Hyvännäköinen??

Sanoavaiei

Kertokaa, onko yleistä se, etteivät naiset sano hyvännäköiselle naiselle hänen olevan kaunis/hyvännäköinen?
Olen ihmetellyt sitä, ettei yksikään nainen ole elämäni aikana sanonut minua kauniiksi/hyvännäköiseksi, miehet sen sijaan ovat sanoneet koko aikuisikäni aina/usein ,vaikka olen jo yli 50v. Olen tullut ainakin vakuuttuneeksi siitä, että en minä ainakaan ruma voi olla. Omasta mielestäni olen hyvinkin viehättävän näköinen kokonaisuus ja tiedostan sen, mutta en pyri tuomaan sitä esille tälläytymällä tai esiintymällä, olen vaatimaton sen suhteen. Eipä sillä, ei naisten tarvitsekaan minua kehua, mutta ihmettelen vain silti tätä. Huomaan kuitenkin, että naiset katsovat minua hyvällä silmällä, niin tutut kuin vieraatkin. Itse kuitenkin sanon aina kauniille naisille, että ovat kauniita.
Ja tiedän, ettei miesten kehut ole olleet aina sitäkään, että pyrkisivät lakanoihini, vaikka joskus tietty nuorempana, kun tuli baareissa pörrättyä , oli kyse varmaan siitäkin. Ihan tavan tutut miehetkin ovat kehuneet, ilman taka-ajatuksia, sillä tietävät , että olen jo parikymmenta vuotta ollut naimisissakin.

Ja sitten vielä sekin, että esim.sosiaalisessa mediassa naiset kilvan kehuvat sellaisia naisia, jotka eivat oikeasti ole edes kauniita, mikä juttu sekin on? Katsojan silmässä? Ei voi mitenkään pitää paikkaansa monissakin näissä tapauksissa. Eikä taaskaan sillä, etteikö kaiken näköisiä naisia saisi kehua! Saa toki! Hyvähän se on, vaikkei olisikaan ehkä totta.

Johtuuko tämä kateudesta? Vähemmän kauniita voi kehua, muttei kauniita?
Mitä tähän sanotte, naiset?
Mitä tähän sanotte, miehet?

9

771

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mielipide.sivusta

   kyllä se kateus varsinkin nuoremmilla naisilla on usein syynä ;)

  • Etsittullu

   Kyllä sanon, jos huomaan, että on käyty salilla ym.
   On mullekin sanottu. Silloin yleensä itsekin harrastaa sellaista.

  • Totuuden_siemen

   Sulla on aika huono itsetunto, jos 50-vuotiaanakin vielä vingut netissä, kun kukaan ei kehu sua.

  • kiitti.kiitti

   Taitaa olla aika normaalia ettei naiset kehu toisiaan, ainakaan ulkonäköstä, paitsi ehkä ihan parhaat kaverukset keskenään. Lieneekö sillä sitten mitään merkitystä, ei minusta ainakaan. Mukavampi on ollut miehiltä saada kiitosta ulkonäöstä.

  • NainenMinäkin

   Naisillahan on tapana kehua ystäviään kauniiksi, näyttivät he miltä tahansa. Ja somessa on sellainen tapa että kehutaan kavereita kauniiksi. Puolituttujen kuviin kommentoimiseen on paljon suurempi kynnys. En itse jotenkaan viitsisi mennä kommentoimaan kenenkään muun kuin ystävieni kuviin. Esimerkiksi työkavereiden kuvia en kehtaa kommentoida. Sama pätee muuhunkin elämään eli en uskalla vain alkaa yhtäkkiä kehumaan työkaverin tai muun vähemmän läheisen ihmisen ulkonäköä.

  • näinnaisenatätämieltä

   Mummoni opetti, että on epäkohteliasta kommentoida muiden ihmisten ulkonäköä.
   Ulkoinen olemus on vain pintaa, luonne ja persoona ovat tärkeämpiä kuin ulkokuori.

  • Wertyw

   Työni puolesta aikoinaan n, 20v kauneudenhoitoalalla,
   Niin kyllä sanon, mutten oo automaatti,
   Eli jos jollakin on mielestäni onnistunut malli hiuksissa sanon sen, vaikken ole enään alalla, mut perusmalli juttuihin en puutu.

   Aloittajalle sen verran kzlskahti, et monet naiset vaikkei ne ois ns. Malli tai missityyppejä, voivat olla kauniista. Ihmiset vaan standardointi kauneuden tiettyyn mallityyppiin..

   Eräs asiakkaani oli ihan kivan suomzlaisnaisen näköinen,
   Mutta malli muutettiin aivan toiseen äärilaitaan,
   Sillä seurauksella että hänestä kuoriutui Isabella Rosseliinin tyylinen kaunotar jota aikanaan sanottiin yhdeksi maailman kauneimmista naisista.
   No hänet oli myös eräs valokuvaaja huomannut ja rengasta kaunottaren omakseen ;; ) Terveisiä vaan teidän perheelle , jos satutte lukemaan.

  • KirjoitanNyt

   Sanon ja olen kuullut vierestä muidenkin sanovan. Kehumme myös joskus naisporukalla jotain naista, joka ei ole silloin itse paikalla.
   Henkilökohtaisesti en ole ollut kateellinen toisten ulkomuodosta. Se on jokaisella se, mikä annettu on.
   En kyllä osaa sanoa, miksei sinun kohdallesi ole sattunut kehujoita. Meidän lorukassa, suvussa yms kyllä kehutaan niin ulkonäöstä, kuin luonteesta, vaateusta ja ihan kaikesta miyä ihastellaan, avoimesti.

  • SolidaaristaSakkia

   No mua just yks muija katto pahasti ku juttelin miesten kaa, et oon varmaan tosi ruma😂. Must tuntuu, et Suomessa ei saa olla eläväinen miesten seurassa tai jotkut muijat vihaa...😢

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   500
   2772
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2294
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1874
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1620
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   327
   1569
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1196
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   78
   1045
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   70
   999
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   854
  Aihe