Masennus ja itsetuhoisuus

Vierailika

Eli olen ollut surullinen kauan ja jouduin käydä koulussa monesti keskustelemassa siitä mutta en halunnut apua joten esitin kauan iloista. Nyt en jaksa enää esittää. Viiltelen usein ja olen meinannut tappaa itseni monta kertaa. Voiko tästä päästä enää yli? Kannattaisiko minun vain häipyä täältä?

4

348

  Vastaukset

  • Hei.

   Ikävää, että tilanteesi on noin raskas. Älä kuitenkaan tee itsellesi mitään pahaa. Aina on mahdollisuus parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen vaikka miten vaikealle tuntuisi. Puhuminen ja jakaminen auttaa usein, joten älä turhaan arkaile puhua asiasta. Apua kannattaa ehdottomasti, tee se nopeasti. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta toivottavasti lähelläsi on joku luotettava turvallinen aikuinen, jonka kanssa voit jutella ja hän voi ohjata sut avun piiriin. Ole hyvä itsellesi.

   Lämpimin ajatuksin,
   Pirkko-pappi

   • Entä jos ei ole turvallista luotettavaa aikuista?


   • Hei, sinä taas.
    Ellei ole yhtään turvallista aikuista, sellaisen löytää vaikka terveyskeskuksesta. Sinne ei aivan nuori ihminen ehkä itsekseen mielellään mene tällaisen asian kanssa. Siksi toivon hänen miettivän kuka voisi olla sellainen, jonka kanssa jutella; naapuri, kummi, isovanhempi, joku sukulainen.... Aika monella kuitenkin joku löytyy.
    Pirkko-pappi


   • Tai sitten ei. Eikö seurakunnan työntekijä voi auttaa? Lähteä mukaan terveyskeskukseen?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   140
   4106
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1031
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   197
   538