Telakan veropukkimalli

Hölmöjäkysymyksiä

Vetopukkimallissa vene vedetään ylös telakalle taljaperiaattella. Telakka toimii ns. liukuperiaatteella, joten telakassa ei ole rullia.

Satamassa olevalla telakalla alus nostetaan ylös osamaksuperiaatteella toimivalla lukkitrukilla. Telakan halli, jonka omistamassa yhtiössä kaupunki on osakas, on ollut jo pitkään käytössä, vaikka sen rakennuskielto on edelleen jatkumassa ja rakennuksen lopputarkastuskin tekemättä. Tyhmempi ja hallitusosaajan kurssin käymätön kadunmies tekee sellaisen johtopäätöksen, että halli on otettu luvattomasti käyttöön ja lakia on rikottu? Akateemisen loppututkinnon omaava kaupunginjohtaja voisi kertoa onko tulkinta oikea?

Kaupunginjohtaja kertoo tämän päivän lehdessä, että "Tärkeintä on saada bisnes rullaamaan ". Se on siis tärkeämpää kuin lain noudattaminen? Onko tyhmän kaduntallaajan saama käsitys oikea? Ettei vaan olisi tarkoitus rullata veronmaksajat?

Halli Oy:llä on vuokria maksamatta Satama Kiinteistö Oy:lle 200 000 euron edestä. Summa on huima. Vähemmän välkky toriparlamentin jäsen kysyy akateemiselta kaupunginjohtajalta tai hallitusosaajan kurssin käyneeltä, että miksei niitä pistetä uloshakuun?

Samaisessa aviisissa kerrotaan Telakka Oy:n lähettäneen 0,5 millin korvausvaatimuksen kaupungille, koska tontti ei ollut luvatussa kunnossa ja se aiheutti kuukausien lykkäyksen toiminnan aloittamiseen. Kumma perustelu, kun toimintaa ei olisi saanut ja voi vieläkään lain mukaan aloittaa. Ilman juristin koulutusta ja bisnesangelin työkokemusta vaikuttaa hyvin pitkälle siltä, jotta laskukin on lähetetty väärään osoitteeseen? Oikea osoite on tontin vuokrannut Satama Kiinteistö Oy eikä kaupunki? Kaupungin ei olisi tarvinnut palkata kalliita juristeja, vaan liimata kuoren päälle uusi osoitelappu ja toimittaa räkninki kiinteistöyhtiölle.

Tuota hallin tiellä kuulemma ollutta (kiinteistöyhtiön omistamalla maalla) hulevesiputkeakin siirrettiin kaupungin piikkiin, mutta miksi ihmeessä? Tästä koitui veronmaksajille 140 000 euron räkninki.

Tyhmä kuoppaisten katujen kulkija ilman bisnesangelin työkokemusta ja hallitusosaajan kurssia, tulee sellaiseen varmaan ihan väärään päätelmään, että telakan toimintaperiaate onkin veropukkimalli, jossa touhun taloudellinen vetovastuu yritetään jollain tekosyyllä sälyttää veronmaksajien niskaan?

Kaupunginjohtaja toivoo, että korvausvaadetta halliyhtiön puolelta voidaan neuvotella pienemmäksi? Istuuko kaupunginjohtaja kiinteistöyhtiön
hallituksessa kun noin ihan kuin asiassa
puhevaltaisena haastelee ? Hän toivoo kokonaisratkaisua? Täh?

28

5006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taseetkuntoon

      Hölmöjä kysymyksiä esittäneelle voi vain todeta sanonnan, että paikallisen busines-toiminnan tapana on, että mitä väliä sillä on kuka maksaa - maksa sinä !! Me pyöritämme businesta - sinä maksat !!

    • Saakelintunarit

      Kaikki hallihankkeet, joissa kaupunki on ollut takaajana tai rahoittajana ovat päättyneet bankrottiin!

      Arvoisa lukija, sinä olet maksanut ne ja maksat nytkin !

    • Ojdå

      Tämän päivän Lovarissa Telakka & halliyhtiön tj juttelee perin mukavia: "Pääsuunnittelija, joka toimi myös vastaavana työnjohtajana, on irtisanoutumisen jälkeen ilmoittanut jatkavansa pääsuunnittelijan tehtävässään sekä huolehtivavansa lupa-asiakirjojen päivittämisen asianmukaiseen kuntoon ensi tilassa. Toivon, että näin on tapahtunut."

      Valtion Ympäristöhallinnon kotisivuilta voi vähän tahvompikin saada tietoa asiasta. Sivulla on präntätty: "Rakennuslupaa hakee rakennuspaikan haltija, joko omistaja tai hänen valtuuttamansa tai sitä vuokra- tai muun sopimuksen perusteella hallitseva."
      Tj näyttää kuitenkin toivovan jonkun loparit ottaneen pääsuunnittelijan päivittävän rakennuslupaan liittyvät asiakirjat, vaikka asia kuuluu halliyhtiölle! Jutut ovat tasoltaan ihan Posintra-luokkaa, jossa vastuu siirtyy kuulijalle! Ehkäpä ne ovatkin peräisin kyseisestä lähteestä, jonka edustaja lehden haastattelussa esitti rakennusvalvontaa koskevan hämmästyttävän letkautuksen "onko apuna vai jarruna"! Jarrun nimi on tässä tapauksessa Suomen laki, jota hän ilmeisesti halveksi? Rakennusvalvonta vain yrittää hoitaa lakisääteisiä tehtäviään, joka tuskin on helppoa kaupungin vallitsevassa ilmeisen mädässä hallintokulttuurissa!

    • Konkurssiklusteriko

      Telakka aloitti toimintansa ja halli otettiin käyttöön lehtitiedon mukaan 8.2.2018, jolloin valtion (!) omistama alus Geomari nostettiin trukilla ylös ja vietiin sisälle halliin.
      Ilmeisesti rakennusvalvontaviranomaiselle on haistatettu pitkät 8.2.2018 alkaen, koska hallia ei ole vieläkään virallisesti hyväksytty?
      Herää epäilys, että tällaiselle menolle on olemassa mm. kaupungin johdon hiljainen hyväksyntä, koska sen on annettu jatkua näihin päiviin asti? Satamaklusterin kuplaa pidetään yllä keinolla millä hyvänsä?
      Tämä on mahdollista vain Loviisassa, jossa "yrittäjyyden nimissä" ja elinkeinopoliittisen illuusion ylläpitämiseksi voi näköjään tehdä ihan mitä tahansa!

    • Telakkateatteri

      Televisioelokuva Onnellinen mies ja elokuva Kun Hunttalan Matti Suomen osti lienevät monelle tuttuja. Onnellisessa miehessä on pääosassa siltainsinööri Jaatinen. Hunttalan Matti puolestaan on elokuvassa liikemies joka ostaa, myy vaihtaa tai varastaa ja jota kunnan miehet eivät osaa epäillä vaan uskovat suuria puheita. Paikallinen elinkeinoasiamies ja kunnanjohtaja uskovat tavanneensa Hunttalassa henkilön, joka pystyy vauhdittamaan kunnan surkeaa taloutta ja tehdashankkeita

      Lurensin kesäteatteri voisi tehdä oman mielikuvituksellisen version kummankin elokuvan aiheista, jossa kuvattaisiin suurten lupausten telakan saapumista tuppukylän rantaan.

    • Opetuselokuva

      Tuon Kun Hunttalan Matti Suomen osti elokuvan voisi opetustarkoituksessa ladata luottamushenkilöiden tableteille, niin saataisiin nekin todelliseen hyötykäyttöön. Erityisesti ilmeisen onnellisen hallituksen ilta koulussa hyvää opetuselokuvaa pitäisi katsoa jopa useampaan kertaan!

    • Ihmettelyämöljältä

      Tämän päivän Lovarissa on oikein rattoisaa telakkaan liittyvää juttua, joita on epäloogisuudessaan vaikea ymmärtää jopa suuremmassakin laitamyötäisessä. Telakka kulkee myötätuulessa, mutta halliyhtiön finanssit sakkaa!

      Halli kuulemma valmistui 2 kuukautta hulevesiviemäristä johtuen myöhässä ja telakkakenttä myöhästyy 3 kuukautta. Mitä ihmettä? Eihän tuolla hallilla ole vieläkään käyttölupaa ja ihan rakennuttajan omasta syystä! Miten se voi olla myöhässä putkesta johtuen? Hulevesiputkikin korjattiin pikavauhtia kaupungin toimesta, jolle se ei olisi edes kuulunut! Tästä pikaremontista lätkäistiin veronmaksajille 140 000 euron lasku! Sitä paitsi halli otettiin luvatta käyttöön jo 8.2.2018, kun Geomari roudattiin sinne sisään. Lieneekö edes laituri ollut hyväksytty jo tuolloin, kun lukkitrukki (laivankorjaajan slangin mukaan golfkentälle tarkoitettu ruohonleikkuri) nosti Geomarin ylös?

      Telakan emoyhtiönä pitää itse pääomittaa
      Halli Oy:tä, koska se on sen tytäryhtiö! Kaupungin kanssa on kuulemma yritetty epätoivoisesti saada ratkaisua aikaiseksi. Osapuoli on väärä, joten eipä ihme jos yritys on ollut epätoivoinen. Lähettäkää kuulkaas fyrkkahakemus tänne: Loviisan Satamakiinteistöt Oy, Satamatalonkuja 1 07910 Valko.

      Satama Kiinteistö Oy voi puolestaan lähettää karhulaskun maksamattomista 200 000 euron vuokrarästeistä kirjeystävälleen tänne: Valkon Halli Oy, Svenäsintie 07910 Valko. Telakkayhtiö voi kuulemma hyvin ja on laskuttanut jo 400 000 egen edestä. Hieno homma ja nyt ei muuta kuin pääomittamaan halli-tytärtä vuokrarästien maksua varten, ettei tule häätöä vuokratontilta!

      • Tappioklusteri

        Viime vuonna telakkayhtiön tappio oli yli 400 000 euroa!


    • Onkokaupunkiauunotettu

      Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella korvauksen hakemiseen halliyhtiön taholta ei ole olemassa mitään juridista ja tosiasiallista perustetta. Ilmankos asia pitäisi hoitaa mukamas laihalla sovulla ja ilman oikeutta, jonka ainoat voittajat olisivat muka asianajajat. Korvausta yritetään hakea lähinnä perusteettomia mielikuvia luomalla, jotka eivät pätisi korvauksen perusteeksi oikeudessa?

      Joka tapauksessa kaupunki ei ainakaan tässä
      vaiheessa ole riidan osapuoli! Ilmeisesti kaupungin elinkeinopolitiikan puoskarit yrittävät kuitenkin keinolla millä hyvänsä estää halliyhtiön kaputin ja jälleen kerran yhden epäonnistumisen? He eivät koskaan näy oppivan, että kaupungin ei pidä millään tavalla taloudellisesti sekaantua bisneksiin. Taloudellisesti terve yritys kyllä saa rahoitusta markkinoilta ja ilman kaupungin veronmaksajien taloudellista avitusta!

      Minkälainen sopimus on tehty telakka- ja halliyhtiön välillä? Miten halliyhtiö saa tuloja telakkayhtiöltä? Ilmeisesti telakan pitäisi maksaa vuokraa tai muuta korvausta halliyhtiölle. Onko korvauksen suuruus ja mitoitus edes alunperin ollut sellainen, että halliyhtiö voi selvitä taloudellisista velvoitteistaan? Ilmeisesti juuri halliyhtiö on rakennuttanut hallin ja koko infrastruktuurin mukaan lukien laiturin? Siten suurin velkataakka on halliyhtiöllä?

    • PääPensaaseen

      Kaupunki ei halunnut halliyhtiön hallitukseen edustajaa.
      Nyt voi sanoa kaikkeen että ei tiedetty. Toivottavasti Swappista ei rahat häviä, osakkeita kun ei haluttu.

    • Kaputt

      Yleensä eri hallituksiin on yleensä tunkua, koska ne ovat hyviä mansikkapaikkoja. Mitään ei käytännössä tartte tehdä ja riittää senkun vaan nostaa palkkioita, Esimerkiksi KSOY:n hallituksessa notkumisesta maksetaan noin 15 000 euroa/v!!!!

      Halliyhtiö lienee siinä jamassa, että siellä voi vielä hallitus joutua todelliseen vastuuseen?

    • Gounder

      Valkon Halli Oy

      Taloustiedot

      Liiketoiminnan tulos
      -27 000 €

      Omavaraisuus
      22 %
      - 78 %

      • oosolemia

        Miten V Halli Oy:n "Emäyhtiöllä" menee? Onko Suomenlahden Telakka Oy maksanut reilusti Hallin käytöstä ja palveluista vai vedättäkö se Hallia tappiolla niin ei ole mistä maksaa Loviisan kaupungin osakkuudelle osinkoa?
        Mikä on Telakka Oy:n viimevuoden tulos. Voisiko joku talousosaaja tai hallitusammattilainen selvittää ja laittaa Loviisalaisille lukuja ihasteltavaksi, erityisesti Valkolaisille sekä tietoa menestystarinasta ja varautumisesta työpaikkojen tuleevaan lisäyksee?


      • Gounder
        oosolemia kirjoitti:

        Miten V Halli Oy:n "Emäyhtiöllä" menee? Onko Suomenlahden Telakka Oy maksanut reilusti Hallin käytöstä ja palveluista vai vedättäkö se Hallia tappiolla niin ei ole mistä maksaa Loviisan kaupungin osakkuudelle osinkoa?
        Mikä on Telakka Oy:n viimevuoden tulos. Voisiko joku talousosaaja tai hallitusammattilainen selvittää ja laittaa Loviisalaisille lukuja ihasteltavaksi, erityisesti Valkolaisille sekä tietoa menestystarinasta ja varautumisesta työpaikkojen tuleevaan lisäyksee?

        Tilikausi 2017

        Liikevaihto
        110 000 €
        -82 %

        Liiketoiminnan tulos
        -430 000 €
        -236 %

        Omavaraisuus
        -8 %
        -121 %

        Henkilöstä
        9

        Liikevoitto
        -391 %
        -1807 %


      • Osaajatkehiin
        Gounder kirjoitti:

        Tilikausi 2017

        Liikevaihto
        110 000 €
        -82 %

        Liiketoiminnan tulos
        -430 000 €
        -236 %

        Omavaraisuus
        -8 %
        -121 %

        Henkilöstä
        9

        Liikevoitto
        -391 %
        -1807 %

        Korkean tason taloudellista osaamista löytyy V Halli Oy:n osaomistajien taholta: Bisnesangel, suurliikemies ja hallitusosaaja sekä sertifioitu kuntayhtiöiden hallitusosaaja!

        Jostain kumman syystä osaomistaja ei halunnut asettaa ollenkaan edustajaa V Halli Oy:n hallitukseen, vaikka käytössä olisi ollut kaksi em. huippuosaajaa!


      • kysyylumperi

        Kaupungin kaksikielisenä puistotyöntekijänä ja traktorin kuskina en ole talousasiantuntija , niin pyydän vartiotornin enkeliltä ja hallitusammattilaiselta hiukan valistusta noista telakan luvuista:
        - mitä tarkoittaa tuo suora viiva (-) lukujen edessä
        - mitä nuo viivalla korostetut suuret prosenttiluvut tarkoittavat
        - miten 9 hengen yritys pystyy tekemään noin suuren liikevaihdon ja liiketoiminnan tuloksen
        - eikö liikevoittoa enää nykyään kerrota euroissa, paljonko 1807 % on euroissa tai bitcoineina
        - miten loviisan kaupunginhallituksen pitää tulouttaa Halli Oy:ltä maksettavaa osinkoa kaupungin yrittäjien käyttöön

        Miltä tämä vuosi 2018 näyttää? Onko ISO9000 sertifikaatille voimassaolon edellytyksiä?


    • Hurärdetditte

      Telakan tarinanheittäjä revitteli lehdessä toiminnan tuloksena "saavutetuista" hotellien yöpymisvuorokausista. Hetkinen. Sehän tarkoittaa sitä, ettei sinne olekaan palkattu paikallisia?

    • Eikaitnytsentään

      Konkurssin kellot soivat. Apuun rientävät veronmaksajat, jotka maksoivat Valkon Halli Oy:n kuudesta sadasta osakkeesta 174 800 (291,33 eur/kpl)euroa ja nyt ne myydään 1 eurolla (0,16 cent/kpl). Bonuksena saatavista luovutaan. Mistä saatavista? Satamakiinteistö Oy:lle Valkon Halli Oy on pystyssä 200 000 vuokrarästejä. Annetaanko vuokrarästit anteeksi? Se olisi yritystukea. Telakalla ja Halli Oy:llä ei ole mitään saatavia ainakaan Loviisan kaupungilta. Valtuustoa yritetään nyt uunottaa ja oikein urakalla?

      • Anonyymi

        Suomenlahden Telakka Oy:tä haetaan konkurssiin. Jälleen kerran yksi elinkeinopoliittinen satu on lopussa. Kaupunkikonsernin tappio 140 000 (hulevesiputki) 174 800 (osakkeet, jotka myytiin 1 eurolla) 200 000 ( vuokrarästit) = 518 800 euroa???


    • Veropukki? Persevero?!

    • Vaaranmerkit

      Toiminta tuli Porvoosta hyväuskoiseen Loviisaan rahastamaan.
      Täällä otetaan avosylin vastaan sateentekijöitä vaikka kokemus kertoo että kuivaksi mannut jää.
      Tämän poppamiehen taisi houkutella eräs yrittäjien mediapersoona.

      • Skattebetalarebetalar

        Niin sanottu yrittäjäystävällinen toiminta vain kiihtyy. Kaupunki tekee tonteista rakentamiskelpoisia kuluista piittaamatta. Tämän jälkeen ne vuokrataan tai myydään halvalla. Troolisataman ja Länsiportin tontteihin on pumpattu niin paljon veronmaksajien fyrkkaa, että milli ei liene kaukana. Varastohalleista ei saada kuin kiinteistövero, jolla ei investointeja saada koskaan maksettua.

        Menon tarkoituksena on aikaan saada harhakuva positiivisesta draivista ja tämän soopan on valtuustokin imenyt viimeistä pisaraa myöten.


      • talviteloille
        Skattebetalarebetalar kirjoitti:

        Niin sanottu yrittäjäystävällinen toiminta vain kiihtyy. Kaupunki tekee tonteista rakentamiskelpoisia kuluista piittaamatta. Tämän jälkeen ne vuokrataan tai myydään halvalla. Troolisataman ja Länsiportin tontteihin on pumpattu niin paljon veronmaksajien fyrkkaa, että milli ei liene kaukana. Varastohalleista ei saada kuin kiinteistövero, jolla ei investointeja saada koskaan maksettua.

        Menon tarkoituksena on aikaan saada harhakuva positiivisesta draivista ja tämän soopan on valtuustokin imenyt viimeistä pisaraa myöten.

        Troolisataman varastosta tulee luultavasti oman ja kavereiden veneensäilytyspaikka! Sanoohan yhteistyökumppanin nimi sen.


      • Jessyjokinen

        Laita tietoja,heti!!!


    • Messjokinen

      Mia on kansanedustajaksi yrittävä populisti.

    • Kulissintakana

      Jos ihmiset tietäisivät minkälainen se todellisuudessa on, niin eivät sitä äänestäisi.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olihan se jo aikakin. Hiljaista siellä näkyy olevan, ei sitä vuokria makseta iliman liikevaihtoa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe