Aihealueet

Listaukset

  mäyräkoirahalvaus

  tiedonhaluinen

  Kuinka yleinen on nykyään?Onko karvanlaaduilla väliä(eroa halvauksen yleisyydessä)?Voiko mitenkään yrittää ennaltaehkäistä?Mitä pitää seurata vanhempien terveystiedoissa?Mäykky kiinnostais,mut toi halvaus askarruttaa.

  12

  160

   Vastaukset

   • Mäykyillä halvaus todella yleinen. Minulla ollut kaksi mäykkyä ja molemmille tuli halvaus. Karvanvärillä ei merkitystä.

    • Nyt kuulen ekan kerran tällaisesta. Onko se joku tauti vai muu rodulle tapahtuva kummastus.
     Itselläni ei puhdasta mäyristä ole mutta naapurissa niitä on kaksi. Ottivat nyt isomman koiran niiden kaveriksi.

     Itse huolestuin koska monirotukoirani naama on täysin terrierin mutta nuuten siitä ei tiedä mitä se on. Tiibetinspanieli yms.

     Mistä se mäyriksien halvaus johtuu ja koskee se niin karkeakarvaisia kuin pitkäkarvaisia. Sitten vielä sileäkarvaiset ja kääpiömäyrikset. Onko niillä kaikilla sama uhka.
   • Mikä ihmeen kermapyllyys ihmisiä oikein vaivaa nykyään? Tarkkaan en muistanut minäkään, miten yleinen vaiva mäykyillä nykyään on, mutta googlauksessa meni ehkä minuutti. Eli n. 20% luokkaa, mikä siis tarkoittaa sitä, että n. joka viides mäykky sen ainakin jonkinasteisena saa. Karvanlaatu ei vaikuta asiaan mitenkään, sillä moiset eivät vaikuta selkään millään tavalla. Vanhempien ja muutaman muunkin sukupolven terveystuloksista pitää tietenkin syynätä selkien tulokset tarkkaan, mutta täysin ei sekään suojaa. Pienikin ylipaino altistaa mäyräkoirahalvaukselle, joten nämä tappijalat on ehdottomasti pidettävä erittäin hoikkina tai saa todennäköisyyden nousemaan tuosta n. 20%:sta huomattavasti.

    Nämä sekasikiöt kuuluvat ehdottomasti samaan kategoriaan kuin englannin- ja ranskanbulldoggit, mopsit, shar peit jne. Kategorian nimi on "vain täysin tärähtäneet kasvattavat ja hölmöt hankkivat".

    • huomaa, ettå et tunne mäyräkoirarotua lainkaan. Mäyräkoira on suhteellisen terve rotu.


    • minelan kirjoitti:

     huomaa, ettå et tunne mäyräkoirarotua lainkaan. Mäyräkoira on suhteellisen terve rotu.

     Huomaa, ettet tunne edes omaa rotuasi lainkaan. Mäyräkoira ei todellakaan ole edes suhteellisen terve rotu, sillä tuo 20% on tieteellisesti todistettu FAKTA.


   • Mäyräkoira on yksi terveimistä roduista, mutta se ei takaa sitä, ettei se voisi halvaantua. Olen kasvattanuyt pienimuotoisesti 29 vuotta kk-mäyräkoiria, eikä kukaan niistä ole sairastunut mäyräkoirahalvaukseen, mutta kannattaa ottaa pentu tutkituista vanhemmista.

   • Onkohan siinä perää, kun aikoinaan kuulin, että varsinkin pitkulaisten koirien pystyasento, siis takatassuilla seisominen, ei tee hyvää koiran selkärangalle? Usein näkee, että koiria "tanssitetaan" takatassuilla pitkiäkin aikoja. Kun miettii selkärangan rakennetta, ei ihan mahdottomalle kuullosta vieläkään.

   • Se on suomeksi välilevyn pullistuma. Menee kyllä ohi. Tai voidaan leikata. Itsellä halvaantui 2 vuotiaana. Puoli vuotta kannoin koiraa. Ei kipuillut, jalat ei toiminut. Palautui ennalleen ja eli 15 vuotiaaksi.

   • Mäyräkoira ei ole ainut koirarotu jolla esiintyy tätä ns. mäyräkoirahalvausta (oikea nimitys välilevytyrä) miltä vaan koirarodulta voi se löytyä. Ei ole niin yleinen muilla, mutta voi löytyä. Mäyräkoirien rakenne (lyhyet jalat, pitkä selkä) altistaa juuri mäyräkoiria enemmän tälle sairaudelle, mutta ei se tarkoita että juuri oma mäyräkoira sen saa. Kannattaa käydä tarkistuttamassa koira eläinlääkärissä etenkin jos epäilee että koira voisi sen saada. Myös ihmisiltä voi löytyä samaa sairautta.

   • Mäyräkoirahalvausta esiintyy jonkin verran, pääasiassa Tallinnan-laivoilla ja risteilyillä öisin ja aamupäivisin.

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    260
    11924
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    331
    7742
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    96
    2481
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1546
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1422