Kahvikupin äärellä

Makriina.ei.kirj

Monilla on mielikahvi. Se keitetään määrätyllä menetelmällä ja käytetään raikasta vettä.
Ostamme vakuumipakattua kahvia ja kauhistumme, jos joukossa on pehmennyt paketti.
Luin juuri Pauligin ohjeita. Artikkeli ei suosittele, että pehmentyneen kahvipaketin kahvia käytettäisiin, koska kahvi maistuisi vanhalta. Se on ollut ilman kanssa kosketuksissa, ja maku kärsinyt. Jo viikon hyllyssä ollut pehmennyt paketti on vanhentunut.
No niinpä. Kukapa meistä pehmeän paketin hyllystä poimii!

Mutta hei. Mitä sitten, kun avaamme kahvipaketin ja alamme käyttää sen sisältöä muutaman lusikallisen päivässä. Yhdellä ihmisellä kahvipaketti kestää pitkän aikaa. Panemme paketin ilmatiiviiseen purkkiin, mutta tilannehan on ihan sama, mistä varoitettiin. Kahvi on pehmentyneessä muodossa. Tottahan toki se on ilman kanssa kosketuksissa joka kerran, kun avaamme purkin. Mitä eroa tällä kahvilla ja sen pehmentyneen kahvipaketin kahvilla on?
Maistuuko kahvimme vanhalta?

Rupesin oikein pohtimaan, kuinka paljon me oikein saamme ohjeita ja neuvoja, jotka ovat yhtä tyhjän kanssa.

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sini.sirkku.ek

      Uskoisin tuon kahvipakkauksen siirtämisen kaatamalla kahvipurkkiin, ilmakylpevän eniten jauhettuja kahvipapuja. Purkin avaaminenhan koskettaa korkeintaan sisällön pintaa, jonka samantien lusikoit käyttöösi.
      En tiedä onko järin suuria eroja, kun tyhjiöpakattu kahvi imaisee marketin ilmaa vaikka sivusaumasta, vaikuttaa se varmaan enemmän pitkäaikaisesti hyllyn lämmössä?
      Emmehän me niitä huolikaan ostoksiimme.
      Itse leikkaan vain auki tyhjöpakkauksen päältä, nostan avatun kahvin pakkauksessaan purkkiin, otan tarvitsemani ja suljen.
      Hyviä kahvihetkiä edelleen !

      • Kristiina..23

        Minäkin avaan kahvipaketin, mutta en kaada sitä eri astiaan, enkä laita edes ilmatiiviiseen purkkiin, vaan suljen sen pyykkipojalla, kun entinen klipsu hävisi.

        Voisin ostaa kaupasta sellaisen ilmaa saaneenkin paketin, mutta hinta saisi olla korkeintaan puolet normaalista hinnasta ja joskus on ollut tuolla ruokajaossakin näitä väljiä kahveja. Ai, niin! Meninpäs taas tunnustamaan, että vien köyhien lasten edestä jopa kahvitkin, fileistä puhumattakaan! Harmi, että ruokajakelu alkaa nyt vasta elokuun lopulla ja viimeksi olen käynyt huhtikuussa, mutta taxi-ajelujani en tunnusta, en sitten millään. Joku raja se on oltava kerjätessäkin, tai paremminkin haukkujen kerjäämisessä!DD

        Yleensä ostan JuhlaMokkaa, mutta vävyni luona on aina KultaKatriinaa ja sekin on juotavaa. Sain talvella yli kymmenkiloa kahvia mieheltäni, koska siellä käy usein yökyläläisiä ja tietenkin kahvipaketti on tuliaisena ja mieheni ei juo kahvia. Mahtuihan sinne useita eri laatuja, tosi hyviäkin, mutta onneksi ei sitä entisen Elannon merkkiä, mikä se nyt olikaan? No, loppui nekin, vaikka juon kahvia yleensä vain aamuisin, mitä nyt joskus päivällä, jos on pullaa ja hätävara pullankin saan aikaan paistamalla paahtoleipää ja siihen hilloa päälle.

        Puhdas pannu ja raikas vesi, no ei ihan aina minulla, koska kyllä lämmitän mikrossa kahvin, jos aamulta on jäänyt juomatta, tai olenkin päivällä keittänyt reilummin.

        ps. Aivan uusi ilmiö. Olen kirjautunut Kristiina23, mutta kone vaatii tunnustusta, että en ole robotti? Luuleeko ne, että kaikki vanhat mummot muuttuu roboteiksi päästyään määrättyyn ikään? Useinhan siitä Kahvipirtissä valitetaan, että kirjaus ei toimi.


    • Makriina.ei.kirj

      En minäkään kaada kahvia mihinkään, vaan paketti on kannellisessa purkissa, kun olen sen avannut. Mutta saahan se toki ilmaa joka kerran kun pussin avaa ja kaapaisee sieltä kauhallisen kahvia.
      Hyväähän se on, ja uskon, että pehmoisessa paketissakin on, jos se ei ole ollut jossain piilossa viikkoja. Sitten voi jo olla eri juttu.

      Sanon vain, että Pauligin ohje on ihan hassu. Kaikkihan me juomme ilmaa saanutta kahvia. Jotkut sanovat, että kahvi pitäisi pitää jääkaapissa.
      Ehkä tarkat niin tekevät.

    • Yhtenäistä ja yksinkertaista on käytäntöksemme. Emme osta pehmeää pakettia koska se on "vähän käytettyä". Noin siis vähän yksinkertaisen ymmärryksemme mukaan.

      Jos nuo pehmeät kahvit myytäisiin vaikkapa puoleen hintaan niin kauppakävisi. Syntyisiköhän ihan kilpailu siitä kuka pehmeän pussin saisi?

      Syntyisiköhän ihan pehmeiden ja halpojen kahvipussien "valmistus" ja ostoinvaasio kun tuota " ihan hyvää kahvia " olisi tarjolla.

      • Makriina.ei.kirj

        Mukavasti saisi aina kahvin puoleen hintaan, kun muistaisi ottaa parsinneulan mukaan kauppaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe