10 unohtunutta opetusta menneisyydestä

1i1i1i

menneisyydestä, jotka voisivat opettaa jotain nykypäivän nuorisolle!

Monday, 25 June 2018
Monesti on helpompi väittää olevansa hyvä vanhempi, kuin oikeasti olla hyvä vanhempi. Lapsi tarvitsee tukea 24/7 ja lapsen tulevaisuus riippuu useimmiten vanhemmista. Monet vanhemmat ovat saaneet huomata, että monilta nykyajan nuorisoon kuuluvalta puuttuu hyvät käytöstavat.

"Kuinka heitä sitten tulisi kasvattaa?" saattavat monet kysyä - oikeaa vastausta ei varsinaisesti kysymykseen ole. Hyvä koulutus, rajojen asettaminen ja rakkaus tietenkin ovat varmasti vaikuttavia tekijöitä, mutta myös ympäristöllä, lähipiirillä ja ystävillä on oma vaikutuksensa. Oikeaa tapaa kasvattaa lapsi on vaikea määrittää.

Tulevaisuuden kannalta nuoren on tärkeää saada hyvä perusta elämälle erilaisin opein ja tähän olemmekin keränneet kymmenen klassista ja tärkeää viisautta menneiltä ajoilta - viisauksia, jotka eivät vaikuttaisi olevan niin tunnettuja enää nykyaikana.


Pixabay
1. Kysy kuinka toinen ihminen voi
Niinkin yksinkertaisen kysymyksen kysyminen, kuin "Kuinka voit?", voi toiselle ihmiselle merkitä todella paljon. On myös tärkeää esittää kysymys oikein. Sillä on väliä, esittääkö kysymyksen vain kohteliaisuudesta vai kysyykö sitä todella kiinnostuksesta toista kohtaan.
2. Siivoa jälkesi
Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta näin ei kuitenkaan ole. Nykyään ihmiset tuntuvat kuvittelevan, että lautaset kävelevät itsellään pöydistä pois. Siivoa aina jälkesi - olitpa kotona tai et!
3. Kysy lupaa ennen kuin toimit
Luvan kysyminen ennen toimimista ei ole itsestäänselvyys nykyään, vaikka niin pitäisi olla. Kysymys on yksinkertaisesti kohteliaisuudesta.

Flickr / simpleinsomnia
4. Älä kommentoi toisten ulkonäköä negatiivisesti
Missään tilanteessa sinun ei tulisi kommentoida toisen ulkonäköä, jos olet sanomassa jotain negatiivista. Jos haluat olla kohtelias, voit sanoa jotain positiivista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ihmiselle ulkonäkö on usein herkkä asia.
5. Kutsu ihmistä tämän oikealla nimellä
Tämä on hävinnyt aikaa myöten ja nykyään ihmisiä useinmiten kutsutaan lempinimillä, tai pelkästään sanomalla "sinä", sen sijaan, että käytettäisi oikeaa nimeä. Oikean nimen käyttäminen osoittaa kunnioitusta ja esimerkiksi suhteen alussa, on hyvä kutsua toista tämän oikealla nimellä - lempinimien aika tulee myöhemmin.
6. Kunnioita vanhempia
Tämä tapa tuntuu unohtuneen lähes kokonaan. Nykyajan nuorisolta tuntuu kokonaan puuttuvan kunnioitus vanhempia kohtaan. Tämä tapa muunmuassa opitaan kotoa. On todella tärkeää osoittaa kunnioitusta esimerkiksi opettajia, vanhempia ihmisiä, isovanhempia ja omia vanhempiaan kohtaan.

Pixabay
7. Pidä ovea auki, jopa tuntemattomille
Tämäkin pitäisi olla yksi itsestäänselvistä asioista, mutta kovin moni ei ajattele enää nykyään sillä tavalla. Kun kuljet ovesta sisään ja perässäsi tulee joku, eikö ole kohteliasta pitää sitä auki?
8. Muista pöytätavat
Ruokapöydässä ei saa pitää hattua tai lippalakkia. Ruokapöydässä ei pidetä myöskään kännykkää - asia, jonka monet ohittavat. Ruokapöydässä käyttätymisen säännöt pitäisi kuulua opetukseen myös kouluissa!
9. Kunnioita toisten ihmisten yksityisyyttä
Älä kommentoi ihmisten tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Kunnioita toisia ja anna heidän olla juuri sellaisia kuin he ovat.
10. Muista osoittaa kiitollisuutta
Lähes sääntö numero yksi. Elämässä on todella tärkeää osata olla kiitollinen ja kiittää. Jos joku on tehnyt hyvän teon, muista osoittaa kiitollisuutesi!

Public Domain Pictures

Mitä mieltä sinä olet? Puuttuuko joku mielestäsi tärkeä opetus? Jaa kommenttisi Facebookissa ja jaa nämä tärkeät opit myös ystävillesi!

...

5

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkiovathyviä

      kyllä minäkin nuo allekirjoitan. Kotonani elettiin noin.
      Samoin minun ja mieheni ja lasteni kotona.

    • dxdxwpp

      Tuollainen olisi nuorelle oiva huoneentauluksi.

    • Ohjausjuttu

      Lasten kasvattaminen kalskahtaa korvaan jotensakin kornilta, nehän kasvavat ihan itsekseen, sanovat vieäräleuatkin. Lasten ohjaaminen on paljon paree sana aiheesta ja kertoo enemmän, oikeasti sen, mistä on kyse: ohjaamisesta, opastamisesta, esimerkkinä olosta.

    • Itsetutkiskelua

      Aivan hyvin nuo ohjeet sopivat tämän päivän aikuisellekin. Kyllä tämän päivän viiskymppisissä kuin muissakin ikäryhmissä löytyy paljon ihmisiä, jotka sortuvat jokaiseen noista ohjeista. Minäkin, sinäkin AP ja kaikke te muutkin!

      • Itsetutkiskelin

        " ... jotka sortuvat jokaiseen noista ohjeista. " - No eikö se ole hyvä että sorrutaan, eivätkö ne ole ihan hyviä ohjeita? Ehkä tarkoitat kuitenkin aloittajan ohjeitten rikkomista, immeiset kun tuppaavat toimimaan juuri päinvastaisilla tavoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe