Jumalan henki vaikuttaa ajatuksiin ja tekoihin

aimomikkonen

Jumalan henki vaikuttaa ihmisen ajatuksiin ja tekoihin

Olenko Jumalan lapsi? Tämän kysymyksen edessä on jokaisen ihmisen hyvä pysähtyä ja ajatella omaa osaansa. Jumala on luvannut vain omille lapsilleen iankaikkisen elämän taivaassa.
Roomalaiskirjeessä apostoli Paavali kirjoittaa: ”Kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat Jumalan lapsia” (Room. 8:14). Tämä henki vaikuttaa uskovaisessa ihmisessä ”sekä tahdon että tekemisen” ja todistaa hänet Jumalan lapseksi.

Jumalan lapset ovat perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa ja tulevat pääsemään osallisiksi samasta kirkkaudesta kuin hän. (Room. 8:16–17.)

Hyvä elämä ei riitä

Kristuksen täydellisen ansion tähden kaikki tähän maailmaan syntyvät lapset ovat uskovaisia. Lapsuususkon voi kuitenkin menettää, jos ihminen jää ilman evankeliumia tai luopuu synnin tähden uskostaan.

Hyvä elämä ja inhimillisesti viisaat valinnat eivät riitä pelastukseksi. Raamattu kertoo, että ihmiset, jotka eivät usko, kohtaavat kerran kadotustuomion ja pysyvän eron Jumalasta ja hänen rakkaudestaan.

Tahtoisin tehdä oikein

Yksi elävän uskon tuntomerkeistä on kilvoittelu synnin vaikutuksia vastaan. Koska jokainen ihminen kantaa perisynnin taakkaa, myös Jumalan lapsen luonto, ”liha ja veri”, on vastahakoinen Pyhän Hengen opetuksille.

Myös parannuksen armon saanut, pakanain apostoliksi valittu Paavali joutui toteamaan: ”– – Minä olen turmeltunut ihminen, synnin orjaksi myyty. En edes ymmärrä mitä teen: en tee sitä, mitä tahdon, vaan sitä, mitä vihaan. – – Tahtoisin kyllä tehdä oikein, mutta en pysty siihen.” (Room. 7:14–15, 18).

Oksa tarvitsee puuta elääkseen

Lihan ja Hengen välillä vallitsee pysyvä ristiriita. Jos ihminen elää turmeltuneen luontonsa mukaisesti, Jumalan sanan neuvoista välittämättä, hänen uskonsa kuolee.

Pyhän Hengen pyrkimyksenä puolestaan on elämä ja rauha. Siksi uskovainen haluaa elää Jumalan tahdon mukaisesti säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon.

Jumalan sanassa kehotetaan panemaan pois kaikki kuorma ja synti, joka meihin helposti tarttuu (Hepr. 12:1). Tämä toteutuu silloin, kun uskovaiset ihmiset saarnaavat vapauttavaa evankeliumia katuvalle syntiselle.

Heikko kilvoittelija tarvitsee matkaystävien tukea ja rohkaisua, jotta hän ei väsyisi kesken matkan. Yhteys Jumalan seurakuntaan on yhtä välttämätön kuin viinipuun oksan yhteys viinipuun runkoon (Joh. 15:4–5).

Kohti päämäärää

Kristuksen ansioon perustuva evankeliumi vapauttaa ihmisen synnistä. Tämän takia Jumalan lapsi saa iloita myös kaikista ajallisista lahjoista ja mahdollisuuksista. Elämään kuuluvat vastoinkäymiset ja koettelemukset muistuttavat siitä, että tämä maailma kerran katoaa, kun ”taivaankappaleet palavat ja hajoavat” (2. Piet. 3:10).

Kun Israelin kansa vaelsi Egyptin orjuudesta kohti luvattua maata, Jumala johdatti heidän kulkuaan päivällä pilvipatsaana ja yöllä tulipatsaana (2. Moos. 13:21–22).

Mekin saamme luottaa siihen, että Jumalan Poika on omiensa kanssa jokaisena päivänä maailman loppuun saakka. Sanansa kautta hän ohjaa kansaansa kohti todellista isänmaata.

15

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AMEN.
      -

    • >>Jumalan henki vaikuttaa ihmisen ajatuksiin ja tekoihin** Mitä henkeä tarkoitat, kun kirjoitat sen noin?

      >>Olenko Jumalan lapsi?** Jumalalla on vain yksi lapsi, ainutkertainen Jeesus, mutta kristityt ovat uudestisyntyneinä Jeesuksen seuraajia, jopa Iankaikkisuuteen asti, joka on maailmassa, Jerusalemissa.

      Jumala ei valitse ihmisiä, sen tekee Kaikkivaltias Jeesus. Hän pelastaa vain omansa.
      Kerro, missä Jumala on kertonut suorittavan valinnan Raamatussa.

      Jeesus sanookin; Joh. 5:22 Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle.

      Hän tuomitsee vain antisemitistiset ryhmät ja kansat.

      Voitko kertoa, missä kerrotaan, että Iankaikkinen elämä on Taivaassa?
      Ei se On Jerusalemissa, tuo on sitä Kerhon pakanallista opetusta.

      Lue tämä, Ilm 21;
      1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
      2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
      3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
      4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
      5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
      6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

      >>”Kaikki, joita Jumalan henki johtaa, ovat Jumalan lapsia” (Room. 8:14). Tämä henki vaikuttaa uskovaisessa ihmisessä ”sekä tahdon että tekemisen” ja todistaa hänet Jumalan lapseksi.** Mutta kuka johtaa silloin, kun Henkeä ei ole?
      Se on Kerho itsessään.

      >>Kristuksen täydellisen ansion tähden kaikki tähän maailmaan syntyvät lapset ovat uskovaisia. ** Naurettavaa. Usko tunnustetaan aina, sekä mihin uskoo? Lapsi ei sitä tunnusta, mutta viattomana, kun ei erota oikeaa väärästä, Hän on vanhurskas.

      Kun lapsi tulee siihen ikään, että erottaa mikä on pahaa, Hänen on otettava Jeesus vastaan ja tunnustettava se suullaan kaikille. Vasta silloin ole mukana pelastuvien joukossa.

      Vain Jeesuksen opetuslapset, uudestisyntyneet ylhäältä pelastuvat, ja Jumalaa ei muut tunnekaan.
      Usko Jumalaan ei pelasta ketään. Saatanakin uskoo Jumalaan, mutta ei tunnusta sitä, että Jeesuksella on kaikki valta, Taivaassa ja maan päällä.

      Taas se perisynti? Näytätkö paikan Raamatussa, missä se on?
      Mutta et pysty siihen, joten olet kopioiva surkimus tässäkin asiassa. Toinen on tuo mantra, parannuksen armo? Se on kun puolueeseen liittyminen, kun ollaan Kerhon mukana.

      Kenellä on ristiriita, Hänellä se on, mutta suhde Jeesukseen korjaa kaiken.

      Tuosta Jumalan ”sanasta”;
      18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
      19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
      20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

      Siinä on ohje, jota Kerho ei kunnioita. Se on kaikkivaltiaan Messiaan ohje.

      Tuo Herealaikirje kuuluu näin;
      1 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
      2 silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.

      Missä siinä on Jumala? Kontekstihan on Jeesus.
      Pysy asiassa.
      Toisaalta, ei siihen sovi tuo Kerhon mantra, syntien anteeksi antamisesta, kuten ei koko Raamattuunkaan, kenenkään ihmisen tekemänä.






      Heikko kilvoittelija tarvitsee matkaystävien tukea ja rohkaisua, jotta hän ei väsyisi kesken matkan. Yhteys Jumalan seurakuntaan on yhtä välttämätön kuin viinipuun oksan yhteys viinipuun runkoon

      Missä otannassa on matkaystävän tuen tarve? (Joh. 15:4–5).
      4 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa.
      5 "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään.

      Jompikumpi on juonut, joko Sinä tai alkuperäinen kirjoittaja. Varmaan niitä vanhoja Päivämiesjuttuja.

      >>Kristuksen ansioon perustuva evankeliumi vapauttaa ihmisen synnistä.** Juuri näin. Siksi ei niitä Kerhon vilkuttelu juttuja ei tarvita.

      Olipa sepustusta.

      • Kesitas_totesi

        että olipa hänen omat kirjoituksensa sepustusta, ja sepustustahan ne olivatkin
        sanan varsinaisessa merkityksessä.


      • Vl-rules
        Kesitas_totesi kirjoitti:

        että olipa hänen omat kirjoituksensa sepustusta, ja sepustustahan ne olivatkin
        sanan varsinaisessa merkityksessä.

        Ilmeisesti asia on sinulle liiana vaikea.
        Joten älä vaivaa päätäsi, ettei halkea.


      • Ei_minulle

        ole vaikeaa erottaa tyhjänpäiväisen sepustelijan höpötyksiä Raamattuun perustuvista kirjoituksista.
        Sananlaskuhan sanoo, että tyhjät tynnyrit kolisevat eniten ja se pitää varmasti paikkansa.


      • Vanhollinen_minäkin
        Ei_minulle kirjoitti:

        ole vaikeaa erottaa tyhjänpäiväisen sepustelijan höpötyksiä Raamattuun perustuvista kirjoituksista.
        Sananlaskuhan sanoo, että tyhjät tynnyrit kolisevat eniten ja se pitää varmasti paikkansa.

        Sanooko Sananlaskut niin?


      • Tane_vel
        Ei_minulle kirjoitti:

        ole vaikeaa erottaa tyhjänpäiväisen sepustelijan höpötyksiä Raamattuun perustuvista kirjoituksista.
        Sananlaskuhan sanoo, että tyhjät tynnyrit kolisevat eniten ja se pitää varmasti paikkansa.

        Minkä laisia tynnyreitä oli silloin 3000v. sitten?


      • tanesucks
        Tane_vel kirjoitti:

        Minkä laisia tynnyreitä oli silloin 3000v. sitten?

        Sinun kaltaisia, ei mitään sanottavaa.


      • kunhanvastaan

        Vajaakirkkolaisen Raamatun vastainen ulostus.
        Joh. 1:12
        Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        Kun kommentin alussa harhautuu Raamatun opetuksesta, niin loppukin menee kommentoijan kaverin saatanan mielen mukaisesti.
        Kessunkin luulisi olevan Jumalan lapsi, mutta itse vahvistaa olevansa saatana lapsi.
        Joh.8:
        42 Jeesus sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.
        43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani.
        44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Juutalaiset edelleen saatanassa.


      • kunhanvastaan kirjoitti:

        Vajaakirkkolaisen Raamatun vastainen ulostus.
        Joh. 1:12
        Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
        Kun kommentin alussa harhautuu Raamatun opetuksesta, niin loppukin menee kommentoijan kaverin saatanan mielen mukaisesti.
        Kessunkin luulisi olevan Jumalan lapsi, mutta itse vahvistaa olevansa saatana lapsi.
        Joh.8:
        42 Jeesus sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.
        43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani.
        44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Juutalaiset edelleen saatanassa.

        >>Vajaakirkkolaisen Raamatun vastainen ulostus.** Vaajakirkosta ja ulostuksesta en tiedä mitään, mutta Joh 1;12 kertoo sen, että ”jokainen joka uskoo Jeesukseen” annettiin valat tulla Jumalan lapsiksi, alkutekstin mukaan.

        Pelkkään nimeen uskomisesta ei Raamattu ja alkuteksti kerro mitään.

        Totta kai Poika on Isästä lähtenyt ja ovat samaa. Jumala Jumalasta.

        Voin vakuuttaa, että minä ymmärrän Jeesuksen puhetta paremmin kun yksikään Kerhossa, tehän menette suoraan Jumalan puheille, vaikka Raamatussa ei ole yhtään kohtaa, missä Jumala olisi puhunut pakanoille?

        Ei siinä ole mitään kärsimistä?

        >Juutalaiset edelleen saatanassa. ** Luepa tuo; Gen 12;
        1 Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan.
        2 Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
        3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

        Tuon luettua tajuat, miksi Sinulla ei ole siunausta Jumalalta.


      • Tane_vel
        tanesucks kirjoitti:

        Sinun kaltaisia, ei mitään sanottavaa.

        Nyt puhut itsestäsi. Ihmisestä joka asuu tynnyrissä.


      • etsivä-xxx

        Ystävyydellä Kes vähän kommenttejani.
        >>Jumalan henki vaikuttaa ihmisen ajatuksiin ja tekoihin** Mitä henkeä tarkoitat, kun kirjoitat sen noin?
        Hengestä tämä:
        Luuk. 12:12
        Kun se hetki tulee, Pyhä Henki neuvoo, mitä teidän on sanottava."
        Joh. 14:17
        Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä. [Joh. 16:13 | 1. Kor. 2:14]
        Joh. 14:26
        Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut. [Luuk. 24:49]

        Kes:
        "Jumala ei valitse ihmisiä, sen tekee Kaikkivaltias Jeesus. Hän pelastaa vain omansa.
        Kerro, missä Jumala on kertonut suorittavan valinnan Raamatussa."

        on hän eli Jeesus sen sanonut.
        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.

        etsivä-xx


      • etsivä-xxx kirjoitti:

        Ystävyydellä Kes vähän kommenttejani.
        >>Jumalan henki vaikuttaa ihmisen ajatuksiin ja tekoihin** Mitä henkeä tarkoitat, kun kirjoitat sen noin?
        Hengestä tämä:
        Luuk. 12:12
        Kun se hetki tulee, Pyhä Henki neuvoo, mitä teidän on sanottava."
        Joh. 14:17
        Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä. [Joh. 16:13 | 1. Kor. 2:14]
        Joh. 14:26
        Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut. [Luuk. 24:49]

        Kes:
        "Jumala ei valitse ihmisiä, sen tekee Kaikkivaltias Jeesus. Hän pelastaa vain omansa.
        Kerro, missä Jumala on kertonut suorittavan valinnan Raamatussa."

        on hän eli Jeesus sen sanonut.
        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.

        etsivä-xx

        Kiitos ystävällisyydestä.

        Miksi reagoin noin?
        Maailma on täynnä henkiä, ja kaveri kirjoitti sen pienellä, eikä maininnut mitään yhteyttä Pyhään Henkeen.

        Siinä se.

        Pyhän Hengen ensisijainen tehtävä on suojella, varjella Jeesuksen omia, sekä kirkastaa Kristusta.

        Jeesushan sanookin, - lähetän teille puolustajan!
        Hän sen lähettikin helluntaina, josta

        Joh. 14:16
        Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti.

        Joh. 15:26
        "Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta.

        Myös mainitsemasi Luuk 12;12 liittyy samaan asiaan.

        Tätä asiaa kirjoittaja ei voinut vahvistaa ”hengellä”?

        Tuohon, ettei Jumala valitse, on aivan selvä Uuden Liiton aikana, kun Jeesuksella on kaikki valta, mutta Isä vetää kaikkia Poikansa luokse, koska se on pelastumisen ehto.

        Olen tästä kertonut palstalla satoja kertoja.

        Kiitos kuitenkin, sain täsmentää.

        Kes.


    • Valitseoikein

      Suvivirsi todistaa Raamatun sanat oikeiksi. Lumalattomat vihaa uskovaisia, niitä ei suvaita, tämä on ennustettu Raamatusta. Järkeä on muuta sydän on likakaivo, se on sellainen yhtälö, näin sydämestä jaetaan yhteiseksi hyväksi. Minä uskon ja teen havaintoja.
      Silmä älä katso mihin vain. Jos katso älä usko mitä vain.

    • Oikein hyvä, ettei Perkele kätyreineen ole vaikuttamassa. Miksei näin erinomaista asiaa korosteta ry:illä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      370
      8394
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2344
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1712
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1569
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1324
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1312
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      353
      1154
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1025
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1002
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      112
      941
    Aihe