Tallella ikä eletty

sini.s

Tuo lauseen tiivistämisen kehoitus sai aikaan noin nenäkkään otsikon. Kun sananparteen syvennyin huomasin pelkän itsestään selvyydensiinä ☺️
Kaikista en ole varma, ei kai ne muinaiset "vanhatkaan" olleet niin erehtymättömiä ett'eikö eri käytännöt olisi osan sananparsista jo mitätöinnyt. Kuitenkin jos tietoa ja halua on mennä ajassa ja työkaluissa taaksepäin, selvinnee ne hyvinkin toimiviksi. Huvittavia kyllä joskus!

Ikinä en oppinut pitämään varpuvispilän pesusta, ruispuuron tähteitä siitä yritin irroitella mummolan ison leivinuunin hellankupeessa. Tuntui ihan toivottomalta, moinen juurinippu saada puhtaaksi 😊 En vieläkään osaa suosia kanan sulkaa pullasudiksi, tai jäniksenkäpälää leivinpöytän jauhoja keräämään, vaikka ne hyviä tarvekaluja silloin olikin.

Muut kaikki puiset saavit, ja varvuista kierretyt siteet oli kivoja nähdä, vieläkin pidän kansallimuseon ajan vaatteista,...miten paljon ne kertookaan käytännön tekemisestä!

Tallellahan se tuo ikä eletty ja lisää vaan meille opittavaa tulee, digimaailman monet hömpötyksetkin, kun puolipilviseen arkeen astutaan omine puuhasteluineen. Ihan tutun mukavia on taas rutiinitkin, joskaan ei suurempia töitä ole tiedossa.
Ystävän siunaustilaisuus on edessä vasta kuun lopussa, sekin vain lähiomaisten ja ystävien seurassa.
Kiva taas nähdä nettikavereidenkin kirjoituksia, heippa!

10

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voihan vispilät, minkä tein? Olin kasannut muovipusseihin valmiiksi metalli- ja lasitölkkejä viedäkseni ne roskiin ja ne oli uuninluukun vierellä lattialla, siis nojasi siihen luukuun. Sitten kävin typerys paistamaan esikypsennettyjä sämpylöitä ja tietenkin se luukku kuumeni niin, että muovi oli palanut siihen lasiseen luukkuun kiinni!

      Onhan se ilmeisen helppo poistaa, kunhan luukku jäähtyy, mutta mikä possakka siitäkin tuli! No, sitä varpuvispilää putsatessa taitaisi tulla enempi ikävä äitiä, mutta laittaisin sen likoon kylmään veteen ja vispaisin sitten veden vaahdoksi! Eiks´ollutkin hieno idea?

      Nyt on taas aika ottaa tuo Remeksen kirja esiin, koska haluan tietää, kuinka Mannerheimin murha toteutuu! No, ei tainnut toteutua historian mukaan, mutta onhan se kiva lukea, missä siinä meni pieleen? Hieman raskasta luettavaa nämä Remeksen kirjat, koska vaatii liikaa historian tuntemustakin ja tekisi mieli googlata aina noita nimiä, joita siellä esiintyy, vaikka osa onkin jotenkin tuttuja. Paitsi ei se Jäätävä polte, jossa kuvattiin mahdollista hyökkäystä Suomeen.
      ps. onkohan sekin sitten Sipilän syy tai vika, kun hänestä tuntuu pesiytyneen eräälle oikein vuosisadan ongelma, joita vuodatuksia ei ole enää kiva edes lukea.

      • "Onhan se muovi ilmeisen helppo postaa"
        tiedä siitä, mutta siirtyessäni sähkölieteen nuorena avaimona Kilossa, laskin käsistäni muovisen sokeripurkkini viereiselle levylle, joka olikin vielä kuuma !!!

        Tottunut kun olin kaasuhellan liekkiin, en tajunnut mustan levyn oleva nsilti kuuma, ja niin suli purkin muovipohja perunajauhoja jo sekoitellessani ja keko sokeria kärysi hellalla. Ylös kun purkkia nostin, langat vain venyi,..voi perhanan sotkua!
        Ei irronnut helposti, putsasin ja nauroin jo, osan sokerista sain sentään talteen, mutta terävällä veitsellä skrapasin pitkään illalla levyn pintaa,..böh


    • Makriina.ei.kirj

      On tämä muisti sen verran meikäläisellä rapistunut, ettei elo eletty ole juurikaan muistissa. En itse asiassa ole koskaan painanutkaan mieleeni elettyä ja koettua. Jos on tärkeää, se kulkee muistin pohjalla itsekseen, mutta jos en ole kokenut asiaa muistamisen arvoiseksi, en ole muistilokeroitani vaivannut.
      Ihmisten kanssa sama juttu. Kuljen kadulla ja katson mihin astun. En minä silmäile kanssakulkijoita. En ikinä odota näkeväni tuttuja. Hämmästyn aina kun joku tervehtii. "Oliko se tuttu!" Tietysti tunnistan naapurini ja muistan kyllä, jos olen keskustellut jonkun tuttavan kanssa siinä toin kulmalla. Mutta välillä ihmttelen, kuka kumma tuo vastaan tulija oikein oli, kun tervehti niin iloisesti, ja sitten älyän, että sehän oli sen kaupan kassa, jolle maksan päivittäin ostokseni.
      Kuinka minä hänet kadulla tunnistaisin!
      Kadotan myös kaiken aikaa silmälasini ja muut jokapäiväiset rarvikeeni, monta kertaa päivässä, herttinen sentään. Ihme kyllä, en ole koskaan vielä unohtanut avaimia pöydälle, kun nyt yksin eleln kodissani. Vara-avaimia ei ole tarvinnut piilosta etsiskellä.
      Jollakin lailla muisti siis on kunnossa.

      • Muistan alkuvuosien yksinolon epävarmuuden ulos lähtiessä, mutta nyt olen jo niin rutinoitunut varsinkin kun itsen sain suunnitella kaikki säilytystilani. Toisaalta organisaatio on ollut vahvimpia ominaisuuksi,..jos se alkaa pettää onhan jotakin uutta rutinoissa 😂))

        Ps. En kehdannut mennä ilman rintsikoita pihalle äsken, on sellainen ohut rellukkapusero täällä kotona, parveke sai kelvata!


      • Makriina.ei.kirj
        sini.sirkku kirjoitti:

        Muistan alkuvuosien yksinolon epävarmuuden ulos lähtiessä, mutta nyt olen jo niin rutinoitunut varsinkin kun itsen sain suunnitella kaikki säilytystilani. Toisaalta organisaatio on ollut vahvimpia ominaisuuksi,..jos se alkaa pettää onhan jotakin uutta rutinoissa 😂))

        Ps. En kehdannut mennä ilman rintsikoita pihalle äsken, on sellainen ohut rellukkapusero täällä kotona, parveke sai kelvata!

        Oliko rintsikat hukassa? Vai olitko tehnyt niitä juhannustaikoja, joista oli puhe!
        Hymyillen, mutta arvokkaasti


      • sini.sirkku.ek

        Heh he tuolla ne sängyn viereisellä tuolilla on tallella. En vaan niitä kotona aina pukea, ihanaa on olla vapaana kaikenmaailman olkahihnoista. Jos on ollut jokin kaarirautakin jessus miten kiire on se tarpeettomana irroittaa 😂

        Ikinä en unohda niitä naurettavia naisten aluspikkareita, jossa persposket jaettiin omaan puoliskoonsa, sauma takana kireänä keskellä,... omituiset !!! Eipä tullut peilattua, mikä pystypyrsty niilläkin saavutettiin,... voi peeveli!
        Pakkauksen kuva ei kertonut korostuneesta peffasta mitään, texstiä en edes kaupassa nähnyt lukea!
        Heivasin ne alta aitayksikön, tytär taisi korjata talteen 😊


    • sinis.s

      Alta AITAyksikön, ...nyt täytyy itselleni nauraa, aidan altako ne viskaisin. Tulee mieleen kesät Hämeessä, kun riukuaidalle tuli heitettyä uimapuku uinnin jälkeen. Pyyhettä ei edes tarvittu silloin, kyllä tuuli kuivasi ihon ja hiuksetkin ihan huomaamatta.
      On tämä meneillään oleva kesäkin hellinyt meitä, luonto kukoistaa vehmaana, jo alkukesästä.

      Kuuntelin tuossa aamu-uutisia Trumpin ja Putinin mahdollisesta tapaamisesta Hesassa , saa nyt nähdä, taisi Trump ehdottaa talouspakotteiden purkamista Venäjälltä ?
      Menisivät mieluimmin Wieniin, nauttimaan vaikka Straussin valsseista, Itävallan kyläpääskyineen 🐦
      Melkoista mediahässäkkää tuon luokan tapaaminen täällä tietäisi, vaikka onhan pääkaupunki hiljainen heinäkuussa.

    • Makriina.ei.kirj

      Otsikko herätti minut ajattelemaan, millainen elämä on tallella. Mietin omaa elämääni. Kutakuinkin hyvin meni. Olisi tietysti joskus voinut olla vauhdikkaampaakin.

      Luin juuri yhdysvaltalaisesta kuolemantuomitusta, joka on nyt 61-vuotias ja ollut vankilassa 25 vuotta. Nyt hänet sitten on lopullisesti tuomittu teloitettavaksi. Elikäs ensi kaksi kertaa pitempi vankeusaika kuin suomalaisella tappajalla ja sitten päätteeksi henki pois!
      Välillä Suomessa kummastellaan lyhyitä vankeusrangaistuksia ja ihmetellään, kuinka joku murhaaja voidaan päästää vapalle, vaikka hänen historiassaan on useita samankaltaisia murhia.
      Viimeksi tällainen ryökäles tappoi oitis uudelleen.
      Millaiseksi eletty elämä näilläkin tapauksilla on? Kannattaako heidän tallettaa sitä?

      Joillakin elämä on niin tasaista ja tapahtumaköyhää, ettei ole muistoja jäänyt. Se varmasti on omakin vika. Jokainen voi vaikuttaa elämänsä laatuun. Ei sitten tarvitse loppumetreillään katua elettyä elämäänsä.

      • sini.sirkku.ek

        Niin tuolla kannalla olen minäkin, vaan ei voi yleistää siinäkään. Joku voi nauttia eniten saadessaan elää omaa hiljaista elämäänsä, hieman erakoituneenakin.
        Eiköhän luonto vedä tapahtumia puoleensa joillakin, vaikea tietää.

        Tänään kun luin tuolla toisaalla joitakin kommentteja, koin surua ihmisten sydämettömyydestä! Mikä ihme tekee ihmiset niin raagolliseksi tai inhorealistisiksi, että kutsuvat maahanmuuttajia kirkon syöttämiksi uimataitoisiksi eläteiksi? Ihan sattuu lukea sellaista!

        Vaikka niinkin olisi, sekö niiden ihmisten vika olisi , kirkon on jakamat muonitukset?

        Varmaan Makriina Sinulla on ollut tasapainoinen elämä 😊 jotenkin se heijastuu kirjoituksistasi, mökkeily, pihapiiri ja tuo maanläheinen ajattelusi.

        Hyvää mieltä ja vointia elämääsi!


    • Makriina.ei.kirj

      Samaa mieltä minäkin noista kirjoittajista, joiden vastustamisen takia täällä' on minut "leimattu" viimeisen päälle maahanmuuttajamyönteiseksi suvakiksi.
      Olen vain halunnut puolustaa ja ymmärtää ihmisiä. jotka ovat joutuneet pakenemaan koko omaisuuttaan kassissa kantaen. Minusta on karmaisevaa, kuinka tunnottomasti lyödään lyötyä. Totta kai joukossa on onnenonkijoita, mutta kuitenkin sotaa ja terroria pakenevat ihmiset ovat oikeutetut ihmisarvoiseen kohteluun, oli heillä sitten minkälaiset tulevaisuudensuunnitelmat tahansa.
      Parastahan aina olisi, että ihminen saisi elää kotimaassaan ja omiensa parissa.
      Emme ehkä yleensä tule ajatelleeksi, mitä suku ja läheiset meille merkitsevät. Vain sellainen, joka on perheestään kaukana, ymmärtää miten tärkeää on kuulua johonkin yhteisöön.

      Omassa elämässäni olen yrittänyt suhtautua realistisesti siihen, mikä eteen tulee. Selvitty on, joskus tiukoistakin paikoista. Olen sen verran optimisti, että uskon siihen, että viikon päästä tämän päivän vaikeus on takanapäin, ja siitä on selvitty.
      Joka aamu on armo uus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe