Kaksisuuntainen ja vaino

pori

Olen eronnut mm. väkivallan takia kuusi vuotta sitten kaksisuuntaista sairastavasta miehestä. Lisäksi hänellä oli/on narsismiin taipuva luonne diagnosoituna. Jonkun aikaa jatkuneen hiljaiselon jälkeen on vainoaminen alkanut jälleen. Mitään yhteyttä en kyseiseen henkilöön ole pitänyt enkä pidä. Miten tähän pitäisi oikein suhtautua ja mitä on luvassa? Jos mania vaihe on menossa, pitääkö pelätä väkivaltaa? Poliisille on kyllä tehty ilmoitus, mutta en voi pelossakaan enää elää. Osaisiko joku neuvoa.

9

1819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekinvainottu

      Vaikea on tilanteesi. Onko Suomessakin niin, että ensin on tapahduttava jotain todella pahaa, ennen kuin saa apua mistään?

      • Juoksejokuuseen

        Aloittaja: onko sinulla mania päällä?


    • Laadustakyllämaksais

      Olis hienoa, jos voisikin soittaa johonkin muuhum paikkaan kuin poliisille, olisi vaikka joitain yksityisetsivä-vartijoita, jotka osaavat myös profiloida vainoajia, että miten homma luultavasti etenee ja mitä metodia kannattaa soveltaa. Tekisivät myös ilmoitukset poliisille ammattitaitoisesti, niin monta kertaa että alkaa jo setien vierailut väsyttää ja vapisuttaa.

      • saatrauhan

        Aloittaja yritä saada lähestymiskielto. Kirjaa ylös kaikki miten tuo vainoaja ottaa yhteyttä, tai kyttää menemisesi. Niistä on suuri apu lähestymiskiellon hankinnassa.


    • Hei,

      Hienoa, että olet lähtenyt hakemaan vastauksia kysymyksiisi. Ikävä kuulla, että olet joutunut vainoamisen kohteeksi. Hyvä, että olet tehnyt ilmoituksen poliisille. Jos sinulla on aihetta pelätä kyseisen henkilön uhkaavan henkeäsi tai terveyttäsi, on sinulla mahdollisuus hakea lähestymiskieltoa.

      Lähestymiskieltoa voi hakea kuka tahansa, joka pelkää turvallisuutensa puolesta. Lähestymiskieltoa varten on tärkeää kirjata muistiin tarkasti tapahtumat ja kerätä mahdolliset todisteet lähestymiskiellon tueksi. Täältä löydät tarkemmin tietoa lähestymiskiellosta https://www.riku.fi/fi/oppaat ja ohjeet/lahestymiskielto/.

      Voit olla yhteydessä Rikosuhripäivystykseen saadaksesi apua ja lisätietoa. Rikosuhripäivystyksen lähimmät palvelupisteet löytyvät osoitteesta https://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/. Halutessasi voit tulla juttelemaan asiasta myös Rikosuhripäivystyksen chattiin, joka on auki arkisin 9-15 ja maanantai-iltaisin 17-19 osoitteessa www.riku.fi.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

    • provojoopa

      Höpiset omiasi. Aloittajan provo.

    • Höhlä

      Moi , mietin vain, että jos puoliso pettää, niin miksi ei koe vihaan puolisoa ja pettävät kohtaan vaan altaan suunnittelemaan omaa itsemurhaa . Aika jännä juttu 😯

    • Bipo1

      Epäilen että tuo vainoaminen (ja aiempi väkivaltaisuus) johtuu narsismista eikä maniasta. Sinuna hankkisin lähestymiskiellon joka tapauksessa. väkivaltariski on kyllä olemassa, kun hän on aiemminkin ollut väkivaltainen. Väliaikainen muutto turvakotiin on yksi vaihtoehto.

    • rosenlew1

      Hei "pori" jos ja kun olet nimimerkistä päätellen Porista niin minäkin olen, olisi kiva jutella lisää tästä epämiellyttävästä asiasta? Oletko vielä kuulolla autan sinua jos ja kun vielä tarvitset apua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe