APUA!! Piinaavia kysymyksiä herpekseen liittyen

ApuaTarvitseva

Hei! Eli siis 3 vuotta sitten kesällä alapäässäni alkoi kauhea kirvely, virtsaaminen vähän sattui ja tiukkoja housuja oli epämukava pitää. Pian vaiva pahentui: virtsaaminen oli sietämätöntä kipua, toinen häpyhuulistani paisui ja taisi jotain pientä punaista rakkularykelmää myös olla. Käveleminen sattui ja päivät meni itkiessä koska kipu oli niin sietämätöntä. En ole ikinä elämässäni kokenut niin sietämätöntä kipua vaikka moneen onnettumuuteen olenkin joutunut. Noh sitte varattiin lääkäriaika äitini kanssa (ei gynelle) vaan perus naistenlääkärille. Virtsanäyte otettiin ja lääkäri katsoi vielä alapäätäni ja sanoi että se on herpes ja antoi minulle kuurin. Ja tässä tämä mun piinaava kysymys onkin: olen siis pian 16-vuotias tyttö joka ei ole IKINÄ harrastanut minkäänlaista seksiä, joten miten herpes edes päätyi minulle? Jos nyt oikein muistan niin äitilläni oli kyllä huuliherpes siinä samoihin aikoihin tai vähän aijemmin kun vaivani alkoi joten olisikohan virus jotenkin äitiltäni sitten päätynyt minulle? Herpes meni sillä lyhyellä kuurilla kyllä ohi mutta nyt minulla on ollut ongelmia muuten alapääni kanssa. Valkovuotoni on ollut erittäin vetistä (minulla oli hiiva pari kk sitten) ja haju on epämiellyttävä. Joten onko ne jotain jälkioireita tästä herpeksestä vai pitäisikö mennä lääkäriin tutkituttamaan?

7

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikuinennainen2018

      Herpes on virussairaus, joka jää piilemään elimistöön ensitartunnan jälkeen. Ihmisen immuniteetista eli henkilökohtaisesta vastustuskyvystä riippuu, kuinka pahoja oireita saa ja kuinka usein. Itse en tiedä, milloin olen tartunnan saanut (aikaväli jopa yli 20 vuotta), mutta oireilen erittäin harvoin ja lievästi. Joku toinen saa oireita esim. jokaisten kuukautisten aikaan. Silloin voi pyytää lääkäriltä estolääkityksen, mikä toivon mukaan helpottaa tilannetta.

      Herpes tarttuu iho- ja limakalvokosketuksessa. Sitä on tyyppiä 1 ja 2, mutta ne voivat tarttua ristikkäin eli ilmetä kummassa päässä tahansa kehoa tai jossain siinä välillä. Kuulostaa aika pervolta ajatus, että äitisi huuliherpes olisi tarttunut alapäähäsi. En tiedä, kauanko herpes elää kehon ulkopuolella, mutta käsittääkseni tartuntaan vaaditaan suora kosketus.

      Mietihän uudestaan. Et ole harrastanut seksiä, mutta oletko harrastanut jotain muuta seksuaalista aktiviteettia? Sormileikkejä tai suuseksiä jonkun pojan tai tytön kanssa? Käyttänyt jotain välinettä? Ollut sen verran epäselvässä tilassa (päihteet, huumeet) ettet muista, mitä olet tehnyt? Kun sinulla on genitaaleissa herpestartunta ja muutakin vuotoa, niin jokainen järkevä terveydenhuollon ammattilainen määräisi samalla muutkin sukupuolitautitestit. Onpa sitten tartunta oikeasti tullut mystisesti hyppäämällä ilman seksuaalikontaktia tai ei.

      Hiiva- ja bakteerivaginoosioireiluihin vaikuttavat myös syödyt antibiootit, koska ne tuhoavat terveen ja normaalin suojaavan bakteerikannan limakalvoilta. Limakalvot ovat herkät bakteeritasapainon heittelyihin. Herpes niitä tuskin on aiheuttanut, koska herpes on virus ja siihen ei ole siten olemassa antibioottihoitoa. Kannattaisi ehkä käydä lääkärissä näyttämässä uudestaan alakertaasi.

      • ApuaTarvitseva

        Joo, mitään herpeksen uusiutumista mulla ei oo tapahtunut että tähän asti on ollut ainoastaan se yksi kerta, mutta jokatapauksessa en vain ymmärrä miten se on päätynyt mulle, koska olin silloin 13 vuotta ja niinkuin mainitsin en ollut aikanaan harrastanut seksiä, sormileikkejä, suuseksiä tai mitään vastaavaa yhtään kenenkään kanssa. En mitään. En yhtikäs mitään. Ensimmäinen kunnon ryyppykokemus tapahtui vasta paljon sen jälkeen, joten en vain ymmärrä miten se on mahdollista että tosta vain sain herpeksen. Vaikka oireet viittaavatkin herpekseen niin en vain käsitä mistä se mulle on edes päätynyt. Mutta niinkuin sanoit niin ehkä on sitten kannattavinta käydä uudestaan lääkärissä :)


      • vanharouva

        Heippa! Onpa harmi, että olet saanut herpesviruksen. Se on kuitenkin ihan mahdollista. Äitisi on ehkä ollut huolimaton hygienian kanssa, olet voinut saada sen vaikka äitisi pyyhkeestä, käsipyyhkeestä tms. Voi olla, että sulla on ykköstyypin herpes tarttunut genitaaleihin. Ja voi olla, ettei se oireile enää lainkaan. Mutta jos se oireilee usein, niin siihen voi saada estolääkityksen. Hygieniapuolesta kannattaa pitää hyvä huoli, jos oireita ilmaantuu. Älä koskettele likaisilla käsillä kasvoihin, varsinkaan silmiin. Käsienpesu saippualla on paikallaan.
        Tsemppiä! Kyllä herpeksen kanssa pystyy elämään. Jos hankit lapsia, muista manita herpesviruksesta neuvolassa, jotta saat tarvittaessa lääkityksen synnytyksen aikaan.

        Hyvää jatkoa!


      • ApuaTarvitseva

        Hei! Joo niinku tos aijemmassa viestissä jo vähän mainitsin nii mitää uusiutumista ei ole tullut ja toivotaan ettei jatkossakaan tule. Kiitos vinkeistä! :)


    • Oliko564

      Tuntuu vähän oudolta, että olisi sukuelinherpes alapäässä ilman minkäänlaista seksikontaktia. Oliko rakkuloita, ja otettiinko niistä näyte? Vai sanoiko lääkäri vain katsomalla, että on herpes. Lääkärikin voi erehtyä. Oliko sittenkin jotain muuta kuin herpestä. Yleensä herpes myös uusii varsinkin ensitartunnan jälkeen, ja sinulla ei ole tuon yhden kerran jälkeen ollut mitään oireita? Saat asiasta varmuuden otattamalla herpesvasta-aineet, tosin jos sinulla on jo huuliherpes, niin silloinhan hsv1-vasta-aineet ovat joka tapauksessa koholla. Ja huuliherpeshän voi tarttua myös alapäähän vaikka omien käsien kautta.

      • ApuaTarvitseva

        Jonkinlaisia rakkuloita kyllä oli, ja virtsanäyte multa otettiin mutta en nyt yhtään satu muistamaan otettiinko itse rakkuloista mitään näytettä, tuntuu kyllä kovasti ettei otettu. Ja itselläni herpestä ei tuota aijemmin ole koskaan ollut


      • autoimmuunisairas
        ApuaTarvitseva kirjoitti:

        Jonkinlaisia rakkuloita kyllä oli, ja virtsanäyte multa otettiin mutta en nyt yhtään satu muistamaan otettiinko itse rakkuloista mitään näytettä, tuntuu kyllä kovasti ettei otettu. Ja itselläni herpestä ei tuota aijemmin ole koskaan ollut

        Saippuan käyttö ei suotavaa alapään pesuun, kuivattaa liikaa. Vessapaperin pehmeyteen kannattaa kiinnittää huomiota, saattaa aiheuttaa hiertymiä.
        Kyseessä voi olla dermatiitti , syynä mm. kuumat suihkut, jne.
        Jos haluat oikean diagnoosin , käy gynekologilla, suosittelen. Tuskin sinulla on herpestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe