Onko Koraanin Allah ja Raamatun Jumala sama Jumala

SamaJumala

Juha Ahvion kirja selvästi demonstroi Koraanin ja Raamatun Jumalien olevan täysin eri olento.
Nämä kaksi näkemystä ovat yksimielisiä ainakin seuraavissa asioissa:
-Jumala on luonut maailman
- Jumala on kaikkivoipa, kaikkitietävä, aineeton, omavarainen

Eroavaisuudet ovat sitten kaikessa muussa.
Koraanin Jumalaan ei voisi sanoa Rakkaudeksi tai kaikkihyväksi.
Allah ei rakasta uskottomia, Allah ei rakasta niitä jotka häntä eivät palvo, Allah ei rakasta niitä jotka menevät liian pitkälle, Allah ei rakasta yhtäkään kiittämätöntä syntistä.

Allah siten ei ole täydellinen rakkaudessa, koska on niin paljon ihmisiä joita hän ei rakasta.
Raamatun Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, jopa niitä jotka häneen eivät usko.

Allah ei myöskään ole kaikkihyvä, koska hän on Ylpeä ja Koraanin mukaan Allah juonittelee ja huijaa luotujaan. Nämä ominaisuudet tekevät hänen hyvyydestään epätäydellisen.

23

761

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Koraanin mukaan Allahilta tulee vain ja ainoastaan totuus. Yksi Allahin 99:stä nimestä on Jumala on Totuus.

   "Jumala on Totuus"
   - Koraani 22:6

   "Korkea on Jumala, totuuden kuningas"
   - Koraani 23:116

   "Jumala ei petä lupaustansa."
   - Koraani 3:8

  • >Raamatun Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, jopa niitä jotka häneen eivät usko.

   Ja tämä rakkaus ilmenee siten, että niitä jotka eivät suostu uskomaan kidutetaan ikuisessa tulessa.

   • tupuna10

    Raamatun Jumala sanoo Raamatun sivuilla, että Hän antaa paistaa auringon niin HYVILLE, KUIN PAHOILLE.


   • tupuna10 kirjoitti:

    Raamatun Jumala sanoo Raamatun sivuilla, että Hän antaa paistaa auringon niin HYVILLE, KUIN PAHOILLE.

    Hyvä oivallus muinaisjuutalaiselta: eihän tuolle ole vaihtoehtoa. Kaikillehan aurinko paistaa, jotka eivät ole pilven alla, ja se on fakta.


  • tupuna10

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005737544.html
   tämäkin taksilaki on hyvä esimerkki, kuinka islam vaikuttaa suomessa. kaikki mikä liittyy islamiin aiheuttaa kaaosta ja perustuslakiin pahoja muutoksia, jotka aiheuttaa suomen kansassa epävarmuutta huomisesta ja asioista ylipäätään.noh. pääseehän sitä hevosella töihinkin.

  • Mielestäni Hare Krishna liikkeen kirjoissa viitataan usein Allahiin mm. nimilllä Korkein Herra yms. Jos saa pyhää henkeä ymmärtää noiden kirjojen asioita tai jos Jeesus niitä taivaasta käsin Joh. 16:25 mukaisesti selventää niin ymmärtää paljon.

   Mielestäni eräässä VT:n profeetassa viitataan Allahiin nimellä Bel ja Jeesukseen nimellä Nebo.
   Bel menee polvilleen ja Nebo vaipuun maan tomuksi asti.

   Hare Krishna kirjat puhuvat totuutta paljon eri enkeleistä, jumalista ja luojista. Mielestäni niissä mainitaan sellainen heikkous Allahilla, että hän ei kestä auringon sisäosien monien miljoonien asteiden lämpötilaa vahingoittumatta. Eli ehkä hän todella on raamatun Genesiksen ELOHIM sekä profeettojen mainitsema Bel. Jumala ja enkeli samassa persoonassa. Mutta se, joka on kaiken Luoja on tehnyt auringosta niin kuumaan, että sen sisäosiin ei pääse yksikään enkeli tms.

   Raamatun Jumala puolestaan on salaperäinen ja tuntematon. Hänestä ei juurikaan ole saatavilla mitään todella arvokasta tietoa. Islam opettaa, että ihmisille annettiin elämän henkäys eli atma, mutta kukin eläinlaji sai yhden Jumalan 99:n nimen kauniinsta ominaisuuksista. Eli Jumalan omaa henkeä kukin eläinlaji pienen osan. Niin Jumalan henki on luomakunnassa hajoitettu vähintään 99:ään sirpaleeseen. Ja sitä on melko mahdoton tutkia. Sen sijaan Barnabaan evankeliumin mukaan ensimmäinen sielu eli Muhammad (saas) luotiin noin 60000 vuotta sitten kun taas täydellinen sielu eli Aadam luotiin noin 6220 vuotta sitten. Ero näiden sielujen välillä on siinä, että täydellinen sielu eli Aadam kykenee sietämään ja siunaamaan myös pahoja, mutta ensimmäinen sielu eli Muhammad (saas) on ehkä jossain määrin vastustamassa joitakin pahuuden laatuja kuten uskottomuutta.

  • miätäs

   Barnabaan evankeliumi ensinnäkin on kirjoitettu niin paljon myöhemmin kanonisoitujen evankeliumien jälkeen että ei ole uskottava

  • Puntaripohjoinen

   Raamatun Jumala haluaa, että kaikki kansat kuulevat evankeliumin eli ilosanoman Jeesuksesta. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Ei ole muuta tietä Jumalan luokse. Asioiden vääristely ja turhat väännöt eivät muuta totuutta.

  • Attiylänen

   Raamatun jumalalla on poika eli Jeesus.

   Koraanin jumalalla ei ole Poikaa, eikä Jeesusta edes ristiinnaulittu.

   Nämä riittävät todisteeksi, että Koraanissa puhutaan eri jumalasta kuin Raamatussa.

  • Koraani on esim. naisten oikeuksien innoittaja. Koraani ei paljoa salli hyökkäyssotaa, mutta jos jossakin on kaupunki, jonka naiset ja lapset ovat ahdingossa ja rukoilevat apua niin silloin hyökkäys on mahdollinen.

   Myös kuuluu miehen korvata lasten imetysaika ja avioeroon päätynyt nainen kuuluu koko yhteiskunnan huoltaa jne. Yhteiskunnassa on viisi tasoa:

   1000-2000 Fysiikka ja fysiokratia, Suuri ahdingo, Filosofit
   2000-3000 Biologia, JUmalan valtakunta, INtia
   3000-4000 Psykologia, Tuhatvuotinen valtakunta , Kristus
   4000-5000 Sosiologia, Valon Valtakunta, Arabia
   5000-6000 Teologia, Pojan Valtakunta, Juutalaiset

   • hlkhijlhjih

    unohdit tällä kertaa kalevalan ja lumimiehen


  • Tässä se tulee:
   6000-7000 Maantiede, Lumimiehen valtakunta, Kalevala

   • jkljlkjlkjlkjl

    ja aboriginaalit, sen jälkeen inuiitit, jos iglu ei sula.


  • Koraanin Kaksisarvinen takoo rautaisen muurin, jonka sortuminen tietää maailmanloppua. Se on jo tullut ja elämme uudestaan sykliä.
   Ja nyt ylläpito, tarkkana, pasuunoiden soidessa myös iglut sulavat.

   • jkljlkjlkjlkjl

    aivan ja ehdottomasti, viimeisen pasuunan soidessa katsotaan kuka nousee ja kuka jää.....


  • et.silleen

   Onhan ihmisillä hyvin erilaisia käsityksiä vaikkapa yhdestä ja samasta poliitikosta. Toisten mielestä sankari, toisten mielestä konna. Silti kyse yhdestä ja samasta henkilöstä.

   Ihan hyvin voi siis olla kristittyjen ja muslimien jumala se yksi ja sama jumala, josta muslimeilla ja kristityillä vain erilainen käsitys.

   Eikä pidä tietenkään unohtaa että kristityilläkin on lukemattomia erilaisia käsityksiä jumalastaan, onhan kristinusko pirstaloitunut lukemattomiksi erikokoisiksi lahkoiksi. Sama pätee toki muslimeihinkin - kuppikuntia riittää.

   • eeei

    Muslimien järjetön eläinteurastus oli eilen!Ihminen joka heikommalle tekee noin ei käy täysillä.Ei kukaan allah tai jumala ole käskenyt eläimiä kiduttamaan vaan on se ihan ihmisen käytäntö.


  • Jaakko_Hevon-Anttila

   Eivät ole sama jumala. Jos henkilö ripustaa ylleen pommivyön, menee pääsiäisen tienoolla kristittyjen lasten leikkipuistoon ja räjäyttää itsensä ja muutamia kymmeniä lapsia kappaleiksi, (näin kävi muutama vuosi sitten Pakistanissa) palkitsee Allah hänet marttyyrina, ja hän pääsee suorinta tietä paratiisiin nauttimaan 72 impyestään sukupuolisesti. Raamatun Jumala taas passittaisi moisen "marttyyrin" suorinta tietä Helvettiin. Ei siis todellakaan sama hahmo.

   • eeei

    Jos joku uskoo Jumalaan ja se on hänelle hyvä asia.Suomessa ei saa enää arvostella uskontoja ja islam on erityisen suojeltu?Miksi kun Suomalaisista suurin osa on e evl.


   • eeeik

    Tuon minäkin haluaisin tietää?Tavallisen Suomalaisen uskoa voi mollata mutta meneppä Islamia arvostelemaan niin joko viesti poistetaan asiattomana ja fasessa tulee 30 päivää bänniä.Se siita keskustelu vapaudesta.


  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   466
   3499
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   1896
  3. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   37
   1052
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   79
   1052
  5. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   27
   1050
  6. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   156
   974
  7. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   52
   946
  8. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   828
  9. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   784
  Aihe