Aihe

Oon voimissain

wiisastunut

Tänään sen tein. Sanoin alkkismiesystävälle suorat sanat. Olen vuosia ollut ymmärtäväinen. Ja aina huolissani ja väsynyt. En jaksa katsoa loppuun asti taistelua jossa ei ole voittajia. Monet mustelmat sain. Rikottuja lupauksia. Miesystävä oli satusetä, jolle humalatila muodostui syyksi paeta vastuuta. Hänestä tuli röyhkeä ja piittaamaton. Häpesin häntä, ja vihasin sitä pullokööriä, joissa oli aina hyviä kavereita, vaikka ne niitä todellisia ystäviä olleetkaan. Monet kerrat miesystävä tuli luokseni kun avain oli kotona, eivätkä nämä "ystävät" auttaneet. Monet yöt valvoin, kun oli niitä liskojen öitä. Keuhkokuumeenkin sai. Minähän siellä kävin, nää pulloporukat muistaneet. Hoidin ja valvoin, mutta silloin uskoin että kaikki muuttuu. Onnellisimmat viikot, koska miltei kuukauden oli juomatta lääkityksen vuoksi.Yritin peittää tuskani puuhasteluun ja että huumori ja ilo olivat naamioni. En osannut edes itkeä. Välillä suutuin ja taas annoin anteeksi. Koitin kestää niinäkin päivinä vaikka mies haisi monen päivän juoduilta viinalta, vaikea sanoa aikuiselle miehelle, että menisi suihkuun. En jaksanut olla vahva aikuinen. Aina tunne että olen vastuussa. Monet kerrat raahannut hänet pihalta ja käytäviltä nukkumasta sammuneena. Sainko mitään vastineeksi. Mutta kun jätkät soitti ja tarjosivat viinaa, ne oli aina tärkeämpiä. Menetin itsekunnioitukseni. Uskoin että jonain päivänä. Mut en mä jaksa olla ainut aikuinen suhteessa.
Nyt ei tunnu miltään. Tiedä tuleeko itkua. En ole onnellinen. Olen vain sisältä niin hajalla.
Mun oli pakko päästää kaikki paha tänään pois. Eikä ole edes huono omatunto. Vaihdan puhelinnumeron. Sisälle en päästä. Revin mieluummin vaikka kynnet irti kuin soittaisin, sillä sekin olisi pienempi tuska, mitä olen vuosia kestänyt.

6

187

  Vastaukset

  • Onnitteluni sinulle tehtyäsi viisaan päätöksen.

  • Onnittelut! Sinulla on oikeus tasapainoiseen juopottomaan elämään. Onni ja ilo tulevat vielä, kunhan maltat odottaa. Luultavasti viimeistään vuoden päästä ihmettelet mikset tehnyt tätä päätöstä jo aiemmin. Ole vahva ja itsekäs!

  • Aivan liian harvoin saa lukea sinun kaltaistasi selviytymistarinaa.
   Elämä alkoholistin kanssa muuttu vuosien mittaan maanpäälliseksi helvetiksi läheisille, sillä he joutuvat elämään täysin alkoholistin elämää, sillä erotuksella että henki vaan ei haise viinalle.
   Muuten kaikki arkinen elämä sekä juhlat, lomamatkat, vierailut, ystäväpiiri, kaikki nämä määräytyvät sen juovan alkoholistin rytmin mukaan. Hänen ehdoillaan mennään ihan täysin.

   Elämä alkoholistin kanssa sairastuttaa läheisen ihmisen lopulta salakavalasti läheisriippuvuuteen. Tästä johtuen läheiset syyllistävät itseään sen alkoholisin juomisesta, ja pyrkivät kaikin tavoin auttamaan juoppoa, ja häpeillen salailemaan ja piilottelemaan juomista ja sen seurauksia.
   Alkoholistin läheiset tarvitsevat yhtälailla apua omaan läheisriippuvuus-sairauteensa, mutta sitä ei Suomessa ole kovinkaan helppoa saada. Kun sairaus sitten alkaa oireilla mitä erilaisimmilla tavoilla, niin niihin kyllä sitten saa apua. Mutta se on vain oireiden hoitoa, ei itse sairauden.

   Muista jatkossakin ettet missään nimessä ole vastuussa sen toisen juomisesta, eikä juominen missään tapauksessa ole ollut sinun syytäsi.

  • PERUS SUOMALAINEN
   ALKKIS PARISUHDE HELVETTI

  • Hienoa. Rohkaiseva esimerkki kaikille kanssakituville. Et ole vastuussa aikuisesta imeväisikäisestä.

  • Pari viikkoa niin sontaseppo roikkuu nurkissa, vähän aikaa selvinpäin. Sit alkaa nyrkki heilua, akka saa opetuksen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21966
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14541
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14367
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10269
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837