PANIIKKI !

PoisPimeydestä

Hei,lueskelin tossa äksää jossa oli juttua riparista ,siinä kerrottiin että ikäluokasta 91.5% käy riparin ! Siitä tuli pieni paniikki että näinkö huonosti täällä on asiat . . .muistutuksena näppärä video jumalasta https://youtu.be/C9AOuedvOnI nyt kun olet katsonut ja miettinyt hetken suunnista sivustoon eroakirkosta.fi !

89

2036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LapsiOnViaton

      Uskonnot rappeuttaa aivotoimintoja ja pitäisi olla laitonta opettaa moista kuraa lapsille tai ylipäätänsä liittää viattomia lapsia kastamalla kirkkoon ! Tosi sairasta ! Täälle saatava loppu tai vähintään kielletyksi alle 18 vuotiaille !

    • hgfykd

      Abrahamilaiset aavikkouskonnot helvettiin Suomesta. Kristinusko ei kuulu Suomeen. Kirkko tulee erottaa valtiosta ja uskonto koulusta, riparikin pois.

      Mikään uskonto ei kuulu nykypäivään.

      • Rahadtuksenmaku

        Eihän nämä nyky nuoriso mene ripille ku sen takia jotta suku syytää rahaa, kun käyt jeesusta palvelemassa leirillä.


    • Säästöpossu

      Rahat pois sukulaisilta konfirmaation jälkeen ja nopeasti eroamaan kirkosta ennen kuin verotettavat palkkatyöt kutsuu. Iän kaiken nuoriso on osannut näin fiksusti toimia.

      • Onseseon

        Meillä penskat erosi kirkosta heti ripille päästyään.. Täyttä humpuukia koko rippi touhu selvää aivopesua..


    • Merjavilen

      "Pakkokaste" ja sitten aivopesu pyhäkoulussa / kirkon kerhoissa / riparilla ! Kaikki totaalisen sairasta ja kiellettävä viattomilta lapsilta ! Siinä tulee helposti sieluun syvät haavat jota ei korjata sukulaisilta saaduilla rippilahjoilla !

    • Sirpahalttunen

      Hyvät vanhemmat ! Miettikää hetki mille altistatte lapsenne ! Heidän maailmankuva vääristyy kun heille syötetään raamatun yliluonollisia tarinoita ja heidän psyyke saa vammoja kun pelotellaan helvettiin joutumisellä ! Tutkimusten mukaan lapset jotka ovat saanneet uskonnollisen kasvatuksen on vaikeuksia erottaa tosiasioita fiktiosta saattavat esim.uskoa että eläimet pystyy puhumaan . . .pitäkää lastenne pää terävänä ja psyyke kunnossa ! Ei kastetta ! Ei kirkkoa ! Ei riparia !

    • Todettu

      "Lasten psyyke saa vaurioita, kun pelotellaan helvettiin joutumisella" Onko parempi, ettei kukaan VAROITA HELVETISTÄ?? Ihan se on ITSE valittavissa, missä IKUISUUTENSA viettää! Vielä on ARMON AIKA. Meistä KUKAAN ei tiedä, milloin se loppuu.

    • MrsKautto

      Kantsii käydä laskemassa ! Helppoo säästöö ! Eroakirkosta.fi>kirkollisvero

    • Tnmhj

      Välimerkkien väärinkäytön perusteella viisi kommenttia on aloittajan.
      Olen kyllä samaa mieltä, mutta kun kerran ihminen pystyy vaivattomasti eroamaan kirkosta niin ei sitä omaa aatettaan tarvi fanaattisesti toimittaa typerillä palstoilla.

    • Atheism

      Hyvä valistaa ihmisiä jotka pimeydessä vaeltaa ! Suosittelen kaikille raamatun lukemista ,mitä enemmän lukijoita sitä enemmän saadaan ateisteja ja jokainen ateisti on askel kohti sivistynyttä ja älykästä maailma !

    • MatkamiesMaan

      Moi ! Samaa mitä yllä oli raamatusta ,pätee myös muiden uskonollisten kirjojen kohdalla koraani,mormoonien kirja jne .samaa kuraa vain eri paketti !

    • näin.se.vaan.on

      Riparin voi käydä vaikka ei kuulu kirkkoon, nykyään ihmisten elämä on yhtä alamäkeä, mennää ja lujaa, rahaa riittää ja lintukodossa kaikki hyvin mutta jos kriisi tulisi ja ihmiset joutisivat todella pahaan paikkaan, ei riittäisi ruokaa ja olisi turvaton olo ja läheisiä menehtyisi niin siinä kyllä monelle kirkosta eronneelle muistuisi taas kirkko ja sen tuoma apu sekä lohdutus mieleen.

    • KalervoKumpu

      Ja jos tulisi kriisi ,niin sitä hakisi apua ammattilaisilta eikä missään tapauksessa joltain mieleltään tai aivoiltaan vajakeilta !

    • EiOleHuonoJuttu

      Miksi aloittaja panikoit? Anna nuorten käydä riparinsa, se on mahtava kokemus heille. On ihan hyvä, että rippikoulun suosio on säilynyt ja jopa kasvanut vuosien saatossa. Kristinuskolla on ollut suuri merkitys suomalaisille aina, annetaan sen olla jatkossakin niin.

    • PoisPimeydestä
    • HissanLehtori

      Tutkimusten mukaan kristinusko on jarruttanut kehitystä 800 - 1000 vuotta ! Pitänyt ihmiset tyhminä ja " taikauskoisina" ! Sama tilanne näkyy nykyäänkin muslimien keskuudessa jossa koraani ja sharia laki pitää heidät" kivikaudella" !

    • piupalipaupali

      Onhan se aika satukirja tuo raamattu, toki on ollut joku Jeesus-niminen henkilö joka tuomittu naulattavaksi ristille mutta sitten siitä se satu alkaakin, mukamas noussut kuolleista ja kävelyt ulos haudastaan, höpö höpö, kaikki tietää ettei kuollut enää herää henkiin, tässä tapauksessa on käynyt varmaankin niin että tämä Jeesus-niminen ei olekaan ollut kuollut vaan tajuton tai koomassa ja viroonut siitä tai jos on kuollut niin kaverit kävi hakemassa haudasta ruumiin ja siitä se legenda sitten lähtikin leviämään, tuohon aikaan ihmiset olleet todella taika-uskoisia ja on ollut helppo syöttää heille tarina "Jumalan Pojasta" ja pelotella ihmisiä että jos et rukoile ja usko Jumalaan niin joudut kadotukseen ja helvettiin.

    • Sirpahalttunen

      Ei millän uskoisi että vielä vuonna 2018 on ihmisiä jotka ovat niin vajakkeja että heille uppoaa moinen soopa 🙁

    • TuuliTuivertaa

      Siinähän on just ongelman ydin ! Pakkokaste kirkkoon aivopesu raamatun kertomuksilla =vajakki joka ei tunnista tosiasioita ja totuutta vaan elää harhoissa ja pimeydessä !

    • TuumaaHetki

      Mietin tossa että paljonko saisi kannatusta aloite uskonnon opetuksen kiellosta ala- ikäisille ? Pakkohan sitä on noin takaperoiselle ja mieltä järsivälle kuralle saatava stoppi ! Uu

      • Totuusontässä

        Onneksi tuollainen aloite ei kovin hevillä mene läpi. Suomessa on runsaasti politiikkoja jotka uskovat Jumalaan ja pitävät kristinuskon vaalimista ja opettamista erittäin tärkeänä. Kristinusko on hyvä ja vankka perusta kaikelle.


    • Todettu

      Panikoitko? Silloin on sana saanut satuttaa, kun noin hirveästi pelkäät uskontoa. No ei se uskonto (niitähän on jos miten paljon) mutta USKO ELÄVÄÄN JEESUKSEEN tekee ihmisen kelpaavaksi taivaaseen! ---Mieti, ystävä sitä!!

    • TarhaTädit

      Ei kukaan pelkää uskontoa vaan sitä tuhoa mitä se tekee viattomille lapsille kun aivopestään saastalla pienestä pitäen ! Mietipä hetki kuinka paljon on järkkyneitä lapsia jotka on peloteltu rikki helvetillä . . .joko tajusit ? Lukema on aivan tajuton ! Mieti sitä mitä se tekee lapselle jolla ei ole käsityskykyä käsitellä moista kauheutta!

    • EiMuutaKuinVetämään

      Juteltiin kavereiden kesken ja kyllä löytyi kannatusta aloitteelle .tosin kaikki yliopiston käynneitä fiksuja ihmisiä toisin kun nämä hihhulit joilla ei aivoja eikä koulutusta ! Ja eduskunnassa näitä hihhuleita on alle 30 niin kyllä menis aloite läpi siellä !

      • Kokeileihmeessä

        Et ilmeisesti kuulu niihin yliopiston käyneisiin; kirjoitustyylistäsi päätellen. Laita toki aloite vetämään, niin katsotaan kuinka käy. Onnea ja siunausta sinulle ja tsemppiä aloitteen tekoon!


    • Velijohannes

      Hei ! En usko aloitteen läpimenoon,on sen verran pahasti ihmiset peloteltu uskonolla pilalle .voidaan esittää kovaa,ateistia,agnostikkoa jne mutta kun tulee tosipaikka eteen niin sieltä ryömii esiin jumalan ja helvetin pelko !

    • KalervoKumpu

      Siinähän se näkyy uskonnon aiheuttama pelkotila ja aivorappeutuma ! Kyllä on sairasta ,heti kieltoon ! Pelastakaa lapset tältä saastalta !

    • ÄläJääYksin

      Muistutan väliin että apua on saatavilla ! Uskontojen uhrit ry .siellä löydät esim.vertaistukea ja tietenkin voit otta esim psykoterapiaa pelko ja ahdistustiloihin .

    • PoisPimeydestä

      kärsiviä on varsinkin vapaaseurakunnassa,helluntaiseurakunnassa,baptisteissa ja muissa vastaavissa .siellä on vielä "usko elävää" joten paasaminen pienille lapsille helvetistä ja saatanasta on tosi voimallista ! Tulee vielä päivä jolloin ollaan niin sivistyneitä että sosiaali ottaa lapset pois näiltä henkisen pahoinpitelyn perusteella !

      • Vghvgt

        On aivan eri asia noudattaa perinteistä kristillistä kasvatusta, opettaa luottamaan Jumalaan ym. kuin tuo mitä nuissa lahkoissa touhutaan. Niissä piireissä kun se Jumalan sana on muokattu lahkolaisten omien tarpeiden mukaiseksi. Nuo lahkot pitäisi ehdottomasti kieltää.


    • Hetihoitoon

      Jep ,tosi sairasta on meininki "vapaaissa suunnissa" ! Lapset näissä lahkoissa joutuu monesti elämään kivikauden säännöillä ,aivopestyinä ,pimeydessä . . .harvasta tulee normaalia ihmistä ja traumat on loppuelämän kestäviä . . .

    • Katrikautto

      Itse en ole vanhempi joten voisiko joku vanhempi kertoa miten on voinnut altistaa lasta tämmöiselle jumalalle !https://youtu.be/C9AOuedvOnI

    • Lapsetturvaan

      Viattomien lasten psyyke ei kestä sairaita tarinoita missä murhataan,raiskataan tuhotaan,orjutetaan jne,ei kestä pelottelua saatanalla ja helvetillä ! Mikä tässä on epäselvää vanhemmille jotka pakkokastavat ja pakottavat raamatun kauheuksille ? Ei pieni immeinen ymmärrä !

    • PoisPimeydestä

      Kai se on niin että nämä vanhemmat on aivopesty tällä kuralla ja enempiä miettimättä tekevät saman vääryyden lapsilleen .johonkin kohtaan on saatava stoppi ,olkoon se nyt !

    • Emmuli

      Kyllä olis korkea saaada loppumaan ! Liian monet sukupolvet on pilattu / rikottu . . .itkettää heidän kohtalo 😢

    • Sisarbirgitta

      Näyttää siltä että vanhemmilta puuttuu herkkyys asian suhteen,ja herkkyys on se mikä lapsen tämä saasta rikkoo

    • Pikkuhanna

      Moicca,oletteko katsoneet ton videon ? Jos olette niin ihanko tosissaan haluatte lapsillenne jakaa moista kauheutta ?

    • Paavorantala

      Ajatelkaa hetki ! Jumala on maaninen,murhanhimoinen,massamurhaaja ! Ihmiset hyvät ! Lukekaa raamattu ,jotta tajuisitte mitä kauheitta teille ja teidän viattomille lapsille syötetään ! Vanha sanonta menee että mitä useampi lukee ramattua sen enemmän tulee ateisteja ! Mitä enemmän ateistejä sitä enemmän on sivistyneitä ,älykkäitä,viisaita ihmisiä !

    • ev.lut.ja.kirkossa

      Jos ei riparia olisi niin lapsista tulee kaikista rosvoja sekä murhamiehiä.

    • Eioppiojaankaada

      kirkko ja ripari tuhoaa lasten aivotoiminnan ja psyykkeen ! Se että lapsi kasvaa tieteen ja muiden sivistävien asioiden parissa tekee hänestä hyvän ihmisen !

    • Suvituuli77

      Löytyykö yhtään uskovaista joka olis esim.mensan jäsen tai muuten todistettavasti älykäs ? Sen verran tuntuu uskikset olevaan ns.heikompaa ainesta vähälahjaista rupusakkia ! Tiedän ettei voi uskoa moiseen kuraan jos samalla on aivot . . . Mut ihmettelen !

    • silti.panin

      Ei tarvitse olla älykkö sillä Jumala ja Jeesus auttaa kaikessa, Riparille kannattaa mennä, minullakin oli eka *eksikokemus riparilla vaikka ei ollut sitä ns. naimalupaa vielä tentitty.

    • Sirpahalttunen

      Jep ,lapsenmielinen ja uskoinen ! Eli helposti vedätettävissä oleva on uskonnon ihanne uhri ! Ei kehittynyttä aivotoimintaa ja uppoaa kaikki soopa !

    • Maaninenmurhaaja
    • PoisPimeydestä

      On kyllä silmiä avaava video ,näytä lapsellesesi ennen kuin viet riparille jos olet typeryyksisäsi pakkokastanut hänet kirkkoon joka tekee sinusta henkisen pahoinpitelyyn syylistyneen !

    • Atheism

      Kun nämä uskikset ei näytä tajuavan kuinka kauheata heidän uskonsa tekee viattomille lapsille ( kaikille),haluaisin vapaa- ajattelijoiden ja ateistien ottavan isompaa roolia kansalaisten valistamiseen jotta saataisiin ihmiset pois pimeydestä .

    • Vesapölkki

      Totta mutta ns.julistavia vapaareita/ ateisteja on niin vähän . . .eivät halua kiusata ihmisiä kuten jehovan todistajat ja vastaavat .mutta aika hyvin ajavat oikeuksia kouluissa jne.mutta joku suomalainen "dawkings" olis paikallaan !

    • Setämies2

      Jyväskylässä toimii keski - suomen vapaaajattelijat ,menkää sinne jäseneksi ja mukaan toimintaan !

    • Kohtivaloo

      Loistava ajatus ! Erotkaa saastaisesta kirkosta jsa liittyykää fiksuihin yhdistyksiin vapaa-ajattelioihin,humanisteihin,skeptikoihin . . .loppu pimeydessä vaeltelu !

    • Todettu

      Siis mielestänne on parempi kulkea pimeydessä... Valintahan sekin on.

    • Velijohannes

      Jos elätte pimeydessä ja keskiajalla raamatun oppien mukaan niin ehkä te ette ymmärrä tätä video hommaa . . .klikaatte vaan osoitteen kohdalla niin pääsette katsomaan . . .

    • Sirpahalttunen

      Ja video on tässä tapauksessa ,liikkuvaa kuvaa jumalasta ja hänen tekosistaan raamatun mukaan !

    • Sairastamenoa

      Uskikset on hassua porukkaa ,saarnavat raamattua muille eikä edes tiedä mitä saastaista kauheutta se on täynnä ! Ihminen jolla on enemmän kuin yksi aivosolu ei voi ikinä palvoa mitään näin sairasta !https://youtu.be/C9AOuedvOnI

    • Kouluhukkaan

      Jos on vajakkina syntynyt ei voi mahdottomia vaatia ,mutta jos edes vähän ymmärtäisi että mitä siellä "pyhässä kirjassa "sanotaan kun siihen uskoo ja saarnaa ympärilleen.

    • Kaisupeltonen

      Jos on oma versio kirjasta tai lukee vain mieluisat kivat kohdat . . .

    • Sirjaliisa

      Niin tai aivotoiminta on niin vajaata että lukeminen ei onnistu ,joka on tosi surullista että on täysin vietävissä !

    • Koulluttaudu

      Hei ! Koulutuksella on suora yhteys uskontoon ,mitä korkeammin koulutettu sen varmemmin ateisti ja mitä vähemmän kouluja käyty sen varmemmin uppoaa saastainen soopa !

    • Täysinkäsittämätöntä

      En mie ymmärrä,on vuosi 2018 eikä näin typerää eikä koulluttamatonta sakkia pitäis olla edes olemassa suomessa !

    • Stoppi

      Joku työryhmä pitäisi perustaa tutkimaan asiaa ! Aivan tolkutonta että meidän vanhemmat/ lapset ovat näin allttiina saastalle ! Onko koulut hereillä asian tiimoilta vai onko syy siellä ? Ajaako koulu kirkon asiaa ?

    • Velijohannes

      Pitää ottaa yhteyttä kouluun ! Ja vähän kysellä heidän käytännöistään

    • Huol.kansalainen

      Voisiko joku koulusta kertoa täällä tai sisis/ äksässä ,etyä miten koulu linjaa tämän asian ?

    • Yarska

      Itselläni ei ole lapsia mutta huoli on tuttavieni lapsista joiden vanhemmat kuuluu ns.vapaisiin suuntiin.ja tiedän mitä kuonaa he syöttävät lapsilleen . . .voinko tehdä lastensuojelu ilmoituksen ? He ovat ystäviäni mutta lasten kohtelu oksettaa . . .aivopesua kuonalla !

    • Paavorantala

      Ei muuta kuin yhteyttä kouluun jos siel ruvetaan saarnamaan ja sitten pistetään asialle stoppi !

      • Xhgkjld

        Onneksi sinä ja kaltaisesi olette pieni vähemmistö asianne kanssa. Kyllä kristinuskon opettaminen kuuluu peruskouluun, se on vanha ja vankka perusta kunnalliselle elämälle :D


    • Talkkarinrouva

      Koulussa juoksee kaiken maailman sairaat seurakunnat pitäämässä tilaisuuksia ja aamunavauksia . . .

    • Lollolo

      Suomen kehuttu koululaitos luulisi olevan paikka mihin ei päästettäisi mitään kieroutuneita lahkoja tai muuten arvelluttavia järjestöjä ! Ainoastaan faktaa lapsille ei mitään saastaista kuraa !

    • Samarialainen

      Opettajakin voisi välillä kainosti vilautella pannunkahvaa kylpytakin välistä?

    • Tarkkanaäidit

      Tarkkana nyt kotona !ettei anneta koululle lupaa saastuttaa meidän lapsia !

    • Katrikautto

      Jepulis,koululle antaa luvan monesti ajattelematta seurauksia . . .nyt skarppina !

    • Pienetturvaan

      Tuhansien lasten kärsimykset on helposti ehkäistävissä . . .älä ole osa ongelmaa vaan osa ratkaisua !

    • Ytrewq

      Löytysikö joku opettaja tai rehtori vastaamaan että miten koulu tämän asian näkee ? Eikös sitä olettaisi että opettajat sen verran käy koulua itsekkin että uskonto kuralla ei ole sijaa opetuksessa ,paitsi tietenkin info mielessä . . . ?(varoituksena !)

    • Köminjokke

      Taitaa opetussuunnitelma sanella mitä opetetaan . . .mutta kaikki uskonnolliset elementit pittää saada kouluista pois ei kuuluu v.2018 vaan pimeälle keski ajalle ! Eikä sinnekkään !

      • Vaihtoehto123

        Höpö höpö, kristinuskon opettaminen kuuluu olennaisena osana peruskoulutukseen, se on suomalaisen yhteiskunnan peruspilari, näin on ollut jo kauan ja niin olkoon jatkossakin.


    • Ssiirrkkkkaa

      Höpö höpö ! Kouluun kuuluu ainoastaan fakta aineet ! Ei mitään sairasta aatetta tai uskontoa ,jotka jäytää aivoja pilalle !

    • Venividivici

      Uskonto läpi pintapuolisesti ,lieveilmiöt ja paikallispainotteisti ! Ja pelkkää faktaa ! Esim.tämä video kertoo kaiken olellisen raamatusta ja jumalasta ! https://youtu.be/C9AOuedvOnI

    • Katjamanninen

      Vetoan teihin vanhemmat ! Älkää pilatko lastenne elämää sairailla kertomuksilla jotka voivat tuhota lapsen tai hänen aivonsa ! Järki käyttöön !

    • Pastorilehto

      Jos vanhemmat on indiktroitu tähän kuonaan niin eiväthän he tajua mikä vaara tässä on ! Se vaatii että joku avaa silmät totuudelle !

    • Velijohannes

      Ihmiset on niin ajettu systeemiin etteivät he osaa edes kyseenalaista sen kuonaa ! Pieniä aivottomia lampaita ! Ei ole vielä opetus oikealla tasolla eli pitäisi kysenalaista mitä sinulle opetetaan . . .

    • Ahdistaa

      Tätä keskustelua seuratessani olen ajautunut ahdinkoon kun en millään keksi miten tämä aivopesu uskonnon sairaaseen maailmaan saataisi loppumaan ! Koittakaa nyt joku keksiä keino jolla saadaan lapset pelastettua !

    • Velijohannes
      • Uskonnoton666

        Onneksi Ääneseudullakin voi uskonnon tilalle valita elämänkatsomuksen opetuksen.


      • Vhgvgh

        Onneksi vain aniharva sen valitsee :D


    • HissanLehtori

      Jep ,lähtekää mukaan fiksuun seuraan .keski-suomen vapaa- ajattelijat ry !

    • Einsteinmc2

      Turhan lässyttämiseen sijaan ,hakeutukaa järjestöihin toimijoiksi tai tukijoiksi ! Vapaa-ajattelijat,ateistit,humanistit,skeptikot jne .tehdään maailmasta parempi paikka ilman saastaista kuonaa !

    • Neelae
    • Leenakarunen

      Jep,tehdään äänekoskesta uskontovapaa alue ! Pois pimeydestä kohti valoisaa tulevaisuutta !

    • Oikea.raamattu

      Meillä Suolahdessa luetaan Leninin koottuja teoksia. Ei käydä riparilla.

    • PoisPimeydestä

      Uskonto ja kommunismi on samankaltaisia molemmat perustuu höpöhöpö tarinoihin ja tekee massiivista tuhoa !

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe