Vesipaljun lämmitys aurinkokennolla

Pulikoija

Onko olemassa edullista aurinkokennolla toimivaa lämmitintä jonka osaisi itse asentaa teräspaljuun. Paljuni on vanha ruostumattomasta teräksestä tehty maitotankki. Mitat ovat suunnilleen korkeus 80 cm, leveys joku pari metriä ja syvyys joku 150 cm. Toimii muuten hyvin, mutta hanavesi on kylmää, eikä sähköllä raaskisi lämmittää. Sähkölasku on nyt jo taivaissa. Vinkkejä kaivataan.

2

250

  Vastaukset

  • Vinkki: hanki vähän järkeä päähän.

   Sen jälkeen voit pohtia, kannattaako vettä lämmittää aurikokeräimellä (esim. vanha lämmityspatteri mustaksi maalattuna) vai tekemällä sähköä kalliilla aurinkopaneeleilla, jollain huikealla 12 % tjsp hyötysuhteella.

   • Kiitoa vastauksestasi. Tarvitsisin todella sitä järkeä lisää ajoittain. Olisipa se järjen päähän hankkiminen vaan yksinkertaista. Ajattelin, että monelle sähköttömälle mökille saadaan sähköä pienellä läppärin kokoisella aurinkokennolla, niin miksi ei sitten vettä saisi lämpiämään samanlaisella lisättynä johokin vaikka vettä lämmittävään kierukkaan. En vaan tiedä välineiden nimiä. Näin myös sattumalta tv:stä sahdin valmistusta ja siinä vilahti joku kierukka, jolla lämmitettiin vierrettä. Niinpä aionkinkin seuraavaksi gööglata sahdin valmistuksen saloja. Ties vaikka oppisin jotain uutta.


  SEISKA.FI

  • Marja Hintikka nousi ahdistuneesta teinistä suosikkijuontajaksi: ”Ajattelin, ettei minusta tule ikinä mitään!”
  • JVG:n taustalla pyörii miljoonabisnes – suosikkiräppäri Jare Brand laittoi rahansa osakkeisiin!
  • Kahdeksat housut päällekkäin! Salkkareista tuttu missikaunotar Jasmin Voutilainen ulkonäköpaineista: Kätkin laihuuteni!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   3850