Miltä ahdistus tuntuu

bbb1

Miten te selitätte ahdistuksen tuntemukset? Miten saatte sen pois? Minulla se tuntuu rintakipuna (kuten varmaan kaikilla muillakin). Pois saan sen Opamoxilla.

21

1717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joskos

      Ettei tuo rintakipusi johtuisi vain pierusta, mikä vaeltaa suolistossa? Voi tuntua rinta-alassa.

      • PiereSäVaan

        Hyvinpä tiedät, mitä ahdistus tarkoittaa.


    • RiskoEehelä

      Ahdistus manifestoituu kymmenillä eri tavoilla yhden niistä ollessa rintakipu ja sydämen tykyttely. Jos kyse on kroonisesta ahdistuksesta niin parempi vaan yrittää tottua ja olla sinut asian kanssa, että ei ole mitään vakavaa. Ainoa oikea lievitys löytyy terveellisestä ruuasta ja ulkoilusta niin kliseeltä kun kuulostaakin. Itsellä ollut rintakipua enempi vähempi jo 10v, eikä sille ole fyysistä syytä ainakaan vielä löydetty, ekg't ja sydänultrat oli ihan alkuun.

    • tuotepakkoakatteöija

      bähän kuin pelästyisi hirveästi esimerkiksi meinaisi astua käärmeenpäälle ja jetket sen jäökeen mutta tunme kestää pahimmillaam 24 /7 ja juu opamox helpottaa. viinakin helpottaa mutta sen jälkeen olo olisi luin näkisi leijonan....

    • nämämulle

      Mulla ahdistus tuntuu pinnallisena hengityksenä ja epämääräisenä möykkynä navan kohdalla, noi nyt ainakin, tuli ekana mieleen.

      Opamoxin lisäksi siihen auttaa oikein hyvin tietoinen hengittäminen. Syvä sisäänhengitys nenän kautta ja pitkä uloshengitys suun kautta. Oikeesti toimii kun toistoja tekee. Joskus paukutan käteni ympärillä olevaa kuminauhaa käteeni, niin että hiukka kirpasee. Pikku "kipu" tuo nopeaa helpotusta. Myös ahdistavien ajatusten avaaminen voi auttaa, jos on sellaista johonkin tilanteeseen liittyvää ja irrationaalista.

    • Frr

      Lääkityksellä ja terapialla parhaat tulokset ahdistusten, pelkojen , masennuksen hoidossa.

    • MasisJyllää

      Olen ollut pitkään masentunut, mutta viime aikoina olen huomannut, että olen myös erittäin helposti ahdistuva. Ainoa tapa, joka niihin kovimpiin ahdistuskohtauksiin auttaa, on vain rauhoittuminen.

      Joskus tilanne on tosin niin paha, että melkein paniikkikohtaus on kuvaavampi kuin pelkkä ahdistus. Voi olla, että tuo Opamox auttaa juuri sellaisessa tilanteessa, jossa homma on eskaloitumassa paniikiksi asti.

    • kunonnimetpaperissa

      Sen saa pois kivalla vakituisella työpaikalla.

      • MasisJyllää

        Jaa? Mistäs sellaisia löytyy? Itselläni on ollut jo vuosikymmeniä vakituinen työpaikka, mutta ilmeisesti ne eivät ole olleet tarpeeksi "kivoja". Niin kuin eivät olekaan.


    • Artsi5786

      Jos aattelee ihmiselle luontaista ja hyvää ympäristöä jossa mieli lepää. Se on maatalo, jossa tehdään jonkun verran ruumiillista työtä, ollaan luonnossa ja syödään jalostamatonta puhdasta ruokaa.

      • elinikäinen_ahdistus

        Ei varmaankaan ole ihmiselle luontaista ympäristöä, joka olisi kaikille ihmisille samanlainen. Itse olen elänyt lapsuuteni kutakuinkin kuvatunlaisessa maalaisympäristössä tai sen lähimaastossa ja ollut ahdistunut nyt kohta 70 vuotta.

        Kuvatunlainen ympäristö voi olla hetken aikaa rauhoittava, mutta pitemmän päälle tylsä ja aina samanlainen. Ja maatalot ovat elinkautisvankiloita. Itse tykkään isoista kaupungeista, liikenteestä ja siitä kun ihmiset menevät ja tulevat. Kun on paljon virikkeitä, niin ei muista olla ahdistunut. Toki voi olla virkistävää olla päivä luonnossa, kunhan tietää, että sieltä pääsee halutessaan pois. Ruumiillinen työ on terveellistä, mutta pitää myös vetelehtiä.

        Vaihtelua pitää olla!

        On epärealistista ajatella, että vapautuisi kokonaan ahdistuksesta. Sen kanssa täytyy vain oppia elämään. Kunhan vain ei ole sitä pahinta pakokauhua, niin normaali ahdistus on siedettävissä. Siihen pääsee, kun tulee toimeen itsensä kanssa. Pakokauhu taas tulee kestämättömistä ulkoisista olosuhteista, joihin ei itse pysty vaikuttamaan.


    • Artsi5674

      Tottakai vaihtelu on tärkeää, mut pääsääntösesti luonto tekee kaltaisekseen. Kesällä kun oleilee maaseudulla, niin kyl sitä selkeesti on rennompi kaveri kun tulee takas kaupunkiin.

      Ite olin aikoinaan todella ahdistunut ja sain paniikkikohtauksia, nykyään onneksi on toisin. Ahdistuksesta voi parantua ja ite pystyy vaikuttamaan paljon asioihin.

      • elinikäinen_ahdistus

        Kerropas nyt kaikkitietävä Artsi Suuri, miten "parannutaan" ahdistuksesta, joka on ADHD:n liitännäisoireyhtymä!

        Ymmärrän, että nuorilla pissiksillä herää ahdistus pelkästään sitä realistiosesta toteamasta, että ahdistus siinä kuin muukin sairaus voi kroonistua. Nuoret toki pääsevät tänä päivänä hoitoon ja ahdistus tunnistetaan parhaimmillaan jo pikkulapsena. Näin ei valitettavasti ollut minun lapsuudessani ja nuoruudessani, vaan ahdistus pääsi kroonistumaan. Ja ADHD-diagnoosin sain vasta yli viisikymppisenä. Se on synnynnäinen neurobiologinen oireyhtymä, josta ei "parannuta". ADHD-lääkkeitä rupesin käyttämään sen jälkeen, kun työelämä oli valitettavasti jätettävä ja siirryttävä vanhuuseläkkeelle.

        Nykyisin monet tahot, esimerkiksi Mielenterveyden Keskusliitto, painottavat materiaalisaan, että ihmisen ei tarvitse ns. parantua, vaan elää riittävän hyvää elämää oireistaan huolimatta. Tämä on helpottavaa, koska silloin ei tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, että oireita on, milloin enemmän, milloin vähemmän.

        ja joo, kyllä sitä on varmasti rennompi kaveri, kun tulee takaisin kaupunkiin maalta. Siis pääsee ja on vaihtoehto asua kaupungissa. Luonnossa käyminen on vapaaehtopinen valinta.

        Itse olen asunut elämäni varrella monissa umpiperäkunnissa, joissa ei ole muuta kuin metsää, metsää, metsää ja pöpelikköä. Ihmiset ovat olleet ihan ok, mutta se pakkoasuminen paikoissa, joissa ei ole yhtään mitään. Ympäri vuoden. Jos ei välitä hiihtämisestä ja kalastamisesta eikä elämä pyöri leipomisen ympärillä asunnon seinien sisäpuolella, niin huh! Siltikin, vaikka olisi viitenä päivänä työssä, jossa ei ole ollut mitään vikaa.

        Suomi24 nyt on mitä on ja täällä voi viitata kaikkitietävien ohjeisiin kintaalla. Silti on mielestäni kummallista, että meidän korvienvälivaivaisten ajatellaan olevan kaikkien samanlaisia.


      • kunhankysyn

        Mikä on terve tai parantunut?

        Jos olet pystynyt käymään töissä koko elämäsi, niin jonkun kriteerin mukaan sinä olet terve. Täällä on useimmat työkyvyttömyyseläkkeellä.


      • elinikäinen_ahdistus

        Joo, se on aika suhteellinen käsite se terveys. Käsittääkseni suomi24-palstalla parantuminen tarkoittaa useissa keskusteluissa oireiden täydellistä puuttumista. Ei pelkästään täällä. Lehdet, ihan asiallisetkin, ovat täynnä selviytymistarinoita, että kun löytyy oikea lääke, oikea diagnoosi, oikea hoitomuoto, oikea mikätahansaasia, niin simsalabim, kaikki on kunnossa.

        Tällaiset selviytymistarinat luonnollisesti laaditaan siinä tilanteessa, että ihminen on hyvässä kunnossa.

        Minulla ns. tervehtymiseen vaikutti parhaiten se, että lopetin koulun ja opiskelun tuhlattuani niihin yli 20 vuotta ja menin pysyvästi työelämään. Koulu- ja opiskeluaikaisissa kesätöissä en kovin hyvin pärjännyt, olin erittäin ahdistunut, ja oli viittä vaille, etten syrjäytynyt silloin. Sentyyppisiin tilanteisiin on nykyisin erittäin paljon tukimuotoja, jonka olen pannut merkille tyytyväisenä. Silloin ei ollut ja YTHS:n psykologi vain totesi, että en pysty auttamaan sinua, olen epäonnistunut ja jätti minut opiskelija-asuntoon makaamaan. rahatilanne pakotti menemään pysyvästi työhön, en elänyt tilapäisillä siivouskeikoilla ja mitä nyt sattui löytymään.

        Oireet eivät kyllä valitettavasti ole kokonaan hävinneet hyvistä hoitosuhteista huolimatta. ja ne pahenivat, kun jouduin jäämään vanhuuseläkkeelle. Sen jälken aloitin ADHD-lääkityksen.

        Ahdistusoireisiin vaikuttaa luonnollisesti pienehkö eläke, joka rajoittaa elämää. Minä en esimerkiksi voi valita, missä asun. Tällä hetkellä asun huumekundien naapurissa ja pelkään jatkuvasti, milloin porraskäytävässä tapellaan tai mitä sitten milloinkin tuleekin vastaan. hankin asunnon vanhuudenpäivien varalle, mutta eihän kiinteistönvälittäjä kertonut, että seinän takana on rupujen tukiasunto. Jos rahaa olisi, muttaisin muualle ja arvelen, että ahdistukseni ei olisi näin paha, toisinaan pakokauhunomainen.

        Olenko terve vai en? Joku on sanonut, että terve on vain se, jota ei ole tutkittu riittävästi.


    • pakkoakattelija

      näihän se on että jotkut ovat ahdistusherkkiä kuten oma psykiatri sen totesi. tuohon on keinoja lääkitys psykoterapia ja vaikkapa meditointinti mitta jos perus aivokemiat eli luonne on ahdistusherkkä niin on se elämän loppuun. vanheneminen kuulemma monella helpottaa. jokaisen pitää oppia omat tapansa . itsellä nämä ovat minfullness liikunta lääkitys ja näillä mennään vaikka välillä ahdistaa. Tuota pakokauhua ei enään ole ollut.

    • Artsisuuri000

      Ite sairastuin 52-vuotiaana ahdistukseen. Olin sairaslomalla lähes vuoden. Pari vuotta nyt ilman ahdistusta, koska tein paljon asioita parantuakseni. Muuten olisin työkyvyttömyyseläkkeellä.

      Adhd kokemusta ei ole. Tietääkseni lääkitys siihen tarvitaan. Puhun massoista, en yksittäisistä ihmisistä. Aina on poikkeuksia, joiden on vaikeampi parantua. Apua saa ja isossa kuvassa ahdistuksesta on mahdollisuus parantua.

      • elinikäinen_ahdistus

        Kyllä sinulla on usein hyviäkin kommentteja, kunhan muistat, että me ihmiset ollaan yksilöitä eikä osa sitä massaa. Esimerkiksi liikunta ja fyysisen terveyden ylläpito, mitä olet korostanut, on kaikenkaikkiaan hyvä asia, ihan riippumatta siitä, paranevatko oireet sillä vai eivät. kenellekään ei tietääkseni ole ollut haittaa liikkumisesta ja terveellisestä ruuasta, vaikka niillä ei olisikaan vaikutusta ahdistukseen. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa ihminen on, sitä vähempi somaattiseen puoleen tarvitsee kiinnittää huomiota. Minusta se on hyvä asia tällaisella korvienvälivaivaisella, että edes fysiikka on jonkinlaisessa kunnossa. Ja kun ikää tulee, niin pysyy omatoimisena.

        Sitäpaitsi liikkumattomuus ja epäterveellinen ruokavalio kertovat, ettei ihminen arvosta itseään eikä halua pitää itsestään huolta. Ei sellainen ihminen halua parantuakaan tai voida paremmin, jos paraneminen ei ole mahdollista.


    • nämämulle

      Mä aiemmin tuossa jo kirjoittelin mikä itselläni auttaa, erityisesti kohtaukselliseen. Ja mulla on ollut on ollut kausittain vaikeita elämänmuutoksia jotka ylläpitävät ahdistusoireita. Niille en voi mitään, pitää vain yrittää tulla toimeen. Mulla mulla myös adhd, joka lienee synnyttänyt kroonista ahdistuneisuutta. Adhd lääkitys auttaa, mutta sitä en saa toistaiseksi psykiatrisista syistä käyttää. Myös enemmön tai vähemmön krooninen masennus, siihen myös lääkitys. Mulla työpaikka, hyvin ymmärtäiväinen, muutoin olisi varmasti käynyt köpelösti ajat sitten. En tiedä, jotenkin tämä ahdistus ym. on ollut aina mukana, jotenkin oon oppinut elämään sen kanssa. Se on nyt vain mun elämä. Yritin suortittaa yl. ahdistushäiriön nettiterapian, mutta olin liian pahassa jamassa enkä saanut sitä suoritettua. Niille, joilla ahdistus on vielä lievää tai kohtalaista, suosittelen nettiterapiaa, joka on ilmainen! Lääkärin pitää kirjoittaa lähete, ks. mielenterveystalo.fi. Uskon että ei-niin-ahdistuskonkarit saattavat saada sitä apua!

    • Artsi5565

      Ei tässä voi antaa kun yleispäteviä vinkkejä. Mistä sen kukaan tietää, mitä kenenkin taustalla on. Voi olla vaikka lapsuudesta saakka traumoja tai jotain muita henk.koht.ongelmia jne...
      Jokaisen kantsii kuitenkin laittaa perusasiat kuntoon. Sekin jo helpottaa oloa.

    • Tapansakullakin

      Joku sai apua paniikki-kipuun rinnassa Argentum nitricum homeopaattinen 200 potenssi. Voi niitä muitakin olla riippuen muista psyykkisistä ja fyysisistä oireista. Joogaajat tanssii kiirtania, joka auttaa koska se hieroo vyöhyketerapiastakin tunnettua pistettä ison varpaan päässä, ja tietysti mantran laulaminen myös. Jotkut menee metsään huutamaan...ja puita halaileen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe