Koirankouluttajat

wwwwwwit

Jos täällä on koirien kouluttajia niin heille kysymys. Naapurilla on venäjän koiratarhasta adoptoitu ja suomeen tuotu sekarotuinen koira. Koira on vähintäänkin outo, kun liikun omalla pihallani se koira tulee parin metrin päähän minua räksyttämään. Omistaja, naisihminen, ei osaa kouluttaa sitä pysymään omalla pihalla. Muuten koira on arka ja säikky kuin mikä, olen jutellut omistajan kanssa ja koira on ollut siinä läsnä ja se on antanut silittääkin itseään. Pienikin liikahdus, vaihdat vaikka äkkiä asentoa tai vaikka heilautat kättä jutellessa ja koira säntää heti edemmäs ja alkaa räksyttää.
Eikö tuollainen koira tulisi olla sellaisella joka osaa hoitaa ongelmakoiria. En tiedä mikä häntä nyt tuollaisessa koirassa niin viehättää. Hän on paljon koiransa kanssa mutta ei viitsi kuitenkaan kouluttaa tai hoitaa koiransa ongelmaa. Omistaja hakee kyllä koiransa pois räksyttämästä mutta sama toistuu päivittäin eikä oikein ole enää mukavaa. Tätä on jatkunut nyt jo parisenvuotta eikä koirasta näy tulevan sen kummaisempaa.
Mikä neuvoksi?

Asiallisia vinkkejä kiitos,
Tietysti typeristäkin kommenteista voi aina irrota jotain....

12

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitenolis

      Meinasitko sinä, että vaikka olet yhtä surkealla tietotaidolla varustettu kuin naapurisikin, niin silti olet pätevä neuvomaan naapuria keskustelupalstalla saaduilla neuvoilla? Jotain rajaa paskantärkeydelläkin.

      Täällä ei kukaan voi antaa koiraa näkemättä neuvoja sen pohjalta, mitä sinä osaat koirasta ja sen käyttäytymisestä kertoa. Paikan päällä pitäisi olla näyttämässä kädestä pitäen, milloin ja miten omistajan on koiraan reagoitava. Naapuri koirineen siis koirakouluun, ei siinä muu auta. Keskustelupalstalla kitiseminen ei auta sinuakaan tippaakaan, joten yritäs nyt löytää sen verran sosiaalisia taitoja, että keksit ihan itsenäisesti, miten kertoa naapurille harmituksestasi. Ota vaikka selvää alueen koirakouluista, printtaa yhteystiedot paperille ja ojenna se naapurille samalla kun kerrot, ettei moinen oikein enää vetele.

    • Zxcvbn

      No, jos nimenomaan häiritsee se räksytys, voisit koittaa kaverustua sen koiran kanssa. Helpoin tie käy vatsan kautta, ei niinkään rapsuttelemalla. Vähänkään epäluuloset koirat ei välttämättä tykkää että vieraat koskee, varsinkin jos on huonoja kokemuksia ihmisistä.

      Tietty se siitä huolimatta, ja varsinkin sitten tulee sun tontille. Siihen ei kai auta muu kuin valittaa naapurille ja toivoa että keksii keinon korjata tilanne

    • Kouluttajanpakeille

      Olen ensimmäisen kommentoijan kanssa samaa mieltä. Ohjeiden jakelu keskustelupalstan välityksellä ei toimi, sillä osaamattoman näkemys ja kertomus tilanteesta ei välttämättä ole likimainkaan sama kuin paremmin koiria lukevan tulkinta. Lisäksi niin koiran korjaus kuin palkitseminen on kirjaimellisesti sekunnintarkkaa puuhaa, joten ottaisin yhteyttä ongelmakoirien kouluttajaan sen sijaan, että keskustelupalstalla enemmän tai vähemmän toimivia ohjeita pyytelisin. Niin sinun kertomasi kuin muiden jakelemat ohjeet ovat aivan liian tulkinnan varaisia, joten vain paikan päällä saatuihin ohjeisiin on oikeasti luottaminen.

      • vesikauhuloisettaudit

        Haloo, ei ole naapurin ongelma.Jos joku ottaa reckuen, joka räksyttää ja karkaa.
        En haluis pihaani.Niillähän voi olla tautejakin, kaikkia kun ei rokoteta edes.Leimat vaan laitetaan papereihin .Just siitä uutisissakin oli.
        Paras neuvo, käskeä naapuria kytkemään koiransa .Se on hänen velvollisuutensa koiran omistajana.


      • Sullaserabieson
        vesikauhuloisettaudit kirjoitti:

        Haloo, ei ole naapurin ongelma.Jos joku ottaa reckuen, joka räksyttää ja karkaa.
        En haluis pihaani.Niillähän voi olla tautejakin, kaikkia kun ei rokoteta edes.Leimat vaan laitetaan papereihin .Just siitä uutisissakin oli.
        Paras neuvo, käskeä naapuria kytkemään koiransa .Se on hänen velvollisuutensa koiran omistajana.

        Mitä siinä puhkut ja puhiset, raivotautinen narttu? Onko joku väittänyt homman olevan naapurin ongelma? Naapuri täällä ihan itse tekee hommasta oman ongelmansa kitisemällä ja neuvoja pyytämällä, joten haloo vain itsellesi, hyypiö.


      • oireetneoireet
        Sullaserabieson kirjoitti:

        Mitä siinä puhkut ja puhiset, raivotautinen narttu? Onko joku väittänyt homman olevan naapurin ongelma? Naapuri täällä ihan itse tekee hommasta oman ongelmansa kitisemällä ja neuvoja pyytämällä, joten haloo vain itsellesi, hyypiö.

        Taudit näköjään huomaamatta tarttuu.


    • enjaksaismäkään

      On hyvin yleistä, et noilla reckueilla on käytöshäiriöitä.Tiedän useamman.Yksi esim.nuolee lattiaa, pakonomaisesti.Ei pysty lopettamaan.On kokeilleet kyllä kaikkea, koulutuksesta, eläinlääkäriin.

      Jos naapurin piski tuppaa pihaasi.Käske naapurin kytkeä se.Että pysyy omalla puolellaan.Sanot, et kannattaa laittaa vaan hihnaan, ni saa pysäytettyä tontin rajalla.
      Koirat on oltava omistajansa hallinnassa, hihnassa,tai piha aidattava.
      Ei kenenkään tarvitse sietää naapurin räksyä omassa pihassaan.Minä en kattois viikkoakaan.Mulla oma koira, joka ei tontin rajoja ylitä.Osa tontista aidattu.Eikä koirani todellakaan räksyttele pihalla.Se häiritsisi muita.
      Kyllä omistajan on huolehdittava, ettei koirastaan ole haittaa naapureille.

    • r1a9

      Yksi viisas neuvo, jota kukaan ei ole vielä näemmä antanut, on että jompikumpi teistä aitaa pihansa. Näin ongelma on selätetty pihaan tulemisen osalta. Sehän kai se tärkein ongelma oli?

      • omistajanvastuu

        kummankohan tehtävä se on...koko naspuruston vai omistajan?


    • munmunn

      Jos käytös on päivittäistä, koira saa käytöksellään jonkin vahvisteen. Vahtikäytöksessä liike on usein vahviste. koira haukkuu, jotta ihminen pysähtyy, rauhoittuu, kun tehtävä on suoritettu ja aloittaa haukun aina uudestaan, kun liikahdat. Sekä liike, että pysähtyminen vahvistaa käytöstä. Tästä syystä kouluttaminen on myöhäistä, kun käytös on jo tullut esiin, teit mitä tahansa, on käytös koiran näkökulmasta kannattavaa.

      Koiran omistajan tulisi huolehtia, että koira ei pääse toistamaan tätä käytöstä. Kannattaa esitää tiukka vaatimus omistajalle, että koira ei kertakaikkiaan ole tervetullut tontillesi, josko se herättäisi omistajan hakemaan apua? Tai ainakin kytkemään koiran, kuten sen tulisi kaiketi olla nytkin, kun ei selkeästi ole omistajansa hallinnassa.

    • katukoirattuhkattava

      Katukoiria ei pitäisi tuoda lainkaan Suomeen. Koko homma on täydellisen vastuutonta, koska katukoirat tutkitusti levittävät ihmisillekin vaarallisia, jopa tappavia loistauteja ja antibioteille resistenttejä bakteereita. Tänne tuodut katukoirat pitäisi tuhkata ja sairas bisnes julistaa rikokseksi.

      • yksriitti

        Siitä hyötyy vaan myyjät, koirat usein sairaita,rokottamattomia ja sopeutumattomina riesa omistajilleen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe