Uusi pesukone

siimenssi

Mikä edestä täytettävä 7kg:n pesukone "kannattaisi" ostaa. Aukeaako kaikissa luukku vasemmalle, ennen vanhaanhan se aukesi oikealle. Typerä uudistus. Taitaa nykyisin kaikissa myös pesuallas olla muovia kun pitäisi olla terästä. Ajattelen niin että muoviin pinttyy lika kiinni.
Mielessä taitaa olla terästä mutta turhan hintava. Sekin ärsyttää kun nykykoneet pesevät pienellä vesitilkalla, tosin niin pesee nykyinenkin 90-luvun alussa ostettukin mutta tässä on "enemmän vettä"-kytkin joka painettuna pesee paljolla vedellä, tosin sitä päälle/pois painelemalla voi säätää veden määrää eli tämä ei pese pelkästään joko vähällä tai paljolla vedellä vaan myös jotain siltä väliltä. Sekin ärsyttää kun pesukoneista ei kerrota "oleellisia" tietoja siinä plakaatissa eli laakerin valmistaja (SKF vai joku kiinalainen päskalaakeri), altaan materiaali jne. Moottori saa olla perinteinen hiiliharjallinen ja pesurumpu hihnalla pyöritettävää mallia. Nimittäin nykyisessä koneessa joka siis 90-luvun alusta, on alkuperäinen hihna!
Kyllähän tuo vielä toimii mutta välillä saa suostutella että alkaisi linkoamaan ja laakerissa on vähän klapia ja ajoittain pitää outoa ääntä, olisiko moottori/hiilet tiensä päässä tai laakeri tai hihna.

2

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämä_liian_lyhyt

      Jos Miele on liian hintava, niin sitten jotain Siemen/Bosch -linjaa ja onhan Askoakin täällä kovin kehuttu. Missään nimessä ei kuitenkaan em. merkkien hinnat alkaen malleja eikä näitä kaikenmaailman Candyhoovereita tai korean ihmeitä, kuten "elgee ostako" LG (lucky Goldstar)

      Jos 2000-luvun koneista ei ole kokemusta, niin oleellisin ominaisuus ei ole pesualtaan materiaali vaan NOPEUS. Nykykoneisiin on haettu isoa täyttömäärää ja pientä vedenkulutusta pidentämällä pesuaikaa. 60 °C kirjopyykki 3½ h ja 40 °C hienopesu kahteen tuntiin on nykymittapuulla sieltä ihan normaalia - kuulemma jopa 5 tunnin pesuajat mahdollisia, kun otetaan esi lisähuuhtelut ja eko-ohjelmat käyttöön.

      Sattuneesta syystä kannatta valita koneita, joista löytyy nopeutettuja pesuohjelmia. Siis nopeutettuja. Pelkkä "pikapesu" ei ongelmaa ratkaise, jos/kun ao. pikapesussa pyykkimäärä on rajoitettu naurettavan pieneksi, esim. max. 2 kg ja/tai pikapesu tehdään vain 30 °C lämpötilassa ja 2 huuhtelulla (=pesuaineet jää pyykkiin).

    • siimenssi

      Nyt se sitten "levisi". Ottaa vettä ja poistopumppukin toimii mutta moottori ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1403
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      944
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      93
      941
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      823
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe