Lagoton turkin leikkaus

Lagsun

Ihmettelen miksi Lagotto- foorumilla on toinen toistaan kauheampia kuvia lyhyeksi vedetyistä turkeista! Italiassa lagsuilla on kunnon turkki. Onko tämä jotain skandinaavista `järkevyyttä`? Itse foorumilta varmaan tulisi potkut tämän kirjoituksen takia....

3

321

Vastaukset

 • Karva ei kanna likaa sisään, koiralle ei tule kuuma kesällä ja joillain koirilla se pitää terveydellisistä syistä pitää lyhyenä. Minusta kylläkin lagotto näyttää söpöltä/kauniilta lyhyellä ja pitkähköltä turkilla.

 • Suomen vaihtuvat sääolosuhteet tekee turkin hoidosta työläämpää omistajlle. Siemenet, takiaiset, jatkuva kosteus..
  Usein turkki on niin huopantunut ettei vaihtoehdoksi jää kuin lyhyeksi ajelu. Toki pään voi muotoilla kivaksi vaikka runko olisikin helpon lyhyt.

  T:trimmaaja

 • Minusta tuntuu että olen joskus vastannut samankaltaiseen kysymykseen mutta:
  -syksy on rasittavaa aikaa, niinkuin joku jo sanoi. Lagoton turkki on kiharainen, mikä oikein kerää urakalla kaiken maailman moskia esim. siemeniä. Minkä takia siihen alkaa muodostua takku. Omalla kohdallani lagoton karva on kuonosta huonolaatuista joten se takkuuntuu todella helposti.
  -toinen syy jonka keksin tähän on se, ettei lagotoilta lähde karvaa. Tai ei ainakaan pitäisi. Niin ei sillä ole myöskään karvanlähtöaikaa. Eli kesällä ollut karva ei muutu talvikarvaksi. Näin ollen karva trimmataan tai leikataan todella lyhyeksi. Vanha karva on myös huonolaatuisempaa.

  Ja nyt vain oma mielipide on että mielestäni lagotot näyttävät söpöiltä ilman karvaa ja pörröisinä. Mutta ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa sillä vaikka koiralta trimmattaisiin kaikki karvat, on se silti edelleen lagotto. <3

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.