hania vai platanias

foksi

Heinäkuussa olisi tarkoitus mennä joko Haniaan tai Plataniakseen. Kumpaa suosittelette? Pariskunta ollaan ja tykätään rantalomasta ja hyvästä ruuasta. Paikka ei saisi olla liian hiljainen ja jotain yöelämääkin saisi olla. Onkohan kummassakaan tanssin harrastajille tanssipaikkaa?

6

564

Vastaukset

 • Hania ja Platanias on niin lähellä toisiaan, ettei oikeestaan väliä kumpaan menette. Bussilla pääsee helposti noiden paikkojen väliä. Hania lienee silti isompi, joten jos vilkkaampaa haluaa, niin sinne?

 • Hania on kaupunki ja Platanias kylä, noin 10km Hanian kaupungista. Jos rantalomaa haluatte niin enemmän sitä rantaviivaa siellä Plataniaksessa on.

  • Ainut vaan, että plataniaksessa ei ole mikään huippuluokan ranta. Ja aikamoinen turistirysä. Hania mieluummin siis, on sentään jotain nähtävää, muutakin kuin uimapatjoja tms kadun kulmilla. Nyt on hyvä elokuussa vastata, kun suunnitteilla ollut heinäkuun loma aloittajalla:)


 • Platanias koluttu moneen kertaan perheen kera. Jos iltaelämää ja tanssia haluatte, menkää ihmeessä Haniaan. Ei voi oikein tarjontaa vertailla keskenään, kun toinen vilkas, iso kaupunki ja toinen pieni kylä, missä yksi pieni pätkä vilkkaampaa elämää yleensäkään.

  • Juuri näin, Hania on 10x monipuolisempi, koska löytyy kaupunkihiekkarantaa (ainakin vanhastakaupungista länteen), iltaelämä- ja ruokapaikka-alueita, laajan valikoiman ruokamarketteja ja muita oikean kaupungin palveluita, ihan aitoa paikallista elämää, historiallisia kerrostumia ja aidosti vanhaa jne jne. Plataniaksen tapaiset turistikylät taas ovat lähinnä täynnä yhden päätien varteen ja sen sotkuisille pistoteille pystytettyjä rujoja hotelleja, keskinkertaista ruokaa tarjoavia tusinaruokaloita ja autovuokraamoita ja turistikrääsäkauppoja. Ei mitään kaunista tai kiinnostavaa nähtävää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juuri näin, Hania on 10x monipuolisempi, koska löytyy kaupunkihiekkarantaa (ainakin vanhastakaupungista länteen), iltaelämä- ja ruokapaikka-alueita, laajan valikoiman ruokamarketteja ja muita oikean kaupungin palveluita, ihan aitoa paikallista elämää, historiallisia kerrostumia ja aidosti vanhaa jne jne. Plataniaksen tapaiset turistikylät taas ovat lähinnä täynnä yhden päätien varteen ja sen sotkuisille pistoteille pystytettyjä rujoja hotelleja, keskinkertaista ruokaa tarjoavia tusinaruokaloita ja autovuokraamoita ja turistikrääsäkauppoja. Ei mitään kaunista tai kiinnostavaa nähtävää.

   Just, Haniassahan ei ole turistikrääsää..Kiva kauppahalli ja hieno kirkko näin päiväseltään käyneenä ja se satama ravintoloineen on kaameinta Kreetaa. Kumpaankaan pidemmäksi ajaksi jäämistä en voisi kuvitella. Muutenkin Kreetasta tekee hankalan pitkät välimatkat, joten pienemmät saaret miellyttävämpiä ja vaikutelma, että monilla pikkusaarilla on mukavampi ja rennompi oleilla.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.