Aihe

Miten nopeasti saitte apua diagnoosin jälkeen?

puksuttelija

Keskusteluapua siis. Osalla varmaan kontakti ollut jo valmiina kun sairautta on alettu tutkimaan?
Onko joku mennyt esim. masentuneena lääkärille ja sieltä tehty tutkimus, miten nopeasti sen jälkeen saitte apua? Vai halusitteko edes keskusteluapua?

Itse sain vajaa vuosi sitten diagnoosin kun mielialani oli taas huonontunut ja olin lähes itsemurhan partaalla. Lääkäri oli ennestään tuttu toisen häiriön vuoksi, yllättäen tehtiinkin sitten tämä diagnoosi siinä ja sain reseptin. Keskusteluapua olisin halunnut, mutta sen pystyi kuulemma aloittamaan vasta kun lääkkeet alkavat toimimaan. Eli uusi aika meni n. 2kk päähän.

Onko tämä jokin käytäntö, ettei terapiaa tms. voida aloittaa ennen lääkitystä tai sen alkuaikana, kun se ei vielä toimi ja saattaa pahentaakin oireita? Tuntuu jotenkin uskomattomalta, kun olin siinä tilassa, ja lääkityksessä menisi aikaa ennen kuin toimisi ja saattaisi jopa pahentaa oloa.
Luulisi myös, että olisi parempi että on jo luotettava terapeutti lääkityksen alussa (tai ennen), jonka kanssa olisi voinut samalla myös puhua lääkityksestä alusta asti, ja hän olisi myös varmaan paremmin huomannut jutuistani vaikutusta.

No kuitenkin, vuosi melkein mennyt enkä vieläkään ole saanut keskusteluapua ja usean kuukauden jonossa ollaan. Miten teillä tämä prosessi on edennyt? Kiinnostaa myös tuo lääkitysasia jos jollain on tietoa tai kokemusta, onko ihan yleinen käytäntö että keskusteluapu voidaan aloittaa vasta kun lääkkeen pitäisi alkaa vaikuttamaan positiivisesti mielialaan?

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

    "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
    Maailman menoa
    112
    5366
   2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

    "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
    Kotimaiset julkkisjuorut
    368
    1911
   3. Maisa Torpan raskausuutisesta...

    Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
    Kotimaiset julkkisjuorut
    52
    1789