Masennus ja itsetuhoisuus

Vierailika

Eli olen ollut surullinen kauan ja jouduin käydä koulussa monesti keskustelemassa siitä mutta en halunnut apua joten esitin kauan iloista. Nyt en jaksa enää esittää. Viiltelen usein ja olen meinannut tappaa itseni monta kertaa. Voiko tästä päästä enää yli? Kannattaisiko minun vain häipyä täältä?

4 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Hei.

  Ikävää, että tilanteesi on noin raskas. Älä kuitenkaan tee itsellesi mitään pahaa. Aina on mahdollisuus parempaan huomiseen ja tulevaisuuteen vaikka miten vaikealle tuntuisi. Puhuminen ja jakaminen auttaa usein, joten älä turhaan arkaile puhua asiasta. Apua kannattaa ehdottomasti, tee se nopeasti. En tiedä minkä ikäinen olet, mutta toivottavasti lähelläsi on joku luotettava turvallinen aikuinen, jonka kanssa voit jutella ja hän voi ohjata sut avun piiriin. Ole hyvä itsellesi.

  Lämpimin ajatuksin,
  Pirkko-pappi

  • Entä jos ei ole turvallista luotettavaa aikuista?


  • Hei, sinä taas.
   Ellei ole yhtään turvallista aikuista, sellaisen löytää vaikka terveyskeskuksesta. Sinne ei aivan nuori ihminen ehkä itsekseen mielellään mene tällaisen asian kanssa. Siksi toivon hänen miettivän kuka voisi olla sellainen, jonka kanssa jutella; naapuri, kummi, isovanhempi, joku sukulainen.... Aika monella kuitenkin joku löytyy.
   Pirkko-pappi


  • Tai sitten ei. Eikö seurakunnan työntekijä voi auttaa? Lähteä mukaan terveyskeskukseen?


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.