Mitä Oulaisissa tarvitaan?

Ymjy

Tietysti nykyinen palvelutaso on säilytettävä, mutta mikä on tärkeysjärjestys? Elintarvikeliikkeitä on sopivasti ostovoimaan nähden. Rautatieasema on säilytettävä toimivana. Junien on pysähdyttävä tässäkin jokilaaksossa. Oulaskankaan sairaalassa on säilytettävä mahdollisimman hyvät palvelut. Synnytykset meiltä todennäköisesti ryöstetään pois, mutta leikkaustoimintaa pitäisi pystyä jatkamaan ainakin nykyisessä määrin. Autoille tarvitaan korjaajia. Ei haittaisi, vaikka saataisiin lisää. Nyt on vain pari paikkaa,
Olemme menettäneet monta toimipistettä, kuten poliisiaseman ja työvoimatoimiston. Kela on vielä säilynyt. Jonkinlainen monitoimipiste olisi hyvä ratkaisu. Olkoon se auki vaikka yhtenä päivänä viikossa, jos ei enempää saada.
Kulttuurtarjontaa on sopivasti tämän kokoiselle paikkakunnalle. Uomahalli ja jäähalli tehtiin parsta laatua. Aika hyvä on kuitenkin kotikuntamme Oulainae. Työpaikkoja tietysti saisi tulla lisää. OnneksiLehto toi niitä Oulaisiin, pitkästä aikaa. On muutamia muitakin tärkeitä työllistäjiä.

23

3137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ALASPÄIN

      Kyllähän tosi asia on että "Alaspäin on menty rajusti"väkiluku laskee erikoisliikkeet on loppuneet lähes järkiään .Ei olla puolustettu edes Oulaskangasta senkin tilanne näyttää huonolta Paikalliset kepu pomot kumartaa Sipilälle vaikka tämä ei välitä pienemmistä muuta kuin ääntenkerääjänä kepun pussiin.Onhan täällä käynyt Saarikkoa ym mutta yhtä tyhjän kanssa Sipilä sanoi Raahessa että pitää keskittää kun väki Suomessa vanhenee,voi pyhä "jyssäys mikä kommentti kun kysyttiin Oulaskankaan synnytysten jatkumisesta .

      • Järkytys

        Näinhän se on mennyt täällä Oulaisissa niin kuin edellinen Alaspäin kirjoitti kehutaan Pyhäjokiseudussa että nyt on pöhinää ,mutta se pöhinä ei ole muuta kuin kehujien housuissa kuuluvaa. Onhan se heikkoa johtamista kun kaikki annetaan periksi ei olla oltu tarpeeksi Oulaisten puolta jos ajatellaan esimerkiksi tätä Synnytysten alasajoa Oulaskankaalla samantasoinen sairaala saa jatkaa Lohjalla. Suomi menee huonoon suuntaan kaikki keskitetään ja täälläkään ei jää muuta kuin luu kouraan . Ps. Niin kuin Linkola sanoi Suomessa eletään historian pahinta alasajoa ollaan avoimesti "ahneita" enää ei ajatella kansan parasta tätä on nyky meno Suomessa tämän Sipilän johdolla ja jota suurin osa Oulaistelaisistakin kannattaa vaikka näkee mihin se johtaa.


      • umpihank
        Järkytys kirjoitti:

        Näinhän se on mennyt täällä Oulaisissa niin kuin edellinen Alaspäin kirjoitti kehutaan Pyhäjokiseudussa että nyt on pöhinää ,mutta se pöhinä ei ole muuta kuin kehujien housuissa kuuluvaa. Onhan se heikkoa johtamista kun kaikki annetaan periksi ei olla oltu tarpeeksi Oulaisten puolta jos ajatellaan esimerkiksi tätä Synnytysten alasajoa Oulaskankaalla samantasoinen sairaala saa jatkaa Lohjalla. Suomi menee huonoon suuntaan kaikki keskitetään ja täälläkään ei jää muuta kuin luu kouraan . Ps. Niin kuin Linkola sanoi Suomessa eletään historian pahinta alasajoa ollaan avoimesti "ahneita" enää ei ajatella kansan parasta tätä on nyky meno Suomessa tämän Sipilän johdolla ja jota suurin osa Oulaistelaisistakin kannattaa vaikka näkee mihin se johtaa.

        Oulaisista ei löydy yhtään sipilän kannattajaa enää käikki on järkyttyneitä hänen touhuistaan.


    • qqxöäää

      Muistakaapa, ettei se pelkästään Sipilän "ansiota" ole, vaan Kokoomus on yhtä lailla samojen alasajojen takana ja syyllinen näihin leikkauksiin yms. Nyt Kokoomus siis vain mennä porskuttaa suosituimpana puolueena, mikä on kyllä ihan käsittämätöntä! ?

    • Elli_Parkki

      Henkilöstö
      Oulaisissa tarvitaan valtuutettuja jotka ottavat hommat hanskaan! Nyt kaupunkia pyörittää virkamiehet, jotka ovat jumiutuneet vanhoihin kangistuneihin kaavoihin. Nykyisessä systeemissä virkamiehet ovat miehittäneet jopa lautakunnat ja erilliset työryhmät, kun niissä pitäisi olla eri lautakunnan jäsenet valmistelemassa asioita. Tähän otettiin mm valtuuston kokouksessa kantaa, kun voivoteltiin omaa heikoutta valtuutettujen toimesta. Virkamiehet on työkaluja, joita valtuutetut käyttää. Ensimmäinen sana kun kysyy jotain on Ei, ei ole rahaa, ei ja ei.....jne., vitu... soitaa koko puljuun.
      Kaikki johtavien virkamiesten paikat määräaikaisiksi jotta voivat näyttää onko paukkuja hoitaa tehtäviä, nykyinen virkamiesmäinen unelias asioiden hoito on aikansa elänyt.
      Toimipaikat ja rakennukset
      Oulaisten keskustan vanha osuuskaupan rakennus atomeiksi ja paikalle edustava "kylätalo" jossa asuntoja, kauppoja, toimistoja ym. Matkahuolto jostain hevonkuusesta keskelle kylää, kukaan ei tiedeä edes missä se on.
      Kysyisivät edes kaupunkilaisten mielipiteitä eri asioista, mutta tuntuu että kaikki viisaus on virkamiesten päässä. Aika heikolta näyttää tämä virkamiesten idearikkaus.

      • Ymjy

        Matkahuolto saisi tosiaan olla ihan keskustassa.
        Nyt se on monilta hukassa. Linja-autojen lähtöpaikkakin on vähän outo, ylämäessä kadun reunassa.


      • Matkahuollonasiakas

        Matkahuoltohan on heleposti löyettävissä, kun on Ojan rautaa vastapäätä. Ja oottako ikkää aatellu, niin se tarvii aika paljon tillaa, että siinä mahtuu monta linjuria yhtä aikaa pihalle. Eipä löyvy keskustasta semmosta paikkaa. Ja minun mielestä on ihan mahtava, että siinä oleva yrittäjä koittaa jotaki muutaki pyörittää ku pelekkää matkahuoltua.


    • Sirkusvalot

      Oikea maininta tuosta osuuskauppa romusta kyllä se on aikansa elänyt,mutta eihän KPO tee sille mitään kun pääasiassa kepulaiset käy siellä vaikka ois minkälainen "Homepesä"ulkovalot vilkkuu kuin sirkuksessa "muualla ihmiset menisivät jo muihin kauppoihin mutta ei täällä oishanse . KPO pakko ruveta investoimaan jos meinais säilyttää asiakkaansa kun muualle on vara investoida useampikin kauppa lyhyellä ajalla kun on kilpailua.

    • Hupskeikkaa

      Työttömille töitä,ettei tarvi ihmetellä,että missäs ne ammattiin koulutetut ihmiset on?Ei voi kun ihmetellä.

    • kumme

      Paremmat tilat liikkeille ja sitä kautta firmoja lisää. Miksei tänne rakenneta jonkin sortin kauppakeskusta, josta löytys esim Tokmanni, vaate- ja kenkäkauppaa, SUUTARI ym ym. Mutta kun ei, halutaan säilyä vanhana pieruna kyläpahasena, josta joutuu lähtä Ykaan ostamaan näin esimerkkinä vaikkapa kynttilänjalkaa, koirankuppia, ihan perusjuttuja. Edes pyöränkumeja et saa sunnuntaisin mistään ostettua.

      • Voijessus

        Hmm.. Koirankuppeja saa jopa alan erikoisliikkeestä, samoin sunnuntaisin saa ostettua pyöränkumeja kahdestakin paikasta. Kun avaa silmät, niin asiat näyttää ihan erilaiselta. Mutta eihän sitä voi avata, ettei vaan satu huomaamaan, ettei tämä sen huonompi paikka ole, kuin ylivieska.


    • Asukasvaan

      Mikä täällä Oulaisissa voisi muuttua, kun kaikki samat firmat ja yritykset pelaa samaan pussiin eli toisille. Minä teen sinulle ja sinä minulle. Päättäjät ovat vuosikymmeniä samat ja he eivät näe muuta kuin oman edun ja näiden yllä mainittujen yritysten ylläpitämisen. Kaupungin työntekijöitä on puolet liikaa. Joka toimistolla omat sihteerit, muut toimistotyöntekijät ja joka paikassa monta kaupungin miestä. Koettakaa saada edes rannat kauniiksi ja jotain vihreää torille.

    • Quisson

      Dynaamista työväkeä.

    • ekotjy

      Kyllä ravintola-alan tarjonta on todella ala-arvoista! Tuopin varassa koko kulttuuri ja sekin vähän päästä kiinni, niin kuin esim. tänäänkin, kun ovessa lappu "Tuoppi kiinni, Mylly- terassi palvelee." !?

      Ennen Oulaisissa oli Tuopin lisäksi, Pilistea, Emppu (nyk. konkurssiin mennyt Medusa) ja tietenkin Sun Hotelli (ent. Onnikka) nyt siis homeeenhajuinen ja HOMEINEN Hotelli Kasari, mutta melkeinpä kaikkin riitti silti väkeä. Erikoismaininta tietenkin rokkikuppila Barbaarille, joka toimi urheasti 8v., jos nyt oikein muistin. Barbaarissa oli Neljää Ruusua, Kolmatta Naista, Peer Gynttiä, Pelle Miljoonaa ja mikä meininki siellä olikaan !!

      Monen asian summa tietenkin, että kapakat ei pärjää, mutta uskallan olla kuitenkin sitä mieltä, että kun maltillisella linjalla joku aloittaisi esim. Medusan tilat, jos olisvat hieman pienemmät, eli käytössä esim. karaoke ja ns. discon puoli, jossa esim. bändit esiintyisivät, se riittäisi.

      Nyt tarjonta on nii-iin olematonta, että oikein hävettää ja kohta se viimeinenkin kapakka on kiinni, paitsi Kasari, jossa viihtyvät yleensä vain n. 18-19v. Eli kapeaksi on on tarjonta jäämässä ! Kukas tai ketkä räväyttäisivät oikein kunnolla uuden makeen paikan, jossa viihtyisivät nuoremmat ja vähän vanhemmatkin ja me kaikki lupaisimme käydä siellä vähintään yhtenä perj,. tai lauantaina iltaa istumassa/ kuukausi. Esiintyjiä sais olla vähintään parin viikon välein, isompia ja pienempiä nimiä.

    • Tapiosusi

      Minun mielestäni Oulaisista pitäisi purkaa enemmän taloja pois ja istuttaa tilalle puita. Taloja on ihan liikaa täällä ja välillä tuntuu että ei oikein itse sekaan mahdu. Lisäksi puut tuottavat happea ja talot eivät. Olisikin sopivaa että n. 40% omakotitaloista purettaisiin. Ilman omakotitalojakin pärjää ja kerrostalossa on ihan mukava asua. Ei aina tarvitse olla kaiken maailman mukavuuksia.

      • Wood

        Mutta kyllähän puiset omakotitalot tuottavat happea siinä missä puutkin


      • Tapiosusi

        Oot vitun ruma


    • Raahelainen

      Moi..kyllä oli hy vä meno kun oli barbaari..raahesta asti piti käydä..aivan paras paikka💃

      • ewow

        Minkä takia ylläpito poisti ajatukseni tästä? Yhtään ketään ihmistä ei pilkattu tuossa, vaan ehdotettiin surkean musiikkiravintola tilanteen pelastamiseksi ihan kelpo idea ja paikkakin uudelle musiikkiklubille!

        Tai nytpä taidan tietääkin! Tätä foorumiahan ja varsinkin ravintolaelämän tapahtumia, seurataan sen vuoksi tarkkaan, että jos joku pienellä sanallakaan mainitsee H...i ravintola piipin, niin kommentit poistetaan, vaikka nimeltä ketään ei ole edes arvosteltu!

        On se kumma, että niin keskinkertaisesti tai sanotaan törkeän huonosti hommaa tuossa piip paikassa hoidetaan yhden piipin ja yhden etä- piipin toimesta, sen skitsoilu täällä näytetään sallittavan kyllä.


    • Ostajia_liian_vähän

      Mites tuo finanssipuoli?

      Nykyään nuo keikkamuusikot ei Oulaisiin lähde "murupalkalla".
      Väkeä pitää olla ja paljon.
      SInullahan on ihan hyviä ajatuksia, mutta kuka ottaa taloudellisen riskin?

      • ewow

        Ei ne mihinkään muuallekaan lähde "murupalkalla", eikä pidäkään. Kyllä sitä väkeä löytyy jo ympäristökunnistakin, jos on nimi artisteja, ihan samalla lailla sitä löytyy tänne, kuin muuallekin ja markkinoinnistakin se on kiinni!

        Taloudellisen riskin ottaa yrittäjä! Jos nyt heitetään esim. Kaija Koo, Elastinen, Vesala tai Eveliina, penikoille, niin kyllä paikka saadaan täyteen ja osa jää ulkopuolellekin.


    • lavatjumisa

      Hieronta paikkaa onko naisil ??

    • Muukin-jumissa

      Thaihieronta tarvittaisiin, olis hyviä liiketilojakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe