Aihe

Kaksisuuntainen ja vaino

pori

Olen eronnut mm. väkivallan takia kuusi vuotta sitten kaksisuuntaista sairastavasta miehestä. Lisäksi hänellä oli/on narsismiin taipuva luonne diagnosoituna. Jonkun aikaa jatkuneen hiljaiselon jälkeen on vainoaminen alkanut jälleen. Mitään yhteyttä en kyseiseen henkilöön ole pitänyt enkä pidä. Miten tähän pitäisi oikein suhtautua ja mitä on luvassa? Jos mania vaihe on menossa, pitääkö pelätä väkivaltaa? Poliisille on kyllä tehty ilmoitus, mutta en voi pelossakaan enää elää. Osaisiko joku neuvoa.

9

1706

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • itsekinvainottu

   Vaikea on tilanteesi. Onko Suomessakin niin, että ensin on tapahduttava jotain todella pahaa, ennen kuin saa apua mistään?

   • Juoksejokuuseen

    Aloittaja: onko sinulla mania päällä?


  • Laadustakyllämaksais

   Olis hienoa, jos voisikin soittaa johonkin muuhum paikkaan kuin poliisille, olisi vaikka joitain yksityisetsivä-vartijoita, jotka osaavat myös profiloida vainoajia, että miten homma luultavasti etenee ja mitä metodia kannattaa soveltaa. Tekisivät myös ilmoitukset poliisille ammattitaitoisesti, niin monta kertaa että alkaa jo setien vierailut väsyttää ja vapisuttaa.

   • saatrauhan

    Aloittaja yritä saada lähestymiskielto. Kirjaa ylös kaikki miten tuo vainoaja ottaa yhteyttä, tai kyttää menemisesi. Niistä on suuri apu lähestymiskiellon hankinnassa.


  • Hei,

   Hienoa, että olet lähtenyt hakemaan vastauksia kysymyksiisi. Ikävä kuulla, että olet joutunut vainoamisen kohteeksi. Hyvä, että olet tehnyt ilmoituksen poliisille. Jos sinulla on aihetta pelätä kyseisen henkilön uhkaavan henkeäsi tai terveyttäsi, on sinulla mahdollisuus hakea lähestymiskieltoa.

   Lähestymiskieltoa voi hakea kuka tahansa, joka pelkää turvallisuutensa puolesta. Lähestymiskieltoa varten on tärkeää kirjata muistiin tarkasti tapahtumat ja kerätä mahdolliset todisteet lähestymiskiellon tueksi. Täältä löydät tarkemmin tietoa lähestymiskiellosta https://www.riku.fi/fi/oppaat+ja+ohjeet/lahestymiskielto/.

   Voit olla yhteydessä Rikosuhripäivystykseen saadaksesi apua ja lisätietoa. Rikosuhripäivystyksen lähimmät palvelupisteet löytyvät osoitteesta https://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/. Halutessasi voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin, joka on auki arkisin 9-15 ja maanantai-iltaisin 17-19 osoitteessa www.riku.fi.

   Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

  • provojoopa

   Höpiset omiasi. Aloittajan provo.

  • Höhlä

   Moi , mietin vain, että jos puoliso pettää, niin miksi ei koe vihaan puolisoa ja pettävät kohtaan vaan altaan suunnittelemaan omaa itsemurhaa . Aika jännä juttu 😯

  • Bipo1

   Epäilen että tuo vainoaminen (ja aiempi väkivaltaisuus) johtuu narsismista eikä maniasta. Sinuna hankkisin lähestymiskiellon joka tapauksessa. väkivaltariski on kyllä olemassa, kun hän on aiemminkin ollut väkivaltainen. Väliaikainen muutto turvakotiin on yksi vaihtoehto.

  • rosenlew1

   Hei "pori" jos ja kun olet nimimerkistä päätellen Porista niin minäkin olen, olisi kiva jutella lisää tästä epämiellyttävästä asiasta? Oletko vielä kuulolla autan sinua jos ja kun vielä tarvitset apua?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14322
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12208
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   567
   8531
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5596
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   301
   4988