rakennustekniikan diplomi-insinööri

kysymys

Moi! Olen miettinyt hakevani rakennustekniikan diplomi-insinööriksi, mutta en oikeastaan ole varma että mitä tämä koulutus pitää sisällään. Ilmeisesti voi kouluttautua johonkin tiettyyn suuntaan ja itseäni kiinnostaisi talonrakentaminen. Tarvitseeko siinä mitään aikaisempaa kokemusta talonrakentamisesta vai pärjääkö lukiopohjalla?

Mitä koulutus isis pitää sisällään? Osaako rakennustekniikan diplomi-insinööri esimerkiksi suunnitella talon? tai muuta siis mitä hän osaa?

8

9488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suuntia_riittää

      Lueskelepa vaikka tuolta:

      http://www.tut.fi/fi/tutkimus/tutkimusalat/rakennustekniikka/index.htm

      http://www.aalto.fi/fi/studies/education/programme/building_technology_master/

      http://www.oulu.fi/rakennustekniikka/opiskelu

      Talonrakentamisessakin voi suuntautua esimerkiksi rakennesuunnitteluun, rakentamistekniikkaan, -talouteen, -automaatioon tai rakennusten elinkaaren ylläpitoon. Jokaisessa näissä on vielä mahdollista suuntautua tarkemmin johonkin pienempään alueeseen. Näin esimerkiksi rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa voi suuntautua esimerkiksi joko puu- tai betonirakenteisiin, tai kalliorakenteisiin.

    • kysymys

      Kiitos paljon vastaukesstasi ja linkeistä oli suuri apu!

      Olisiko jollain vielä konkreettisia esimerkkejä millaista työtä tällaiset henkilöt esimerkiksi voivat tehdä? Onko töitä tarjolla? Monissa työpaikkailmoituksessa haetaan rakennusinsinööriä, eli ilmeisesti ammattikorkeakoulusta valmistautunutta, mutta onko diplomi-insinöörillä vastaava osaaminen?

      kiitos etukäteen jos joku viitsii vastata :)

      • Suuntia_riittää

        Amk- ja diplomi-insinöörin osaamisalueet ovat pitkälti päällekkäiset, tosin yliopistoinsinöörin osaaminen on yleensä jonkin verran teoreettisempaa ja laajempaa. Nuori diplomi-insinööri ja kokenut amk-insinööri voivat usein hakea samoja paikkoja. Tosin suuntautuminen ja suunnittelu- yms. -pätevyydet vaikuttavat asiaan.

        Diplomi-insinööri voi toimia esimerkiksi vaativien rakenteiden suunnittelijana, isojen rakennushankkeiden valvontatehtävissä, rakennusyritysten johdossa, rakennusalan tutkijana, kunnan teknisenä johtajana jne.


      • Suuntia_riittää
        Suuntia_riittää kirjoitti:

        Amk- ja diplomi-insinöörin osaamisalueet ovat pitkälti päällekkäiset, tosin yliopistoinsinöörin osaaminen on yleensä jonkin verran teoreettisempaa ja laajempaa. Nuori diplomi-insinööri ja kokenut amk-insinööri voivat usein hakea samoja paikkoja. Tosin suuntautuminen ja suunnittelu- yms. -pätevyydet vaikuttavat asiaan.

        Diplomi-insinööri voi toimia esimerkiksi vaativien rakenteiden suunnittelijana, isojen rakennushankkeiden valvontatehtävissä, rakennusyritysten johdossa, rakennusalan tutkijana, kunnan teknisenä johtajana jne.

        Vielä lisäyksenä tuosta työllistymisestä: Nyt rakentamisessa on korkeasuhdanne ja työllistyminen on helppoa ja palkkakehitys hyvä. Rakentaminen on kuitenkin suhdanneriippuvaista sen takia työllisyys vaihtelee kaikissa työntekijäryhmissä, ja niin myös diplomi-insinöörien parissa. Työllisyyskehitys kulkee eri vaiheessa, sillä suunnittelussa muutos näkyy ensin, vasta sitten itse rakentamisessa.


    • kysymys

      kiitos taas! alkaa tuntuu siltä että tämä voisi olla se minun juttuni :)

      olen pääasiallisesti kiinnostunut talojen rakentamisesta ja suunnittelemisesta, joten mitä mieltä olette: pääseekö diplomi-insinöörinä sellaisiin hommiin vai pitäisikö miettiä mieluummin amk-insinööriä? visuaalinen puoli minua ei suunnittelussa kiinnosta, vaan tekninen puoli :) osaanko rakennustekniikan diplomi-insinöörinä siis suunnitella taloja? rakenteita ainakin? :D

      minulla ei ole mitään kokemusta rakennusalalta, mutta eikö niin että pelkällä lukiopohjalla tuonne yleensä mennään?

      • Suuntia_riittää

        Talojen ja muiden rakenteiden rakennesuunnittelussa riittää kyllä haastetta kenelle tahansa. Jos täkäläiset olot eivät ole riittävän haastavia, kannattaa siirtyä pilvenpiirtäjien suunnitteluun maanjäristys- ja pyörremyrskyalueelle.

        Rakennusalan kokemuksesta on se hyöty opiskeluissa, että tietää käytännössä, mitä milläkin rakenteella, rakenneosalla tai työvaiheella tarkoitetaan. Se auttaa hahmottamaan, mikä asioissa on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

        Itse en tosin ole rakennusinsinööri, mutta toiminut toisella insinöörialalla, sanotaan nyt, varsin teoreettisissa tehtävissä, joilla on kuitenkin tiukka käytännön kytkös. Siinä olen usein pohtinut rakentajienkin kanssa heidän ongelmiaan.


    • kysymys

      ahaa :) mutta onko siis mitään järkeä ilman rakennuskokemusta hakea tuonne opiskelemaan, pelkällä lukiopohjalla? :D

      • Suuntia_riittää

        Kuinkahan monella yliopistojen insinööriosastoille pyrkivistä lienee edes kokemusta ammattialaltaan? Ehkäpä vain amk:n käyneillä, eikä heilläkään yleensä kummoisesti. Joskus ammoisina aikoina sekä amk- että yliopistoinsinööriopiskelijoilla oli paljon nykyistä parempi käytännön kokemus alaltaan, ja tätä myös vaadittiin. Mutta se oli silloin, ja nyt on nyt. Jos nyt oikein muistan, ennakkotyökokemusta ei oteta nykyisin huomioon juuri millään tavalla.

        Hyvä olisi kuitenkin hankkia alansa lattiatason kokemusta opiskelujen aikana. Se aina avartaa ja antaa paremmat mahdollisuudet tuleviin työtehtäviin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      87
      1919
    2. Hyvää yötä, olen rakastunut suhun

      Sanon tämän kyllä vielä sulle henkilökohtaisestikin. 😘
      Ikävä
      82
      1750
    3. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      51
      1390
    4. Nyt tiedän

      Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai
      Sysmä
      47
      1337
    5. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      131
      1265
    6. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      48
      1232
    7. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      106
      1067
    8. Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla

      Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!
      Puolanka
      23
      1012
    9. Teki mieli

      Huutaa meidän nimet tänne, niin ei jäisi epäselvyyttä. Ikävä sinua urpo.
      Ikävä
      39
      955
    10. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      59
      952
    Aihe