Ateisti teologisessa?

mitätehdä2

Onko teologisessa opiskelu millaista? Olen ateisti/agnostikko ja minua kiinnostaisi uskontotieteiden opiskelu. Mietityttää vain teologiseen hakeminen, että kuinka paljon siellä on kristinuskon sisäistä opetusta ja kuinka paljon tieteellistä tutkimusta? Ja ovatko kaikki teologisen opiskelijat uskossa tai pappislinjalle hakeutuvia? Sinänsä kristinuskon opiskelu ei haittaa, on erittäin mielenkiintoistakin, kunhan se ei vaan ole raamatun lukua ja jakeiden opettelua ilman mitään tutkimusta mikä siihen liittyy (tai vaikka sosiaalipsykologista katsantaa). Oletan että tätä ei teologisessa opiskelu ole?

Uskontotieteitä voi jonkin verran kai opiskella Helsingissä kulttuurin tutkimuksen puolella? Olisiko se parempi vaihtoehto?

5

154

Vastaukset

  • Teologiseen hakemisessa ei kysytä kirkon jäsenyyttä eikä varsinkaan uskovaisuutta. Opiskelijoiden joukossa on kaikkia, toki uskovaisia on suhteellisesti enemmän kuin muissa tiedekunnissa. Kaltaisiasi uskonnoista kulttuurina kiinnostuneita ateisteja löytyy varmasti.

    Teologinen tiedekunta ei ole raamattukoulu eikä lähetystyömaa vaan asiallinen tiedekunta, jossa tehdään tieteellistä tutkimusta. Toki kristinuskon näkökulma on keskeinen papiksi tai muuten ev.lut. kirkon työhön aikoville. Muille on muita linjoja.

    • Ohjaako sinua henki, oletko nähnyt enkeleitä.


  • Ei mitään merkitystä omalla tunnustuksella. Porukkaa on teologisessa on kaikenlaista. Sama kun opiskelisi historiaa yliopistolla. Toki raamatuntutkimuksen (eksegetiikka) pääaineessa on varmasti porukkaa uskovaisista perheistä keskimäärin enemmän. Mutta opetus on siinäkin aivan samanlaista historiallisten tekstien tutkimusta kun muu tekstitutkimus. Uskontotiedettä opiskellaan yhdessä humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden kanssa. Siellä aiheet ovat jo paljon monimuotoisempia. Toinen tekee gradua terrorismista uskonto psykologisesta näkökulmassa toinen taas tutkii viikinkejä. Mielenkiintoista on opiskelu teologisessa. Työllisyys mietityttää.

    • oula o o oouulaa sama kun opettaisi historiaa poliittiselta kantilta.


  • Riskinä on noillaspekseillä uskoon tulo tiedon lisääntyessä, mutta se ei liene haittaa. Hyviä saarnamiehiä kaivataan aina.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.