenta -7,6 tilauskannan laskulla antaa suurella todennäköisyydellä konkurssi-ilmoituksen. Ellei Componenta tätä anna, saattaa Pekka Perä-tyylinen oikeussali tulla Componentan johdolle tutuksi.

      19.12.18 Honkarakenne antoi negarin ja jo eilen (20.12.18) Honkarakenne päivän nousijoissa ( 4,1%). Saa nähdä nähdäänkö rekyyli myös Tulikivessä.

    • jaakkoesko

      Ei tule rekyyliä Tulikivellä tänään. Veikkaan osakekurssi jatkaa pudotustaan. - 10 % tänään taulussa.

    • kiinnijäät

      Olet varmaanki joku Tulikiven sisäpiiriläinen. Oletko miettiny että jos jäät kiinni näistä eri sijoittaja foorumeiden tulikivi vedätyksistä niin siitä voi tulla sulle kovat sakot ja tällaiset uutisoidaan usein näkyvästi myös mediassa sitäkö haluat ?? Varmasti monikin on uskonu valeitasi ja menettänyt tulikiveen sijoittaessaan isoja summia.

    • mieti

      Sisäpiiritiedon väärinkäyttö on rikos arvopaperilaki sen määrittelee.

    • kakkatuulettimeen

      Täyttä kuraa Componenta. Kakka osui tuulettimeen tänäänkin, -3,11%. Viidessä vuodessa -91,05%. Pörssin surkein firma.

      • Tuuletinkakka

        Jaahas, onko Mr. Tulikivi palannut palstalle?


      • Voiluojamikätorspo

        Juu, sehän se taas on. Tervetuloa takaisin,Predak!! \o/


    • karillo

      Ei tule mitään. Eläkeukko ruorissa, osakekurssi kaakossa tännäänkin. 5v -91,28%

    • Bergholm

      Cmponentan entinen johtaja Bergholm myi kaikki osakkeensa. Kun johtaja myy, myy sinäkin ..

    • Compoa_salkussa

      Predak, tulikiven tulos -0.02% ja Componentan 0.70% kumpi lähempänä konkkaa? Olet nyt useamman vuoden soittanut samaa levyä, etkö pääse tulikiven lapuista eroon?

    • Toivo766

      Jännä juttu, että Predak lopetti sen vääristellyn sisäpiiritiedon levittämisen kuin seinään viime vuoden loppupuolella. Ei ole Predakin satuiluja näkynyt enää täällä, kauppiksen palstalla ja Sharevillessä.

      Onkohan Fiva puuttunut asiaan kun ei ole sitä *****jauhantaa Tulikivestä kuulunut? Monta vuottahan Predak ehtikin Tulikivestä kertoilla sisäpiiritietoja, joita väritti sitten huolella siinä toivossa, että piensijoittajat menisivät vipuun ja sijoittasivat Tulikiveen kurssinousun toivossa.

      Niinkuin varmaan kaikki, jotka näitä Predakin kirjoitteluja on vuosiren varrella seuranneet, ovat huomanneet, että kaikki Predakin kirjoittamat jutut Tulikivestä ovat osoittautuneet valheellisiksi, eikä herralla ollut mitään muuta intressiä kuin saada piensijoittajia mukaan Tulikiveen.

    • ArtoV

      -3,16%
      negari vuotanut?
      eilen Herlin myi!

      • Joopajoo444

        Eikä myynyt. :D Mene nyt hlvettiin "PredakArtoTulikivenmies".


    • Herlininpeesaaja

      Prostaattako vaivaa vai mikä, kun täytyy lauantai-aamuna varhain herätä ensimmäisenä kirjoittamaan Suoli24-foorumille? Normaali mies ottaa lauantai-aamun "pitkän kaavan kautta". Herliinin tyttären mynnitkö ahdistaa? Herlineillä on parhaat asiantuntijat käytössä, joten heidän ulostaessaan, kannattaa piensi8joittajienkin ulostaa. Jos et seuraa Herlinejä, jää käteesi kasa höyryävää...

    • sell

      Herlin myymässä (Riikantorppa), joten nyt kannattaa myydä!

    • Tirsk

      Preeeedaaaak. Tulikivi kosahti jo kiville....

    • likvi

      Nyt se tapahtui!

      Voimassa olevasta rahoitussopimuksesta huolimatta Alpha Blue Ocean (ABO)
      ei ole maksanut sopimuksen mukaisia EUR 500000 määräisiä maksueriä
      12.11.2018 jlkeen. Tst johtuen yhtiö on
      likviditeettikriisissä. Yhtiö on tällä päivämäärällä jättänyt viimeisimmän
      maksueräpyynnön ABO:lle. Mikäli ABO ei maksa kyseistä maksuerää 22.2.2019
      mennessä, on Yhtiön jätettävä KONKURSSIHAKEMUS.

      • Hähh

        Miten tää liittyy Componentaan?


    • kiitosvinkistä

      Konkurssihakemus jätettävä. Täytyy huomenna myydä Componentan osakkeet vielä, kun jotain saa.

    • tulikivenkonkka

      Predakil ei oo kaikki kotona

    • Valli

      Kuulin juuri Componentan hallituksen puheenjohtajana 10v toimineen Bergholmin myyneen koko Componenta-pottinsa. Hänellä jos kellään on sisäpiiritietoa. Sijoitusviisaus sanoo 'myy, kun sisäpiiri myy'.

    • Hullupuuro

      Predak. Lopeta. Jo.

      Mielenvikaista touhua.

    • Ipeca-siirappi
    • Torppa

      Hyvä huomio. Tänäänkin Componenta lasketteli ja joku loppupäivästä osti parilla eurolla taas hädissään Componentan nollille. Huomenna samaa pumppausta. Märkäkorville myydään tämän ongelmapesän osakkeet ja Herlin myy loppupottinsakin. Tämä osake maksaa maksimissaan 2 senttiä, kun Herlin saa viimeisenkin Componenta-osakkeensa myytyä.

    • Herlin

      Tänään rysähtää alle 15 sentin. Herlin myy osakkeita, sillä tämä yritys tulee kaatumaan taantuman saapuessa. Järkyttävät palkat ja palkkiot tämän puljun toimitusjohtajalla!

    • sell

      Ei tule mitään. Suutari-pappahan imee rahat piensijoittajan taskusta omaan taskuunsa. Ei kukaan tilaa tällaiselta saneerauksessa olevalta valimomuseolta enää mitään.

    • Ipeca-siirappi
    • Fitti

      Kannattaa myydä ennen tilinpäätöstiedotetta (22.03.2019), sillä Herlin on saanut sisäpiiritietoa ja myi siksi helmikuussakin. Piensijoittajaa tullaan 22.3.2019 vetämään kölin ali. Jos lottokuponkia kaipaat, Componentan osake tulee maksamaan 2 senttiä tilinpäätöksen julkaisuhetkellä. Tämä on uusi Fit Biotech.

    • Museovalimo

      Vain hullu sijoittaa museovalimofirmaan nimeltään Componentaan. Toimitusjohtajahan vetää jumalattoman suuria palkkoja ja palkkiota ja märkäkorvat tulevat menettämään viimeisetkin eurot tässä kuppauksessa. Fit Biotechin ja Valoe jälkeen surkein firma.

    • R.I.P

      Karmeaa! Tänään Componenta antoi negatiivisen tulosvaroituksen. Vuoden 2019 tulos on miinuksella ja jopa liiketulos on miinuksella! Ruotsin 200 miehestä vähennetään yli 100, minkä hintaa ei kerrottu. Jokainen tietää, että tuollainen alasajo maksaa useamman miljoonan. Nyt Componentan konkurssi on todella lähellä. Componenta on seuraava Fit Biotech. Viimeistään nyt pitäisi surkean Suutarin lähteä eläkkeelle!

    • Harjaaja

      Herlin tutulla tyylillään myy Carnegien kautta, tänään myynyt jo 358439 lappua pelkästään tuon välittäjän kautta. Toki Herlin myy myös Nordnetin ja Nordeankin kautta. Herlin rahamiehenä tietää, että Componentan tapaiset tunkiot kannattaa jättää taakseen. Märkäkorvat ja tekohammasporukka ostaa putoavaa puukkoa sormet verillä. Herlinillä tapana myydä sentti päivässä alas, joten ensi viikon puolessa välissä viimeistään korkataan lopullisesti 10 senttiä. Jos olisin Comonentan työntekijä, etsisin äkkiä uuden työpaikan ennen kuin Componenta laittaa harjanvarren oven eteen..

    • Tinis

      Compo on ylihintainen tuolla ohjeistuksella. P/s on luokkaa 0.3 mikä on SSAB:n ja Outokummun puolivälistä. Osinkoa tästä yhtiöstä ei irtoa ainakaan 5 vuoteen ja saneerauksen päätyttyä edessä on patoutuneiden investointien teko. Kaikkea hyvää Compolle ja omistajille, mutta selvitystila taitaa tulla.

    • Etola

      Herlin jatkaa ulostamista Carnegien kautta. Miljoonien osakkeiden jäävuori 0,137 eurossa, mistä näkyvissä aina vain 100.000 osaketta. Kun Etolakin herää tähän negariin, hän laittaa 20.000.000 lappua laitaan ja Componentan osake maksaa 1-2 senttiä.

    • Kompura

      Yllättävän vähän putosi, kun totuus on, että yli sadan työmiehen irtisanominen alasajoineen maksaa miljoonia. Samalla Componentan yrityssaneeraus on vaakalaudalla, sillä jos/kun saneeraaja huomaa saneerauksen epäonnistuvan, hän laittaa yrityksen samantien konkurssiin. No, viikonloppuna maakuntien miehet lukevat paperilehdestä Componentan negarin ja myyvät kilvan Herlinin kanssa maanantaina.

    • Selvitystila

      Tänään olisi pitänyt antaa negatiivinen tulosvaroitus vuodelle 2018, mutta sitä ei annettu. Rahoitustarkastus tulee puuttumaan tähän ja mahdollisesti häkkikin heilahtaa Componentan johdolle. Viikon kuluttua perjantaina Componenta tuloksensa julkaisee ja viimeistään silloin sokea reettakin näkee, että saneerausta ei saada vietyä päätökseen ja edessä on selvitystila.

    • Lääkitystä

      Hienoa, että Suomi24:stä löytyy näin hyviä ennustaja runkoja, vai selvitystilaan ja negaria pimitetään jep jep. Taitaa sama ulisija olla näitten kaikkien "konkurssi konkurssi" viestien takana.

    • TVM

      Toivon teidän osakkeenomistajien kannalta, että olen väärässä, mutta tähän mennessä arvaukseni ovat osuneet aika hyvin oikeaan.

      Q3-rapsan yhteydessä näin riskinä asiakaskadon yhtiön kommenttien pohjalta. Liikevaihto putoaa kolmasosan nyt kun ilmeisesti jokin avainasiakkuus on siirtynyt / siirtymässä muualle.

      Eilisessä tiedotteessa toki todetaan, että näiden poistuvien asiakkuuksien kate on ollut negatiivinen. Jos tuo pitää paikkaansa ja v. 2019 käyttökate-arvio pitää myös paikkaansa, voi asia olla positiivinen, koska toiminnan sopeuttamiseen kuluu varmuudella erittäin PALJON rahaa. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, onko Compolla varoja hoitaa kaikki velvoitteensa sopeutuksen aikana ennen kuin katteet oletettavasti parantuvat? Mikäli ei, konkurssi voi olla todennäköinen jo muutaman kuukauden sisällä.

      Mikäli omistaisin osaketta tänään - myisin kaiken pois. Nyt Compon riskiprofiili alkaa yksinkertaisesti olla aivan liian korkea jo operatiivisen toiminnan kannalta ja siihen päälle saneerausohjelma ja pakolliset maksuvelvoitteet.

    • Museovalimo
    • SaneerausRaukeaa

      Tämän viikon perjantaina selviää hitaimmallekin Componentan omistajalle Componentan suuret tappiot, mikä johtaa saneerauksen päättymiseen ja välittömään konkurssiin. Jos on yhtään järkeä päässä, niin kannattaa myydä ennen tämän viikon perjantaita.

    • Tulikivibotti

      Täällähän on varsinainen monologi meneillään.

      Luuletko sä tosiaan, että näillä sun jorinoillas suomi24-palstalla on jotain vaikutusta osakekurssiin? Muutaman vuoden Tulikiveä täällä hehkuttanut ja mitä on käynyt osakekurssille? Kurssi tullut alaspäin noin 50%!!

      • VanhaEmppu

        Eipä tuo Compon tilanne kaksiselta näytä. Ruotsin väestä vähennetään ainakin puolet ellei reilusti enemmänkin suurimman (ja lähes ainoan) asiakkaan lopettaessa yhteistyön kesän aikana ja Porissakin sama tilanne jolloin sieltäkin lähtee kait noin puolet väestä. Eikös siellä aloitettu juuri YT:t. Nähtävissä on, että Ruotsin yksikkö joko lopetetaan töiden ja asiakkaiden puuttuessa tai myydään jollekin halukkaalle. Taitaa nuorempi veljes Suutari olla siellä parhaillaan tj:nä alasajoa suorittamassa. Pori on sitten seuraavana liipasimella, siirretäänkö tuotanto Karkkilaan vai ajetaanko alas pikkuhiljaa? Varmaankin Pietarsaaren kohtalo toistuu Porin kohdalta. Eli pitkässä juoksusa jäljelle jäisi vain Karkkila. Kannattaako tälläistä roikottaa enää pörssissä ??? Joillakin vielä uskoa riittää tähän yhtiöön, jota suuresti ihmettelen. No, osakkeen hinta on kyllä sellainen, ettei suuurellakaan kpl määrällä saa aikaiseksi mahdottomia menetyksiä.


    • BMW-man

      Yhtiön kultamuna oli kuitenkin Turkin yksikkö, sen vuosittain tekemä tuotto kupattiin raskaasti tappiollisiin Ruotsin ja Tanskan yksiköihin.

      Harri Suutari katsoi viisi vuotta tätä touhua piikkipaikalta eli hallituksen puheenjohtajana.

      Nyt on pari museoikäistä torsoa Suomessa jäljellä ja uusia tilauksia ei saada millään vaikka talouden rattaat pyörivät tulikuumina. Kun tästä mennään laskumarkkinoita kohden ja Volvot ja Scaniat sun muut eivät tarvitse yhtä paljon valuosia tai tekevät niitä jopa itse, mitä se tekee Componentalle. Entäpä jos vieläkin lähtee lisää, nyt jo ainakin on selvää että mahdolliset asiakkaat saavat puristettua hinnat todella kohilleen.

      Osakkeenomistajan tai osakettaharkitsevan kannattaa otta mielenkiinnon vuoksi selvää paljonko Ruotsissa maksaa 100 henkilön irtisanominen, siitä voip kassavirta kääntyä pakkaselle. Suomessakaan ei ole irtisanominen ilmaista, koska Porinkaan tehtaalle ei ole talouden ylikuumentumisesta huolimatta saatu tilauksia sieltäkin irtisanotaan.

      Osakkeeseen ei saa koskaan rakastua.

    • LopullinenNiitti

      Eilinen raportti oli katastrofi. Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin, mutta eilinen Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa. Herlin rahamiehenä eilen kaatoi puoli miljoonaa osaketta laitaan ja myynti jatkuu myös ensi viikolla. Piensijoittajan kannattaa muistaa, että vaikka Componentan osake on laskenut viime vuosina yli 90 prosenttia, seuraavien kuukausien aikana laskua tulee vielä 100 prosenttia. Näköjään Suutari-johtajalle on riittänyt oman ison palkan nostaminen, firmalla ei niin väliä. Epäonnistunut Suutari on alkanut hädissään hamuamaan uusia hallituspaikkoja nyt, kun Componentan tuomiopäivä lähestyy.

    • Konepajamies

      Kyllä se niin on, että Componetan tulevaisuus on synkkä. Suurin asiakas lopettaa kaikkinaisen yhteistyön Q2:n aikana joka vie Porin liikevaihdosta 40- 50 %. Kyllähän tuo Porinkin alasajoa tietänee pitkässä juoksussa, mikäli Componenta ei ennen sitä ajaudu konkurssiin. Främmestad voidaan vastaavasti ajaa pikaisesti alas mikäli uutta omistajaa ei ilmaannu. Siellä tuon samaisen asikkaan osuus lienee 70- 80 % tuotannosta. No nää suutarit lienee tyyppejä jotka lentelee firmasta firmaan, sitoutumatta mihinkään suurista puheista huolimatta.

      • Töttörööö22

        Juu, kyllä "konepajamiehet" kertovat negatiivisia uutisia, ihan omasta työpaikastaan...

        Hei, siitä sun (itse ansaitusta) nolauksestasi on jo vuosia aikaa. Eiköhän tuo Suutarivittuilu jo riitä. D:


    • JotainRajaa

      Seniili Suutari on kuin Kekkonen viimeisinä vuosinaan. Ukko ei itse ymmärrä lähteä eläkkeelle, eikä kukaan uskalla sanoa "sinusta on enemmän haittaa kuin hyötyä, joten lähde menemään".

      • Konkkako

        No mitä meinaat HKn kohtaloksi kun meni sinnekin suutaroimaan?


      • Tunnettuoot

        Oletkos sinä se tyyppi, joka kiukuspäissään myi kaikki Compon osakkeensa pois, kun Suutari vähän sivisti sinua siellä kokouksessa?


      • Anonyymi
        Tunnettuoot kirjoitti:

        Oletkos sinä se tyyppi, joka kiukuspäissään myi kaikki Compon osakkeensa pois, kun Suutari vähän sivisti sinua siellä kokouksessa?

        Kyllä olen. Vieläkö naurat minulle? Myyn aina niiden firmojen osakkeet, joiden johtaja alkaa nenäkkääksi.


    • jäävuori

      Harvinainen osakevälittäjä (Carnegie Investment Bank AB), eli Herlin saapui taas myymään Componentan osakkeita. Herlinin iso jäävuori on parkkeerattu 0,127 euroon, josta on näkyvillä vain 25.000 kappaletta. Kun joku ostaa 25.000 osaketta jäävuoresta, edelleenkin jäävuoreen jää 25.000 osaketta näkyville jne. Miljoonia osakkeita tulossa myyntiin, joten tänään Componenta laskee alle 12 senttiin.

    • selvitystila

      Maaliskuussa 2019 Herlin myi taas -1.181.441 Componentan osakettaan. Rahamies Herlin tietää, että tällaisen konkurssipesän laput kannattaa myydä ennen selvitystilaa.

      • HeippPredak

        Antaa pojan myydä. Isiltähän laput on tulleet.


    • 0senttiä

      Tänäänkin Compontan osake -3,47%. Tänään puhkaistiin kriittinen 12,5 sentin tukitaso ja seuraava tukitaso on 10 sentissä, josta lasketaan kohti selvitystilaa. Hitaampikin alkaa ymmärtää, että rotat (Suutari) on alkanut hyppäämään uppoavasta laivasta seuraavaan laivaan (HK Scan).

    • Bommer

      Huono asiakas coponentalle, - nolla asiakas

    • 10SenttiäPaperia

      Herlin (Skandinaviska Enskilda Banken AB) saapui juuri myyntilaidalle. Pian muuten ryskyy...

      • Töttöröö22

        Papan paperit liikkeelle. Tyhjentäisi jo koko paskan, kun ei nuoremmasta ole sijoittajaksi.

        Componentan osake on muuten varmaan pörssin manipuloiduin. Myyntikuntooko osaketta muokataan?


    • Kontalleen

      Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin, mutta 22.3.19 Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa. Herlin rahamiehenä kaataa osaketta laitaan ja myynti jatku6. Piensijoittajan kannattaa muistaa, että vaikka Componentan osake on laskenut viime vuosina yli 90 prosenttia, seuraavien kuukausien aikana laskua tulee vielä 100 prosenttia. Näköjään Suutari-johtajalle on riittänyt oman ison palkan nostaminen, firmalla ei niin väliä. Epäonnistunut Suutari on alkanut hädissään hamuamaan uusia hallituspaikkoja (mm. HK Scan) nyt, kun Componentan tuomiopäivä lähestyy.

    • 0senttiä

      Totta puhut. 10 miljoonan alasajo vie Componentan selvitystilaan ja piensijoittaja häviää rahansa.

    • Poistuvapaja

      Kaverin mukaan Porin YT neuvottelussa tänään ilmoitettiin 60 henkilön irtisanomisesta ja 40 henkilön lomautuksesta toistaiseksi. Lisäksi vielä kolmannes toimihenkilöistä. Kyllä tuo Volvon irtisanoma asiakkuuden lopetus Componentan kanssa alkaa näkymään Porissa karmealla tavalla. Olihan sen osuus kait viimevuonna lähellä 50 prosenttia myynnistä. Vielä kun toisen tuotantolinjan alasajokin on alkanut joka vie edellämainitun lisäksi pois volyymiä edelleen, niin vaikea nähdä tulevaisuutta Porin yksikölle. Ja Främmestad on myynnissä jos sattuu ilman olemassaolevaa työkuormaa jollekin kelpaamaan, niin jäljelle jää vain vanha Karkkilan valimo. Kiireesti vaan yhdistämään toimintoja Karkkilan kanssa, että edes se pystyisi tulevaisuudessa toimimaan. Porin ylin johto välittömästi pois, Karkkilan johto voisi aivan hyvin hoitaa tämän "satelliittivalimon" toiminnot sen ajan kun vielä on tarvetta . Toivotaan edes Karkkilan säilyminen, ettei vanha perinteinen ala kuihdu täysin pois Suomesta.

    • Pörssin_surkein

      Lopetukset ja irtisanomiset maksavat maltaita. Piensi8joittaja luulee, että Componentasta tulee uusi Nokia. Valitettavasti he ovat väärässä. Kakasta ei saa konvehtia. Ennen juhannusta konkurssissa.

    • Anonyymi

      Vain aloittelija ostaa osakkeen yksikköhinnaltaan halpaa osaketta, (Talvivaaroja, Fit Biotecheja ja Componentoja). Componenta vuoden alusta -13%, 1v -23%, 3v -75%, 5v -92%... Componenta on oikea surkimus. Vieläkö yhtiötä johtaa eläkeikäinen ukko, joka nostaa törkeän isoa palkkaa?

      • Anonyymi

        Predak, joko FIVA on käynyt ovella? On tullut vähän noottia noista sun kurssimanipuloinneista sijoittajien sähköpostiin.... ;)


    • Anonyymi

      Tänäänkin Herlin tutun välittäjänsä (Carnegie Investment Bank AB) kautta oksentaa laitaan -161941 kpl. Kun isot pojat myy, myy sinäkin.

      • Anonyymi

        Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 20,14%.
        Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

        Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

        Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 20,14%.
        Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

        Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

        Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.

        Huoh... Mitä tuo muka todistaa yhtään mistään? Ensinnäkin, pörssissä ei ole kyse kaksinkamppailuista, ei etenkään näiden pikkuyritysten kohdalla. Ammattimaiset sijoittajat sijoittavat yleensä kymmeniin eri osakkeisiin ja usein jopa toisiaan vastaan kilpaileviin yrityksiin. On turhaa suhtautua tunteellisesti sijoituksiinsa.

        Todellisuudessa toisen menestys tai menestymättömyys ei vaikuta käytännössä yhtään toiseen, koska kummankaan pahimmat kilpailijat eivät edes ole Suomessa.

        Jatkuva typerä Tulikiven ja Componentan vertailu kertoo vain sen, että kirjoittajat eivät ymmärrä yhtään mitään pörssistä. Oikeasti en pitäisi Tulikiveä tai Componentaa edes kilpailijoina ja niiden vertailu on arvotonta nollatietoa.

        Ja tuo menneen kurssikehityksen vertailu ei kerro mistään mitään. Kiinnostavaa on TULEVA kurssikehitys, ei menneisyys. Mennyt ei ole tae tulevasta. Ja kurssi voi nousta yli 100% ja sitten ilmoitetaan, että yritys menee konkurssiin. Näiden senttiosakkeiden kohdalla tätä tapahtuu silloin tällöin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componenta: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 20,14%.
        Tulikivivi: Muutos 14.11.2016 - 1.5.2019 -30,63%.

        Oho. Tulikivi onkin oikea surkimus.

        Ps. Kiitos tiedosta. Kunhan Herlin heittää lappunsa pois, alkaa Componentan vääjäämätön kurssinousu. Tosin, eihän se edes ole enää isoimpia omistajia, on tippunut listalla kuin vanha turska. Pojalla rahat vissiin vähissä, ihan ymmärrettävää toki.

        Ja minua kummastuttaa tuo maininta Herlinistä... Tämä sijoitus on Herlinille lähinnä taskurahoja, todennäköisesti hän ei edes tiennyt omistavansa Componentaa. Sen verran minisijoituksesta on kyse verrattuna Herlinin koko omaisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minua kummastuttaa tuo maininta Herlinistä... Tämä sijoitus on Herlinille lähinnä taskurahoja, todennäköisesti hän ei edes tiennyt omistavansa Componentaa. Sen verran minisijoituksesta on kyse verrattuna Herlinin koko omaisuuteen.

        Huoh! No koska eräs peppuun pökitty kommentoija kiertää muutaman päivän välein manipuloimassa compon kurssia täällä. Ikävä tyyppi, nimimerkkejä on useita tunnetuin alkaa P:llä.

        Ja Herlinin ulostus on syy kurssin viimeisimpään alamäkeen. Pienvaihtoiseen kun on helppo vaikuttaa.

        Tulikivi on kyllä the end, jollei muutoksia pian tapahdu.


    • Anonyymi

      Herlin (Riikantorppa) myynyt maaliskuussakin -405 559 Componentan lappua laitaan. Eikös se sanonta mennyt 'kun isot pojat myyvät, myy sinäkin'. Suutari vie piensi8joittajan tuhkatkin pesästä.

      • Anonyymi

        Rince and repeat. Copy paste...

        Hohhoijjaa. Eläkkeellä on varmaan mukavaa. Osta kirja tai jotain, vähän tylsäksi käy tuo 15-kesäisen tasolla oleva touhu.


    • Anonyymi

      Tarkoitit ilmeisesti huhtikuuta? Synkkää on, mutta Herlin rahamiehenä tietää, mitä kannattaa ostaa ja hän osaa myydä Componentan tapaiset surkimukset salkustaan.

      Kun Herlin saa omansa myytyä, alkavat jälleen Etra Capital Oy ja Varma myymään tauon jälkeen. 30.4.2017 jälkeen Etra myynyt 2.800.000 lappua ja Varma 6.282.492 lappua. Etralla kaatumassa laitaan vielä 20.000.000 osaketta ja Varmalla 10.406.279 osaketta. Pian alkaa osumaan sitä itseään tuulettimeen ahtopaineella.

    • Anonyymi

      Oho, Etra Capitalin ja Varman aienpia myyntejä en ole huomannutkaan. Olen sinulle oluet velkaa tästä vinkistä. Pelottaa, kun Etra ja Varma alkavat Herlinin jälkeen myymään!

      • Anonyymi

        EI pelota yhtään. ROFL. Compo jatkaa etenemistään takaisin uskottavaksi firmaksi.

        Jätkä keskustelee itsensä kanssa, vaikka on jo puoliksi eläkkeellä. Niin se narsismi ja todellisuuspakoisuus toimii. Aika noloa. :D


    • Anonyymi

      Uusi isomyyjä saapui myymään Componentaa, eilen torstaina nettomyi Pohjolan kautta -355.477 osaketta. Myyjä on suurella varmuudella Että tai Varma, sillä tuollaisia määriä ei ole piensijoittajilla. Lähipäivinä miljoonia osakkeita tulee kaatumaan laitaan. Isot pojatkin ovat huomanneet, että Componenta ei tule selviämään Ruotsin toimintojen alasajosta, eikä Suomen toimintojen voimakkaasta supistumisesta.

    • Anonyymi

      Tänäänkin Pohjolan kautta netto -183.035 Componentan osaketta. Yli puolen miljoonan osakkeen myynti kahdessa päivässä tarkoittaa joko Varmaa tai Etraa. Etralla kaatumassa laitaan vielä 20.000.000 osaketta ja Varmalla 10.406.279 osaketta.

    • Anonyymi

      Tänäänkin Pohjolan kautta netto oli koko päivän osalta -294.695 kpl, eli kahdessa päivässä nettona -650.172 osaketta Pohjolan kautta. Tukitasona toiminut vuoden alin kurssi (0,1235€) puhkaistaan maanantaina ja siitä alkaa pulkkamäki kohti nollaa.

    • Anonyymi

      Herlin (Carnegie Investment Bank AB) myynyt tänäänkin -184200 osaketta. Aina kun ostettavaa ilmaantuu 12 senttiin, Herlin oksentaa 12 senttiä kumoon. Tänään ei Varma&Etra ole saaneet myytyä vielä omaa 200.000-300.000 osakkeen perinteeksi muodostunutta läjäänsä, joten liukumäki tulee jyrkkenemään iltaa kohti..

    • Anonyymi

      Kuten eilen ounastelinkin, Varma&Etra (Pohjola) palasi tänään myymään, netto tänään -295428 osaketta. Herlin myy tänään toisella välittäjällään (Skandinaviska Enskilda Banken), netto tänään -50750 osaketta. Kylmää on kyyti. Torstaina 16.5.19 koko karmeus paljastuu piensijoittajillekin. Isot pojathan tietävät jo tämän:
      Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Niin yritys on uutisoinut että sen kannattavuus paranee tänä vuonna vaikka liikevaihto supistuu kannattamattoman asiakkuuden lopettamisesta.
      Irtisanottavista työntekijöistä, tulee säästöä vuodessa lähestulkoon 7 miljoonaa €.
      Siinä on lopetetulla asiakkaalla päänsä raapimista kun miettii mistä saa yhtä laadukkaat tuotteet toiselta valmistajalta. Maailma on nykyään täynnä surkeiden tavaroiden tuottajia.

    • Anonyymi

      Suutari nyt satuilee, mitä satuilee. Componenta ei kestä 10 miljoonan euron alasajokuluja ja sen tarina päättyy konkeloon.
      YTD -20,56 %
      1 v -32,62 %
      3 v -77,33 %
      5 v -93,04 %
      10 v -97,62 %

    • Anonyymi

      Harvinaisen oikeassa olet. Tänäänkin -4,24% taulussa. Huomenna mennään pysyvästi alle 10 sentin. Componentaa johtaa Suomen surkein yritysjohtaja.

    • Anonyymi

      Eilen perjantainakin Herlin (Carnegie Investment Bank AB) kaatoi laitaan niin paljon kuin ostolaitaan pystyi kaatamaan 0,115 euron hinnalla. Loppupäivästä senttipetteri osti osakkeen hämäysnousuun vain 72 euron panoksella. Maanantaina Herlinin rajahinta tulee olemaan 0,110, tiistaina 0,105€ ja keskiviikkona 0,100€. Viimeistään maanantaina kannattaa Componentat myydä, sillä 0,10 euron murruttua osake tulee ottamaan syväkyykkyä.

    • Anonyymi

      Surulliselta näyttää, kun katsoo Componentan osakekäyrää. Tasan 5 vuotta sitten (15.5.2014) osake maksoi 2,15 euroa ja tänään 0,118 euroa. Osakekurssi on laskenut tällä pörssimme surkimuksella tasan 95 prosenttia viimeisen 5 vuoden aikana. Componenta on pörssissä olevista osakkeista surkein. Valitettavasti laskua on tulossa vielä 100 %:a. Tänäänkin SSW Market Making Gmbh laskee jäävuoriosakemyyntiään heti alemmas, kun joku nokittaa alinta myyntitarjoustaan. Tänään saa vielä 10 senttiä, huomenna alle.

    • Anonyymi

      Vielä viisas sijoittaja saisi 0,116 euroa Componentan osakkeelta. Tuohon ostolaitaan kun Herlin tiputtaa taas somasti 100.000 osakkeen läjän, kuten aikaisempinakin päivinä, niin ostolaita katoaa. Huomisen katastrofaalisen katsauksen jälkeen osake maksaa pitkälti alle 10 senttiä.

    • Anonyymi

      Tänään tuli katastrofaalinen tiedote Componentalta:
      Tappiollinen velkainen firma (Componenta) tappiollinen velkainen firma (Komas) = voittoa tekevä osinkokone? Saanen nauraa. Käytännössä konkurssissa oleva Componenta ostaa käytännössä konkurssissa olevan Komasin (omavaraisuusaste -63%). Komasilla näkyy olevan vielä (oletettavasti Capmanilta) n. 11 miljoonaa euroa pääomalainaa, jotka siirtyvät myös eteenpäin. Lisäksi kassa on tyhjä. Tänään nähdään teurastus. Pääomasijoittaja Capman tietää varmasti, missä vaiheessa höyryävän turskan kannattaa kipata yli laidan:
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/komas-oy/25073564/taloustiedot

      • Anonyymi

        Vieläkö nakki kutittaa pepussa? Ilmeisesti. XD

        Mene töihin, niin tulee kirjoiteltua kännishä vähemmän.


    • Anonyymi

      Aika huikeaa, miten yksi jeppe voi vihata yhtä miestä (suutari)näin paljon. Kertonee kommentoijan mielenterveydestä paljon.....

    • Anonyymi

      Tais olla tän päiväinen osari ennemmin posari, ku katastrofi, ja sehän tätä peppukipeää Tulikivi-trollia harmittaa. Mahtaa siellä olla Predak nyt hyvin hyvin vihainen

      Eri meininki se on Tulikiven leirissa, yrityskaupoista turha edes haaveilla, siellä kun yritetään myydä varmaan vessapaperitkin ulkohuussista, että saada velkojen korot maksettua ja toimarin ylisuuri palkka aikaansaannoksiin nähden maksettua. Samaan aikaan muurarit raataa ilmaiseksi ja toimari vaan kertoo satujaan uusien takkamallien saamasta mielekkiinnosta vaikka niistä kukaan ei oikeasti ole kiinnostunut edes, näkeehän sen jo liikevaihdosta, miten se laskee kuin lehmän häntä.

      "Componenta kasvaa Suomen johtavaksi metallikomponenttivalmistajaksi ostamalla Komas Oy:n"
      Suutari vaikuttaa kyllä tekijämieheltä, melkein tekisi itselläkin mieli ryhtyä omistajaksi, eilen ku olis ostanut niin ihan kivat nousut olisin saanut uudelle omistukselle.
      Kuikankahan hyvin Tulikivellä menisi nykyään jos puikoissa olisi Suutari, eikä nykyinen, yhtiön kaulaa myöden velkoihin saanut ja konkurssin partaalle ajanut "toimitusjohtaja"?

    • Anonyymi

      Osakkeen vaihto oli tänään reilu 3000000kpl, jokohan se Predakin mainostama Herlin pääsi lapuistaan eroon? Vai onko Predakilla tiedossa seuraava isomyyjä, joka painaa kurssin sinne kahteen senttiin?

    • Anonyymi

      Tämänpäiväinen oli kuolleen kissan pomppu. Päivän korkeimmasta tultiin loppupäivästä 1,55 senttiä alas. Huomenna samanlainen luisu, niin ollaan taas 11 sentissä. Kahdesta kalkkunasta ei tule kotkaa.

      Käytännössä konkurssissa oleva Componenta ostaa käytännössä konkurssissa olevan Komasin (omavaraisuusaste -63%). Komasilla näkyy olevan vielä (oletettavasti Capmanilta) n. 11 miljoonaa euroa pääomalainaa, jotka siirtyvät myös eteenpäin. Lisäksi kassa on tyhjä. Pääomasijoittaja Capman tietää varmasti, missä vaiheessa höyryävän turskan kannattaa kipata yli laidan:
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/komas-oy/25073564/taloustiedot

      • Anonyymi

        Monesko kuolleen kissan pomppu oli kyseessä? Hmmm? Predak?

        Olet sinä kyllä aikamoinen täyshoitopotilas.


      • Componentan kurssi on tähän mennessä (tämän kirjoituksen laatimisen aikaisen kurssin mukaan laskettuna) noussut 19%:a siitä kun Componenta julkaisi tiedoitteen tuosta Komas:in ostosta.
        Itse ainakin Componentan omistajana pidän kaupan tarjoamia mahdollisuuksia hyvinkin potenttiaalisina. Komas tuo Componentaan osaamista sellaisilta valmistusteknisiltä aloilta mitä Componentalla ei ole. Eli nyt pystytään tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaille valmiita komponenttikokonaisuuksia pelkkien valuosien sijasta.
        En lainkaan ihmettelisi, että jonkin ajan kuluttua kauppojen varmistumisesta julkistetaan toimitus-sopimus jonkin ison kotimaisen konevalmistajan kanssa.

        Ja uskon että myös kaupan myötä Componentan suuromistajaksi tuleva Capman on laskenut kaupan kannattavuutta hyvin tarkasti.


    • Anonyymi

      Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.'

      • Anonyymi

        Suutari on niin velho että tekee kahdesta konkurssikypsästä yhtiöstä yhden tulosta tekevän ja voitto takovan yhtiön.

        Tulikiven omavaraisuusaste oli muuten
        Q1/19 24.2%. Kovaa vauhtia olla menossa siellä alle 10%, liiketuloskin ollut miinuksella varmaan viimeiset 10vuotta, jos ei enemmänkin.


    • Anonyymi

      Tulikiven osakekohtainen tappio oli vuonna 2018: -0,03 (2017: -0,02 2016: -0,04 2015 -0,07 2014 -0,04). Lama ja taantuma odottavat rakennusalaa Euroopassa. Viime vuodet ovat olleet se aika, jolloin on tehty tulosta.

    • Anonyymi

      Componenta kävi tänään jo -5,02 prosentin laskussa (0,122 eurossa). Konkurssikypsän Komas Oy:n osto sai aikaan kuolleen kissan pompun 0,1435 euroon, mutta tänään käytiin jo sentin päässä vuoden alimmammasta osakekurssista. Komasin osto lämmitti suurinpiirtein yhtä kauan kuin housuihin pissaaminen. Componentan selvitystila on vain ajan kysymys. Enää piensijoittajia saadaan Componentaan mukaan. Iso ja viisas raha, kuten Herlin, myi jo Componentansa.

      • Anonyymi

        Herlinillä ei ole ollut viisasta rahaa sen jälkeen, kun meni perinnöksi... :D


    • Anonyymi

      Viikossa Componenta jälleen -1,95%. Pian ollaan nollassa. Pörssin surkein heti Valoen jälkeen. Componentan eläkeikäinen toimitusjohtaja ei ymmärrä lähteä.

      • Anonyymi

        Tiedätkö, kirjoitustyylisi paljastaa aina, kuka kirjoittaja on. Vieläkin peppu kipiänä?


    • Anonyymi

      Herlin myi loput 1,2 miljoonaa Componentaa. Rahamies haistoi turskan ja myi. Samoin myi Suomen Kulttuurirahasto 3,1 miljoonaa osakettaan, kun vielä jotain sai tästä konkurssipesästä. Etra Capital on aikaisemmin myynyt 2,8 miljoonaa osaketta ja Varma 6,3 miljoonaa osaketta, joten huomisesta alkaen alkaa kaatumaan laitaan heidän 30,4 miljoonaa osakettaan. Ostajana piensijoittajat, jotka eivät koskaan opi:
      https://www.arvopaperi.fi/uutiset/he-menettavat-rahansa-takoman-konkurssissa/8477fdeb-428e-33dd-892c-f1cbd37dce91

    • Anonyymi

      No tsekkaapa ihan ensin, paljonko tj on laittanut omasta rahapussistaan rahaa yhtiöön, saatat hämmästyä sitä miten pienellä rahapanoksella omistusosuus on muodostunut😊. Näissä firmoissa pienomistajille on tarjolla vain maksajan osuus.

    • Anonyymi

      Suutari joutui jättämään eilen toimitusjohtajan pestin. Selvä merkki epäonnistumisesta. Componentan selvitystila on enää ajan kysymys,

    • Anonyymi

      0,14 eurossa 167 466 osakkeen myyntimälli, loput jäävuoressa piilossa. Deutsche Bank AG testailee jo ostotalojen kestävyyttä. Pian kaatuu laitaan 200.000 osakkeen erä kerralla!

    • Anonyymi

      Suurmyyjä kaatoi tänäänkin Pohjolan kautta 262820 osaketta myyntilaitaan. Varma ja Etra siellä myyvät 30,4 miljoonaa osakettaan. Ei käy kateeksi piensijoittajia.

    • Anonyymi

      Taas suurmyyjällä 0,144 eurossa jäävuoritoimeksianto (POH). 50.000 osaketta näkyvissä, kuten aikaisempinakin päivänä. Jos 50.000 osaketta ostetaan jäävuoresta pois, ilmestyy taas välittömästi uusi 50.000 osaketta myyntiin, jne.

    • Anonyymi

      ...seuraava 50.000 osaketta suurmyyjällä 0,147 eurossa. Piensijoittajaa viedään kuin pässiä narussa. Ovelaa vähän vaihdella myyntihintaa, ettei bullerot huomaisi jäävuorta. Pörssin 4. heikoin johto Componentalla.

      • Anonyymi

        Tässä ranking huonoimmista toimitusjohtajista( huonoin ensimmäisenä):

        1. Tulikivi
        2. Stockmann
        3. Valeo
        4. Componenta


    • Anonyymi

      Ylläpito voisi poistaa tuon yllä olevan virheellisen tiedon, nimittäin Kauppalehdessä pe 7.6.2019 oli ranking huonoimmista toimitusjohtajista (huonoin ensimmäisenä):

      1. Nexstim
      2. Sovo-Solar
      3. Valoe
      4. Componenta

      • Anonyymi

        Miten niin virheellisen tiedon? Kai täällä mielipiteitä saa esittää?

        Ja mitä tulee virheellisen tiedon poistamiseen, niin eräs (luultavasti sinä) Tulikivi-trolli on jakanut tälläkin palstalla jo ties kuinka kauan virheellistä sisäpiiritietoa Tulikivestä ja lisäksi mustamaalannut/ levittänyt virheellistä tietoa Componentasta. Eikö nämä Tulikivi- ja Componenta-ketjut pitäisi siis myös poistaa?


    • Anonyymi

      Jos Tulikivellä on huonoin toimitusjohtaja, niin ainakaan kukaan ei erota toimitusjohtaja Vauhkosta, jos omistaja Vauhkonen ei tee palvelusta itselleen.

    • Anonyymi

      Harri Suutari aloitti Componentan toimitusjohtajana 16.11.2015, jolloin osake maksoi 72 senttiä. Componenta on kuin joku suojatyöpaikka johdolle. Entinen toimari (Suutari) sai hallituksen puheenjohtajan paikan tuhoamalla omistaja-arvoa kiitettävästi, sillä osake maksaa nyt enää 15 senttiä. Nyt hallituksen puheenjohtajan paikalta Suutari voi pitää suitset tiukalla uudelta toimitusjohtajalta, joten ei hyvältä näytä tulevaisuuskaan.

      • Anonyymi

        Onhan siinä omistaja-arvoa tuhottu, mutta Heikki Vauhkonen laittaa vielä paremmaksi:

        Heikki Vauhkonen aloitti Tulikiven toimitusjohtajana huhtikuussa 2007.
        30.4.2007 Tulikiven osakekurssi oli 2.98€, tänään kun Vauhkonen edelleenkin toimii Tulikiven toimitusjohtajana kurssi on 0,145€.


    • Anonyymi

      Helsingin pörssin huonoimmat toimitusjohtajat Kauppalehden uutisen mukaan huonoimmasta alkaen:
      1. Nexstim
      2. Savo-Solar
      3. Valoe
      4. Componenta

      • Anonyymi

        Huonosti tehty lista. Kyllä minua ainakin Harmittaisi tulikiven TJ, jonka aikana kurssi on tipahtanut kolmesta eurosta alle 0.15 euroon. Eikä tulikivi ole edes saneerauksessa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huonosti tehty lista. Kyllä minua ainakin Harmittaisi tulikiven TJ, jonka aikana kurssi on tipahtanut kolmesta eurosta alle 0.15 euroon. Eikä tulikivi ole edes saneerauksessa....

        Niin mutta tulikiveltä on tulossa vielä tällä viikolla ilmoitus miljoonakaupoista jolla kurssi ponkaisee maata kiertävälle radalle !!

        Tämä on varma tieto, luin tältä palstalta.


    • Anonyymi

      Heikolta näyttää Componentan tulevaisuus kun tuo eläkeikäinen toimitusjohtaja oli yhtiön ainut pelastus, eikä sekään Componentaa pelastanut. Nyt tuo sama setä huseeraa Componentan halllituksen puheenjohtajana käyttäen uutta toimitusjohtajaa marionettinaan. Componentan talous on täysin kuralla, saneeraus vie loputkin asiakkaat ja rahaa ei saada antiikinaikaisten tehtaiden valuja myymällä. Kyllä tää niin vahvasti haisee konkurssilta, että en kyllä tähän rahojani laittaisi. Saneeraus iski velkojien nenille, eikä kukaan enää osta firmalta, joka on kerran saneerauksella velkojia kusettanut.

      Kaikki meistä tietävät, että suurin osa saneerauksessa olevista firmoista päätyy konkurssiin.

    • Anonyymi

      Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" vie Componentan konkurssiin lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Kamuskauppa maksetaan omilla osakkeilla uusannilla.! 2 miljoona osaketta 60 miljoonasta otetaan pantiksi,ettei niitä myydä liikaa markkinoille yhtäkkiä.. Kauppa on tehty 0.11 kurssilla, joten melkoinen pulkkamäki tiedossa lähiviikkoina, kun sijoittajat ymmärtävät 60 miljoonan osakkeen kaatuvan laitaan nykyisellä 0.15 kurssilla. Ehkä joku voisi shortata kurssin tasolle vielä vähäksi aikaa 0,11 euroon...

    • Anonyymi

      Mihinkäs se viesti katosi, missä kerrottiin, että YT:t alkoivat juuri, kun kesälomille lähdettiin? Eikö tuosta pitäisi tulla negatiivinen tulosvaroitus?

      • Anonyymi

        Ei kai YT:t välttämättä vaikuta tulokseen pienentävästi. Siksi ei kai tarvi varoitellakaan.


    • Anonyymi

      Goldman Sachs International oli tänään suurin nettomyyjä (52.816 kpl), yritti myydä ensin 0,152 eurolla, mutta kun osakkeet eivät menneet kaupaksi, myi osakkeita 0,150 euroon. Morgan Stanleyn kauttakin yritettiin myydä 0,152 eurolla, mutta isoja määriä osakkeita ei saatu myytyä. Huomenna puhkeaa 0,150 euroa ja isojen poikien välittäjien kautta alkaa tulla isoja määriä osakkeita myyntiin. Kamus-kauppa on tehty 0.11 kurssilla, joten pian tulee 60 miljoonaa osaketta laitaan 0,11-0,15 kurssilla. Nyt olisi shortin paikka.

    • Anonyymi

      Alla olevan hintalappu on miljoonissa euroissa. Componenta peittää tuon kertomalla vain "jatkuvien toimintojen" luvut, vaikka Componentan tapauksessa viimeiset 10 vuotta nimenomaan satunnaiset erät ovat olleet todellisuudessa sitä jatkuvuutta. Supersynkkä Q2/2019 Componentalta tulossa...

      26.4.2019
      Porin-valimon yt-neuvottelut päättyivät perjantaina. Joka neljäs työntekijä saa irtisanomisilmoituksen. Componentan Porin valimon irtisanomiset ja lomautukset alkavat maanantaina. Työntekijöiden irtisanomiset toteutetaan viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Toimihenkilöiden irtisanomisten takarajana on elokuun loppu.

    • Anonyymi

      Kahden viikon kuluttua Componentan osake on 11 sentissä, kun 60 miljoonaa osaketta kaatuu laitaan!

      Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallitus päättämään osakeannista siten, että valtuutuksen nojalla annettavien uusien osakkeiden määrä voi olla yhteensä enintään 60 000 000 uutta 11 sentin arvoista osaketta, mikä määrä vastaa noin 33,8 % Yhtiön kaikista osakkeista kokouskutsupäivän tilanteen mukaan. aikataulun täsmentymisen vuoksi kauppa toteutunee lopullisesti aikaisintaan 31.7.2019.

    • Anonyymi

      Skandinaviska Enskilda Bankenilla 500.000 osakkeen myyntijäävuori, josta näkyvillä 100.000 osaketta 0,154 eurossa. Skandinaviska Enskilda Banken saanut myytyä vasta 5500 osaketta. Pian kaatuu laitaan.

    • Anonyymi

      Edelleen Skandinaviska Enskilda Bankenilla 500.000 osakkeen myyntijäävuori 0,154 eurossa, mistä näkyvillä vain osa. Saa nähdä, jokohan tänään hermot loppuvat ja koko potti kaatuu laitaan. Siinä ollaan 11 sentissä samantien.

    • Anonyymi

      Tilauskanta Q1/2019 verrattuna Q1/2018:
      Componenta -13,2 %
      Tulikivi 9,8%

      Ensimmäisen tähti on laskeva ja jälkimmimmäisen tähti on nouseva. Homma menee Suutarilla ja Tähtisellä yleensä niin, että Suutari saneeraa firman kuntoon ja Tähtinen myy firman, kuten tapahtui mm. PKC:n kohdalla. Suutari saneerasi Tulikiven kuntoon ja nyt Tähtinen on Tulikiven hallituksen puheenjohtajana.

    • Anonyymi

      Nordean kautta yritetään myydä isoa Componenta-pottia. Ensin kaadetaan laitaan 14.000 osaketta, sitten ostetaan laidasta 250 osaketta. Odotetaan, että myyntilaitaan kerääntyy osakkeita ja toistetaan sama temppu. Tämä on laitonta (pump and dump). Olen asiasta yhteydessä finanssivalvontaan. Saadaan laiton toiminta loppumaan.

      • Anonyymi

        Kerro samalla kun olet yhteydessä Fivaan että suomi24 palstalla Tulikiven sisäpiiriläinen yrittää manipuloida Tulikiven pörssikurssia ja houkutella piensijoittajia sijoittamaan Tulikiveen kertomalla valheellista tietoa talkkikaivoksen myynnistä


    • Anonyymi

      Huonolta näyttää. Componentan tilauskanta -13,2 %, joten karmea Q2/2019 tiedossa. Viimeinen sammuttaa valot.

    • Anonyymi

      Samaa katsoin. Yllä olevan kun lisää tähän, loppu on lähellä:

      Componentan raportin "Porin valimon volyymien tippuminen 40 %:a" ja "Främmestadin liiketoiminnasta luopuminen" tuo Componentalle harjanvarren oven eteen lähikuukausina. Koko Ruotsin toimintojen alasajo irtisanomisineen maksaa useita miljoonia euroja, samoin kuin Porin valimon 40 %:n alasajo. Yhteensä nuo tulevat maksamaan hyvinkin 10 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Suutarihan valittiin juuri Kauppalehdessä Suomen neljänneksi huonoimmaksi pomoksi heti Nexstimin, Savo-Solarin ja Valoen jälkeen. Componentassa edelleen häärää.

    • Anonyymi

      Tänäänkin Componenta laskussa (-1,68%), vaikka muu pörssi nousee. Heikolta näyttää. 60 000 000 uutta 11 sentin arvoista Componentan osaketta tulossa myytäväksi 31.7.2019, mikä määrä vastaa noin 33,8 % yhtiön kaikista osakkeista. Tulevaa pulkkamäkeä myyjät aivan aiheestakin pelkäävät.

    • Anonyymi

      Harri Suutari häärää Componentan puikoissa ja määrää tahdin. Muut toimivat vain hänen marionetteina.

    • Anonyymi

      Taitaa tulla konkurssitiedoite seuraavaksi.

    • Anonyymi

      Vuosi sitten puolivuotiskatsaus tuli Componentalta 9.8.2018, jolloin osake maksoi 21,9 senttiä. 12 pörssipäivää myöhemmin Componentan osakekurssi maksoi 17,0 senttiä. Vuosi sitten osakekurssi laski siis 12 päivässä puolivuosikatsauksen jälkeen 22 prosenttiä vaikka odotus oli Q1/2018 5 prosentin tilauskannan kasvulla hyvä. Q1/2019 tilauskanta oli -13,2 prosenttia, joten ylihuomenna kyyti tulee olemaan jäätävän kylmää. Jos omistaisin, myisin nyt, sillä Componentan liikevaihdon lasku tulee olemaan Q2/2019 -15 prosenttia!

    • Anonyymi

      Q1/2019 Componentan tilauskanta oli -13,2 %:a, millä saatiin Q2/2019 liikevaihto putoamaan 17,1 %:a. Q2/2019 tilauskanta oli -40,4 %:a, mikä ennakoi -50 %:n liikevaihdon laskua Q3/2019.

      60 000 000 uutta 11 sentin arvoista Componentan osaketta piti tulla myytäväksi jo 31.7.2019 (33,8 % yhtiön kaikista osakkeista), mutta valmista ei tullut vieläkään. Erittäin heikolta näyttää. Herlin ja Componentan entinen johtaja myivät jo omistuksensa. On vain ajan kysymys, koska seuraava isokenkäinen aloittaa laitaan kaatamisen. Konkurssi tulossa.

    • Anonyymi

      Componenta hakee yritysviestinnän osaajaa Vantaalle. Jännää toimintaa konkurssikypsältä yritykseltä.

    • Anonyymi

      Goldman Sachs International myi tänään 57481 osaketta, eli puolet päivän vaihdosta ja sai osakkeen 5,0 prosentin laskuun. Tästä alkaa puoli senttiä päivässä laskut.

    • Anonyymi

      Goldman Sachs International jatkaa ulostamistaan (tänään nettona -59266 osaketta). Saa nähdä, milloin ulostus muuttuu oksennukseksi ja silloin mennään liukkaasti 10 sentin ali, että heilahtaa.

    • Anonyymi

      Komasin myyjät osaavat tehdä kikkareesta konvehtia. Componenta osti omavaraisuudeltaan -63% Komasin ja myyjä saa viikon kuluttua 60.000.000 Componentan osaketta. Viikon kuluttua Componentan osake tulee lähestymään nollaa nopeammin kuin Valoe, kun Komasin myyjä päräyttää varpusparven liikkeelle.

      • Anonyymi

        Komas omavaraisuus on -63%.
        Tappiota joka vuosi.
        Komas toimitusjohtaja Componentan toimitusjohtajaksi.
        Componenta teki 60 M uusia osakkeita maksuksi. Ne edustavat 25,3 prosenttia yhtiön liikkeelle lasketuista osakkeista.
        Tuohon soppaan en koske pitkällä tikullakaan.


    • Anonyymi

      Juuri tipahtanut Componenta karkkilan ilmoitustaululle tiedote, että irtisanomiset alkavat ja koskevat tuotannossa 60-70 työntekijää...eli melkoinen siivu koko porukasta! Siirtyvät tekemään enää yhtävuoroa kahden sijaan...huhhuh!

    • Anonyymi

      Pikkuinen veikkaus, että pian on Heikki Lehtonen veljensä kanssa ostamassa koko potin itelleen taas. Ja rahan kierrätysjuhlat jatkuu jälleen veroparatiisin kautta!

    • Anonyymi

      Karkkilasta tuotannossa lähtee 60-70 työntekijää. Samalla toiminta Ruotsissa alasajetaan. Noista syntyy massiiviset (miljoonien eurojen) lopetuskulut. Q2/2019 tilauskanta oli -40,4 %:a, mikä ennakoi -50 %:n liikevaihdon muutosta Q3/2019. CapManin hallinnoimien rahastojen sedät nauravat partaansa matkalla pankkiin. 60 miljoonaa osaketta lähdössä vyörymään suoraan ostolaitaan maanantaina.

    • Anonyymi

      Persaukinen Componenta osti pelkillä osakkeillaan toisen persaukisen eli Komas Oy:n velkoinneen.
      Mikä puljaus tässä nyt on käynnissä?
      Kahdesta paskakasasta ei voi tulla timanttia, vaikka kuinka uunissa lämmittäisi.

    • Anonyymi

      Maanantaina saavat tiedon kuka lähtee ja kuka jää. Siirtyvät tekemään 1-vuoroa ainoastaan...siinähän tulee kalliita valuja tekoon kun maksavat ylläpitokustannukset/vrk :)

      Komaksen kytkykauppa ei pelasta tätä yhtiötä enää, myyn pottini pois kun saa edes jotain enää!

      • Anonyymi

        Toivottavasti syksyn viimeisinä pörssipäivinä tulee Componentalta tiedote, jonka mukaan museovalimon laitteet myydään miljardihinnalla Afrikkaan, mikä tuhatkertaistaa osakkeen hinnan ja tekee kaikista miljonäärejä :P


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti syksyn viimeisinä pörssipäivinä tulee Componentalta tiedote, jonka mukaan museovalimon laitteet myydään miljardihinnalla Afrikkaan, mikä tuhatkertaistaa osakkeen hinnan ja tekee kaikista miljonäärejä :P

        itseasiassa Karkkilan valimo EI ole museokamaa! todella nykyaikaiset laitteet, kaikki!
        nimim. tietoa on :)


      • Anonyymi

        Kommenttini olikin lähinnä sarkasmia yhden älypään Tulikivi/Mondo höpinöihin ja Componenta-itkuihin liittyen..


      • Anonyymi

        Kallista tulee juu. Vielä 2005 tehtiin Componentalla valuja neljässä vuorossa. Conponentan kannattaisi hakea museovirastolta jotain tukea museovalomoonsa ja samalla myydä mueovieraille lippuja.


    • Anonyymi

      Predak taitaa olla työtön kun näin ahkerasti kerkeää kirjoitella ja seurata componentan tilannetta. Mites muuten se tulikivi onko kalkki jo myyty :)

      • Anonyymi

        Componentan Ruotsin tytäryhtiö hakeutuu konkurssiin.🤣


    • Anonyymi

      En ole jaksanut palstalla kirjoitella viime aikoina, mutta onko minulta mennyt jotain ohi vai mistä tämä löytyy?:

      16.5 tiedotteesta suora lainaus:
      "Uusien osakkeiden listaamista varten tullaan laatimaan esite, joka sisältää pro forma -tietoja kaupan vaikutuksista."
      https://www.componenta.com/sijoittajat/porssitiedotteet/?releaseid=3304304

      Eipä löydy vieläkään tuota esitettä, missä olisi pro forma -luvut. Ei taida olla Componentalla enää sen vertaa rahaa, että saisi tuon esitteen tehtyä. Kaksi kalkkunaa kun laitetaan yhteen, siitä ei saada kotkaa. Ei ole pystytty Componentalla edes osakepääoma -nettisivua enää päivittämään. On enää ajan kysymys, kun Componenta Suomi menee konkurssiin. Componentan Ruotsin yksikköhän meni jo konkurssiin.
      https://www.componenta.com/sijoittajat/hallinnointi/osakepaaoma/

      • Anonyymi

        tulikiven jatko on pelkän talkin varassa.miks joku Mondo muka haluais ostaa tulikiven talkin kalliilla ja jos ovat edes kiinnostuneita haluavat kai konkkapesältä sitten lunastaa halvalla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tulikiven jatko on pelkän talkin varassa.miks joku Mondo muka haluais ostaa tulikiven talkin kalliilla ja jos ovat edes kiinnostuneita haluavat kai konkkapesältä sitten lunastaa halvalla...

        Volvon rekkojen uudet tilaukset lähes puolittuivat, sillä vastaava koskee muitakin Componentan asiakkaita. Tämä on kuolinisku Componentalle. Ruotsissahan Componenta laitettiin jo konkurssiin. Componenta-Suomen konkurssi on vain ajan kysymys.


    • Anonyymi

      Oho, konkurssikypsän Componentan ahdinko syvenee entisestään, kun 50 prosenttia tilauksista katoaa taas. Eivät taida saada sitä eläkeikäistä Suutaria pois johdosta ennen konkurssia.

    • Anonyymi

      Componentassa 0,13 eurossa myynnissä jäätävä jäävuori (132 787 kappaletta). Tuo mälli rysähtää pian ostolaitaan ja ostolaita katoaa kokonaan. Pelastukoon, ken voi.

    • Anonyymi

      15.11.2019 Componenta julkaisee karmeat luvut tammi-syyskuulta, jos firmalla on ollut varaa maksaa laskut nettiyhteydestään. Viimeinen sammuttaa valot. Karua luettavaa todennäköisesti taas tiedossa, konkurssi lähenee.

    • Anonyymi

      Sisäpiiriläinen kaatoi nettona laitaan 115.561 Componentan osaketta DDB:n kautta. Siellä on DDB-myyntijäävuori 0,125 eurossa ja myytävää riittää isosti. Vielä toistaiseksi saa yli 10 senttiä osakkeelta, mutta 15.11.2019 Componentan rumat luvut valkenevat piensijoittajillekin.

      • Anonyymi

        Tulikivi tekee rumaa persnettoa talouden korkeasuhdanteessakin. Mitä mahtaa tapahtua kun rakentaminen sakkaa kunnolla ? Niinpä niin kun ei osata niin silloin ei vain osata.


    • Anonyymi

      Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.' Konkurssikypsä Componenta osti käytännössä konkurssissa olevan Komasin.

      • Anonyymi

        Tulikivi julkistaa perjantaina rumat lukunsa. Kurssi luisua ei pelasta talkki hypekään , jolla on yritetty lakaista kannattamaton bisnes maton alle. Paljonkohan kurssi Joulun välipäivinä, mennäänkö 5 senttiin tällä kertaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi julkistaa perjantaina rumat lukunsa. Kurssi luisua ei pelasta talkki hypekään , jolla on yritetty lakaista kannattamaton bisnes maton alle. Paljonkohan kurssi Joulun välipäivinä, mennäänkö 5 senttiin tällä kertaa ?

        Harri on tehnyt itsestään.... laitetaan laulu soimaan Componentan surkean osavuosikatsauksen johdosta lähiaikoina. Ruotsin yksikkö meni Componentalla jo konkurssiin ja nyt menee Componentan Suomen yksikönkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harri on tehnyt itsestään.... laitetaan laulu soimaan Componentan surkean osavuosikatsauksen johdosta lähiaikoina. Ruotsin yksikkö meni Componentalla jo konkurssiin ja nyt menee Componentan Suomen yksikönkin.

        Tulikivi julkisti tänään aivan järkyttävän kuratuloksen.

        Ei saanut tehtyä Tulikivi kuin persnettoa viivan alle vaikka oli talouden korkeasuhdanne apuna.

        Mikä mahtaa olla tulikiven persnetonmäärä kun tämä tästä taantumaksi taittuu ?

        Rakennuslupa määrät on jo tipahtaneet alas.

        Tulikiven Persneton määrä lähitulevaisuudessa tulee olemaan varmaan jotain aivan uskomatonta.....mennään varmaan ihan uudelle levelille....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi julkisti tänään aivan järkyttävän kuratuloksen.

        Ei saanut tehtyä Tulikivi kuin persnettoa viivan alle vaikka oli talouden korkeasuhdanne apuna.

        Mikä mahtaa olla tulikiven persnetonmäärä kun tämä tästä taantumaksi taittuu ?

        Rakennuslupa määrät on jo tipahtaneet alas.

        Tulikiven Persneton määrä lähitulevaisuudessa tulee olemaan varmaan jotain aivan uskomatonta.....mennään varmaan ihan uudelle levelille....

        Vai että tällaista kuraa Componenta osti. Onko siellä Componentan johdossa joku vanha puusilmä, kun kätensä löi kankaan?

        Komasin liiketulos -0,139me, omavaraisuusaste -63%:a. 'Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen liiketulos on negatiivinen ja omavaraisuusaste alle 10 %.' Konkurssikypsä Componenta osti käytännössä konkurssissa olevan Komasin.


    • Anonyymi

      Componentan konkurssi lähenee:

      Negatiivinen varoitushan se sieltä taas tupsahti, kuten odottaa saattoi:
      "Nyt Componenta odottaa vuonna 2019 konsernin jatkuvien liiketoimintojen liikevaihdon olevan 45 - 55 Me."
      ..lisäksi edes liiketulosta ei saatu kikkailtua positiiviseksi, vaikka taas "oikaistiin lopetetut toiminnot pois luvuista".

      Componentassa kannattaisi miettiä, mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu? Componentan kannattaisi kokeilla suoraselkäisyyttä ja käyttää tätä lausetta seuraavaksi:
      "Koska kertaluonteisia kuluja ei tällä eikä viime tilikaudella enää ole, kertaluonteisilla kuluilla laadittuja tunnuslukuja ei esitetä."
      Olisiko aika laittaa Componentassa tirehtööri vaihtoon?

      • Anonyymi

        Ensi tiistaina pyrähtelee ripuloiden 60 miljoonaa Componentan uutta osaketta ostolaitaan:

        Kaupankäynnin yhtiön uusilla osakkeilla (60 000 000 kpl) odotetaan alkavan pörssilistalla arviolta 12.11.2019.


    • Anonyymi

      > > Realistisesti ajatellen 5% käyttokate voisi olla
      > > mahdollinen. Tästä poistot ja rahoituskulut(veroja
      > > tuskin lähivuosina maksetaan) ja ollaan ehkä n.
      > > miljoonan euron tulostasossa.
      > >
      > > Tämä jos kaikki menee putkeen.
      > >
      > > Tälloin Eps n. 0,55 centtiä ja esim. pe 15 kurssi
      > > 8,5 centtiä.
      >
      > Ei ole Componentalla "mennyt putkeen" (mm.
      > tilauskanta syöksyssä), joten olethan laskenut
      > tavoitehintaasi?

      Nyt konkurssikypsän Komasin oston myötä Componentan markkina-arvo on järkyttävän korkea 30,1 miljoonaa euroa (0,127e/osake). Neljän sentin osakekurssillakin Componentan arvo olisi 10 miljoonaa euroa, eli korkea. Nopeimmat saavat vielä yli 10 senttiä osakkeelta. Tämä on tuleva Talvivaara.

      • Anonyymi

        0,1295 euroon jäi GSI:ltä 100 000 osakkeen jäävuoresta näkyviin 78 000 osaketta. Vain 12 000 osaketta jäävuoresta ostettiin. Samoin SHB myi lappua laitaan isolla kädellä. Huomenna Componentalla edessä teurastus. Isojen poikien välittäjät myyvät ja pienten poikien välittäjät ostavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        0,1295 euroon jäi GSI:ltä 100 000 osakkeen jäävuoresta näkyviin 78 000 osaketta. Vain 12 000 osaketta jäävuoresta ostettiin. Samoin SHB myi lappua laitaan isolla kädellä. Huomenna Componentalla edessä teurastus. Isojen poikien välittäjät myyvät ja pienten poikien välittäjät ostavat.

        Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D

        Harri Suutari on kussut tämän homman. Osake pudonnut ukon hallintakaudella 80 prosenttia. Edelleen matkaa lattiaan 100%.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harri Suutari on kussut tämän homman. Osake pudonnut ukon hallintakaudella 80 prosenttia. Edelleen matkaa lattiaan 100%.

        Itke poika, itke. Tuo sun katkeruus Suutaria kohtaan on musiikkia korvilleni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se näytä Einolla tuo kurssiliikkeen ennustaminen oikein onnistuvan, puhumattakaan jo ala-asteella opetetusta erotuksen laskemisesta:D

        Componentalla menee sentäs hyvin tulikiveen verrattuna jonka kassa on pahasti kuivahtanu.

        Tulikiven rahnat menee pääpossen ja kahvikerhonsa palkkoihin ja joulupoonuksiin.

        Tulikiven osakkehia valitettavasti omistavalle piensijottajalle jää osinkoksi paha mieli Jouluksi ku Tulikiveltä tulee melko varmasti Joulun pyhiksi suunnattu tulosvaroitus joka saa Tulikiveen talkki hypen sokaisemana sijoittaneitten mummojen ja pappojen mahat ruikulille.. valitettavasti. Mutta tämä ei haittaa kahvikerholaisia jotka ostavat Tulikiven joulupoonuksilla parasta konjakkia ja savulohta mitä kaupan hyllyltä löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itke poika, itke. Tuo sun katkeruus Suutaria kohtaan on musiikkia korvilleni

        Toisilla vain ei ole poikia, joille siirtää yritystä😀. Siksi osa vielä 70 -vuotiaanakin roikkuu kynsin hampain johdossa, vaikka parasta ennen päivä meni ajat sitten.


    • Anonyymi

      Tänään taas Componenta −4,85%. Componenta on pörssin surkein, sillä kaikista ei vain ole johtajaksi.

      • Anonyymi

        Eikös tuo Suutari saanut potkut edellisestä firmasta ja on nyt valitettavasti säheltämässä Componentassa? Muistanko oikein?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös tuo Suutari saanut potkut edellisestä firmasta ja on nyt valitettavasti säheltämässä Componentassa? Muistanko oikein?

        Saihan se potkut. Kaikista vain ei ole johtajaksi. Suutari vie Componentan viemäristä alas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saihan se potkut. Kaikista vain ei ole johtajaksi. Suutari vie Componentan viemäristä alas.

        Componentalla jopa käyttökate miinuksella 2019. Lienee pörssin surkein firma. Suutari ulos ja sassiin! Konkurssivaara pörssin korkein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componentalla jopa käyttökate miinuksella 2019. Lienee pörssin surkein firma. Suutari ulos ja sassiin! Konkurssivaara pörssin korkein.

        Tainnu tulikiven herrat hupuloida rahansa vähän siltä alkaa kuulostaan.mitä nyt omiin taskuihinsa tukkivat rahhoo minkä ehtivät.tulikiven pienomistajat vedetään taas kölin alta.vaan eipä mittään sehä on pääasia että tulikiven herrojen taskut on rahhoo täynnä mitäpä nuista jonnin joutavista tulikiven omistajista nehän joutaaki ihan hyvin olemaan maksumiehinä tulikiven herrojen kekkereille.että kippistä vuan ;)


    • Anonyymi

      Taseen perusteella yhtiötä on mielestäni turha arvottaa. Kassavirran merkitys on nykytilanteessa erittäin paljon tärkeämpi ja jos tasetta pitäisi arvostaa, olisi se syytä tehdä ns konkurssiperusteisesti jolloin arvo on varmuudella negatiivinen ilman mitään laskentaakaan.

      Valitettavasti on todettava, että toiminta tuntuu menevän taloudellisesta kulmasta katsottuna koko ajan heikompaan suuntaan.

      • Anonyymi

        Tulikivi konsernin liikevaihto, liiketulos ja liikevaihto sekä omavaraisuusaste ja velkaantumisaste ovat olleet viimeiset 10 vuotta syöksykierteessä.

        Mitä tapahtuu Tulikivelle jos Suomen taloustilanne esakloituu taantumaksi ?

        Vahva vältä Tulikivelle, pitäkää rahanne vaikka ennemmin sukanvarressa. Talkin perusteella ei tätä kannata ostaa.Sellainen yritys jonka kassaan ei jää mitään ei selviä lasku suhdanteesta. Tämä on karu totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivi konsernin liikevaihto, liiketulos ja liikevaihto sekä omavaraisuusaste ja velkaantumisaste ovat olleet viimeiset 10 vuotta syöksykierteessä.

        Mitä tapahtuu Tulikivelle jos Suomen taloustilanne esakloituu taantumaksi ?

        Vahva vältä Tulikivelle, pitäkää rahanne vaikka ennemmin sukanvarressa. Talkin perusteella ei tätä kannata ostaa.Sellainen yritys jonka kassaan ei jää mitään ei selviä lasku suhdanteesta. Tämä on karu totuus.

        Yrityssaneeraukset epäonnistuvat 85 %:sti maailmanlaajuisesti tilastollisesti. Yritysostot/yritysfuusiot epäonnistuvat enemmän tai vähemmän 80 %:sti. Tilastojen valossa siis todennäköisyys, että Componenta selviää yrityssaneerauksesta ja yhdistymisestä Komasin kanssa on 0.15*0.2*100=3 %.
        OSAKKEEN OMISTAJAT PELAAVAT HIRMUISELLA RISKILLÄ, todennäköisyys tilastojen valossa menettää rahansa 97 %.

        Maailman talous on hiipumassa, Componenta OYJ ei ole saanut uusia asiakkaita edes kun on eletty vahvaa nousukautta. Laskukaudella tilaukset vähenee ja sitä kautta kilpailu kiristyy entisestään. Komaksen omavaraisuus oli ennen yhdistymistä 67 % pakkasella, eli se konkurssikypsä. Capman sai peliaikaa lisää ja pörssinoteeratun sijoituskohteen, joka ainakin Länsi-Suomessa on saanut aikaan samanlaisen kansanliikkeen kuin Talvivaara aikoinaan. Hyvällä tuurilla Capman saa vielä hieman takaisin bulleroilta.
        Ihmettelen osakkeen arvostusta, nyt on muutamassa vuodessa liikevaihdosta sulanut 70 %, ja parhaan pään kautta haetaan tosin pakkoraossa konkurssiin tytäryhtiöitä.
        Integraation hyödyt tulevat yleensä, jos ovat tullakseen kolmen vuoden jälkeen. Sitä ennen tulosvaikutus on negatiivinen, miten Componenta lähes persaukisena kestää sen laskevassa taloussuhdanteessa erittäin kilpaillulla toimialalla.
        Yhtiö on varjo entisestä pienellä liikevaihdolla kaksi museovalimoa ja erittäin velkainen leasingkoneilla pyörivä tappiota vuosia tehnyt koneistaja (Komas).
        Täällä hehkutetaan Suutarin erinomaisuutta: istui hallituksen puheenjohtajana autiopaikalla, kun yrityksen kultamuna ja voittoa tuottava Turkin yksikkö kantoi kortensa kekoon ja rahoitti Hollannin yksikön tappiot vuosia, silloin Suutarin olisi pitänyt toimia ja hakea Hollannin yksikkö konkurssiin, niin kuin nyt tuntuu olevan maan tapa.

        Osakkeenomistaja: AATTELEPA ITE!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrityssaneeraukset epäonnistuvat 85 %:sti maailmanlaajuisesti tilastollisesti. Yritysostot/yritysfuusiot epäonnistuvat enemmän tai vähemmän 80 %:sti. Tilastojen valossa siis todennäköisyys, että Componenta selviää yrityssaneerauksesta ja yhdistymisestä Komasin kanssa on 0.15*0.2*100=3 %.
        OSAKKEEN OMISTAJAT PELAAVAT HIRMUISELLA RISKILLÄ, todennäköisyys tilastojen valossa menettää rahansa 97 %.

        Maailman talous on hiipumassa, Componenta OYJ ei ole saanut uusia asiakkaita edes kun on eletty vahvaa nousukautta. Laskukaudella tilaukset vähenee ja sitä kautta kilpailu kiristyy entisestään. Komaksen omavaraisuus oli ennen yhdistymistä 67 % pakkasella, eli se konkurssikypsä. Capman sai peliaikaa lisää ja pörssinoteeratun sijoituskohteen, joka ainakin Länsi-Suomessa on saanut aikaan samanlaisen kansanliikkeen kuin Talvivaara aikoinaan. Hyvällä tuurilla Capman saa vielä hieman takaisin bulleroilta.
        Ihmettelen osakkeen arvostusta, nyt on muutamassa vuodessa liikevaihdosta sulanut 70 %, ja parhaan pään kautta haetaan tosin pakkoraossa konkurssiin tytäryhtiöitä.
        Integraation hyödyt tulevat yleensä, jos ovat tullakseen kolmen vuoden jälkeen. Sitä ennen tulosvaikutus on negatiivinen, miten Componenta lähes persaukisena kestää sen laskevassa taloussuhdanteessa erittäin kilpaillulla toimialalla.
        Yhtiö on varjo entisestä pienellä liikevaihdolla kaksi museovalimoa ja erittäin velkainen leasingkoneilla pyörivä tappiota vuosia tehnyt koneistaja (Komas).
        Täällä hehkutetaan Suutarin erinomaisuutta: istui hallituksen puheenjohtajana autiopaikalla, kun yrityksen kultamuna ja voittoa tuottava Turkin yksikkö kantoi kortensa kekoon ja rahoitti Hollannin yksikön tappiot vuosia, silloin Suutarin olisi pitänyt toimia ja hakea Hollannin yksikkö konkurssiin, niin kuin nyt tuntuu olevan maan tapa.

        Osakkeenomistaja: AATTELEPA ITE!!!!!!!!!!!!!!

        Tajon 1 euron tulikiven talkki varannoista.

        Eipä siitä halua Mondokaan enempää tulikiven konkkapesälle maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tajon 1 euron tulikiven talkki varannoista.

        Eipä siitä halua Mondokaan enempää tulikiven konkkapesälle maksaa.

        Korotetaan, tarjoan tulikiven talkeista 2 euroa.eli euron enemmän mitä Mondo maksaisi tulikiven konkkapesälle..


    • Anonyymi

      Tämän viikon torstaina Capman (Danske) myi nettona -409152 osaketta. Viimeisen viikon aikana Dansken kautta on myyty noin miljoona Componentan osaketta nettona, joten vielä 59 miljoonaa Komasista saatua Componentan osaketta Capmanilla salkussa myytävänä. Olisin huolissani.

      • Anonyymi

        Kiitos vinkistä. Componentan osake on 1-2 sentissä hyvinkin pian, jos 59 000 000 osaketta kaatuu laitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vinkistä. Componentan osake on 1-2 sentissä hyvinkin pian, jos 59 000 000 osaketta kaatuu laitaan.

        Miksi sä kiittelet itseäsi vinkistä? Taitaa olla sun tapa vastailla omiin kirjoituksiin muka toisena henkilönä, että näyttäisi siltä, niinkuin täällä olisi joku muukin sinun lisäksi puhumassa shaibaa Componentasta! Sama homma noissa Tulikivi-ketjuissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sä kiittelet itseäsi vinkistä? Taitaa olla sun tapa vastailla omiin kirjoituksiin muka toisena henkilönä, että näyttäisi siltä, niinkuin täällä olisi joku muukin sinun lisäksi puhumassa shaibaa Componentasta! Sama homma noissa Tulikivi-ketjuissa

        Tänäänkin Dansken kautta myytiin -179517 Componentan osaketta nettona. Ostajana piensijoittajat (Nordnet). Kauan menee ennenkuin kaikki Capmanin Komasista saadut 60 000 000 Componentan osaketta on tätä vauhtia myyty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänäänkin Dansken kautta myytiin -179517 Componentan osaketta nettona. Ostajana piensijoittajat (Nordnet). Kauan menee ennenkuin kaikki Capmanin Komasista saadut 60 000 000 Componentan osaketta on tätä vauhtia myyty.

        Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

        Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

        Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

        Tänäänkin Dansken kautta myytiin nettona 788 383 Componentan osaketta. Suurin netto-ostaja jälleen piensijoittajien Nordnet. Aventum siellä tyhjentelee. Miten sen menikään " kun sisäpiiri myy..."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alla oleva firma myy Componentan osakkeitaan. Se neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Jos Komas olisi rahan arvoinen, ei Aventumilla olisi ollut kiire myydä..

        Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

        Yli 5 % liputtaja on virolainen lelufirma. Osti vasta yli 3 miljoonaa konkkakiven osaketta. Myyjänä voi olla vain joko vakuutusyhtiöt Ilmarinen tai ELO.

        Tämä on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle Tulikivi yhtiölle huono uutinen kun vakavaraiset vakuutusyhtiöt dumppaavat tulikiven lappunsa.

        Jos Tulikivi järjestää annin niin leluillako lelufirma aikoo maksaa ?

        Kuten uppoavassa laivassa: pelastukoon ken voi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yli 5 % liputtaja on virolainen lelufirma. Osti vasta yli 3 miljoonaa konkkakiven osaketta. Myyjänä voi olla vain joko vakuutusyhtiöt Ilmarinen tai ELO.

        Tämä on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa kamppailevalle Tulikivi yhtiölle huono uutinen kun vakavaraiset vakuutusyhtiöt dumppaavat tulikiven lappunsa.

        Jos Tulikivi järjestää annin niin leluillako lelufirma aikoo maksaa ?

        Kuten uppoavassa laivassa: pelastukoon ken voi...

        Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
        Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle -> tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.

        Aventumhan on tyhjentänyt Komas -kaupasta saatuja Componenta -osakkeita.


      • Anonyymi

        Kun Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta, saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita saanut myymään Nordean kautta (tänään -233322 Nordean kautta). Tuo taho myy jo kolmatta päivää Nordean kautta. Capman&co sai 60 miljoonaa Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä vielä 57 miljoonaa osaketta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Kyllä on Tulikivi multinikillä taas utopistiset haaveet...400 000 000 euroa buahahahahahahaaa...ei tule tapahtumaan vaan Mondo ostaa talkit sitte Tulikiven konkkapesältä eurolla...
        Tuleeko muuten Tulikiveltä Joulu negari kuten vuosi sitten ? Veikkaan että tulee, muita veikkauksia kellään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulikivessä ei antia tarvita, se on varma. 

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019).

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Kyllä on Tulikivi multinikillä taas utopistiset haaveet...400 000 000 euroa buahahahahahahaaa...ei tule tapahtumaan vaan Mondo ostaa talkit sitte Tulikiven konkkapesältä eurolla...
        Tuleeko muuten Tulikiveltä Joulu negari kuten vuosi sitten ? Veikkaan että tulee, muita veikkauksia kellään ?


    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Kun 57 miljoonaa osaketta vielä kaatuu myyntilaitaan, osake on 1-2 sentissä. Saa nähdä tuleeko konkurssi tuota ennen.

      • Anonyymi

        Juuri näin Tulikivelle tulee käymään tosin myyntiaaltoa ei ehdi edes tulemaan koska kaupankäynti keskeytetään Tulikiven osakkeilla...


    • Anonyymi

      Aventum advised CapMan and the other owners on sale of Komas to Componenta.

      Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle. Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..

      Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
      Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle -> tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.

      Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta, saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322 Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä vielä 57 miljoonaa osaketta.

      • Anonyymi

        Aika lailla 40 000 eurolla lähtis talkit konkurssipesältä. Itsellä kokemusta näistä ei niistä yleensä paljoa kannata maksaa.

        Infra yms. junayhteydet talkkikuopille puuttuvat käytännössä katsoen kokonaan.
        Ei Mondo maksa konkkakypsälle yhtiölle raaka aineesta(talkki) joka pitäisi louhia kilometrien syvyyksistä ja itse alue on kaiken lisäksi keskellä ei mitään, jossa talkkia ehkä kuulemma on... Infran ja junayhteyksien rakentaminen maksais kohta enemmän mitä talkista vois edes saada joten tämän takia en usko että Mondoa vois talkkikuopat vähempää kiinnostaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika lailla 40 000 eurolla lähtis talkit konkurssipesältä. Itsellä kokemusta näistä ei niistä yleensä paljoa kannata maksaa.

        Infra yms. junayhteydet talkkikuopille puuttuvat käytännössä katsoen kokonaan.
        Ei Mondo maksa konkkakypsälle yhtiölle raaka aineesta(talkki) joka pitäisi louhia kilometrien syvyyksistä ja itse alue on kaiken lisäksi keskellä ei mitään, jossa talkkia ehkä kuulemma on... Infran ja junayhteyksien rakentaminen maksais kohta enemmän mitä talkista vois edes saada joten tämän takia en usko että Mondoa vois talkkikuopat vähempää kiinnostaa..

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019). Talkki en erittäin helposti louhittavissa.

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mineraalivarantoarvio on valmistunut noin kolme kuukautta sitten (tiedote 30.8.2019). Talkki en erittäin helposti louhittavissa.

        Mondo Mineralsillahan oli kaksi talkkikaivosta, joista Elementis maksoi 23.10.2018 yhteensä 553 m$ (486 me). Mondon kaivosten talkkimalmin määrä on yhteensäkin pienempi kuin Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän talkkimalmin määrä yksin. Tulikiven talkkivarantojen arvioidaan olevan Euroopan laajimmat ja alueelle on suunnitteilla 50 miljoonan euron investoinnit. Nopealla laskutoimituksella Tulikiven talkkiesiintymän arvo on noin 400 miljoonaa euroa. Tulikiven markkina-arvo on nyt vain 8 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.
        https://www.suomussalmi.fi/fi/2019/08/06/20421/

        Suomussalmen suurin yksityinen työllistäjä on Kemet (145 hlöä), toiseksi suurin Ämmän Betoni (80 hlöä) ja kolmanneksi suurin Tulikiven Suomussalmen tehdas (45 hlöä). Suomussalmen kunta rakensi Tulikiven Suomussalmen tehtaalle vuonna 2010 miljoonalla eurolla 1 200 neliötä kylmää varasto tilaa ja 144 neliötä lämmintä tilaa. Näin jopa viihtyisät ja nykyaikaiset sosiaalitilat ovat talkkiesiintymän ostajalle valmiiksi kunnan puolesta olemassa. Suomussalmen kunta on omalta osaltaan vahvasti edistämässä Tulikiven talkkiesiintymän myymistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomussalmen suurin yksityinen työllistäjä on Kemet (145 hlöä), toiseksi suurin Ämmän Betoni (80 hlöä) ja kolmanneksi suurin Tulikiven Suomussalmen tehdas (45 hlöä). Suomussalmen kunta rakensi Tulikiven Suomussalmen tehtaalle vuonna 2010 miljoonalla eurolla 1 200 neliötä kylmää varasto tilaa ja 144 neliötä lämmintä tilaa. Näin jopa viihtyisät ja nykyaikaiset sosiaalitilat ovat talkkiesiintymän ostajalle valmiiksi kunnan puolesta olemassa. Suomussalmen kunta on omalta osaltaan vahvasti edistämässä Tulikiven talkkiesiintymän myymistä.

        Alueelle suunnitteilla 50 miljoonan investoinnit...

        Talkin arvo 400 000 000 miljoonaa euroa...

        Pelkkää märkää toiveunta sulla..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alueelle suunnitteilla 50 miljoonan investoinnit...

        Talkin arvo 400 000 000 miljoonaa euroa...

        Pelkkää märkää toiveunta sulla..

        Miten tämä Tulikivi/talkki/jne oksennus liittyy Componentaan? Miksi tätä Tulikivi-omistajan märkää päiväunta täytyy tunkea joka ketjuun täällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tämä Tulikivi/talkki/jne oksennus liittyy Componentaan? Miksi tätä Tulikivi-omistajan märkää päiväunta täytyy tunkea joka ketjuun täällä?

        Yksi ja sama henkilö kirjoittelee Componentan konkurssista ja haaveilee Tulikiven jackpotista, molemmat kirjoitukset arvatenkin täyttä skeidaa.

        Tulikivelläkin varmaan 10 eri ketjua tällä palstalla ja lähes kaikki hehkutusketjujen takana tämä sama seppä


      • Anonyymi

        > Aventum advised CapMan and the other owners on sale
        > of Komas to Componenta.
        >
        > Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle.
        > Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan
        > osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota
        > arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa
        > ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin
        > sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse
        > kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..
        >
        > Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä
        > Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
        > Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle ->
        > tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.
        >
        > Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta,
        > saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita
        > saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322
        > Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa
        > Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä
        > vielä 57 miljoonaa osaketta.
        >

        Viikon vanha viesti on yhä ajankohtainen. Komas oli nimenomaan palkannut Aventumin, joten Komasin intressiä tuossa ajettiin ja Komasin hinta ylös pumpattiin. Siksi myös Komasilla oli kiire päästä eroon Componentan osakkeista. Ei Komas olisi jättänyt ilmaista lounasta syömättä, jos nykyisessä Componentassa sellainen olisi ollut tarjolla. Myyjinä tänäänkin isot pojat (Nordea ja Danske) ja ostajina tänäänkin piensijoittajat (Nordnet ja Pohjola).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Aventum advised CapMan and the other owners on sale
        > of Komas to Componenta.
        >
        > Aventum neuvotteli Komasin myynnin Componentalle.
        > Aventumilla oli kiire myydä saamansa Componentan
        > osakkeet 10,5 sentillä, joten ainakaan tuota
        > arvokkaampi ei Componentan osake missään tapauksessa
        > ole. Aventum oli ehkä kaikkein eniten perillä Komasin
        > sekä Componentan todellisesta arvosta ja myi itse
        > kaikki osakkeensa. Kun sisäpiiri myy..
        >
        > Aventum neuvoi norjalaisen juomatukkurin myynnistä
        > Altialle -> tappio yli 100 miljoonaa euroa Altialle.
        > Aventum neuvoi Komasin myynnistä Componentalle ->
        > tappio xx miljoonaa euroa Componentalle.
        >
        > Kun nyt Aventum sai myytyä omansa Dansken kautta,
        > saapui seuraava Komas -kaupasta Componentan osakkeita
        > saanut myymään Nordean kautta (perjantaina -233322
        > Nordean kautta). Capman&co sai 60 miljoonaa
        > Componentan osaketta, joten myytävää riittää ehkä
        > vielä 57 miljoonaa osaketta.
        >

        Viikon vanha viesti on yhä ajankohtainen. Komas oli nimenomaan palkannut Aventumin, joten Komasin intressiä tuossa ajettiin ja Komasin hinta ylös pumpattiin. Siksi myös Komasilla oli kiire päästä eroon Componentan osakkeista. Ei Komas olisi jättänyt ilmaista lounasta syömättä, jos nykyisessä Componentassa sellainen olisi ollut tarjolla. Myyjinä tänäänkin isot pojat (Nordea ja Danske) ja ostajina tänäänkin piensijoittajat (Nordnet ja Pohjola).

        Miten Porissa mahtaa mennä? Onko lomautukset menossa vai mikä tilanne? Tehdäänkö vain 1 vuoroa?


    • Anonyymi

      Komaksella on loppuromahdus lähellä.
      Puolustusvoimien pommi tilauksilla ei pitkälle pötkitä.
      Vuodenvaihteessa esim Moventas vetää osan tuotteistaan Komasilta pois

      • Anonyymi

        Milloin tulee Tulikiven konkka ilmoitus veikkauksia kellään ?


    • Anonyymi

      Kerrohan vähän lukuja Componentalta, niin vertaillaan. Tulikiven markkina-arvo on tänään 9,7 me ja Tulikiven perusbisneksen liikevaihto on noin 30 me/v. Liikevaihto on kasvanut sekä liiketulos on ollut positiivinen Q2/19 ja Q3/19.

      Hieno Q3/2019 -raportti Tulikiveltä.
      liikevaihto kasvoi 3,4 %
      käyttökate edellisenä 12 kuukautena 1,9 miljoonaa euroa
      hinnankorotukset menneet läpi
      ostovelat pienentyneet vuodessa 1,2 miljoonaa euroa (Q3/2018 -> Q3/2019)
      Tulikiven suurimman vientimaan (Venäjä) rupla on vahvistunut erittäin voimakkaasti. Ruplan vahvistuminen sataa suoraan Tulikiven laariin, mikä tulee näkymään Q4/2019.
      Suomussalmen talkkivarantojen myynti lähestyy

      Kuulisin mielellään vastaavat luvut Componentalta. Muistahan laittaa oikaisemattomat luvut, kuten Tulikivikin tekee.

    • Anonyymi

      Miksi tätä ketjua spämmätään aiheeseen liittymättömällä tekstillä?

    • Anonyymi

      Moventas Gears Oy toimitti vuoden 2017 tilinpäätöksensä Patentti- ja Rekisterihallitukselle vasta 03.12.2019. Vuoden 2018 tilinpäätöstä Moventas Gears Oy ei ole saanut julkistettua, vaikka se on laadittava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä (Kirjanpitolaki 6 §). Patentti- ja Rekisterihallitus on nyt alkanut karhuamaan Moventas Gears Oy:n vuoden 2018 tilinpäätöstä. Pian selviää, paljonko saamisia ComponentaKomasilla oli Moventas Gears Oy;ltä. Componentan loppu lähestyy.
      Moventas Gears Oy (2017)
      Liikevaihto 124 me
      Tilikauden tulos -50 me
      Omavaraisuus 1%

    • Anonyymi

      Taidettiin apinaa koijata Componentassa, kun Komas sille myytiin. Komasin myynnin Componentalle hoitanut Aventum myi kiireen vilkkaan saamansa Componentan osakkeet 10,5 sentillä. Capmanin isoilla pojilla vielä Komas-kaupasta saamiaan Componentan osaketta 57 miljoonaa tulossa ahtopaineella laitan. Kaikki menee, eikä mitään jää, se on selvä.

      • Anonyymi

        Taitaa Moventas Gears keikahtaa. Dominopalikat kaatuvat mukana...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa Moventas Gears keikahtaa. Dominopalikat kaatuvat mukana...

        Oho, olet oikeassa. Virre.fi kertoo Patentti- ja Rekisterihallituksen ryhtyneen toimiin Moventas Gears Oy:tä vastaan. Tänään saattaa Componenta rytmistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oho, olet oikeassa. Virre.fi kertoo Patentti- ja Rekisterihallituksen ryhtyneen toimiin Moventas Gears Oy:tä vastaan. Tänään saattaa Componenta rytmistä.

        Kun Moventas kaatuu, samalla kaatuu myös Componenta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Moventas kaatuu, samalla kaatuu myös Componenta.

        Tuo on totta. Näyttää virre.fi sivulla olevan Moventaksella negatiivisia merkintöjä. Konkurssivaara on suuri tänä keväänä Moventas Gearsilla ja Componentalla.


    • Anonyymi

      Componentan osakkeen laskun syyt ovat aiheellinen negativinen liikevaihtovaroitus, jopa käyttökatteen painuminen miinukselle (suosittelen tutustumaan termiin käyttökate), Moventas Gearsin kaatumispelko ja pelko Componentan menemisestä samassa rytäkässä. Usko ei ole sijoitusstrategia.

    • Anonyymi

      Maanantaina Capman&co kaatoivat Komas -kaupastaan saamiaan Componentan osakkeita laitaan (noin 500000 kpl, Danske). 55 miljoonaa Compnentan osaketta Capman&co kautta tulossa vielä laitaan.

      • Anonyymi

        Virre.fi -sivulta näin, että Moventaksella on negatiivisia merkintöjä. Konkurssivaara on suuri tänä keväänä Moventas Gearsilla ja Componentalla. Karkkila saa samalla kaksi raatoa kerralla.


    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Moventas Gearsin tuleva konkurssi vie mennessään varmasti myös Componentan. Componentan suurin heikkous on se, että kaikista ei vain ole johtajaksi...

      • Anonyymi

        Componenta -6,14 %:n laskussa tänään. Negari tiedossa isoilla pojilla. Componenta konkurssiin ennen kesää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componenta -6,14 %:n laskussa tänään. Negari tiedossa isoilla pojilla. Componenta konkurssiin ennen kesää!

        Componentassa on se surkea Suutari edelleen ruorissa. En yhtään ihmettelisi konkurssia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componentassa on se surkea Suutari edelleen ruorissa. En yhtään ihmettelisi konkurssia.

        Juuri Morgan Stanley Europe SE oksensi 100 000 osaketta laitaan. Jonkin aikaa taas kerätään ostolaitaa ja sama oksennus jatkuu. Puu kaatuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri Morgan Stanley Europe SE oksensi 100 000 osaketta laitaan. Jonkin aikaa taas kerätään ostolaitaa ja sama oksennus jatkuu. Puu kaatuu!

        Kuukausi sitten Patentti- ja Rekisterihallitus pyytänyt Moventas Gearsin yli vuoden myöhässä olevaa tilinpäätöstä ja mitään ei kuulu. Moventas Gearsin tuleva konkurssi vie mennessään varmasti myös Componentan. Huvittavaa että Componentan toimitusjohtajaksi palkattiin konkurssikypsän Komasin toimitusjohtaja.


    • Anonyymi

      Componenta tulee menemään konkurssiin asiakkaansa Moventas Gears Oy:n kanssa. Käyhän katsomassa virre.fi -sivulla Moventas Gears Oy:tä...

    • Anonyymi

      Patentti- ja Rekisterihallitus on ryhtynyt järeämpiin toimiin normaalien prosessiensa kautta Moventas Gearsia vastaan. Tammikuun lopussa Moventas Gearsin tilikauden 2018 tilinpäätöksen toimittamista tehostettiin uhkasakolla.

    • Anonyymi

      Tuon takia siis isolla taholla on Componentassa Citigroupin kautta myyntijäävuori 0,11 eurossa. Ei hyvältä näytä tulevaa tilinpäätöstiedotetta ajatellen.

      • Anonyymi

        Muistakaahan pojat että joudutte vastuuseen perättömistä jutuista vaikkuttamalla osakekurssiin. Kaikki kivet tullaan kääntämään tämän asian kanssa. Palataan astiaan asian tiimoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistakaahan pojat että joudutte vastuuseen perättömistä jutuista vaikkuttamalla osakekurssiin. Kaikki kivet tullaan kääntämään tämän asian kanssa. Palataan astiaan asian tiimoilta.

        Hyvä juttu, Hermanni🤣 Meinaatko tosissaan, että Suoli24 palstalla kirjoittelemalla pystyy vaikuttaamaan yrityksen pörssikurssiin? Eikai kukaan voi tätä huumoripalstaa ottaa tosissaan, tai no näköjään voi, jos toi sun kirjoitus on ihan tosissaan kirjoitettu.


    • Anonyymi

      Harrin lähtölaskenta on alkanut.
      Rillit huurussa kortistoon...hei hei

      • Anonyymi

        Vauhkonen ajaa yhtiönsä konkurssiin ja on kohta työtön. Vauhkosen vuosi palkka pitäis puottoo 5000 euroon se ois lähempänä oikeaa tyyliin tulos tai ulos.


    • Anonyymi

      Moventas Gears Oy sai juuri vasta ulos vanhan (2018) tilinpäätöksensä ja siinä:
      * liikevaihto 83 m€ -33%
      * liikevoitto -5,8 m€ (-6,7% liikevaihdosta)
      * omavaraisuusaste -7%

      Moventas Gears on menettänyt koko oman pääomansa, mikä on hyvin huolestuttavaa. Saisi Componenta selvittää asiakasriskiään tarkemmin piensijoittajille.

    • Anonyymi

      Kyllä tuolla ylempänä oleva anonyymi puhui faktaa. Kaikki mikä liittyy varallisuuteen ja siihen vaikuttamiseen voidaan tulkita Suomen lakipykälien mukaisesti sabotoimiseksi, jos aihe on täysin tuulesta temmattu perätön juoru.

      • Anonyymi

        Etenkin, jos se on jatkuvaa. Tarkistakaa faktat ennen kuin pädette. :)


      • Anonyymi

        Melkoista spedeilyä. Kaikkihan täällä on faktaa.


    • Anonyymi

      Tänään tiedotettiin "Koneistuspalveluista vastannut liiketoimintajohtaja Arto Pitkämö ei jatka Componentan palveluksessa.". Koneistuspuoli on sitten sakannut totaalisesti. Karmeaa.

    • Anonyymi

      Komas -ostos ei näytä olleen sittenkään kultamuna Componentalle:
      Componenta tiedotti 16.5.2019 allekirjoittaneensa sopimuksen k o n e i s t u s toimintaa harjoittavan Komas Oy:n (”Komas”) osakkeiden ja pääomalainojen ostamisesta CapManin hallinnoimilta rahastoilta.

    • Anonyymi

      Tarkoitatko Capmanin jekuttaneen Componentaa? Vetäneen höplästä?

    • Anonyymi

      Muita huomioita Componentan 2019 tilinpäätöstiedotteesta:
      omavaraisuusaste 39,3 -> 29,4 %
      korollinen nettovelka -3,4 -> 8,7 m€
      Q4/2019 käyttökate 0,9 -> -0,3 m€
      Q4/2019 liiketulos 0,1 -> -1,8 m€
      Jopa käytökate miinuksella, joten onko käyttökate miinuksella myös 2020? Pelottavaa.

      Componentan tulosohjeistus 2020:
      liikevaihdon vuonna 2020 olevan 65 - 80 Me (mutta jatkuuko syöksy, kuten jo 8 vuotta, 2011 liikevaihto oli 576 m€)
      käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena (eli liiketulos miinuksella)

      0,103 euron osakkeen hinnalla Componentan markkina-arvo on 24,4 m€. En ymmärrä, miten 50,7 m€:n liikevaihtoa 2019 tekevästä liiketappiota tekevästä alihankintaketjun viimeisestä firmasta maksetaan puolet liikevaihdosta. Markkina toimikoon tänään. Jos tästä maksettaisiin 1/3 -osa liikevaihdosta, osake maksaisi 0,071€ ja Jos tästä maksettaisiin 1/4 -osa liikevaihdosta, osake maksaisi 0,053€.

    • Anonyymi

      Melko erikoista "nousua", kun 2018 Q4 -liikevaihto oli 29,1 m€ ja 2019 Q4 -liikevaihto 18,4 m€.

      Componentan liikevaihto kerrottiin olleen:
      Loka - joulukuu 2019
      Liikevaihto nousi ollen 18,4 Me (8,9 Me).

      Kun katsoo viime vuoden vastaavaa raporttia, siinä kerrottiin:
      Loka - joulukuu 2018
      Liikevaihto oli 29,1 Me

      • Anonyymi

        Tuohan tarkoittaa, että Componentan liikevaihto laskee, vaikka Componenta osti Komasin. Kannettu vesi (Komas) ei kaivossa (Componenta) pysynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan tarkoittaa, että Componentan liikevaihto laskee, vaikka Componenta osti Komasin. Kannettu vesi (Komas) ei kaivossa (Componenta) pysynyt.

        Helmikuussa Componentan hallintarekisteristä myytiin -806 742 osaketta. Vielä hallintarekisteristä myytävää riittää 4 713 726 osakkeen verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helmikuussa Componentan hallintarekisteristä myytiin -806 742 osaketta. Vielä hallintarekisteristä myytävää riittää 4 713 726 osakkeen verran.

        Korona paniikki on vasta alussa. Kurssit tulee alas vielä 30-40 pinnaa.


    • Anonyymi

      Moventas Gearsin tilikauden tulos viimeisten neljän vuoden aikana on ollut yhteensä -108728 miljoonaa euroa. Vähintä, mitä Componenta voisi tehdä, olisi kertoa suhteensa tähän turskatehtaaseen. Siis tappiota yli sata miljoonaa.

    • Anonyymi

      -108,728 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Käydäänkö tänään kurkkaamassa 0,08 e alapuolella ?
        Ei taida pörssihässäkkä olla ohi vielä..


    • Anonyymi

      Ensin sai koneistuksen liiketoiminnanjohtaja Pitkämö monoa ja tänään toimitusjohtaja Penttinen sai myös kenkää.
      Molemmat kerkesivät olla hommissaan vain 6 kk.
      Paniikki leviää...kuka laitetaan lähtemään seuraavaksi?

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Kun ylimmät johtajat saavat yllättäen kenkää, siellä lautta palaa.

    • Anonyymi

      Tänään Componentan tilintarkastaja tiedotti:
      "Käsityksemme mukaan saneerausmenettelyjen onnistumiseen sekä kassavirtaennusteiden toteutumiseen liittyy sellaista olennaista epävarmuutta, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä Componenta Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden kykyä jatkaa toimintaansa."

      • Anonyymi

        Erittäin huonosti johdettu yritys. Vaikka lainat on leikattu ja korot eliminoitu Saneerauksessa, tämä ei riittänyt avuksi.

        Ilmeisesti johto onnistui riitaantumaan Myös asiakkaiden kanssa, kun näin nopeasti lähtivät.

        Tilintarkastajat olisivat voineet antaa yhtä suoraa tekstiä jo konkurssikypsän Komas hankinnan yhteydessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erittäin huonosti johdettu yritys. Vaikka lainat on leikattu ja korot eliminoitu Saneerauksessa, tämä ei riittänyt avuksi.

        Ilmeisesti johto onnistui riitaantumaan Myös asiakkaiden kanssa, kun näin nopeasti lähtivät.

        Tilintarkastajat olisivat voineet antaa yhtä suoraa tekstiä jo konkurssikypsän Komas hankinnan yhteydessä.

        Osasit ennakoida eilisen osavuosikatsauksen hienosti. Liikevaihto laski 37 prosenttia (31 -> 19,6 miljoonaa), vaikka oltiin ostettu 45 miljoonaa liikevaihtoa tehnyt Komas. Componentan liiketulos laski 1,1 -> -0,7 miljoonaan ja tulos kokonaistulos 1,1 -> -1,0 miljoonaan. Nuo tuoreimmat luvut ovat vieläpä "jatkuvia toimintoja", eli niitä on "siistitty". Componentan aika on loppumassa.


    • Anonyymi

      Kyllä tämä konkurssiin tuntuu menevän. Sisäpiiriläinen Fortaco Oy myy Pohjolan kautta ja nyt toinen isomyyjä lähti myymään Nordnetin kautta. Q1 oli aivan karmea ja sen pitäisi aina olla Componentan paras. Onkohan toinen isomyyjä itse Capmanin rahasto? Jos näin on, osakkeita tulee 32 miljoonaa lisää myyntiin.

    • Anonyymi

      Miksi osa ihmisistä yhä pitää rahansa konkurssikypsässä Componentassa, vaikka sen liikevaihto on laskenut -91% - -99%, riippuen ottaako huomioon Komasin vai ei? Componentahan menee täsmälleen Takoman uralla kohti vääjäämätöntä loppuaan. 23.2.12 Suutari Componentan hallitukseen (puheenjohtajaksi), osakekurssi 3,46 euroa. Tänään Componentan osake maksaa 0,07 euroa ja silti matkaa pohjalle on edelleen 100 %:a.

      Componentan liikevaihto:
      2011 576 Me 
      2016 166,8 Me
      2019 50,7 Me (Komas konsolidoitiin Componentaan 1.9.2019 alkaen. Komasin liikevaihto 2018 44,9 Me)
      E2020 65-80 Me (Componentan ennuste, mitä tultaneen vielä laskemaan)

    • Anonyymi

      Componenta:
      1 v -47,60%
      3 v -60,11 %
      5 v -92,68 %
      ..edelleen pohjalle on matkaa 100%. Mm. Herlin osasi myydä ajallaan.

    • Anonyymi

      Componenta Castings Oy Högfors liikevaihto 2019 48 me (-16,9%). Ennen koronaakin sukellettiin noin ja koronan jälkeen konkurssipesästä ei tule saamaan edes koneita ostettua muutamalla tuhannella eurolla, kun ainakin Komasin koneet ovat liisattuja.

    • Anonyymi

      Componentan osake tänäänkin -2,50%.
      1 v -45,79 %
      3 v -61,00 %
      5 v -92,84 %
      Suurella todennäköisyydellä lopulta laskee vielä 100%.

    • Anonyymi

      Juuri äsken sain sähköpostiini tiedon "Moventas Gears Oy:n maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet". Paljonkos Componentalla on saatavia Moventas Gears Oy:ltä Componentan osake vastatuulessa huomenna?

      • Anonyymi

        Kiitos tiedosta. Kestääkö huomenna edes 5 sentin taso, kun tieto leviää laajemmin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Kestääkö huomenna edes 5 sentin taso, kun tieto leviää laajemmin?

        Moventas Gears Oy:n konkurssin jälkeen Componenta joutuu kirjaamaan Moventakselta olevat saatavat alas. Componenta ei tule selviämään tuosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moventas Gears Oy:n konkurssin jälkeen Componenta joutuu kirjaamaan Moventakselta olevat saatavat alas. Componenta ei tule selviämään tuosta.

        Componentan ostaman Komasin suurimmat asiakkaat ovat Valtra (tehdas kiinni maaliskuun lopusta alkaen koronan takia) ja Moventas Gears (maksuhäiriöitä ja tilinpäätös myöhässä).


    • Anonyymi

      Componenta osti Komasin, joka koostuu:
      * Koneistus (pääasiakkaina Moventas ja Valtra)
      * Takomo (pääasiakkaina Moventas ja Ata Gears)
      * Hydrauliikka (pääasiakkaina Valtra ja Kesla)
      Componenta oli konkurssin partaalla jo ennen Komasin ostoa, mutta Komas antoi kuoleman suudelman.

    • Anonyymi

      Traktorivalmistaja Valtra pysäytti koronvirusepidemian vuoksi traktorituotantonsa maaliskuun lopussa Äänekosken Suolahdessa. Yli kahteen kuukauteen ei CompoKomasin palveluksille ole ollut siis tarvetta noilla nurkilla.

    • Anonyymi

      Q1/2020 Componenta kertoi "2019 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 50,7 Me ja käyttökate 1,6 Me. Componenta odottaa jatkuvien toimintojen liikevaihdon 2020 olevan 65 - 80 Me. Käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena."

      Maaliskuun lopusta alkaen korona pisti Componentan asiakkaiden ovet säppiin, joten eikö pitäisi antaa tulosvaroitus tyyliin "2020 liikevaihto 35-40 miljoonaa ja käyttökate vahvasti pakkasella"?

    • Anonyymi

      Surulliselta näyttää. Fortaco (POH) siellä taas ahkeroi ja myy 0,077 euroon aina, kun joku onneton sattuu laittamaan ostotarjouksen 0,077 euroon.

    • Anonyymi

      Pittääkö toisaalla oleva tieto Componenta Castings Oyn tännään tulleesta maksuhäiriömerkinnästä paekkaansa? Eikös tämän castingin (valupuoli) pitännä olla se syömähammas ja manufacturingin (Komas) se onkelmapesäke? Kylmää kyytiä tulossa.

      • Anonyymi

        Onko tää sitä Juukan murretta🤣


    • Anonyymi

      Valitettavasti pitää paikkansa. Maksuhäiriöt ovat viimeinen askel ennen konkurssia.

    • Anonyymi

      Jälleen 15.6., 26.6. ja 29.6. Asiakastieto ilmoitti "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet". Asiakkaat alkavat karttamaan maksuhäiriöisiä yrityksiä entisestään ja kierre on valmis. Milloin osakkeenomistajat heräävät Componentan jatkuviin maksuhäiriöihin?

    • Anonyymi

      Juuri muutama minuutti sitten tuli jälleen Asiakastiedosta uusi tieto:
      Componenta Castings Oy
      • Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet

      Componentan tilanne taitaa olla enää hiuskarvan varassa.

    • Anonyymi

      2019 Componentalta tuli ilman koronaakin negatiivinen tulosvaroitus 14.3., 25.9. ja 7.11., mutta tänä vuonna (2020) ollaan oltu ihan hiljaa. Osakekurssi kertoo, ettei sisäpiiri usko tähän firmaan.

    • Anonyymi

      Taas tänään tuli uusi mahsuhäiriö Componentalta. Mikähän on rahatilanne, kun näitä tuntuu tulevan useasti:
      Componenta Castings Oy
      • Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet

    • Anonyymi

      2,5 viikon kuluttua karmeus paljastuu. Veikkaan 24.7.2020 päivän päättyessä osakkeen maksavan enää 1-2 senttiä.

    • Anonyymi

      Juu. Kahden viikon päästä (24.7.2020) moni sijoittaja menettää rahansa, kun uskoi näihin Componentan satuihin. Viimeinen sammuttaa valot. Suutarin lapsella ei ole kenkiä.

    • Anonyymi

      Componentan johtoon pätee vanha viidakon sanonta "kaikista ei vain ole johtajaksi".

    • Anonyymi

      Yksi yllä mainituista Componentan suurimmista asiakkaista (Kesla) kertoi tänään alkuvuoden lukunsa. Keslan tilauskanta laski alle puoleen, mikä tulee näkymään Componentan liikevaihdossa tästä eteenpäin: "Tilauskanta kesäkuun lopussa oli noin 8,2 miljoonaa euroa (16,5 miljoonaa euroa 30.6.2019)".

    • Anonyymi

      Eilen Asiakastiedolta tuli taas tieto, että Componenta Castings Oy:n maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet. Erittäin pahalta vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Tarkoitatko, että yhdeksän päivän jälkeen tulee bankrotstvo? Ei ole tullut vastaan pörssilistalta Componentan lisäksi kuin Valoe, joka jättää toistuvasti laskuja maksamatta.

    • Anonyymi

      Eiköhän Componentan valimo toimi jo ensi vuonna tähän aikaan valumuseona. Suurin osa Euroopan valuista tehdään tälläkin hetkellä Turkissa, joten siellä on kapasiteettia ja saadaan valut kolmasosan hinnalla.

    • Anonyymi

      Vähän vaikuttaisi siltä, että koko Componenta on jo luovuttanut vuosi, pari sitten ja kysymys on vaan siitä milloin mennään konkkaan. Vähän surullista, mutta ainakaan johtoon ja viestintään ei ole mitään luottamista.

    • Anonyymi

      Fortacolla (POH) jälleen jäävuorimyynti 0,0722 eurossa, mistä näkyvissä aina perinteinen 5000 osaketta. Fortacollahan oli kesäkuun lopussa vielä myymättä 4 206 866 osaketta, joten saa nähdä tuleeko Fortaco myymään tämän perjantain tulevassa paniikissa loputkin. Edellisen kerran Asiakastiedosta on tullut muutoksia Componenta Castings Oy:n maksuhäiriötietoihin ti 14.7.2020, mikä kertoo hyvin, mitä on tulossa..

    • Anonyymi

      Taas tänään klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".

    • Anonyymi

      Huomenna saadaan Componentan alkuvuoden luvut. Taitaa kakka lentää tuulettimeen ahtopaineella ja huolella.

    • Anonyymi

      Fortaco Osuuspankin (POH) kautta parkkeerasi bussinsa 0,0732 euroon. Fortacolta vielä 4 miljoonaa osaketta kaatumassa laitaan. Jos Fortaco huomisessa paniikissa kaataa koko säkkinsä laitaan, Componentan osake maksaa enää 1-2 senttiä.

      • Anonyymi

        Componentan tappiot sen kun syvenee ja laatuongelmat tiedotteen mukaan jatkuu. Ei ihme, että asiakkaat tilailevat Turkista valunsa, saavat murto-osan hinnalla ja laatukin pitää.


    • Anonyymi

      Syy maksuhäiriöihin selvisi perjantaina julkaistusta katsauksesta, vaikka maksuhäiriöitä ei suoraan mainittukaan: "Katsauskauden lopussa Componenta-konsernin velat olivat yhteensä 43,0 Me (30,9 Me), joista lyhytaikaisia ostovelkoja, siirtovelkoja ja muita velkoja oli 21,0 Me (13,3 Me).".
      Käyttökate oli alkuvuonna H1/2020 1,3 m€:a. Loppuvuosi on yleensä Componentalla heikompi, joten Componenta ennakoi enää "2020 käyttökatteen odotetaan säilyvän positiivisena.". Tuosta on rivien välistä luettavissa, että loppuvuosi H2/2020 olisi menossa käytökatteella mitattuna pakkaselle, joten milläs makselet 21,0 miljoonan euron lyhytaikaisia velkoja, jos et käyttökatteella? Jokainen ymmärtää, mitä saneerauksessa olevalle Componentalle tapahtuisi, jos se ilmoittaisi käyttäkatteen menevän pakkaselle.
      Kirsikkana kakun päälle mainittiin vielä tämäkin, mikä ei varmasti lisää asiakkaisen mielenkiintoa: " myös laatuhaasteista johtunut tuottavuuden heikentyminen".

    • Anonyymi

      Valoen jälkeen pörssin surkein pulju. Kumpikaan ei joulua 2020 tule näkemään.

    • Anonyymi

      Robotti (XTX Markets Limited) osti tänään 180 000 osaketta, joten seuraavaksi se myy saman määrän. Tänään tai viimeistään huomenna mennään 7 sentistä alas, että raikaa. Ensimmäinen 90 000 osakkeen erä ilmestyikin jo myyntilaidalle..

    • Anonyymi

      Sama robotti (XTX) ostanut tänään 174000 osaketta lisää. Tunnetustihan robotti kaataa samat osakkeet aina lähiaikoina laitaan, joten yleisen paniikin lisäksi kaatumassa XTX:n 354000 osaketta laitaan!

    • Anonyymi

      Tänään "pitkästä aikaa" klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".
      Componentan jatkuvat maksuhäiriöt ovat erittäin vakava merkki ja vaikka osake on laskenut viidessä vuodessa jo -92,34 %:a, se hyvinkin todennäköisesti laskee vielä 100 %:a.

    • Anonyymi

      Myyntipaniikkia tulee hämmentämään lisäksi XTX-robotti, joka on ostanut viimeisen kuuden pörssipäivän nettona 491 653 kappaletta Componentan osaketta. Robottihan ostaa ja myy osakkeita lyhyellä pelillä ja yrittää siinä välissä saada voittoa. Nyt XTX-robotille on jäänyt 491 653 osaketta käteen, mitkä pitäisi saada myytyä lähiaikana..

    • Anonyymi

      Fortacolla (POH) jäävuorimyynti 0,0706 eurossa, mistä näkyvissä aina 15000 osaketta kerrallaan. Ei tunnu tuolla hinnalla tekevän kauppansa, joten pian taas myy perinteisesti laidan tyhjäksi 0,068 euroon asti.

    • Anonyymi

      Jälleen eilen klo 19 saatiin Asiakastiedolta tieto: "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet".
      Miten uskallatte omistaa firmaa, joka jättää systemaattisesti laskuja maksamatta?

      Ps. Näköjään eilenkin Fortaco Oy (POH) myi noin 200000 osaketta laitaan, kuten on tehnyt jo pitkään. Fortacohan tietää, miten alalla menee erittäin hyvin. Vielä on miljoonia osakkeita myytävää Fortacolla jäljellä.

      • Anonyymi

        Konkurssi tulloo. Huono johto.


    • Anonyymi

      Tännään taas Asiakastiedolta tuli tietoo, että laskut ovat jääneet Compolta maksamatta. Tilasiko kukaan muu tuota?

    • Anonyymi

      Osakekurssi selvästi laskee ilman tiedotteita, joten olisi jo Componentan aika tiedottaa julkisesti piensijoittajillekin valimonsa maksuhäiriöistä.

    • Anonyymi

      Tämän viikon maanantaina Componentaa tuli myymään Fortacon (POH:in kautta) lisäksi toinenkin isomyyjä (Goldman Sachsin kautta), joka on nettomyynyt tällä viikolla jo -374520 osaketta. Ihmettelen, miksi Componentan valimolla on jatkuvia maksuhäiriöitä, mutta Componenta ei ole tiedottanut asiasta. Isoilla myyjillä näyttää olevan toki tietoa ja he myyvät kilvan. Componentan osake laskee nyt isolla vaihdolla, mikä kertoo yleensä laskun jatkumisesta.

    • Anonyymi

      Componenta osti Komasin Fortacolta ja Capmanilta. Nyt Fortaco myy Componentan osakkeensa pois. Haiskahtaa sisäpiirimyynniltä..

    • Anonyymi

      Jo tutuksi tullut joka maanantainen tieto saatiin Asiakastiedolta taas tänään klo 19:
      "Componenta Castings Oy: Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet"
      Voitte tarkistaa tuon Asiakastiedosta. Krooniset maksuhäiriömerkinnät ovat erittäin harvinaisia pörssifirmaan liittyen ja ovat todella huolestuttavia.

      • Anonyymi

        Näitähän alkaa tulla muutenkin kuin maanantaisin. Eilen klo 19 saatiin seuraava tieto Asiakastiedolta:
        Componenta Castings Oy:
        Yrityksen maksuhäiriötiedot ovat muuttuneet


    • Anonyymi

      Ovat neuvotelleet saneerausvelkojen lykkäystä, silloin mielestäni saneeraus ei etene suunnitellusti.
      Tammi-kesäkuu numeroista voi myös selvästi nähdä ettei Componentalla mene hyvin, olkoon sitten olosuhteen mitkä hyvät. Mikäli isomyyjällä viittaat Fortacoon, niin tiedustathan että CapMan on Fortacon omistaja ja myytävää riittää vielä jonkin aikaa.
      Suosittelen myös tutustumaan CapMan Buyoutin strategiaan ja miettimään miten hyvin Componenta istuu siihen, vai oliko tämä koko Komas/Componenta kauppa vaan helpoin ja vähiten vahinkoa aiheuttava vaihtoehto CapManille päästä Komaksesta eroon?
      Killinsilmälläkin katsoen konkurssi on nyt lähempänä kuin koskaan.

      • Anonyymi

        Componentan valimo voisi säästää laskemalla valimossaan sulatusuunin lämpötilaa tai napsauttamalla sulastusuuni yöksi ja viikonlopuiksi pois päältä.


    • Anonyymi

      HS 28.8.2020: "Toinen neljännes oli erityisen heikko suurimmilla yrityksillä. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, suurten yhtiöiden tilausten hyytyminen näkyy pienemmissä myöhemmin. Todennäköisesti heikko tilauskertymä välittyy kolmannella tai neljännellä vuosineljänneksellä kotimaiseen alihankintaverkostoon".

      Nyt selvisi Componenta Castingin (valimo) ongelmat, sillä Q3 ja Q4 tulevat olemaan entistä synkemmät.

    • Anonyymi

      Q2/2020: "Componenta on pyrkinyt tilanteen hallinnassa parantamaan maksuvalmiuttaan muun muassa lykkäämällä vero- ja eläkemaksuja noin 5,5 Me.".
      Maaliskuussa lykätyt maksut täytyy maksaa elokuun loppuun mennessä, eli viimeistään huomenna. Samalla tavalla täytyy maksaa huhtikuun maksut 30.9. mennessä ja vielä toukokuun maksut 31.10. mennessä. Saa nähdä, miten elo-lokakuun loppujen "tuplamaksujen" kanssa käy. Seurataan tilannetta.

    • Anonyymi

      Iso sisäpiirimyyjä tuuttasi jo 0,0626 euron tason kumoon 166 447 kappaleen osakemällillä (POH). Sisäpiiri tietää tänään erääntyvien maksujen tilanteesta.

    • Anonyymi

      Samat henkilöt ostavat nyt Componentaa kuin ostivat Takomaakin juuri ennen korkurssia.

    • Anonyymi

      Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (6.8.2020):

      Yritysten tilanne juuri nyt:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 3,1%, huono 35,3%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 6,3%, huono 68,8%)

      Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 5,1%, huono 37,3%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 18,8%, huono 56,3%)

      Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 8,2%, huono 42,7%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 31,3%, huono 43,8%)

      Yllä oleva ennakoi kovimman rytinän olevan vasta edessä Componenta Castings Oy:ssä ja Componenta Manufacturing Oy:ssä. Ongelmat näyttävät kasvavan lumipallon lailla lähikuukausina.

      • Anonyymi

        Yllä olevan mukaan ensimmäisenä kyykkää valimo, eli Componenta Castings. Sieltähän niitä jatkuvia maksuhäiriöitä on saatu.


    • Anonyymi

      Entistä synkempi päivitys: Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (7.9.2020):

      Yritysten tilanne juuri nyt:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 4,3%, huono 36,2%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 10,7%, huono 39,3%)

      Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 6,0%, huono 42,0%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 21,4%, huono 32,1%)

      Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 10,6%, huono 48,3%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 25,0%, huono 32,1%)

    • Anonyymi

      Componenta Främmestad AB
      Ulosottomenettelyssä todettu varattomuus tai muu este

    • Anonyymi

      Näytti syyskuussa ex-tj aloittaneen myynnit ahtopaineella.

    • Anonyymi

      CapManin hallinnoimat rahastot ja Leverator Oy ovat myyneet tänään 5.10.2020 tehdyllä kaupalla kaikki omistamansa yhteensä 36 685 788 kpl Componenta Oyj:n osaketta Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n ja Etra Capital Oy:n johtamalle sijoittaryhmälle hintaan 0,04 euroa/osake.

    • Anonyymi

      Componentan osake on tällä hetkellä 0,04 euron arvoinen, jota piensijoittajat eivät ole näköjään vielä huomanneet.

    • Anonyymi

      Componentan osakkeella on edelleen lainoitusasteena osassa välittäjiä 20-45 %:a, joka viimeistään nyt tulee laskemaan 0 %:in, kuten tapahtui Finnairille ja Stockmannille. Pakkomyyntejä luvassa.

    • Anonyymi

      Nyt on lopun alkua:
      5.10.2020 Työ- ja elinkeinoministeriö synkkääkin synkempänä:
      "Metalliteollisuuden tilaukset laskivat 31,7 % vuodentakaisesta."

    • Anonyymi

      Tämä on samanlainen kuolleenkissan pomppu kuin huhtikuussa 2020, jolloin Componentan osake nousi kolmessa päivässä 6,3 sentistä 9,6 senttiin ja siitä sitten lasketeltiin viime maanantain 5 senttiin. Totuus on se, ettei Componenta tee, eikä tule tekemään positiivista liikevoittoa, eikä edes positiivista käyttökatetta.

      • Anonyymi

        Kyösti Kakkonen nostaa Compon osakkeen puolessa vuodessa euroon.


      • Anonyymi

        Tuliko Tulikivi-trollilla hätä kun kurssi vaan nousee vaikka herra yrittää ympäri nettiä puhua kurssia laskuun😂

        Hyvät massit olis tehny ku viime viikolla olis tätä pörssirakettia ostanut


    • Anonyymi

      Todella heikot luvut ja entistä heikompaa luvassa 3 kk:n kuluttua: Teknologiateollisuuden koronapulssi –jäsenkyselyn tulokset (23.10.2020):

      Yritysten tilanne juuri nyt:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 2,6%, huono 37,0%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 3,7%, huono 59,3%)

      Yritysten arvio tilanteesta 1 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 4,9%, huono 42,3%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 11,1%, huono 63,0%)

      Yritysten arvio tilanteesta 3 kk:n kuluttua:
      Kone- ja metalliteollisuus (erittäin huono 8,2%, huono 49,2%)
      Metallien jalostus (erittäin huono 18,5%, huono 55,6%)

    • Anonyymi

      Componenta
      Heinä-syyskuu iiketulos oli -0,9 Me
      Tammi-syyskuu liiketulos oli -2,5 Me
      Sarja-osakeantajat, kuten Componenta ovat asia erikseen. Niissä mennään sarjassa pieleenkin.

    • Anonyymi

      Componentan antirahat on syöty maaliskuussa 2021 ja sen jälkeen edessä on pääomalainoja pääomistajakelmikolle tai konkurssi. Molemmat ovat pienomistajien kannalta huono juttu.

    • Anonyymi

      Tappiota tulee kvartaalista toiseen. Piensijoittajaa viedään kuin litran mittaa. Laskuvara edelleen 100 prosenttia.

    • Anonyymi

      Suutari saa suhteettoman ison palkan joka vuosi ja piensijoittaja joutuu sijoittamaan antiin, jos toiseenkin. Ei reilua, ei jatkoon.

    • Anonyymi

      Totta puhut. Samat miehet laittavat rahaa tähän kankkulan kaivoon kuin laittoivat Takomaan, joka meni konkurssiin.

      • Anonyymi

        Niinpä näkyy. Jotkut eivät opi koskaan.


    • Anonyymi

      Componenta -9,12% tänään. Tällaisia pudotuksia pari viikkoa, niin jouluna ollaan nollassa.

    • Anonyymi

      Tyypillistä Suutaria on tehdä osakeantia osakeannin perään, kuten nyt Componentassa nähdään. Itse olen sitä mieltä, että osakeantia ei pidä tehdä kuin kerran kvartaalissa, mikä tarkoittaa perheyhtiössä kerran 25 vuodessa.
      Componenta on tehnyt viimeisen 12 kuukauden aikana 71 m€:a liikevaihtoa ja tilauskannan lasku -17,9 %:a ennakoi liikevaihdon laskevan noin 58 m€:on. Hyvänäkin aikana Componenta kykenee maksimissaan 1-2 %:n liikevoittoon, eli 0,6-1,2 m€:on. En ymmärrä, miksi Componentan osake maksaa edelleen yli 1-2 sentin (markkina-arvo olisi 5-10 m€:a). Kun 50 osaketta tullaan yhdistämään yhdeksi, muuttuisi 1-2 senttiä 0,50-1,00 euroksi. Kuvaavaa Componenta-keskustelussa on, ettei lisäkseni juuri muut pohdi Componentaa lukuina.

      • Anonyymi

        "Kuvaavaa Componenta-keskustelussa on, ettei lisäkseni juuri muut pohdi Componentaa lukuina."

        Onko tähän keskusteluun juuri muut osallistunutkaan kuin sinä?:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuvaavaa Componenta-keskustelussa on, ettei lisäkseni juuri muut pohdi Componentaa lukuina."

        Onko tähän keskusteluun juuri muut osallistunutkaan kuin sinä?:D

        Sori jäi heittomerkit laittamatta tuohon keskustelu-sanaan. Monologi tää lanka on


    • Anonyymi

      Tänään Componenta kävi jo 5,3 sentissä. Kukaan ei tätä konkurssikandidaattia halua. Tappiota tekee ja mennee konkurssiin Moventaksen kanssa samaan aikaan.

    • Anonyymi

      Componenta voi mennä konkurssiin tai sitten ei, näyttää kitkutelleen jo vuosikausia. Itse ostin tuhat osaketta vähän aikaa sitten. Rahaa siihen kului jokunen kymppi. Lottokuponkia parempi sijoitus kuitenkin. Jos vaikka tunnelin päässä olisikin valoa?

    • Anonyymi

      Pelkään pahasti Componentan konkurssia keväällä, jos ei hallituksen puheenjohtaja vaihdu.

    • Anonyymi

      Componentan suurin asiakas (Moventas Gears Oy) teki jo ennen koronaakin (2019) -28,1 miljoonaa euroa tappiota omavaraisuuden ollessa -1 %:a (koko oma pääoma menetetty). Ilman uutta antia Moventas ajautuu maksukyvyttömyyteen, Componentalle koituisi miljoonien alaskirjaukset ja dominoefekti olisi valmis.

    • Anonyymi

      Suutarilla oli 2020 marraskuussa 2 499 000 Componentan osaketta. Hän merkitsi osakeannissa vain 615 300 osaketta lisää ja jätti merkitsemättä 1 883 700 neljän sentin hintaista osaketta. Suutarin mielestä Componentan osake ei siis ole edes neljän sentin plus merkintäoikeuden hintainen.

      • Anonyymi

        Joku isomaha myy Tulikiveä ahtopaineella tänään myi 1000 000 kpl Tulikiven lappuloita ja kurssi valahti 20rosenttia pakkaselle meneekö huomenna saman verran vaiko enemmän?kuka on isomaha, Elo , Fennia,Ilmarinen vai kulttuuri rahasto? Myytävä ei lopu ihan heti .meneekö kurssi takas 0,15 e siltä näyttää???


    • Anonyymi

      Kun Moventas ei suoriudu velvotteistaan, Componentalle tulee lähes 10 miljoonaa alaskirjattavaa.

      • Anonyymi

        Metallialaa odottaa kaikkien aikojen konkurssivyöry kun koronan takia tehty suojakausi päättyy 31.1.2021 – jopa tuhansien konkurssihakemusten patoutuma purkautumassa helmikuussa 2021.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metallialaa odottaa kaikkien aikojen konkurssivyöry kun koronan takia tehty suojakausi päättyy 31.1.2021 – jopa tuhansien konkurssihakemusten patoutuma purkautumassa helmikuussa 2021.

        Teknologiateollisuuden koronapulssikyselyhän kertoi, että kone- ja metallialalla menee firmoilla todella surkeasti ja 3 kk:n kuluttua vielä surkeammin.
        Haaveet kaatuu, niinä nousemaan ei saa. Mitä siitä itselleni sain kun hyvää tahdoin tehdä vain en tarinaani uudestaan voi kirjoittaa vaikka tahtoisinkin mitään takaisin en saa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teknologiateollisuuden koronapulssikyselyhän kertoi, että kone- ja metallialalla menee firmoilla todella surkeasti ja 3 kk:n kuluttua vielä surkeammin.
        Haaveet kaatuu, niinä nousemaan ei saa. Mitä siitä itselleni sain kun hyvää tahdoin tehdä vain en tarinaani uudestaan voi kirjoittaa vaikka tahtoisinkin mitään takaisin en saa...

        Kiitos tiedosta. Näyttää Componentan tilinpäätöstiedote julkaistavan 26.02.2021. Radiohiljaisuus ei enteile hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Näyttää Componentan tilinpäätöstiedote julkaistavan 26.02.2021. Radiohiljaisuus ei enteile hyvää.

        Componentan tilauskantahan oli viimeksi -18%, mikä tietää erittäin synkkää tilinpäätöstiedotetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componentan tilauskantahan oli viimeksi -18%, mikä tietää erittäin synkkää tilinpäätöstiedotetta.

        Onnittelut Tulikiven talousjohtajalle joka antoi ensin posarin ja myi sen jälkeen laitaan miljoona Tulikiven osakettaan. Kyllä nyt naurattaa matkalla pankkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnittelut Tulikiven talousjohtajalle joka antoi ensin posarin ja myi sen jälkeen laitaan miljoona Tulikiven osakettaan. Kyllä nyt naurattaa matkalla pankkiin.

        Jäikö Tulikiven lappuja minkä verran talousjohtajalla salkkuun jäikö toiset miljoona lappua???milloinhan ne kaatuu laitaan ahtopaineella ja vuorovedolla ???


    • Anonyymi

      Componentan piti maksaa annista saaduilla rahoillaan saneerausvelkojaan heti alkuvuodesta, mutta eipä ole maksanut. On tainnut mennä rahat tappiohin.

    • Anonyymi

      Eiköhän Componentan antirahat mene johdon palkkoihin ja valimoiden tyhjäkäyntiin. Syyskuun 2020 lopussa Componentalla oli 582 työntekijää. Tilauskanta on niin alhainen tuohon työntekijämäärään nähden, että moni pyörittelee vain peukaloitaan ja palkka juoksee.

      • Anonyymi

        Milloin talousjohtaa myy loputkin osakkeensa??? Kannattaa ensin antaa posari että kurssi vähän nousee mutta kyllähän talousjohtaja sen näyttää tietävän,,,,?
        Edes talousjohtaja ei luota yhtiönsä kykyyn selviytyä velvoitteistaan,,,, Myy kun talousjohtajakin myy,,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin talousjohtaa myy loputkin osakkeensa??? Kannattaa ensin antaa posari että kurssi vähän nousee mutta kyllähän talousjohtaja sen näyttää tietävän,,,,?
        Edes talousjohtaja ei luota yhtiönsä kykyyn selviytyä velvoitteistaan,,,, Myy kun talousjohtajakin myy,,,,,

        Miten Componentalla voi olla yhä noin 600 työntekijää? Tuolla määrällä ei voi tehdä kuin tappiota. Melkein viidenneksen laskenut tilauskanta tulee näkymään Componentan tilinpäätöstiedotteessa negatiivisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten Componentalla voi olla yhä noin 600 työntekijää? Tuolla määrällä ei voi tehdä kuin tappiota. Melkein viidenneksen laskenut tilauskanta tulee näkymään Componentan tilinpäätöstiedotteessa negatiivisesti.

        Tuleekohan Componenta taas kikkailemaan satunnaisilla erillä? Eihän vuodesta toiseen olevat satunnaiset erät ole enää satunnaisia, vaan jatkuvia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan Componenta taas kikkailemaan satunnaisilla erillä? Eihän vuodesta toiseen olevat satunnaiset erät ole enää satunnaisia, vaan jatkuvia.

        Jos omistaisin Compoa, voisi olla jännäkakka pöksyssä tilinpäätöstiedotetta odotellessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos omistaisin Compoa, voisi olla jännäkakka pöksyssä tilinpäätöstiedotetta odotellessa.

        Eihän Componentasta pääse edes eroon, vaihto 3 kappaletta osakkeita tässä vaiheessa päivää.


    • Anonyymi

      Heittäisivät nyt sen Suutarin pois sieltä hallituksesta. Suutari vie tämän firman konkkaan.

      • Anonyymi

        Selvästi Componentan kurssi säikähti Martelan surkeasta tilinpäätöstiedotteesta ja aiheesta. Vähintään vastaava liukumäki tiedossa Componentan rapsan kohdalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvästi Componentan kurssi säikähti Martelan surkeasta tilinpäätöstiedotteesta ja aiheesta. Vähintään vastaava liukumäki tiedossa Componentan rapsan kohdalla.

        Kontalleenhan Componenta menee elleivät saa vaihdettua johtoaan ja hallitustaan heti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontalleenhan Componenta menee elleivät saa vaihdettua johtoaan ja hallitustaan heti.

        Compon piti maksaa antirahoillaan itsensä pois saneerauksesta, mutta onko nuokin rahat jo syöty päivittäisiin tappioihin, kun ei mitään kuulu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Compon piti maksaa antirahoillaan itsensä pois saneerauksesta, mutta onko nuokin rahat jo syöty päivittäisiin tappioihin, kun ei mitään kuulu?

        Suutari vei antiin osallistuneita kuin pässiä narussa. Uudetkin rahat on tuhlattu tappiolliseen toimintaan.


    • Anonyymi

      Susselle riittää oman tilin pullistuminen. Ei siinä muut sijoittajat kiinnosta.

      • Anonyymi

        Voisin löydä vetoa, että huomennakin raportissa lukee "jatkuvien toimintojen tulos". Vuodesta toiseen Componenta siivoaa tappiot satunnaiseriin, jotka eivät siis ole oikeasti satunnaiseriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisin löydä vetoa, että huomennakin raportissa lukee "jatkuvien toimintojen tulos". Vuodesta toiseen Componenta siivoaa tappiot satunnaiseriin, jotka eivät siis ole oikeasti satunnaiseriä.

        Noinhan se menee. Jengi iloitsee Componentan yhden päivän noususta, vaikka tänään taas lasketaan. Eilinen oli kuolleen kissan pomppu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinhan se menee. Jengi iloitsee Componentan yhden päivän noususta, vaikka tänään taas lasketaan. Eilinen oli kuolleen kissan pomppu.

        Viimeisellä kvartaalilta rahavirtakin miinuksella. Alkuvuodesta Compo joutuu keräämään taas aika varmasti lisää rahaa omistajilta:
        Liiketoiminnan rahavirta oli -0,6 Me (-0,6 Me).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeisellä kvartaalilta rahavirtakin miinuksella. Alkuvuodesta Compo joutuu keräämään taas aika varmasti lisää rahaa omistajilta:
        Liiketoiminnan rahavirta oli -0,6 Me (-0,6 Me).

        -4,34% tänään. Maanantaina puhkaistaan 3 euroa alaspäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -4,34% tänään. Maanantaina puhkaistaan 3 euroa alaspäin.

        Componentan suurasiakkaalla Moventas Gearsilla tämän kuun loppuun saakka aikaa palauttaa tilinpäätös. Tuleeko alaskirjauksia Componentalle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Componentan suurasiakkaalla Moventas Gearsilla tämän kuun loppuun saakka aikaa palauttaa tilinpäätös. Tuleeko alaskirjauksia Componentalle?

        19.3.2021: Karhulan Valimo on hakeutunut konkurssiin. Seuraavaksi Componenta


    • Anonyymi

      Alkuviikosta Turkin liira halpeni noin kymmenellä prosentilla dollaria vastaan. Siinä heikkeni samalla Componentan kilpailukyky 10 prosenttia.

    • Anonyymi

      Karhulan Valomo antoi alkusysäyksen. Seuraavana sammutetaan valot Componentalta.

    • Anonyymi

      Askar Karimin ja Martyn Adrian Lavan jättivät Componentan suurimman asiakkaan Moventas Gearsin hallituksen maaliskuussa ja maaliskuussa vaihtui myös Moventas Gearsin tilintaskastaja. Ei hyvältä kuulosta.

    • Anonyymi

      Mikäs sen kurssin noin ykskaks pompautti ylöspäin?

    • Anonyymi

      Kuolleen kissan pomppuhan se oli Componentalla. Kannattaa katsoa Componentan suurimman asiakkaan (Moventas Gears) lukuja vaikka Asiakastiedosta, niin koko karmeus paljastuu.

    • Anonyymi

      Componenta tänään -9,65%. Kuolleen kissan pomppu päättyi ja matka kohti lattiaa jatkuu.

    • Anonyymi

      Ja tänään taas nousua.

    • Anonyymi

      Eläpäs puhu höpöjä, Componenta tänään -1,35%. Vakavasti ottaen, Componentan suurimmalla asiakkaalla (Moventas Gears) on lain mukaan huhtikuun 2021 loppuun asti aikaa saada tilinpäätöksensä ulos. Jännäksi menee...

      • Anonyymi

        Ja nousu jatkuu.


      • Anonyymi

        Kuollut kissa pomppii vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuollut kissa pomppii vaan.

        Lain mukaan 13 päivää Componentan suurimmalla asiakkaalla (Moventas Gears) aikaa saada tilinpäätös ulos. Moventas Gearsin hallituspaot ja tilintarkastajan vaihtuminen eivät enteile hyvää.


    • Anonyymi

      EIpä tullut huhtikuun loppuun mennessä Moventas Gears Oyn tilinpäätöstä, joten nyt viranomainen joutuu toimimaan. En yhtään ihmettele, miksi kaksi CompoKomasin hyvin asioista perillä olevaa sisäpiiriläistä (Nikula ja Jämsen) laittoivat Componentan osakkeita myyden huhtikuussa...

    • Anonyymi

      Componenta osti Komasin, jonka suurin asiakas on Moventas Gears Oy. Käyttökate syöksyi pimeyteen jo ennen koronaa ja korona ei ainakaan parantanut tilannetta tällä alalla:
      Käyttökate%
      2017 8,1%
      2018 -1,5%
      2019 -4,3%
      Nyt sitten Moventas Gears Oy on jättänyt koronavuoden 2020 tilinpäätöksen kokonaan antamatta. Lain mukaan tilinpäätös täytyy jättää 4 kk:n kuluessa tilikauden päättymisestä. Virre.fi-palvelusta sen sijaan näkee, että viime aikoina Moventas Gears Oy on vaihtanut hallituksen jäseniään ja tilintarkastajaa, joka yleensä kertoo siitä, että konkurssi on hyvin lähellä. Milloin Componenta antaa pörssitiedotteen asiaan liittyen?

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Tänään saadaan Componentalta osavuosikatsaus, joka ollee järkyttävää luettavaa. Tietysti Componenta meikannee tulosta piilottamalla tappioita satunnaiseriin, kuten yleensä. Tapaavat puhua Componetalla "jatkuvat toiminnot", vaikka rehellistä olisi lopettaa satunnaisilla kikkailu. Puolalaiset tekevät valut puoleen hintaan ja turkkilaiset kolmasosan hintaan verrattuna Componentaan, joten Componentan tarina on ohi.

    • Anonyymi

      No jokos se firma on kaatunut. Kyllä konkurssi Marin saa senkin konkurssiin.
      Konkurssi sannalla on vankka kokemus nuoresta iästä huolimatta.
      Vihreä siirtymä on tuotemerkki, uusi normaali. Tuhannet yritykset menevät konkurssiin, aina kun vihreäaalto pyihkäisee.

    • Anonyymi

      Konkurssi Marin lähtee huippukokoukseen ulkomaille lentää ykkösluokassa, yksityisellä lennolla, en tiedä tuleeko mukaan Tytti Yli-Viikarikin, haistattamaan ja kiroilemaan ja hävetyttämään.

    • Anonyymi

      Tällaiset valimot siirtyvät punavihreiden toimesta ensimmäisinä pois Suomesta. Puolassa tehdään valut puoleen hintaan ja Turkissa kolmasosa hintaan. Puolassa ja Turkissa eivät punavihreät ole vallassa.

    • Anonyymi

      Liekö Suutari tehnyt yhdessä asiassa pörssihistoriaa, nimittäin firman heikossa johtamisessa:
      Componenta
      3 v -39,49%
      5 v -79,52%

    • Anonyymi

      Osake sukeltaa.
      Taitaa tulla noutaja...?

    • Anonyymi

      Komasin suurin asiakas (Moventas Gears Oy) ei ole edelleenkään saanut 2020-tilinpäätöstään julkaistua, vaikka laki sitä vaatii. Nyt on suuret ongelmat Moventaksella ja sitä kautta Componentalla.

    • Anonyymi

      Nimi on enne. Componenta jäi Suutariksi ja viimeinen sammuttaa valot.

    • Anonyymi

      Säästin pitkän pennin vinkeilänne, kun en tähän turskatehtaaseen lähtenyt mukaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Componenta on huomannut, miten Valoe pystyy pyörittämään kuolonkierrerahoittajien avulla liiketoimintaa vuodesta vuosikymmeneen. Nyt Componenta siirtyy samaan malliin, eli homma toimii näin:
      1. nostetaan rahaa kuolonkiellerahoittajalta
      2. kuolonkierrerahoittaja saa osakkeita nykyistä osakekurssia halvemmalla
      3. Kuolonkierrerahoittaja myy osakkeet laitaan
      4. Palaa kohtaan 1.

      Saa nähdä, onko Componenta jälleen senttiosake ennen kuin lumi on tämän vuoden syksyllä maassa. Jos omistat, suosittelen katsomaan Valoen kurssikäyrää ja tekemään johtopäätökset.
      https://www.componenta.com/sijoittajat/porssitiedotteet/?releaseid=4005061

    • Anonyymi

      Isot pojat saivat tiedon kuolonkierrerahoittajasta ennen muita ja kerkesivät myydä osakkeen viime viikkoina 4,2 eurosta 3,2 euroon.

      Harri Suutari, Kyösti Kakkonen ja Erkki Etola ovat nostaneet kädet pystyyn Componentan kanssa, eivätkä enää halua sijoittaa rahaa tähän kankkulan kaivoon. Muuten ei kukaan kuolonkierrerahoittajaan turvaudu. Ensilumilla Componenta senttikerhossa.

    • Anonyymi

      Tänäänkin Componentassa sisäpiiri syöttää nätisti turskaa piensijoittajille. Joku sitten paniikissa ostaa pari osaketta ostolaidasta ja sama uudestaan. Miten käy, kun Nordnet huomaa Componentan surkean taloudellisen tilan ja kuolonkierrerahoittajan käyttämisen? Voi laskea Componentan lainoitusaste Nordnetillä 20 prosentista nollaan.

    • Anonyymi

      Oho, eiköhän tuo Componentan lainoitusaste tule tippumaan lähiaikoina. Siinä tulevat olemaan piensijoittajat ihmeissään pakkomyynteineen.

      Componentan kuolonkierrerahoitus tulee tekemään sille saman, mitä kuolonkierrerahoitus on tehnyt Valoelle (osake 5v -95,16%).

    • Anonyymi

      Componenta kertoi tänään uudesta lakiasiainjohtajasta "edeltäjän siirryttyä toisen työnantajan palvelukseen". Tuo kuulostaa Componentan lopun alulta, kun jo lakimiehetkin jättävät uppoavan laivan. Mahdollinen konkurssi kun näyttäisi ikävältä CV:ssä.

    • Anonyymi

      Tämän aamun Componentan Q2/2021-katsauksessa kierreltiin ja kaarreltiin konkurssikandidaatti Moventas Gearsin ympärillä, mutta firman nimeä ei mainittu. Componenta ei tule kestämään Moventas Gearsin kaatumista:

      "Componentalla on yksi merkittävä asiakas, jonka osuus jatkuvien toimintojen liikevaihdosta ylittää 10 %. Asiakkaan osuus konsernin liikevaihdosta on 24,1 % (19,5 %)."

    • Anonyymi

      Tuolla uusimmassa Q2-raportissahan tuo sanottiin: "Konserni rahoittaa liiketoimintaansa myös myyntisaamisten ei-sitovilla factoring-järjestelyillä."
      Siellä on ilmeisesti Moventas Gears jättänyt laskut pystyyn ja nyt sitten rahoitusyhtiö yrittää periä myyntisaatavia. Ei hyvältä näytä. Suurimmalle asiakkaalle (Moventas Gears, omavaraisuus -15%) pitäisi tehdä töitä, mutta samalla pitäisi saada kyseiseltä Moventas Gearsilta rahat tehdystä työstä.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta. Taidan myydä Componentat pois.

    • Anonyymi

      Edelleen eläkeikäinen Suutari on puikoissa Componentassa. Valta turmelee ja vie Componentan konkurssiin. Suutarille riittää oma iso palkka ja palkkiot. Surullista.

    • Anonyymi

      Suurin asiakas nurin ja Compo perässä?

      • Anonyymi

        Ihme juttu Nordea Ostanut lisää osakkeita vaikka sinä olet varma konkasta. Kuitenkin kaikki luvut H1;sellä hyvät ja tilauskirjakin on paisunut kivasti. Paljonko olet tällä positiolla hävinnyt?

        Avainluvut

        1-6/2021 1-6/2020 Muutos 1-12/2020
        Liikevaihto, jatkuvat toiminnot, Te 43 468 36 730 18,3 % 70 040
        Käyttökate, jatkuvat toiminnot, Te 3 290 1 337 146,0 % 3 750
        Liiketulos, jatkuvat toiminnot, Te 358 -1 623 -2 034
        Liiketulosmarginaali, jatkuvat toiminnot, % 0,8 -4,4 -2,9
        Tulos rahoituserien jälkeen, jatkuvat toiminnot, Te 229 -2 306 -3 489
        Katsauskauden tulos, jatkuvat toiminnot, Te 146 -2 312 -3 175
        Katsauskauden tulos sisältäen lopetetut toiminnot, Te 146 -2 312 -949
        Laimentamaton osakekohtainen tulos, e* 0,02 -0,49 -0,20
        Laimennettu osakekohtainen tulos, e* 0,02 -0,49 -0,20
        Liiketoiminnan rahavirta, jatkuvat toiminnot, Te 4 329 6 434 -32,7 % 6 355
        Korollinen nettovelka, Te** 1 263 6 084 -79,2 % -2 584
        Nettovelkaantumisaste, % 5,2 44,5 -10,8
        Oman pääoman tuotto, % 1,2 -31,2 -5,8
        Sijoitetun pääoman tuotto, % 5,5 -11,6 0,7
        Omavaraisuusaste, % 39,1 24,1 37,3
        Bruttoinvestoinnit sis. taseeseen kirjattujen vuokrasopimusten osuuden, jatkuvat toiminnot, Te 957 3 108 -69,2 % 5 134
        Konsernin saneerausvelat 3 608 11 653 -69,0 % 10 694
        Henkilöstö kauden lopussa ml. vuokratyövoima, jatkuvat toiminnot 596 587 1,6 % 574
        Henkilöstö keskimäärin kauden aikana ml. vuokratyövoima, jatkuvat toiminnot 586 596 -1,6 % 589
        Tilauskanta, jatkuvat toiminnot, Te 11 954 8 289 44,2 % 9 536


    • Anonyymi

      Q2-raportissahan tuo sanottiin selvällä suomenkielellä: "Konserni rahoittaa liiketoimintaansa myös myyntisaamisten ei-sitovilla factoring-järjestelyillä."
      Siellä on ilmeisesti Moventas Gears jättänyt laskut pystyyn ja nyt sitten rahoitusyhtiö yrittää periä myyntisaatavia. Ei hyvältä näytä. Suurimmalle asiakkaalle (Moventas Gears, omavaraisuus -15%) pitäisi tehdä töitä, mutta samalla pitäisi saada kyseiseltä Moventas Gearsilta rahat tehdystä työstä. Alaskirjauksia tulossa..

    • Anonyymi

      Eli paljonkos olet tappiolla. Katkeruutesi on niin kovaa mutta koita kestää. En millään usko, että Nordea ostaa lisää jos on konkkaan menossa.

    • Anonyymi

      Kun Componentan suurin asiakas Moventas Gears kaatuu, Componentalle tulee samalla isot alaskirjaukset ja suuri lovi liikevaihtoon ja tilauskantaan. Se on sitten kylmää kyytiä.

    • Anonyymi

      Suutarin syy tämä on. Sama ikämies puikoissa vuodesta toiseen. Tuntuu, että häntä vain oma iso palkka kiinnostaa. Componentan tilanne on todella heikko.

    • Anonyymi

      Iso-Nordea siellä kaatanut koko päivän osaketta laitaan. Onko Kakkonen, Etola vai kenties itse Suutari jättämässä laivan.

    • Anonyymi

      Componenta tulee kaatumaan Moventaksen mukana. Q2-raportissahan tuo sanottiin selvällä suomenkielellä: "Konserni rahoittaa liiketoimintaansa myös myyntisaamisten ei-sitovilla factoring-järjestelyillä."
      Siellä on ilmeisesti Moventas Gears jättänyt laskut pystyyn ja nyt sitten rahoitusyhtiö yrittää periä myyntisaatavia. Ei hyvältä näytä. Suurimmalle asiakkaalle (Moventas Gears, omavaraisuus -15%) pitäisi tehdä töitä, mutta samalla pitäisi saada kyseiseltä Moventas Gearsilta rahat tehdystä työstä. Alaskirjauksia tulossa..

    • Anonyymi

      Componentan Q2/2021-katsauksessa kierreltiin ja kaarreltiin konkurssikandidaatti Moventas Gearsin ympärillä, mutta firman nimeä ei mainittu. Componenta ei tule kestämään Moventas Gearsin kaatumista:

      "Componentalla on yksi merkittävä asiakas, jonka osuus jatkuvien toimintojen liikevaihdosta ylittää 10 %. Asiakkaan osuus konsernin liikevaihdosta on 24,1 % (19,5 %)."

    • Anonyymi

      Vuonna 2020 Componenta maksoi energiasta 2,83 miljoonaa euroa. Kaksinkertaistaako sähkön hinnan tuplaantuminen Componentan energiakulutkin?

      "Konsernin hyödykeriski muodostuu sähkön ja raaka-aineiden hintariskistä. Vuonna 2020 Componentan kokonaisenergiankäyttö oli 61,7 GWh. Componentan valimoissa raaka-aineen sulatus ja sulan kuumanapito kuluttavat paljon energiaa, minkä vuoksi Componenta on suuri energiankäyttäjä. Mahdollisella paikallisella energian hinnan nousulla tai energiankäytön verotuksen kiristymisellä voi olla huomattavia vaikutuksia Componentan toimintaedellytyksiin."

    • Anonyymi

      Nyt rupeaa näyttämään paremmalta. Ostohousut jalkaan ja kaupoille kun halvalla saa

    • Anonyymi

      Näköjään ainakin Komasin entinen toimitusjohtaja on jotain huomannut, kun lähti myymään Componentan osakkeitaan. Hän jos joku tietää, mitä tekee. 16.5.2019 Componenta ilmoitti ostavansa Komasin.

      Componentalla oli 5.11.2021 webcast, mikä löytyy firman sijoittajanettisivuilta. Lopussa oli kysymysosia, mutta kukaan ei kysynyt tässä ketjussa olevia asioita: Ei sanallakaan mainintaa konkurssin partaalla huojuvasta Moventas Gearsista ja siitä, paljonko Componentalla on saatavia siltä. Ei myöskään mainintaa siitä, miksi Componenta joutuu kierrättämään saatavat factoring-rahoituksen kautta.

      Kauppalehden toimitus kiteytti asian perjantaina: "Componentan tulos jälleen tappiolla".

    • Anonyymi

      Componenta tekee tappiota tappion perään, vaikka on nousukausi. Ei ihme, että Componentan ostaman Komasin entinen toimitusjohtaja myy Componentan osakkeitaan.

    • Anonyymi

      Samat valut tehdään kolmasosan hintaan Puolassa ja Turkissa, joten kyyti on Componentalle kylmää.

    • Anonyymi

      Patentti- ja Rekisterihallitus on laittanut Motentas Gears Oy:n selkä seinää vasten. Motentas Gearsin koko oma pääoma on menetetty, joten rahaa tulisi löytyä jostain pian tai viimeinen sammuttaa valot ja Componentalle seuraa miljoonien eurojen alaskirjaukset. Tänään PRH ilmoitti:
      Nimi Moventas Gears Oy
      19.11.2021 Korjauskehotus lähetetty
      Lähde: Virre -nettisivu

    • Anonyymi

      Eikös Suutari haaveillut juuri 500 miljoonan liikevaihdosta, vaikka edellisen 12 kuukauden liikevaihto on ollut 79,5 m€? Componenta nielaisi ensin Moventas Gearsin alihankkijan (Komas), joten eihän seuraavaksi hankinnassa ole kaikkien tappiopesien äiti, eli Moventas Gears? Näin ei tarvitsisi vielä tunnustaa, paljonko Componentalla on saatavia Moventas Gearsilta. Helpointa olisi tunnustaa, että nuo hommat on halvinta tehdä Turkissa, jonka liira halpenee tälläkin hetkellä silmissä. Edelleenkin Patentti- ja Rekisterihallituksen Virre -palvelussa lukee Moventas Gearsin kohdalla "Korjauskehotus lähetetty". Miten Moventas Gears aikoo saada oman pääomansa positiiviseksi?

    • Anonyymi

      Tasan kuukausi mennyt, eikä Moventas Gears Oy ole hoitanut Patentti- ja Rekisterihallituksen korjauskehotusta. Täytyykin musituttaa tiistaina PRH:ta, että alkaisivat toimiin tuon kanssa.

      "Moventas Gears Oy Muutosilmoitus 05.11.2021 Korjauskehotus lähetetty"

    • Anonyymi

      Edelleen Componentan suuri konkurssin porteilla huojuva asiakas (Motentas Gears) ei ole korjauskehotukseen vastannut, eli kukaan ei halua nostaa omaa pääomaa positiiviseksi (Katso PRH:n sivut):
      "Korjauskehotus lähetetty"
      Dominot kaatuvat.

    • Anonyymi

      Moventas Gears kaatuu ja Componenta perässä.

    • Anonyymi

      Korkea sähkön hinta tuo muutaman miljoonan tappiota lisää 2021. Ei ihme, että Komasin entinen johtaja myy pää märkänä Componentan osaketta.

    • Anonyymi

      Käsittämätön ketju loputtomien tuhon maalailuineen. Katkera kirjoittaja lienee joku, joka ei myynyt omistuksiaan ajoissa.

    • Anonyymi

      Komasin entinen tj siellä myy pää märkänä, kun tietää firman menevän konkurssiin päivänä minä hyvänsä.

    • Anonyymi

      Samaa katsoin. Vielä 117 475 osaketta Komasin entisellä pomolla myymättä. Hänellähän on hyvin tiedossa Turkin liiran romahdus, sähkön hinnan todella kova nousu ja suuren asiakkaan (Moventas Gears) kassakriisi.

    • Anonyymi

      * Componenta meni ostamaan konkurssikypsän Komasin, jonka suurin asiakas on konkurssikypsä Moventas Gears Oy (koko oma pääoma menetetty, omavaraisuusaste -15%, tappio -11,7 m€). Moventas Gearsilla jopa käyttökate on miinuksella, eli edes isojen lainojen korkoja ei pystytä maksamaan, investonneista puhumattakaan. Sopivasti ennen konkurssia vaihdettiin koko Moventas Gearsin hallitus, ettei entisten hallituslaisten CV tahriinnu. 1.7.2021 Componenta ilmoitti lakiasiainjohtajansa siirrymisestä toisen työnantajan palvelukseen...
      * Montako miljoonaa euroa saatavia Componentalla on Moventas Gearsilta?
      * Componentan puikoissa yhä eläkeikäinen henkilö
      * Componenta palkitsee johtoaan optioilla huonosti tehdystä työstä.
      * Componenta teki sopimuksen kuolunkierrerahoittajan (Global Corporate Finance LLC) kanssa Valoen tyyliin. Kuolonkierrerahoittajan käyttö kertoo siitä, ettei Componenta näe enää omalla bisneksellään mitään arvoa. Harri Suutari, Kyösti Kakkonen ja Erkki Etola ovat nostaneet kädet pystyyn Componentan kanssa, eivätkä enää halua sijoittaa rahaa tähän kankkulan kaivoon. Muuten ei kukaan kuolonkierrerahoittajaan turvaudu. Nyt enää kupataan johdolle kaikki, mitä pörssiruumiista on irti saatavissa.
      * CompoKomasin erään kumppanin (Fortaco Oy) omavaraisuus -103% ja liikevoitto -16,7%. Dominopalikat kaatuvat Componentan ympäriltä yksi kerrallaan ja Componentalle käy kylmät myyntisaamisten alaskirjauksien kautta.

    • Anonyymi

      Kamala tilanne Componentalla. Negatiivinen varoitus on vain ajan kysymys.

    • Anonyymi

      * CapManin Buyout-rahasto myi Komasin Componentalle. Capman tiesi Komasin heikkoakin heikomman kunnon ja ja Componenta astui ansaan, mistä ei ole keinoa päästä ulos kuin konkurssin kautta. Suutari meni vipuun, kun osti Komasin Capmanin liituraitamiehiltä. Sulo Vilénin vakiovastaus huoltamon ja monen muunkin hiukan epäonnistuneen ostoksen suhteen on aina ”kun sai niin halvalla”.
      * Metallien hinnat ovat nousseet ja Componenta ei ole pystynyt siirtämään kierrätysmetallin ja harkkoteräksen hintojen nousua asiakkailleen, millä on olennaisesti haitallinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen.
      * Miksi Moventasta ei suoraan mainittu nimeltä?: "Componentalla on yksi merkittävä asiakas, jonka osuus jatkuvien toimintojen liikevaihdosta ylittää 10 %. Asiakkaan osuus konsernin liikevaihdosta on 24,1 % (19,5 %).". Onko konkurssin porteilla huojuva Motentas Gears liian kuuma peruna ja jätettiin siksi mainitsematta?
      * Factoring-sana on aina iso varoitusmerkki tilinpäätöksissä. "Componenta rahoittaa liiketoimintaansa myös myyntisaamisten ei-sitovilla factoring-järjestelyillä."
      * Moventas Gearsin entinen toimitusjohtaja myy Componentan osakkeita (jäljellä 117 475 kpl), mikä kertoo omaa tarinaansa.
      * Patentti- ja Rekisterihallitus on laittanut Motentas Gears Oy:n selkä seinää vasten. Motentas Gearsin koko oma pääoma on menetetty, joten rahaa tulisi löytyä jostain pian tai viimeinen sammuttaa valot ja Componentalle seuraa miljoonien eurojen alaskirjaukset. "PRH ilmoitti: Nimi Moventas Gears Oy 19.11.2021 Korjauskehotus lähetetty"
      * Suutari haaveillut juuri 500 miljoonan liikevaihdosta, vaikka edellisen 12 kuukauden liikevaihto on ollut 79,5 m€? Componenta nielaisi ensin Moventas Gearsin alihankkijan (Komas), joten eihän seuraavaksi hankinnassa ole kaikkien tappiopesien äiti, eli Moventas Gears? Näin ei tarvitsisi vielä tunnustaa, paljonko Componentalla on saatavia Moventas Gearsilta. Helpointa olisi tunnustaa, että nuo hommat on halvinta tehdä Turkissa, jonka liira halpenee tälläkin hetkellä silmissä. Turkin liira vajosi ennätysmäisen alas, keskus­pankki joutui jälleen puuttumaan markkinoihin. Liiran arvo on puolittunut vuodessa.
      * Componentan jatkuvien toimintojen tilikauden tulos 2020 oli -3,175 m€. Sähkön hinta on noussut 2020 -> 2021 tähän mennessä 127 prosenttia, joten 2021 ennakoidaan 6,14 m€:n energialaskua. Muikea -3,31 m€:n lisätappio vuodelle 2021 odotuksissa.

    • Anonyymi

      Taas uusi osakeanti Componentalta. Viimeisetkin eurot kupataan tietämättömiltä ennen konkurssia.

    • Anonyymi

      Nyt taitaa kurssi lähteä nousuun kun ei ole noita Venäjäkytköksiä

    • Anonyymi

      Viimeisten tietojen mukaan osingonmaku alkaa lähitulevaisuudessa

    • Anonyymi

      Ote Componentan 2021 -tilinpäätöstiedotteesta:
      "Ostohintojen nousukehityksen lisäksi sähkömarkkinoiden historiallisen kova hintapiikki joulukuussa vaikutti viimeisen vuosineljänneksen kannattavuuteen jonkin verran heikentävästi."

      Putin nosti sähkön ja metallien hinnan entistä korkeammalle 2022, joten konkurssi kolkuttelee.

    • Anonyymi

      11.3.2021 yhdellä eurolla sai 8,79 liiraa ja tänään 16,2 liiraa. Componentan valujen hinnat ovat vuodessa lähes kaksinkertaistuneet verrattuna Turkin valuihin. Viimeinen sammuttaa valot.

    • Anonyymi

      Kuulin Karkkilasta, etteivät ole saaneet jyrkästi kohonneita metallien hintoja tuotteidensa hintoihin ja ovat suurissa ongelmissa.

    • Anonyymi

      Tänäänkin Componentan osake -4,61%. Metallien ja energian hinnat moninkertaistuneet, joten Componentan konkurssi lähenee, kun sopimukset on tehty vanhoilla hinnoilla. Lisäksi valut tehdään kivihiilienergialla murto-osan hinnalla Puolassa ja Turkissa.

    • Anonyymi

      Ensi talvena Componentalle ei ole varaa maksaa 10-kertaisia sähkölaskuja, joten konkurssi on edessä.

    • Anonyymi

      HS juuri äsken: "Vaarantavatko pakkosähkökatkot suomalaisten turvallisuuden? - Asiantuntija varoittaa: "Sairaalareissuja tulee"".

      Nyt menee jännäksi, kumpi menee ensin konkurssiin, Componenta vai Valoe? Valoen kuolemanspiraali on saamassa päätöksensä pian, mutta Componenta ehtinee ensin. Jokainen ymmärtää, että pakkosähkökatkot tulevat koitumaan Componentan kohtaloksi. Toki 10-20 -kertaisella sähkön hinnalla Componentan hehku sammuisi muutenkin. Sähkökatkojen aikana ei voi enää sanoa edes "viimeinen sammuttaa valot".

    • Anonyymi

      Vieläkö se eläkäikäinen ökypalkkioita nauttiva roikkuu Componentan johdossa?

    • Anonyymi

      Kyllä tämän Zombien kaataa konkurssiin sähkön hinta. Ensimmäiset kunnon pakkaset ja Componenta on kädet pystyssä ja lappu luukulla.

    • Anonyymi

      Nuo ensi talvena tulevat sähkökatkot ja sähkön säännöstely kylmentävät Componentan masuunit lopullisesti.

    • Anonyymi

      Sieltä se tiedote vihdoin edellispäivänä saatiin, eli Componenta on huomannut, miten Valoe pystyy pyörittämään kuolonkierrerahoittajien avulla liiketoimintaa vuodesta vuosikymmeneen. Eilisellä tiedotteellaan Componenta siirtyi kuolonkierrerahoittajamalliin, eli homma toimii näin:
      1. Nostetaan rahaa kuolonkiellerahoittajalta
      2. Kuolonkierrerahoittaja saa osakkeita nykyistä osakekurssia halvemmalla
      3. Kuolonkierrerahoittaja myy osakkeet laitaan
      4. Palaa kohtaan 1.

      Saa nähdä, onko Componenta jälleen senttiosake ennen kuin lumi on tämän vuoden syksyllä maassa. Jos omistat, suosittelen katsomaan Valoen kurssikäyrää ja tekemään johtopäätökset.

    • Anonyymi

      Perjantai-illan uutinen, ettei venäläinen Gazprom enää avaa kaasuputki Nord Stream 1:tä, on suora isku Componentan toimintamahdollisuuksiin. Componentan rahojen loppuminen näillä energian hinnoilla on vain ajan kysymys.

    • Anonyymi

      Näillä sähkön hinnoilla Componenta joutuu lopettamaan toiminnan.

    • Anonyymi

      Seuraavaksi kylmenee Componentan valimo korkean sähkön hinnan johdosta!

      7.10.2022 Yle:
      Outokumpu pitää yhden ferrokromiuuninsa suljettuna
      Teräsyhtiö Outokumpu lykkää yhden ferrokromiuuninsa käynnistämistä uudelleen ainakin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen loppuun.
      Ruostumatonta terästä valmistava yhtiö kertoi syyskuun alussa viivästyttävänsä uunin käynnistämistä huoltotauon jälkeen sähkön poikkeuksellisen kalliin hinnan takia.
      Outokumpu aloittaa lykkäyksen takia Tornion tehtaalla muutosneuvottelut, joiden piirissä on koko ferrokromiliiketoiminnan henkilöstö. Toimenpiteet voivat Outokummun mukaan koskettaa enintään 70:tä henkilöä.
      https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-113055

      Yksi Unkarin suurimmista teollisuusyhtiöistä Dunaferr on joutunut sulkemaan terästehtaansa. Yhtiö kertoi asiasta syyskuun puolivälin jälkeen. Aiheesta uutisoivat Eurometal ja Euractiv.

    • Anonyymi

      Kiitos tiedosta.

    • Anonyymi

      Kun sähkökatkot alkavat ensimmäisten pakkasten koittaessa, ensimmäisenä sammuu Componentan masuunit.

      Eikös Componenta juuri joutunut turvautumaan pikavippaajaan?

      Konkurssi kolkuttelee jo porstuassa.

    • Anonyymi

      Vieläkö se eläkeikäinen ukkeli vetelee Componentan naruista maksaen itselleen isoa palkkaa ja palkkioita? Naurettavaa, että ei itse laittanut lisää rahaa Componentaan, vaan otti pikavippaajan mukaan Componentaa rahoittamaan kalliilla, kuten Valoekin.

    • Anonyymi

      Sama hahmo hyvinkin, valitettavasti.

    • Anonyymi

      Nyt kun sähköä saa melkein ilmaiseksi niin myytävien tuotteitten kate paranee.Voittojen kasvun myötä luvassa rajua kurssinousua.Ps ostihan Suutarikin lisää keväällä.

    • Anonyymi

      Viimeisten huhujen myötä mikä liittyy fuusioon,tulee kurssi kaksinkertaistumaan

    • Anonyymi

      Luvassa rajua nousua ,Nyt on oston paikka.Nopeat syövät hitaat.Nyt kannattaa sijoittaa viimeisetkin siemenperunat

    • Anonyymi

      Vieläkö pappa häärii tässä puulaakissa taustapiruna ja vetelee langoista samalla, kun nuori märkäkorva on otettu marionettitoimitusjohtajaksi?

    Ketjusta on poistettu 48 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe