Islamissa ei uskoa kummituksiin?

Kansanusko

Tätä piti itseni ihan tutkia, ennen kuin vakuutuin asiasta: islamissa ei tunneta kummituksia.

Wikipedia: "Kummitus, aave tai haamu on uskomuksissa kuolleen ihmisen tai eläimen sielu, joka kulkee elävien maailmassa, usein samoilla paikoilla kuin eläessään. Tätä elävien maailmaan jäämistä kutsutaan kummitteluksi. Kummittelevien sielujen väitetään usein yrittävän saattaa loppuun jotain tehtävää, joka jäi elämässä tekemättä, tai kärsivän rangaistusta pahoista teoistaan. Kummitusten katsotaan usein olevan jonkinlaisessa välitilassa, kuolleina, mutta kykenemättöminä siirtymään esimerkiksi helvettiin tai taivaaseen. Kummitustarinoita esiintyy ympäri maailmaa."

"Kummittelun katsotaan liittyvän lähes aina johonkin paikkaan, jossa kummitus on ollut eläessään. Joskus harvemmin kummituksen myös väitetään seuraavan elossa olevia sukulaisiaan. "

"Haamut kuvataan usein läpinäkyvinä, varjomaisina, sumumaisina tai luurankoina. Haamu voi myös välillä näkyä kuten elävä ihminen, mutta kadota sitten oudosti. Yleensä ajatellaan, että haamu voi kulkea aineen läpi, eikä sitä voi koskettaa, mutta että se voi koskettaa ihmisiä tai siirrellä esineitä. "


Islam ei tunne kummituksia, ainakaan merkityksessä, että ne olisivat muinoin eläneiden ihmisten levottomia sieluja. Islamin mukaan islam vapautti ihmiset moisesta taikauskosta. Länsimaissa on kansanuskon käsityksiä vahvistanut myös viihdeteollisuus, joka vahvistaa kansantarinoiden uskoa harhaileviin henkiin, jotka ovat aiemmin eläneiden ihmisten sieluja.

On tarinoita, että islamia edeltävänä aikana uskottiin murhattujen haudoilla verenjanoaan huuteleviin kostonhaluisiin "haamuihin", jotka lopettivat vaatimuksensa vasta kun surma oli kostettu. Perinne eli heimoyhteisöjen verikostokäytäntöjen aikaan, ja islamin oppineet ovat moisesta taikauskosta sanoutuneet irti.

Lievennyksenä otsikon väitteeseeni on kuitenkin Wikipedia-artikkelin tieto, että (islaminuskoinen) Turkki olisi yksi "kummistususkovaisimmista" maista. Siellä kummituksiin uskoo yli puolet asukkaista - Suomessa osuus on noin 10%.

Koraani tuntee sen sijaan "jinnit", autiomaassa oleskelevat henkiolennot, jotka näkymättöminä elävät aika ihmisyhteisöjen kaltaista elämää.

7

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rajatietoislamissa

      Mutta varmasti on rajatiedon kokemuksia muslimeillakin. Esim ruumiista irtautuminen, enneunet, kuolemanrajakokemukset ym. Voi olla että niistä kertominen on muslimien keskuudessa kertojalle hengenvaarallistakin.

    • Rajatietoislamissa

      Onko koraanissa ns. Salaista oppia?

    • tupuna10

      Raamattu kieltää ottamasta yhteyttä vainaja henkiin. sillä Raamattu sanoo, että kuoleman jäkeen ihminen siirtyy samantien tuomiolle. ja tuomiolla on myös heidän (islamin jumala= saatana) syyttämässä kuollutta. jos et ole uskonut Jeesukseen, niin joudut yksi selitteisesti kadotukseen. oli sitten kyseessä mistä tahansa uskonto kunnasta kyse.ns. kummitukset ovat pahojahenkiä. ne lähtevät kun ihminen uskoo Jeesukseen.

      • Molempienjumala

        Islamin jumala ja kristittyjen jumala on sama vanha mies jolla on parta.


    • tupuna10

      islamin jumalalla ei ole mitään tekemistä kristinuskon Jumalan kanssa. islamistit mielellään väittää asian olevan niin, mutta näiden kahden Jumalat ovat kaukan toisistaan. islamin jumala on vain luotu, kuten me ihmiset ja kristinuskon Jumala on tämänkin allahin luonut, jos nyt sillänimellä voi saatanaa kutsua.

    • Jännä juttu on, että osa jinneistä on kääntynyt jopa muslimeiksi. Eräät uskonoppineet ovat lisäksi sitä mieltä, että ihminen voi mennä jinnin kanssa naimisiin. Itse en kyllä menisi.

    • samatarkoitus

      Sekä ihmisille että jinneille Koraani paljastettiin, molemmat Allah loi palvelemaan Häntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe