Tuli mieleeni, miten toimitte jos - myös asot?

Näin-se-on-nähtävä

Kuten juuri tänään ja useasti aikaisemmin on asutuksen keskellä tapahtuneita suuriakin rakennusten paloja joista muodostuvan savun yms. palokaasujen jne. kautta muodostuu uhka alueen asukkaille.
Ja ihmetelen nyt kun asukkaita ja muita alueella olevia "sulkemaan ILMANVAIHTO ja ikkunat yms.
No ikkunat onnistuvat kaikilta, mutta miten menetellä uusissa asuin kohteissa automaattisesti toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä suljette huoneistonne ja yleensä kiinteistön ilmanvaihdon?
Siis joka ei ole itse asukkaiden suljettavissa vaan erikseen koneellisen ilmastoinnin teknisten toimenpiteiden jälkeen, tiloissa jonne on pääsy vain isännöitsijän edustajalla ja huoltomiehillä!

Sama koskee jos tulipalo tapahtuu omassa kiinteistön osassa tai korttelissa tai muu ulkoinen tekijä ympäristössä, liikenteessä yms. joka edellyttää suojatoimia!?

Kun suojautuminen edellyttää nopeaa reagointia, ei se onnistu ilmoittamalla vain esim. aso-isännöintiin (haso), tai edes huoltoon ( vaikkapa "vikailmoituksena" - joka on netin kautta tehtävissä, puhelimella ei pääse kuin n. klo 8-16, ja sillä aikavälillä ei saa tapahtua mitään tämän kaltaista!? Samoin viikonloppuisin - ei voi isännöintiin ja huoltoon tehdä toimeenpanevaa ilmoitusta!) näissä vain "arkena ja virka-aikaan" jossa ilmoitus vaatii ensinnä heiltä toimeenpanevan kokouksen jossa odotellaan useampia ilmoituksia kohteesta ennen toimiin ryhtymistä heillä!

Joten tehkää ilmoitus viipymättä ja samoin suojatutumiseen vaadittavat tiedustelut hätänumeroon 112!

17

2775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei-yhteydenottoja

      Asokkaat!
      Huom. Älkää häiritkö Laajasalon isännöinnin ja johdon työaikaa ja lomia omilla pikkumurheillanne!

      Nyt on ainakin viimein vuoden 2016 Laajasalon isännöinnin loma-ajat päivitetty tähän vuoteen 2018 Haso/ Ls-isännöinnin sivuilla! Yksi on joukoista poissa hänen nimeään ei joukoissa näy....
      Viikonloput ja etenkin pyhät - jättäkää ko. toiminnassa mukana olevat rauhaan, vaikka tapahutuisi mitä!

      http://www.haso.fi/helsingin-asumisoikeus-oy/yhteystiedot
      Poikkeuksia aukioloajoissa:
      Suljemme aina ennen arkipyhää klo 15.00, juhannusaaton aattona jo klo 14.00.
      Helatorstain jälkeisenä perjantaina toimistomme on kiinni.

      Isännöitsijöiden lomat 2018:
      Tuomo Nikkanen 18.6. - 1.7., 25. - 27.7. ja 30.7. - 5.8.
      Juha Mellanen 23. - 30.5. ja 16.7. - 27.7.
      Jaana Pystykoski 28.6. - 8.7. ja 20.8. - 27.8.
      Niko Burtsov 15.6. - 30.6.

      Isännöitsijöiden lomien aikana voit ottaa yhteyttä 09 668 9910 tai [email protected], jolloin sinut ohjataan tai viestisi välitetään sijaistavalle isännöitsijälle.
      Mutta muistakaa aina, vastuu on soittajalla ja yhteydenottajalla itsellään lopulta!

    • Ilmasuojelu

      Kerrostalon porrashuoneissa on ilmanvaihdon hätäpysäytysnappi.

      Hätätilanteessa voi myös tukkia oman huoneiston poistoilmaventtiilit (yleensä kylpyhuoneessa ja lieden yllä) yksinkertaisesti asettamalla venttiilin suulle A4-arkin, joka pysyy alipaineen vaikutuksesta paikallaan.

      • Tärkeysjärjestys_edellä

        Ihanko TOTTA? Tämä oli aivan uusi ohje jos ei sääntökin, missään ei ja varsikaan H:gin Laajasalon isännöinnin Oy:n "hoidossa" (maksattajana) olevissa kiinteistöissä ( Haso) ole mitään tähän viittaavaa ollut tai tuotu esiin vaikka mm. "turvallisuusvaltuutettua" tms. on taas haettu jo pitkään jälleen kerran, kiinteistökohtaista ja koko Hason piiriin.
        Siis näin yksinkertaista asiaakaan he eivät voi ilman erityistä kyselyä saada aikaan!?

        Hekan (kaupungin vuokrakotikiinteistö yhtiö) kiinteistöissä ohjeet ovat tiettävästi olleet aina olemassa, ja ajantasalla?
        Hasoissa ollaan uusien ja vastavalmistuneiden kiinteistöjen osalta oltu jatkuvasti "jälkijunassa" mm. paloturvallisuusohjeiden ja ilmoittelun osalta!

        Mm. palotiet ja niiden koeajot tehtiin yhteenkin Haso-Heka-Histas kortteliin vasta muutaman vuoden kuluttua kun kiinteistöt olivat valmistuneet!
        Sekin asukkaan ilmoituksen ja kyselyjen perusteella!
        Talotoimikunnassa kun oli muuta tärkeämpää kuten saunanlauteiden siisteys (läiskät) ja pihan syyslehtien siivoamisen yms. kuuluminen kellekin? Talosaunan pukuhuoneen kellon katoamiset yms.

        Tämä yksi monista epäkohdista joita tulee uuden Haso Oy:n toimitusjohtajan kanssa kerrata ja ilmoittaa paremmin hoitoon, jos nykyinen em. isännöintitoiminta nyt saa edes jatkaa?
        Veikkailen (toivon) uutta tarjouskilpailua jollaista ei ole ilmeisemmin käyty koko yli 25-vuoden aso-historian aikana?

        Siis PORRASHUONEEN *hätäpysäytysnappi* kerrostalojen jokaisessa rapun alakerrassa!
        Sitä ei voi edes koekäyttää tai harjoitella, jos ei hissienkään hätänappia!
        ( Onko ko. napissa myös talokohtainen käyttöohje?).

        Huom. Mutta miten huoneista poistuvan ilman kassa näin tulisi toimia, paperiarkki poistoilmaventtiilin päälle (alle)., jos sisään pyrkivä ilmantulo estetään eihän ilmanpaine silloin toimi kuten normaalisti? Poistoilmankaan kanssa!?

        Mutta sentään jokaisen asunnon omaa palovaroitinta voi aika ajoin testata!


    • Asokkaiden-virkistypäivä
    • exhuoltomies

      Kaikissa taloissa joissa minä olen asunut on kiinteistöhuolto tominut 24/7.

      Oletkohan sinä ymmärtänyt jotain ihan väärin.

      • Entinen_muttei_nykyinen

        Niin siksikö oletkin ex-huoltomies?!? Voin ymmärtää asian varsin hyvin!


      • LyytinenSisko
        Entinen_muttei_nykyinen kirjoitti:

        Niin siksikö oletkin ex-huoltomies?!? Voin ymmärtää asian varsin hyvin!

        "Voin ymmärtää asian varsin hyvin! "
        Se olis kyllä ensimmäinen kerta joten epäilen ettet ymmärrä etkä varsinkaan hyvin.


    • ei.mulla.muuta

      Hyviä huomioita. Kannattaa turvallisuussyistä jatkaa asumista siellä kaupungin vuokraläävässä, niin ei pääse mitään vaaratilanteita syntymään. Simodemus Vuokralainen on hieman päästään vajaa.

      • Voimia-Simolle

        "Simodemus Vuokralainen on hieman päästään vajaa. "
        Ai vaan "hieman" vajaa.
        Kyllä Simo-Pukinmäkeläinen on pihalla ku puutarhatonttu. Kysy vaikka Pukinmäenmummoilta.


    • HelsinkiCooling

      :DDD "Voimia Simolle ja samalla SAATANAN Simo" kun puhut asiat suoraan niin kuin ne ovat ! Kyllä nyt riittää diagnooseja satuhenkilö Simolle joka tuutista ja peräkkäin samalta luuserilta , "ex sitä ja ex tätä" mutta nytkö todella hasolainen jo vuosien takaa, ja joka suoltaa Laajasalon isännöinnin hehkutusta enemmän kuin säännöt sallivat?

      Mummot ja ex-huoltomies ja kumppanit pois ikkunoista, pois kaduilta kun Trump ja Putin valtaa kaupungin kadut 15-16.-18!

    • täh14-15.-16häh

      Simo lienee kaupungilta potkut saanut ex-työntekijä, koska päivästä toiseen vääntää itkua palstalla.

      Ja Simo hei, jos et saa kiinteistöhuoltoon yhteyttä 16:00-08:00 välisenä aikana niin pyydä vaikka mammaas soittamaan sinne.

    • Mummo_NYT.Aso-Asiaan

      Papukaija dementikko-mummo ja 10x potkut saanut ex-huoltomies (se juoppo) , toistat pahasti ja jatkuvasti itseäsi mutta muista samalla aloitus ja toimi sen mukaan! Koita edes pysyä vaatimustesi mukaan asiassa - jos se oli ASO!
      _______________________________________________________________________________________________________________
      _"Kuten juuri tänään ja useasti aikaisemmin on asutuksen keskellä tapahtuneita suuriakin rakennusten paloja joista muodostuvan savun yms. palokaasujen jne. kautta muodostuu uhka alueen asukkaille.
      Ja ihmetelen nyt kun asukkaita ja muita alueella olevia "sulkemaan ILMANVAIHTO ja ikkunat yms.
      No ikkunat onnistuvat kaikilta, mutta miten menetellä uusissa asuin kohteissa automaattisesti toimivissa ilmanvaihtojärjestelmissä suljette huoneistonne ja yleensä kiinteistön ilmanvaihdon?
      Siis joka ei ole itse asukkaiden suljettavissa vaan erikseen koneellisen ilmastoinnin teknisten toimenpiteiden jälkeen, tiloissa jonne on pääsy vain isännöitsijän edustajalla ja huoltomiehillä!

      Sama koskee jos tulipalo tapahtuu omassa kiinteistön osassa tai korttelissa tai muu ulkoinen tekijä ympäristössä, liikenteessä yms. joka edellyttää suojatoimia!?

      Kun suojautuminen edellyttää nopeaa reagointia, ei se onnistu ilmoittamalla vain esim. aso-isännöintiin (haso), tai edes huoltoon ( vaikkapa "vikailmoituksena" - joka on netin kautta tehtävissä, puhelimella ei pääse kuin n. klo 8-16, ja sillä aikavälillä ei saa tapahtua mitään tämän kaltaista!?
      ( Ja yöllä ne "huollon" luuserit makoilee kännipäissään, ei niistä mihinkään ole ainakaan töihin ja vithuilevat jos joku rohkenee häiritä!)

      Samoin viikonloppuisin - ei voi isännöintiin ja huoltoon tehdä toimeenpanevaa ilmoitusta!) näissä vain "arkena ja virka-aikaan" jossa ilmoitus vaatii ensinnä heiltä toimeenpanevan kokouksen jossa odotellaan useampia ilmoituksia kohteesta ennen toimiin ryhtymistä heillä!

      Joten tehkää ilmoitus viipymättä ja samoin suojatutumiseen vaadittavat tiedustelut hätänumeroon 112 !_"
      OK?

    • hasoaso

      "puhelimella ei pääse kuin n. klo 8-16, ja sillä aikavälillä ei saa tapahtua mitään tämän kaltaista!? "

      Pyydät jotakuta selvinpäin olevaa soittamaan puolestasi niin pääsee myös iltaisin ja öisin.

    • Pukinmäen_Lyyti-ja-Uuno

      Ihanaa päteekö se muihinkin kuten minuun Pukimäen Lyyti-mummoon ja e-ukkooni ex-huoltomies ( se sama 10x pois potkittu) Uuno pesusieneen (vanha doku se sama siis)?

      • hasoonaso

        Muut osaavat soittaa puhelimella eivätkä siis tarvitse apua. Vain sinä olet kertonut soitto-ongelmista eli jos et saa soitettua huoltoon niin pyydä mutsias soittamaan ja katselet pari kertaa vierestä niin ehkä sinäkin sitten joskus osaat.

        Vai yritätkö sinä väittää, että Pukinmäessä on niin huonot puhelinlinjat ettei pysty soittamaan virka-ajan ulkopuolella.


      • Korte-kerää-avustus
        hasoonaso kirjoitti:

        Muut osaavat soittaa puhelimella eivätkä siis tarvitse apua. Vain sinä olet kertonut soitto-ongelmista eli jos et saa soitettua huoltoon niin pyydä mutsias soittamaan ja katselet pari kertaa vierestä niin ehkä sinäkin sitten joskus osaat.

        Vai yritätkö sinä väittää, että Pukinmäessä on niin huonot puhelinlinjat ettei pysty soittamaan virka-ajan ulkopuolella.

        Juu kenttä on huono ja akku takkuilee!
        Linjoja ei ole ollut sitten 2.-maailmansodan! Teilläkö siis on hyvät puhelinlangat laulaa siis yhäti, voi te onnekkaat?
        Voitko ex-huoltomiehenä ( pois potkittu vain se toinen exä) varakkaana hasokkaana / laajasalon isänn. fanina lähettää rahaa?


    • Tragedia-kerrassaan

      Onko tämän laatuinen koskaan mahdollista asoissa tai edes hasoissa?
      Mutta Helsingissä on ja ei niin harvinaistakaan! Miten toimitte jos epäilette naapurin olevan poissa päiviltään?
      Vai onko kuolema ylipäätään mahdollista aso-asunnoissa?

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005764518.html

      IL: Mies makasi kuolleena asunnossa 1,5 vuotta – ”Emme voi käydä joka kuukausi katsomassa, ovatko meidän vuokralaiset elossa”

      Julkaistu: 20.7. 19:37

      Tragedia Tapaus huomattiin, kun vuokranmaksu loppui, Iltalehti kertoo.
      Helsingin invalidien yhdistyksen asunnosta Helsingistä löytyi viime viikolla kuollut mies, kertoo Iltalehti. Lehden tietojen mukaan mies olisi ollut asunnossa kuolleena jo 1,5 vuoden ajan.

      Kuolemaa ei oltu huomattu, koska vuokra oli tullut tilille ilmeisesti suoraveloituksen kautta tämän vuoden puolelle saakka. Kuolleen löysi lopulta poliisi maksamattomien vuokrien vuoksi.

      – Olemme tavallinen vuokranantaja. Emme me voi vuokranantajana käydä joka kuukausi katsomassa, ovatko meidän vuokralaiset elossa, jos he maksavat vuokransa, vastasi yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kristiina Karhos IL:lle.

      Teemu Kuusijoensuu

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe