Hehkulangan vaihto Wallas 2400? Kuka vaihtaisi Tur

Hehkulanka pitäisi vaihtaa wallas 2400-lämmittimeen. Ketä suosittelisitte Turussa/Raisiossa joka tulisi sen veneelle vaihtamaan. Vene on Raision rannassa.

9

259

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ihmetellen

   Onko se liimattu veneeseen kiinni ettei voi viedä huoltoon?

   • Jurristikko

    Siitä että osaa irroittaa lämppärin on aika lyhyt matka siihen että vaihtaa itse. Eihän se ole mitenkään vaikeaa.
    Mutta ilmeisesti tekniset avut tai aikapula tai joku muu syy on kysymyksen syynä. Siispä enempää pohtimatta kysyjän lähtökohtia, kannattaisi keskittyä vastaukseen, mikä huoltoliike voisi hoitaa homman veneellä.


   • Jurristikko kirjoitti:

    Siitä että osaa irroittaa lämppärin on aika lyhyt matka siihen että vaihtaa itse. Eihän se ole mitenkään vaikeaa.
    Mutta ilmeisesti tekniset avut tai aikapula tai joku muu syy on kysymyksen syynä. Siispä enempää pohtimatta kysyjän lähtökohtia, kannattaisi keskittyä vastaukseen, mikä huoltoliike voisi hoitaa homman veneellä.

    Juurikin näin. En ole lämmintä koskaan irroittanut, en myöskään itse huoltanut. Tiedän että Raision rannassa käy tähän aikaan päivittäin ihmisiä jotka näiden kanssa ovat puljanneet niin tässä olisi asiakas valmiina.


  • Riippumatta siitä miten asia järjestettäisiin olen sitä mieltä että huollon suorittaminen huoltopisteessä olisi parempi ratkaisu. Esim. veneellä on harvemmin saatavana paineilmaa jolla on kätevä puhaltaa noet pois polttimesta ja lämmönvaihtimesta. Samoin koekäyttö ja säätöarvojen tarkastaminen.

   • Jurristikko

    Tuohan on kiinni huoltoliikkeestä. Vaihtavat veneellä jos vaihtavat, tai irrottavat ja käyvät verstaalla vaihtamassa. Työn tilaajan näkökulmasta ykshailee. Varsinaiseen kysymykseen ei ole tullut vastausta, eikä ehkä tule. Nyt saattaa olla venehuoltajilla niin kiireaikaa, ettei raha kelpaa.
    Ite olen kyllä vaihtanut veneellä ilman kätevää paineilmaa (käteviä messinkiharjoja eri kokoja), eikä ole tarvinnut mitään säätää kun pistää vaan oikean huoltopakkauksen paikalleen.
    Mitenkään harmaaseen talouteen yllyttämättä - jos löytyy seurasta tunnetusti kätevä käsistään kaveri, niin konjamiiniputeli voisi olla sopiva vaivanpalkka lämppärin irroituksesta (irroittaahan se pitää vaikka vaihdetaan veneellä) ja hekulangan vaihdosta. Ehken tunnin homma, huolellisesti tehden.


  • eiikinäwallasta

   Palanar 44d korjaa nuo hehkulankaongelmat

  • Puhelinkäyttöön
  • Jälkiviisastelua

   Sinänsä toi homma on yksinkertainen. Lämppärin irrotus 3 x letkuklemmari ja 2 x pultti. Jos lämppäri helpossa asennuspaikassa.

   Jos asennuspaikka haastavampi, kuten tilanne saattaa esimerkiksi olla eräissä ruotsalaisissa laatuveneissä, eli puoli venettä joutuu purkamaan ennen kuin lämppäriin pääsee käsiksi tilanne mutkistuu ja kallistuu. Jos lämppärin saa irti omatoimisesti ja vietyä sen huoltoon saattaa homma onnistua nopeastikin ihan muutamalla kympillä tai saturaisella osan hinta, mikä olisiko suuruusluokassa jotain 30 € .

   Veneellä teetettynä ammattilaisen ottama hinta matka ja sivukuluineen saattaa hipoa uuden lämppärin hankintahintaa, jolloin jos tuohon maksuvalmius ja halukkuus tilaajalla riittää, niin näin sesonkiaikana yksi ihan perusteltu vaihtoehto voisi olla heittää vanha lämppäri pihalle ja ostaa uusi tilalle jolloin säästyy laitteen avaamiseen ja putsaamiseen tarvittava työaika.

   • TurunTautiako

    Jos vene on Raisionrannassa, niin siellähän on kävelymatkan sisällä veneiden varusteluun liittyvien härpäkkeiden huoltofirma. Josko kysyjä kääntyisi heidän puoleensa. Säästyy ainaskin nuo matkakulut...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä haluaisit sanoa kaivatullesi

   tällä hetkellä?
   Ikävä
   247
   3011
  2. Luulen etten kelvannut sulle nainen

   Tiedän että käyt täällä
   Ikävä
   59
   1532
  3. Sullahan on nainen

   Varmasti kaikki mitä tarvitset, ei sinulta puutu kaiketi mitään?
   Ikävä
   100
   1511
  4. Kuinka paljon teillä on ikäeroa?

   Ja kuinka ison ikäeron olisit valmis hyväksymään?
   Ikävä
   77
   1211
  5. Kuinka vanha olet?

   Ite olen 35-vuotias. Kiinnostaa että onko se paljon vai vähän palstalaiseksi? Nyt ikiä pöytään :)
   Sinkut
   178
   1028
  6. Ei mee kauaa ni saa

   Pimperoo naapurin rouvalta :D
   Ikävä
   78
   1020
  7. Olen nainen sairaalassa

   Musta ei kuulu tänään. Yöllä iski rytmihäiriöt.
   Ikävä
   60
   998
  8. Kyynel vierähtää silmäkulmaan

   Ku mietin kaikkea mitä meillä oli, vaikkei se paljoo ollut oli se enemmän ku mitä olen ikinä kokenut. Ehkä se ei ikinä r
   Ikävä
   40
   920
  9. Miten abortin tekemisestä kieltäytyminen on "ihmisvihaa"?

   Kertokaapa minulle tyhmälle, miten se on "ihmisvihaa", jos joku terveydenhuollon ammattilainen ei halua vakaumuksensa ja
   Luterilaisuus
   311
   875
  10. Epävakaan persoonallisuuden kera "ihana" olla

   Se on mulla ainakin niin, että päivästä toiseen mieliala heittelee mitä ilosimmasta mitä matalimpaan. Ja se vaihtelu tap
   Tunteet
   239
   810
  Aihe