Selkäsairauksissa omahoidot lievittäisivät paljon.

Toivo.Lång.Inkeroinen

Suomessa on satojatuhansia selkäsairauksia potevia henkilöitä. Osaa niistä voitaisi hoitaa, jopa ehkäistä kotona omahoitoinakin.
Erilaisissa synnynnäisissä tai tapaturmissa loukkaantuneita varmaan vähemmän, mutta jos liikuntakykyä on vielä jäljellä, kuntouttaminen useimmassa tapauksessa auttaisi paljon.

Itsellä jo 35 vuotiaana s-muotoinen lanneranka kipeytyi kovassa työssä kipurajoille asti. Sitä hoidettiin työnantajan fysioterapiatiloissa lukuisia kertoja.
Rtg-kuvaus osoittilannerangan lisäksi myös skolioosit kaula-ja rintarangan alueilla. Vaikein tilanne kuitenkin alaselässä, jossa rtg-kuvaus osoitti nikamarappeumaa.

Instrumentariumista hankkimani kuntorulla osoittautui täsmävälineeksi kipeän alaselän vahvistamisessa. Ensikosketus asuinkämpän lattialla kuntorullan avulla tuotti lannerangan alueelle ankaran kivun.
Tietoa oli kuitenkin saatavissa kirjastostakin. Levon jälkeen seuraava kerta oli jo helpompi.
Olen selän kuntoutustiellä yhä vieläkin 45 vuotta myöhemmin 80v. täyttäneenä.

Skolioosien vaivaama tukiruoto ei anna anteeksi lomaviikkoja selän kuntoutuksessa. Sitä on harjoitettava mieluummin joka päivä. Silloin voi lieventää ennakkoon seuraavan päivän mahdollisen selkävenähdyksenkin.

21

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TietäväSkepo

      Puukko parantaa kaikki selkä sairaudet.

    • NiinSairasta

      Meillä on ilmainen kattava valtion varoin kustannettu rokotusohjelma, minkä johdosta lasten terveys jo ennalta varmistetaan, etteivät he tule elämänsä varrella sairastumaan. Vielä pieniä viilauksia alati lisääntyviin mitättömiin autoimmuunisairauksiin, niin johan helpottaa. Rokotteilla on tarkoitus ratkaista kaikki inhimillisen elämän mysteerit, kuten alati lisääntyvät autismi, diabetes, reuma, mielenterveysprobleemat, tolkuton väsymys ja monet muut, joiden syytä on turhaa miettiä ja aivojaan rasittaa, kun joka tapauksessa rokotteita kehitellään koko ajan lisää.

      Miksi vanhemmat kuskaavat terveitä lapsiaan muka-muka hoitoihin, kun meillä on niin erinomaisen kattava rokotusohjelma, jonka turvin riittävä hyvinvointi on jo saavutettu. Muutama vuosikymmen sitten tuhkarokosta ei revitty uutisia, mutta nyt joka ikinen tapaus pääsee otsikoihin. Autismi taas ei pääse parrasvaloihin, ei ole muodissa ja muutoinkin eihän tuo ole mitään tuhkarokkoon verrattuna. Sitäpaitsi autismin lisääntyminen on negatiivisesti liitetty rokotteisiin, minkä vuoksi on parempi, ettei siitä turhan päiten revitä otsikoita.

      Eikö kaikkien lasten pitäisi olla tiukan valvonnan alla pakkorokotteineen ja pakkohoitoineen. Lääketieteelliset tutkijat tietävät parhaiten, kuinka ihmisen tulee elää. Ennen vanhaan papit määräsivät häpeärangaistuksia ja nyt tämä määräysvalta on siirtynyt lääkäriliitolle.

      Puoskarit? Ovatko he niitä, joiden toimien johdosta sairaudet muuntuvat tunnistamattomiksi vai ovatko he niitä, joiden johdosta nämä kiusallisiksi muuntuneet nykyajan sairaudet koetetaan jotensakin pitää kuosissa.

    • entinen.koululainen

      Vasta keski-ikäisenä minulle selvisi, että toinen jalka on 2 senttiä pitempi. Tämä on johtanut lantion virheasennon muodostumiseen.
      Fysionominentutkimus olisi aikanaan voinut johtaa edes korotusosan hankkimisen kenkiin lyhyemmän jalan puolelle. Ei sellaisia palveluja ennen vanhaan duunarit käyttäneet.
      Hoitamattomasta vaivasta saa kärsiä koko elämän ajan.
      Muistan kun terveyshoitaja sanoi terveystarkastuksessa kansakoulun alaluokalle mentyäni; sinun toinen olkapää on alempana kuin toinen.
      Lannevaurioni on kai synnynnäinen. https://anna.fi/hyvinvointi/selkakivut-voivat-johtua-lantion-virheasennosta-nain-korjaat-3-yleista-asentovirhetta

    • Toivo.Lång.Inkeroinen

      Olen joskus suositellut selkäkipuiselle ihmiselle varovaista liikehdintäävenyttelyä, mobilaatiota, tasaisella lämpimällä alustalla.
      - Ei voi kun jo hengittäminenkin tekee ajoittain kipeää, kuulin eläkeikäisen miehen vastauksen.
      Kyllä voi jos asenne ja minitasoinen tietous itsehoidon perusteisiin on olemassa.

      Kokeile lievän selkäkivun jo päällä ollessa sauraavaa keinoa. Makaa selkäasennossa rentona lämpimällä alustalla. Jännitä varovasti selkärankaasi.
      Tämä jo kertoo onko kipukohta lanne vai rintarangassa. Se voi olla myös kaularangassa. Liikkeiden on erikoisen varovaisia, koska kivun lisääntyminenkin on mahdollista.

      Aluksi kipu on vahva, mutta se hellittää ennen 10 minuuttia jos jatkat varovaista kehon liikuttelua; oman kehon kipureseptorit ovat jo aloittaneet "automaattisen anestesiansa".
      Liike antaa kipeiden nivelien kipukohtiin happea. Rauhallisen hengityksen myötä tunnet olosi pian paremmaksi.
      Liikaa ei kannata rääkätä aluksi. Hyvä on pitää väli päivä. Harjoitusta on jatkettava ehkä viikkoja - mieluummin loppuiän verran.
      Heitän lonkalta arvion; omna selkäruodon kuntoni on heikompi kuin 70 prosentillä teidän vastaava selkärankanne. Se on kipeä ennen mobilaatioharjoitusta j o k a ilta.

    • jokapaikantosentti

      Toivo, tällä kertaa sinä olet oikeasa. Yleisin selkäkipujen syy on jäykkä, laiska liha, jota ei ole treenattu eikä venytetty. Olen yli 70 - vuotias, eikä minulla koskaan ole ollut muuta kuin lihaskramppeja selässä. Paranee laiskaa lihaa kiusaamalla. SEN SIJAAN POTILAAT HALUAVAT OBIAATTEJA!!! Pelkäävä selän lihasten treenaamista!!!

      • ok-talonmies

        Skolioosit ovat yleisin syy selkäkipuihin. Heikkokuntoisia tukikudoksia treenaamalla ja voimistamalla nivelten liikeradat pysyvät toimintakuntoisina. kun harrastaa venyttelyä, vaikka kotikutoistakin.


      • skoliopotilas

        Uudet Englannissa koulutetut skoliopaapit ovat apu tähän vaivaan.
        Skoliopaatti on saanut erityiskoulutuksen skolioosin hoitoon ja hoitaa sen käden käänteessä terveeksi.
        Jos on skolioosi, niin kannattaa mennä skoliopaatin hoitoon.


      • ÄläPelkääOpiopaatti
        skoliopotilas kirjoitti:

        Uudet Englannissa koulutetut skoliopaapit ovat apu tähän vaivaan.
        Skoliopaatti on saanut erityiskoulutuksen skolioosin hoitoon ja hoitaa sen käden käänteessä terveeksi.
        Jos on skolioosi, niin kannattaa mennä skoliopaatin hoitoon.

        Opiaatit myyvät aina ja bisnekset pyörivät vanhaan tuttuun malliin.


    • Kolikärrynakseli

      Olen skeptikko ja jokdan selkänne kuntoon.
      Tulkaa joitooni.
      Takuu 13 prosenttii.

      • Kysynvaan

        Miksi sulle, kun arvasuskeskuksessakin pääsee samaan?


    • Toivo.Lång.Inkeroinen

      Niska-hartiaseudun kivut ja jumit ovat selkäsairauksien ohella iso julkisen terveyshoidon kurmittaja. Kotijumpalla noistakin vaivoista pysyy työ-ja harrastuskunnossa.

      • AnnaOhjeet

        Anna ohjeet!


      • Toivo.Lång.Inkeroinen
        AnnaOhjeet kirjoitti:

        Anna ohjeet!

        Niska-hartiaseudun, rintarangan ja lannerangankin kiput-ja jumitiloja lievennetään, jopa ehkäistään/hoidetaan seuraavasti.
        Asetu selin lämpimälle hiukan kovalle alustalle, mieluummin hoitopöydälle. Se osaa tumpelokin kirvesmies väsätä itse; pukit ja laveri riittävän jämäkästä puutavarasta.
        Ohut patja alle.
        Kipeät hartiat tai kipeä tukirangan alue "ilmoittaa" missä kipu on. Tehdään venytystoistoja, juuri niitä jotka tuntuvat eniten ovat kipeiltä.
        Palleahengityksen avulla venytyksiin saadaan voimaa. Kuitenkin niitä voi tehdä vaikka joka päivä.
        Kutsun venyttelyä mobilaatiohoidoksi. Kipeän alueen tukikudokset saavat vahvistusta ja lisähappea. Omat skoliooseista johtuvat kivut eivät ikäpäivänä pitkäksi aikaa kohennu, mutta koskaan ne eivät täysjumeillaan yllätä.


    • TotuudenTrumpetti

      Totuus tulee aina ilmi.

    • ite-kuntouttaja

      Omaehtoinen selän kuntoutus ei ole uusi asia. Isoisäni tuon jo tiesi. Erikseen esim. onnettomuuksissa vammautuneet. Valtaosa selkävaivoista olisi mahdollisuus kuntouttaa kotona ilman ammattiauttajien apua.

      Terveen selkärakenteen omaavat ihmiset eivät tarvitse elämänikäistä selän tukikudosten treenaamista, mutta yllättävän yleisiä selkävaivat kaikissa pohjoismaissa kuitenkin ovat.
      Selkävaivat työllistävät paljon kaikenlaisia kuntouttajia. Fysikaalisiahoitoja, hierontaa tai nikamakäsittelijöitä.

      • Yllättävääkö

        > Selkävaivat työllistävät paljon kaikenlaisia kuntouttajia. Fysikaalisiahoitoja, hierontaa tai nikamakäsittelijöitä.

        Näinhän siinä käy, kun ne paljon mainostetut pillerit ja piikit eivät niitä ongelmia poista.


    • Voimistelija

      Selkä sairaudet paranee voimistelemalla!

      • sanottiin.ennen

        "Voimisteluliikkeet ripeät
        notkistavat paikat kipeät"


    • kalevalainen

      Suosittelen kalevalaista jäsenkorjausta.

      itse olen saanut avun siitä.

      • opeteltava.rajansa

        Kalevalaisetkin ovat missä ovat. Autottomalle mahdottomien matkajärjestelyjen takana. Voi jonkun tasoista itemanipulaatiotakin harjoittaa.
        Tarkkana pitää olla tälläisen riskirajoilla kuntouttamisen kanssa. Yksi väärä treeni-ilta, etkä yksin pääse enää apua hakemaan.


    • Toivo.Lång.Inkeroinen

      Noin 18 vuotta sitten alavatsan kohdalle tuli kipu joa voimistui päivä päivältä sietämättömäksi. Terveyskeskuksen päivystävä lääkäri suoritti ultraäänikuvauksen.
      Hän näki tyränmuodostusta valittamassani kohdassa.

      Oli heinäkuu. Ajoin suunnattoman helpottuneena kotiin. Tiesin että vaivani oli veltostuneiden vatsalihasten syytä. Niille piti järjestää kuntoutusohjelmaa.
      Menin yläkertaan. Laitoin jalkaterät sohvasängyn alle. Istuma-asennosta laskemaan itseäni makuuasentoon, sekä mattoon. Kipu vei lähes tajun. Jaksoin tehdä 4x nousu-lasku liikettä.

      Tiesin että on pidettävä vuorokausi väliä ennen seuraavaa treeniä. Seuraavassa treenissä meni muutama vatsapunnerrus enemmän. Tiesin ettei se revähtyneiden vatsalihasten tunne ole vaarallista. Vatsatreeni sitoi valtavasti energiaa. Pelkäsin ja hermoilin etukäteen treenipäivää.
      Myös selkälihakset alkoivat vahvistua. Lisäsin taakse ojennetuille käsille niin paljon painoa, että keväällä olkavarresta mustui pieni luu. Toinen käsi meni hervottomaksi pitkäksi aikaa. Murtuma vahvistui rtg-kuvassa. Joku piikki helpotti ihme kyllä kipua.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      187
      7436
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4322
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2059
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1681
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe