Pimmeetä lesken kylppärissä

Makriina.ei.kirj

Olen jo tottunut tähän yksin pärjäämiseen, mutta on asioita, joihin en ole halukas perehtymään. Yksi niistä on sähkötyöt.
Kylppärin lavuaarin päällä on seinävalaisin, joka on jollain tapaa viallinen. Se poltti kaksi hehkulamppua lyhyessä ajassa. ja ajattelin, että johdossa on vikaa, kuten Tannerin laulussa kerrotaan.
Niinpä jätin sen sinälleen, onhan toinen lamppu sentään. Mutta eilen se vain välähti ja sammui. Hehkulampun vaihtaminen ei auta. Pimeenä on.
Nyt on kylppärissä pimiää kuin luolassa. Onneksi vieressä on sauna, jonka lamppu vielä palaa. Ovi auki, niin selviydyn aamusta.
Nyt pyydystämään sähköliikettä, joka tulee jelppimään!

8

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sini.sirkku.ek

      Sähköön liittyvät työt onkin jätettävä alan ammattilaiselle, toivottavasti et tarvitse odotella kauan. Minulla sammui Lippajärvellä samaan aikaan saunasta ja jääkaapistä ja keittiön työpisteestä valot. Vävypoika onneksi tuli samana iltana korjaamaan tilanteen, kun käsikopelolla joutui jääkaapistakin etsimään.

      Kylläpä tänään oli mukava ilma tuolla rannalla, vaahtopäät ajautui tuulessa rantaan, ja puut humisivat kaikki samaan suuntaan, olematta yhtään kylmä silti.

      Kahvilanrotisko Katiskakin oli auki ensimmäistä kertaa, oli vaan istuttava mökin tuulensuojassa, jolloin ranskanperunoiden rasvankäry oli mahtava😊 Paljon olen ollut rannoilla tänä kesänä, en uimapukusillani, mutta muuten ranta-asussa.

      Kahlasin kyllä polviin asti tänään, on kiva tunne varpaat hiekassa kuivatella auringossa kahvimukinsa kanssa. Ens'kerralla en syö ennen menoa, vaan tilaan niitä ranskanperunoita , naapuripöydässä rapsahteli ne niin houkuttavasti

      Lauantaina tehdyt tuliset siivet pata onnistui sitten hyviksi. Löpäytin tilkan rypäleöljyä kiviastian pohjalle, ja asettelin lehtikaalit porkkanat sipulit 1 valkosipuli ja 5-6 pientä perunaa. Päällimmäiseksi ladoin siivet ja liemeen kanamaustetta, sinappia suolaa ja parmesaaniraastetta.
      Täyteläinen vahvachilinen pataruoka syntyi 😊 Joudun vaan syömään 4 kertaa samaa, mutta siipiä voi järsiä sellaisenaankin.

      Tulipa pulistua!

    • Makriina.ei.kirj

      Hyvä resepti. Ostin broilerinrintapaloja, panenkin huomenna samalla ajatuksella pataan, tosin ei ole lehtikaalia, mutta keksin muuta tilalle. Pataruuat onnistuvat aina.
      Paljonhan siitä ruokaa tulee. Paras pakastaa heti osa.

    • Imun saunassa i palaa lamppu, mutta päässä on jotenkin pimeää, vointikin on huono. Mitä teen? Tunnen kyllä sähkön, mutta en sellaista, jossa lamput eivät kestä. Kia se on vissiin johdossa, ei muussa jos ei siin.Kuka se niin lauloi? Ene aika osuuskauppaan ja osta sieltä lamppu tai kaksi. Ne ovat aina 220voltin jännitteen kestäviä.Ellei toimi niin kerro minulle! Olen osuuskaupan omistajajäsen ja saan bonustakin omista ostoksistani.

      • Minä tein eilen jauhelihakastiketta, johon latoon seisemän maustepippuria mausteeksi. Hyvää tuli. Minä syön harva se päivä, pikemminkin useina noin teen. Huomennakin aion (syödä), tehkää niin muutkin. Syöminen on ihan pääelinkeinoni.


    • Valoa kylppäriisi ja koko elämääsikin!

      • Makriina.ei.kirj

        Kiitos. Ehkä toivotukesi auttoi, sillä kokeilin kerran vielä kolmannella hehkulampulla sitä kylppärin lamppua, Panin siihen uuden energialamppuvaihtoehdon, ja hah! Se syttyi. Ties mikä valaisinta kiukutti. Nyt taas valaisee.
        Hienoa. että syöt "harva se päivä". Ei kannata hyvistä tavoista luopua. Pataruuat on helppo tehdä ja ne onnistuvat aina. Hyvä vinkki on varata pakastimeen kasvispakasteita. Sellaisen kun kopsauttaa pataan mukaan, niin maukasta tulee vähällä vaivalla.


    • Vai kasvispakasteita! Minä kun en oikein ymmärrä noiden "lehmänruokien" käyttöä. Kiitos kuitenkin suosituksesta. Ehkä joskus varovaisesti kokeilen ja maistellen - sinua muistellen. Takuusti aina hyvällä.

    • may.a

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe