Kivijärvelle 100milj lomakylä ...hehehe

KunnantaloltaKuulee

Jos rahoittajat antavat rahaa 100miljoonaa, Kivijärvelle tulee 100milj arvoinen lomakylä... No oikeasti sen arvo on siinä vaiheessa max. 8milj euroa., kun vouti laittaa kiinteistön myyntiin. Näitä lomakyliähän on myyty aikaisemminkin, eikä ole kaupaksi oikein menneet.

Ehkä jostakin voi löytyä sellainen sijoittaja tomppeli joka haluaa rahojaan tuhlata, vaikka taitaa olla nykyisin vaikeaa. Ei ole lomakylät toimineet paljon isomman järven rannalla (Saimaa), niin tuskimpa toimii Kivijärvi pahasenkaan rannalla.

1. Toistaiseksi Suomen kesäsesonki on n.1kk. Kuka haluaa Kivijärvelle talvella? Taitaa vaan se käyttöaste jäädä kriittisen pisteen alle heti avajaisillan jälkeen.
2. Mitä aktiviteetteja on alueella? Kesällä soutuveneellä ongelle ja talvella pilkille, riittääkö tämä?

Halpa pitää huonehinnan olla, jos meinaa Lappeenrannan hotellien kanssa kilpailla.

Mutta ei siinä mitään.. onnea vaan yritykselle. Toivottavasti Luumäen kunta ei sotkeudu tähän mitenkään taloudellisesti. Vaikka varmasti lupailevat työpaikkoja niin, että Mäntykodiltakin kaikki kävelemään pystyvät rekrytoidaan töihin lomakylälle.

54

7375

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Investori

   Asiaa.

  • Realisaattori

   Ennen näin suuria suunnitelmia (unelmia), kannattaisiko laittaa nämä perusasiat ensin kuntoon? Turha haaveilla että sijoittajat antavat rahojaan johonkin tuppukylään. Aikanaan kun olisi tehty kuntaliitos Lappeenrannan kanssa, tällä hankkeella olisi edes jonkunlaiset mahdollisuudet. Nyt rahoittajat katsovat vain kylmän viileästi numeroita, 100milj euron hanke kylälle missä muutama tuhatta asukasta (työvoimavaranto jne). Lappeenrannan synergia kun olisi taustalla, niin tilanne olisi aivan eri. Voisi sanoa, että oma lentokenttä jne.

   Turha kuvitella, ettei rahoittajat kysy hankkeen kannattavuudesta mielipidettä myös Lappeenrannasta ja ehkä Imatran kylpylän taustaryhmiltä, ihan normaalia tiedustelua. Helppo arvata mikä on "kohtelias" vastaus " ihan ok ja kannatettava hanke, mutta meillä on tässä Saimaan rannalla kyllä valmiina kaikki infra. Löytyy hiekkalinnaa, torikahvilaa, ostospaikkoja jne, joten mitäs jos laajennetaan tätä meidän valmista systeemiä.

   Lappeenrannan sivulähiönä, olisi ollut käytettävissä Lappeenrannan työvoimareservit, koulutustarjonta jne.

   Sitä niittää, mitä kylvää... Joten eiköhän Luumäki ole tuomittu hiljeneväksi tuppukyläksi.

  • ViimeinenSammuttaaValot

   Taisi olla ABC-24 huoltamo hommassa sama juttu, aivan eri asia jos oltaisiin oltu Lappeenrantaa. Nyt kyläpahasen yrittäjät torppasi ja viivyttivät ko. hanketta, niin ei sitten tullut ollenkaan. Juna-asema loppui, koska VR ei paljon tuppukyläläisiä kuunnellut. Leikitäänpä ajatusleikki, että oltaisiin Lappeenrantaa. Juna pysähtyisi 4-6 kertaa päivässä. Ihmiset kävisi töissä Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Nämä olisi niitä jotka olisi muuttaneet Luumäelle halvan kunnallisveron ja halpojen asuntojen takia. ABC24 olisi 10 työpaikkaa. Lappeenranta laittaisi omia vanhuksiaan hyvään saato/jne hoitoon Luumäelle. Mäntykoti olisi 2-3x suurempi kuin nyt, työpaikkoja.

   Kaikki tämä jäi tulematta, kun viranhaltiat pelkäsivät kuntaliitosta ja omien työpaikojensa puolesta. Nyt alkaa olla tilanne se, että koko Luumäki on kuin saattohoidossa. Ihan haahuilua nämä puukylä ja lomakeskus haihattelut. Lappeenrannassa naureskelevat moisille puheille.

  • Jurvala

   Lappeenrannassa odotetaan milloin Luumäki tipahtaa syliin. Neuvottelu asema on muuttunut saneluksi, otetaan mutta näillä ehdoilla.

  • JurvalanKokoomus

   Luumäen ongelmat jatkuvat niin kauan ,kun keskustan kepulit ovat enemmistössä. Jännä juttu, että vaikka maanviljelijätkin koko ajan vähenevät, mutta silti kunnallisvaaleissa näitä kepuleita aina löytyy. Ehdokkaaksi ja äänestäjiksi.

  • Theo74

   Voi vittu, että on kateellista porukkaa. Eivät tiedä hankkeesta, sijoittajista tai koko asiasta mitään ja kirjoittelevat täällä asiantuntijakommentteja. Onhan se vittumaista kun menee yöunet jos on edes pieni mahdollisuus, että joku pärjää! Puhkokaa silmäpussit sitte ku hanke toteutuu ja joku nettoaa.......

   • janoava

    No kerro, jos tiedät.


   • Theo74
    janoava kirjoitti:

    No kerro, jos tiedät.

    No kun se asia ei sulle kuulu ni miks kertoisin? Ei liikeasioita yleensä missään Suomi24-palstalla käsitellä, paitsi te säälittävät kateelliset, joilla ei ole omaa elämää....


  • JurvalaLappeenrantaan

   Ihan ensin voisi kertoa sen että mitä ihmiset siellä lomakylässä tekevät? Tämä tieto varmasti kiinnostaisi niitä sijoittajiakin. Jos tälläiseen liiketoiminnan peruskysymykseen ei pysty vastaamaan, niin silloin ehkä olisi parasta unohtaa koko hanke. No eipä tuo koskaan toteudu. Korpimotellien aika on maailmassa ohi. Jossain Amerikan Kalliovuorilla voi joku korpimotelli toimiakin, mutta ei Etelä-Suomessa. Pohjois-Suomessa toimii, jos samalla alueella on useampi hotelli. Yhdessä on sitten yökerho, yhdessä pubi jne. Kaikki hyötyvät toisistaan. Tätä asiaa ei ilmeisesti oikein ymmärretä Luumäellä...kuntaliitos....

   • Theo74

    No totta vitussahan niille sijoittajille on kerrottu! Sinä et taida kuulua niihin, joten en näe tarpeelliseksi täällä sitä sinulle kertoa. Sitäpaitsi jos sijoittaja laittaa miljoonia Luumäelle ni kannattaa ottaa auliisti vastaan, vaikkei itsekkään uskoisi hakkeeseen-kaikki on kotiinpäin, mutta ethän sinä peräkamarin poika sitä ymmärrä. Sua vaan harmittaa ku joku yrittää


   • paavin_mopo

    Näkispä vaan.


  • Somerharjuqwerty

   Onko samat sijoittajat, kun oli tässä "Suomen suurin Outletmyymälä" Somerharjun lomakeskukseen. Aika hitaasti se etenee. Tänä aamuna ei vielä näkynyt tontilla mitään liikennettä. Jos sijoittajat on jostakin kiinnostunut, niin sitä ei kannata heti tulkita lupaukseksi rahoituksesta.

  • ex-yrittäjä

   Jos oikeasti olisi noin paljon rahaa käytettävissä, niin ne rahat kannattaa käyttää Lappeenrannassa tai Imatralla. Yritystoiminta ja rakentaminen on paljon joustavampaa kaupungissa kuin pikku kylässä.

  • lomalainen2018

   Hankkeessa on lähdetty väärästä suunnasta liikkeelle. Luullaan, että kun on halpa ja rakennusvalmis tontti, niin siihen joku sijoittaja antaa sitten rahaa. Tonttihan tuon hankkeen taseessa varmaan arvostetaan hyvin korkealle. Todellisuudessa tontin arvo on vain sen verran, mitä ko. alueella rakennuspaikoista on viime aikoina maksettu. Turha haaveilla suuresta valuaatio arvostuksesta. Täysin eri asia olisi jos tontti sijaitsee kaupungissa ja suuren vesistön/meren rannalla tai valmiin matkailuikeskittymän äärellä. Tuolle lomakeskukselle löytyy paljon parempi paikka esim. vanhasta Joutsenosta, Saimaan rannalta. Rakennuskustannukset ovat samat molemmissa paikoissa. Lappeenranta kaavoittaa tarvittavan alueen kyllä nopeasti. Sekään ei kyllä takaa sitä yrityksen tuloa tässä maailmassa. Paljon piti tulla Ruotsalaista rahaa muutama vuosi sitten Lappeenrantaan.

  • Amadeus

   Kunnantalolla kun tekivät vuonna 2013 tämän uuden rakennus järjestysohjeen, niin pieni rakentaminen loppui seuraavana kesänä kokonaan. Tästä kiittää rautakauppa ja muutaman rakennustyömiehen verran katosi työtä kunnasta. Muualla puretaan säädöksiä ja määräyksiä, Luumäellä lisätään. Joten aika turha on tienvarsilla kaupitella ja kerjätä tonteille ostajia ale hinnoilla.

  • Theo74

   On kyllä mukava lukea näitä kirjoituksia. Täällä on Suomen, jollei koko maailman parhaat liikemiehet kommentoimassa esim tätä hanketta! Luulisi noilla lahjoilla olevan muutakin käyttöä ja lompakko kunnossa. Taitaapa vaan olla niin, että kunhan lässytetään kateudesta ja toivotaan muiden epäonnistumista. Itse ei pystytä muuhun kuin valittamaan.....Hankkikaa elämä tai edes töitä itsellenne....

   • Epäilijä

    Rahaa kyllä on.


  • Jurvalankylä

   Nykyaikana juuri sosiaalinenmedia on se jonka avulla hankkeita viedään eteenpäin tai sitten ymmärretään, että hanke ei ole kannattava. Tehdään esimerkiksi erillasita pilottimarkkinointia jne. Jos tälläiset asiat eivät ole Luumäellä tiedossa, niin ei kannata ehkä paljon lomakylistä haaveilla. Toisaalta lomakylien aika meni ohi jo 20 vuotta sitten, niiden käyttöaste jää Suomen ilmastossa niin lyhyeksi, että homma vaan ei kannata. Kulutuskäyttäytyminen muuttuu ja nostalgialla voi pärjätä hetken aikaa, mutta sitten ne ihmiset vaan loppuvat. Venäläisetkään eivät enään ole kiinnostuneita "korpimajoituksesta", haluavat että on shoppalu mahdollisuudet lähellä. Auringonlaskun katsominen ei riitä nykyajan ihmisille ainoaksi aktiviteetiksi. Aika hölmö ajattelutapa, kun ei oteta sos.median keskustelua positiivisena asiana. Pitäisi olla tyytyväinen, että tuodaan kritiikkiä ja uusia näkökulmia asioihin., eikä ala itkemään, että ovat erimieltä kuin minä. Valittaa valittamisesta ja itse kitisee...

  • Theo74

   Noilla miljoonilla saa muutakin kuin auringonloistetta. Ja luulenpa, että nuo ulkomaalaiset miljoonasijoittajat tietävät kyllä, mikä hanke kannattaa ja mikä ei-ilman Suomi24 palstaakin. Sitä paitsi olet hieman "ulkona" venäläisten kiinnostuksen kohteista. Venäläiset haluavat nimenomaan nykyään luxuksen sijaan luonnon rauhaa ja jokseenkin askeettista ympäristöä ja ovat valmiita maksamaan siitä aika hyvin. Että kannattaa otella asioista joskus vähän selvää, ennen kuin kirjoittelee faktaa tänne....

  • Jurvala

   Heh.. onko tämä yritys perusteilla siis Venäläisten matkailijoiden varaan? Sitten ne ulkomaiset miljoonasijoittat ovat varmaan Afrikasta kotoisin, Nigerian entisen hallitsijan serkunpojan kaverinkaima. Nyt alkaa kuulostaa, että valmista tulee jo ensi kesän sesonkiin.

  • Theo74

   Laitan sijoittajille vinkin, että kustantaa sulle ensin kirjoituskurssin ja sitten vielä päälle "eroon kateudesta" kurssin. Eiköhän se aurinko ala paistaa sinunkin risukasaan....

  • Kivijärviasdfg

   Siis kun ei pysty mitään järkevää perustelemaan, niin sanootaan ettei "halua kertoa..." Suomi24 palstalla. Miksi ihmeessä sitten yleensä on täällä? Sitten kun ei sitäkään sanottavaa, niin alkaa takertua kirjoitusvirheisiin. Toivottavasti hankkeen vetäjillä on paremmat vuorovaikutustaidot. Vaikka ei taida tuossa hyvätkään taidot auttaa, kun Suomen kesä on vain 1kk mittainen. Järvi on yksinkertaisesti vain liian pieni, suurelle matkailukeskukselle. Muutama tasokas mökki riittää tuon alueen matkailu kysynnälle aivan hyvin. Esimerkiksi 3-4kpl 150m2 mökkiä kun rakentaa, niin siinä on aivan riittävästi pitkäksi aikaa majoituskapasiteettia.

  • Lappeenranta

   Taipalsaaressa on myytävänä Saimaanrannan Lomakylä Oy. Siitä pienellä remontilla lomakeskus, on hotelli ja lomamökkejä. Paikka on sijainniltaan n.10x hienompi kuin Luumäen vastaava ja lähempänä Lappeenrantaa jne. Tämä ei vaan ollut taloudellisesti kannattavaa, niin voi olla että on vaikea löytää rahoittajaa Luumäelläkään.

  • torikahvila

   Yleensä on poikkeuksellisen hieno paikka ja kohde, siinä on sitten sitä vetovoimaa, niin aletaan rakentamaan majoitustiloja tarpeeseen. Nyt on ajatuksena, että kun on halpa rakennuspaikka, niin siihen sitten saisi 100milj rakennusrahaa. Totta on kyllä, että tuollaista ihmettä varmasti moni tulisi katsomaan. Totuus on kuitenkin, että sijoittajat haluaa rahansa takaisin, joten ei tuohon rahoittajia löydy. Alku ihmettelyn jälkeen kävijät loppuu. Venäläisille löytyy Karjanlan kannakselta omat lomakylät on jopa ns. Putin tasoa. Putin tytär meni yhdessä joku vuosi sitten naimisiin. Rahvaalle löytyy sitten halvempaakin. Sen vuoksi on turha laskelmissa laskea, että ollaan 10miljoonan ihmisen talousalueella. Ennen kuin Pietarista ihminen Luumäelle tulee, niin matkalla on monta rahojen ottajaa. Pienessä mittakaavassa jonkunlainen lomakylä voisikin onnistua, kylpyläketju Joutseno, Lappeenranta ja Luumäki. Taitaa vaan olla kuntaraja esteenä. Puheissa kyllä sanotaan, että tuetaan naapurikunnan hankkeita. Jos joku tuon uskoo, niin omapa on häpeä.

   • Theo1

    On hienoa nähdä, miten ammattimaisia liikemiehiä täällä Suomi24-palstalla on. Kannattaisi varmaan alkaa jalostaa tuota tietotaitoa ihan käytäntöön, saataisiin koko Suomi nousuun ja varmaan saisitte itsekkin lompakon kuntoon. Nyt taitaa olla tilanne se, ettei ole muuta hommaa ku jutella torikahvilassa lämpimikseen paskaa muiden yrityksistä ja sijoituksista ku se perkeleen kateus pilaa aurinkoisenkin kahvihetken-buuuuaaaaahh! OLETTE SÄÄLITTÄVIÄ...


   • Odottelen

    Tosiasiat ratkaisee.


  • torikahvila

   Eipäs aleta taas sekoilemaan, vaan pysytään asiassa. Eikä sekoiteta asioita, tunne asioilla, usein ihmiset projisoivat omia tunteita ja tuntemuksia omaan käyttäytymiseen. Kateellinen pikku ihminen, näkee kateutta aina muissa ihmisissä, kun tuntee ettei pärjään normaalissa elämässä tai keskustelussa, niin alkaa sitten jankkaamaan että muut ovat kateellisia. Tavallinen ihminen ei tuollaisesta hankkeesta ole millään tavalla kateellinen, joten tuosta asiasta kannattaa lopettaa jankuttaminen. Ei anna kovin fiksua kuvaa ihmisestä.

  • Kesämökki54500

   Taas yksi toteutumaton hanke. Näitä "jos" suunnitelmia on Luumäellä ollut viimeisen 10 vuoden aikana paljon. Jos joku antaa rahaa, niin tehdään sitä ja tätä. No sehän on selvä juttu. Ongelma on vaan siinä, että kukaan ei anna rahojaan takapajulaan, mikä pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä.

  • Meklari1985

   Lappeenrannan Huutiniemeenkin piti tulla "loisto"hotelli. Tältä pohjalta laskien, pidän erittäin epätodennäköisenä, että tämä Luumäen hanke toteutuu.

  • Mersumies12345

   Melkoista huuhaata on tuon koko luokan hankkeen haaveilu Luumäelle. Tänään oli juttua Ylen uutisissa, miten pienillä paikkakunnilla on vaikeuksia ammattitaitoisen työvoiman saamisessa. Ammattitaitoiset ihmiset eivät halua muuttaa pienille paikkakunnille. 100miljoonan sirkuksen pyörittäminen vaatisi jo ammattitaitoista väkeä. Haetaan hotellinjohtajaa Luumäelle tai haetaan hotellinjohtajaa Lappeenrantaan. Kumpaanko paikkaan tulee parempia hakijoita?

   • Theo1

    100 miljoonaa ku on sijoitettu, on varaa maksaa sen verran liksaa hotellinjohtajalle, että halukkaita löytyy vähän pienemmällekkin paikkakunnalle. Eipä tuo Tiurun aluekkaan mikään liike-elämän keskus ollut, mutta niin sinne vaan tuli yksi suomen suurimmista kylpylähotelleista ja ikäväkseni täytyy teille kateellisille todeta, että hyvin menee. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista, eikä venäläiset ole vielä edes käyttäneet potentiaaliaan siellä suunnalla. Mutta meneppä sinä taas siihen torikahvilaan murehtimaan kateutta ja ota nenäliinat mukaan-viimeistään siinä vaiheessa kun luet Luumäen lehdestä, miten lomakylähanke toteutuu.......juntti


  • kuntavaalit

   Tämä hanke ei tule ikinä etenemään suuria haaveita pitemmälle. Kukaan ei ikinä anna 100 miljoonaa euroa pienen järven rannalla olevaan lomakylään. Juuri oli myynnissä konkurssihuutokaupassa Saimaan rannalla oleva Taipalsaaren lomakylä. Ettei olisi ne tulevat sijoittajat Afrikasta Nigerian entisen kuninkaan sukulaisia? Olkaapa tarkkoja, ettei joudu itse maksumiehiksi.

   Tarkkoja pitää olla Luumäen kunnassakin. Seuraava kuviohan on tuossa hankkeessa todennäköisesti, että "rahaa on tulossa" mutta sillä ehdolla, että kunta rakentaan alueelle infran. Uuden tien vedet viemärit sähköt. Sitten yllättäen afrikan rahoittajat katoavat. No alueella kun ehdittiin rakentaa jo infra, niin myydään se nyt sitten edes okt-tonteiksi. Kuntalaiset maksoi viulut...

  • Ihme_pölhöjä

   Matka Luumäeltä Lappeenrantaan lienee yhtä pitkä, kuin Lappeenrannasta Luumäelle? Miksi työvoima ei voisi liikkua toiseen suuntaan?

   • aaaaabbbbbbbbbbcccccccc

    No nyt tuli todellinen järki mies? " Matka Luumäeltä Lappeenrantaan lienee yhtä pitkä, kuin Lappeenrannasta Luumäelle? " Milloin olet tälläisen viisauden huomannut ja ajattelit sen sitten oikein keskustelupalstalla ilmoittaa? Siihen se pöljän järki sitten loppuukin. Ajattele joskus vaikka että miksi joukkoliikenteen liput ovat eri hintaisia eri suuntaan tai miksi asunnot ovat eri hintaisia kaupungissa ja maalaiskylissä jne.


  • qwerty09876

   Luumäellä ilmeisesti pölhöjä riittää....? Ihmiset eivät ole halukkaita matkustamaan työn perässä pikku paikkakunnille päivittäin. Osaaville ihmisille löytyy houkuttelevempia työpaikkoja kaupungista. Tästä löytyy ihan tutkimustietoakin, tämän päivän Ylen uutisista. Liittyy keskusteluun, että miksi Suomessa maaseutu kuihtuu. Yleinen ilmiö maailmalla ja Suomi tuskin tekee poikkeusta muista maista. Venäjä, Ruotsi. Viro, Saksa jne. Muissa maissa kehitys on jo pitemmällä, joten ei tarvitse olla kovin taitava ennustaja kuin tietää miten Luumäelle tulee käymään. Joutsenossa alkavat rakentamaan uutta Prismaa kyläkeskukseen ja asuntojen hinnat alkavat lähestyä Lappeenrannan hintoja. Luumäellä asuntojen hinnat vain laskevat suhteessa Lappeenrantaan. Tämäkö on kepulaisten tarkoitus?

  • Ostaja

   Minulle on aivan sama tuleeko Luumäelle yrityksiä tai ihmisiä. Minä ostelen näitä lopettelevia pikkutiloja, myyvät minulle talot peltoineen. Muuttavat sitten omistamaani osakkeeseen kylälle. Minä saan vähitellen osan maksamastani kauppahinnasta takaisin vuokrana. Omaisuusmassa kasvaa mukavasti vuosittain. Halvempia nuo osakkeet on minulle ostella, kun väki vähenee. Rakennemuutoksessa on aina häviäjiä ja voittajia. Minulle sopii tämä nykytilanne oikein hyvin.

  • asdfgh0987

   100 miljoonalla saa jo melko ison siivun Tampereelle rakenteilla olevasta Tampellan alueen asuin- tai liiketalokannasta. Helsingin Pasilassa rakentavat Triplaa, luulisi että kannattaisi ennemmin sijoittaa tuonne, jos rahaa on käytössä suuria summia? Vai onko tuossa lomakylähankkeessa tuotto-odotukset niin suuret, että tuppukylä hankkeet ovat sijoittajalle kiinnostavampia kuin liikepaikkojen hankkeet. Historia on kyllä näyttänyt, että aika huonosti on lomakylähankkeet menestyneet Etelä-Suomessa. Käyttöaste jää vuoden aikana väkisin pieneksi, velat ja käyttökulut pitäisi pystyä maksamaan kuitenkin huonoina kuukausina. Yleensä näillä lomakeskuksilla oli ennen aikaan joku taustajärjestö, siinä oli sitten halpa rahoitus takana ja kaikenlaista jäsenmaksua ja käyttöaste melko tasainen. Silti ei toiminta ollut kannattavaa, vapailla markkinoilla lomakylä bisnes toiminta on vielä vaikeampaa.

  • Rakuuna

   Missä on joku vitu# Luumäki?

  • Torikahvila

   Mikä on tämän hankkeen tila tällä hetkellä? Täällähän joku tietäjä oli tietävinään, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Maa alkaa sulamaan, niin eikös niitä rakennustöitä kannattaisi jo alkaa aloitella? Ei ole kyllä näkynyt rakennuslupa hakemustakaan, joten taitaa jäädä tältä vuodelta rakentamatta.

   • Rakennusvalvoja

    Pitänee lähteä katsomaan, onko rakennustyöt jo käynnissä.


  • Theo74

   Katos katos, kateellisetkin ovat jo heränneet talviunilta.... Itseasiassa hyvältä näyttää, mutta ei näitä 100 miljoonan urakoita päätetä samalla aikataululla ku teidän kelatukia. Ne vaatii vähän aikaa ja suunnittelua! No, kunhan se alkaa pikkuhiljaa valmistumaan ni pitäkää nyt huoli, ettette käytä niitä palveluita, vaikka mieli tekisikin. Sehän toisi jonkun kukkaroon taas lisää massia ja teille vitutusta. Laittakaa ne kelan tuet vaikka pöytälaatikkoon, ettei kukaan muu hyödy niistä. See you

  • Anonyymi

   Tässä lienee viime aikojen uutisten mukaan kyseessä Italialaishuijaus Oy ja suuri johtaja Osanna ?

  • Anonyymi

   Onkos Rusasen veljesten rahoituskuviot nytkähtäneet liikkeelle? Funderilla oli ainakin komea kello (todennettu 25$ feikiksi), upea puku (muovia), jäsenyys italialaisissa fasistijärjestöissä sekä sormet pelissä Krimin rakennushankkeissa. Yritykset ovat rutiköyhiä ja referenssejä ei löydy. Kaikki webbisivustot on laadittu pari vuotta sitten.

   Kehoitan seuraamaan keskustelua:
   https://bbs.io-tech.fi/threads/lakeside-airpark-finland-taas-tyhmiae-koijataan.225767/

   Sama porukka häärii Mänttä-Vilppulassa, Tahkolla ja Luumäellä. Joka päivä paljastuu uutta ja jännittävää. Keskustelusta löytynee myös linkit Seuran ja YLE:n juttuihin aiheesta.

   • Anonyymi

    Kanattaa lukea uusin tekniikan maailma pääkirjoitus , tästä Mänttä- Vilpula sijoituksesta, samat italijaanot kuin Luumäen sadan miljoonan sijoituksissa , eli ei päätä häntää ,noissa lupauksista !näköjään jo kolme vuotta sitten täällä fiksuimat tyrmänneet , eli tosiaan hehehe !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kanattaa lukea uusin tekniikan maailma pääkirjoitus , tästä Mänttä- Vilpula sijoituksesta, samat italijaanot kuin Luumäen sadan miljoonan sijoituksissa , eli ei päätä häntää ,noissa lupauksista !näköjään jo kolme vuotta sitten täällä fiksuimat tyrmänneet , eli tosiaan hehehe !

    Myös YLE on tutkinut tätä Italian veijareiden taustoja , rahaa on luvattu Mänttä- Vilpulaan lentokentän laajennukseen sekä kymmenien loma asuntojen rakentamiseen .
    Summa on sinne luvattu 250 miljoonaa , samoin Tahkolle kymmeniä miljoonia , kuten Luumäellä 100 miljoonaan ? Asiasta tosiaan nyt Tekniikan maailmassa ja aijemin Seura lehdessä ,kaikissa on median selvityksissä toimittajat ovat todenneet tämä humpuukia !
    On vain eräät Suomen valtion matkailun edistämiskeskus ja keskuksen järjestöt maksaneet , näiden konsulttien järjestämiin tilaisuuksiin rahoitus tukea kymmeniä tuhansia , vaikka mitään todellista ei ole saatu aikaan , no onhan se noille konsultointi yrityksille , jotain jo nuo kymmenet tuhannet eurot , yhteensä kai n 50-100 tuhatta euroa , yrittävät tietysti lypsää samalla lailla kuin eräs SDP n suosikki Baltzar ,jotain yhteistä tässäkin on ,nimittäin Mänttä - Vilpulaan suurin puolue on SDP ,joka johto on Italian veijareiden suosiollinen tukija ja hyväksynyt tämän yhteistyön ,eli hehehe !
    Luumäellä taitaa olla asiassa Keskustan " uskovaiset " tälle sadalle miljoonalle ?


  • Anonyymi

   Rusanen on tuttu toimija Luumäellä. Omisti aikanaan huoltoaseman "pitkä-Esso"
   Osti -70 luvulla Luumäen Meijerin ja sen 7 ha maa-alueen korkeaan hintaan.
   Ei ehtinyt tekemään kiinteistölleen mitään,ennenkuin se kaatui Säästöpankin syliin.
   En tiedä onko kiinteistö vielä pankin omistuksessa.
   Unelmia on,mutta ne ei koskaan toteudu.

  • Anonyymi

   Vieläkö nimerkikki Theo74 uskoo 100 miljoonan euron projektin toteutumiseen ja italialaiseen liikemieheen?

  • Anonyymi

   Joo sama italiaano pisnismies Mänttä-Vilppulassa ja Luumäen lomakylän "rahoittajana". Muuta konkreettista ei tapahtunut, kuin että italiaano oli vuokrannut toimistohuoneen Luumäen kunnantalolta :)

   Kai noissa projekteissa yritetään jotain julkista rahoitusta mukaan.. ja lopun jokainen voi arvata.

   • Anonyymi

    Kyl se tulee,pikkuhiljaa


  • Anonyymi

   On kumman hiljaista edellä olevien suunnitelmien toteuttamisessa .
   Ei ole edes tuo kivijärven Saarentie. 51 venäläis mallinen
   Palatsi mennyt kaupaksi .
   Jos oikein ymmärän Rusasen perheellä pitää olla varalisuutta kun nämä lähiaikaiset bisnekset tekee vaan vuosittain tappiota .nimimerkki : sivusta seuraten .

  • Anonyymi

   Ps. Mänttä - Vilppula projektin 100 miljoona myös ,vain toiveajattelua , sielläkin oli kai samoja rahoittaja lähteitä Italiasta , Siellä kuin Luumäellä kunnallispolitiikot meinasivat mennä retkuun ,onneksi mm Suomen media tutki ja selvitti mitä epämääräistä taustalla oli.
   Nyt tosiaan hiljaista on ollut Luumäellä kuin Mänttä-vilppulassa ,kuten myös Lappeenrannan Huhtiniemen hotelli projektissa / Tahkon loma kohteissa .
   Hyvä on tietysti kun on rohkeutta,mutta taustat pitää selvittää kunnolla ,No huijarit voivat olla taitavia .
   Kuten Venäjän oligarkit miljardi pmistuksineen .

  • Anonyymi

   Eikö lännen mediat tutki tosiaan noiden Venäjän oligarkkien omistuksia Euroopassa ja Amerikan kiinteistö maailmassa. No huvipursia on ainakin, jopa joitakin kiinteistöjä on takavarikoitu, jopa kumpiakin Suomesta. Venäjällä ymmärtää, etteivät tutki kun koko maan johto on mafiaa ja oligarkki kerrostumaa, pää oligarkki Putin.

  • Anonyymi

   Tapahtuuks siellä Lomiksessa nyt jotain? Tietääkö kukaan?

   • Anonyymi

    Hotelli on valmis jo kasino rakenteilla.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   196
   2196
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   181
   1431
  3. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   203
   1184
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   74
   1165
  5. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1138
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   52
   915
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   145
   881
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   101
   835
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   820
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   766
  Aihe