Koira raadeltiin Kahvila sahan pihassa?

koirakuria

Kahvila Sahan omistajan koiran kimppuun hyökkäsi kaksi vierasta koiraa ja raateli tätä pahoin sunnuntaina. Onneksi koira selvisi hengissä, mutta leuka oli purtu halki monesta kohdasta ja on vielä epäselvää selviääkö se hengissä. Uutisten mukaan samat kaksi koiraa ovat käyneet muidenkin koirien kimppuun monta kertaa, joten kysyn mikä laki Kokkolassa vallitsee, kun ei kahta irtokoiraa saada kuriin?

49

4322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VuffeParka

      Voi miten surkeasti Elsa koiran kävi takapäähänkin oli revitty useita syviä haavoja. Kumma miksei tästä uutisoitu jo eilen nuista vihaisista koirista olisi pitänyt saada heti tieto ihmisille.

      • toivon.kipinä

        Aika parantaa haavat, mutta sen leukaproteesin asentaminen vanhalle koiralle huolestuttaa. Kokkolassa on hyviä eläinlääkäreitä he kyllä antavat parhaan mahdollisen hoidon koiralle.


      • dr_scalpel
        toivon.kipinä kirjoitti:

        Aika parantaa haavat, mutta sen leukaproteesin asentaminen vanhalle koiralle huolestuttaa. Kokkolassa on hyviä eläinlääkäreitä he kyllä antavat parhaan mahdollisen hoidon koiralle.

        Ei löytynyt Kokkolasta ketään operoimaan koiran leukaa girurgi piti tilata Hattulasta asti ja koira leikataan tänään.


      • opetakoirasi

        Tuommoisia koiria ostaa vaan idiootit pullistelu tarkoituksessa Tai sitten vanhat naiset iltatähdekseen. Suurin osa koiran omistajista ei tiedä koirista hölkäsen pöläystä kuvittelevat että ne ovat ihmisiä.
        Itsellä oli aikoinaan koiria niin opetin ne niin että remmiä ei tarvittu voin jättää ne kaupan eteen odottamaan kun kävin asioilla ja koirat odotti vaikka ihmiset kävivät niitä rapsuttamassa ja ihmettelivät että" mistäs sinä olet tänne tullut voi voi eikö sinulla ole isäntää". Rapsutus loppui vasta kun tulin kaupasta ja komensin koiran tai koirat seuraamaan.


      • joojooeikäy

        Tottakai on omistajien mielestä sydämellisiä Amerikanakitat, mutta kun ovat arvaamattomia irti päästessään ja sellaista voi tapahtua vaikka kuinka hyvin on hoidettuna koiran osalta asiat. Ovat pelottavia tuolla irti ollessaan ja jälkeä tulee!! Ei ole mikään perheen lemmikkikoira rotu. Pitäisi olla joku järki kun lemmikkiä valitaan seuraksi... Eikä tuo rotu ole toki ainoa joka saattaa olla/on väärä valinta lemmikiksi. Mistä lienee johtua kun valitaan lemmikiksi isoja koiria joita pelätään, ehkä se on niin hienoa omistaa sellainen, vaikka ei täytä vaatimuksia... :)


    • Voikamalaa

      Tsemppiä Elsalle. Kauhea tapaus. Silityksiä ihanalle Elsalle.

      • haleja_koiralle

      • ennakointia

        Ovatko ne suurikokoiseen japanilaiseen pystykorvarotuun kuuluvat koirat verrattavissa taistelukoiriin? Nuo koirat ovat nyt päässeet veren makuun, joten pelottaa miten käy, kun pääsevät seuraavan kerran irti.


      • A.kita
        ennakointia kirjoitti:

        Ovatko ne suurikokoiseen japanilaiseen pystykorvarotuun kuuluvat koirat verrattavissa taistelukoiriin? Nuo koirat ovat nyt päässeet veren makuun, joten pelottaa miten käy, kun pääsevät seuraavan kerran irti.

        Keskipohjanmaa -verkkolehti uutisoi tänään, että ne kaksi irti päästettyä koiraa ovat Amerikanakita-rotua ja Amerikanakitaa on alun perin käytetty taistelu- ja metsästyskoirana.


    • Kuulakalloon

      Pitäkää saatanan rakkine kurissa. Vittu kun kohta jokaisella taloudella on koira. Saatanan sairasta. Kuula kalloon vaan.

      • EläinystäväKokkola

        Ennen koira, kuin paskahäntä kissa, hah hah haaa!!!...


    • Lyijyrokotus

      Usassa tilanne olisi ratkaistu siten, että hyökkäävät kulkukoirat olisi eliminoitu heti alkuunsa lyijyrokotteella.
      Suomessa vaan hyysätään tuollaisia tappelukoiria ja selitellään, ettei koirissa mitään vikaa ole, vaan ihminen tuonkin tilanteen on aiheuttanut.

      • akitat

        Amerikanakita voi olla vieraskoira-aggressiivinen, eli se ei tule tuntemattomien koirien kanssa toimeen. Se on täysin normaalia käytöstä muillekin roduille, esim terriereille. Pointti on siinä, että tällaisen koiran omistajalla on SUURI VASTUU koirastaan, eikä se saa aiheuttaa vahinkoa kenellekään.

        Tässä tapauksessa on väärä koira väärällä ihmisellä.


      • baskerwille
        akitat kirjoitti:

        Amerikanakita voi olla vieraskoira-aggressiivinen, eli se ei tule tuntemattomien koirien kanssa toimeen. Se on täysin normaalia käytöstä muillekin roduille, esim terriereille. Pointti on siinä, että tällaisen koiran omistajalla on SUURI VASTUU koirastaan, eikä se saa aiheuttaa vahinkoa kenellekään.

        Tässä tapauksessa on väärä koira väärällä ihmisellä.

        Sellainen ihminen millainen koira, se on kuin sielun peili.


      • Stefu
        baskerwille kirjoitti:

        Sellainen ihminen millainen koira, se on kuin sielun peili.

        Juuri näin!!!!


    • hiekkalaatikolla

      Pitääkö pihlajalaisten perheiden nyt pitää pikkulapset sisällä siihen asti, kunnes koira ongelma on ratkaistu vai täytyykö kyhätä pihoille teräsverkkoaitaus?

    • Kur

      Tuttu ilmiö, esim.useat ulkoilureitit,irrallaan koirat usein.jopa susikoira tänään irti,kuspäitä riittää..

      • kotirauha

        Se on eittämättä paheksuttavaa, mut se on vähän eri asia tuolla yleisillä ulkoilureiteillä missä jokainen käyskentelee omalla vastuulla, kuin omalla kotipihalla mikä on yksityisaluetta ja yht'äkkiä sattuu tollasta.


      • koiralle-elämä

      • Anonyymi
        koiralle-elämä kirjoitti:

        Luin tämän hetki sitten ilmestyneen uutisen ja ihmettelen suuresti miksi poliisi ei ole hakenut kiukkuisia koiria pois, koska niistä on tehty kolme rikosilmoitusta ennenkin. Poliiseillakin on koiria joita he hyysäävät kuin viimeistä päivää hyysäisivät välillä muidenkin koiria vai mitä?
        https://kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/541056/amerikanakitat-yrittivat-hyokata-elsa-koiran-kimppuun-jo-aikaisemmin-ja-samankaltaisia-tapauksia-on

        Tilastonpitäjille tiedoksi et 1 ainakin rikosilmoitus tehty lisää lokakuu 2020. Tiedossa ettei kyseinen Akita ohjaaja saanut käskytettyä kolmea Akitaa eikä pidettyä taluttumilla hallinnassa vaan kävivät kohtaamistilanteessa pienemmän koiran kimppuun..


    • Ystävällisennäköinen

      Saaristokadulla Ykspihlajassa hortoili tänään musta isohko koira irrallaan.

      • eisepure

        Luontopoluilla jatkuvasti koiria irrallaan ja agressiivisesti hyppivät ja haukkuvat ympärillä. Laajalahti ja Vanhan Kallen polku pahimmat.


    • Marionov

      Meijanki kylalla oli yhella isannalla pahatapane koira, se oli jottain karjalankarhukoiran sekotusta. Se melekee tappo, puri jalat poikki, kylalta melekeen kaikki kissat, kavi pyorailijoiden jalakoihin kiinni, hattyytti ja puri lehemia laitumella etc. Kylla sille isannalle oli ennustettu, etta pian sille koiralle sattuu jottain, jos ei pia sita kiinni eli hakisa. Ei pitany. No, sille kavi sitte niinku oli ennustettu, se kuoli. Joku oli ottanu jyvalle sen naapurikylalla. Lupasiha se isanta isorahan jos joku sannoo sille sen ampujan nimen tai ilimottaa polliisille. Sai pittaa rahasa, kukkaan ei tieny, kuka sen oli ampunu, eika kuullu mittaan, eika nahany mittaan, Sellane se Korpilaki on. Polliisikki oli tutkivinnaa tappausta, eika syyllista loytany. Ylleesa pahatapaset koirat ei palijoa sympatijjaa saa, joku voi pian kiittaa sita ihimista, joka hoitaa ne koirat, eika polliisikkaan nyt niin aktiivissija ole siina tappauksesa, on tahelisempaaki tekemista.

    • elämä.jatkuu

      Elsa -koiran leikkaus onnistui leukaproteesi on paikallaan ja koiran toipuminen on alkanut. Kiitos toimenpiteen suorittaneelle eläinlääkärille.

    • Hau

      Upea juttu!!hyvää vointia hauvalle.

    • Bergele

      Terävä vesuri auttaa ongelmissa!

    • terkkuja

      Onko Sahalla tänään mitään jameja eli onko tilapäisteltta avoinna, että olisi tekosyy käydä katsomassa miten Elsa-koira voi?

      • steppana-jänes

        On se nyt ollu avoinna joka päivä kello kakskytyksi saakka, jotta mene vaan ja vie joku ylläri taikka pehmolelu koiralle, niin saa harjottaa purukalustoaan.


    • kulukysymys

      Korvaakohan se amerikanakitojen omistaja koiriensa aiheuttamat vahingot suosiolla vai onko luvassa Kokkolan suurimmat koirakäräjät?

      • Akitaeiikinä

        Jaa mitenkähän lienee korvauksien kanssa no ainakin pitkissä kantimissa saada edes osan jotain....taisi tulla kalliiksi tämä akitojen reissu Elsan terassille. ?
        Jos minun koira olisi Amerikan akita niin äkkiä vaihtaisin pieneen lemmikki koiraan ko rodun. Miksi yleensä tuollaisia koiria myydään/annetaan yksinäiselle naishenkilölle.... em. tuettuihin kaupungin vuokratiloihin pidettäväksi.?


      • vakuutuskoiralla

        Lemmikkieläinvakuutus korvaa kaikki eläinlääkärin kulut, tosin siinä on joku koiran ikärajoitus en nyt vain muista mikä se ikä oli.


      • Akitaeiikinä

        Jos sellainen kyseisellä koiralla olisi otettuna niin eiköhän olisi korvannut myös kahden edellisen koiran raatelut.? Joten ei ole sanoisin!


    • TuskatonKuolema

      Odotan innolla lopetuspäätöstä. Myös raatelukoiran omistajan pitäisi saada piikki.

    • kertoisittekos

      Onko kukaan teistä päässyt näkemään miten Elsa-koira voi tällä hetkellä?

      • huovanalla

        Ehkä kukaan ei ole nähnyt sitä toivotaan nyt, ettei koira kuollut leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin se nyt tästä vielä puuttuisi.


    • häiriökoira

      kai tuo häiriökoira ammuttiin? eihän tollasia koiria enää kukaan saa pitää?

      • Sillerangaistus

        Ei eläin ole syyllinen vaan omistaja.


      • EläinystäväKokkola

        Menkää nyt ihmeessä erottamaan ne rakit toisistaan, ennen kuin tulee raatoja, hah hah haaa!!!...


    • kaikenlaisia

      Olen sitä mieltä että isot ja vaaralliseksi tunnetut koirarodut pitäisi kieltää asutusalueilta. Sen ymmärrän jos kaukana sivutien päässä asuu niin tarvii ehkä turvakseen ison koiran mutta että niitä on asutusalueilla asukkailla, sitä ei voi käsittää. Mikä ilo siitä on kun tietää itse omistajakin koiransa olevan vaaraksi muille irti päästessä. Ja lisäksi niitä pelätään vaikka ovat omistajansa mukana fleksissä että hallitseeko omistaja koiransa ja tiukkaa tekee kiinni pitäminen se on koettu monet kerrat. Suositellaan peiliin katsomista ja muuttoa koirineen korpeen sellaiset koiran omistajat. Tervemenoa!

    • Kiinni

      Kaikenl. olipa erittäin hyvä kommenntti, näin useimmat ajattelevat.järjetöntä pitää uhkana vaarallisia otuksia.

    • ilon_päivä

      Nyt on hyviä uutisia Elsa- koira toipuu hyvää vauhtia ja Kahvila sahan asemakaavan tiimoiltakaan ei tullut yhtäkään valitusta. Hyväksytystä Ykspihlajan perinnekorttelin kaavasta tulee virallinen kuulutus Kokkola -lehteen ensi keskiviikkona.

    • Anonyymi

      Kuka?

      • Anonyymi

        Oliko samat koirat taas?


    • Anonyymi

      Akitat hyökkäsi?

    • Anonyymi

      Pelkään milloin jollekin lapselle käy huonosti Nyt pitäis kylän puuttua asiaan ja puhua omistajalle

      • Anonyymi

        Jos samat niin miksi ne koirat saa jatkaa tätä?


      • Anonyymi

        Onko pohjanmaan poliisilla asian kansssa jtn juttua


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos samat niin miksi ne koirat saa jatkaa tätä?

        Sitä ihmetellyt jo kauan!?


    • Anonyymi

      Miten nää meni?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe