Vanhan ulkomaalin poisto

Millä?

Tarkoitus olisi alkaa jo nyt piakkoin poistamaan ja putsaamaan taloni ulkoseinää kesän maalausta varten.

Kysynkin kokemuksia parhaasta tavasta poistaa vanha "irtoava" (ei kaikkia varmaan tarvi poistaa, koska joissain kohtaa maali on tiukasti kiinni mm. räystäiden alla?) maali. Skrapaapimen teräsharjalla ja skrapalla on aika kovaa hommaa ja ajattelinkin kysyä onko kukaan poistanut maalia porakoneeseen liitettävän pyörivän teräsharjan avulla. Onko käyttökelpoinen keino? Kannattaako yrittää vai onko muita vaihtoehtoja?

Asiallisista neuvoista kiitollinen.

21

10998

  Vastaukset

  • voit kokeilla. Itse poistin painepesurilla hirsiseinästä vanhat maalit. Pitää tosin olla varovainen, koska painesuihku saattaa "nöyhtäyttää" puun pintaa. On nopea ja vaivaton homma.

   • Painepesurin kättö maalinpoistossa saattaa olla mahdollista, jos ei ole olemassa minkäänlaista seinäeristeiden ja -rakenteiden kastumisen vaaraa. Ihanteellisissakin olosuhteissa puuseinän kuivuminen maalausvalmiiksi painepesun jälkeen kestää kauan, jopa useita viikkoja.


   • Rälläkkään kuppiteräsharjalaikka ja menoksi tai sitten kuumailmapuhallin ja skrapa.


  • vaihtoehtoja on esim. skrapa,hiomakone,rälläkkä,maalinpoistoaineet,käsikutteri,painepesuri,säteilijä,kuumailmapuhallin, jne.Viimeisessä pitää huomioida palovaara.Jotkut urakkamaalajat on tehnyt hiekkapuhaltamalla(ei kannata)

   Koko työtä suunitellessa pitää huomioida kokonaisuus.esim.onko ulkoseinä rakenteesta irrallinen vai osa kokonaisuutta eli onko ilmarako ja jos ei niin onko tarkoitus säilyttää.
   Myös verhoilun kunto kannattaa selvittää,lahonneessa puussa ei oikein maalit viihdy.

   Myös aikaisemmin käytetyn maalin tyyppi pitäisi olla tiedossa että voi arvioida jatketaanko sellaisella vai jollain muulla.

  • Skrapa on hyvä mutta myös " Rälläkkä" eli kulmahiomakone sellainen PIENI niin pysyy käsissä.Siihen sitten sopiva Pyöröteräsharja niiin kyllä maalisaa kyytiä.Tai vaikka nauhahiomakoneella silläkin saa maalin pois mutta koita rälläkällä.

  • vaikuttavat kovilta keinoilta, esim. painepesuri... onkohan ihan järkevä kun ottaa huomioon että lauta voi olla 50 v. vanhaa ja siihen paineperurilla kovalla paineella vesi, jääkä siihen maalattavaa lautaa ollenkaan...
   Eihän laudasta tarvitse ottaa kuin irto maalipois, kyllä uusi maali peittää varsinkin kun maalaa 2 kertaan, eli ihan kaapimalla se lähtee hellävarovasti.

   • Talo on vuorattu uudestaan lomalaudoituksella 14v. sitten (ilmarako on jätetty). Tuntuu vaan aika kovalta tuo rälläkkä teräsharjakupilla hiottaessa kun peltiinkin puree, poistaen ruosteen hienosti. Ajattelin kuitenkin kokeilla sitä kun tuo skrapaaminen ei oikein "kiinnosta".

    Kiitoksia asiallisista vastauksista. Eiköhän noista kuitenkin joku tule käyttöön otettua. Ainakin kokeilen useampia (painepesuri jää ehkä väliin).


   • Millä? kirjoitti:

    Talo on vuorattu uudestaan lomalaudoituksella 14v. sitten (ilmarako on jätetty). Tuntuu vaan aika kovalta tuo rälläkkä teräsharjakupilla hiottaessa kun peltiinkin puree, poistaen ruosteen hienosti. Ajattelin kuitenkin kokeilla sitä kun tuo skrapaaminen ei oikein "kiinnosta".

    Kiitoksia asiallisista vastauksista. Eiköhän noista kuitenkin joku tule käyttöön otettua. Ainakin kokeilen useampia (painepesuri jää ehkä väliin).

    Itse lainasin naapurilta sellasen härvelin ja perkule että pölisi. Hengityssuojain, suojalasit, kuulosuojaimet ja sitten sadetakki ja huppu päähän ja narut tiukalle. Ja silti oli pölyä joka paikka täynnä.


   • Pölyä kirjoitti:

    Itse lainasin naapurilta sellasen härvelin ja perkule että pölisi. Hengityssuojain, suojalasit, kuulosuojaimet ja sitten sadetakki ja huppu päähän ja narut tiukalle. Ja silti oli pölyä joka paikka täynnä.

    maali irtoaa kaikkein helpoimmalla juuri tuolla tavalla ja se mikä ei irtoa rälläkän teräsharjalla ei tarvitse irrotakaan (toivottavasti suihku toimii, jotta pääsee suihkuun).


  • Nykyaikainen ja nopea konsti on soodapuhallus.Soodalla maali lähtee eikä se "syö"puunpintaa yhtään.KTS lisätietoja www.soodapuhallusta.fi

   • Ekoeskolla on( lateksin) maalinpoisto ainetta. Ota yhteyttä 0440-597150. www.ekoesko.fi
    Syysterveisin ekoesko


  • paras konsti wurth bristle on 50 80 ja 120 karkeutta ja pieni kulmahiomakone viimeistellä voi laudat vaikka epäkesko koneella !! tulee hyvä ja paljon halvempi kuin sooda tai hiekka puhallus.

  • Myöhästynyt kommentti mutta et olisi maalannut lateksilla. Minulla on -87 maalattu öljymaalilla eikä maali ole kuorinut. Varmaan on lähivuosina hyvä maalata uudelleen. Ei tarvitse vanhan poistoa .'Minkä taaksensa jättää sen edestään löytää'.

  • Sain tuote-esitteen speedheater maalinpoisto laitteista. Laite poistaa helposti maalin, lakan ja kitin pieniltä ja suurilta pinnoilta.
   Onko kokemuksia?

   • Me poistettiin vanha epäkelpo maali vanhan talon ulkoseinistä tuolla speedheaterillä viime kesänä. Toki oli hirveä homma, mutta laite toimi aivan loistavasti. Me tosin vuokrattiin se konevuokraamosta. Niitäkin on erilaisilla tehoilla, joten kannattaa sitäkin vaihtoehtoa miettiä.


  • Ei taida olla käyttäjiä eikä komeuksia?

   • käyttäjiä, koska maksaa maltaita.
    Tuntuisi järkilaitteelle.


  • Hinta ja kannattavuus riippuu tietenkin työmäärästä.
   Skrabaaminen on kyllä raskasta ja hidasta puuhaa.

  • Ikkuna ja ovipuolella kyseistä laitetta käytetään aivan yleisesti.
   Talomaalareista ei niinkään tiedä.

  • pieni kulmahiomakone ja kuppi teräsharja ns´ palmikko vaikka 75mm ja maali skraba ovat hyvät tai sitten wurth bristle harja terä kulmahiomakoneeseen mutta bristlet ovat aika arvokkaita n. 50 euroa terä

  • Neekerintukkalaikka.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   181
   3949
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   1960