Miksi muslimit rukoilevat?

Jumala on meidän ystävämme. Jotta oppisimme tuntemaan Hänet, rukoilemme. Rukouksemme eivät ole Hänelle taakka, vaan Profeetta (rh) on päinvastoin sanonut Jumalan olevan vihainen niille, jotka eivät pyydä Häneltä mitään.
Koraanin mukaan ne, jotka haluavat oppia tuntemaan Jumalan, ja tehdä elämässään oikeita valintoja, elävät rukoillen, sillä Koraani on epäilyksettä ”opastus jumalaa pelkääväisille ja pahaa karttaville,
niille, jotka uskovat siihen, mikä ei näy, elävät rukoillen” (2:2-3)

Jumala on aina saatavilla. Uskon ja rakkauden Jumalaan tulee näkyä arjessa ja siksi rukoilemme Häntä helppoina ja vaikeina aikoina, kaikenlaisissa tilanteissa ja olosuhteissa ja siksi meillä on viisi säännöllistä rukoushetkeä.

”Kun olette suorittaneet hartautenne, niin muistelkaa Jumalaa sekä seisoessanne että istuessanne ja maatessanne. Ja kun olette turvassa, niin suorittakaa varsinaiset rukousmenot. Uskovaisille on totisesti säädetty rukoustoimitukset määrättyinä hetkinä.” (4:103)

Näiden velvollisuuksiin kuuluvien rukoustemme alussa sanomme, että ”haen Jumalasta turvaa kirottua Saatanaa vastaan”. Saatana houkuttelee meitä kaikenlaisiin haitallisiin ajattelu- ja käytösmalleihin, läheisten laiminlyömiseen, epärehellisyyteen jne. Jumalan pitäminen mielessä aktiivisesti, rukous, on ase sitä vastaan.

”Saatana vain pyrkii kylvämään kaunaa ja vihaa teidän keskuuteenne väkijuomien ja uhkapelin avulla pitääkseen teidät loitolla Jumalan muistelemisesta ja rukoilemisesta; ettekö sitä vastustaisi?” (5:91)

Samoin ihan oma egomme, omien mielihalujemme perässä juokseminen saa meidät valitettavasti sortumaan jos minkämoiseen syntiin. Rukous on pelastusköysi myös siitä.

”Rukous varmasti pelastaa riettaudesta ja pahasta.” (29:45)

Vaikka kokisimme elämässämme suuria vastoinkäymisiä, voimme luottaa siihen, että selviämme ja olemme turvassa, kunhan rukoilemme.

”Katso, ne jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä, viettävät rukouselämää ja suorittavat köyhille osuutensa, löytävät totisesti palkkansa Herraltaan; ei mikään pelko vaivaa heitä, eikä heidän tarvitse murehtia.” (2:277)

Kuten pakollisissa rukouksissa sanotaan, "Totisesti, Allah kuuntelee sitä, joka ylistää Häntä".

14

393

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sorikuntotesin

   Ihminen on nukkunut elämätään 20 v kuusikymmentä vuotiaana. Jos siihen pannaan rukoilu(5 krt päiv ) päälle niin oliskohan 30 v kaukana? No nukkuminen on tarpeellista mutta rukoilu ei.

  • tupuna10

   olisi suotavaa, että kuuluu seurakuntaan, mutta ei pakollinen. Seurakunta yhteys on tärkeää siksikin, koska paholainen yrittää käännyttää yksinäistä helpommin. mutta jos sinulla on monta uskovaa ympärillä, niin syntiin lankeemus ei niin mahdollista.

  • tupuna10

   on ikävää seurata suomessakin, että ihmiset syntyvät kristityiksi, mutta heillä on vain Jumaluuden ulkokuori, mutta sisimmästään he eivät tunne Jumalaa, niinkuin tässäkin, kun kiistellään onko pakko kuulua kirkkoon. ei ole pakko kuulua kirkoon, mutta seurakunta yhteys on kristitylläkin suotavaa ja se, että uskoo ennekaikkea Jeesukseen.

  • tupuna10

   suomessa synnytään kristityiksi ja arvot ovat siksi kristilliset ja ulkokuori on suomalaisella Jumalan arvoihin perustuvaa, eli oikeat arvot omaavia, mutta sisältä he ovat tyhjiöitä, eli siellä ei asu Raamatun Jumala vaan synti, jota saatana levittää ympäri maailmaa. myös kristittyjen keskuudessa.on poikettu pahasti Raamatusta ja sen laeista.

  • Rukouksen tärkeydestä kertoo se, että kun mies kysyi Profeetta Muhammadilta (rauha hänelle): "Mikä teko on kaikkein rakkain Allahille?"
   Niin tämä vastasi: "Rukoilla rukoukset varhain (heti) määrättyinä aikoina."
   (Bukhari, vol 8, kirja 73, hadith 1)

   Monet muut perimätiedot vahvistavat saman asian: kun Profeetalta (rh) kysyttiin: "Mikä teko on paras?" Hän vastasi: "Rukoilla rukous varhain rukousaikana."
   (Abu Dawud, kirja 2, hadith 426)

   Palkitaanko rukous myös arvonsa mukaisesti? Profeetta Muhammad (rh) sanoi: "Kun muslimi peseytyy rukousta varten, pesten kasvonsa, kaikki paha, jota hän on katsonut silmillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana tai sen kaltaisella ilmauksella - ja kun hän pesee kätensä, kaikki paha, mitä hän teki käsillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana - kunnes hän on vapaa synnistä."
   (Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 2, sahih)

  • Muslimien rukoustyyli julkisesti ja riveissä muistuttaa sotilaiden sulkeisia. Siinä tehdään lähtöä jihadiin.

   • Sotahuutokajahtaa

    Eiko ^Allahu akbar^ kuulostakkin sotahuudolta? Aina kun osuma tulee huudetaan sitä ja hyökätessä sekä propagandaiskuissa.


  • Alhamdulillah

   Rukoilemme koska _rakastamme_ Luojaamme
   Haluan tuntea olevani lähellä Luojaa <3 koska Allah on turva
   En halua sydämeni kovettuvan
   Sitten tuntee lämpöä muita ihmisiäkin kohtaan kun voi tuntea sitä itsensä ja Jumalan välillä

   • Jumalanviisaussuuri

    Rukoilemme tosiaam koska se on Allahin käsky, jos rakastaa jotakuta on valmis tekemään Hänen eteen


  • Anonyymi

   Rukoielemme Allahia, koska Allah on suuri!
   Ei ole muuta jumalaa kuin Allah!

  • Anonyymi

   Rukoilemme koska olemme oikeauskoisia.

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   248
   2377
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   1982
  3. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   52
   1539
  4. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   276
   1458
  5. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   91
   1428
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   33
   1322
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   129
   1283
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   122
   1133
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   67
   1019
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   87
   1007
  Aihe