Rintojen ja munasarjojen poisto edessä... muita?

MinäNainen2018

Hei,

Olen perinyt geenivirheen joka nostaa syöpäriskin moninkertaisesti. Olen tähän saakka ollut seurannassa mutta nyt kun siirryin eri ikäryhmään on lääkäreiden painostus ihan eri luokkaa...
Onko täällä muita ehkäisevän rintojen- ja munasarjojenpoiston läpikäyneitä tai suunnittelevia?..

Ahdistaa ja pelottaa niin valtavasti. Vaihtoehtoja ei ole, kun oon seurannut läheltä useamman naispuolisen perheenjäsenen taistelun ja kuoleman syöpään.

Vertaistukiryhmä olisi tärkeä, mutta kai meitä on vielä Suomessa liian vähän että sellainen olisi olemassa...

9

699

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 1d123d12312d3123d

   Elä poista mitään. Lääketiede on usein erehtyväinen, voi olla että et sairastu ja sitten poistat turhaan rintasi ja munasarjasi.

   • 123d123f123d123d

    Voi melkein sanoa että suomen lääketiede on niin sairaassa ja korruptoituneessa tilassa, että haluavat tehdä sinulle tuon operaation vain sen takia että olisi töitä ja tuloja.


   • ajattelepikkuisenpidemmä

    Nämä pari viestiä kirjoittanut lähettää varmaankin anteeksipyynnön ja surunvalittelut omaisille jos aloittaja jättää leikkaukset teettämättä ja syöpä vie hautaan.


   • MinäNainen2018
    ajattelepikkuisenpidemmä kirjoitti:

    Nämä pari viestiä kirjoittanut lähettää varmaankin anteeksipyynnön ja surunvalittelut omaisille jos aloittaja jättää leikkaukset teettämättä ja syöpä vie hautaan.

    ap täällä.
    En todellakaan kysynyt mielipidettä leikkauksesta, se päätös on jo tehty, onneksi Suomessa on pätevät lääkärit ja ilmainen hoito.
    Kysyin onko muita. Kaikkitietävien akkojen mielipiteet jätän huomioimatta, mutta kirjoittakoot.


  • lekare

   Hei, ei ole omakohtaista kokemusta, mutta lääkärinä osaan kyllä sanoa sen, että ei sitä sentään tarvitse keksimällä keksiä hoidettavaa. Kaikki eivät tietysti sairastu, vaikka olisi geenivirhe, mutta ongelma on siinä, että ei voi tietää, kuka sairastuu. En ole tämän alan spesialisti, mutta olen ymmärtänyt niin, että jo munasarjojen poisto suojaa jossain määrin rintasyövältä, vaikka ei poistaisi rintoja. Munasarjasyöpä on myös se vaarallisempi näistä kahdesta, koska sitä on vaikea todeta ajoissa, rintasyövässä voi riittää seuranta niin, että löytyy heti alkuunsa. Mitään varsinaista esiastettahan siinäkään ei tunneta, joten toki sitten tulee syöpähoitoja kuitenkin, ja jos niiltä haluaa välttyä, leikkaus on vaihtoehto. (Ja ulkopuolisille tiedoksi, että näissä tietyissä geenivirheissä on kyse monen kymmenen prosentin sairastumistodennäköisyyksistä.)

   • MinäNainen2018

    Kiitos. Niin on. Jos tiedät lääkärinä mistä voisin saada vertaistukea ehkä prosessin jo läpikäyneiltä, olisin hyvin kiitollinen.


  • Viisas

   Ei ole itselläni kokemusta mutta jos olisin sä niin menisin niihin leikkauksiin koska saatat muuten kuolla. Kun sua ei saa enään parannettua niin voin sanoa että sillon kadut ettet mennyt leikkauksiin..... Olen puhunut

  • Suosittelen

   Suosittelen lämpimästi.Jätin rinnan poistamatta 1.syövän yhteydessä lääkärin suosituksesta,nyt 2.syöpä ja rinta pois,ei ollut iso juttu!Ilmeisesti turvotusta tulee harvemmin silloin kun imusolmukkeita ei poisteta eli poistata mieluummin terve rinta!!Ja eikö munasoluja vois ottaa talteen ja pakastaa,vai nostaako se hoito riskiä sairastua?

   • ap_täällä

    Ikä tulee vastaan, ei enää saa julkisen terveydenhuollon kautta sellaisia hoitoja. Yksityisellä sanottiin että onnistumisen todennäköisyys tässä iässä tosi pieni. Itse en oo ihan varma haluanko lapsen yksin, kun nyt ei kumppania ole.
    Niin, ja ne hormonihoidot on aikamoinen riski.
    Päätin mennä leikkauksiin, lapsia mietin sitten kun oon parantunut. Adoptio tai lahjamunasolu, tai kenties kumppanin lapset. Nyt mietin vain leikkauksia ja keskityn niihin.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   435
   1913
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1453
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1403
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1117
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   233
   985
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   61
   928
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   83
   842
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   813
  Aihe