Lauantai-aamun näkemyksiä Suomesta.

Meillä oli Kataisen johtama hallitus tukenaan demarit ym. Se oli konkurssihallitus, jota oli jatkunut jo pitkään. Huono talous Suomelle oli saatu aikaa poliittisella työllä.

Kykyjä asioiden hoitoon Kataisella oli ja lienee vieläkin kun pääsi korkeaan virkaan EUhun. Nyt olisi ollut "kaikki mahdollisuudet" puheenjohtajaksikin, mutta oma järki tms. Voitti ja Jyrki palaa Suomeen muihin töihin. Onnea Jyrkille, jolla työkykyä ja muutakin tarpeellista riittää.

Nyt ovat demarit suosiossa ja unelmoivat seuraavasta maan hallituksesta ja sen hallituksen muodostamisesta. Kun omat ja yhteiset yritykset kaatuivat, yritetään nyt kaataa SOTE kin. Kun ei me niin ei muutkaan on ajatuksena. Onhan demareilla ansiostakin, mutta muista oloista ja muiden henkilöiden toteuttamana.

Nykyinen vetäjä, Juha Sipilä, lähti pelastamaan Suomea konkurssilta ja sai tarvittavan suosion ja vaalivoitonkin.

Se on tulos tai ulos, sanoi Sipilä lähtölauseessaan.. Tuloksessa ollaan nyt kun puhutaan Suomen taloudesta. Nousu on ollut teorian mukaista.

Olkaa nyt tyytyväisiä tai epätyytyväisiä, ihan mielenne mukaan! Kertokaa ja perustelkaa!

12

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sitoutumaton kun olen, en järin paljon uskalla puuttua puoluepolitiikkaan, mutta Juho Sipilä kiinnostaa henkilönä, Ekokylän ja Kamina-auton keksijänäkin mielenkiintoinen kehittelijä. Kyllä minä pääministerinäkin arvostan häntä, maltillinen luontevuus kuvaa minusta häntä hyvin.

      Nuo muut kehittelemänsä ekologiset hyödykkeet, kertonevat ajattelevan ihmisen toiminnasta, samoin kuin liikemiestasolla toimiessaan järkiperäisestä toiminnasta.
      Hyvää viikonloppua vaan !

    • ra.uha

      On Juha Sipilä saanut aikaan sen, mitä lupasi, nimittäin Suomen työllisyys on noussut paljon!
      Viisas ihminen hän on, koettaa nyt saada terveydenhoitoasiat koko maassa kuntoon.
      Asiat menisivätkin hyvin eteenpäin, mutta sosialistit, Anttien juoksuflikka Krista Kiuru yrittää laittaa koko ajan kapuloita rattaisiin.
      Olisiko mukavampi sovussa ratkoa asioita!

    • Ramoona_

      On hyvä, että päättäjissä on eri alojen ihmisiä insinööreistä lainoppineisiin, lääkäreihin ja humanisteihin. Insinöörit sijoittuvat paljolti muualle kuin politiikkaan, käsittääkseni valtiotieteilijöitä on paljon, mutta onneksi myös sairaanhoitajia, poliiseja ja opettajia istuu eduskunnassa. Pienyrittäjien näkemystä kaivataan myös, itseoppineita ja työkokemusten kautta meriittinsä ansainneita. Yrittäjätaustan omaavilla ja teknisen ja kaupallisen koulutuksen saaneilla on edellytyksiä luoda jakovaraa, oman talouden hyvä hoito antaa luotettavuutta. Mutta vielä tärkeämpää on yhteisen kakun oikeudenmukainen jakaminen, kullekin kulloisenkin tarpeen mukaan. Siksihän iloisesti maksamme veroja, että saamme hyvinvointipalveluita ja pystymme ne takaamaan myös niille, jotka eivät veroja maksa syystä tai toisesta.

      Hiljattain saimme lukea , että Suomen terveydenhoitojärjestelmä on maailman huippua ja vielä kustannustehokaskin. Miksi se pitää väkisin romuttaa ja varsinkin kytkeä massiiviseen maakuntamalliin. Miksi ei vanhaa kehitetä, jonojen lyhentäminen ainakin lienee tarpeen. Kustannukset eivät saisi olla pääkriteeri, terveydelle ja hyvinvoinnille ei voi hintaa laskea, ei myöskään pitäisi suuria voittoja tavoitella. Bisneksiä voi tehdä muilla aloilla ja itse kantaa riskit. En siis ole pahoillani, jos koko Sote-uudistus kaatuu. Mihinkään puolueeseen en minäkään kuulu enkä edes äänestä puolueen mukaan.

      Tänä säteilevän kauniina heinäkuun lauantaina olen erityisen onnellinen Suomen suurenmoisesta luonnosta ja jokamiehen oikeuksista liikkua metsissä ja vesillä. Eväät ovat valmiina, odotin että tiskikone lopettaa ohjelmansa , pian purjeet vetämään , tuulee juuri sopivasti.

    • politiikastakiinnostunut

      Hyvä aloitus meni taas joidenkin oman itsensä mainostamiseen.

    • nusukaudenkin

      Sipiläntollo vain tyrinyt!

    • muuten-mukava-ukko-se-o

      Sehän Sipilän politiikassa harmittaa kansalaisia,
      suomen talous korjattiin VAIN köyhien toimeen tuloa kiristämällä,
      siis v a i n köyhien kustannuksella,

      leikattiin VAIN pieini-palkkaisilta, työttömiltä, eläkeläisiltä niilta jotka saa alle 2000 th kk eläkettä,

      mutta yli 50 000 eur kk
      niiltä ei leikattu euroakaan,
      päinvastoin johtajat nosti omia palkkojaan kymmpitonneilla,
      ym etuuksiaan,

      eriarvoistuutta kasvattamalla Sipilä on tehny politiikkaansa,

      ja kaikkein k a m m o t t a v i n juttu on se

      kun Sipilä aiko viedä sote.sotkun läpi polschevik politiikan tyyliin,

      polsevikit oli venäläisiä Stalinisteja, murhasivat historian mukaan jopa 20 mijoonaa venäläistä ilokseen mielijoteesta,
      vasta oli radiossa pitkä selostus asiasta,

      miksi media ei tarttunu tähän lausuntoon Sipilän puheessa,
      MIKSI???
      oliko liian kommottava lausunto,

      • maatus.ka

        no no jotakin rotia, omaa tulkintaa stalinismistä ja bolchevikeistä on turhaa levittää. Kaikkein vähiten vetää pääministeriämme typeryyksiinsä.


      • kysymyksiä-ilmassa-
        maatus.ka kirjoitti:

        no no jotakin rotia, omaa tulkintaa stalinismistä ja bolchevikeistä on turhaa levittää. Kaikkein vähiten vetää pääministeriämme typeryyksiinsä.

        Sipilä sanoi aivan itse omasta suustaan lausi tuon sanan ,
        oliko tahallinen vai oliko lipsahdus,
        sen haluaisi kuulijat tietää,
        hän aikoi viedä soten läpi polsevisti politiikan tyyliin,
        aiheutti suurta ihmetystä kuulijoissa,
        olisi selityksen aika,
        miksi media on mykkä asiasta, miksi asiasta ollaan hiljaa, mitä lausunto oikein tarkotti, ja tulee tarkottamaan kun ja jos sote tulee vaimaan,
        oliko hämmästys liian suuri,


    • satakolome

      No jo! Alku oli mielenkiintoinen ja asiallinen, jo loppu alkoi taas mennä karikolle ja vauhdilla.
      Eniten varmaan harmittaa niitä joiden mielestä tulisi olla kaikilla samat tulot mutta ei se niin mene ei ole mennyt koskaan. Maaten ei maailma parannut, eikä sossu maksa kaikkea . Menkää te valittajat työhön ja eläkää niin kuin muutkin herroiksi palkallanne!

    • xruorikoski

      Sitten voit aloitaa nuo konkurssihallitukset vaikka Tannerista tai Paasikivestä asti, jolllet halua kaivautua vielä kauemmaksi ajassa taaksepäin.Totuushan on se, että Paasikiven Moskovan reissua seurasivat nykyrahassa arvioiden ensin sodankäyntiin välttämätön lainanotto ja sitten vähintään kymmenien miljardien sotakorvaukset, jotka myös rahoitettiin ulkomaisilla velkarahoilla aikana, jollon luotottajat katsoivat Suomen olevan konkurssikypsä ja lainojen korot riskikorkojen luokkaa. Tosiasia on, ettei noista menoeristä voi syyttää yksittäistä tai yksityisiä hallituksia. Toisen maailmansodan seurauksena ne lankesivat kuin Manulle illallinen. Sotakorvauksien päätyttyä alkoi kuitenkin kausi. jota ei ehkä lueta tuon hävityn sodan suoranaiseksi perinnöksi, mutta jota se käytännössä oli. Suomen teollisuus joutui murrokseen toisaalta markkinoiden puuttuessa toisaalta uusinvestointien mahdottomuuteen käytettävissä olevie rahojen korkean hinnan vuoksi. Sotakorvauksien luotot määrittelivät tehokkaasti korkotason. Samanaikaisesti ostomarkkinat hakeutuivat Ruotsiin, jonka teollisuus oli täystyöllistetty puolueettomuuden ja sodassa kärsineiden länsimaiden jälleenrakentamiseen myönnetyn marshall-tuen antaman edun vuoksi.

      Suomen onneksi Neuvostoliiton länsimarkkinat olivat kylmän sodan vuoksi miltei olemattomat ja Kekkosen pääministerikaudella onnistuttiinn saamaan kaksipuolinen sopimus maiden välille. Suomi sai öljyä edullisesti ja maksuna suomalaiset teollisuustuotteet markka markasta sopimuksella. Silti painolastina oli edelleen kaikki sotakorvauslainojen lyhennyksiin menevät rahat sekä kierre uusien lainojen ottamisesta. Tätä kierrettä lisäsivät kaksi devalvaatiota., ne olivat pakko, eivät hallitusten tunarointia
      Kun kerrot, milloin nuo sotakorvaukset lakkasivat heijastumasta valtion menoerissä, ei se päivä, jolloin viimeinen menoerä maksettiin, voit myös päätellä hallitusten tehokkuuden siitä päivästä lähtien. Itse en syyttäisi hallituksia vaikka virheitäkin on tehty, kokonaisuus kuitenkin ratkaisee.

      • kirjat-aiheesta-hakus

        Yllä olevan xruorikosken juttuun haluaisinn hieman toisenlaista näkökantaa, mutta löytyykö sitä?


      • xruorikoski
        kirjat-aiheesta-hakus kirjoitti:

        Yllä olevan xruorikosken juttuun haluaisinn hieman toisenlaista näkökantaa, mutta löytyykö sitä?

        Voit huoletta lisätä listaan sodanjälkeisen korjaus- ja uusrakentamisen inflatooriset vaikutukset sekä sosiaalirakenteen uusimisesta aiheuttuneet kustannukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3559
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      219
      3019
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      145
      2575
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2092
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2085
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      11
      1877
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1712
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      18
      1696
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      277
      1396
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1332
    Aihe