PPO-tietoa

tästälätöö

Kun Korpitassi myi PPO:n Elisalle oli Elisan kurssi noin 15€ nyt pyörii noin 38€. Onhan välillä kaapattu jo Anviakin. Diili oli siis Elisalle kertakaikkisen hyvä mutta PPO:lle ei. Riidat alkoivat kun se Korpitassi myi omin päin nimineen kaikkineen PPO:n. Hintakin oli aivan jotain muuta kuin olisi pitänyt olla. Kumallista on vielä sekin, että myyjää ja ostajaa edustaa nytkin sama lainoppinut. Lisäksi kaikki on perin salaista, vaikka onhan tietoja vuotanut ja vuotaa edelleenkin, onneksi.

54

837

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PihtaritJoEsiin

      Milloin sitä rahaa tulee ? Täsmäyspäivä oli jo .. osakeyhtiö klausuuli.. mikähän se on sääntöjen mukaan osuuskunnissa.. ei taida olla kirjauksia..vai 8nko ?

      Onko kassat tyhjiä vai miksi ei ole kerrottu päivää koron maksulle? Kuka pihtaa ?

    • korppiko

      Korpi-Tassi kertoi, että osuuskunnan teleliikennetoiminnan kehityshankkeet eivät viime aikoina olleet päässeet tavoitteisiinsa ja tappioitakin niistä oli syntymässä (Datame OY).
      Mitä tuo edellä lausuttu kertoo, kertoo sen, että Datame teki tappiota ja osuuskunnan kokouksessa valehdeltiin Datamen olevan meidän kultamuna.
      Hallintoneuvosto siunasi kaupan, eikä edes tiennyt koko kaupasta tuon taivaallista. Tulivat siis Korpi-Tassin takuumiehiksi.
      Minkälainen on sellainen hallintoneuvosto, joka toimii edellä mainitulla tavalla, munaton oli porukka, kertakaikkisia ressukoita. Muistaakseni kaksi jäsentä oli poissa kyseisestä kokouksesata.
      Kehityshankeko tuo Datame oli. Tuhoon tuomittu jo syntyessään. Kuparilla ei olisi enää pärjännyt mutta kuidulla kyllä ja oikein hyvin.
      Se, jos ei johto ole tehtäviensä tasalla ei tee toimialasta kannattamatonta. Nythän johto syytti jäsenistöä omista mokistaan.
      Aivan sama tilanne kuin sähkönjakelussakin, ei se sähkö paljon maksa mutta siirto maksaa. Verkoilla otetaan tuotot ja kuiduilla sitä liikennettä voidaan kuljettaa määrättömästi. Nythän noita pieniä osuuskuntia syntyy kuin sieniä sateella. Harmi vain kun PPO:n kuidut on käyttämättöminä ja viereen kaivetaan uusi.

    • TommaTunnorArvolla

      Taitaa olla kaikki pisnekset yhtä lailla päin prinkkalaa kun eivät voi "julkituoda" osuuskoron maksupäivää vaikka "täsmäyspäivä" on mennyt aikoja sitten.
      Taitaa kassa loistaa tyhjyyttään kun on menty tekemään pöljiä päätöksiä tyhmyyttään.

      Ja koko aja sama jengi toilailee ja niillä on kliffaa kun kykypoijjat sniffaa.. jäsenien rahoilla omaan piikkiin.

    • kopioinma
    • HuonoaSijoittamistaOllut

      joo myydä hökäsivät elisan vaihtokaupassa tulleet osakkeet jotta saivat "tuottoja" esitettäväksi mutta olikin tosi köppä ratkaisu. nyt niiden arvo olisi yli 10 M€ eli tuplaantunut ja välillä ois tullut hyvin osinkoja..ei ole pitänyt toimitusjohtajan lupaukset paikkaansa että hän tuplaa osuuskunnan omaisuuden muutamassa vuodessa, no ei sellaista voi olettaakaan tapahtuvan pankkitiski henkilöltä joka vain seiniä tuijottaa ja odottaa että kello tulis neljä että pääsis kotiin, liian isoa kalaa on poloinen pyytämässä mutta mikäs siinä kun iso tili juoksee automaattisesti. Kyllä tuolla vakanssilla pitäsi olla tulos tai ulos periaate käytössä.

    • kyläkauppiaat

      Ei hallintoneuvostolla ole munaa erottaa tuota röökynää. Istuvat ja kuuntelvat mitä hallitus käskee, ja käskeehän se ja kuunteleehan hallintoneuvosto kiltisti.

    • 47LaulamaanÄkkiä

      Martalla oli mennyt löröt housuun ja käakyttänyt Arvo aukaisemaan massiaan.. 23.8.2018 on kerättynä kolehti jolla voidaan osuuskorot maksaa. Ei siinä ole ollut yksikään tuota tiliä tekemässä.. tuuli käy tornion suunnasta ..jolla oli jotain annettavaa aikoinaan osuuskunnan jäsenille, nyt ei yhdelläkään hallinnossa eikä tstossa mitään lisäArvoa ?

    • TasettaSyödäänMiksi

      KURSSI
      NOTEERAUS: 710,00 EUR PÄIVÄ:13.07.2018
      MARKKINA-ARVO:58,29 MEUR
      LIIKEVAIHTO:28,00 MEUR

      Oli markkina -Arvo 180 MEUR... Mihin on erotus kadonnut kun joka vuosi on kehuttu tulleen voittoa ?

      Minä vaan kysyn ! Mitä sanoo "Raahen Viisas"

    • VirallistaTietoa

      Arvo Nordic Invest Oy
      Tilikausi
      2014/12 2015/12 2016/12 2017/12
      Liikevaihto (tuhatta euroa)
      4032 1434 2081 7734
      Liikevaihdon muutos
      28,4% -64,4% 4 5,1% 271,6%
      Tilikauden tulos (tuhatta euroa)
      3120 5352 2342 5385
      Liikevoitto
      42,8% 40,9% 68,4% 30,1%
      Henkilöstö
      1 1 1 1

      Toimialat
      Kiinteistöhallintoa (Päätoimiala)

      Toimialaluokitus (TOL2008)
      68209 Muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta

      Ja minäkö olen saanut luotettavalta taholta kuulla että olisi " sijoitusyhtiö" ?

      Taitanee olla kaikki luvut ja tiedot kirjanpitokikkailua ja lööperiä ! Tasetta syöty ja syödään.
      No kyllä raahen viisas osannee kommentoida "oikeat luvut ".. vai osanneeko ?

    • NimiPäiväOnnittelut

      Seleväkoijaus : Martan nimipäivän kunniaksi !

      Paaden kevätkokous päätti tuunata koko höskän vielä paremmaksi ”vallasväelle”. Olihan saatu jo viikkoa enemmin ääntenlaskentakin tehtyä luotettavasti. Oli pinottu A-äänet omaan nippuunsa ja B-äänet omaansa. Sitten oli varmistettu valtakirjoilla vielä määrätyllä kertoimella sen puuhapeten nuijanheiluttajan todeta asiat niin kuin kiusatut oli ajatelleet.
      Martta oli innolla mukana tuunauksessa. Kakkuloiden sangat oli ohentuneet, niitten simonitsaus on nyt paljon helpompaa. Sangat oli hoikentuneet, muuten oli Martta melkoinen pullukka, laaja oli olemus, hyvässä lihassa oli, kattilalla oli käynyt liiankin usein, vankka oli olemus, huvittavan vankka. Tinkiällä oli kamppeet, oikein saumat pahoin vedossa ja tikkaukset tiukalla.
      Eroahdistusta kokeneet kiusatut loistivat poissaolollaan, liekö pahoittaneet mielensä kun noin kaltoin kohdellaan.
      Martta selvitti, että Viisaan luomus, se monumentti on alaskirjattu, kun ei asian ympärillä käyty puuhastelu tuottanut muuta kuin menoja ja sen hiivatun rytökasan. Viisas istuikin pallillaan ja palleillaan siellä väen takaosissa, kuunteli hankkeensa ”ulkoistamista”. Niin oli mies näköinen kuin oli patsaansakin. Alahuuli lerpallaan toljotti varpaankärkiä, koitti vetää happia sisälmyksiinsä mutta ei auttanut, piloihin meni sekin yrittäminen, niin kuin moni muukin mihin tämä viisas oli tarttunut. Nyt tekee paljon vähempi vahinkoa kun istuu palleillaan pallilla ja pitää naamansa kiinni. Ei enää tee virtuaalimatkoja suurempiin pörssiyhtiöiden kokouksiin, vaan istuu kuolevaisten joukossa ja vielä takarivissä missä oppositiokin on asustanut kautta aikojen, ne Askotin köyhät.
      Martta esitteli vielä invalan köyhille maksavansa jotain korkoja (sitä ei poloinen kertonut mistä ne korot oli muka saatu ja milloin). Murusia kuulema riittää vielä tälle vuotta mutta sitä ei tämä laajarunkoinen lausunut milloin muruset tulee köyhien tileille. Jos lie on käteisvarallisuus niin hakusessa, että pitää tarkoin miettiä mistä päästä peittoa nyt leikataan. Omaisuushan on pitkin aikaa hävinnyt kuin tuhka tuuleen mutta on kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin mennyt, jopa itse Pölkky kumarteli ja kiitteli tuosta omaisuuden vain vähäisestä hävittämisestä Marttaa. Huonomminkin olisi voinut mennä, elikkä oli mennyt kuulema hyvin.
      Askotti oli hyvin maltillisesti koko ajan, kävi vain pikipäin kättelemässä Jokivarren pikkuporvarit. Näitä pikkuporvareita ei ollut kuin muutama paikalla. Isommat kihot eivät halua sekaantua noihin Askotin paskanjauhantoihin.
      Niin upposi viisaan unelma ja Kiusatut päättivät muuttaa koko puulaakin nimenkin Paaden orvoksi.
      Nyt oli nimi vaihdettu, toimialakin pistetty rahanjakeluksi, eipä enää mummot ja vaarit pääse telefuneraan. Muistona on enää plakaatit sorateiden varsilla entisestä kukoistusesta.
      Tämän väenkokouksen jälkeen sitten Martta hommasi jonkun uuden tirehtöörin syömään yhteistä hyvää. Ulkoisti ensiksi melkoisen suuren siivun holtittomasti hankituista seinistä jollekin taholle ja kirjaili sanansa niin, että näin kannattaa tehdä kun riskit on jo realisoituneet ja löysät on housuissa. Eihän tavalliset köyhät huomaa tätä ”taikatemppua” vain silmänkääntöoperaatioksi.
      Sitä mukaa kun Martan tehokkuus paljastuu turskaksi, niin toisesta päästä lykätään sonta joihinkin salkkuihin ja rahaa niin paljon mukana, että ei haise vasta sitten kun kuori puretaan. Henkilöitä palkataan sieltä mistä niitä pistetään pihalle. Esson paarissa kyllä hymähdeltiin ajatukselle väenlisäyksestä, kun paskaa siirretään ulkoistuksen kautta pois väen näköpiiristä, niin väkeä vain lisätään, vaikka pitäisi vähentää.
      Marttahan on haalinut sellaista toimialaa jota ei kukaan puulaakissa tunne. Haalinta on tapahtunut vielä semmoisena aikana, jolloin suhdannehuippu on käsillä, tai jopa ohi. Hyvää siinä on se, että on myyjiä kyllä enempi kuin ostajia. Paaden väelle se vain on kovin laiha lohtu kun omat pääomat hupenevat kuin sen voimistelusalinkin, joka oli kyhätty sinne Viisaan monumentin permannolle.
      Uusi kaveri on kuitenkin palkattu ja hoitelee nyt sitten niitä hommia joita kukaan ei tiedä olevankaan. Kuuluvat kertoneen olevan jopa valmis kaappaamaan vallan itse Martalta. Onko tilanne tosiaan noin vakava tuumaillaan esson paarissa ja lehdistä luetaan lisää.
      Pytingeissä on köyhien rahat, pistetty silloin kun viisaammat myy niitä seiniänsä. Kuuluu rahoja pistetyn vielä johonkin keliperiinkin. Taitaa olla kyllä maan alla tuotot niillekin arvopapereille. Jos lie ovat kohta arvottomia. Yrittäähän se Martta myydä sitä rahaa pitkin pitäjiä. Ennen vanhaan sanottiin tuollaista toimintaa rahan kansa huoraamiseksi.
      Viisaat yrittäjät eivät lähde minkäänlaiseen touhuiluun koronkiskurin kanssa, vaan pidättäytyvät oikean pankkiirin kanssa väleissä. Noususuhdanne jäi käyttämättä Martalta ja kiusatuilta. Nyt alkaa maksun aika tehdyistä typeryyksistä. Verkosto tulee olemaan varppeillaan ja odottaa vain iskun paikkaa ja oikeaa ajankohta..sitten kaikki realisoituu kansan kuultavaksi

      • WitSkotti

        Witutuksella ei oo näköjäään rajaa...


      • OnnittelujaOsanotto

        Terveisiä Martalle.. ja witutus Skoteille..


    • Paaxe

      Alkuperäiseen viestiin kommentoin, että mikä ongelma tuossa on? Pörssikurssit heiluu joka päivä ja eikös sitä myyntiä lobanneet nivalalaiset muista omia puheitaan, piti myydä äkkiä että saadaan voitot kotiutettua, kaikki kerralla alas mentaliteetillä näytti silloin nivalalaisten ryhmä olleen paikalla. turha teidän olla jälkiviisas, kun nivalalaisten ehdotuksesta elisan osakkeet myytiin, ei muiden.

      • essolla-poristaan

        Vai myytiiin Elisan osakkeet Nivalalaisten ehdotuksesta. Milloin Nivalalaiset on voineet vaikuttaa PPO:n asioihin. Missä kokoksessa on kirjattu tämmöinen päätös. Osakkeet heiluu kyllä päivittäin mutta noususuhdanne heiluttaa niitä ylöspäin, eikä alaspäin. Koko Peltomaan aikana ei ole mitkään tunnusluvut näyttäneet positiivistä kehitystä. Miten yleensä omistajajäsen voi vaikuttaa PPO:n asioihin, ei mitenkään. Hallitus on evännyt kaikki mahdollisuudet edes esittää asioita kokouksien käsiteltäväksi. Uskoisin, että nivalalaisten muisti on hyvinkin pitkä ja muistin vahvistamiseksi voi lukea niitä pöytäkirjoja, niin perättömät puheet loppuisivat siihen. Tietysti jos haluaa jatkaa valehtelua niin se on toinen asia. Kerroppa nyt alkajaisiksi missä tilaisuudessa on omistajajäsenet ehdottaneet Elisan osakkeiden myyntiä. Sitten vielä kakistat ulos senkin, että miten omistajajäsenet voivat vaikuttaa ja ovat voineet vaikuttaa viimeisen 5:n vuoden aikana kokouksisssa. Eikös pahimmillaan ole käyty jopa käsiksi jäseneen ja anastettu jäsenen henkilökohtaisia papereita, tämähän kertoo jo toimintatavoista kaiken. Vai onko tuokin vain nivalalaisten puheita.


    • piippiipp78

      Kalajoellakaan ei ole voitu välttyä vaikutelmalta että Elisastakin on päästävä mahd. pian eroon. Todistusaineistokin on kiistaton. Ja juridinen argumentointi kohdallaan.

      • ruuti-ukot

        Aina vain paksumpaa potaskaa piirtelee tuo hallinnon jäsen. Juridika on varmasti kunossa, onhan se päivystyksessä alituiseen mutta kuka teki päätöksen Elisan osakkeiden myynnistä. Nyt jo kalajokisetkin olivat myymässä osakkeita. Kuka ne myi siitä on kysymys ja millä hintaa. Onko toiveita ensi kevään kokouksessa saada jopa jäsenaloitteita esille, esim. se valtakirjaasia etenemään, kun noin valta onkin siirtynyt jäsenistölle. Melkoista soopaa jauhaa hallinnon edustaja kun ensiksi ovat munineet oikein kunnolla, niin sillten onkin oppositio myynyt hallinnon ohi oikean kultamunan väärällä hintaa. Myikö teleliikennetoiminnot nivalalaiset ja kalajokiset. Onhan hallituksessa jotenkin sekoitettu eri pitäjistä "sopivia" nimityksen myötä, samoin hallintoneuvostossa. Tulokset puhauvat ja tulevat puhumaan puolestaan.


    • PuhauvaSkotti

      Kauheasti näkyy tulevan kirjoitusvirheitä kiihdyksissään. Niin, ja se ahneus ja kateus.

    • g-voimat

      Hyvinpä näyt selvän saavan mutta ymmärryksen kanssa on niin ja näin. Ei yllättävää.

      • JummarusSkotti

        Pitäisi kirjoittaa "näytät." Mutta-sanan eteen kuuluisi pilkku.


      • TiedotEsilleTuskin

        ..Martta ..martta älä nyt narsiudessasi hermostu pikku jutuista. Onhan teilläkin isoja virheitä kirjauksissa milloin vapaaseen tai sidottuun pääomaan ja taseessa voittoihin tai tulokseen.. Tasetta syöty ja syödään.
        Ellei niin perustele, lisäksi vois julkituoda paljonko tuli ja tulee takkiin mastosta..sisusta..ja muista tiskitoiminnoilla hyviksi luulluista "sijoituksilla" kun piti antaa toisten hoitoon ja vielä 10 M€ laittaa likoon.. millähän korolla. No tiedetään..tiedetään ei niitä voi julkistaa.. Miksihän ei ?


      • ei-ole-noudatettu
        JummarusSkotti kirjoitti:

        Pitäisi kirjoittaa "näytät." Mutta-sanan eteen kuuluisi pilkku.

        Sinä "naytät" vain entistä tyhmemmältä. Johtuneeko siitä, että pilkut on laskelmissasi täysin väärässä paikassa. Paljonko ensi vuonna on tuotot, joko saadaan "jättikorkoja" vai onko pilkku silloin kokonaan pois protokollastasi. PPO:lla "pitäisi " hoitaa asiat asioina mutta kuuluisi kuitenkin tai sitten ei kuulu vastauksia kysymyksiin. Hallitus, se hallitus.


    • tästäpuhutaan

      Osake ei ole maksanut mitään mutta osuus kylläkin, kulutusmaksuilla kerättiin myös lähes sadan vuoden aikana noin 200 miljoonan omaisuus. Paljonko sitä on nyt jäljellä, noin 56 miljoonaa. Omistajille on siis maksettu aivan jotain muuta kuin korkoja. On syöty kuormasta, hukattu konkurseisssa, huonoissa kaupissa ja typerissä sijoituksissa. Valehdeltu omistajille päin naamaa, että on kartutettu omaisuutta vaikka totuus on toisin päin. Hukkaaminen vain jatkuu kun paukut eivät riitä hoitamaan asioita amattitaidolla. Missä on ne voitot joita kehutaan saadun, kertokaa missä ne on. Puheet on puheita mutta numerot puhuu puolestaa, markkinat eivät vain luota hallintoon eikä Kati Peltomaahan.

    • totuuskirkko

      Paliohan on puhuttu tuosta valtakirjakikkailusta. Omistajajäsenille valtakirjojen antomahdollisuutta ei ole suvaittu kokouksissa, jos lie sekin on kikkailtu noilla ketkuiluilla. Eikös viime kokouksessakin ollut hallinnon "saamilla" valtakirjoilla melkoinen joukko nostelemasa käsiä ja hyppimäsä ylös ja alas. Eikös tuon pitäisi polliisien tutkia miten noita valtakirjoja on oikein hamstrattu.

    • NäinOsuuskuntaaLypsät

      Täällä kommentoi kaikenmaailman rihkamakauppiaat ja askotit sekä vahvana olettamuksena että myös hallinnon sekä tston henkilöt kaikkea vähänkin kriittistä palautetta joka on kaikilta osin laillista, mutta yhtään konkreettista faktaa kysymyksiin ei anneta selkeästi tarkoitushakuisesti. Kuka tai ketkä ohjaa medioita ja aina esittää asiat ihan käänteisesti miten ne todellisuudessa ovat ja ovat menneet.
      Yksi esimerkki. Kun Osuuskunta PPO ja se konserni-tytär yms yhtiöt myytiin elisalle saatiin julkituodusti 180 M€,, mutta esilletulleiden faktojen mukaan siitä oli vähennetty 30 M€ firman nimeltä Datame tappioita sekä muitakin poistoeriä.
      Sen jälkeen on muka joka vuosi tehty voittoa jota jaettu jäsenille osuuskoron nimellä alkuperäisen veropelottelun toteumalla joka tuli voimaan vasta jälkeenpäin ns. kauppahetken deadlinen jälkeen.
      Nyt on markkina-arvo 56 M€.. taseessa 90 M€ mikäli pystyttäisiin realisoimaan.. tuskin... mutta edelleen markkinoidaan toimintaa sijoitusyhtiönä jolla menee hyvin..päin pe:settä menee ja jotkut tahot nauttii ylisuuria palkkioita tajuamatta höytävänpöläystä tapahtumista kunhan vaan itselle tulee kokouspalkkiot ja muu hyvä.. jota ruokkii päättäjät jotka huseeraa asioissa.

      Että sellaista.. askotit..martat..ja muut kommentaattorit..

    • LupauksetPostaa

      Osuuskorko tulee pienenemään koska sijoitustuotot tulevat olemaan vähäiset eikä niistä tule jakovaraa. Ainoa kirjanpidollinen keino on toimia kuten tähänkin asti eli syödä pääomaa .. nauttia kuormasta jota hallinto on jatkanut v. 2014 alkaen tai periaatteessa jo aikaisemminkin kun osuuskunnan palvelululiiketoiminnan myynnin jälkeen jaettiin muka "jytky"(perussuomalaisten vaaliteema.. kykypoikien käyttämänä ?.. minä sangen suuresti ihmettelen) joka osaltaan jo pienensi pääomia !
      Siis hallinto-tstoporukka eivät osaa eivätkä ole osanneet sijoitustoimintaa.. ja piste.

      Milloin tase on kaksinkertaistunut ? Tj:n lupaus.. 100 M€ nainen lehtikirjoituksessa.?

    • NötSkotti

      Taas paukahti tilille mukava summa, on se hieno firma.

      • ViisaanLausumat

        Paljonko pääoma taas on pienentynyt.. mikä on partneran ent. Oulun puhelimen osakkeen hankintahinta ollut ja paljonko sen Arvo on nyt ? Tuleeko alaskirjauksia.. no aivan varmasti tulee.
        Tällä menolla 10 v päästä on tase 0 vaikka piti kaksinkertaistua.. näin on tj julkituonut raahen lehdissä.
        Onko puhunutkin luikuria ? Kysytäänpä raahen viisaalta.. josko enää osaisi lausua mitään järkevää..veroista


      • witun.hieno.virma

        Kumpaa se NötSkötti on, Jalostajan vai Atrian ?


      • kjhf6

        Kannattaakysyä suoraan hallintoneuvoston puheenjohtajalta, se kysyy edellleen hallitukselta ja hallitus antaa luvan vastata jos antaa mutta ei anna.


    • VarmaTuottoKivistä

      Alueelle perustetaan osuuskuntia rakentamaan valokaapeliverkkoja ? Oliko täällä joku vastaava joskus ja oli jo rakentanut laajat verkot alueelle ? Miten sille on käynyt ja mitä kuuluu ? Mitä on tapahtunut siihen investoiduille rahoille ? Onko joku koalitio joka hoitaa asioita vai joku "salaseura" junailemassa asioita kun julkisuuteen ei tule mitään tietoa ? 

      Hyvä kun joidenkin kuntien alueella on rohkeita ja kuntalaisia ajattelevia päättäjiä ettei kaikki ole tuollaisia vastarannan kiiskiä kuin raahessa..ylivieskassa, tosin jotain voi päätellä niiden taustoistakin miksi vastustavat kaupungin kehitystä... tainneet olla jotenkin juonimassa " hiljaisuutta" ja oisko tiskiluutukin otettu mukaan pyykkiä pesemään ja likaisia rättejä laittamaan pyykkinarulle ? Kuka tietää ?

    • christian

      Lahjoittiko se PPO rahaa kirkonrakennukseen? Ainakin siitä oli ajatuksia.

    • AmmalleJaAskotille

      ..kuten kaikki ovat todenneet entisen nokian johdon tekemiä virheitä niin jo sen ja nyt ilmestyneen siilasvuon kirjan oppeja olisi hyvä toteuttaa ..arvo-osuuskunta ppo jne konsernin ulostuloissa. 

      Virheitä on tehty ja tehdään mutta jos yksituumaisuus löytyy niin voidaan saada myös aikaan hyviäkin tuloksia. Niiden tunnustaminen voisi olla parempi tapa kuin piilottelu ja asioiden vääristely. Onko näin ?
      Kannattaako erilaisen mielipiteen esittäjä aina tyrmätä tai kenkätä ulos hallinnosta, vai ottaa opiksi ja kokeilla edes joskus uusia ajatusmalleja ?

      Ne voi olla vaikeaa niellä jos taustalla on aina ylhäältä alastulleiden ajatusten ja ohjeiden kirjaimellinen noudattaminen sekä henkilökohtaisen vastuun pakoilu. Vai onko ? Tai voisko ?

    • HölmöläisetRulaa

      Perustelevat valokuitu yhtiöitä kuntiin ?
      ..se oli jo perustettu mutta lempo kun viisaat valtuutetut.. eikun yhtiön hallinnossa huseeranneet hemmot meni myymään sen ja nyt luimistellaan toisten selkien takana.. en se minä ollut .. vaan pirkka kuten k-kaupan mainoksissa.. Kiva havaita että pienissä kunnissa on hommat jo hoidettu ja jäseniä kuultu sekä kuso kulkee eikä töki kuten ostajan mobiiliverkoissa.

      Katsokaapa kuka, mitä , milloin ja millaisin keinoin alasajo tehtiin..

    • RaahenViisaalleVinkki

      Joo naurattaa kun ihan kartongille painettuna saa tiedon että voittoa on jaettu jäsenille 65 M€ vaikka lähtiessä oli 185 M€ ja enään jälellä alle 100 M€.. missä ne voitot luuraa ?
      ElonKallion laskuopilla (ja jotain sijoittamisesta ymmärtävien kommentteina) olisi tuo 185 M€ pitänyt karsoa niin että se olisi tallessa ja niitä voittoja olisi sen päälle ollut jaettavissa.. mutta ei, koinaus jatkuu.
      Hyvä naapurikaupungin miehet kun nostille pale-maskotti-tiskiluutun suunnitelmat esille ja ehditte pelastaa edes osan jäsenien 100 v aikana muodostuneesta omaisuudesta.. kun ei hallintoihmiset sitä olisi tajunneet

      Perustakaa kuituyhtiö .. hahhahaHah

      • NötSkotti

        Ei pidä antaa valtaa witukselle, edes Invalassa.


      • eenokki
        NötSkotti kirjoitti:

        Ei pidä antaa valtaa witukselle, edes Invalassa.

        Askottia ei vituta yhtään vaikka tase on hävitetty puoleen korkeasuhdanteen aikana. Kuka tuommosen tuhon on saanut aikaan. Askotti ainakin on ollut syömässä omistajien rahoja ja tekemässä typeryyksiä kun on tehty sitä niin sanottua pisnestä. Puntit tutisee kun kylmä tuuli puhaltaa nyt laskusuhdanetta herrojen niskaan. Miten lie Paltomaa selittelee puuhaamisensa ensi kokouksessa. Onko tuliaisina vain terveisiä.


    • PaskoMaleAtille

      ..ja raahen viisas sukii partaansa mutta ei avaa suutansa.. ettei tule leimatuksi kykypoikien osalta joukkoon, joutomaan irtokarkit kyllä kelpaa mutta mitään viisasta ei ole sanottabana verotusuhkista jne..
      Oli 185 M€,, nyt on enää 98 M€.. miten tässä näin kävi ? .. No kun viisaat visioi ja tyhmät tumpeloi niiden edityksestä. Se vain on näin..

    • jaksaatästä

      Arvo Sijoitusosuuskunta (entinen Osuuskunta PPO) etsii uutta toimitusjohtajaa sijoitusjohtajaksi siirtyvän Kati Peltomaan tilalle. Peltomaa on johtanut osuuskuntaa siitä lähtien, kun osuuskunta myi teleliiketoiminnan Elisalle ja muuttui sijoitusosuuskunnaksi.
      (Koko ajan riitelyt olleet teemana ??)

      Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Reijo Tauriainen ottaa väliaikaisesti hoitaakseen toimitusjohtajan tehtävät ensi vuoden alusta alkaen, jolloin Peltomaa aloittaa sijoitusjohtajana. Osuuskunnan tiedotteen mukaan muutokseen on päädytty Kati Peltomaan omasta toiveesta. Uutta toimitusjohtajaa osuuskunnan hallintoneuvosto ja hallitus ryhtyvät hakemaan kaikessa rauhassa pitkäaikaista ratkaisua tavoitellen.
      ( Voi olla lujassa löytää sitotuvaa henkilöä kun taustat selviää.. mihin se nyt vasta valittu sijoittajamestari joutui )

      – Minulla tulee ensi keväänä kymmenen vuotta täyteen osuuskunnan palveluksessa, joista viimeiset viisi vuotta toimitusjohtajan tehtävissä. Osuuskunnan muutosprosessin johtaminen on ollut mielenkiintoinen, mutta myös äärimmäisen intensiivinen ajanjakso. Koen, että nyt on aika minun palata takaisin asiantuntijarooliin ja antaa enemmän aikaa myös perheelleni, kertoo Kati Peltomaa.
      (Paluu olisi ehkä kannattanut tehdä jo aikaisemmin lähtöpaikkaan tai kiinteistöbisnekseen ? Vai ! )

      Hallituksen puheenjohtaja Reijo Tauriainen uskoo, ettei muutoksilla ole suurta vaikutusta osuuskunnan käytännön arkeen.
      (Kyllä vaikuttaa kun ilma puhdistuu ..jos uutta klamouria löytyy ja jäynät poistuu )

      – Tähänkin asti olen ollut tiiviisti mukana sijoitusten valmistelussa, niihin liittyvissä neuvotteluissa ja kohdeyritysten hallitustyöskentelyssä. Nyt väliaikaisesti teen tätä samaa, mutta enemmän. Kun hallintoneuvosto aikanaan valitsee uuden toimitusjohtajan, tämä pääsee jatkamaan valmiilta pöydältä, Tauriainen kertoo.
      ( Tuskin kun samat naamat siellä keppuroi )

      Hallintoneuvoston puheenjohtaja Tuomo Tamminen on järjestelyyn tyytyväinen.
      (Eipä ole muuta voinut odottaakkaan..häneltäkään.. 0)

      – Olemme saaneet hyviä osaajia osuuskunnan johtoon ja hallitukseen vuosien varrella. Tässä järjestelyssä osaamista ei poistu talosta ulos, vaikka roolitus vähän muuttuukin
      ( Montako osaajaa on poistunut, kertokaa nyt totuus.. 3 talouspäällikkö-johtajaa, 3 erilaista sijoitus "asiantuntijaa" jne... muut ja kaikki ulos talosta aika lyhyen ajan kuluessa, miksi ?)

      Hallintoneuvosto suhtautuu hyvin vakavasti vastuulliseen tehtäväänsä uuden toimitusjohtajan valinnassa.
      ( Heinähatuilla on pyyhitty pöytää kun ovat vain isojen kokouspalkkioiden perässä)

      – PPO:n muutosprosessi Arvoksi on saatu hyvään vaiheeseen, ja nyt lähdemme kartoittamaan uudeksi toimitusjohtajaksi henkilöä, jolla on valmiudet kehittää sijoitusosuuskunnan toimintaa pitkäjänteisesti, Tamminen toteaa.
      ( Yleensä se on jo ollut katsottuna, mistäs nyt kiikastaa.. minä vain kysyn ? )

    • PaljonkoKurssiNyt

      Mitähän tähän kehityksen kulkuun sanoo "raahen viisas" vai osaako sanoa enään mitään ?
      Kyllä se totuus sieltä aina esiin tulee.. julkituodaan.. kun aika kuluu ja asiat selviää mitä on juonittu.. kykypoikien leikeissä..
      Tyhmyys ei ole häpeä mutta jos se näkyy pää läpi.. silloin on

    • ManitTiskiin

      Raahen viisas vaikenee.. kun ei ole aikanaankaan sanonut mitään viisasta, nyökyttelee vain kykypoikien tapaan ja sukii partaansa.
      Nyt näkee työnsä jälkiä kun taas oli typykkä tunkenut 3 M€ kuihtuvalle sektorille joka on riippuvainen rakennusalasta joka alkaa hiipua kuten olemme todenneet julkituodun.. menikö oikein.
      Saa nähdä muuttuuko l7nja kun joudutaan esittelemään viime vuoden tulos ja kertomaan suuria luvattuja osuuskorkoja odottaville omistajille todellisuus.. toivotaan ettei taas ole syöty tasetta .. todennäköistä noilla leikkijöillä kun ei ole omat rahat liossa mutta saavat pelleilyllään silti isoa palkkaa.

    • KotinKantit

      ..ei mene jakeluun millään, miten hän tekee tuossa bisnestä.. kertokaa ihmeessä ?
      Vähennetäänkö johtajia..henkilökuntaa..mitä synergiaetuja tuo ?

      Saneral-Pisaron..sijoittaja Ahola ja Arvo menevät kompukseen .. jotka toimivat yhteistyössä
      Arvo Sijoitusosuuskunnassa ollaan asiasta samaa mieltä. Lisäksi laajempi palvelutarjonta saman katon alta nähdään asiakkaiden eduksi.

      - Yksityishenkilöillä on paljon varallisuutta kiinni kiinteistöomaisuudessa ja yleensä siitä halutaan pitää hyvää huolta. Joskus voi olla vaikea löytää tärkeille remonteille luotettava tekijä. Haluamme tehdä valinnan helpoksi ja tarjota mahdollisimman laajan palvelukirjon saman katon alta, kertoo Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

      Milloin se on tase tuplaantunut, oli 180 M€ .. nyt on 90 M€.. minkä pankin tiskillä tuollaista on opetettu ?

    • NäinSeOnViisas

      PPO:n tilanne on koko ajan ollut vaikea.

      Lähtökohtana on se, että jäsenet ovat aikanaan lähteneet mukaan rakentamaan puhelinverkkoa ja heiltä kysymättä hallinto siirtyi nykyiseen varjopankkitoimintaan.

      Moni jäsen olisi alussa halunnut irtaantua ja saada oma osuutensa PPO:n omaisuudesta itselleen. Tällaisia vanhoja jäseniä on edelleen vielä paljon. 

      PPO on sitäpaitsi edelleen kuluttajaosuuskunta eli PPO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja jäsenilleen. PPO EI SIIS OLE sääntöjensä perusteella sijoitusosuuskunta. Kysykää vaikka hallituksen puheenjohtajalta.

      PPO toimii ympäristössä, jossa kilpailijoina ovat pankit ja muut sijoittajatahot.

      Jos yrittäjä ei saa normaalireittiä pankista rahoitusta kääntyy hän ehkä PPO:n puoleen. PPO voi tällöin saada asiakkaan, mutta riski on keskimääräistä suurempi.

      Toinen vaihtoehto on antaa rahaa alennuksella eli olla makkinahäirikkö, mikä näkyy sitten tuottoprosenteissa.

      Jos tässä tilanteessa henkilökunta ei ole osaavaa, ei kunnian kukko laula!

    • ViisaalleKykyPojalle

      Näin on näreet:
      Privanet pörssissä on hinta osuuksille laskenut, myynnissä 77 kpl joiden keskihintana tarjotaan 723 €, alin 621 € eli huonosti menee kun markkinat ei ARVOsta sijoitusyhtiön toimintaa...
      Miksi ei ?
      No kun markkinaARVO on vain 61 M€, eli 743 €/osuus, konsultit laski aikoinaan sen olevan 1240€/kpl.
      Mitähän se 28 M€: liikevaihto on.. ostoja vai myyntejä ? Yleensä jotain josta tulee rahaa, ei ole tullut ainakaan omista tötteröinneistä, mitähän sanoo rajoitettu evidenssi poika raapana tarkastuslausunnossa ?

      Jakokelpoista on enää 65 M€ kun sitä on ollut parhaillaan 180 M€, mihin se on kadonnut ?
      Eli sitä oli 2193 €/osuus, ns. osuuskorkona maksettu sijoitustuoton nimellä jonkun verran jäsenille.

      Tase näkyy olevan 97 M€ joten jaettavaa olisi 1181 €/osuus.. konsulttien laskemasta , siis sinä aikana kun nämä nykytoimijat on olleet puikoissa on omaisuutta kadonnut 4,8 M€.. kallista leikkiä ja isot on kulut ?

      Eli jos myyt osuuksia menetät lähes puolet omistuksesta ja jos et myy tulet menettämään jopa lyhyehkön ajan puitteissa merkittävän osan siitä mikä olisi saatavissa kun luovutaan sijoitushömpästä ja jaetaan se mitä on jälellä tasapuolisesti osuuksien omistajille. Oisko se kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu ?

      Ps.
      Saisi myös julkiset kunnat rahaa kuituverkkojen rakentamiseen ja jäsenet niistä liitynnän ostamiseen.. joka on vielä ARVONkin liiketoimintastrategiassa mainittu vaikka se ei sitä halua tarjota globaaleille markkinoille.

    • Arvoton_omistaja

      Kuinka paljon sijoituksia on tehty näihin "lestadiolaisiin" yrityksiin?

      • Hannu-hanhet

        Liian paljon. Eihän muualle ole "sijoitettukaan". Rakennustoimialaan syydetty rahaa koko nousukauden loppu. Rakennustoimialaa dominoi juuri nämä lessut. Talousohjattu rakenraja joi puhkaisi kuplan kun omistajat oli rahastaneet ensiksi puulaakin.


    • TulostaMiinuksellekkö

      Raahenkin kaupunki näkyy omistavan vielä osuuksia Arvon listoilla 367 kpl.
      Niiden arvo on olemassa olevan omaisuuden mukaan 367 x 1240 € ..kiva potti 455 080 € jolla ei saa valtaa..
      Kuitenkin kauppapaikka privanetin mukaan se onkin vain 367 x 740 € huomattavasti pienempi. Miksi ?
      Hyvien sijoitustenko takia vai muusta syystä ! No se syy on yksinkertainen ja useimmille avartava.
      On syöty tasetta, arvo oli aikoinaan 2318 €/ osuus ja se 367 kertaa.. 850 706€, paljonko on saatu korkoa ja mihin on osuuden Arvo kadonnut muutamassa vuodessa ja lasku jatkuu suurten ylläpito/organisaatio kulujen takia.
      Tarkemmin osaa syihin ja faktoihin Raahen viisas vastata joka on ollut soppaa keittämässä ja syömässä.
      Alkaakin olla taas loistavan jättikoron julkistusaika.. loppuu kohta ilmoitusajat ja lakisääteiset raja-ajat

    • YkaaYkaaKoo

      Tuossa kysyttiin miksi tase on ikäänkuin ylisuuri ja markkinahinta näivettynyt. Näin on silloin kun sijoittajat eivät luota puuhastelun omaiseen sijoitteluun. Tase 90 M€, markkinahinta 60M€, oli aikanaan 180 M€.
      Privanetin analyytikoiden arvio:
      "Konsernin varallisuudesta suurin osa on sijoitettuna finanssimarkkinoille.
      Markkina-analyytikot ennustavat hyvän talouskasvun ja osinkotuottojen jatkuvan v 2018,
      useimmat ennustavat korjausliikkeen ajoittuvan v. 2019.
      Alueelliset ja listaamattomat sijoitukset hajauttavat salkun kokonaisriskiä."

      Paljonko on "ennuste-odotusarvo" osuuskorolle.. ehkä joku kymppi ?

    • KykyPoikienKuitu

      Onkohan raahen viisas hoksannut että RaahenKuituun ois rahat valmiina ..sijoituskompuusi arvossa. Siellä tuottamattomana lojuvilla rahoilla sais nyt tupailloissa esiteltävään kuituprojektiin edullista fyffeä eikä tarvis kallita riskilainoja ottaa. Niitähän ois varmaan vielä lähes 1/2 M€ kun vain osuuskunnassa saatais päättäjät se aikaansaamaan esille, mutta taitaa kopsan ja arkkukarin sydänmaat jäädä laitapuolen asemaan asiassa. Mistähän se johtuu ?
      Osaakohan raahen viisas kykypoika vastata tekosistaan ?

    • KorkotietoEsiin

      Kauampa pitää tulosta odottaa kun puikoissa on oikein "sijoitusjohtaja". Isot ja pienemmätkit toimijat saa tiedot ulos ja omistajien tietoon paljon nopeammin..onhan ne olleet jo yli 2 kk napin painalluksen alla mutta täällä vaan hierotaan .. sanonko mitä.. tuoliin ja mietitään miten sais mustan näyttämään valkoiselta ja kult päällä koko ajan. Taitaa olla likviditeetti ongelmia mutta omaan pussiin on tilit kyllä tulleet ajallaan.

      Hopi Hopi..

    • jaakkooki

      Eipä tuota tilinpäätöstä tosian saada omistajien tietoon. Eikö osata vai eikö kehata antaa selvitystä omistajien kauhistella. Nousukausi on ohi ja koko ankaran nousun ajan tase laski kuin äpylin häntä piehingissä. Mitä tapahtuu kun paini alkaa laskusuhdanteessa.

    • RaahenViisaanTekosia

      Tätä se mun uneni tiesi, eikä raahen viisas eikä askottikaan varoittanut.. osuuskorko laskee kuin lehmän häntä.. nyt on esityksenä vain 42 €/osuus viime vuoden tuloksesta.. missä viipyy se 10 % tuotto jota 100 miljoonan nainen ihan lehdissä lupaili. Nostaa kymppitonnin kuukausipalkkaa mutta ei saa edes omia kuluja katettua toiminnoillaan
      47 ois oikea tapa ja kohde leveään perään voimalla.

    • oikeisatöisä

      Näinkö siinä kävi. Näivettyy se tuotto joka vuosi. Mikä on oikeasti taloudellinen tila. On sijoitettu vain rakennuspuolen ja siihen liittyviin toimintoihin juuri silloin kun niitä papereita olisi pitänyt myydä. Mitä tähän vastaa entinen toimitusjohtaja Kati Peltomaa. Jätettiinkö uudelle toimitusjohtajalle koko paskakasa selvitettäväksi.

    • kärpäsenä-katossa

      Ostotarjouksien taso putosi heti koronmaksun julkistamisen jälkeen 755€:sta, 725:een

    • RaahenViisaalleTerkkuja

      Tuntuu pahalta edes ajatella miten meidän valitsema ja muut mukana olevat valitut suhtautuu ja hoitaa heille annettua ns. mandaattia 100 vuotta toimineen Osuuskunta PPO:n omaisuuden ja rahojen kanssa.

      Koko ajan jäsenomistajille kerrotaan että hyvin menee ja omaisuus karsoo sekä voimme odottaa suurempia osuuskorkoja ajan saatossa maksetuille ja kertyneelle maksupostille. Sitä on isät, äitit, mummut ja papat maksaneet niin palvelujen kuin perusmaksujen muodossa vuosikymmeniä.

      Nyt niiden käytöstä ja valittuina edustajina nauttivat ihan eri tahot ja päätöksiä tekevät " palkolliset" ja valitut edustajat jotka ei ota mitenkään huomioon mitä omistajat tahtoo tai esittää. Miksi ?

      Onko oma etu niin merkittävä että tahallaan jätetään kaikki tehdyt ja edistyksellisetkin ehdotukset huomioimatta.. kun ei tarvi kunhan saa sen kokouspalkkion ja liikelahjan..

      Asiaa kannattaa miettiä jo senkin takia että kansan syvien rivien muisti on pitkä ja karsas.... vääryys tulee ilmi ja eteen jossain vaiheessa..

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4194
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4102
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3914
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2725
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2475
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1950
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1609
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe