Aborttitilastosta 2017 ja korjauksia

Tähän voisi ensimmäisenä ja aika huvittuneena kyllä mainita siitä, että kyllähän tässä nyt taas tuli sekin todistettua että mikä tällä formilla oikeasti on se tabu, kun kirjoittamani kommentti on poistettu ylläpidon toimesta, eli se on silloin ilmoitettu poistoon. :) Oli sitten ilmeisesti jotenkin noloa tms kun oikaistiin vähän eh... erikoinen tapa laskea abortin esiintyvyyttä väestössä.

Abortteja siis tehtiin THL:n raportin mukaan 2017 8,2 kpl / 1000 hedelmällisyysikäistä naista kohti.

Ehkäisykieltoasiamies kun väitti näin:

"Mukavuusaborttiin ryhtyy vuosittain 0,3% naisista eli 3/1000. Abortin teettäjien osuus väestöstä on vuosittain 0,14%. "

Tämä edellinen on aika roisin virheellinen tapa ilmoittaa noinkin olennaisesti vain tiettyä populaatiota koskeva tilastotieto. Sehän ei kerro ilmiön harvinaisuudesta mitään. Koska synnytystenkin määrä on vähentynyt aborttien lisäksi kertoo se ainakin sen, että 1/5 suhde synnytysten ja aborttien välillä on edelleen pysynyt. Ja se, että raskauksia on vähemmän kertonee siitä, että ehkäisy onnistuu ja sitä käytetään enemmän kuin ennen.

Miehet teettävät todella harvoin abortteja, totta. :) Ja myöskin ainakin 70-100v naiset, kuten myös viisivuotiaat lapset. Mutta luulisin, että sen olisi jokainen tiennyt muutenkin, paitsi tietäänkään se, joka abortin "harvinaisuudesta" halusi valistaa. Se on todella ääriääriharvinaista, mikä kirjoituksessa tietenkin pitää paikkansa. Mutta sitten jos otetaan naiset iältään 20-24 -vuotiaat, niin abortteja tehdäänkin lähes 15 per 1000 naista. Se taas, kuka ajattelee abortista, voi tietenkin vaihdella mutta sitähän me ei tiedetä, mitä se naapurin Reiska ja Lyyti oikein abortista ajattelee, mutta ei he ainakaan sellaista mene teettämään. :)))

Kyseessä on sama virheellinen johtopäätös kuin että abortin aiheuttamista mielenterveysongelmista voitaisiin tehdä jotain luotettavia tilastoja pelkästään vaikka Itu-Projektin asiakkaiden perusteella. Sama siis, mutta vain päin vastoin.

Ja niin, minä kyllä säilytän tämän ja myöskin tuon alkuperäisin tekstin.

7

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja kun kyselin erillisessä kirjoituksessa että saako abortista puhua vai ei, niin vastauksena on tuo koko ketju poistettu. :D

      Voiko tätä enää selvemmin ilmaista, että ei saa, eikä saa oikoa abortinvastustajien esittämiä omituisia väitteitä. Muistan, että siinä taisi eräs kunhan_kimmo_vastaa - nimimerkki kertoa, että faktoja ei tällä forumilla saa kertoa eli oliko aloitukseni sitten tällä perusteella juuri fakta, koska se on deletoitu poistoon? I rest my case.

    • Rasittunut

      Kyseinen henkilö siis toi tänne sen oivalluksen että abortit on ääriharvinaisia siksi kun niitä ei tee miehet eikä lapset, eikä yli 55-v naiset. Ed. on siis ääriväkeä? Aborttiväkeä onkin yllättävää kyllä naiset, jotka on lisääntyväisessä vaiheessa. Hyvä tietää. Kirjoitin ketjuun mutta kirjoitus on poistettu.

      Onhan tää aika uskomatonta tilastomatikkaa. Vaikken mäkään paljon tajua niin sen kuitenkin että muokkaahan se tulosta jos valikoi ihmiset tuollatavalla.

    • ettäsilleetaas

      "Mutta sitten jos otetaan naiset iältään 20-24 -vuotiaat, niin abortteja tehdäänkin lähes 15 per 1000 naista."

      Ja tämäkö on sun mielestä hurjan suurikin osuus että sillä kannattaa näinkin näkyvästi liputtaa?

      "Se taas, kuka ajattelee abortista, voi tietenkin vaihdella mutta sitähän me ei tiedetä, mitä se naapurin Reiska ja Lyyti oikein abortista ajattelee, "

      Ai nytkö ei taas tiedäkään? :-) Kovastihan sinä ja muu sakkis aina "tietää" että sen hyväksyy valtava enemmistö kuten tietysti lainkin.

      "abortin aiheuttamista mielenterveysongelmista voitaisiin tehdä jotain luotettavia tilastoja pelkästään vaikka Itu-Projektin asiakkaiden perusteella."

      Kukahan sellasta on edes väittäny? No on sekin vakuuttavampaa kun sun maailmassas minkäälaisia negatiivisia vaikutuksia abortilla ei edes voi olla, ja yrität epätoivolla kiistää minkä kerkiät lukuisien niitä osottavien tutkimusten tulokset ;-)

      "siinä taisi eräs kunhan_kimmo_vastaa - nimimerkki kertoa, "

      Ja taaskaan ei sitten oo olemassa kun yks ja ainoa vastustaja koko palstalla ;-D Miksi muuten palasit jankutteleen joutavia taas sillä rasittavalla "AsiatAsioinavaan" -persoonallas? :-)

      • V.756

        Pitäiskö joka mökinmuorilta kysyä?
        Minä vanhusystävältäni kerran kysyin mitä mieltä hän on abortista niin vastaus oli että se vanissi on ollu parempaa ainaki marjatahroille.
        ..


      • Rasittunut

        "Ja tämäkö on sun mielestä hurjan suurikin osuus että sillä kannattaa näinkin näkyvästi liputtaa?"

        Tehdäänkö suomessa sun mielestä abortteja vähän vai paljon?


      • V.756 kirjoitti:

        Pitäiskö joka mökinmuorilta kysyä?
        Minä vanhusystävältäni kerran kysyin mitä mieltä hän on abortista niin vastaus oli että se vanissi on ollu parempaa ainaki marjatahroille.
        ..

        Tämä oli musta hulvattoman hauska :)))) Voi tosiaan olla jo vanhukset etääntyneet joistakin asioista.


      • "Ja tämäkö on sun mielestä hurjan suurikin osuus että sillä kannattaa näinkin näkyvästi liputtaa?"

        Sehän riippuu täysin siitä, mihin vertaa. Muiden maiden vastaavan ikäisiin naisiin tuo on tietenkin vähän, mutta jos suhteuttaa sen suomalaisten 50-vuotiaiden miesten tekemiin abortteihin, kuten ehkäisykieltoasiamies teki, se on tosi paljon. Onhan viiskymppiset miehet tosi lapsia suojelevia ja moraalisia, kun he ei keskeytä raskauttaan.

        Sinun pitäis kommentoida ylläolevalla kommentillas sitten kun tulee taas ehkäisyasiamies kemppaskan kauhistelut siitä, kuinka valtavan laajamittaista aborttien teko Suomessa on. Kun ollaa noustu sillä jalalla ja kumotaan taas edellisen perjantain naukkailun tuloksena postatut spämmit.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe