Hyrynsalmen kunnan hyvä taloustilanne

Kunnanasiat

Hyrynsalmen kunnan tilikauden päätös oli v 2017 ylijäämäinen, mistähän moinen johtuu ? Olisikohan paljon parjatulla ja valituksia kunnan päätöksistä tehneellä Heinosella asiassa jotain vaikutusta. Varmaankin kunnanpäättäjillä on kylmärinki peräpäässä kun eivät enää ole voineet jakaa rahaa ja muita
" piiloavustuksia" muutamille kunnan yrityksille ja tahoille kun on ollut pelko että joku asiasta valittaa. Näin ei ole Hyrynsalmella ollut vuosikymmeniin ja kun metsä ym kunnan omaisuus on jaettu niin kunnantalous on ollut kuralla vuosia. On hyvä että kunnassa on rohkeita ja kantaa ottavia edustajia nyt jopa muitakin uskaliaita jotka uskaltavat aukaista suunsa kuin Heinonen. Junttavallan aika on toivottavasti ohi Hyrynsalmella, toivotaan että Heinonen jatkaa hyvää työtänsä ja jos onni on kunnalla myöten niin toivottavasti muutama rohkea päättäjä noitten vanhojen nössöjen tilalle lisää.

15

1371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyihyihyi

      Eipä ole tällä palstalla taittu vielä koskaan kehua itseä näin härskisti! Joka Heinosen touhuja kannattaa, niin ei siellä taida kaikki olla korvien välillä olevassa Suomen lyhimmässä pururadassa kohdallaan!

      • Kunnanasiat

        No ei Heinonen näin itteään kehuisi, kyllähän sen ymmärtää että kepulaisia ottaa päähän kun ei enää voi miten haluaa mellastaa, hyvä että Heinonen on saanut kunnan talouden kuntoon ja valituksillaan kepulaist pelon alle. Reinonpoika voisi kertoa paljonko kunta on saunamaailman vuokrilla netonnu...


      • Reinonpoeka

        Eipä ookkaan tienannut. Sopimus jolla ois saanut käyttökulut pois niin hallan puolesta irtisanovat sopimuksen valituksen takii. Siinäpä vahinkoo kerrakseen. Käyhän lukemas kunnan kunnan sivuilta pöytäkirjoista.


    • reinonpoeka

      Alettaisiiko puhua asiaa. Heinosen valitus makso hallan saunasta kunnalle nyt likemmäs 90 000€ ja muut kulut päälle jotka on enemmän . Tämä raha o suoraa maksua rahana eikä mitään pilkun siirtoa paperilla. Ei oo ilimasta. Sen verran tulis parempi tulos. Herätkääpä ihmiset ja lopettaisi muuan ihtesä kehumisen täällä. Enää puuttuu kehitysukon ihanointi ja ruikutus.

      • Eurot

        Hyrynsalmen kunta palautti vastoin aivan selvän lunastussopimuksen myötä Hallan saunalle
        n-300.000 tuhatta euroa, vaikka lunastus ei toteutunut ja ko summa olisi pitänyt jäädä kunnalle korvaamaan sitä, että miljoonien n.3,3 miljoonan kiinteistö oli vuokralla seitsemän vuotta kuukausi vuokra 20€ / kk l Alv- . Parempi kun etsit vahingon tekijöitä eri suunnasta.
        Silloinen kunnanjohtaja ja esim keskustan huippu politikot. Rahanpalautus kaikkineen oli täysin järjen vastainen päätös mille ei ollut minkäänlaisia perusteita.


      • rehellinenKemppaine
        Eurot kirjoitti:

        Hyrynsalmen kunta palautti vastoin aivan selvän lunastussopimuksen myötä Hallan saunalle
        n-300.000 tuhatta euroa, vaikka lunastus ei toteutunut ja ko summa olisi pitänyt jäädä kunnalle korvaamaan sitä, että miljoonien n.3,3 miljoonan kiinteistö oli vuokralla seitsemän vuotta kuukausi vuokra 20€ / kk l Alv- . Parempi kun etsit vahingon tekijöitä eri suunnasta.
        Silloinen kunnanjohtaja ja esim keskustan huippu politikot. Rahanpalautus kaikkineen oli täysin järjen vastainen päätös mille ei ollut minkäänlaisia perusteita.

        Höpö höpö. Nyt menee tahallaan moni asija sekaisin. Samala lokiikalla 20€ vuokraa olisi pitänyt olla jotta 300000€ olisi maksettu niin olla 1250 vuotta. Hallan sauna olis mennyt pois kunnan käsistä ja kuluista jos Heinonen ei olisi valittanut asijasta. Näin sen valituksen takija kaikki jäi lopulta kunnalle. Valitus maksoi korkoina pelkästää 90 tuhatta euroa. Kaiken huippuna käyttökulut ja muut päälle. Vuosittain varmasti 100 tuhatta. Siinäpä on selittämistä ja muiden syyttelyä/ syyn kääntöä keskustalaisten suuntaan kun ommaa virhettä ja vahinkoa ei voi tunnustaa.


    • Kiinnostukaa

      Kannattaisi hyrynsalmelaisten veronmaksajien olla hyvin, hyvin kiinnostuneita mihin heidän veroeurojaan kunnanvirkamiehet jakelevat. Kannattaa reilusti kysyä valtuutetuilta mitä missäkin tehdään ja millä rahalla. Valtuutettujen kannattaisi jalkautua ihan maastoon koko kunnan alueelle ja silmäillä, että mitä kunnan aluerlla tapahtuu. Mitä yrittäjät tekevät, kenen rahoilla jne....

      • Isokuva

        Kirjoituksesi on hyvä ja asiaa. On oikeus ja ollut aina kuntalaisilla tietää missä mennään.
        Mitä käytäntö ollut? Kautta vuosikymmenten. Salailua, valehtelua yms.
        Nykyistenkin napahenkilöiden isät taputtelivat viela paskaa leikeissåän.
        Kun tuon ajan ns. napaporukat etuisuuksia, yhteisiä kunnan rahoja sumplivat pienen piirin hyödyksi.


      • Kulut

        Puhut asiaa hyvä. Kuluja Hallansaunasta ja Suopotkupallosta tivattiin viimmeksi valtuustossa.Suuntia ja suuruusluokkaa saatiin selville. Oli ilmeisesti arka aihe hallituksen puheenjohtajalle, joka menetti täysin malttinsa ja munasi itsensä kaikkien valtuutettujen silmissä. Nåytösti jopa ottavan melkein tanssiaskeleita valtuustosalin käytävällä ja lähti höpisemään asioita, joilla ei ollut mitään tekemistä asiallisiin kysymyksiin liittyen tilinpäätös keskusteluun lisäksi valtuuston puheenjohtajan nuijan olisi pitänyt heilua ja keskeyttää alkanut epäasiallinen puheenvuoro maininnalla, että pysytään työjärjestyksessä.


    • rahalla122

      Valtion apuja koko hyvä tulos nousivat reilusti, jos ei olisi nousseet kunta olsi "kusessa". Kuka valtuutettu voi vaikutaa valtion apuihin?

      • Seurakuntalainen

        No valtionavut ovat tulonsiirtoja jotka tasaavat alueiden välisiä eroja. Esim. metsähallituksen pääkonttori on Vantaalla jossa on paljon työpaikkoja mutta Vantaalla ei ole metsiä ja metsät taas kasvatetaan ja hoidetaan täällä. Kohtuus on että me saadaan osamme siitä potista.


      • valtiollekiitos
        Seurakuntalainen kirjoitti:

        No valtionavut ovat tulonsiirtoja jotka tasaavat alueiden välisiä eroja. Esim. metsähallituksen pääkonttori on Vantaalla jossa on paljon työpaikkoja mutta Vantaalla ei ole metsiä ja metsät taas kasvatetaan ja hoidetaan täällä. Kohtuus on että me saadaan osamme siitä potista.

        Miksi ihminen, joka ei omista metsää saa valtion tulonsiirtoja metsän kasvusta....metsänomistajahan saa rahaa kun myy metsänsä...'
        On erittäin hyvä, että valtio jakaa rahaa huonommin pärjääville kunnille ja ihmisille... näin pidetään koko Suomi asuttuna..........ettei kaikki tungeksi isoihin kaupunkeihin,

        Pitää vain pitää muistaa, että valtio tekee hyvää Hyrynsalmelle ja muillekin Kainuun kunnille..
        Ei siis kannata haukkua valtiota, vaan olla yli 11 miljoonasta eurosta...

        Ihmettelen miksi pääminiasteri Sipilä ei siirrä Metsähallitusta, Maatalousministeriötä ja muitakin valtion virastoja Hyrynsalmelle tai muualle Kainuuseen.


    • selitysvalitus

      hyvä taloustila on näistä jarrumiehisrä huolimatta saavutettu ja vieläkö yksi muuan kehitysvirkalia alkas tekemään töitäsä eikä jatkuvaa vuotasi juoruja ja valmisteltavia asijoita kuin vanhan ammeen tulppa niin talous ja ilmapiiri kunnassa paranisi. Joko sille on palakkaakorottaneet muutaman vuojen vinkumisen jälkeen. Muuttasi toimistosa sinne teollisuustielle kun siellä asunoo päivä

    • PilluntuoksuinenKoti-Isä

      Näin digiaikana viiden miljoonan asukkaan maahan riittäisi vallan mainiosti alle kymmenen kuntaa.

    • vunteeraaja

      Ehkä se parikymmentä olisi parempi . Siihen se ennen pitkää meneekin. Sehän on niin rutiinnin omaista samanlaista joka kunnassa on vain ajan kysymys. Meilläkin kainuussa vallan hyvin riittää yksi pääpaikka. Seittemän kymmentä tuhatta asukasta. Välimatkathan ei nykypäivänä ongelma.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe