Lähimmäisen auttamisesta

iso-ilkimys

Tunnehuolto syyttää Jehovan todistajia siitä, etteivät nämä järjestä köyhäinapua tms. Kirkko hänen mielestään taas on niin kovin hyvä tässä, ettei mitään määrää. Kirkko on tunnetusti tuputtamassa omaa uskoaan kaikille, ja yleensä ns. kristiliset tahot, jotka järjestävät ns. ruoka-apua edellyttävät ihan oikeasti hakijoiden osallistuvan omiin tilaisuuksiinsa saadakseen ruokakassin. Tällainen on vain osallistujien ostamista, ei oikeaa apua. Yleensä vieläpä nämä tällaiset toimijat saavat sekulaarista lähteestä tukea toimintaansa, eli uskonnoton apu kelpaa, mutta apua ei haluta antaa uskonnottomille.

Jehovan todistajat auttavat omiaan sen mitä se on mahdollista. Toki kaikkien odotetaan itse huolehtivan ensisijaisesti elatuksestaan ja käyttävän yhteiskunnan suomat mahdollisuudet. Tässä ei siis ole mitään poikkeavaa, muutkin auttavat omiaan, harvemmat muitakin. Kirkko saa yhteisistä verovaroista toimintaansa varten tukea, joten sen tulisikin antaa tukea muillekin kuin kirkon jäsenille ja ilman uskonnon tuputtamista!

Onko Tunnehuollon brassailulle lähimmäisen auttamisesta sitten perusteita? Hänen postaamansa pitkä lista Helsingissä olevista paikoista, joissa voi aterioida edulliseen hintaan näyttää tietysti hienolta. Kysyin miksi hän postasi sen, mutten saanut vastausta.
Kaikki listassa olevat paikat eivät ole kirkon, onneksi.
Myös Manaat postasi oman vapaakirkkonsa mainoksen ja yllätys yllätys, ensin kuunnellaan jumalan sanaa: " joka toinen torstai ilmaisen ruoan. Klo 12.00 ensin Jumalan sanaa.". Siis joka toinen torstai saavat kuulijoita tyhjiin saleihinsa tarjoamalla ilmaista ruokaa. Oliko se siis ilmaista vai saiko osallistuja läsnäolonsa vastineeksi jotain?

Ovatko nämä paikat oikeasti köyhyyden poistamista? Vai ovatko ne vain tilaisuus tuoda kirkon tai muun tahon olemassaoloa esiin? Mitä sitten jos köyhiä ei olisi?

Muutenkin tuo Tunnehuollon lista on siitä mielenkiintoinen, että koskeeko se vain niitä, jotka asuvat noilla paikoilla? Nyt on kerjäläisellä oltava varaa lähteä noutamaan almunsa, hinta voi olla sen verran kova, että kannattaa käydä ennemmin lähikaupassa kuin mennä noille edullisille ateriointipaikoille, jopa siis helsinkiläiselle, saati jostain kauempaa tulevalle.

Sinällään on hyvä, että tällaista on tarjolla, mutta ei tuo köyhyyttä poista.
Kristinuskoonhan sisältyy näkemys siitä, että joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä. Tämä sopii hyvin huonosti nykyaikaan, jossa kaikilla ei ole mahdollisuutta työllä elättää itseään, saati tulevaisuuteen, jossa robotit tekevät lähes kaikki työt. Siis lähes kaikki, se on vain ajan kysymys. Onko Tunnehuollon mielestä lähimmäisenapua pitää köyhät köyhinä?

Ei ihmisten ostaminen johonkin uskontoon teeskentelemään ole oikeasti lähimmäisen auttamista. Auttaminen on vastikkeetonta ja pyyteetöntä. Muuten kyseessä on vähintäänkin vaihtokauppa.

144

1392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iso-ilkimys

      No niin, vastaus tuli, laittoi paikkoja kun nälkä on kärsimystä. Ja niinhän se on, muttei tuo lista välttämättä auta niitä, joilta rahat on kerta kaikkiaan loppu. Missään tapauksessa tuo lista ei ole minkäänlainen ele köyhyyden vähentämiseksi tai poistamiseksi.

      Jos ajatellaan, että Manaatin malli olisi kristillistä lähimmäisenrakkautta, niin silloin todistajat voisivat joka toinen viikko tarjota ilmaisen aterian salilla, kunhan ensin on kuunneltu esitelmä ja tutkisteltu Vartiotonia.

      Tällainen ei ole apua vaan vastikkeellista tukea. Tuen saamiseksi edellytetään osallistumista tuen antajan tilaisuuteen.

      Monilla tällaista vastaavaa vastikkeellista tukea antavilla tahoilla on yksi päivä viikossa, jolloin voi hakea ns. ruokakassin myös sellainen joka ei käy tilaisuuksissa. Tämä on pakollista koska toimintaa tukeva yhteiskunta on sellaisen vaateen esittänyt. Tällöin sellainen joka ei käy tilaisuuksissa, saa kassiinsa homeista leipää ja mädäntynyttä ruokaa. Ne saa siis kristillisen lähimmäisen avun johdosta kantaa roskikseen. Tämä on sitä kristillistä lähimmäisenrakkautta. En näe siinä mitään brassailtavaa.

    • iso-ilkimys 7.7.2018 9:44

      <>Tunnehuolto syyttää Jehovan todistajia siitä, etteivät nämä järjestä köyhäinapua tms.><

      Vähäinen lukemani alkukristittyjen historia kertoo hyväntekemisestä vähäosaisille, tosin auki on jäänyt se keille kaikille tuota hyvää sitten tehtiin. Jos kuitenkin lähtee vaikka tiukasti siitä, että hyväntekemisen kohdistui tuolloin lähinnä omaan joukkoon, niin tunnehuolto on tuolloin enemmän kuin oikeassa.

      <> Kirkko hänen mielestään taas on niin kovin hyvä tässä, ettei mitään määrää. Kirkko on tunnetusti tuputtamassa omaa uskoaan kaikille...><

      Meillä on kovin erilainen näkemys tuosta kirkon tuputtamisesta, esimerkiksi jehovantodistaja on hakenut kirkolta ja saanut taloudellista tukea vuokranmaksuahdinkoonsa, hänen uskontoaan ei kysytty. Entinen jehovantodistaja ajautui taloudelliseen ahdinkoon ja vasta pitkän suostutteluni jälkeen hän vei laskupinonsa kirkon diakonille ja asioita alettiin laittaa järjestykseen. Henkilö kertoi, ettei uskonnosta tai uskonnottomuudesta ollut mitään puhetta ja lisäksi ohjattiin euron aamupuurolle. Eräs tuttu pariskunta haki ja sai kirkolta keskusteluapua keskinäisiin kinasteluihinsa, kumpikin uskonnottomia, jota asiaa ei kysytty. Ainakaan minulla ei ole tiedossa ensimmäistäkään tapausta, jossa kirkko olisi edellä mainitun laista apua antaessaan kysellyt uskonnollista suuntautumista.

      <>..., ja yleensä ns. kristiliset tahot, jotka järjestävät ns. ruoka-apua edellyttävät ihan oikeasti hakijoiden osallistuvan omiin tilaisuuksiinsa saadakseen ruokakassin. ><

      En voi kiistää etteikö tuollaista olisi jossain tapahtunut, mutta yleisesti ottaen tuo ei ole edellytys. Toki toive jonkinlaisesta positiivisesta suhtautumisesta avunantajan uskonnollisiin näkemyksiin on luonnollisesti taustalla.

      <>Jehovan todistajat auttavat omiaan sen mitä se on mahdollista.><

      Hyvän tahdon ihmisenä minulle opetettiin Vt-lehden sunnuntaisessa hutkimisessa, että parasta (ja ainoaa Vt-seuran hyväksymää) hyväntekeväisyyttä on Vt-seuran näkemysten julistaminen. Kyseisessä sessiossa tuotiin esille mm. Pelastusarmeija, jonka negatiiviseksi piirteeksi mainittiin sotaisa hierarkianimittely. Jonka minäkin menin sitten tyhmyyksissäni ovella laukaisemaan. En nimittäin silloin vielä tiennyt Vt-seuran vanhoista tarkka-ampuja, komppania- ja pioneeri-nimityksistä.

      Viimeisin näkemäni Laumaopuksen ohje seurakunnan johdon järjestämästä hyväntekemisestä sisälsi ainakin sellaisen tienraivaaja(sisaren?) auttamisen, jolla on auto-ongelmia ja toisena oli yksinhuoltaja, jonka katto vuotaa. En ole vielä näihin päiviin kuullut yhdenkään jt-seurakunnan johdon järjestämästä hyväntekemisestä seurakuntalaiselle tai seurakuntalaisille. Sen sijaan olen lukenut kuinka seurakunnan rivijäsenet ovat oma-aloitteisesti auttaneet yksittäistä seurakuntalaista.

      Kokonaan oma asiansa on Vt-seuran masinoima apu luonnonkatastrofien jälkeen, sehän on kohdistettu valtaosin samanuskoisiin. Olihan myhös surullisen kuuluisa Aid-Afrique, joka käsittääkseni nojasi WTBTS:n surullisen kuuluisaan UN/DPI/NGO -liitännäisjäsenyyteen.

      <>Onko Tunnehuollon brassailulle lähimmäisen auttamisesta sitten perusteita? Hänen postaamansa pitkä lista Helsingissä olevista paikoista, joissa voi aterioida edulliseen hintaan näyttää tietysti hienolta. Kysyin miksi hän postasi sen, mutten saanut vastausta. ><

      Minusta luettelo oli asialliinen ja paikallaan. Mitä kysymyksiin vastaamattomuuteen tulee, niin jehovantodistajiksi miellettävät kirjoittajat johtavat sitä sarjaa hyvin suvereenisti aina kun on kyse Vt-seuran oppikiemuroista. Toki tunnehuolto kauppaa kirkon varsinaiseen teologiseen opetukseen liittymättömiä asioita, varsinaisiin teologisiin asioihin hän ei tunnu koskevan sillä kuuluisalla pitkällä tikullakaan.

      • iso-ilkimys

        En voi olla ihmettelemättä tarvettasi lobata kirkkoa. Siihen lienee syynsä, mutta se väistämättä vinouttaa näkemyksiäsi. En myöskään ymmärrä miksi vastaan tuonnehuollon puolesta. Odotat todistajien vastaavan omista sanoistaan, mutta kirkon ihminen ei ole siihen velvoitetu. Tasapuolista?

        "niin tunnehuolto on tuolloin enemmän kuin oikeassa."

        Minulla taas on sellainen käsitys, että todistajat pitävät kyllä huolta omistaan, mutta ei niin että se näkyy ulospäin koordinoituna toimintana, jolla voi sitten brassailla. Kuitenkin seurakunnan vanhimmat voivat olla mukana keskusteluissa. Itse en ole koskaan saanut seurakunnalta apua, todistajilta kyllä. Kirkko on hyökännyt varsin vahvasti aikoinaan päiväkodissa uskonnonvapauttani vastaan, sitä vastaan on hyökätty koulussa ja työharjoittelussa.
        Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti.

        "yleisesti ottaen tuo ei ole edellytys"

        Puhut varmaan ihan omasta kokemuksesta. Tai sitten et.

        "Minusta luettelo oli asialliinen ja paikallaan"

        Miksi se oli sinusta paikallaan?

        ". Mitä kysymyksiin vastaamattomuuteen tulee, niin jehovantodistajiksi miellettävät kirjoittajat johtavat sitä sarjaa hyvin suvereenisti aina kun on kyse Vt-seuran oppikiemuroista"

        Käsittääkseni tämä ei vapauta tunnehuoltoa vastaamasta omaan huutoonsa, ei vaikka kuinka olisit kirkon lobbari.


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        En voi olla ihmettelemättä tarvettasi lobata kirkkoa. Siihen lienee syynsä, mutta se väistämättä vinouttaa näkemyksiäsi. En myöskään ymmärrä miksi vastaan tuonnehuollon puolesta. Odotat todistajien vastaavan omista sanoistaan, mutta kirkon ihminen ei ole siihen velvoitetu. Tasapuolista?

        "niin tunnehuolto on tuolloin enemmän kuin oikeassa."

        Minulla taas on sellainen käsitys, että todistajat pitävät kyllä huolta omistaan, mutta ei niin että se näkyy ulospäin koordinoituna toimintana, jolla voi sitten brassailla. Kuitenkin seurakunnan vanhimmat voivat olla mukana keskusteluissa. Itse en ole koskaan saanut seurakunnalta apua, todistajilta kyllä. Kirkko on hyökännyt varsin vahvasti aikoinaan päiväkodissa uskonnonvapauttani vastaan, sitä vastaan on hyökätty koulussa ja työharjoittelussa.
        Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti.

        "yleisesti ottaen tuo ei ole edellytys"

        Puhut varmaan ihan omasta kokemuksesta. Tai sitten et.

        "Minusta luettelo oli asialliinen ja paikallaan"

        Miksi se oli sinusta paikallaan?

        ". Mitä kysymyksiin vastaamattomuuteen tulee, niin jehovantodistajiksi miellettävät kirjoittajat johtavat sitä sarjaa hyvin suvereenisti aina kun on kyse Vt-seuran oppikiemuroista"

        Käsittääkseni tämä ei vapauta tunnehuoltoa vastaamasta omaan huutoonsa, ei vaikka kuinka olisit kirkon lobbari.

        iso-ilkimys 7.7.2018 13:09

        <>En voi olla ihmettelemättä tarvettasi lobata kirkkoa.><

        Minä taas en voi olla ihmettelemättä, että joku ei tunnu pitävän todellisuudesta.

        <>Odotat todistajien vastaavan omista sanoistaan, mutta kirkon ihminen ei ole siihen velvoitetu. Tasapuolista?><

        Odotan jokaisen vastaavan asiallisiin kysymyksiin tasapuolisesti, tunnehuolto mukaan lukien.

        <>Minulla taas on sellainen käsitys, että todistajat pitävät kyllä huolta omistaan, mutta ei niin että se näkyy ulospäin koordinoituna toimintana, jolla voi sitten brassailla.><

        Laumaopus on vanhimpien ohjekirja ja sen antamat kaksi esimerkkiä kertovat miten vanhimpien tulee toimia. Olen lukenut useammastakin seurakunnan jäsenen auttamisoperaatisota, mutta ne kaikki ovat olleet rivijäsenten toimia.

        <>Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti.><

        En ole väittänyt, etteikö uskonnon tuputtamista lainkaan tapahdu, voin olla väärässäkin, mutta Sininauhaliitto on käsitykseni mukaan itsenäinen toimija, ei osa kansankirkkoamme.

        <>Miksi se oli sinusta paikallaan?><

        Liittyy aiheeseen ja ainakin minulle se osoitti, että tuollaisia toimijoita on enemmän kuin itse olisin odottanut.

        <>Käsittääkseni tämä ei vapauta tunnehuoltoa vastaamasta omaan huutoonsa, ei vaikka kuinka olisit kirkon lobbari. ><

        Vastauspakkoa ei ole ja kokemukseni mukaan vastaamattomuus liittyy hyvin usein (vähintään alitajuntaiseen) tunteeseen, että asiallista vastausta ei aiheeseen kykene sorvaamaan. Lähtökohtaisesti katson, että asiallisuuteen pyrkivä vastaa asiallisiin kysymyksiin, mutta uskonto muokkaa uskovaisen asennetta ylimieliseksi.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 7.7.2018 13:09

        <>En voi olla ihmettelemättä tarvettasi lobata kirkkoa.><

        Minä taas en voi olla ihmettelemättä, että joku ei tunnu pitävän todellisuudesta.

        <>Odotat todistajien vastaavan omista sanoistaan, mutta kirkon ihminen ei ole siihen velvoitetu. Tasapuolista?><

        Odotan jokaisen vastaavan asiallisiin kysymyksiin tasapuolisesti, tunnehuolto mukaan lukien.

        <>Minulla taas on sellainen käsitys, että todistajat pitävät kyllä huolta omistaan, mutta ei niin että se näkyy ulospäin koordinoituna toimintana, jolla voi sitten brassailla.><

        Laumaopus on vanhimpien ohjekirja ja sen antamat kaksi esimerkkiä kertovat miten vanhimpien tulee toimia. Olen lukenut useammastakin seurakunnan jäsenen auttamisoperaatisota, mutta ne kaikki ovat olleet rivijäsenten toimia.

        <>Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti.><

        En ole väittänyt, etteikö uskonnon tuputtamista lainkaan tapahdu, voin olla väärässäkin, mutta Sininauhaliitto on käsitykseni mukaan itsenäinen toimija, ei osa kansankirkkoamme.

        <>Miksi se oli sinusta paikallaan?><

        Liittyy aiheeseen ja ainakin minulle se osoitti, että tuollaisia toimijoita on enemmän kuin itse olisin odottanut.

        <>Käsittääkseni tämä ei vapauta tunnehuoltoa vastaamasta omaan huutoonsa, ei vaikka kuinka olisit kirkon lobbari. ><

        Vastauspakkoa ei ole ja kokemukseni mukaan vastaamattomuus liittyy hyvin usein (vähintään alitajuntaiseen) tunteeseen, että asiallista vastausta ei aiheeseen kykene sorvaamaan. Lähtökohtaisesti katson, että asiallisuuteen pyrkivä vastaa asiallisiin kysymyksiin, mutta uskonto muokkaa uskovaisen asennetta ylimieliseksi.

        "Minä taas en voi olla ihmettelemättä, että joku ei tunnu pitävän todellisuudesta."

        Todellisuudenpakoa on monenlaista, mutta kallistelusi kirkon suuntaan on kyllä ollut nähtävissä jo vuosia. Siis siltä se näyttää, missä se todellisuuspako sitten piileekin.

        "Sininauhaliitto on vuonna 1936 perustettu kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto, jonka toiminta-ajatuksena ja perustehtävänä on palvella jäsenyhteisöjään ja kristillisiä seurakuntia ehkäisevässä päihdetyössä, päihdehaittojen ja syrjäytymisen vähentämisessä, riippuvuuksista toipumisessa ja elämän eheytymisessä"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sininauhaliitto

        Eli, kristillinen liitto, palvelee kristillisiä seurakuntia, kansainvälisen siniristin jäsen. En tiedä miten on tekemisissä kirkon kanssa suoraan, mutta sieltä tai sen sisarseurakunnista on lähtöisin.

        "Liittyy aiheeseen ja ainakin minulle se osoitti, että tuollaisia toimijoita on enemmän kuin itse olisin odottanut."

        Jaa. Minä taas ajattelen, että kirkolla on 3,9 miljoonaa jäsentä, joista monilta se kerää verovaroja (890 miljoonaa euroa vuonna 2016). Lisäksi valtio on jakanut ainakin aiemmin yli 100 miljoonaa tukea, koska kirkolla on käytännössä hautausmonopoli ja rekisterien hoitoa.
        Suomessa on alle 20 000 Jehovan todistajaa, heidän joukkionsa häviävän pieni tässä massassa. En sano etteikö ole hyvä, että on toimintaa kansalaisten auttamiseksi, vaikkakaan se ei köyhyyttä poista, eikä liene tarkoituskaan. Mutta mielestäni relevantimpaa olisi keskustella siitä, olisiko todistajilla edes halua sosiaaliseen toimintaan, jos yhdistyksellä olisi siihen varoja.
        Evankelisluterilainen kirkko ja Jehovan todistajat -niminen uskonnollinen yhdyskunta eivät ole verrannollisia tässä asiassa, ei ainakaan Suomessa.


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        "Minä taas en voi olla ihmettelemättä, että joku ei tunnu pitävän todellisuudesta."

        Todellisuudenpakoa on monenlaista, mutta kallistelusi kirkon suuntaan on kyllä ollut nähtävissä jo vuosia. Siis siltä se näyttää, missä se todellisuuspako sitten piileekin.

        "Sininauhaliitto on vuonna 1936 perustettu kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto, jonka toiminta-ajatuksena ja perustehtävänä on palvella jäsenyhteisöjään ja kristillisiä seurakuntia ehkäisevässä päihdetyössä, päihdehaittojen ja syrjäytymisen vähentämisessä, riippuvuuksista toipumisessa ja elämän eheytymisessä"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sininauhaliitto

        Eli, kristillinen liitto, palvelee kristillisiä seurakuntia, kansainvälisen siniristin jäsen. En tiedä miten on tekemisissä kirkon kanssa suoraan, mutta sieltä tai sen sisarseurakunnista on lähtöisin.

        "Liittyy aiheeseen ja ainakin minulle se osoitti, että tuollaisia toimijoita on enemmän kuin itse olisin odottanut."

        Jaa. Minä taas ajattelen, että kirkolla on 3,9 miljoonaa jäsentä, joista monilta se kerää verovaroja (890 miljoonaa euroa vuonna 2016). Lisäksi valtio on jakanut ainakin aiemmin yli 100 miljoonaa tukea, koska kirkolla on käytännössä hautausmonopoli ja rekisterien hoitoa.
        Suomessa on alle 20 000 Jehovan todistajaa, heidän joukkionsa häviävän pieni tässä massassa. En sano etteikö ole hyvä, että on toimintaa kansalaisten auttamiseksi, vaikkakaan se ei köyhyyttä poista, eikä liene tarkoituskaan. Mutta mielestäni relevantimpaa olisi keskustella siitä, olisiko todistajilla edes halua sosiaaliseen toimintaan, jos yhdistyksellä olisi siihen varoja.
        Evankelisluterilainen kirkko ja Jehovan todistajat -niminen uskonnollinen yhdyskunta eivät ole verrannollisia tässä asiassa, ei ainakaan Suomessa.

        iso-ilkimys 7.7.2018 17:42

        <>Eli, kristillinen liitto, palvelee kristillisiä seurakuntia, kansainvälisen siniristin jäsen. En tiedä miten on tekemisissä kirkon kanssa suoraan, mutta sieltä tai sen sisarseurakunnista on lähtöisin. <>

        Sininauhahomman kristillisyyden kyllä sattuneesta syystä tiedän, kyse olikin sen suorasta rinnastamisesta kirkkoon:

        "Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti."

        <>Evankelisluterilainen kirkko ja Jehovan todistajat -niminen uskonnollinen yhdyskunta eivät ole verrannollisia tässä asiassa, ei ainakaan Suomessa. ><

        Olen samaa mieltä, jälkimmäisessä kun minulle mimenomaan on opetettu, että parasta ja ainoaa toteutettavaa hyväntekemistä on saarnaaminen.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 7.7.2018 17:42

        <>Eli, kristillinen liitto, palvelee kristillisiä seurakuntia, kansainvälisen siniristin jäsen. En tiedä miten on tekemisissä kirkon kanssa suoraan, mutta sieltä tai sen sisarseurakunnista on lähtöisin. <>

        Sininauhahomman kristillisyyden kyllä sattuneesta syystä tiedän, kyse olikin sen suorasta rinnastamisesta kirkkoon:

        "Vuosia sitten erä heppu, joka oli asunut Sininauhan asuntolassa kertoi että uskonnon tuputtaminen oli siellä jatkuvaa ja jokapäivästä ja hän oli enemmän kuin onnellinen päästyään sieltä pois toiseen paikkaan. Minun nähdäkseni kirkko pitää oikeutenaan kyseenalaistaa uskonnonvapaus toistuvasti."

        <>Evankelisluterilainen kirkko ja Jehovan todistajat -niminen uskonnollinen yhdyskunta eivät ole verrannollisia tässä asiassa, ei ainakaan Suomessa. ><

        Olen samaa mieltä, jälkimmäisessä kun minulle mimenomaan on opetettu, että parasta ja ainoaa toteutettavaa hyväntekemistä on saarnaaminen.

        "parasta ja ainoaa toteutettavaa hyväntekemistä on saarnaaminen."

        Varmaan, se kun käy yhteen pikaisesti tulleen ja tulevan harmagedonin kanssa. Sikäli tuo on rehelisempää, ettei koeteta ostaa ihmisiä salille, ainakaan siinä määrin kuin nämä tietyt tahot tekevät. Toinen asia on sitten se kuuluisa kristillinen lähimmäisen rakkaus, mihin asti ja miten ulottuu milläkin ryhmällä.
        Ei se diakonia-apukaan ole tarkoitettu kuin pääasiallisesti henkiseksi avuksi, jos rahaa tarvitaan, joutuu antamaan kaikki luvat ja oikeudet kirkolle, eli käytännössä kirkon holhouksen alaiseksi.


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        "parasta ja ainoaa toteutettavaa hyväntekemistä on saarnaaminen."

        Varmaan, se kun käy yhteen pikaisesti tulleen ja tulevan harmagedonin kanssa. Sikäli tuo on rehelisempää, ettei koeteta ostaa ihmisiä salille, ainakaan siinä määrin kuin nämä tietyt tahot tekevät. Toinen asia on sitten se kuuluisa kristillinen lähimmäisen rakkaus, mihin asti ja miten ulottuu milläkin ryhmällä.
        Ei se diakonia-apukaan ole tarkoitettu kuin pääasiallisesti henkiseksi avuksi, jos rahaa tarvitaan, joutuu antamaan kaikki luvat ja oikeudet kirkolle, eli käytännössä kirkon holhouksen alaiseksi.

        iso-ilkimys 7.7.2018 19:57

        <>Sikäli tuo on rehelisempää, ettei koeteta ostaa ihmisiä salille, ainakaan siinä määrin kuin nämä tietyt tahot tekevät.><

        Niin ja lahjoitusrahaarahaa säästyy pedofiliajuttujen korvauksiin kun ihmiset yritetään ostaa salille ainoastaan valheellisiin väittämiin liitetyllä lupauksilla. Kirkon teologiset jutut ovat tasan samaa sarjaa (ehkä vielä hankalammin tarkistettavissa), mutta tarvitseva saa käytännön apuakin. Kukin saa sitten pisteyttää noiden molempien rehellisyyden kohdallaan.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 7.7.2018 19:57

        <>Sikäli tuo on rehelisempää, ettei koeteta ostaa ihmisiä salille, ainakaan siinä määrin kuin nämä tietyt tahot tekevät.><

        Niin ja lahjoitusrahaarahaa säästyy pedofiliajuttujen korvauksiin kun ihmiset yritetään ostaa salille ainoastaan valheellisiin väittämiin liitetyllä lupauksilla. Kirkon teologiset jutut ovat tasan samaa sarjaa (ehkä vielä hankalammin tarkistettavissa), mutta tarvitseva saa käytännön apuakin. Kukin saa sitten pisteyttää noiden molempien rehellisyyden kohdallaan.

        Joo, kaikki uskonnot ovat satuja ja legendoja. Suomessa on yhteiskunta, joka kerää verovaroja, joista osa käytetään vähävaraisten auttamiseen. Turvaverkkojen pitäisi toimia niin ettei minkään uskonnollisen tahon pitäisi edes joutua tarjoamaan muuta kuin korkeintaan hengellistä apuansa. Ei kirkon, ei todistajien, ei adventistien, ei muslimien, ei skientologien, ei minkään uskonnollisen tahon.
        Oikeastaan en tiedä mitä ne ihmiset ajattelevat tai mikä heitä motivoi, jotka vain syyttävät todistajia siitä etteivät nämä tarjoa yleistä apua ihmisille. Ajattelen, että jos nämä ihmiset oikeasti olisivat huolestuneita vähäosaisten ihmisten auttamisesta, he ohjaisivat tarmonsa siihen että yhteiskunta tilkitsee turvavarkkonsa ja vaatii siihen liityviä viranomaisia hoitamaan työnsä asianmukaisesti.
        Ennemminkin tuintuu että tällaisessa toiminnassa heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevat ihmiset on valjastettu piittaamattomaan hyötykäyttöön jonkin tietyn ryhmän lyömiseen.

        Samoin voi pohtia sitä mikä on turhan puheen merkitys tässä. Vuosikymmeniä on puhuttu kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamisesta ja asunnottomuuden poistamisesta. Missä ne asunnot ovat ja ovatko ne kohtuullisia vuokraltaan? Asunnottomia on edelleen lukuisa määrä ja ainakin Helsingin kaupunki suunnittelee edullisten vuokriensa nostamista osalla alueista.

        Useinhan köyhyydestä puhuvat ja päättävät ne jotka siitä vähiten mitään tietävät.


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        Joo, kaikki uskonnot ovat satuja ja legendoja. Suomessa on yhteiskunta, joka kerää verovaroja, joista osa käytetään vähävaraisten auttamiseen. Turvaverkkojen pitäisi toimia niin ettei minkään uskonnollisen tahon pitäisi edes joutua tarjoamaan muuta kuin korkeintaan hengellistä apuansa. Ei kirkon, ei todistajien, ei adventistien, ei muslimien, ei skientologien, ei minkään uskonnollisen tahon.
        Oikeastaan en tiedä mitä ne ihmiset ajattelevat tai mikä heitä motivoi, jotka vain syyttävät todistajia siitä etteivät nämä tarjoa yleistä apua ihmisille. Ajattelen, että jos nämä ihmiset oikeasti olisivat huolestuneita vähäosaisten ihmisten auttamisesta, he ohjaisivat tarmonsa siihen että yhteiskunta tilkitsee turvavarkkonsa ja vaatii siihen liityviä viranomaisia hoitamaan työnsä asianmukaisesti.
        Ennemminkin tuintuu että tällaisessa toiminnassa heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevat ihmiset on valjastettu piittaamattomaan hyötykäyttöön jonkin tietyn ryhmän lyömiseen.

        Samoin voi pohtia sitä mikä on turhan puheen merkitys tässä. Vuosikymmeniä on puhuttu kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamisesta ja asunnottomuuden poistamisesta. Missä ne asunnot ovat ja ovatko ne kohtuullisia vuokraltaan? Asunnottomia on edelleen lukuisa määrä ja ainakin Helsingin kaupunki suunnittelee edullisten vuokriensa nostamista osalla alueista.

        Useinhan köyhyydestä puhuvat ja päättävät ne jotka siitä vähiten mitään tietävät.

        iso-ilkimys 8.7.2018 10:01

        <>Suomessa on yhteiskunta, joka kerää verovaroja, joista osa käytetään vähävaraisten auttamiseen.><

        Tuli se ruoka-apu suoraan valtiolta tai sitten muulta toimijalta, niin avun vastaanottajan olisi hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole. Valtio kerää lounaan maksun veroina ja itsenäisempi toimija käyttää sitä markkinointikeinona jakaessaan lahjoituksena vastaanottamaansa evästä.. Absoluuttista altruismia saanee etsiä kauan, koska jo hyvän mielen hankkimisen itselleen voi katsoa itsekkääksi toiminnaksi.

        <>Oikeastaan en tiedä mitä ne ihmiset ajattelevat tai mikä heitä motivoi, jotka vain syyttävät todistajia siitä etteivät nämä tarjoa yleistä apua ihmisille.><

        Yksi lähestymistapa on se kun historia kertoo alkukristittyjen harjoittaneen hyväntekemistä ja liike kertoo matkivansa alkukristittyjä. Asian toteaminen ei ole sen kummallisempaa syyttämistä kuin uskontojen perusteltu toteaminen huuhaaksi.

        <>Useinhan köyhyydestä puhuvat ja päättävät ne jotka siitä vähiten mitään tietävät. ><

        Usein he ovat myös vaaleilla virkoihinsa valittuja.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 8.7.2018 10:01

        <>Suomessa on yhteiskunta, joka kerää verovaroja, joista osa käytetään vähävaraisten auttamiseen.><

        Tuli se ruoka-apu suoraan valtiolta tai sitten muulta toimijalta, niin avun vastaanottajan olisi hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole. Valtio kerää lounaan maksun veroina ja itsenäisempi toimija käyttää sitä markkinointikeinona jakaessaan lahjoituksena vastaanottamaansa evästä.. Absoluuttista altruismia saanee etsiä kauan, koska jo hyvän mielen hankkimisen itselleen voi katsoa itsekkääksi toiminnaksi.

        <>Oikeastaan en tiedä mitä ne ihmiset ajattelevat tai mikä heitä motivoi, jotka vain syyttävät todistajia siitä etteivät nämä tarjoa yleistä apua ihmisille.><

        Yksi lähestymistapa on se kun historia kertoo alkukristittyjen harjoittaneen hyväntekemistä ja liike kertoo matkivansa alkukristittyjä. Asian toteaminen ei ole sen kummallisempaa syyttämistä kuin uskontojen perusteltu toteaminen huuhaaksi.

        <>Useinhan köyhyydestä puhuvat ja päättävät ne jotka siitä vähiten mitään tietävät. ><

        Usein he ovat myös vaaleilla virkoihinsa valittuja.

        " avun vastaanottajan olisi hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole"

        Kaipaat siis lisää nöyryyttä/nöyryytystä?
        Olet sitä mieltä ettei yhteiskunnan tule huolehtia vähävaraisista vaan sen tehkään jokin muu taho?
        Suomessa on uskonnonvapaus, olisi toivottavaa, että se koskee myös köyhiä. Toisaalta, orjuushan on olennainen osa kristinuskoakin, joten miksi turhaan antaa oikeuksia niille, jotka joutuvat elämään muiden rahoilla.

        " Absoluuttista altruismia saanee etsiä kauan"

        Silti sitä on hyvä vaatia todistajilta.

        "Yksi lähestymistapa on se kun historia kertoo alkukristittyjen harjoittaneen hyväntekemistä ja liike kertoo matkivansa alkukristittyjä"

        Jäsenten kalastelua erilaisilla tarvikkeilla.

        "Usein he ovat myös vaaleilla virkoihinsa valittuja"

        Usein myös he tarjoavat maksuttomia makkaroita ja puhetta. Se taas, että joku on valittu vaaleilla johonkin luottamustehtävää ei tarkoita, että hän on köyhyyden asiantuntija, päin vastoin. Lisäksi meillä edustaja saa äänestäjiltä imperatiivisen mandaatin, mikä tarkoittaa sitä, että hän voi äänestää ihan jotain muuta eduskunnassa kuin mitä on äänestäjilleen luvannut.


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        " avun vastaanottajan olisi hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole"

        Kaipaat siis lisää nöyryyttä/nöyryytystä?
        Olet sitä mieltä ettei yhteiskunnan tule huolehtia vähävaraisista vaan sen tehkään jokin muu taho?
        Suomessa on uskonnonvapaus, olisi toivottavaa, että se koskee myös köyhiä. Toisaalta, orjuushan on olennainen osa kristinuskoakin, joten miksi turhaan antaa oikeuksia niille, jotka joutuvat elämään muiden rahoilla.

        " Absoluuttista altruismia saanee etsiä kauan"

        Silti sitä on hyvä vaatia todistajilta.

        "Yksi lähestymistapa on se kun historia kertoo alkukristittyjen harjoittaneen hyväntekemistä ja liike kertoo matkivansa alkukristittyjä"

        Jäsenten kalastelua erilaisilla tarvikkeilla.

        "Usein he ovat myös vaaleilla virkoihinsa valittuja"

        Usein myös he tarjoavat maksuttomia makkaroita ja puhetta. Se taas, että joku on valittu vaaleilla johonkin luottamustehtävää ei tarkoita, että hän on köyhyyden asiantuntija, päin vastoin. Lisäksi meillä edustaja saa äänestäjiltä imperatiivisen mandaatin, mikä tarkoittaa sitä, että hän voi äänestää ihan jotain muuta eduskunnassa kuin mitä on äänestäjilleen luvannut.

        iso-ilkimys 8.7.2018 19:34


        <>Kaipaat siis lisää nöyryyttä/nöyryytystä?><

        Arvelet väärin, mielestäni realismi ei olisi pahitteeksi vaikka siinä vaiheessa kun esimerkiksi lähtee vaikka asumaan uskonnollissävytteisen systeemin asuntoon.

        <>Olet sitä mieltä ettei yhteiskunnan tule huolehtia vähävaraisista vaan sen tehkään jokin muu taho? ><

        Arvele pois, väärin meni taas.

        <>Silti sitä on hyvä vaatia todistajilta.><

        Jo jehovantodistajien saarnaamisella on itsekäs tavoite, oman nahan pelastaminen.

        <> Se taas, että joku on valittu vaaleilla johonkin luottamustehtävää ei tarkoita, että hän on köyhyyden asiantuntija, päin vastoin.><

        Eli väärin äänestetty.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 8.7.2018 19:34


        <>Kaipaat siis lisää nöyryyttä/nöyryytystä?><

        Arvelet väärin, mielestäni realismi ei olisi pahitteeksi vaikka siinä vaiheessa kun esimerkiksi lähtee vaikka asumaan uskonnollissävytteisen systeemin asuntoon.

        <>Olet sitä mieltä ettei yhteiskunnan tule huolehtia vähävaraisista vaan sen tehkään jokin muu taho? ><

        Arvele pois, väärin meni taas.

        <>Silti sitä on hyvä vaatia todistajilta.><

        Jo jehovantodistajien saarnaamisella on itsekäs tavoite, oman nahan pelastaminen.

        <> Se taas, että joku on valittu vaaleilla johonkin luottamustehtävää ei tarkoita, että hän on köyhyyden asiantuntija, päin vastoin.><

        Eli väärin äänestetty.

        "Jo jehovantodistajien saarnaamisella on itsekäs tavoite, oman nahan pelastaminen."

        Ja muilla kristityillä ei. *sarkasmia*

        "Eli väärin äänestetty"

        Perusteletko tätä impreratiivisen mandaatin valossa?


      • iso-ilkimys kirjoitti:

        "Jo jehovantodistajien saarnaamisella on itsekäs tavoite, oman nahan pelastaminen."

        Ja muilla kristityillä ei. *sarkasmia*

        "Eli väärin äänestetty"

        Perusteletko tätä impreratiivisen mandaatin valossa?

        iso-ilkimys 9.7.2018 11:41

        <>Perusteletko tätä impreratiivisen mandaatin valossa? ><

        Sarkasmia


      • PohjoisenAkka

        "Hasta-hyvä", jälleen kerran toit esille asioita, joista minulla ei ole tietoa.
        Nuo entiset hierarkiset nimitykset:"tarkka-ampuja...pioneeri" -
        minulle eräs vanhin sanoi:"Hierarkia on taivaassakin!"
        Jehovan todistajat ovat näköjään hurskaasti noudattaneet
        "Järjestyksen Jumalan, Jehovan" periaatteita ;-D
        Joten on nöyrästi alistuttava siihen osaan itsekullekin annetaan.
        Minua muuten tuomittiin siihen aikaan "briljeerauksesta", että
        halusin vetää muita mukaani, ai-jai-jai! Isebelin syntiä!

        Puolustuksekseni haluaisin sanoa: isovanhempani olivat todistajia.
        Olin heidän luonaan syntymäst asti ajoittain.
        Näin jatkuvan tarvitsevien virran kulkevan heidän ruokapöytänsä ja ompelukoneensa avustamana.
        Aina tarkkasilmäisinä he auttoivat, mitä itse kukin tarvitsi.
        Sellainen ihminen haluaisin itsekin olla!

        Mutta se tärkeä, mitä sain heidän kauttaan oli moraalinen kasvatus.
        Vanhempani pääsivät "vartiotornista" eroon ja keskittyivät suureen
        "rakkausdraamaansa" ja kykyjensä kehittämiseen.
        En halua mustamaalata heitä, mutta moraalista ohjausta en saanut.
        Sitä hain "Vartiotornin" kautta.
        Rippikoulu opetti minulle kahvioissa käynnin, ryypiskelevien kavereiden seuraan joutumisen. Tanssipaikoilla käynnin. Siis luonnollista elämää.

        Se moraalinen ohjaus antoi minulle jonkinlaisen rauhan.
        Tosin se ei ole minulle enää muutakuin häpeän aihe.
        häpen kuulua pedofiilejä suojeleviin, Raamatusta itseään hyödyttävien lakien noukkimiseen ja muuhun vastaavaan.
        Mutta tunnen häpeän lisäksi tyhjyyttä, surua, ihmettelyä:mitä nyt?
        En jaksa lukea näitä kommentteja enempää juuri nyt.


      • PohjoisenAkka kirjoitti:

        "Hasta-hyvä", jälleen kerran toit esille asioita, joista minulla ei ole tietoa.
        Nuo entiset hierarkiset nimitykset:"tarkka-ampuja...pioneeri" -
        minulle eräs vanhin sanoi:"Hierarkia on taivaassakin!"
        Jehovan todistajat ovat näköjään hurskaasti noudattaneet
        "Järjestyksen Jumalan, Jehovan" periaatteita ;-D
        Joten on nöyrästi alistuttava siihen osaan itsekullekin annetaan.
        Minua muuten tuomittiin siihen aikaan "briljeerauksesta", että
        halusin vetää muita mukaani, ai-jai-jai! Isebelin syntiä!

        Puolustuksekseni haluaisin sanoa: isovanhempani olivat todistajia.
        Olin heidän luonaan syntymäst asti ajoittain.
        Näin jatkuvan tarvitsevien virran kulkevan heidän ruokapöytänsä ja ompelukoneensa avustamana.
        Aina tarkkasilmäisinä he auttoivat, mitä itse kukin tarvitsi.
        Sellainen ihminen haluaisin itsekin olla!

        Mutta se tärkeä, mitä sain heidän kauttaan oli moraalinen kasvatus.
        Vanhempani pääsivät "vartiotornista" eroon ja keskittyivät suureen
        "rakkausdraamaansa" ja kykyjensä kehittämiseen.
        En halua mustamaalata heitä, mutta moraalista ohjausta en saanut.
        Sitä hain "Vartiotornin" kautta.
        Rippikoulu opetti minulle kahvioissa käynnin, ryypiskelevien kavereiden seuraan joutumisen. Tanssipaikoilla käynnin. Siis luonnollista elämää.

        Se moraalinen ohjaus antoi minulle jonkinlaisen rauhan.
        Tosin se ei ole minulle enää muutakuin häpeän aihe.
        häpen kuulua pedofiilejä suojeleviin, Raamatusta itseään hyödyttävien lakien noukkimiseen ja muuhun vastaavaan.
        Mutta tunnen häpeän lisäksi tyhjyyttä, surua, ihmettelyä:mitä nyt?
        En jaksa lukea näitä kommentteja enempää juuri nyt.

        PohjoisenAkka 9.7.2018 12:33

        <>Nuo entiset hierarkiset nimitykset:"tarkka-ampuja...pioneeri"…><

        Vt-seura desinfioi hyvin tehokkaasti menneisyyttään, jolloin jehovantodistaja saa valheellisen kuvan siitä miten asiat ovat todellisuudessa olleet. Kolportööri-ilmaus esitetään ikään kuin kyse olisi nykyistä vastaavasta tienraivauksesta, todellisuudessa sana merkitsee uskonnollisen kirjallisuuden kauppiasta ja sellaisia kolporteerajat olivat. Ostivat tukussa Russelin kirjoja ja matkustivat ympäriinsä noita kirjoja kaupaten, saarnaaminen ei kuulunut tuohon puuhaan, se aloitettiin vasta Rutherfordin aikana. Russell kirjoitti, että Matt. 24:14 oli täytetty ja peruste oli maailmassa olevien Raamattujen määrä.

        Tarkka-ampujaksi nimitettiin henkilöä, joka ei matkustellut myydäkseen Russelin kirjallisuutta, vaan hän kauppasi niitä naapurustoonsa.

        <>Se moraalinen ohjaus antoi minulle jonkinlaisen rauhan.
        Tosin se ei ole minulle enää muutakuin häpeän aihe.
        häpen kuulua pedofiilejä suojeleviin, Raamatusta itseään hyödyttävien lakien noukkimiseen ja muuhun vastaavaan.><

        Jotenkin hupaisaa, että Vt-seura kehottaa poistumaan uskonnosta, jos siinä havaitsee ongelmia.


      • PohjoisenAkka
        Hasta_luego kirjoitti:

        PohjoisenAkka 9.7.2018 12:33

        <>Nuo entiset hierarkiset nimitykset:"tarkka-ampuja...pioneeri"…><

        Vt-seura desinfioi hyvin tehokkaasti menneisyyttään, jolloin jehovantodistaja saa valheellisen kuvan siitä miten asiat ovat todellisuudessa olleet. Kolportööri-ilmaus esitetään ikään kuin kyse olisi nykyistä vastaavasta tienraivauksesta, todellisuudessa sana merkitsee uskonnollisen kirjallisuuden kauppiasta ja sellaisia kolporteerajat olivat. Ostivat tukussa Russelin kirjoja ja matkustivat ympäriinsä noita kirjoja kaupaten, saarnaaminen ei kuulunut tuohon puuhaan, se aloitettiin vasta Rutherfordin aikana. Russell kirjoitti, että Matt. 24:14 oli täytetty ja peruste oli maailmassa olevien Raamattujen määrä.

        Tarkka-ampujaksi nimitettiin henkilöä, joka ei matkustellut myydäkseen Russelin kirjallisuutta, vaan hän kauppasi niitä naapurustoonsa.

        <>Se moraalinen ohjaus antoi minulle jonkinlaisen rauhan.
        Tosin se ei ole minulle enää muutakuin häpeän aihe.
        häpen kuulua pedofiilejä suojeleviin, Raamatusta itseään hyödyttävien lakien noukkimiseen ja muuhun vastaavaan.><

        Jotenkin hupaisaa, että Vt-seura kehottaa poistumaan uskonnosta, jos siinä havaitsee ongelmia.

        Juu, "Hasta" - nauran itkien kippurassa;-( Tällä samalla perustelin "hengelliselle" tienraivvajaparille, että minulle opetettiin, että tulee erota järjestöistä, jotka ovat verivelkaisia. Vastaus: "Se sääntö ei koske Jehovan todistajia."
        Olikohan jotain vakuuttavaa valkoisesta ratsusta ja oikeudenmukaisuudesta?
        Vetäydyin hiljakseen suuni tukoten. Mutta aivoni raksuttivat rekisteröiden.
        Tuntuu ihanalta tietää, että HE TIETÄVÄT! Saivat vastata lapsilleen.
        Lapset olivat älykkäitä, eivätkä koskaan menneet kasteelle.
        Minä menin painostuksesta kasteelle, vaikka itse olin rukouksessa
        "antautunut tekemään Jehovan tahdon paljon sitä ennen.
        Siihen vetoan nykyisinkin, että en ole antautunut millekään järjestölle.
        Todistajat muuttavat järjestöjensä nimiä kuin käärme nahkaansa, ;-D
        Hyi, mikä paha vertaus!

        Kerran maksettiin itse omat ja levitettävät kirjallisuudet.
        Miten ihmeessä se on tullut paljon kalliimmaksi olla aktiivina nyt?
        Saa maksaa kaikki häälahjat, hääpäivälahjat, vanhimpien matkoja -
        ei vain esitelmiin, vaan ulkomaille! Ulkomaille ! S**tana!
        Eihän niitä lahjoja tavallinen pulliainen saa, vaan lista kädessä mennään kerran toisensa jälkeen "ruhtinaiden kissanristiäisiin"!
        Sen pitäisi motivoida ponnistelemaan niihin ryhmiin.
        Minua se kannusti yhtä paljon kuin olisin etsinyt A. Hitlerin seuraa.
        Olihan minustakin aikoinaan johtavat kiinnostuneita, mutta niissä oli jotain iljettävää kaikissa. Esim konventissa eräs "ruhtinas" kuunteli ryhmän älytöntä puhetta. Oli pää alaspäin pirullista naurua virnistellen sanomatta sanaakaan.
        Sanoin mielessäni itselleni: Tuossa on sinun "herrasi" suoraselkäisyys, rehellisyys, moraaliarvot... haluatko asua samassa huoneessa alistuen samoihin periaatteisiin? Tulet riippuvaiseksi tuollaisesta kaksinaamaisesta retkusta. En enää sen jälkeen lähetellyt hänelle onnesta silmät ristissä ihailua hänen lavalla keikaroidessaan sisarten hunajaisissa hymyissä.
        Kyllä oma käytökseni kommelluksineen on aiheuttanut ne parhaat vitsit!
        Voi hyvänen aika! Tykkäsin Veikko Leinosestakin kerran! Ooh-hah-hah-haa!
        Kuinka tällainen IDIOOTTI! on säilynyt hengissä?


      • PohjoisenAkka kirjoitti:

        Juu, "Hasta" - nauran itkien kippurassa;-( Tällä samalla perustelin "hengelliselle" tienraivvajaparille, että minulle opetettiin, että tulee erota järjestöistä, jotka ovat verivelkaisia. Vastaus: "Se sääntö ei koske Jehovan todistajia."
        Olikohan jotain vakuuttavaa valkoisesta ratsusta ja oikeudenmukaisuudesta?
        Vetäydyin hiljakseen suuni tukoten. Mutta aivoni raksuttivat rekisteröiden.
        Tuntuu ihanalta tietää, että HE TIETÄVÄT! Saivat vastata lapsilleen.
        Lapset olivat älykkäitä, eivätkä koskaan menneet kasteelle.
        Minä menin painostuksesta kasteelle, vaikka itse olin rukouksessa
        "antautunut tekemään Jehovan tahdon paljon sitä ennen.
        Siihen vetoan nykyisinkin, että en ole antautunut millekään järjestölle.
        Todistajat muuttavat järjestöjensä nimiä kuin käärme nahkaansa, ;-D
        Hyi, mikä paha vertaus!

        Kerran maksettiin itse omat ja levitettävät kirjallisuudet.
        Miten ihmeessä se on tullut paljon kalliimmaksi olla aktiivina nyt?
        Saa maksaa kaikki häälahjat, hääpäivälahjat, vanhimpien matkoja -
        ei vain esitelmiin, vaan ulkomaille! Ulkomaille ! S**tana!
        Eihän niitä lahjoja tavallinen pulliainen saa, vaan lista kädessä mennään kerran toisensa jälkeen "ruhtinaiden kissanristiäisiin"!
        Sen pitäisi motivoida ponnistelemaan niihin ryhmiin.
        Minua se kannusti yhtä paljon kuin olisin etsinyt A. Hitlerin seuraa.
        Olihan minustakin aikoinaan johtavat kiinnostuneita, mutta niissä oli jotain iljettävää kaikissa. Esim konventissa eräs "ruhtinas" kuunteli ryhmän älytöntä puhetta. Oli pää alaspäin pirullista naurua virnistellen sanomatta sanaakaan.
        Sanoin mielessäni itselleni: Tuossa on sinun "herrasi" suoraselkäisyys, rehellisyys, moraaliarvot... haluatko asua samassa huoneessa alistuen samoihin periaatteisiin? Tulet riippuvaiseksi tuollaisesta kaksinaamaisesta retkusta. En enää sen jälkeen lähetellyt hänelle onnesta silmät ristissä ihailua hänen lavalla keikaroidessaan sisarten hunajaisissa hymyissä.
        Kyllä oma käytökseni kommelluksineen on aiheuttanut ne parhaat vitsit!
        Voi hyvänen aika! Tykkäsin Veikko Leinosestakin kerran! Ooh-hah-hah-haa!
        Kuinka tällainen IDIOOTTI! on säilynyt hengissä?

        PohjoisenAkka 9.7.2018 14:08

        <>Juu, "Hasta" - nauran itkien kippurassa;-( Tällä samalla perustelin "hengelliselle" tienraivvajaparille, että minulle opetettiin, että tulee erota järjestöistä, jotka ovat verivelkaisia. Vastaus: "Se sääntö ei koske Jehovan todistajia."><

        Kun on riittävän vakuuttunut oman raamatunselityksensä ainutlaatuisesta oikeutuksesta voi puhua tuollaisia järjettömyyksiä. Taka-ajatushan tuossa poislähtemisessä on ajatus, että henkilö tietysti ryhtyy jehovantodistajaksi tuolla ohjeella.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        iso-ilkimys 9.7.2018 11:41

        <>Perusteletko tätä impreratiivisen mandaatin valossa? ><

        Sarkasmia

        Keskustelu ei toki ole pakollista.


      • iso-ilkimys
        iso-ilkimys kirjoitti:

        " avun vastaanottajan olisi hyvä muistaa, että ilmaisia lounaita ei ole"

        Kaipaat siis lisää nöyryyttä/nöyryytystä?
        Olet sitä mieltä ettei yhteiskunnan tule huolehtia vähävaraisista vaan sen tehkään jokin muu taho?
        Suomessa on uskonnonvapaus, olisi toivottavaa, että se koskee myös köyhiä. Toisaalta, orjuushan on olennainen osa kristinuskoakin, joten miksi turhaan antaa oikeuksia niille, jotka joutuvat elämään muiden rahoilla.

        " Absoluuttista altruismia saanee etsiä kauan"

        Silti sitä on hyvä vaatia todistajilta.

        "Yksi lähestymistapa on se kun historia kertoo alkukristittyjen harjoittaneen hyväntekemistä ja liike kertoo matkivansa alkukristittyjä"

        Jäsenten kalastelua erilaisilla tarvikkeilla.

        "Usein he ovat myös vaaleilla virkoihinsa valittuja"

        Usein myös he tarjoavat maksuttomia makkaroita ja puhetta. Se taas, että joku on valittu vaaleilla johonkin luottamustehtävää ei tarkoita, että hän on köyhyyden asiantuntija, päin vastoin. Lisäksi meillä edustaja saa äänestäjiltä imperatiivisen mandaatin, mikä tarkoittaa sitä, että hän voi äänestää ihan jotain muuta eduskunnassa kuin mitä on äänestäjilleen luvannut.

        Ja korjaanpa virheeni, Suomessa nimenomaan ei ole imperatiivistta mandaattia käytössä, jonka mukaan vaalilupaus olisi pidettävä.


    • iso-ilkimys

      Tunnehuolto karttaa keskustelua ja haluaa piilottaa sen kopioimalla kokonaisen viestin toiseen paikkaan ja sitten vastaamalla siihen. Hämmästyttävää kuinka vaikeaa on asia keskustelu, kun pitäisi vain ottaa annettuna. Toimitaan siis samalla tavalla

      Tunnehuolto kirjoitti:

      "Ajatuksemme kulkevat yhtä jalkaa, iso-ilkimys. Tunsin postatessani listaa piston sydämessäni, kun tiedän avun tarjoajien keskittyvän pk-seudulle sekä isoimpiin kaupunkeihin. Ja kaikki avun tarpeessa olevat ihmiset eivät jaksa, pysty, pääse tai halua viikosta toiseen mennä "autettavaksi". Eivät edes helsinkiläiset, kuten mainitsit. Sitäpaitsi Helsingin kaupungin sisäinen matkakortinlataus 14 vrk maksaa 28,70 ja sillä ehtii käydä eri paikoissa vain kahden viikon ajan.

      Köyhyys on monimuotoista ja kuitenkin onneksi yksilötasolla väliaikainen elämänvaihe. Köyhyyden lievittäminen on tehokkainta asia kerrallaan. Tiedon saanti esim. ruoka-avusta on hyvä alku. Jos luottotiedot ovat kunnossa, pienellä maksuvaralla varustettu maksuaikakortti antaa ajallista pelivaraa. Kukaan ei ole käynyt riittävästi kouluja tulevaisuuden haasteisiin vastaamiseksi. Sellaista tutkintoa ei ole vielä edes keksitty. Kysymykset, missä itse on hyvä ja mitä haluaisi tehdä ovat hyvä lähtökohta.

      Siitä olen kuitekin eri mieltä, että esim. kirkon diakoniatyöllä kosiskeltaisiin kirkkoon uusia veronmaksajia. Jokainen liittyy kirkkoon tai eroaa kirkosta omasta vapaasta tahdostaan. Eronneita ei myöskään karteta eikä eroteta sukulaisistaan. En näe mitenkään kaupankäyntinä sitä, että esim. diakonin luona käynyt ihminen tutustuu halutessaan kirkon muuhunkin toimintaan, kun kerran sitä tarjolla on.

      Tarjoavat myös siviilipalveluspaikkoja

      Viimekädessä kaikki rahoitus tulee meiltä ihmisiltä. Siksi toivoisi, että suomalaiset panostaisivat suomalaisiin hankkeisiin. Raha karkaa muutoinkin liian helposti pois omasta kansantaloudestamme. Köyhyyttä voidaan lievittää tukemalla kotimaisia toimijoita."
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------
      Olet väärässä siinä, että köyhyys olisi yksilötasolla väliaikainen elämänvaihe. Se on valitettavasti ja tutkitusti pysyvä tila monen elämässä ja myös periytyy. Köyhän perheen lapsen on vaikeampi saavuttaa ja säilyttää esim. keskiluokkainen asema, kuin keskiluokkaisesta perheestä kotoisin olevan lapsen.

      Pienellä maksuvaralla olevia kortteja ei anneta yleensä niille, joilla ei ole työtuloja. Et ehkä tätä tiennyt, mutta niin se vaan on.

      Tiedon saanti ruoka-avusta on hyvä alku? Alku mihin? Ajatteletko että ihmiset eivät ole syöneet koskaan ennen sitä? Sinustako vain asunnoton on köyhä? En sano etteikö asunnoton oikeasti olisi varmasti kaikkein vaikeimmassa asemassa, mutta sekin on ihan tämän yhteiskunnan tulosta että asunnottomia on niin paljon. Kaiken lisäksi asunnottomat kaikki stigmatisoidaan rahattomiksi, päihdeongelmaisiksi ja luottotiedottomiksi. Mutta onko näin?
      Hiukan samaan tapaan tv:ssä aikoinaan kun puhuttiin työttömistä, esitettiin joku päihdeongelmien kanssa vuosia elellyt, huonokuntoinen mieshenkilö, jonka kanssa säälivästi vaihdettiin muutama sana. Ovatko kaikki työttömät päihde- ja mielenterveysongelmaisia? Paljonko yhteiskunnan kohtelu on vaikeuttanut heidän asemaansa?

      Monet ihmiset ovat vuosia maksaneet pienistä tulonsiirroistaan, eläkkeestään ja muista tuloistaan kalliita vuokria, jättäneet lääkkeitä ostamatta ja kääntäneet paidan helmaa ettei tarvitse ostaa uutta. Heillä on katto päänsä päällä ja kaupasta saa ruokaa halvemmalla kuin käymällä mainostamissasi paikoissa. Ja sitten sinä tulet esittämään, että on hyvä kun he nyt saavat tietää että ruoka-apua on saatavilla. Niin laupiasta, kyllä taas osoitit suuren kristillisen lähimmäisen rakkautesi.

      Mitä taas tulee mainostamaasi diakoniatyön hyvyyteen, niin sakastin sivuilla sanotaan taloudellisen avustamisen perusteista näin:

      "Diakonian apu on ensisijaisesti henkistä ja hengellistä tukea eli keskustelua ja sielunhoitoa. Taloudellinen avustaminen on osa ihmisten kokonaisvaltaista kohtaamista, ei erillistä vain rahaa tai ruokaa käsittelevää toimintaa. Tuki on pääsääntöisesti tilapäistä ja kertaluonteista avustamista odottamattomissa kriisitilanteissa."

      ja vielä:

      "Vastuu kansalaisten perustoimeentulosta kuuluu lakisääteisesti yhteiskunnalle. "

      http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content19F928

      Tuo henkinen ja hengellinen tuki on tietysti ilmaista ja kiva kun voi mainostaa kirkkoa. Ei eroa mitenkään todistajien antamasta tuesta. Kun otetaan huomioon kirkon julkisoikeudellinen asema ja sen keräämätverovarat, satunnainen rahallinen apu ei ole mikään ihme.
      Sen lisäksi diakoniatyötä varjostaa vahva epäluottamus asiakkaan toimintakykyyn ja rehellisyyteen.

    • Sininauhaliiton jäseninä on pääosin kristillistaustaisia yhdistyksiä ja toimijoita, mm. Vapaakirkon ViaDia ja esim. Diakonisssalaitoksen säätiö. Sininauhaliitto on tehnyt toimitilayhteistyötä myös täysin sitoutumattomien toimijoiden kanssa mm. vuokraamalla niille tiloja esim. Mäkelänkadun toimitalosta. Yhteisenä tavoitteena on kuitenkin auttaa ihmisiä esim. päihdeongelmatilanteissa ja asunnottomuudessa. Mm. asunnottomien ihmisten yökahvila on sijainnut sitoutumattoman toimijan operoimana Sininauhaliiton kellaritiloissa. Mitä nyt tällä haluan sanoa? Sen, että usein esim. Diakonissalaitosta pidetään melkeimpä herätysliikkeenä - kun ei tiedetä asiain taustoja tarpeeksi. Vanhassa Diakonissalaitoksen korttelissa Alppikadun ja Helsinginkadun välissä on vanhan sairaalarakennuksen rinnalla kirkko tai kappeli - siis Diakonissalaitoksen "oma" pyhäkkö. Kuitenkin alueella toimii erinomaisen laajaan maalimankatsomukseen nojaavia toimijoita, sekä toimi pitkään mm. Yliopiston Apteekki.

      Näkisin juuri yhteistyön ja sen koordinoinnin olevan erittäin keskeistä myös yleisesti köyhyyden lievittämisessä. Joskus hieman pelottaa, kun poliitikot puhuvat "tietojärjestelmien yhteensopimattomuudesta" eri kuntien ja sairaanhoitopiirien välillä. Jokaisen ihmisen kohdalle tulevat vaikeudet voidaan välttää tai niihin voidaan tarttua ensisijaisesti eri tavalla toimivien ihmisten yhteistyöllä. Kirkko on yksi vahva toimija.

      Iso-ilkimys on kyllä ihan oikealla asialla siinä, että päiväkodeissa pitäisi olla hienotunteinen eri tavalla maailmaa katsovia kohtaan. Nykyisin tilanne on varmaankin menossa siltäkin osin parempaan suuntaan. Samoissa ryhmissä on niin monia eri kansallisuuksia sekä uskontojakin edustettuna.

      Vartiotornin markkinoinnissa puhutaan "katastrofiavusta" ja "ensimmäisten auttajien joukossa" olemisesta. Heillä ei ole kuitenkaan esim. Kirkon Ulkomaanavun ja sen kattojärjestön tai esim. Sininauhaliitonkin jäsenen katolisen kirkon Caritas-järjestön tavoin esittää toteutuneita lukuja seuran humanitaariseen apuun käytetyistä varoista. Vartiotorniseuran vuosittainen avustusvaihto on huikea ja lienee - julkisten tilinpäätösten puutteessa arviolta - miljardiluokkaa/vuosi.

      • Korjaus edelliseen lauseeseen:

        Vartiotornin kannattajiltaan keräämien vapaaehtoisten lahjoitusten (ei avustuksien) määrä lienee miljardiluokkaa/vuosi.


      • iso-ilkimys

        Maailmassa on, mitä 65 miljoonaa luterilaista? Jehovan todistajia on 8 miljoonaako niitä on. Varmasti seuralla on rahaa, tosin ovat maksaneet sakkoja ja korvauksia viime vuosina urakalla, joten ehkä hiukan nuukemmin. Varsinkin Suomessa todistajien jäsenmäärä on niin pieni ettei sitä voi verrata kirkkoon. Ennemmin pitäisi puhua siitä, onko todistajilla oikeasti edes halua kuvailemasi kaltaiseen toimintaan ja missä määrin, sekä eroaako se jotenkin muiden uskontojen suhtautumisesta.

        Tämä maailma on vain niin hyvä tai huono kuin miksi ihmiset sen tekevät, mistään tulevasta maailmasta tai kuolemanjälkeisestä elämästä ei ole tietoa, eikä ainakaan minulle kannata selittää raamatusta mitään. Jos oikeasti haluaa auttaa, silloin sen tekee pyyteettömästi, muuten ostaa jotain. Kannattaako pitää ihmisiä nälässä, niin ovat silloin auliimpia olemaan samaa mieltä ja osallistumaan jumalanpalveluksiin? Ei tuollainen ole rehellistä, se on itsensä ja muiden pettämistä.


      • meikämasa2.0
        tunnehuolto kirjoitti:

        Korjaus edelliseen lauseeseen:

        Vartiotornin kannattajiltaan keräämien vapaaehtoisten lahjoitusten (ei avustuksien) määrä lienee miljardiluokkaa/vuosi.

        Vt seuran keräämät lahjoitukset... Järjestön antama esimerkki lähimmäisen auttamisesta.

        Tässähän sitä pengottavaa varmaan olisi. Homma voi olla laillista, mutta onko se moraalista, on toinen kysymys.

        Ajatellaan asiaa vt sali kiinteistöpohjalta, eikä seurakuntapohjalta. Seurakunta on se porukka, joka kokoontuu ja vt sali on kiinteistö tontteineen. Tässä on ero.

        1. Kuka tai mikä taho omistaa vt salit?
        2. Kuka tai mikä taho pitää ne yllä? Huollot ja juoksevat kulut.
        3. Kuka/mikä taho ne aikoinaan rakensi ja kenen varoilla?
        4. Mihin menee raha, kun myydään?
        5. Paljonko järestö kerää lahjoituksia boksiin "maailman laajuiseen työhön"?
        6. Paljonko järjestö kerää lahjoituksia boksiin "paikallisen seurakunnan tarpeisiin"?
        7. Meneekö molempien boksien lahjoitukset samaan, vai eri osoitteeseen?

        Tässä kysymyksiä. Näihin suorat mutkattomat vastaukset ja sitten jokainen saa ite päätellä, miten moraalista tämä on.

        1. Järjestö. Miten lie menee juridisten koukeroiden ym kautta, mutta jokin järjestön haara yhtä kaikki.
        2. Seurakuntalaiset, rivijulistajat, jäsenet, mitä nimeä halutaan käyttää. Huolto pelaa talkoilla ja salilla kokoontuva väki maksaa juoksevat kulut.
        3. Seurakuntalaiset, rivijulistajat rakensi. Paikallisten seurakuntien nimiin otettiin lainaakin.
        4. Järjestölle menee. Rakentajille, huoltajille, maksajille jää käteen luu ja täyttymättä jääneet ennustukset.
        5. Eikai voi kun arvailla. Mutta kaksi kertaa viikossa kokoukset ja jäseniä n.8,5 milj. Laske vaikka periaatteella 1€/kokous/hetu, niin paljoko massia vuodessa? Onko 2 euroa viikossa iso summa?
        6. Tähän taitaakin ainakin suomessa mennä enemmän. Omalla ex salilla vähän vajaa tonni kuussa oli "liikevaihtoa". Tästä järjestölle alkoi mennä kuukausittain kolmisen sataa muutama vuos takaperin. Lopuilla maksettiin sähkölaskut, pienet rempat, likakaivon tyhjennykset, kiinteistöverot yms. juoksevat. Kädestä suuhun periaatteella. Pesämunaa yllättäviin kuluihin ei ollu.
        7. Jehovan todistaja tyypillisesti vastaa, että menee eri osoitteeseen. Toinen on "seurakunnan tarpeisiin" ja toinen "maailman laajuiseen työhön".

        Mutta meneekö oikeasti? Todellisuudessa MOLEMPIEN lahjalaatikoiden varat menee saman järjestön hyväksi. Ne on vaan "korvamerkitty" eri osoitteeseen. Toisella hoidetaan paikalliset juoksevat kulut salilla, jonka JÄRJESTÖ omistaa ja toisella lahjoitetaan rahaa suoraan JÄRJESTÖLLE. Mutta molempiin tulee raha lahjoittajan kukkarosta ja selkänahasta.

        Tämmösen laajan yrityksen nimeltä Jehovan Todistajat tai minkä muun hyvänsä rahavirran hallinnan periaate on lopulta yksinkertainen. Lahjalaatikkoon tulee liikevaihto. Tästä vähennetään kiinteät ja muuttuvat kustannukset. Viivan alle jää toiminnan tulos, joka sitten kannattaa sijoittaa eteenpäin. Ja pojat näitä sijoitusmahdollisuuksia on.

        Yksi ERITTÄIN hyvä sijoitusmuoto järjestölle on sijoittaa ylijäämä omiin kiinteistöihin.

        (Ja pistää muuttuvat kustannukset minimiin, esim vähentämällä painotoimintaa yli 90%, kun ei ne jutut mee enää läpi)

        Rakennetaan siis uusia ja rempataan vanhoja. (ja myydään tarpeettomia) Paikallisen seurakunnan väki (ei järjestö) pääpiirteissään ruokkii monisatapäisen talkooporukan, työpanos ei maksa järjestölle mitään, mutta pienellä tarvike investoinnilla YLIJÄÄMÄSTÄ kiinteistön arvo nousee. Katsos jiitee, kun omistusta on muutakin, kuin pelimerkit tilillä.

        Osta vaikka talo säästöilläsi. Tilillä on nyt vähemmän, mutta sulla on se talo. Jos osaat rempata sitä hyvin ja pienillä kustannuksilla, tee homma ja myy myöhemmin. Saat myydessäsi enemmän, kuin mitä remppa ja talo maksoi yhteensä. Kannattava sijoitus. Nyt on enemmän omaisuutta taas.

        Vt salithan ei maksaneet rakennusvaiheessa mitään järjestölle aikoinaan. Mutta nyt järjestö myy laillisesti saleja, joiden eteen se ei ole laittanut tikkua ristiin. Järjestö periaatteessa kokosi vain porukan ja loi siihen hyvän talkoohengen ja nyt on tullut "sadonkorjuun aika" eri muodoissaan.

        Kankkonen oli kehuskellut uutta salityyppiä, että se on helposti muutettavissa omakotitaloksi sen jälkeen, jos järjestö myy sen. Ihan hyvä veto.

        Korkoa korolle kehitys. Mielenkiintoinen efekti.

        Rahavirtojen hallinta on yksinkertaista, mutta mikä vaatii taitoa? Se, että saadaan luotua hyvä talkoohenki ja miten pidetään porukka koossa.

        Tämä on se iso juttu.


    • manaat

      Jehovan todistajilla ei ole mitään tarkempaa mainintaa siitä miten he esim. suomessa antavat aineellista apua. Kaikki elvistely on vailla todistusnäyttöä.
      Ja huom. Ilmainen apu esim. ruoka apu ei edellytä vastikkeellisuutta. Ilmaista apua on annettu jo suomessakin niin kauan kuin muistia riittää.
      Seurakunnat ovat tehneet sitä AINA. Mutta ei jehovantodistajat.

      Ja kun ottaa huomioon mitä Jeesus sanoi olevan kriteerinä tuomiopäivänä, niin ei jehovantodistajilla ole paljoakaan elvistelemistä.

      Suotuisassa tuomitsemispäätöksessä ei sanota: "he ramppasivat ihmisten ovilla tai seisoivat kökkönä torin laidalla " vaan: "sen minkä te olette tehneet yhdestä näistä minun vähäisimmistä sen te olette tehneet minulle." Hän viittasi aineelliseen apuun, sairaiden huomioimiseen, ja vankilassa vierailemisiin. Ei ovilla ramppaamisiin tai torinlaidalla tyhjäntoimittamiseen.
      Kun kuulen ensimmäisen jehovantodistajien suomessa järjestettävän ilmaisen ruokailu-avun järjestelemisen niin. . . . . . .

      Jos muuten vaadittaisiin vastiikeellisuutta, niin sitten EU:n ruoka-apukin olisi sen listalla. ONKO?

      Mutta jehovantodistajaa tietenkin kaiken kaikkiaan, pahana ihmisenä ottaa avun antaminen päähän, niin mitä muuta voi odottaa kun kateellisuutta?

      • Vielä nousi ajatuksiin "iso-ilkimyksen" pohdinta köyhyyden pitkästä kestosta ja sen perityvyydestä. Kuten itsekin totesit, sama ihminen voi olla jossakin elämänvaiheessa esim. päihdeasioiden kanssa ahdingossa ja kärsiä monella tavalla - usein myös muista elämän nurjista puolista. Olen ihan samaa mieltä, että tämän päivän arjen pyöritys on monella tavalla epävarmaa. Useimmat myös ymmärtävät, ettei mitään suoria syitä tai seurauksia ole erilaisiin ongelmiin, esim. työttömyyteen tai nuorten asunnottomuuden kasvuun yksiselitteisesti olemassa. Hyvin pärjäillyt perheenisä esim. saattaa menettää otteen elämästä - ainakin tilapäisesti - esim. avioeron jälkeen. Opintojaan aloitteleva esim. vielä väärään alaan havahtuva nuori on uuden tiedon tarpeessa. Sairaus ja todellakin täysin "ansaitsemattomat" lähtöpassit työpaikasta eivät saisi murtaa luottamusta tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Mutta kun murtaa vain, vaikkei saisikaan. Miten palauttaa luottamus onnistumiseen tulevaisuudessa?

        Asia kerrallaan. Mikä eniten painaa, onko purukalusto kunnossa, entä yhteydenpito kaveriin, jota kaipaa? Onko maksamattomia laskuja, niiden sopiminen on AINA huom, IHAN AINA mahdollista ja maksuaikaa yleensä saa. Voiko ehkä sopia rahan sijaan vastapalveluksesta tai tarjota vaikka vapaa-aikaansa toiselle ihmiselle? Diakonin kanssa jutteleminen tai kunnan sosiaaliviraston ohjaajat sekä työntekijät ovat toisaalta rautaisia alan ammattilaisia ja nähneet myös selviytymisiä. Asia ja huolenaihe kerrallaan. Vaikka on totta, että vähävaraisuus on todennäköisempää vähävaraisissa talouksissa kasvaneilla, on silti hyvä mahdollisuus onnistuakin niissä asioissa, jotka omassa kasvuympäristössä ovat olleet vaikeita. Kysymys, missä on onnistunut onkin keskeistä selvitettävää. Mistä esim. tykkää?

        Köyhyys on ollut kuitenkin Suomessakin aivan toisenlaista esim. vielä 1950-luvun pienviljelijäperheissä. Koska lähes kaikki elivät samalla tavalla yhtä niukasti, elämää rikastuttivat ihan muut asiat kuin raha tai cool elämäntapa. Talouden kasvu ja koulutustason nousu olivat meitä edeltäville sukupolville "varma" lupaus taloudellisesti vauraammasta elämästä. Tämä kehitysjakso on saavuttanut oman huippukohtansa 1990-luvun lopulla ja eriarvoistuminen on alkanut jälleen lisääntyä.

        Koulutus ja osallistuminen itselle mieluisaan toimintaan on tärkeää. Vanhemmilleen voi esitellä myös toisenlaisia selviytymistapoja kuin heiltä saadut mallit. Koko toimintaympäristö on muuttunut mm. internetin myötä. Itselleni on tuonut vakautta kristillinen arvopohja. Yritän havainnoida sen kaikuja kaikkialla.


    • luottamusta

      Tuskin Jumala tarkoitti 'riisikristittyjä' palvelijoikseen. Saako ruoan jakeleminen toimimaan Raamatun opetuksen mukaan? Onko se lähinnä vatsan täyttämistä? Näissä asioissa Jeesus ei kilpaillut kenenkään kanssa. Hän opetti ihmisiä, että heistä olisi tullut hänen seuraajiaan. Siitä olisi pysyvää hyötyä ihmisille.
      Ja on tosiasia, että uskonveljistä pidetään huolta kaikin tavoin, vaikka siitä ei kirjoitella sanomalehdissä, mutta pysyvän hyödyn saa noudattamalla Raamatun ohjeita. Se antaa tulevaisuudentoivon ajasta, jolloin ei ole enää nälkää.
      Hän lupaa, että ravintoa kasvaa vuorten huippuja myöten.
      Hengellisen ruoan puute on paljon suurempi kuin aineellisen.
      Kaikkien aineellisia tarpeita ei ihmisten toimesta voida tyydyttää koskaan. Jumalan valtakunta vain voi saada aikaan.

      • manaat

        Miksi Jeesus ruokki kerralla tuhansia ihmisiä jos tarpeista (ruoka) ei saisi pitää huolta ja nimittely "riisikristitty" olisi paikallaan?
        Todennäköisesti noista Jeesuksen ruokkimista "riisikristityistä" osa uskoi Häneen ja oli niiden 500 joukossa jotka todistivat Hänen taivaaseen astumisensa.

        Todennäköisesti ruoan jakelu seurakuntien toimesta aikaansaa sen että jotkut tulevat uskoon. Moni ei tule, mutta tuskin ketään rangaistaan sen vuoksi että tarjosi leipää tai aterian. Vai?

        Avun jättäminen tai sen väheksyminen voi taasen kuulua siihen joukkoon jolle sanotaan: "menkää pois".

        "Sen minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä minun vähäisistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle"

        Vai onko tämä yksi niistä raamatunkohdista jonka saa sivuttaa olankohotuksella?
        "Laupeutta minä tahdon enkä uhria".


      • luottamusta

        Ei ole kysymys ruoan jakelun tarpeettomuudesta. Siitä kyllä pidetään huolta myös todistajien keskuudessa. Suuren huomion keskittämiseen siihen hengellisen auttamisen sijaan, ei varmaan ole oikein.
        Se uutinen, jota viedään ihmisille, kiinnittää huomion niiden syiden poistamiseen, jotka aiheuttavat mm. köyhyyttä. Raamatun noudattamisen ansiosta ei olisi itsekkyyttä ja ahneutta, ei sotia, ei ahnetta kauppamaailmaa tai varoja nielevää asevarustelua. Ei olisi rikollisuutta eikä epärehellisyyttä.
        Tämä on perusopetus. Opetus siitä on tärkeimmällä sijalla. Ei olisi Jumalan nimessä käytäviä sotia, koska kristillisyys perustuu rakkauteen ja ykseyteen.
        Emme pysty koskaan poistamaan köyhyyttä, vaikka tekisimme mitä tahansa. Siksi luottamus Jumalaan sen poistajana on tärkein tässäkin asiassa.


      • aitoa
        manaat kirjoitti:

        Miksi Jeesus ruokki kerralla tuhansia ihmisiä jos tarpeista (ruoka) ei saisi pitää huolta ja nimittely "riisikristitty" olisi paikallaan?
        Todennäköisesti noista Jeesuksen ruokkimista "riisikristityistä" osa uskoi Häneen ja oli niiden 500 joukossa jotka todistivat Hänen taivaaseen astumisensa.

        Todennäköisesti ruoan jakelu seurakuntien toimesta aikaansaa sen että jotkut tulevat uskoon. Moni ei tule, mutta tuskin ketään rangaistaan sen vuoksi että tarjosi leipää tai aterian. Vai?

        Avun jättäminen tai sen väheksyminen voi taasen kuulua siihen joukkoon jolle sanotaan: "menkää pois".

        "Sen minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä minun vähäisistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle"

        Vai onko tämä yksi niistä raamatunkohdista jonka saa sivuttaa olankohotuksella?
        "Laupeutta minä tahdon enkä uhria".

        Jeesus sanoi nämä sanat ulkokultaisille fariseuksille, jotka halusivat saada ihmisten ylistystä teoistaan, mutta olivat armottomia toisia kohtaan.
        Tätä armoa voidaan myöskin antamalla aineellista. Mutta, jotta sillä olisi merkitystä Jumalan silmissä, vaikuttimen on oltava oikea, eikä se saa olla pohjilmiltaan itsekkyyttä, ei kunnian ja maineen saamista. Se ei ole myöskään tapa, jolla hankitaan jäseniä.
        Jeesus kertoi oikeasta antamisesta Matt. 6: 1-7.


      • luottamusta kirjoitti:

        Ei ole kysymys ruoan jakelun tarpeettomuudesta. Siitä kyllä pidetään huolta myös todistajien keskuudessa. Suuren huomion keskittämiseen siihen hengellisen auttamisen sijaan, ei varmaan ole oikein.
        Se uutinen, jota viedään ihmisille, kiinnittää huomion niiden syiden poistamiseen, jotka aiheuttavat mm. köyhyyttä. Raamatun noudattamisen ansiosta ei olisi itsekkyyttä ja ahneutta, ei sotia, ei ahnetta kauppamaailmaa tai varoja nielevää asevarustelua. Ei olisi rikollisuutta eikä epärehellisyyttä.
        Tämä on perusopetus. Opetus siitä on tärkeimmällä sijalla. Ei olisi Jumalan nimessä käytäviä sotia, koska kristillisyys perustuu rakkauteen ja ykseyteen.
        Emme pysty koskaan poistamaan köyhyyttä, vaikka tekisimme mitä tahansa. Siksi luottamus Jumalaan sen poistajana on tärkein tässäkin asiassa.

        luottamusta 7.7.2018 18:14

        <>Ei ole kysymys ruoan jakelun tarpeettomuudesta. Siitä kyllä pidetään huolta myös todistajien keskuudessa.><

        Millaisia ohjeita Vt-seura on materiaalissaan antanut ruuan jakelusta?

        <>Suuren huomion keskittämiseen siihen hengellisen auttamisen sijaan, ei varmaan ole oikein.><

        Paikallisiin katastrofiapuihin on liittynyt huomion keskittämistä. Millaista merkitystä katsot olevan valheellisten väitteiden opetuksesta? Tarkoitan tässä esimerkiksi Vt-seuran perustaksi otetun 1914-opetuksen raamatullisuusväitettä.

        <>Tämä on perusopetus. Opetus siitä on tärkeimmällä sijalla. Ei olisi Jumalan nimessä käytäviä sotia...><

        Miten esimerkiksi Jehovan suuren päivän sodat 1914, 1925, 1975 ja pian ovat olleet erillisiä jumalan nimestä?

        <>Emme pysty koskaan poistamaan köyhyyttä, vaikka tekisimme mitä tahansa. Siksi luottamus Jumalaan sen poistajana on tärkein tässäkin asiassa. ><

        Joku saattaisi ajatella jumalaan luottamisen tärkeimmäksi lähtökohdaksi jumalan olemassaolon todentamisen, mitä mieltä olet sellaisesta ajattelusta?


      • manaat
        aitoa kirjoitti:

        Jeesus sanoi nämä sanat ulkokultaisille fariseuksille, jotka halusivat saada ihmisten ylistystä teoistaan, mutta olivat armottomia toisia kohtaan.
        Tätä armoa voidaan myöskin antamalla aineellista. Mutta, jotta sillä olisi merkitystä Jumalan silmissä, vaikuttimen on oltava oikea, eikä se saa olla pohjilmiltaan itsekkyyttä, ei kunnian ja maineen saamista. Se ei ole myöskään tapa, jolla hankitaan jäseniä.
        Jeesus kertoi oikeasta antamisesta Matt. 6: 1-7.

        Asiahan menee näin:
        Joku tulee ensimmäistä kertaa "kirkkoon" jossa on ruokajakelu.
        Ensinnä kerrotaan Jumalan sanaa, lauletaan ja rukoillaan.

        Ehkä hän ei ensin ymmärrä mitään ja häntä saattaa naurattaa sanoma. Ehkä ihan pilkkamielessä naureskelee.
        Ehkä ohjelmassa menee puoli tuntia.

        Tulija on useimmiten syrjäytynyt, vähävarainen, ehkä jopa päihdeongelmainen.
        Hän syö soppansa. Saa huomiota ja hyvää kohtelua, jota hän ei ole aikoihin saanut.
        Ehkä siellä on joku jonka kanssa hän keskustelee.

        Vaikka hän ei esityksistä mitään ymmärtänyt saattoi kohtelu tehdä häneen vaikutuksen.

        Olen itse keskustellut tällaisten ihmisten kanssa ja he ovat ihmetelleet suuresti miten tällaista työtä tehdään. "Onko jollakin paljon rahaa, jotta järjestetään tällaista?" He saattavat kysyä.

        Kun heille sanotaan, että ihan lahjoituksista tulee tällaiset varat, niin ihmettely on vielä suurempaa. Ja kun kerrotaan että suurin osa ruoistakin on lahjoituksia eri firmoilta, on ihmetys vielä suurempaa.

        Hän menee kotiinsa ja tulee seuraavan kerran uudelleen.
        Moni tulee uudelleen ja sanoma ei kosketa koskaan.
        Mutta sitten on niitä joihin sanoma koskettaa.
        He antavat elämänsä Jeesukselle. Siihen tietysti kuuluu katumus ja kääntymys.
        Jonkin ajan kuluttua heidät kastetaan.

        Olen tavannut näitä ihmisiä ja heitä ei ole vain yksi ja kaksi. Vaan useita.

        Osasta on tullut saarnaajia, evankelistoja tai he ovat nyt itse jakelemassa sanaa tilaisuuksissa tai muissa tehtävissä.

        Miksi tätä työmuotoa pitäisi väheksy?
        Se on paljon tuloksellisempaa kuin jehovantodistajien tekniikat.
        Eikä se ole pelkkää teoriaa vaan käytäntöä.
        "Kuka on sinun lähimmäisesi?"
        "Kuka oli hänen lähimmäisensä?" Kysyi Jeesus, kun kertoi laupiaasta samarialaisesta.


      • iso-ilkimys
        manaat kirjoitti:

        Asiahan menee näin:
        Joku tulee ensimmäistä kertaa "kirkkoon" jossa on ruokajakelu.
        Ensinnä kerrotaan Jumalan sanaa, lauletaan ja rukoillaan.

        Ehkä hän ei ensin ymmärrä mitään ja häntä saattaa naurattaa sanoma. Ehkä ihan pilkkamielessä naureskelee.
        Ehkä ohjelmassa menee puoli tuntia.

        Tulija on useimmiten syrjäytynyt, vähävarainen, ehkä jopa päihdeongelmainen.
        Hän syö soppansa. Saa huomiota ja hyvää kohtelua, jota hän ei ole aikoihin saanut.
        Ehkä siellä on joku jonka kanssa hän keskustelee.

        Vaikka hän ei esityksistä mitään ymmärtänyt saattoi kohtelu tehdä häneen vaikutuksen.

        Olen itse keskustellut tällaisten ihmisten kanssa ja he ovat ihmetelleet suuresti miten tällaista työtä tehdään. "Onko jollakin paljon rahaa, jotta järjestetään tällaista?" He saattavat kysyä.

        Kun heille sanotaan, että ihan lahjoituksista tulee tällaiset varat, niin ihmettely on vielä suurempaa. Ja kun kerrotaan että suurin osa ruoistakin on lahjoituksia eri firmoilta, on ihmetys vielä suurempaa.

        Hän menee kotiinsa ja tulee seuraavan kerran uudelleen.
        Moni tulee uudelleen ja sanoma ei kosketa koskaan.
        Mutta sitten on niitä joihin sanoma koskettaa.
        He antavat elämänsä Jeesukselle. Siihen tietysti kuuluu katumus ja kääntymys.
        Jonkin ajan kuluttua heidät kastetaan.

        Olen tavannut näitä ihmisiä ja heitä ei ole vain yksi ja kaksi. Vaan useita.

        Osasta on tullut saarnaajia, evankelistoja tai he ovat nyt itse jakelemassa sanaa tilaisuuksissa tai muissa tehtävissä.

        Miksi tätä työmuotoa pitäisi väheksy?
        Se on paljon tuloksellisempaa kuin jehovantodistajien tekniikat.
        Eikä se ole pelkkää teoriaa vaan käytäntöä.
        "Kuka on sinun lähimmäisesi?"
        "Kuka oli hänen lähimmäisensä?" Kysyi Jeesus, kun kertoi laupiaasta samarialaisesta.

        Eli jos joku ei kuuntele teidän lätinöitänne, hän ei saa soppaa? Kristillinen lähimmäisenrakkaus loppuu siihen?


      • manaat
        iso-ilkimys kirjoitti:

        Eli jos joku ei kuuntele teidän lätinöitänne, hän ei saa soppaa? Kristillinen lähimmäisenrakkaus loppuu siihen?

        Todennäköisesti sellainen ei tule sinne.
        Eihän sitä iät kaiket jaksa kuunnella sellaista mihin ei usko.
        Jos nyt kuitenkin tulee, ei hän jää ilman soppaa.
        Tervetuloa.


      • iso-ilkimys
        manaat kirjoitti:

        Todennäköisesti sellainen ei tule sinne.
        Eihän sitä iät kaiket jaksa kuunnella sellaista mihin ei usko.
        Jos nyt kuitenkin tulee, ei hän jää ilman soppaa.
        Tervetuloa.

        Jätit vastaamatta, Luetaan sitten rivien välistä: nk. kristilinen rakkaus loppuu teidän osaltanne siihen, jos joku ei kuuntele teidän satujanne. Ei tuossa ole kyse auttamisesta, te saatatte jopa vahingoittaa lisää.


      • manaat
        iso-ilkimys kirjoitti:

        Jätit vastaamatta, Luetaan sitten rivien välistä: nk. kristilinen rakkaus loppuu teidän osaltanne siihen, jos joku ei kuuntele teidän satujanne. Ei tuossa ole kyse auttamisesta, te saatatte jopa vahingoittaa lisää.

        Oletko ollut sellaisissa tilaisuuksissa ja jos olet kuinka monta kertaa?
        Kirjoitin: "ei jää ilman soppaa".

        Ja aikaisemmassa kerroin kokemuksen ihmisisestä joka ei tule uskoon, mutta hän saa käydä siellä niin kauan kun haluaa, syömässä sitä soppaa. Ei häntä ajeta pois.

        Tietenkin jos hän alkaa kirkon tilaisuudessa aukomaan päätään suureen ääneen, niin eiköhän siinä käy samoin kun jehovantodistajien vatakunnansalillakin pään aukojalle.

        Olen huomannut että tilaisuuksiin tulee joskus päihtyneitä, mutta ei he jostain syystä ala isotteleen. He arvostavat apua mitä annetaan, vaikkeivat uskoon tulekaan. Ainakaan siinä vaiheessa.
        Mutta moni rapajuoppo, roskiskundi on näissä tilaisuuksissa tulleet uskoon. Heidät on ohjattu päihdepalvelujen piiriin, autettu asunnon hankkimisessa, autettu velkakierteen selvittämisessä, ulos-ottoasioissa y.m. Elämää on kokonaisvaltaisesti avitettu kondikseen.

        Tietenkin on 100% änkyröitäkin olemassa, mutta ei he sinne tule.
        Sinä iso-ilkimys taidat olla niitä änkyrävänkyröitä jotka kyllä läppää heität, mutta et tiedä asiasta mitään. Osuinko oikeaan?


      • iso-ilkimys
        manaat kirjoitti:

        Oletko ollut sellaisissa tilaisuuksissa ja jos olet kuinka monta kertaa?
        Kirjoitin: "ei jää ilman soppaa".

        Ja aikaisemmassa kerroin kokemuksen ihmisisestä joka ei tule uskoon, mutta hän saa käydä siellä niin kauan kun haluaa, syömässä sitä soppaa. Ei häntä ajeta pois.

        Tietenkin jos hän alkaa kirkon tilaisuudessa aukomaan päätään suureen ääneen, niin eiköhän siinä käy samoin kun jehovantodistajien vatakunnansalillakin pään aukojalle.

        Olen huomannut että tilaisuuksiin tulee joskus päihtyneitä, mutta ei he jostain syystä ala isotteleen. He arvostavat apua mitä annetaan, vaikkeivat uskoon tulekaan. Ainakaan siinä vaiheessa.
        Mutta moni rapajuoppo, roskiskundi on näissä tilaisuuksissa tulleet uskoon. Heidät on ohjattu päihdepalvelujen piiriin, autettu asunnon hankkimisessa, autettu velkakierteen selvittämisessä, ulos-ottoasioissa y.m. Elämää on kokonaisvaltaisesti avitettu kondikseen.

        Tietenkin on 100% änkyröitäkin olemassa, mutta ei he sinne tule.
        Sinä iso-ilkimys taidat olla niitä änkyrävänkyröitä jotka kyllä läppää heität, mutta et tiedä asiasta mitään. Osuinko oikeaan?

        "Kirjoitin: "ei jää ilman soppaa"."

        No niinpä kirjoitit, pahoittelut etten lukenut kunnolla.

        "Tietenkin on 100% änkyröitäkin olemassa, mutta ei he sinne tule"

        Tarkentaisitko mitä tällä tarkoitat, niin kerron sitten olenko sellainen vai en ja kerro samalla miksi kristillinen rakkaus ei ulotu 100% änkyröihin.


      • manaat
        iso-ilkimys kirjoitti:

        "Kirjoitin: "ei jää ilman soppaa"."

        No niinpä kirjoitit, pahoittelut etten lukenut kunnolla.

        "Tietenkin on 100% änkyröitäkin olemassa, mutta ei he sinne tule"

        Tarkentaisitko mitä tällä tarkoitat, niin kerron sitten olenko sellainen vai en ja kerro samalla miksi kristillinen rakkaus ei ulotu 100% änkyröihin.

        Kyllä se ulottuisi heihin, mutta se ei heille kelpaa.
        Oletko sinä tulossa tilaisuuteemme?
        Jos olet kerro ihmeessä. Saat varmaankin hyvän kohtelun.
        Onko sinulla ongelma elämässäsi ja tarvitset siihen apua? Millä elämän saralla? Rahaa en lupaa lainata, kun olen eläkeläinen.
        Olen valmis keskustelemaan asioista jos tulet sinne?
        Olen paikalla 14.7.klo 12.00 jos tulet.
        Ole rohkea. Älä pelkää.
        Asu vapaa. Ei kolehtia.


      • iso-ilkimys
        manaat kirjoitti:

        Kyllä se ulottuisi heihin, mutta se ei heille kelpaa.
        Oletko sinä tulossa tilaisuuteemme?
        Jos olet kerro ihmeessä. Saat varmaankin hyvän kohtelun.
        Onko sinulla ongelma elämässäsi ja tarvitset siihen apua? Millä elämän saralla? Rahaa en lupaa lainata, kun olen eläkeläinen.
        Olen valmis keskustelemaan asioista jos tulet sinne?
        Olen paikalla 14.7.klo 12.00 jos tulet.
        Ole rohkea. Älä pelkää.
        Asu vapaa. Ei kolehtia.

        En ole tulossa, kiitos vaan kutsusta ;]


    • now

      Ahne kaupallinen hyöty ja valtavat sotilasmenot ovat yksi suurimpia syitä köyhyyteen ja ravinnon puutteeseen. Köyhien auttaminen ei ole ykkösprioriteetti hallituksille. Luottamuksen paneminen niihin tuottaa pettymyksen.
      Psalmit.146:3 " Älkää panko luottamustanne jalosukuisiin, älkääkä ihmisen poikaan, jolle pelastus ei kuulu."

      • manaat

        Joten älkäämme osoittako laupeutta. Niinkö?


      • luottamusta
        manaat kirjoitti:

        Joten älkäämme osoittako laupeutta. Niinkö?

        Ei tietenkään. Kysymys Jeesuksen sanoissa oli se, että fariseukset mainostivat hyväntekeväisyyttään ja lahjoittajien nimiä luettiin synagookissa ja he istuivat rabbien vieressä jumalanpalveluksissa. Tämä kuulostaa tutulta nykypäivinäkin.
        Armo on hyvin tärkeä ominaisuus, jota täytyy aina osoittaa, kun siihen on syytä.
        Paavali kirjoitti Gal. 6: 10: " Todellakin siis, niin kauan kuin meillä on siihen suotuisaa aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, jotka ovat meille sukua uskossa.
        Ei aineellinen auttaminen ole väärin, mutta kirjoitukseni tarkoitus on ollut osoittaa, mikä on tärkeintä nykyaikana. Raamatun opetuksen antaminen on tärkein asiamme, ei hyväntekeväisyys.
        Turha asioiden 'väärinymmärtäminen' on tuttua.
        Asioiden tärkeytysjärjestyksen vuoksi, emme järjestä ilmaisia ruokailuja ihmisten houkuttelemiseksi. Aito kiinnostus Raamatun opetukseen tulisi olla vaikutin.
        Vieraanvaraisuus on kuitenkin yksi kristillisyyden osa ja sitä harrastamme ahkerasti mielellämme ja niihin on hyvä käskeä niitä, jotka tarvitsevat rohkaisua ja aineellisia antimia. Se lähentää ja on osoitus ykseydestä.


      • luottamusta kirjoitti:

        Ei tietenkään. Kysymys Jeesuksen sanoissa oli se, että fariseukset mainostivat hyväntekeväisyyttään ja lahjoittajien nimiä luettiin synagookissa ja he istuivat rabbien vieressä jumalanpalveluksissa. Tämä kuulostaa tutulta nykypäivinäkin.
        Armo on hyvin tärkeä ominaisuus, jota täytyy aina osoittaa, kun siihen on syytä.
        Paavali kirjoitti Gal. 6: 10: " Todellakin siis, niin kauan kuin meillä on siihen suotuisaa aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, jotka ovat meille sukua uskossa.
        Ei aineellinen auttaminen ole väärin, mutta kirjoitukseni tarkoitus on ollut osoittaa, mikä on tärkeintä nykyaikana. Raamatun opetuksen antaminen on tärkein asiamme, ei hyväntekeväisyys.
        Turha asioiden 'väärinymmärtäminen' on tuttua.
        Asioiden tärkeytysjärjestyksen vuoksi, emme järjestä ilmaisia ruokailuja ihmisten houkuttelemiseksi. Aito kiinnostus Raamatun opetukseen tulisi olla vaikutin.
        Vieraanvaraisuus on kuitenkin yksi kristillisyyden osa ja sitä harrastamme ahkerasti mielellämme ja niihin on hyvä käskeä niitä, jotka tarvitsevat rohkaisua ja aineellisia antimia. Se lähentää ja on osoitus ykseydestä.

        luottamusta 7.7.2018 19:33

        <>Ei aineellinen auttaminen ole väärin, mutta kirjoitukseni tarkoitus on ollut osoittaa, mikä on tärkeintä nykyaikana. Raamatun opetuksen antaminen on tärkein asiamme, ei hyväntekeväisyys. ><

        Miten Raamattu opettaa vuonna 1914 alkaneen lopun ajan ja Jeesuksen paluun vuonna 1914, taikka siihen liittyvän raamatuntutkijoiden valinnan jumalan profeettaluokaksi?

        Miten Raamattu opettaa, että mainitessaan sukupolven Jeesus tarkoitti (Vt-nykyopetuksen mukaisesti) kolmea nykyajan sukupolvea, joista yksi on kuollut ja kaksi on elossa?

        Mikäli Raamatun opetukisen antaminen on tärkeä asia, niin varmaan tarpeelliset raamatunjakeet löytyvät helposti.

        <>Turha asioiden 'väärinymmärtäminen' on tuttua.><

        Samoin Vt-seuran tarkoituksellinen valehtelu on tullut tutuksi.

        <>Aito kiinnostus Raamatun opetukseen tulisi olla vaikutin. ><

        Aidolla kiinnostus-vaikuttimella ei voi päätyä jehovantodistajaksi, tosin ei moneksi muuksikaan.


      • luottamusta kirjoitti:

        Ei tietenkään. Kysymys Jeesuksen sanoissa oli se, että fariseukset mainostivat hyväntekeväisyyttään ja lahjoittajien nimiä luettiin synagookissa ja he istuivat rabbien vieressä jumalanpalveluksissa. Tämä kuulostaa tutulta nykypäivinäkin.
        Armo on hyvin tärkeä ominaisuus, jota täytyy aina osoittaa, kun siihen on syytä.
        Paavali kirjoitti Gal. 6: 10: " Todellakin siis, niin kauan kuin meillä on siihen suotuisaa aikaa, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, jotka ovat meille sukua uskossa.
        Ei aineellinen auttaminen ole väärin, mutta kirjoitukseni tarkoitus on ollut osoittaa, mikä on tärkeintä nykyaikana. Raamatun opetuksen antaminen on tärkein asiamme, ei hyväntekeväisyys.
        Turha asioiden 'väärinymmärtäminen' on tuttua.
        Asioiden tärkeytysjärjestyksen vuoksi, emme järjestä ilmaisia ruokailuja ihmisten houkuttelemiseksi. Aito kiinnostus Raamatun opetukseen tulisi olla vaikutin.
        Vieraanvaraisuus on kuitenkin yksi kristillisyyden osa ja sitä harrastamme ahkerasti mielellämme ja niihin on hyvä käskeä niitä, jotka tarvitsevat rohkaisua ja aineellisia antimia. Se lähentää ja on osoitus ykseydestä.

        Jehovissa maalaillaan millaista elämä olisi JOS raitiovaunuissamme ei hortoilisi pahanhajuisia, yksinäisiä, kärsiviä ihmisiä. Tai pullosta toivoaan ammentavia ei olisi penkeillä örisemässä. Tai mielenterveydeltään horjuvia peloissaan olevia vanhempia ja heidän lapsiaan ei olisi.

        Nämä ja kaikki muut vähäosaiset ja raskautetut tarvitsevat ihan muuta elämäänsä kuin maailmanlopun ennustelijoiden lehtiä tai videoesityksiä. Ruokaa, suojaa sekä puhtaita vaatteita suihkun kera sen sijaan tarvitaan vuoden jokaisena päivänä. Näihin inhimillisiin perustarpeisiin vastaavat Suomessa mm. kristilliset ja maailmankatsomuksiin sitoutumattomat siunatut toimijat. Kirkon ohella mm. Vapaakirkko sekä Pelastusarmeija.

        Esim. Pelastusarmeijalla on Suomessa leivänjakopisteitä, joista saa ilmaiseksi leipää sekä ruokaa. Pelastusarmeijalla on tuetun asumisen yksiköitä - vakaumukseen katsomatta asunnottomille ihmisille. Pelastusarmeija auttaa päivittäisessä ahdingossa olevia suomalaisia. Nämä auttajat ymmärtävät myös toisen ihmisen tarpeet ja järjestävät ruokaa, katon pään päälle, suihkun, sielunhoitoa unohtamatta. Tämä on mielestäni esimerkillistä kristillistä lähimmäisenrakkautta.

        Pelastusarmeija tekee työtä yhteiskunnan vähäosaisten auttamiseksi. Vartiotornille taitaa riittää, kun ameriikassa pääkonttoriaan pitävän järjestön miljardiomaisuus kasvaa. Viis kaiken maailman vangeista, sairaista, köyhistä, asunnottomista, päihteiden takia kärsivistä.

        Pelastusarmeija on yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä ja Yhdysvaltojen toiseksi suurin hyväntekeväisyysjärjestö. Vartiotorni on myös tunnettu yhtenä New Yorkin rikkaimmista alallaan.

        Jehovan todistajat: käsi sydämelle - onko kenellekään sopivaa puhua "riisikristityistä"?


      • iso-ilkimys
        tunnehuolto kirjoitti:

        Jehovissa maalaillaan millaista elämä olisi JOS raitiovaunuissamme ei hortoilisi pahanhajuisia, yksinäisiä, kärsiviä ihmisiä. Tai pullosta toivoaan ammentavia ei olisi penkeillä örisemässä. Tai mielenterveydeltään horjuvia peloissaan olevia vanhempia ja heidän lapsiaan ei olisi.

        Nämä ja kaikki muut vähäosaiset ja raskautetut tarvitsevat ihan muuta elämäänsä kuin maailmanlopun ennustelijoiden lehtiä tai videoesityksiä. Ruokaa, suojaa sekä puhtaita vaatteita suihkun kera sen sijaan tarvitaan vuoden jokaisena päivänä. Näihin inhimillisiin perustarpeisiin vastaavat Suomessa mm. kristilliset ja maailmankatsomuksiin sitoutumattomat siunatut toimijat. Kirkon ohella mm. Vapaakirkko sekä Pelastusarmeija.

        Esim. Pelastusarmeijalla on Suomessa leivänjakopisteitä, joista saa ilmaiseksi leipää sekä ruokaa. Pelastusarmeijalla on tuetun asumisen yksiköitä - vakaumukseen katsomatta asunnottomille ihmisille. Pelastusarmeija auttaa päivittäisessä ahdingossa olevia suomalaisia. Nämä auttajat ymmärtävät myös toisen ihmisen tarpeet ja järjestävät ruokaa, katon pään päälle, suihkun, sielunhoitoa unohtamatta. Tämä on mielestäni esimerkillistä kristillistä lähimmäisenrakkautta.

        Pelastusarmeija tekee työtä yhteiskunnan vähäosaisten auttamiseksi. Vartiotornille taitaa riittää, kun ameriikassa pääkonttoriaan pitävän järjestön miljardiomaisuus kasvaa. Viis kaiken maailman vangeista, sairaista, köyhistä, asunnottomista, päihteiden takia kärsivistä.

        Pelastusarmeija on yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä ja Yhdysvaltojen toiseksi suurin hyväntekeväisyysjärjestö. Vartiotorni on myös tunnettu yhtenä New Yorkin rikkaimmista alallaan.

        Jehovan todistajat: käsi sydämelle - onko kenellekään sopivaa puhua "riisikristityistä"?

        "Nämä ja kaikki muut vähäosaiset ja raskautetut tarvitsevat ihan muuta elämäänsä kuin maailmanlopun ennustelijoiden lehtiä tai videoesityksiä"

        Nämä ihmiset eivät myöskään tarvitse kiristyksen avulla osallistumista uskonnollisiin tilaisuuksiin, kuten tehdään Vapaakirkossa ja monessa muussakin paikassa.


    • Jedet

      Sisäsiittoinen ja sulkeutunut lahko, kun vertaa evlut kirkon toimintaan?

    • Tyhmät

      Vatsa ei täyty jumaliin uskomalla, eikä paskaa jauhamalla.

    • Jehovan todistaja saa ottaa vastaan mitä vaan ns. maailmalliset antavat, olkoonpa kyse sitten joululahjoista, verivalmisteista tai hyväntekeväisyydestä.

      Jehovan todistaja ei sen sijaan saa lahkojohtajien mielestä antaa vastaavasti näitä asioita. Joululahjoja ei saa antaa, verta ei saa luovuttaa ja hyväntekeväisyyden sijaan pitää aika ja rahat käyttää Vartiotornin asian edistämiseen.

      Miksi verenluovutuskin on Jehovan todistajilta kielletty? Jehovan todistajapotilaiden saamat verivalmisteet on tuotettu luovutusverestä.

      • iso-ilkimys

        En ole perehtynyt kovin tarkasti verihiutaleisiin, mutta muuten olen sitä mieltä, ettei raamatulla voida perustella verensiirroista kieltäytymistä eikä verenluovutusta.


    • infottaja

      Nettiin vuotaneessa, järjestön raha-asioita käsittelevä videossa todettiin, että järjestö on taloudellisissa vaikeuksissa. Videolla kerrottiin, että kiinteistöjä aletaan myydä ympäri maapallon, jotta saataisiin lisää tuloja. Agendalla oli myydä 3000 valtakunnansalia.

      Videolta sai myös rivien välistä ongittua, että järjestö saa vuosittain reippaat 2 miljardia dollaria lahjoituksina. Kyse ei siis sinänsä ole rahasta, sitä kun kyllä on, vaan siitä mihin sitä käytetään.

      Otteita vuodetuista videoista ja analyysia.

      https://www.youtube.com/watch?v=9r-4ToC8_fA

      • suoraatekstiä

        Huomioi se, että tiedon välittäjä EI ole Jehovan todistajain edustaja. Tuntuu oudolta tämä ylitsevuotava kiinnostus heidän rahoistaan.
        Hengellinen auttaminen on ykkössijalla. Filippiläiskirje 1:10 kehoittaa varmistumaan tärkeimmistä asioista. Me emme voi pelastaa tätä maailmaa rahoillamme, mutta hankkimaan läheisen suhteen Jumalaan etsimällä ensin Jumalan valtakuntaa.
        Samoin luottamuksen paneminen Jumalaan on tärkeintä. Sananlaskut 3: 5,6 kehoittaa: "Luota Jehovaan kaikesta sydämestäsi, äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoriksi."
        Tärkein työ on kertoa Jumalan suunnitelmista ihmiskunnan pelastuksesti. Emme voi pelastaa maailmaa rahoillamme. Eikö kirkonkin tärkein velvollisuus olisi hengellinen huolinpito. Ja Raamatun opetusten noudattaminen. Ei maailman miellyttäminen.
        Tätä mietin myös, kun näin Pride kulkueessa kirkon edustajat risti kädessä kannattamassa tuota Raamatun vastaista elämäntapaa.


      • suoraatekstiä kirjoitti:

        Huomioi se, että tiedon välittäjä EI ole Jehovan todistajain edustaja. Tuntuu oudolta tämä ylitsevuotava kiinnostus heidän rahoistaan.
        Hengellinen auttaminen on ykkössijalla. Filippiläiskirje 1:10 kehoittaa varmistumaan tärkeimmistä asioista. Me emme voi pelastaa tätä maailmaa rahoillamme, mutta hankkimaan läheisen suhteen Jumalaan etsimällä ensin Jumalan valtakuntaa.
        Samoin luottamuksen paneminen Jumalaan on tärkeintä. Sananlaskut 3: 5,6 kehoittaa: "Luota Jehovaan kaikesta sydämestäsi, äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoriksi."
        Tärkein työ on kertoa Jumalan suunnitelmista ihmiskunnan pelastuksesti. Emme voi pelastaa maailmaa rahoillamme. Eikö kirkonkin tärkein velvollisuus olisi hengellinen huolinpito. Ja Raamatun opetusten noudattaminen. Ei maailman miellyttäminen.
        Tätä mietin myös, kun näin Pride kulkueessa kirkon edustajat risti kädessä kannattamassa tuota Raamatun vastaista elämäntapaa.

        Vissiin sitten jehovain tiedonantajilla on toisenlaiset tiedot kuin julkisuudessa. Esim. Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran sekä Fidan avustussummat ovat julkisesti KAIKKIEN nähtävillä - niitä ei tarvitse peitellä eikä arvailla:

        https://www.fida.info/vuosikertomus-2017/

        Ei siis ole merkitystä, löytääkö tarkat talousluvut Fidan toimintakertomuksesta tai mistä tahansa muusta lähteestä. Summat ovat sentilleen samat ja ylläolevasta linkistä jokaisen luettavissa vaikka New Yorkissa.

        Vartiotorni ei kerro mitään omista avustuskohteistaan, se salaa niin varainhankinnan, sijoitustuotot, testamenttituotot ja lahjoitustuotot - jotka esim. Fida siis kertoo avoimesti, sentin tarkkuudella kaikille.

        Miksi maalailet kuvia? Miksi puolustelet upporikasta emäyhtiötä? Lyö tilinpäätöstiedot pöytään!


      • infottaja
        suoraatekstiä kirjoitti:

        Huomioi se, että tiedon välittäjä EI ole Jehovan todistajain edustaja. Tuntuu oudolta tämä ylitsevuotava kiinnostus heidän rahoistaan.
        Hengellinen auttaminen on ykkössijalla. Filippiläiskirje 1:10 kehoittaa varmistumaan tärkeimmistä asioista. Me emme voi pelastaa tätä maailmaa rahoillamme, mutta hankkimaan läheisen suhteen Jumalaan etsimällä ensin Jumalan valtakuntaa.
        Samoin luottamuksen paneminen Jumalaan on tärkeintä. Sananlaskut 3: 5,6 kehoittaa: "Luota Jehovaan kaikesta sydämestäsi, äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoriksi."
        Tärkein työ on kertoa Jumalan suunnitelmista ihmiskunnan pelastuksesti. Emme voi pelastaa maailmaa rahoillamme. Eikö kirkonkin tärkein velvollisuus olisi hengellinen huolinpito. Ja Raamatun opetusten noudattaminen. Ei maailman miellyttäminen.
        Tätä mietin myös, kun näin Pride kulkueessa kirkon edustajat risti kädessä kannattamassa tuota Raamatun vastaista elämäntapaa.

        Et ilmeisesti katsonut videota, sillä siinähän käsitellään nimenomaisesti järjestön sisäistä videota, jossa käsitellään järjestön raha-asioita. Tieto tulee siis suoraan pääkallopaikalta.


    • "Iso-ilmkimys" avasi ison ja tärkeän teeman, töihin tässä joutuu:

      Jehovan todistaja, matematiilan ja kemian opettaja Rauli Toivonen avasi 18.10.2016 Vartiotornin veriopin yhteiskristillisessä Kotimaa-lehdessä!

      Hänen blogikirjoituksensa poiki julkaistavaksi asti 161 loistavaa kysymystä ja kommenttia, jotka löytyvät - ihme kyllä - edelleen kotimaa24:stä:

      https://www.kotimaa24.fi/blogit/veri-raamatussa/

      Jälkipyykkiä pestiin mm. Veljesseurassa ja Johanneksen Poika tiedotti Rayli Toivosesta sekä arvovaltaisista kommentoijista. Jehovan todistajien keskustelupaöstalla aihetta ruodittiin seuraavasti:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14534185/jehovan-todistaja-rauli-toivonen-avaa-veriopin!

      Itseäni jäi Toivosen selityksiä luettuani pohdituttamaan, miksi Jehovan todistajat eivät saa luovuttaa verta.

      Vartiotornihallinto on 1940 luvulla esitellyt verensiirtoja mm. joulukuun 1941 Consolation-lehdessään, sodan loppumainingeissä sitten yhtäkkiä kieltänyt kaikki verihoidot täysin, sitten vuosikymmen kerrallaan liberalisoinut kantaansa, mm. hemofiliapotilaat saavat vapaasti ottaa vastaan maailmallisten verestä saatuja verivalmisteita!

      Nykyisin kaikki luovutusverestä valmistettavat lukuisat verivalmisteet ovat todistajien käytössä. Miksi veren luovuttaminen on jehovilta kielletty, kun "maailmalliseten" luovutusverestä valmistettuja lääkkeitä ja hoitoa saa kuitenkin vapaasti ottaa vastaan? Suomessa verihoidoista maksetaan vain pieni maksu - luovuttajia tarvitaan jatkuvasti myös jehovantodistajien hoitoon.

    • tunnehuolto 8.7.2018 14:34

      <>Itseäni jäi Toivosen selityksiä luettuani pohdituttamaan, miksi Jehovan todistajat eivät saa luovuttaa verta. ><

      En ole RT:n jt-jorinoita lukenut, josko on asiaan viitannut. Syy on hyvin yksiselitteinen, Vt-opetus nojaa Raamatun VT:n ohjeeseen vuodattaa veri maahan.

      Semmonen puoli vuosisataa sitten asiaa käsiteltiin perinpohjaisesti, ihan verikoetilanteita myöten. Eli silloin ei tarvinnutkaan vuodattaa maahan, mutta käyttämättä jäänyt veri oli kipattava maahan. Eli oli pakko sovitella säännöstä, koska muuten porukkaa olisi jäänyt ilman hoitoa.

      Keskustelua on ollut siitäkin kun hampilääkärissä saattaa tulla haava, niin voiko veren niellä, vai onko pakko räkiä maahan.

      Samoin Vt-seura opetti, että verta sisältävää lannoitetta ei saa käyttää kuten verta sisältävää ruokaakaan ei saa antaa lemmikille. Jehovaa ei siis häiritse se, että veri on kipattava maahan, mutta ei lannoitteena ja luomansa eläimet saavat luonnossa nautiskella verta. Kuten ei sekään, että maahan kipattavaan vereen (Vt-seura hyväksyy myös eläinverestä valmistetun verituotteen) voi jo9ku tuhoon tuomittu maailmallinen laittaa kipon alle, jonka jälkeen jehovantodistaja on tyytyväinen, koska ei itse joudu rikkomaan Vt-ohjetta, vaan voi teettää likaisen työn tuhoontuomitsemillaan.

      • Eivätkö luovutusverestä saatuja verivalmisteita käyttävät jehovantodistajat tiedä, että heidän hoitoaan varten luovutettu veri otetaan talteen suoraan maailmallisen luovuttajan verenkierrosta? - Verta ei todellakaan käytetä esim. Veripalvelun lattialla ennen jatkokäsittelyä.

        Vetäytyvätkö haaratoimiston sairaalayhteyskomitean "neuvonantajat" vastuusta vetoamalla asiantuntemattomuuteensa?


      • tunnehuolto kirjoitti:

        Eivätkö luovutusverestä saatuja verivalmisteita käyttävät jehovantodistajat tiedä, että heidän hoitoaan varten luovutettu veri otetaan talteen suoraan maailmallisen luovuttajan verenkierrosta? - Verta ei todellakaan käytetä esim. Veripalvelun lattialla ennen jatkokäsittelyä.

        Vetäytyvätkö haaratoimiston sairaalayhteyskomitean "neuvonantajat" vastuusta vetoamalla asiantuntemattomuuteensa?

        tunnehuolto 8.7.2018 15:55

        <>Eivätkö luovutusverestä saatuja verivalmisteita käyttävät jehovantodistajat tiedä, että heidän hoitoaan varten luovutettu veri otetaan talteen suoraan maailmallisen luovuttajan verenkierrosta?><

        Mun on vaikea kuvitella niin älyvapaata jehovantodistajaa, ettei tajuaisi mistä lähteistä veri voi ainoastaan olla kotoisin. Kuvaan astuu uskovaisuuden perusedellytys, eli epärehellisyys, ja ristiriita vaiennetaan tavalla tai toisella. Vt-seuran hyväksymiä eläin- ja ihmisverestä tehtyjä verituotteita on jehovantodistajiksi mieltämieni kirjoittajien taholta nimitetty netissä verenkorvikkeiksi, siinä eräs tapa välttää vilpittömyys ja rehellisyys.

        <>Vetäytyvätkö haaratoimiston sairaalayhteyskomitean "neuvonantajat" vastuusta vetoamalla asiantuntemattomuuteensa? ><

        Vt-seura tuudittaa jehovantodistajia tunteeseen, että he ovat kaikkien alojen asiantuntijoita. Sairaalayhteyskomitea toimii samoilla periaatteilla kuin Vt-seuran tiedottaja esimerkiksi karttamis- ja siviilipalvelus-asioidenkin parissa.


    • Luuletko oikeasti. että esim. vapaakirkon ilmaisruokailuun osallistuminen edellyttää tilaisuuden alussa olevan pienen puheen kuuntelemista? Luuletko. että ovet lyödään lukkoon, kun puhe alkaa? Ei tietenkään. Ja eikö tuo, että puheesta mainitaan ilmoituksessakin, luulisi olevan sinun mielestäsi hyvä asia? Näin jokainen, joka ei halua kuunnelle puhetta, voi tulla paikalle vasta sen loputtua.

      • iso-ilkimys

        En ole käynyt, joten en tiedä. Hyvä on jos ei edellytä uskonnollisen puheen kuuntelemista. Saatteko muuten yhteiskunnalta jotain tukea toimintaan?



    • Jehovan todistajat ovat tunnettuja opetuksestaan, joka kieltää veren käytön sen kaikissa muodoissa. Sen he perustavat pääasiassa kahden raamatunpaikan varaan.

      "Ainoastaan lihaa sieluineen - verineen - ette saa syödä."

      "Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on."

      Lihaa jossa oli sen sielu, veri, ei saanut syödä. Tämä viittaa siihen että Raamatun aikoina oli tarpeen säätää laki, jotta eläimiä (joissa sielu, eli veri oli) ei syötäisi ilman asiamukaista teurastusta.

      Mooseksen kirjan kohdan voi ohittaa sillä argumentilla, että Mooseksen laki ei Kristuksen kuoleman jälkeen ole ollut voimassa. Jostain syystä sieltä lainattu kohta veriopista kelpaa kuitenkin Jehovan todistajille.

      Verikielto Uuden testamentin kontekstissa

      "- - että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin."

      Jeesus kuitenkin opetti meitä ajattelemaan ja pohtimaan itsenäisesti:

      "Kumpi on sapattina luvallista, tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa ihmishenki vai tappaa ihminen?"

      On selväää, että tärkeämpi (hengen pelastaminen) menee vähemmän tärkeän (käsky olla tekemättä työtä sapattina) edelle. Veren syömisellä ja verensiirroilla ei kaiken lisäksi ole edes mitään tekemistä toistensa kanssa.

      Paavalin kanta

      Esikristillisinä aikoina juutalaisilla ja pakanoilla oli kiistoja siitä, mitä Mooseksen lain kohtia tulisi soveltaa Kristuksen kuoleman jälkeen - vai tulisiko niitä soveltaa lainkaan. Näihin Mooseksen lain käskyihin sisältyi erilaisia ruokavaliota koskevia kieltoja, joihin verikieltokin kuuluu.

      "Älä ruoan vuoksi hajota Jumalan työtä. Kaikki tosin on puhdasta, mutta ihmiselle on pahaksi, jos hän syö jotakin, mikä loukkaa omaatuntoa."

      Paavali siis kirjoittaa, että kaikki on puhdasta, mikäli se ei loukkaa ihmisen omaatuntoa. Tämä on sopusoinnussa sen kanssa mitä Jeesus sanoo vastaukseksi fariseuksille, jotka närkästyivät siitä että opetuslapset eivät pesseet käsiään juutalaisten säännön mukaan.

      " 'ei mikään, mikä ihmisen ulkopuolelta menee hänen sisäänsä, voi häntä saastuttaa vaan sekä mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. - - Sillä se ei mene hänen sydämeensä, vaan vatsaan, ja ulostuu.' "

      Verensiirtokiellolla ei ole minkäänlaisia raamatullisia perusteita. Vartiotorni-seuran johtajista on tullut kannatajakunnalleen esikuvia, jotka langettavat omilla mielipiteillään laumansa ylle tappavan kirouksen verensiirtokiellon myötä. Kieltoa ei voida kuitenkaan kumota, sillä silloin he joutuisivat myöntämään että kaikki ne Jehovan todistajat jotka ovat tähän mennessä kuolleet verensiirtokiellon vuoksi, kuolivat turhaan.

      Lähde: H20, Vartiokorni-arkisto (tekstiä on muokattu)

      • Anasmoitsemadan

        "- - että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin."

        Tämä APT:ssä on annettu ympärileikkausta koskevaan kysymykseen.
        1. Ja Juudeasta tuli sinne muutamia, jotka opettivat veljiä: "Ellette ympärileikkauta itseänne,
        11. Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme
        Kysymys samasta kuin Room. 14:15. Mutta jos veljesi tulee murheelliseksi ruokasi tähden, niin sinä et enää vaella rakkauden mukaan. Älä saata ruuallasi turmioon sitä, jonka edestä Kristus on kuollut.
        Room. 14:21. Hyvä on olla lihaa syömättä ja viiniä juomatta ja karttaa sitä, mistä veljesi loukkaantuu
        1 Korintt. 10:25 Syökää kaikkea, mitä lihakaupoissa on tarjolla

        Jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisen ("lihaa, josta verta ei ole laskettu")
        Veren syömissäännökset koskevat eläinverta.
        Verensiirto koskee ihmisverta, eikä se ole syömistä, vaan elinsiirto.
        Kysymys lähimmäisen rakastamisesta. Mikä on suurempaa rakkautta kuin pelastaa henki ?
        Verensiirron kielto on murha


    • huonoamainosta

      Ja katsotaan minkälaisiin ongelmiin Jehovan todistajat joutuvat Ruotsissa konventtipuheiden perusteella.
      Asioista on tehty rikosilmoitus.
      Suomessa viranomaiset eivät ole siihen uskaltautuneet, mutta Ruotsissa asiat on toisin.

    • Esim. Punaisen Risti on jehovantodistajille osa ns. paholaisen maailmaa ja siksi yksikään verenluovuttaja ei liene Vartiotornihallinnon mielestä oikeauskoinen. Voimassa olevan ameriikkalaisopin mukaan avustusjärjestön henkilökunta sekä verenluovuttajat teloitetaan mahdollisimman pian - olisi pitänyt Vartiotornin mielestä jo teloittaa koko 1900-luvun ajan. Onko Vartiotornin suunnitelmat menossa pahasti myttyyn?

      Lähimmäisten auttaminen on kasvussa ja mm. mahdollinen tulossa oleva jehovantodistajain siviilipalvelusvelvoite saattaa avata terveimpien nuorukaisten silmiä - yhteiskunnassa on paljon lähimmäisenrakkautta sekä halua panostaa yhteiseen tulevaisuuteen. Onko ameriikkalainen upporikas, "kaikkien alojen tuntija" Vartiotorni ajautumassa moraaliseen umpikujaan? 2000-luvulla rivit ovat harventuneet.

      Internet antaa tietoa myös JW-ihmisille eri järjestöistä, paljon huomattavimmista ja rikkaammistakin sekä aikaansaavemmista kuin oma. Ameriikkaan lähetettävät kuukausitilitykset päätyvät salaperäisiin hankkeisiin. Niistä ei ole saatavissa mitään numerotietoa. Ovatko Jehovan todistajat todella "ensimmäisten joukossa" auttamassa vähempiä veljiään? Onko vähävaraisista sisarista todella "pidetty huolta"? Miten?

      Esim. Vartiotornin mainosvideot eilen Tukholmassa viestittävät kovin vastenmielistä suhtautumista ameriikkalaisliikkeen taholta esim. eri vähemmistöjä kohtaan. Onko sekulaarin ruotsalaisen kansankodin kaikille tasapuolisesti suoma lähimmäisenrakkaus Vartiotornille vastenmielistä? Lasten altistaminen suvaitsemattomuuskampanjoinnille on loputtava!

      • tunnehuolto 8.7.2018 19:44

        <>Voimassa olevan ameriikkalaisopin mukaan avustusjärjestön henkilökunta sekä verenluovuttajat teloitetaan mahdollisimman pian - olisi pitänyt Vartiotornin mielestä jo teloittaa koko 1900-luvun ajan. ><

        Tai sitten ei koko 1900-lukua. Russelin kanta oli, että raamatuntutkija voi mennä rintamalle, mutta hänen tulee toheloida niin, että kaveritkin ovat vaarassa. Russelin mukaan oli ammuttava vaikka ilmaan tai muuta mukavaa.

        Rutherford etääntyi tuosta ajatuksesta hieman ja hänen mielestä oli soveliaampaa toimia rintamalla vaikka avustusjärjestön parissa. Jos oikein muistan, niin Punainen risti annettiin esimerkiksi.


    • toiska

      Tyypillistä kirkkoon kuuluvan kirjoittelua. Asioiden selittelyä ihmisten kannalta. Tottelevaisuus Raamatun periaatteille merkityksetöntä. Veri on pyhää Jumalalle, se edustaa elämää, on se sitten ihmisen tai eläimen verta ja sen käytön hän on kieltänyt.
      Samoin Raamatun moraalikäsitysten huomioonottaminen. Siinäkin vallitsee ihmisten miellyttämisen linja. Se nähtiin Helsingin Pride kulkueessakin, jossa kirkon edustajat kulkivat muiden mukana risti kädessä. Raamattu kun selvästi sanoo: 1. Kor. 6:9 etteivät sellaiset peri Jumalan valtakuntaa.
      Tällaiseen Raamatun opetusten vähätteleminen on ollut nähtävissä jo pitkän aikaa kirkon toimissa.
      Huomaan myös, ettet ole mitenkään selvillä auttamistyöstä, jota tehdään todistajien yhteydessä. Kirjoittelet vain omia olettamuksiasi mielivaltaisesti. Ylimielinen kirjoittelusi ei ole oikeutettua.

      • Koska Vartiotorniseura salaa tilinpäätöstietonsa, myös humanitaarisen työn muodot, ja avustuksien laajuus sekä kohdentaminen ovat jääneet arvailujen varaan. Julkisuudessa on esitetty, että Vartiotornin avustus esim. humanitaariseen työhön olisi hyvin pieni. Kun mitään tietoa ei ole saatu, ollaan arvailujen varassa.

        Entiset liikkeen työntekijät, mm. päämajassa vuosikymmenet palvellut Barbara Anderson on kertonut liikkeen suhtautumisesta hyväntekeväisyyteen. Samoin entinen hallintoelimen jäsen Raymond Franz. Heidän haastattelujaan sekä kirjallisuuttaan on julkisesti netissä sekä myynnissä että täysin vapaasti luettavissa ja katseltavissa esim. Barbara Andersonin Warchtower Documnets -sivustolla. Mielenkiintoista luettavaa kaikille Vartiotornista kiinnostuneelle!

        Sama salailu koskee Vartiotorniseturan mainostamaa humanitaarista auttamistyötä. Olen ollut omin silmin seuraamassa Helsingin seurakuntayhtymän diakoniayhteistyötä mm. Heikki Hurstin yhdistyksen järjestämässä yleisötilaisuudessa Vaasanaukiolla. Paikalla oli satoja vähävaraisia ihmisiä, jotka saivat hengellisen ravinnon lisäksi ruokakassin mukaansa. Jokaisen pienenkin yhdistykset tilitiedot ovat julkisia. Avustajien nimien joukossa on niin Kirkon kuin lähetyssäätiöiden sekä eri järjestöjen nimiä.

        Haluaisin nyt todellakin kuulla, miten jehovat auttavat lähimmäisiään? Helsingin Vaasanaukiolla oli järjestetty myös uskonnollisesti sitoutumattomien järjestöjen tilaisuuksia asunnottomille sekä lehtitietojen (HBL) mukaan jopa joulusauna! En ole koskaan kuullut, että jehovantodistajat olisivat osallistuneet mihinkään tällaiseen. Tilaisuuksien rahoittajille ja lahjoittajille esitettiin myös julkinen kiitos, jonka esittäjä tiesi tarkasti, kuka oli lahjoittanut ja kuinka paljon. Uskontoon, ihonväriin ja mihinkään muuhun ominaisuuteen (ylen)katsomatta.

        Onko Vartiotorniseura mukana missään ihmisiä auttavissa hankkeissa? Missä?


    • outoa

      Miksi käsitellä asiaa, josta kirjoittajilla on vain olettamuksia? Onko kirkko huolissaan kannattajistaan, kun on tarve kirjoitella toisista ikävään sävyyn?
      Arvomaailmat ovat täysin erilaiset näiden osapuolten välillä.

    • outoa 8.7.2018 22:04

      <>Miksi käsitellä asiaa, josta kirjoittajilla on vain olettamuksia?><

      No ainakin silloin on mainio tilaisuus korjata väärät olettamukset, kokeile edes.

      <> Onko kirkko huolissaan kannattajistaan, kun on tarve kirjoitella toisista ikävään sävyyn? ><

      Jos ikävään sävyyn kirjoittaminen on osoitus huolesta kannattajien vähenemisen suhteen, niin Vt-seura on ollut huolissaan kannattajista etenkin Rutherfordin hallinnon ajasta eteenpäin tähän päivään. Eikä alkuun lainkaan turhaan, 1925-fiaskon jälkeen 4/5 jäsenistöstä nosti kytkintä tuon juopon despootin touhuilun johdosta. Syy ei siis ollut pelkästään 1925-maailmanloppu.

      <>Arvomaailmat ovat täysin erilaiset näiden osapuolten välillä. ><

      Näin on, mutta molempia yhdistävä tekijä on opetusten epäraamatullisuus.

    • toiska 8.7.2018 21:24

      <>Tottelevaisuus Raamatun periaatteille merkityksetöntä. Veri on pyhää Jumalalle, se edustaa elämää, on se sitten ihmisen tai eläimen verta ja sen käytön hän on kieltänyt. ><

      Veri oli pyhää Raamatun kirjoittaneille jumalankeksijöille, mutta antaa sen olla. Sen sijaan Raamatun periaatteista tuli mieleen orjuuden merkitys. Pidätkö Saatanan juonena kaikkia orjuuden kieltäviä säädöksiä ja sopimuksia? Raamatun Jeesuskin piti orjuutta hyväksyttynä.

      <>Samoin Raamatun moraalikäsitysten huomioonottaminen. Siinäkin vallitsee ihmisten miellyttämisen linja. Se nähtiin Helsingin Pride kulkueessakin, jossa kirkon edustajat kulkivat muiden mukana risti kädessä. Raamattu kun selvästi sanoo: 1. Kor. 6:9 etteivät sellaiset peri Jumalan valtakuntaa. ><

      Ihmisten tasa-arvoista kohtelua puolustavat tuskin ovat kovin laajalti huolissaan Jeesuksen petoksen pohjalle rakennetusta kuvitteellisesta perinnöstä. Se Vt-seuran kidutuspaalu otettiin käyttöön arkisen sanakirjan (ei Raamatun) avulla ja Rutherfordin motiivi oli savustaa Russelille uskolliset pois Vt-seurasta. Vanhoille raamatuntutkijoille heidän hellimänsä kruunu ja risti -tunnus oli hyvin merkityksellinen, se oli vertauskuva heidän taivaspaikastaan, eli nykyistä paratiisilippua vastaava. Toinen savustuskeino oli Russelin esikuvan mukaisen parran poistaminen kuviosta.

      <>Tällaiseen Raamatun opetusten vähätteleminen on ollut nähtävissä jo pitkän aikaa kirkon toimissa.><

      Raamatun opetusten vähättelemisessä Vt-seura on käytännössä samalla viivalla kirkon kanssa. Jos et itse keksi miten, niin kysy ihmeessä.

      <>Huomaan myös, ettet ole mitenkään selvillä auttamistyöstä, jota tehdään todistajien yhteydessä.><

      Kerro ihmeessä, minäkään en ole tietoinen kyseisestä auttamistyöstä, vaikka tunnen Vt-seuran menon melkoisen hyvin. Sen täytyy olla jotain uutta valoa, koska minulle opetettiin, että ainoaa ja parasta hyväntekemistä on saarnaaminen.

      Toki olen tietoinen Aid Afriquesta, mutta sehän lepäsi WTBTS:n UN/DPI/NGO -liitännäisjäsenyyden varassa ja se WTBTS:n noin 10 vuoden YK-kytkös peruttiin vuorokauden sisällä siitä kun se julkaistiin lehdessä uutisena.

      • ilman_opasta

        Niin, et vaivaudu ottamaan selvää, vaikka siitä on paljon varattuna. Haluat vain omalta osaltasi etsiä, missä voisi olla vikoja, et rehellisiä vastauksia. Etsit epäkohtia, joilla voisit jotenkin oikeuttaa tarkoituksesi toteuttaa omaa ristiretkeäsi. Näytät käyttävän paljon aikaa ja vaivaa siihen.


      • ilman_opasta

        Täytyy jatkuvasti etsiä tietoja yli sadan vuoden takaisista asioista, koska ei ole ajan tasalla tiedossa.
        Ylpeys estää hankkimasta tietoa sieltä, mistä sitä on saatavilla.


      • ilman_opasta

        Näppäileppä koneellesi vaikkapa sanat Jehovan todistajat avustustyössä, niin löydät ainoistoa asiasta, joka on tuoreempaa, ei sata vuotta sitten. Ymmärrys ja tieto kasvanut runsaasti siitä.


      • manaat
        ilman_opasta kirjoitti:

        Näppäileppä koneellesi vaikkapa sanat Jehovan todistajat avustustyössä, niin löydät ainoistoa asiasta, joka on tuoreempaa, ei sata vuotta sitten. Ymmärrys ja tieto kasvanut runsaasti siitä.

        JA. . . .mitenkäs tämä avustustyö onnistuu suomessa?
        Kerro.

        Torilla kököttäminen tai Jeesuksen kehoituksen vastaisesti toimiminen ei ole sitä. Siis: "älkää menkö talosta taloon".

        On totta että joissain katastrofialueilla ensin autetaan omaa porukkaa ja siinä ohessa saa joku muukin apua. Mutta silloin on kameramiehet paikalla ja siitä alkaa suurenmoinen ja ylitsepursuavainen oman pesän kehuminen.


      • ilman_opasta kirjoitti:

        Niin, et vaivaudu ottamaan selvää, vaikka siitä on paljon varattuna. Haluat vain omalta osaltasi etsiä, missä voisi olla vikoja, et rehellisiä vastauksia. Etsit epäkohtia, joilla voisit jotenkin oikeuttaa tarkoituksesi toteuttaa omaa ristiretkeäsi. Näytät käyttävän paljon aikaa ja vaivaa siihen.

        ilman_opasta 9.7.2018 4:41

        <>Niin, et vaivaudu ottamaan selvää, vaikka siitä on paljon varattuna.><

        Väärin arvattu, tunnen Vt-seuran opetukset oikein hyvin ihan alusta tähän päivään.

        <> Haluat vain omalta osaltasi etsiä, missä voisi olla vikoja, et rehellisiä vastauksia. ><

        Minusta uskonnollista epärehellisyyttä ei tarvitse hyväksyä, Vt-seuraa saa arvostella ihan samalla tavalla kuin Vt-seura arvostelee muita.

        <> Näytät käyttävän paljon aikaa ja vaivaa siihen. ><

        Alkuun esität, että en vaivaudu ottamaan selvää ja perään tällaista, koita päättää mitä mieltä olet.

        Mitä ajankäyttööni tulee, niin on huvittavaa lukea siitä kommentteja jehovantodistajalta.


      • ilman_opasta kirjoitti:

        Täytyy jatkuvasti etsiä tietoja yli sadan vuoden takaisista asioista, koska ei ole ajan tasalla tiedossa.
        Ylpeys estää hankkimasta tietoa sieltä, mistä sitä on saatavilla.

        ilman_opasta 9.7.2018 4:50

        <>Täytyy jatkuvasti etsiä tietoja yli sadan vuoden takaisista asioista, koska ei ole ajan tasalla tiedossa. ><

        Ei ole haitaksi tuntea vanhoja asioita, Vt-seurakin on ulkokultaisesti kehottanut jehovantodistajia tutkimaan sitä millaisen liikkeen yhteydessä on. Todellisuudessa noiden vanhojen sekoilujen esille ottaminen tuottaa rivijehovantodistajille vain ongelmia.

        Toisaalta jehovantodistajuuteen kuuluu kaivella tuhansien vuosien takaisia asioita ja eritellä kuka oli ensimmäinen jehovantodistaja ja missä vaiheessa ensimmäisen vuosisadean kristityt eivät enää olleet jehovantodistajia ja kelvanneet 144 000 joukkoon.

        ><Ylpeys estää hankkimasta tietoa sieltä, mistä sitä on saatavilla. ><

        Tunnen Vt-seuran oppiseikkailut huomattavasti paremmin kuin ainakin kaikki ne rivijulistajat, joiden janssa olen keskustellut.


      • ilman_opasta kirjoitti:

        Näppäileppä koneellesi vaikkapa sanat Jehovan todistajat avustustyössä, niin löydät ainoistoa asiasta, joka on tuoreempaa, ei sata vuotta sitten. Ymmärrys ja tieto kasvanut runsaasti siitä.

        ilman_opasta 9.7.2018 4:56

        <>Näppäileppä koneellesi vaikkapa sanat Jehovan todistajat avustustyössä, niin löydät ainoistoa asiasta, joka on tuoreempaa, ei sata vuotta sitten.><

        Tässä onkin käsillä tämän päivän avustustyö, enkä tuolla haulla löytänyt mitään aiheeseen liittyvää. Ainoa avustustyö tuntui olevan katastrofiapu, josta nyt ei ole kyse ja joka siihen osaa ottaneiden mukaan keskittyi ainoastaan jehovantodistajien auttamiseen.

        <>Ymmärrys ja tieto kasvanut runsaasti siitä. ><

        Oppeja on tosiaan veivailtu Vt-seuran historia kuluessa niin, että Vt-seuralle ominaisista näkemyksistä on muuttumattomia noin puoli tusinaa. Kaikki muu on mennyt uusiksi, usea näkemys useita kertoja. Hyvä esimerkki on Jeesuksen mainitsema aikalaissukupolvensa, nyt se on kolme aikakautemme rt/jt-sukupolvea, joista yksi on kuollut ja kaksi elää edelleen. Ei lähellekään sitä mitä Raamattu esittää. Toisaalta sillä sukupolvella on ainoastaan uskonnollinen mielenkiintoarvo, koska Jeesus petti Paavalin ja muut kaiffarit, eikä siis palannut lupauksensa mukaan.


    • opas_mukana

      Elämän tiellä, kapealla tiellä on opas, Raamattu. Leveällä tiellä on paljon kulkijoita, mutta he ovat ns. omatoimikulkijoita, joilla ei opasta, vaan he kulkevat oman mielensä mukaan. Heillä on omat ohjeet.
      Kapealla tiellä heidän oppaansa osaa viedä perille. Ilman opasta kulkevat, mihin oma mieli vie, päämäärä ei ole varma, eikä perille pääsy ole varma. He eivät välitä oppaista, vaan haluavat kulkea oman mielensä mukaan. He saattavat hetken kuunnella opastakin, mutta eivät halua kuunnella koko matkaa, vaan lähtevät omille reiteilleen, ajatellen tietävänsä paremmin kuin opas. He eivät välitä mistään oppaista, vaan haluavat laatia omat sääntönsä, ja kulkea sen mukaan. Suuri ja tärkeä opaskirja on heille liian rasittava ja rajoittava.

      • Ajattelmisen.aihetta

        Kaunis ajatus, mutta yksi ongelma: kuka tietää, onko opas saanut oikeat ohjeet? Oppaita on useita sanojesi mukaan, joten heissäkin on eroavaisuuksia. Väärä opastus vie opastettavan vaaran paikkoihin, väärille teille, eksyksiin. Mistä kulkija saa avun, kun opastus meneekin pieleen?
        Oppaaseen luottava kulkija voi erehtyä pahan kerran. Siksi oman tien kulkijaa ei pidä tuomita. Hän saattaa löytää peremmin perille, koska luottaa omiin voimiinsa ja päättelykykyynsä.


      • manaat
        Ajattelmisen.aihetta kirjoitti:

        Kaunis ajatus, mutta yksi ongelma: kuka tietää, onko opas saanut oikeat ohjeet? Oppaita on useita sanojesi mukaan, joten heissäkin on eroavaisuuksia. Väärä opastus vie opastettavan vaaran paikkoihin, väärille teille, eksyksiin. Mistä kulkija saa avun, kun opastus meneekin pieleen?
        Oppaaseen luottava kulkija voi erehtyä pahan kerran. Siksi oman tien kulkijaa ei pidä tuomita. Hän saattaa löytää peremmin perille, koska luottaa omiin voimiinsa ja päättelykykyynsä.

        Myös muutkin kun jehovantodistajat osaavat lukea. Ja myös muilla on ymmärrystä ja varsinkin silloin kun on Pyhän Hengen ohjaama.

        Jehovantodistajat eivät osaa ymmärtää lukemaansa. Miksi?
        He eivät luota Pyhään Henkeen vaan järjestön epäpyhään henkeen, eksytykseen.
        No, jokainen on vastuussa omista tekemisistään.

        Jeesus kuitenkin varoitti ja varoitti: "älkää eksykö". Älkää uskoko väärään voideltuun.
        Rikkaruoho ja vehnä kasvat elokorjuun Herran tuloon asti.
        Silloin Hän kerää vehnän talteen ja rikkaruhot Hän polttaa.

        Jeesus ei ole vielä tullut
        SIKSI TÄLLAISET JEHOVANTODISTAJAT JA HELLUNTAILAISET JA LUTERILAISET SAAVAT KASVAA REHOTTAA IHAN VAPAASTI. Heidän joukostaan Jeesus aikanaan kerää vehnänsä ja loput Hän polttaa tulessa.

        Jehovan todistajat eivät ole eriasemassa. Heidän joukostaan löytyy varmasti "vehnää", mutta rikkaruohoakin löytyy. Järjestö ei ole "kaita tie". Se on vain yksi kultti monen joukosta.
        "Lähtekää ulos sieltä te minun kansani" on myös jehovantodistajille kerrottu. Lähtekää ulos tuosta pahasta uskonnosta.


      • Paipapum
        manaat kirjoitti:

        Myös muutkin kun jehovantodistajat osaavat lukea. Ja myös muilla on ymmärrystä ja varsinkin silloin kun on Pyhän Hengen ohjaama.

        Jehovantodistajat eivät osaa ymmärtää lukemaansa. Miksi?
        He eivät luota Pyhään Henkeen vaan järjestön epäpyhään henkeen, eksytykseen.
        No, jokainen on vastuussa omista tekemisistään.

        Jeesus kuitenkin varoitti ja varoitti: "älkää eksykö". Älkää uskoko väärään voideltuun.
        Rikkaruoho ja vehnä kasvat elokorjuun Herran tuloon asti.
        Silloin Hän kerää vehnän talteen ja rikkaruhot Hän polttaa.

        Jeesus ei ole vielä tullut
        SIKSI TÄLLAISET JEHOVANTODISTAJAT JA HELLUNTAILAISET JA LUTERILAISET SAAVAT KASVAA REHOTTAA IHAN VAPAASTI. Heidän joukostaan Jeesus aikanaan kerää vehnänsä ja loput Hän polttaa tulessa.

        Jehovan todistajat eivät ole eriasemassa. Heidän joukostaan löytyy varmasti "vehnää", mutta rikkaruohoakin löytyy. Järjestö ei ole "kaita tie". Se on vain yksi kultti monen joukosta.
        "Lähtekää ulos sieltä te minun kansani" on myös jehovantodistajille kerrottu. Lähtekää ulos tuosta pahasta uskonnosta.

        Väinö Linna se osasi kertoa asian ytimen ; Tuntemattomassa Lahtinen sanoo Totuuden Köyhien auttamisesta , ; "
        " ; Herra ja hänen ämmänsä Rakastavat köyhiä , he haluavat että köyhiä olisi oikein paljon , joita Herra olis auttavinansa , ja Köyhät olis kiittävinänsä , " -
        sitä tämä kaikki on ,

        "


      • opas_mukana
        Ajattelmisen.aihetta kirjoitti:

        Kaunis ajatus, mutta yksi ongelma: kuka tietää, onko opas saanut oikeat ohjeet? Oppaita on useita sanojesi mukaan, joten heissäkin on eroavaisuuksia. Väärä opastus vie opastettavan vaaran paikkoihin, väärille teille, eksyksiin. Mistä kulkija saa avun, kun opastus meneekin pieleen?
        Oppaaseen luottava kulkija voi erehtyä pahan kerran. Siksi oman tien kulkijaa ei pidä tuomita. Hän saattaa löytää peremmin perille, koska luottaa omiin voimiinsa ja päättelykykyynsä.

        Ilman Raamattua oppaan, emme onnistu elämän tiellä. Sanal. 3:1-5 vastaa hienosti asiaa. 6. jae sanoo: "Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoraksi."


      • opas_mukana 9.7.2018 4:25

        <>Suuri ja tärkeä opaskirja on heille liian rasittava ja rajoittava. ><

        Raamattu on paimentolaisten näkemyksiä, joista merkittävimmät asiat ovat pelkkää tarua. Heti alkuun luominen, vedenpaisumus ja erämaavaellus ovat naapurien taruista "paikallisiin tarpeisiin" mukailtuja. Ja mitä alkuperäisiin paimentolaisjuttuihin tulee, niin niitä on muuteltu ajan oloon niin paljon, etteivät vanhat tarinankertojat niitä kaikilta osin tunnistaisi.


      • opas_mukana kirjoitti:

        Ilman Raamattua oppaan, emme onnistu elämän tiellä. Sanal. 3:1-5 vastaa hienosti asiaa. 6. jae sanoo: "Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoraksi."

        opas_mukana 9.7.2018 9:55

        <>Ilman Raamattua oppaan, emme onnistu elämän tiellä. Sanal. 3:1-5 vastaa hienosti asiaa. 6. jae sanoo: "Ota hänet huomioon kaikilla teilläsi, niin hän itse tekee polkusi suoraksi." ><

        Vt -seura kehotti aikanaan (Vartiotorni 1. toukokuuta 1982 sivu 27) jehovantodistajia luovimaan oppimuutosten aallokossa, koskahan tulee tilanne, että surullisenkuuluisaa uutta valoa ei enää tule?

        Tiedätkö mikä oppimuutos kirvoitti vielä vuosikymmenien päästä tuohon naurettavaan luovimisselitykseen?


    • Pulvertus

      toiska 8.7.2018 21:24

      " Asioiden selittelyä ihmisten kannalta. Tottelevaisuus Raamatun periaatteille merkityksetöntä. "
      -Raamatun tärkein sääntö on lähimmäisen rakastaminen. Vartiotorniseuraa ei Raamatussa mainita, vartiotorni on niin ikään tuntematon, mutta vartiotornin epäonnistuneet maailmanlopun povaukset tunnetaan Raamatussa, 5 Moos 18:20-22, ja sanotaan niistä tunnistettavan väärä profeetta. (ilm. 20:10 ilmoittaa kohtaloksi ikuisuden tulijärvessä)

      "Veri on pyhää Jumalalle, se edustaa elämää, on se sitten ihmisen tai eläimen verta ja sen käytön hän on kieltänyt."
      -Ei veren käyttö ole kielletty Raamatussa. Päinvastoin. Teurastuksessa sen käytöksi on määrätty maahan laskeminen, jotta liha olisi syöntikelpoista. Tätä sääntöä todistajat rikkovat vartiotornin siunauksella. markettilihan veri ei ole maahan laskettu teurastamolla.
      Katso myös esim. 4 Moos 17:17 "Vihmo niiden veri alttarille "

      Kertoisitko tarkemmin missä Raamatun jakeessa veren pyhyys on, josta puhut ?
      Miksi muuten vartiotorniuskontoa tunnustuvana puhut Raamatusta, kristittyjen kirjasta ?

      "Samoin Raamatun moraalikäsitysten huomioonottaminen. Siinäkin vallitsee ihmisten miellyttämisen linja. Se nähtiin Helsingin Pride kulkueessakin, jossa kirkon edustajat kulkivat muiden mukana risti kädessä. Raamattu kun selvästi sanoo: 1. Kor. 6:9 etteivät sellaiset peri Jumalan valtakuntaa."
      -Ja risti kädessä kulkeminen on UM-pamfletissa kielletty ?

      • toiska

        Kumma kyllä sivuutit jälleen itse 1. Kor:6:9 sisällön puhumalla 'pamfletista'
        Pyhä Raamattu on juuri oppaamme tässäkin asiassa. Eikö sinun?
        Ja vastustat Raamatun selviä sanoja verenkin suhteen. Se kiellettiin kolmeen otteeseen. Ensin Nooalle, esi-isällemme 1. Moos.9:4,16. Sitten israililaisille. Lakiliitto kielsi veren syömisen. 3. Moos. 17: 14; 7:26, 27. Sitten kielto toistettiin Apt.15:28,29; 21:25.
        Aika selvät sanat. Veri edustaa elämää Jumalan edessä, siksi pyhää.
        Itsehän Patmoslaisena puhut Israelin kansasta ja heillekin tämä asia sanottiin.
        Siis ensin Nooalle, toiseksi Israelin kansalle ja sitten kristityille. Ei tosin mainuttu mnaattia erikseen. Tottelevaisuus ensisijalla.
        Loppukin tulee, kun sen aika tulee, se on vielä edessämme ja onneksi tuomari et ole sinä vaan paljon korkeammat ja viisaammat voimat.


      • Rontti

        "Pyhä Raamattu on juuri oppaamme tässäkin asiassa. Eikö sinun? "
        -Mikä on sinun UM -pamflettisi ?

        Esittämäsi 1. Moos.9:4
        " Mutta lihaa, jossa vielä on jäljellä sen elämänvoima, veri, te ette saa syödä "
        -Mutta miksi jätät pois 3 Moos 17:15 -jakeen, jossa sallitaan tuon veren syöminen:
        15 "Jos joku, olipa hän israelilainen tai siirtolainen, syö itsestään kuollutta tai kuoliaaksi raadeltua eläintä, hän pesköön vaatteensa ja peseytyköön; hän on epäpuhdas iltaan saakka. Sitten hän on jälleen puhdas "
        -Sillä jakeessa puhutaan veren syömisestä ( lihaa josta verta ei ole valutettu) eikä siinä kieltoa, rangaistuksesta puhumattakaan.
        Sinun tulisi kyetä ajattelemaan selitys, mutta ongelmana on että olet lahkolaisena mielenhallintatilassa, aivopesty. Toisaalta uahttu mököttämistuomiolla.

        "Veri edustaa elämää Jumalan edessä, siksi pyhää"
        -Mutta Pulvertus kysyi Raamatun jaettasi ?

        ----------------------
        UT:n puolella ei verisäännöt ole voimassa.
        Katso esim. Room. 14 luku (ja kerro muillekin todistajille)
        14: 2 Joku katsoo voivansa syödä kaikkea, mutta heikkouskoinen syö vain kasviksia. 3 Joka syö kaikkea, älköön halveksiko sitä joka ei syö, ja joka taas ei syö kaikkea
        -Ja APT:n verikommentti on perusteltu myös Room. 14:20 Kaikki tosin on puhdasta, mutta ihmiselle on pahaksi, jos hän syö jotakin, mikä loukkaa omaatuntoa.
        21 Sinun on hyvä olla syömättä lihaa ja juomatta viiniä ja välttää muutakin, mikä loukkaa veljeäsi.
        -Lakiuskonto vartiotorniuskonnossa on varmastikin vaikea ymmärtää, että toisen tunteet tulisi ottaa huomioon.
        Veren osalta oli niin, että jotkut noudattivat joka tapauksessa veretöntä ruokavaliota.

        1 Korintt. 10:25. Syökää kaikkea, mitä lihakaupassa myydään
        Markus 7:15. ei mikään, mikä ihmisen ulkopuolelta menee hänen sisäänsä, voi häntä saastuttaa, vaan mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen


    • Olemme saaneet iso-ilkimyksen ansiosta käyntiin keskustelun, jossa nyt odotetaan lukuja Vartiotorniseuran panostuksista esim. Suomeen sekä miljardiomaisuuksien sijoitustuottojen käytöstä: Vartiotorniseuran kannattajat eivät ole tienneet yhdestäkään ameriikkalaisliikkeen tavasta auttaa maailman ihmisiä. Ei joulupatoja, ei rahakeräyksiä sairaiden lasten hyväksi - todistajien lahjoitukset ja testamentit päätyvät tuntemattomiin tarkoituksiin.

      Liike ei kerro varoistaan, varainhankinnastaan, ei paljasta sijoitusomaisuuksiensa määrää, ei kerro kannattajilleen omistavansa esim. kaikki suomalaissalit ym. Saleja lienee tällä hetkellä myynnissä n. 3000 ympäri maailmaa.

      Vartiotorniseura ei järjestä ruoka-apua, ei koteja asunottomille, ei vähävaraisten elämää helpottavia raha- ja vaateavustuksia. Kuitenkin järjestö kerää ja on kerännyt maailmalta rahaa itselleen 140 vuoden ajan. Vartiotornin talouslukuja ei ole kerrota julkisuuteen eikä tilinpäätöksiä ole julkistettu. Mistä tällainen salaperäisyys johtuu?

      Esim. Patmos lähetyssäätilön toiminnasta ilmestyi pari päivää sitten vuoden 2017 osalta mielenkiintoinen vuosikeromus sekä tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus:

      https://www.patmos.fi/lahetystyo/varojen-kaytto-ja-seuranta

      Miksi Vartiotorniseura ei halua antaa tietoja edes omille lahjoittajileen taloutensa tunnusluvuista?

      Paljonko Vartiotorniseuran keräämistä miljardeista on käytetty humanitaariseen työhön? Missä ja koska?

      Liikkeen sijoitusomaisuus on valtava. Seura ostaa halvalla ja rakennuttaa talkoilla itselleen kiinteistöjä ja rakennusomaisuutta ja myy niiden remontoinnin jälkeen mm. suomalaisia saleja sekä esim. New Yorkissa omistamiaan huippukiinteistöjä. Liikkeen vauraan kotimaan New Yorkin torneistaan ja luxushotelleistaan tutun presidentin vävy on ostanut seuralta toimitilaa miljardilla dollarilla parin vuoden aikana - siis tuhannella miljoonalla - 1.000.000.000$:lla!

      Rahaa Vartiotornilla siis on. Sen käytöstä ei anneta julkisuuteen tietoa. Onko seura todella mainoksessaan luvatun mukaisesti "ensimmäisten joukossa" auttamassa, kun ihmiset joutuvat ahdinkoon? Paljonko seura käyttää keräämiään varoja esim. Suomessa köyhien, vanhojen veljien ja sisarten auttamiseen?

      • opas_mukana

        Huolta pidetään kaikista, yritätpä miten sinnikkäästi väittää muuta, vaikea ymmärtää, miksi. Kehoitan sinuakin näppäilemään koneellasi sanat Jehovan todistajat avustustyöt, jos et halua mennä sivustollemme Jw. org.
        Rahoilla, jolla vanha toimisto myytiin, rakennettiin uusi päätoimisto, josta voit nähdä kuvia myös sivustollamme. Ja uusien salien rakentaminen vaatii varoja ym ym.
        Miksi kiinnostaa erityisesti todistajien rahavarat? Mihin sitä tietoa tarvitset? Noita varoja on aina käytetty viisaasti , uskollisesti ja ymmärtäväisesti.
        Ei myöskään pappien ja piispojen suuriin palkkoihin, eikä heidän koteihinsa. Vanhoista veljistä ja sisarista pidetään hyvää huolta, sen olen nähnyt vuosikymmenien saatossa. Emme kuitenkaan pidä siitä suurta numeroa, niinkuin muilla on tapana. Se kuuluu kristityille itsestään. "Älköön vasen kätesi tietäkö, mitä oikea kätesi tekee. "
        Eikö hengellinen opetus ole kuitenkin ensisijalla? Puhut vain rahoista ja niiden merkityksestä. Eikö kaiken omistaja, Jumalamme pysty pitämään huolta myöskin palvelijoistaan? "Katsokaa kedon liljoja, kehoitti Jeesus.
        Ja tosiasiassa ihmisten oma itsekkyys ja ahneus on vienyt toiset köyhyyteen, sota ja jatkuvat selkkaukset tuovat paljon köyhyyttä ja nälkää. Jos näissäkin noudatettaisiin Raamatun ohjeita, tätä ongelmaa ei olisi. Tässäkään asiassa et voi syyttää Jehovan todistajia. Samoin luonnon saastuttaminen on vienyt tasapainon, ja aiheuttaa suuria ongelmia, kuivuutta ja luonnon onnettomuuksia. Etsi syyt oikeista lähteistä, äläkä yritä syyllistää ihmisiä, jotka eivät osallistu sotiin, eivätkä mm. tupakoi ja heittele natsoja luontoon myrkyttämään niitä. Eivät myöskään kylvä maamiinoja ihmisten tappamiseksi. Yritä edes vähän katsoa asioita todellisuuden pohjalta.


      • iso-ilkimys

        "Ei joulupatoja, ei rahakeräyksiä sairaiden lasten hyväksi "

        Nämä ovat ongelmallisia asioita myös todistajuuden ulkopuolella, toisinaan hallinnointi vie niin paljon kuluja keräyksestä, etteivät ne joille on kerätty siitä hödy kunnolla.

        Lapsuudesta muistan että meille ilmeisesti kirkon toimesta tuotiin ruokalaattikko ennen joulua, köyhiä kun oltiin ja lapsia oli paljon. Sitten kun vanhemmat alkoivat tutkia todistajien kanssa, laatikkomies käännytettiin laatikkonsa kanssa pois. Mihin tämä suostuikin vastentahtoisesti ja päätään puistellen.
        Tämä oli joskus kauan sitten, en tiedä tekeekö kirkko nykyään tällaista.

        Kirkon toiminta vähäosaisten auttamisessa ei aina ole ollut kovin laadukasta, mikä epäilemättä on johtanut siihen, että valtiolta odotetaan toimintaa asian suhteen. Nykin on Ylen sivuilla Irlannin tapauksesta, jossa nunnat saivat valtiolta avustusta aviottomien lasten hoitamisesta, mutta nämä kohtelivat lapsia kuin jätettä ja alueelta on löytynyt lähes 800 lapsen ruumiit ihan muutamalta vuosikymmeneltä 1900-luvulta. Kirkko on itse asettanut nämä viattomat lapset syyllisiksi vanhempiensa toimintaan omilla näkemyksillään aiheuttaen järkyttävän määrän kärsimystä.


    • satoa

      Pitää paikkansa: "Mitä ihminen kylvää,sitä hän myöskin niittää." Sitä satoa ihmiskunta niittää, mitä se on kylvänyt sodillaan ja toisten sortamisella. Epäviisaat hallitsijat ovat kohdelleet alamaisiaan raa'asti.
      Siihen syyllistyivät myös uskonnolliset johtajat, jotka vainosivat ja vainoavat yhä toisinajattelijoita. Siihen mahtavat kirkot olisivat voineet puuttua ja estää epäoikeudenmukaisuudet. Ei ole Jumalan vika, vaan itsekkäiden ihmisten aikaansaannosta, se kurjuus, jota saamme todistaa.
      Vaikka panisimme kaikki rahamme ja voimamme sen korjaamiseen, se ei onnistu ihmisen voimalla. Siksi vain Jumala voi sen tehdä poistamalla pahuuden alkusyyt.

      • iso-ilkimys

        Valitettavasti ei ole olemassa mitään jumalaa, sen sijaan on ihmisiä, jotka uskottelevat toisille sellaisia olevan ja näitä edustavansa. Hierarkisesti rakennettu yhteiskunta, joka pyörii rahalla, on hyvä alusta monenlaiselle väärinkäytölle ja julmuuksille.


    • SuviSelma

      opas_mukana 9.7.2018 11:09

      "Huolta pidetään kaikista"
      -Vaikka sitten mököttämällä ?
      -Ihan totta, vartiotornista olen lukenut mököttämisen tarkoittavan vartiotorniuskonnossa rakkautta.

      "Rahoilla, jolla vanha toimisto myytiin, rakennettiin uusi päätoimisto,"
      -Intian vartiotorniseuran painotalo lakkautettiin kun Intia verotti sitä kuin liikeyritystä - Mikä saa Intiassa tajoamaan USA-laisia liiketoimintamuotoja ?

      " Ja uusien salien rakentaminen vaatii varoja"
      -Jäseniltä. Eikä pelkästään kertaalleen, vaan kahteen kertaan maksatetaan todistajilla rakennuskustannukset. Johanneksenpojan kotisivuilta voit lukea, kuinka tämä temppu tehdään niin, etteivät todistajat sitä edes huomaa.

      " todistajien rahavarat? Mihin sitä tietoa tarvitset? "
      -Niin. Niin paljon kivempi kuin lahkolle olisikin että niistä ei puhuttaisi.

      " Noita varoja on aina käytetty viisaasti , uskollisesti ja ymmärtäväisesti"
      -Eikös tämä ole paljolti yleistyylinen lahkon mainoslause, kuten lahkohallinnosta ja vartiotornistakin ?

      • hunajatako

        " lukenut mököttämisen tarkoittavan vartiotorniuskonnossa rakkautta. "
        -Ettei se ole sanatarkemmin otettuna "rakkaudellinen järjestely" ?


      • opas_mukana

        Väitätkö, emökötämme vanhuksillemme? He ovat hyvin rakkaita meille. Itsekin kuulun jo lähes siihen kastiin. On aina virkistävää ja rohkaisevaa nähdä kaikenikäisiä säännöllisesti kokouksissamme.
        Mutta totta on, että emme seurustele niiden kanssa, jotka on poistettu seurakunnasta, niinkuin Raamattu kehoittaakin. En tiedä, mitä jatkuvalla mökötyshöpötykselläsi tarkoitat. Emme tee heille pahaa, mutta emme pidä heitä tovereinamme. Se asia on käsitelty sata kertaa tälläkin palstalle, mutta ilmeisesti tuokaan Raamatun kehoitus ei kiinnosta itseäsi.
        Oma käytöksesi on kaukana kristillisestä. Käytät suurimman osan ajastasi herjaamiseen. Se on pahempaa kuin mikään mökötys.
        Miksi rahoista pitäisi puhua, on kysymys 'lahkosta' tai muusta. Pitäisikö muiden käsitellä sitä, miten käytät rahasi? Käytätkö ne viisaasti ja mihin ne menevät? Rahan keräämiseen ainakin uskonnossasi on käytetty paljon epämääräisiä keinoja. Jotkut yksityiset ovat keränneet suuria omaisuuksia ihmisiä huijaamalla. Silti kirkkaalla otsalla kyseenalaistat muiden rahan käytön. Käännät kirjoittelusi aina epäolennaiseen, etkä siihen, mikä on tärkeintä, Jumalan totteleminen.
        Mutta mitäpä sillä väliä, vastaa sinulle, miten tahansa. Sama tyyli putkahtaa jälleen esiin seuraavana päivänä.


      • ymmärryksenvaikeus
        opas_mukana kirjoitti:

        Väitätkö, emökötämme vanhuksillemme? He ovat hyvin rakkaita meille. Itsekin kuulun jo lähes siihen kastiin. On aina virkistävää ja rohkaisevaa nähdä kaikenikäisiä säännöllisesti kokouksissamme.
        Mutta totta on, että emme seurustele niiden kanssa, jotka on poistettu seurakunnasta, niinkuin Raamattu kehoittaakin. En tiedä, mitä jatkuvalla mökötyshöpötykselläsi tarkoitat. Emme tee heille pahaa, mutta emme pidä heitä tovereinamme. Se asia on käsitelty sata kertaa tälläkin palstalle, mutta ilmeisesti tuokaan Raamatun kehoitus ei kiinnosta itseäsi.
        Oma käytöksesi on kaukana kristillisestä. Käytät suurimman osan ajastasi herjaamiseen. Se on pahempaa kuin mikään mökötys.
        Miksi rahoista pitäisi puhua, on kysymys 'lahkosta' tai muusta. Pitäisikö muiden käsitellä sitä, miten käytät rahasi? Käytätkö ne viisaasti ja mihin ne menevät? Rahan keräämiseen ainakin uskonnossasi on käytetty paljon epämääräisiä keinoja. Jotkut yksityiset ovat keränneet suuria omaisuuksia ihmisiä huijaamalla. Silti kirkkaalla otsalla kyseenalaistat muiden rahan käytön. Käännät kirjoittelusi aina epäolennaiseen, etkä siihen, mikä on tärkeintä, Jumalan totteleminen.
        Mutta mitäpä sillä väliä, vastaa sinulle, miten tahansa. Sama tyyli putkahtaa jälleen esiin seuraavana päivänä.

        Oliko se raamatun kehoitus se, että mökötettävät ovat kuin kansojen ihmiset?
        Miten toimitte kun kansojen ihminen tulee koputtamallenne ovelle?
        Mökötättekö hänelle? Miksi ette jos hän ja erotettu ovat kuin kansojen ihmiset, molemmat?
        Ja onko erotettu veli/sisar vielä veli/ sisar?
        Tästäkin asiasta on kirjoiteltu täällä monet kerrat, mutta ei mene perille.


    • Tsuppari

      opas_mukana 9.7.2018 16:28

      "mökötämme vanhuksillemme? He ovat hyvin rakkaita meille"
      -Vanhuksilla on lahkossa itse asiassa omat vapautensa, mitä ei ole muilla.
      Kun vanhus on esim. horisevassa henkisessä kehitysvaiheessa, hän saa vapaasti muistella ns. vanhaa valoa, vaikka uudempaa valoa olisi jo vähintään vuosikaudetkin alleviivattu vartiotornista.
      "Tämä sukupolvi ei katoa kun alamme paratiisin" ...

      "totta on, että emme seurustele niiden kanssa, jotka on poistettu seurakunnasta"
      -Niin, jos joku otti rokotuksen kun se oli kielletty hoitomuoto lahkossa, niin mökötyspoisto tuli.
      Rokotuskielto poistettiin. Rokotuskielto ruvettiin kieltämään koskaan olleenkaan. Mutta sanotulle rokotuksen ottaneelle mökötetään, eikä puhettakaan että mökötys lopetettaisiin. Näin esimerkkinä.

      " Emme tee heille pahaa"
      Niin, vartiotorni selittää että äärimmäinen henkinen väkivalta lahkon käskemänä ei ole pahaa, ei ole pahaa vaikka ajaisi sitten itsemurhaankin (kuten muuten monesti tekeekin).
      Tämä on nyt tutustujalle esimerkki lahkon mielenhallinnasta (asiantuntijatermi), taikka aivopeusta (meidän maallikoiden kesken)

      " Pitäisikö muiden käsitellä sitä, miten käytät rahasi? "
      -Niin, jäätelöön ei ainakaan, vaan lahjoittaa sinne vartiotorniseuralle, joka osaa arvostaa enemmän jäätelöä.

      • noloa

        Täyttä soopaa tapasi mukaan, ei voi muuta sanoa. Tiedät itsekin, ettet puhu totta.


      • noloa kirjoitti:

        Täyttä soopaa tapasi mukaan, ei voi muuta sanoa. Tiedät itsekin, ettet puhu totta.

        Voimme täällä pitäytyä nyt keskustelemaan ilman teokraattisen soadnkäynnin menetelmiä. Voisimme yrittää puhua totta - myös vartiotornilaiset kuin muutkin.

        Suomessa ruoka-apua annetaan laajasti, monien eri kristillisten jätjestöjen, mutta myös muun maailmankatsomuksen tai aatteen pohjalta toimivat yksityiset ja julkiset yhteisöt. Nämä tekevät keskenään yhteistyötä - ts. jos esim. keräyslupa on saatu usealle eri toimijalle samaan kohteeseen tai kirkon tiloissa järjestetään yhteisesti sovittujen avustuskohteiden hyväksi tapahtumia tai ekumeenisia lähetysjumalanpalveluksia.

        Ev-lut. seurakunnat ovat Suomen suurin ruoka-aputoimija. Ruoka-apua antaa noin 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa ympäri maan. Itä-Suomen yliopiston Leipäjonot Suomessa -tutkimus selvitti ensimmäistä kertaa ruoka-avun järjestämistä koko Suomessa.

        Vuonna 2014 ruoka-apua otti vastaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti yli 22000 henkilöä. Ruoan jakelukertoja oli 1,7 miljoonaa, ja niiden keskihinta oli 27 euroa hakijaa kohden.

        Maassamme oli tutkimuksen aikana 226 kuntaa Helsingistä Pelkosenniemelle, joissa ruoka-apua oli saatavilla vähintään yhtenä päivänä. Lisäksi kunnat ja seurakunnat myönsivät maksusitoumuksia kauppoihin. Suurin ruoka-avun järjestäjä on Suomen Ev.lut kirkko, sen n. 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa.

        Koska tämäkin auttamistyö on yhteistyötä, monet muut järjestöt, yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt osallistuvat avustusyhteistyöhön. Esim. rahoitus, toimitilat, hävikkiruoan kerääminen ja kuljetukset, elintarvikehygieniakoulutus ja sen toteutus ym. Avustustyössä on koko Suomi mukana - paitsi...

        Haluaisin nyt tietää mihin avustusmuotoihin Vartiotorni on osallistunut Suomessa viimeisen 25 vuoden aikana. Mikäli tällaista ei ole tapahtunut kertaakaan, myös kaikki aiempikin avustusyhteistyö otetaan huomioon.

        Ko. tietoa on ollut vaikea löytää isoimpienkaan tapahtumien osallistujien tai lahjoittajien nimien joukosta, joten voisiko joku vartiotornilainen nyt itse kertoa.

        Toinen asia koski vanhempien sisarten ja veljien auttamista järjestössä:

        - Tukevatko Jehovan todistajat toisiaan, koska siitä aiheutuisi haittaa ideologian levitykselle eli kenttäpalvelukseen käytettävissä oleva aika vähenisi. Onko kenttäpalvelus liikkeelle tärkeämpää kuin sairaista ja vanhoista huolehtiminen (kenttäpalvelukseen käytetyt tunnit voidaan kirjata kuukausittaiseen raporttiin, eli niillä voidaan ostaa hyvä asema liikkeenjohdon silmissä, kun taas toisten Jehovan todistajien auttamista ei voi merkitä tunteina raporttiin.

        Kuka osaisi kertoa?


      • noloa
        tunnehuolto kirjoitti:

        Voimme täällä pitäytyä nyt keskustelemaan ilman teokraattisen soadnkäynnin menetelmiä. Voisimme yrittää puhua totta - myös vartiotornilaiset kuin muutkin.

        Suomessa ruoka-apua annetaan laajasti, monien eri kristillisten jätjestöjen, mutta myös muun maailmankatsomuksen tai aatteen pohjalta toimivat yksityiset ja julkiset yhteisöt. Nämä tekevät keskenään yhteistyötä - ts. jos esim. keräyslupa on saatu usealle eri toimijalle samaan kohteeseen tai kirkon tiloissa järjestetään yhteisesti sovittujen avustuskohteiden hyväksi tapahtumia tai ekumeenisia lähetysjumalanpalveluksia.

        Ev-lut. seurakunnat ovat Suomen suurin ruoka-aputoimija. Ruoka-apua antaa noin 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa ympäri maan. Itä-Suomen yliopiston Leipäjonot Suomessa -tutkimus selvitti ensimmäistä kertaa ruoka-avun järjestämistä koko Suomessa.

        Vuonna 2014 ruoka-apua otti vastaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti yli 22000 henkilöä. Ruoan jakelukertoja oli 1,7 miljoonaa, ja niiden keskihinta oli 27 euroa hakijaa kohden.

        Maassamme oli tutkimuksen aikana 226 kuntaa Helsingistä Pelkosenniemelle, joissa ruoka-apua oli saatavilla vähintään yhtenä päivänä. Lisäksi kunnat ja seurakunnat myönsivät maksusitoumuksia kauppoihin. Suurin ruoka-avun järjestäjä on Suomen Ev.lut kirkko, sen n. 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa.

        Koska tämäkin auttamistyö on yhteistyötä, monet muut järjestöt, yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt osallistuvat avustusyhteistyöhön. Esim. rahoitus, toimitilat, hävikkiruoan kerääminen ja kuljetukset, elintarvikehygieniakoulutus ja sen toteutus ym. Avustustyössä on koko Suomi mukana - paitsi...

        Haluaisin nyt tietää mihin avustusmuotoihin Vartiotorni on osallistunut Suomessa viimeisen 25 vuoden aikana. Mikäli tällaista ei ole tapahtunut kertaakaan, myös kaikki aiempikin avustusyhteistyö otetaan huomioon.

        Ko. tietoa on ollut vaikea löytää isoimpienkaan tapahtumien osallistujien tai lahjoittajien nimien joukosta, joten voisiko joku vartiotornilainen nyt itse kertoa.

        Toinen asia koski vanhempien sisarten ja veljien auttamista järjestössä:

        - Tukevatko Jehovan todistajat toisiaan, koska siitä aiheutuisi haittaa ideologian levitykselle eli kenttäpalvelukseen käytettävissä oleva aika vähenisi. Onko kenttäpalvelus liikkeelle tärkeämpää kuin sairaista ja vanhoista huolehtiminen (kenttäpalvelukseen käytetyt tunnit voidaan kirjata kuukausittaiseen raporttiin, eli niillä voidaan ostaa hyvä asema liikkeenjohdon silmissä, kun taas toisten Jehovan todistajien auttamista ei voi merkitä tunteina raporttiin.

        Kuka osaisi kertoa?

        Tarkoitin lähinnä Tsupparin kirjoitusta. Ala-arvoista jaarittelua jäätelöistä, rokottamisista, äärimmäisestä mielenhallinnasta ym. jotka eivät pidä paikkaansa. Olemme tavallisia ihmisiä, jotka rakastamme Raamatun opetusta ja otamme opetusta vapaaehtoisesti, koska tiedämme sen perustuvan Raamattuun.


      • meikämasa2.0
        noloa kirjoitti:

        Tarkoitin lähinnä Tsupparin kirjoitusta. Ala-arvoista jaarittelua jäätelöistä, rokottamisista, äärimmäisestä mielenhallinnasta ym. jotka eivät pidä paikkaansa. Olemme tavallisia ihmisiä, jotka rakastamme Raamatun opetusta ja otamme opetusta vapaaehtoisesti, koska tiedämme sen perustuvan Raamattuun.

        Aion noloa härnätä vähän.

        Perustuuko 5.MO 18:20-22 raamattuun? Lueppas se ääneen.

        Kerro tämän jälkeen oman järjestösi historian kaikki sukupolviopetukset sun muut oppisekoilut. Tiedät yhtä hyvin, kuin minä, että ainuttakaan kertaa sukupolvioppi ei ole ollut kohdallaan.

        Siinä on tehty täyskäännöksiä päinvastaiseen suuntaan. Tuorein esimerkki on nämä kaksi voideltujen ryhmää osittain samanaikaisesti...jne. Kunnes loppu tulee.

        Vielä muutama vuosi sitten tarkoitti ketä tahansa, joka oli syntynyt viimeistään 1914. Siis myös maailmalliset. Kerroin tätä itse kentällä.

        Ei muuten tiennyt VT seura edes kenttätyön lopetusajankohtaa. Vai miten on? Saarnataanko edelleen?

        ---" Apostoli Paavali työskenteli kristillisen lähetystoiminnan eturintamassa. Lisäksi hän laski perustuksen työlle, joka saatettaisiin loppuun tällä 1900-luvulla.---" (Vartiotorni 1989 1/1 "Jehovan käsi oli heidän kanssaan" kpl 8)

        Millos tää 1900 luku loppui? Onko vuosi 2018 1900 lukua?
        Vastaanny noloa!

        Kaiken tämän viisasteli "Jehovan ainoa oikea kanava". Sanos nyt noloa! Kehen muuhun 5.mo 18:20-22 edes teoriassa voisi sopia, kuin JEHOVAN todistajiin. Mikä muu uskonto käyttää raamatun jumalan nimeä, kuin te? Sillähän te elvistelette.

        Eli toisin sanoen: Maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut eivät häviä, enne kuin loppu tulee.

        Vuoden 2000 jälkeen ei enää kenttätyötä. Paitsi että tehdään ja hypätään ovilla niinku enneki ja seisoskellaan tuppisuuna todistuskärryjen vierellä.

        Mutta tämähän on jehovan todistajalle valon kirkastumista, ei tarvi toistaa, tiedetään jo. Kyllä kuullostaa tosi viisaalta henkeyttämättömän hallintoelimen jutut. Vähän kuin on off katkaisijalla napsauttaisi valot pois ja päälle.

        Ja toiseksi tässä valossa pitäisi vaeltaa tottelevaisena, vaikka ei olisi inhimillisesti katsoen järkevää... Älä kyseenalaista! Älä kehitä kriittistä henkeä!

        Kehitänpäs. Eihän tästä muuten saa selkoa, jos ei saa kysyä.

        Hengellinen apu on kuulemma sitä arvokkainta apua, mitä voi toiselle antaa.
        Jehovan todistajien alati muuttuva sukupolvioppi sisältyy heidän itsensä mukaan tähän "parhaaseen ja elämää pelastavaan apuun".

        Varmaan tämän ja monien muiden tiedossa olevien esimerkkien takia ko. "hengellinen apu" ei meinaa maistua järjestön ulkopuolella oleville. Oli sitten exiä tai ei.

        Ja tiäks mitä NOLOA? Taidan vähän ymmärtää, miksei ovilla rampatessa vastakaikua juurikaan tule edistymällä kasteelle asti.

        Toista se on jt lapsilla, jotka vauvasta lähtien kasvaa sisään.


      • noloa
        meikämasa2.0 kirjoitti:

        Aion noloa härnätä vähän.

        Perustuuko 5.MO 18:20-22 raamattuun? Lueppas se ääneen.

        Kerro tämän jälkeen oman järjestösi historian kaikki sukupolviopetukset sun muut oppisekoilut. Tiedät yhtä hyvin, kuin minä, että ainuttakaan kertaa sukupolvioppi ei ole ollut kohdallaan.

        Siinä on tehty täyskäännöksiä päinvastaiseen suuntaan. Tuorein esimerkki on nämä kaksi voideltujen ryhmää osittain samanaikaisesti...jne. Kunnes loppu tulee.

        Vielä muutama vuosi sitten tarkoitti ketä tahansa, joka oli syntynyt viimeistään 1914. Siis myös maailmalliset. Kerroin tätä itse kentällä.

        Ei muuten tiennyt VT seura edes kenttätyön lopetusajankohtaa. Vai miten on? Saarnataanko edelleen?

        ---" Apostoli Paavali työskenteli kristillisen lähetystoiminnan eturintamassa. Lisäksi hän laski perustuksen työlle, joka saatettaisiin loppuun tällä 1900-luvulla.---" (Vartiotorni 1989 1/1 "Jehovan käsi oli heidän kanssaan" kpl 8)

        Millos tää 1900 luku loppui? Onko vuosi 2018 1900 lukua?
        Vastaanny noloa!

        Kaiken tämän viisasteli "Jehovan ainoa oikea kanava". Sanos nyt noloa! Kehen muuhun 5.mo 18:20-22 edes teoriassa voisi sopia, kuin JEHOVAN todistajiin. Mikä muu uskonto käyttää raamatun jumalan nimeä, kuin te? Sillähän te elvistelette.

        Eli toisin sanoen: Maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut eivät häviä, enne kuin loppu tulee.

        Vuoden 2000 jälkeen ei enää kenttätyötä. Paitsi että tehdään ja hypätään ovilla niinku enneki ja seisoskellaan tuppisuuna todistuskärryjen vierellä.

        Mutta tämähän on jehovan todistajalle valon kirkastumista, ei tarvi toistaa, tiedetään jo. Kyllä kuullostaa tosi viisaalta henkeyttämättömän hallintoelimen jutut. Vähän kuin on off katkaisijalla napsauttaisi valot pois ja päälle.

        Ja toiseksi tässä valossa pitäisi vaeltaa tottelevaisena, vaikka ei olisi inhimillisesti katsoen järkevää... Älä kyseenalaista! Älä kehitä kriittistä henkeä!

        Kehitänpäs. Eihän tästä muuten saa selkoa, jos ei saa kysyä.

        Hengellinen apu on kuulemma sitä arvokkainta apua, mitä voi toiselle antaa.
        Jehovan todistajien alati muuttuva sukupolvioppi sisältyy heidän itsensä mukaan tähän "parhaaseen ja elämää pelastavaan apuun".

        Varmaan tämän ja monien muiden tiedossa olevien esimerkkien takia ko. "hengellinen apu" ei meinaa maistua järjestön ulkopuolella oleville. Oli sitten exiä tai ei.

        Ja tiäks mitä NOLOA? Taidan vähän ymmärtää, miksei ovilla rampatessa vastakaikua juurikaan tule edistymällä kasteelle asti.

        Toista se on jt lapsilla, jotka vauvasta lähtien kasvaa sisään.

        Sinulla on vapaus kehittää millaista henkeä tahansa. Et ole tilivelvollinen meille ihmisille, vaan Jumalalle. Kapinoijia on ollut ensimmäisestä ihmisparista lähtien. Jokainen tekee tilin itsestään, ei toisista.
        Vanhemmille on vastuu opettaa pienokaisesta lähtien. Ratkaisun elämästään joutuu kuitenkin jokainen tekemään aikuiseksi tullessaan.
        Paljon innokkaita ja onnellisia ihmisiä on ollut tuloksena. Sen saimme jälleen todistaa konventeissamme.
        Saat härnätä miten paljon tahansa, emme voi sille mitään. Kyllä kirjoitusta maailmaan mahtuu. Vaikutus voi olla kuitenkin heikonlainen. Emme mene halpaan.


      • meikämasa2.0
        meikämasa2.0 kirjoitti:

        Aion noloa härnätä vähän.

        Perustuuko 5.MO 18:20-22 raamattuun? Lueppas se ääneen.

        Kerro tämän jälkeen oman järjestösi historian kaikki sukupolviopetukset sun muut oppisekoilut. Tiedät yhtä hyvin, kuin minä, että ainuttakaan kertaa sukupolvioppi ei ole ollut kohdallaan.

        Siinä on tehty täyskäännöksiä päinvastaiseen suuntaan. Tuorein esimerkki on nämä kaksi voideltujen ryhmää osittain samanaikaisesti...jne. Kunnes loppu tulee.

        Vielä muutama vuosi sitten tarkoitti ketä tahansa, joka oli syntynyt viimeistään 1914. Siis myös maailmalliset. Kerroin tätä itse kentällä.

        Ei muuten tiennyt VT seura edes kenttätyön lopetusajankohtaa. Vai miten on? Saarnataanko edelleen?

        ---" Apostoli Paavali työskenteli kristillisen lähetystoiminnan eturintamassa. Lisäksi hän laski perustuksen työlle, joka saatettaisiin loppuun tällä 1900-luvulla.---" (Vartiotorni 1989 1/1 "Jehovan käsi oli heidän kanssaan" kpl 8)

        Millos tää 1900 luku loppui? Onko vuosi 2018 1900 lukua?
        Vastaanny noloa!

        Kaiken tämän viisasteli "Jehovan ainoa oikea kanava". Sanos nyt noloa! Kehen muuhun 5.mo 18:20-22 edes teoriassa voisi sopia, kuin JEHOVAN todistajiin. Mikä muu uskonto käyttää raamatun jumalan nimeä, kuin te? Sillähän te elvistelette.

        Eli toisin sanoen: Maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut, eipäs kun maailmalliset, eipäs kun voidellut eivät häviä, enne kuin loppu tulee.

        Vuoden 2000 jälkeen ei enää kenttätyötä. Paitsi että tehdään ja hypätään ovilla niinku enneki ja seisoskellaan tuppisuuna todistuskärryjen vierellä.

        Mutta tämähän on jehovan todistajalle valon kirkastumista, ei tarvi toistaa, tiedetään jo. Kyllä kuullostaa tosi viisaalta henkeyttämättömän hallintoelimen jutut. Vähän kuin on off katkaisijalla napsauttaisi valot pois ja päälle.

        Ja toiseksi tässä valossa pitäisi vaeltaa tottelevaisena, vaikka ei olisi inhimillisesti katsoen järkevää... Älä kyseenalaista! Älä kehitä kriittistä henkeä!

        Kehitänpäs. Eihän tästä muuten saa selkoa, jos ei saa kysyä.

        Hengellinen apu on kuulemma sitä arvokkainta apua, mitä voi toiselle antaa.
        Jehovan todistajien alati muuttuva sukupolvioppi sisältyy heidän itsensä mukaan tähän "parhaaseen ja elämää pelastavaan apuun".

        Varmaan tämän ja monien muiden tiedossa olevien esimerkkien takia ko. "hengellinen apu" ei meinaa maistua järjestön ulkopuolella oleville. Oli sitten exiä tai ei.

        Ja tiäks mitä NOLOA? Taidan vähän ymmärtää, miksei ovilla rampatessa vastakaikua juurikaan tule edistymällä kasteelle asti.

        Toista se on jt lapsilla, jotka vauvasta lähtien kasvaa sisään.

        Niin tuli vielä mieleen.
        Jos laitetaan raaka punainen lihanpala ja jiiteeoppi rinnakkain....

        Kumpihan punottaa enemmän valoa? Ja kummasta on OIKEASTI enemmän apua vaikka nälkäiselle?

        Ja miten koukkuun jääneen jiiteen pääkopassa edes voisi hengellinen polttimo säteillä, kun sen hehkulanka on katkaistu reoriikalla poikki by governing body.

        Samaan tapaan tekee hyönteismaailmassa Jewel Wasp. Hyviä pätkiä sinätuubissa.


      • meikämasa2.0
        noloa kirjoitti:

        Sinulla on vapaus kehittää millaista henkeä tahansa. Et ole tilivelvollinen meille ihmisille, vaan Jumalalle. Kapinoijia on ollut ensimmäisestä ihmisparista lähtien. Jokainen tekee tilin itsestään, ei toisista.
        Vanhemmille on vastuu opettaa pienokaisesta lähtien. Ratkaisun elämästään joutuu kuitenkin jokainen tekemään aikuiseksi tullessaan.
        Paljon innokkaita ja onnellisia ihmisiä on ollut tuloksena. Sen saimme jälleen todistaa konventeissamme.
        Saat härnätä miten paljon tahansa, emme voi sille mitään. Kyllä kirjoitusta maailmaan mahtuu. Vaikutus voi olla kuitenkin heikonlainen. Emme mene halpaan.

        Heh.

        Näin.

        Henkilöanalyysiä.

        Kiitos.

        Mites noi asiapuolen jutut? Huomaa nyt, että en kirjoita SINUSTA. Mutta kirjoitan kyllä SINNULLE! Siinä on ero.

        En ylläty, jos et vastaa niihin mitään.

        Eväät loppui vanhimmiltakin.


      • noloa kirjoitti:

        Tarkoitin lähinnä Tsupparin kirjoitusta. Ala-arvoista jaarittelua jäätelöistä, rokottamisista, äärimmäisestä mielenhallinnasta ym. jotka eivät pidä paikkaansa. Olemme tavallisia ihmisiä, jotka rakastamme Raamatun opetusta ja otamme opetusta vapaaehtoisesti, koska tiedämme sen perustuvan Raamattuun.

        noloa 9.7.2018 22:34

        <>Olemme tavallisia ihmisiä, jotka rakastamme Raamatun opetusta ja otamme opetusta vapaaehtoisesti, koska tiedämme sen perustuvan Raamattuun. ><

        Kyseessä on Vt-seuran opetus, jossa Raamattu on ainoastaan sidesana. Vt-seuran merkittävin opetus on 1914-huuhaa, eikä se todellakaan perustu Raamattuun. Se perustuu siihen, että 1914-opetuksen hylkääminen veisi kaiken pohjan Vt-seuran väitteistä lopun ajan, Jeesuksen paluun ja raamatuntutkijoinen valinnan suhteen.

        Toki se vahvistaa omaa uskoa kun toistelee katteettomia väitteitä.


      • iso-ilkimys
        tunnehuolto kirjoitti:

        Voimme täällä pitäytyä nyt keskustelemaan ilman teokraattisen soadnkäynnin menetelmiä. Voisimme yrittää puhua totta - myös vartiotornilaiset kuin muutkin.

        Suomessa ruoka-apua annetaan laajasti, monien eri kristillisten jätjestöjen, mutta myös muun maailmankatsomuksen tai aatteen pohjalta toimivat yksityiset ja julkiset yhteisöt. Nämä tekevät keskenään yhteistyötä - ts. jos esim. keräyslupa on saatu usealle eri toimijalle samaan kohteeseen tai kirkon tiloissa järjestetään yhteisesti sovittujen avustuskohteiden hyväksi tapahtumia tai ekumeenisia lähetysjumalanpalveluksia.

        Ev-lut. seurakunnat ovat Suomen suurin ruoka-aputoimija. Ruoka-apua antaa noin 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa ympäri maan. Itä-Suomen yliopiston Leipäjonot Suomessa -tutkimus selvitti ensimmäistä kertaa ruoka-avun järjestämistä koko Suomessa.

        Vuonna 2014 ruoka-apua otti vastaan enemmän tai vähemmän säännöllisesti yli 22000 henkilöä. Ruoan jakelukertoja oli 1,7 miljoonaa, ja niiden keskihinta oli 27 euroa hakijaa kohden.

        Maassamme oli tutkimuksen aikana 226 kuntaa Helsingistä Pelkosenniemelle, joissa ruoka-apua oli saatavilla vähintään yhtenä päivänä. Lisäksi kunnat ja seurakunnat myönsivät maksusitoumuksia kauppoihin. Suurin ruoka-avun järjestäjä on Suomen Ev.lut kirkko, sen n. 200 evankelis-luterilaista seurakuntaa.

        Koska tämäkin auttamistyö on yhteistyötä, monet muut järjestöt, yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt osallistuvat avustusyhteistyöhön. Esim. rahoitus, toimitilat, hävikkiruoan kerääminen ja kuljetukset, elintarvikehygieniakoulutus ja sen toteutus ym. Avustustyössä on koko Suomi mukana - paitsi...

        Haluaisin nyt tietää mihin avustusmuotoihin Vartiotorni on osallistunut Suomessa viimeisen 25 vuoden aikana. Mikäli tällaista ei ole tapahtunut kertaakaan, myös kaikki aiempikin avustusyhteistyö otetaan huomioon.

        Ko. tietoa on ollut vaikea löytää isoimpienkaan tapahtumien osallistujien tai lahjoittajien nimien joukosta, joten voisiko joku vartiotornilainen nyt itse kertoa.

        Toinen asia koski vanhempien sisarten ja veljien auttamista järjestössä:

        - Tukevatko Jehovan todistajat toisiaan, koska siitä aiheutuisi haittaa ideologian levitykselle eli kenttäpalvelukseen käytettävissä oleva aika vähenisi. Onko kenttäpalvelus liikkeelle tärkeämpää kuin sairaista ja vanhoista huolehtiminen (kenttäpalvelukseen käytetyt tunnit voidaan kirjata kuukausittaiseen raporttiin, eli niillä voidaan ostaa hyvä asema liikkeenjohdon silmissä, kun taas toisten Jehovan todistajien auttamista ei voi merkitä tunteina raporttiin.

        Kuka osaisi kertoa?

        Minä taas haluaisin tietää miksi kirkko ei pyri vaikuttamaan siihen, että tulonsiirrot olisivat sen verran isoja ettei ruoka-apua tarvitsisi jakaa. Toki on aina joitakin, jotka tarvitsevat sitä, mutta jo tarvitsevien joukon väheneminen olisi hyvä asia. Onko ruoka-apu hädänalaisten hyväksikäyttöä?


    • opas_mukana

      Tunnehuollon on turha olla huolisssan todistajien huolenpidosta toistemme suhteen. Seurakunnan ystävät tulevat läheisiksi, koska haluamme noudattaa Hebrealaiskirjeen kehoitusta kokoontua yhteen, opetuksen lisäksi rohkaisemme toisiamme. En tiedä kuinka monta seurakuntasi jäsentä tunnet, koska kovin monet eivät käy kirkossa säännöllisesti.
      Myöskään raha-asioista ei sinulla ole syytä olla huolissasi. Niitä on käytetty viisaasti oikeisiin asioihin läpi historiamme ja kokouksissamme saamme kuulla tiliraportin kuukausittain ja saamme tietää, mihin varat on käytetty.
      Mutta haluan painottaa, että rahat ovat vain käyttöväline, ei itse tarkoitus. Sen turvin on tehty tärkeitä asioita. Ja kaikki toimii siinä vapaaehtoisuuteen perustuen. Miten kukin sydämessään päättää, niin annetaan.

      Teokraattinen sodankäyti ei tarkoita valehtelemista, kuten eräs ahkerista kirjoittajista vääntää asian oman oppisänsä mukaan. Se tarkoittaa sitä, miten Jeesus toimi, kun häntä kuulusteltiin. Hän oli vaiti, kun hänelle esitettiin syytöksiä. Mekin olemme vaiti silloin kun kuulustelijat haluavat, että ilmiannamme todistajatovereita vainon kohdatessa. Emme valehtele, vaan pysymme vaiti. On ikävä lukea tämän kirjoittelijan vääristelyä tässäkin asiassa.
      Hänen jatkuva hyökkäyksensä on jo tullut tutuksi. Emme anna sille kovinkaan suurta painoa. Se on hänen elämäntapansa, jota emme halua jäljitellä.
      Joten voit huoletta jättää meistä huolenkantamisen. Voimme ihan hyvin ja turvaamme Jehovaan koko sydämestämme ja siihen, että oikeus tapahtuu. Siihen asti saarnaamme ahkerasti Jumalan valtakunnan hyvää uutista. Kuulevia korvia löytyy jatkuvasti. Nytkin kesän aikana on kansamme kokoontunut miljoonittain ympäri maailman konventteihin saamaan samaa opetusta Raamatun neuvoista monista eri asioista.
      Toivon, että pidät yhtä hyvää huolta uskonveljistäsi, kuten me teemme.

      • meikämasa2.0

        <>Mekin olemme vaiti silloin kun kuulustelijat haluavat, että ilmiannamme todistajatovereita vainon kohdatessa. Emme valehtele, vaan pysymme vaiti.><

        Niin katsos kun hiljaa olemallakin voi valehdella. Se on yksi todella tehokas ja käytetty tapa johtaa harhaan.

        Onko se vainoa, jos kysyy lähimmäisen hyvinvointi mielessään järjestön pedofiiliongelmista ympäri maailman? Vai onko siinä kenties jotain legitiimiä aihetta?

        Lainaan tähän kohdan rakastamastanne raamatusta. 1.Kor 5:1->)

        "5 Teistä jopa kuullaan, että keskuudessanne on haureutta, ja sellaista haureutta, jota ei ole kansakuntienkaan keskuudessa, että eräällä miehellä on isänsä vaimo. 2 Ja oletteko te pöyhistyneitä ettekä ennemmin surreet..."

        Tai pahempaa nykyaikana: Pedofiili jiiteellä panopuuna oma tyttö tai poika. Tai jollain vanhimmalla pahaa aavistamattoman jiiteeperheen lapsia...

        Ja toinen: Ro 1:28-32

        "28 Ja niin kuin he eivät hyväksyneet Jumalan täsmällisen tuntemuksen säilyttämistä, niin Jumala jätti heidät mielentilaan, jota ei hyväksytty, tekemään sopimattomia, 29 koska he olivat täynnä kaikkea epävanhurskautta, jumalattomuutta, ahneutta, pahuutta, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petollisuutta, ilkeämielisyyttä, olivat kuiskuttelijoita, 30 parjaajia, Jumalan vihaajia, röyhkeitä, pöyhkeitä, suuriluuloisia, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, 31 vailla ymmärrystä, petollisia sopimusten suhteen, vailla luonnollista kiintymystä, armottomia. 32 Vaikka nämä tuntevat aivan hyvin sen Jumalan vanhurskaan säädöksen, että sellaisten harjoittajat ansaitsevat kuoleman, he eivät ainoastaan jatkuvasti tee niitä, vaan myös antavat hyväksymyksensä niiden harjoittajille."

        Niin jumala jätti tiettyyn mielentilaan ja SAMALLA esim. vaikka vanhimmaksi järjestöön. Pedofilian peittely järjestössänne ympäri maapallon täyttää tämän kohdan hyvin tarkasti.

        Etenkin tuon viimeisen virkkeen: Hiljainen hyväksyntä on sitä, kun kuvottavat teot peitellään ja väitetään valeeksi oikopäätä tutkimatta yhtään. Niin.... TAI OLEMALLA HILJAA.

        Tästähän se 4000 rollaria/pv sakkoa järjestölle raksuttaa... Hiljaa olemisesta.... Ja jäsenet lahjoittaa kuvittellen kaiken menevän lähimmäisten auttamiseen eri muodoissa.

        Hallintoelimen opetus on tarttunut niin, että koette mm. nämä hyvin vahvasti vainona.

        Se on sama, kuin ratista kärähtänyt 4 promillen rattijuoppo huutaisi poliiseille...

        MIKSI VAINOATTE MINUA?????????????

        Vainoaako mm. Royal Comission Australia Jehovan Todistajia? (Case study nr 29)

        Tai me, jotka kerromme siitä, koska te ette suostu?

        ARC teki hyvää työtä lähimmäisten hyväksi tutkimalla useita muitakin järjestöjä pedofilian näkökulmasta.

        Katolilaiset veti määrässä pohjat. Jiiteet veti pohjat tapausten hoidossa...

        1. Kahden todistajan vaatimus, että mitään tehdään
        2. Uskontoveria on väärin haastaa oikeuteen, mutta on oikein puolustautua.

        Huhuu!

        Onko opas mukana?


      • meikämasa2.0
        meikämasa2.0 kirjoitti:

        <>Mekin olemme vaiti silloin kun kuulustelijat haluavat, että ilmiannamme todistajatovereita vainon kohdatessa. Emme valehtele, vaan pysymme vaiti.><

        Niin katsos kun hiljaa olemallakin voi valehdella. Se on yksi todella tehokas ja käytetty tapa johtaa harhaan.

        Onko se vainoa, jos kysyy lähimmäisen hyvinvointi mielessään järjestön pedofiiliongelmista ympäri maailman? Vai onko siinä kenties jotain legitiimiä aihetta?

        Lainaan tähän kohdan rakastamastanne raamatusta. 1.Kor 5:1->)

        "5 Teistä jopa kuullaan, että keskuudessanne on haureutta, ja sellaista haureutta, jota ei ole kansakuntienkaan keskuudessa, että eräällä miehellä on isänsä vaimo. 2 Ja oletteko te pöyhistyneitä ettekä ennemmin surreet..."

        Tai pahempaa nykyaikana: Pedofiili jiiteellä panopuuna oma tyttö tai poika. Tai jollain vanhimmalla pahaa aavistamattoman jiiteeperheen lapsia...

        Ja toinen: Ro 1:28-32

        "28 Ja niin kuin he eivät hyväksyneet Jumalan täsmällisen tuntemuksen säilyttämistä, niin Jumala jätti heidät mielentilaan, jota ei hyväksytty, tekemään sopimattomia, 29 koska he olivat täynnä kaikkea epävanhurskautta, jumalattomuutta, ahneutta, pahuutta, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petollisuutta, ilkeämielisyyttä, olivat kuiskuttelijoita, 30 parjaajia, Jumalan vihaajia, röyhkeitä, pöyhkeitä, suuriluuloisia, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, 31 vailla ymmärrystä, petollisia sopimusten suhteen, vailla luonnollista kiintymystä, armottomia. 32 Vaikka nämä tuntevat aivan hyvin sen Jumalan vanhurskaan säädöksen, että sellaisten harjoittajat ansaitsevat kuoleman, he eivät ainoastaan jatkuvasti tee niitä, vaan myös antavat hyväksymyksensä niiden harjoittajille."

        Niin jumala jätti tiettyyn mielentilaan ja SAMALLA esim. vaikka vanhimmaksi järjestöön. Pedofilian peittely järjestössänne ympäri maapallon täyttää tämän kohdan hyvin tarkasti.

        Etenkin tuon viimeisen virkkeen: Hiljainen hyväksyntä on sitä, kun kuvottavat teot peitellään ja väitetään valeeksi oikopäätä tutkimatta yhtään. Niin.... TAI OLEMALLA HILJAA.

        Tästähän se 4000 rollaria/pv sakkoa järjestölle raksuttaa... Hiljaa olemisesta.... Ja jäsenet lahjoittaa kuvittellen kaiken menevän lähimmäisten auttamiseen eri muodoissa.

        Hallintoelimen opetus on tarttunut niin, että koette mm. nämä hyvin vahvasti vainona.

        Se on sama, kuin ratista kärähtänyt 4 promillen rattijuoppo huutaisi poliiseille...

        MIKSI VAINOATTE MINUA?????????????

        Vainoaako mm. Royal Comission Australia Jehovan Todistajia? (Case study nr 29)

        Tai me, jotka kerromme siitä, koska te ette suostu?

        ARC teki hyvää työtä lähimmäisten hyväksi tutkimalla useita muitakin järjestöjä pedofilian näkökulmasta.

        Katolilaiset veti määrässä pohjat. Jiiteet veti pohjat tapausten hoidossa...

        1. Kahden todistajan vaatimus, että mitään tehdään
        2. Uskontoveria on väärin haastaa oikeuteen, mutta on oikein puolustautua.

        Huhuu!

        Onko opas mukana?

        Ja taas tuli mieleen....

        Rattijuopon piti lähteä autolla, kun kävellen ei pysynyt pystyssä. Ja samaan hengenvetoon huutaa, että miksi vainoatte.


      • iso_ero

        " Se tarkoittaa sitä, miten Jeesus toimi, kun häntä kuulusteltiin. Hän oli vaiti, kun hänelle esitettiin syytöksiä."

        Leinonen ei ole vaiti, vaan valehtelee.


      • noudatatteko

        "koska haluamme noudattaa Hebrealaiskirjeen kehoitusta kokoontua yhteen, opetuksen lisäksi rohkaisemme toisiamme"

        Ette kuitenkaan nauti leipää ja viiniä, vaikka Jeesus kehoitti niin tekemään. Miksi?

        Matt. 26:27 Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä, te kaikki.


      • opas_mukana 10.7.2018 0:18

        <>Teokraattinen sodankäyti ei tarkoita valehtelemista, kuten eräs ahkerista kirjoittajista vääntää asian oman oppisänsä mukaan. ><

        Tahattomia virheitä tapahtuu, mutta ei tahattomia valheita. Kukin voi sitten itse päätellä sallitaanko valehtelu, sen nimeämin muulla tavalla ei muuta asiaa:

        “Entäpä Raahabin harhaanjohtavat sanat [suomenkielellä käytetään tuollaisessa tilanteessa valehtelu-sanaa] vakoojien takaa-ajajille? Jumala hyväksyi hänen menettelynsä (vrt. Roomalaisille 14:4). Hän otti riskin suojellakseen Jumalan palvelijoita, mikä todisti hänen uskostaan. Vaikka tahallinen valehteleminen onkin Jehovan silmissä väärin, ihmisen ei ole pakko ilmaista totuutta niille, joilla ei ole oikeutta kuulla sitä. Jeesus Kristuskaan ei kertonut kaikkia yksityiskohtia eikä antanut suoria vastauksia silloin, kun sen tekemisestä olisi aiheutunut tarpeetonta harmia. (Matteus 7:6; 15:1–6; 21:23–27; Johannes 7:3–10.) Sitä, että Raahab johti viholliset tällä tavoin harhaan, täytyy kaikesta päättäen tarkastella tässä valossa.” (Vartiotorni 15. joulukuuta 1993 sivu 25, oma kommentti hakasuluissa)

        Samoin voi päätellä kumpaan luokkaan tämän nimimerkin väite menee.


      • iso-ilkimys
        Hasta_luego kirjoitti:

        opas_mukana 10.7.2018 0:18

        <>Teokraattinen sodankäyti ei tarkoita valehtelemista, kuten eräs ahkerista kirjoittajista vääntää asian oman oppisänsä mukaan. ><

        Tahattomia virheitä tapahtuu, mutta ei tahattomia valheita. Kukin voi sitten itse päätellä sallitaanko valehtelu, sen nimeämin muulla tavalla ei muuta asiaa:

        “Entäpä Raahabin harhaanjohtavat sanat [suomenkielellä käytetään tuollaisessa tilanteessa valehtelu-sanaa] vakoojien takaa-ajajille? Jumala hyväksyi hänen menettelynsä (vrt. Roomalaisille 14:4). Hän otti riskin suojellakseen Jumalan palvelijoita, mikä todisti hänen uskostaan. Vaikka tahallinen valehteleminen onkin Jehovan silmissä väärin, ihmisen ei ole pakko ilmaista totuutta niille, joilla ei ole oikeutta kuulla sitä. Jeesus Kristuskaan ei kertonut kaikkia yksityiskohtia eikä antanut suoria vastauksia silloin, kun sen tekemisestä olisi aiheutunut tarpeetonta harmia. (Matteus 7:6; 15:1–6; 21:23–27; Johannes 7:3–10.) Sitä, että Raahab johti viholliset tällä tavoin harhaan, täytyy kaikesta päättäen tarkastella tässä valossa.” (Vartiotorni 15. joulukuuta 1993 sivu 25, oma kommentti hakasuluissa)

        Samoin voi päätellä kumpaan luokkaan tämän nimimerkin väite menee.

        Tämä on varmaan kaikki sarkasmia.


    • OlausOlanetunen

      opas_mukana 10.7.2018 0:18

      "Teokraattinen sodankäyti ei tarkoita valehtelemista"

      -Sitä se juuri on.
      Lahko valehtelee jo oman historiansa. Esim. v:lle 1914 ennustettiin messiaan valtakunnan perustamista maan päälle, ennustamisen aikaan oli jo selitetty Jeesus palanneeksi maan päälle 1874.

      Uusinta systemaattista lahkovaletta en tiedä, mutta kalmankammottava rokotuskielto, joka aikoinaan sai todistajat hapolla väärentämään rokotusjälkiä ihoonsa, on määrätty valehdeltavaksi pois.
      Kun ainakin vielä 1990 -luvulla todistajat leuhkivat niillä happojäljilä.

      • miksifeikata

        En ole koko pitkän elämäni aikana tavannut ketään, joka olisi leuhkinut happojäljillä. Ja olen sentään tavannut tuhansittain ympäri maan ja maailman. Keksi jotain fiksumpaatai omaa systemaattista lahkovalhettasi. Tasosi menee yli hilseen.


      • miksifeikata kirjoitti:

        En ole koko pitkän elämäni aikana tavannut ketään, joka olisi leuhkinut happojäljillä. Ja olen sentään tavannut tuhansittain ympäri maan ja maailman. Keksi jotain fiksumpaatai omaa systemaattista lahkovalhettasi. Tasosi menee yli hilseen.

        miksifeikata 10.7.2018 12:56

        <>En ole koko pitkän elämäni aikana tavannut ketään, joka olisi leuhkinut happojäljillä. Ja olen sentään tavannut tuhansittain ympäri maan ja maailman. Keksi jotain fiksumpaatai omaa systemaattista lahkovalhettasi. Tasosi menee yli hilseen. ><

        Olen lukenut netistä useiden henkilöiden ilmaisseen tuon menettelyn todenperäisyyden, osa iahn omalta kohdaltaan.
        Tässä muutama linkki aiheeseen:

        http://answerjw.com/rescue/medical.htm

        http://www.popularbook.co.uk/list/9774660/books-s1s11744898s-1ss2s1d51912as-2s

        https://www.jashow.org/articles/general/former-jehovahs-witnesses-testify-program-2/


      • 1900v
        Hasta_luego kirjoitti:

        miksifeikata 10.7.2018 12:56

        <>En ole koko pitkän elämäni aikana tavannut ketään, joka olisi leuhkinut happojäljillä. Ja olen sentään tavannut tuhansittain ympäri maan ja maailman. Keksi jotain fiksumpaatai omaa systemaattista lahkovalhettasi. Tasosi menee yli hilseen. ><

        Olen lukenut netistä useiden henkilöiden ilmaisseen tuon menettelyn todenperäisyyden, osa iahn omalta kohdaltaan.
        Tässä muutama linkki aiheeseen:

        http://answerjw.com/rescue/medical.htm

        http://www.popularbook.co.uk/list/9774660/books-s1s11744898s-1ss2s1d51912as-2s

        https://www.jashow.org/articles/general/former-jehovahs-witnesses-testify-program-2/

        Aikamoista vaivaa näet juttujesi tueksi. Vuosisadan alkuun aivan. On kuin etsisit neulaa heinäsuovasta. Ja keitä nämä jutun kirjoittajat olivat?
        Siitä on hyvin kauan ja asiaa on tutkittu paljon jälkeenpäin.
        On paljon ihmisiä nykypäivänäkin, jotka eivät rokotuta itseään tai lapsiaan eri syistä, eivätkä he ole Jt:a. Miksi ette mnaatin kanssa kirjoittele heistä?
        Mutta kun täytyy löytyä jotain syytettävää todistajista, niin kaikkeen ryhdytään. Mitä tiedätte oman oppinne tapahtumista ja opetuksista viime vuosisadan vaihteesta. Onko ne yhtä kiinnostavia ja ajankohtaisia? Tuskin.


      • Solattuiska

        1900v 10.7.2018 14:17

        "Aikamoista vaivaa näet juttujesi tueksi. Vuosisadan alkuun aivan. On kuin etsisit neulaa heinäsuovasta"

        -Tarkoitat että rokotuskiellon historia on lahkossa yritetty laittaa heinäsuovan alle ?
        Näille asioille on erityisoikeutus siinä, että se sinun päämiehesi, vartiotorniseuran jäätelöstä tykkäävä johtoelin sanoo, ja kirjoittaa olevansa "jehovakanava".

        Tuon jehovakanavan oikeutuksen ja merkityksen selvittäminen tulee mahdolliseksi kun kaikki puolet lahkostasi tulee esiin, eikä pelkät ajankohtaismainokset.
        Rokotuskieltoa mainostettiin silloin aikanaan kuin verensiirtokieltoa myöhemmin.
        Turunen on vartiotorneista löytänyt syyn rokotuskiellolle: Erehdys että rokotteet valmistettiin verestä.
        Ja myös kiellon poistamiselle: Kansainvälinen viisumikäytäntö rupesi vaatimaan hakemuksen oheen rokotustodistuksia.
        (Turusen kirja on kirjastossasi)

        "On paljon ihmisiä nykypäivänäkin, jotka eivät rokotuta itseään tai lapsiaan eri syistä"
        -minusta myönnät erittäin selvästi, joskin täysin järjenvastaisesti, etten sanoisi mielipuolisesti että oppisi ei ole sukuakaan Raamatulle.
        Miksei siitä sitten valmista Raamatun mieliväärennöksiäkin, kuten oheisessa ketjussa esiintuotu ?


      • 1900v kirjoitti:

        Aikamoista vaivaa näet juttujesi tueksi. Vuosisadan alkuun aivan. On kuin etsisit neulaa heinäsuovasta. Ja keitä nämä jutun kirjoittajat olivat?
        Siitä on hyvin kauan ja asiaa on tutkittu paljon jälkeenpäin.
        On paljon ihmisiä nykypäivänäkin, jotka eivät rokotuta itseään tai lapsiaan eri syistä, eivätkä he ole Jt:a. Miksi ette mnaatin kanssa kirjoittele heistä?
        Mutta kun täytyy löytyä jotain syytettävää todistajista, niin kaikkeen ryhdytään. Mitä tiedätte oman oppinne tapahtumista ja opetuksista viime vuosisadan vaihteesta. Onko ne yhtä kiinnostavia ja ajankohtaisia? Tuskin.

        1900v 10.7.2018 14:17

        <>On paljon ihmisiä nykypäivänäkin, jotka eivät rokotuta itseään tai lapsiaan eri syistä, eivätkä he ole Jt:a. Miksi ette mnaatin kanssa kirjoittele heistä? ><

        Mikä estää sinua kirjoittamasta kun asiasta tunnut olevan tietoinen?

        <>Mutta kun täytyy löytyä jotain syytettävää todistajista, niin kaikkeen ryhdytään. ><

        Minä en tiedä mitään syytä miksi Vt-seura ja jehovantodistajuus olisi kritiikin ylä- tai ulkopuolella.

        <>Mitä tiedätte oman oppinne tapahtumista ja opetuksista viime vuosisadan vaihteesta.><

        Minä ole uskonnoton, joten minulla ei (enää) ole uskonnollisia harhoja.


    • Teokraattinen Sodankäyntinne ei vie asiaanne eteenpäin. Puhukaa ihmisille totta.

      UT:n Rakkauden käsky ei ole kohdistettu vain diakoniatyölle, vaan se edellyttää yhteistyötä koko seurakunnan ja sitä ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

      Alkuseurakunnan yksi keskeisistä tehtävistä oli taloudellisen avun jakaminen. Kun tämän työn hoitaminen oikeudenmukaisesti tuntui vievän kaiken ajan eikä aikaa jäänyt riittävästi Jumalan sanalle, valittiin apostolien avuksi seitsemän miestä hoitamaan aineellista avustamista. (Esim. Apt. 6:1-7)

      Vanha testamentti (VT) suorastaan velvoittaa seurakuntia vähäosaisten auttamiseen. VT:ssa mainitaan toistuvasti neljä henkilöryhmää, joista olisi erityisesti pidettävä huolta: muukalaiset, lesket, orvot ja köyhät. VT velvoittaa myös yhteistyöhön muun yhteiskunnan kanssa. Avustaminen on koko kansan asia. Vai onko?

      Koska raamatunmukainen auttamistyö on yhteistyötä, monet aatteelliset järjestöt, yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt osallistuvat avustusyhteistyöhön. Rahoitus, toimitilat, hävikkiruoan kerääminen ja kuljetukset, elintarvikehygieniakoulutus ja sen toteutus ym. Avustustyössä on koko Suomi mukana - paitsi...

      Jehovan todistajien liikemerkki loistaa poissaolollaan

      - Mihin avustusmuotoihin Vartiotorni on osallistunut Suomessa viimeisen 25 vuoden aikana? Ko. tietoa on ollut vaikea löytää isoimpienkaan tapahtumien osallistujien tai lahjoittajien nimien joukosta, joten voisiko joku vartiotornilainen nyt itse kertoa.

      Toinen asia koski vanhempien sisarten ja veljien auttamista järjestössä:

      Tukevatko Jehovan todistajat toisiaan? Onko kenttäpalvelus liikkeelle tärkeämpää kuin sairaista ja vanhoista huolehtiminen? Kenttäpalvelukseen käytetyt tunnit voidaan kirjata kuukausittaiseen raporttiin, eli niillä voidaan ostaa hyvä asema hierarkiassa, kun taas toisten Jehovan todistajien auttamista ei voi merkitä tunteina raporttiin.

      Vartiotorni on keskusjohtoinen USAlainen "non-profit" -yritys, joka ei julkaise tilinpäätöksiään eikä kerro tuottojensa käyttökohteita.

      Liikkeen vuosivaihto lienee miljardiluokkaa.

      Minne rahat menevät?

      • emmeostaaikaa

        Kysyit jo kerran samoja asioita. Jehovan todistajat eivät osaliistu maailmallisiin hankkeisiin. Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille ja sitten lukee loppu. Jumala poistaa maan päältä pahuuden. On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan, sillä aika on lähellä! Leipäjonot kyllä häviävät katukuvasta - ne ovat pian tarpeettomia! Veljet ja sisaret ovat saaneet elää yhtenäisinä hengellisessä paratiisissa kiitollisin mielin valoisan tulevaisuuden odotuksessa! Onko tunnehuollolla tarjota jotakin vastaavaa?


      • emmeostaaikaa kirjoitti:

        Kysyit jo kerran samoja asioita. Jehovan todistajat eivät osaliistu maailmallisiin hankkeisiin. Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille ja sitten lukee loppu. Jumala poistaa maan päältä pahuuden. On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan, sillä aika on lähellä! Leipäjonot kyllä häviävät katukuvasta - ne ovat pian tarpeettomia! Veljet ja sisaret ovat saaneet elää yhtenäisinä hengellisessä paratiisissa kiitollisin mielin valoisan tulevaisuuden odotuksessa! Onko tunnehuollolla tarjota jotakin vastaavaa?

        emmeostaaikaa 11.7.2018 13:01

        <>Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille ja sitten lukee loppu. Jumala poistaa maan päältä pahuuden. On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan, sillä aika on lähellä!><

        Ja tuo on yhtä totta kuin vuosina 1914, 1925 ja 1975. Mitä sitten valtakunnan sanomaan tulee, niin Paavali kehui homman hoidetun silloisessa lättymaassa, mutta pallossa on enemmän pinta-alaa ja kiire tulee jos vähässä ajassa yrittää saada jotain aikaan.

        <> Onko tunnehuollolla tarjota jotakin vastaavaa? ><

        On ainakin samat oppiharhat, mutta eri kuorrutuksella, vaikka malliin heillä kolminaisuus teillä 1914.

        Mitä ajan ostamiseen tulee, niin siihen aikoinaan kehotettiin urakalla ja laskuun, enkä usko tuota hoputusta hylätyn, etenkin kun maailmanloppu on sata vuotta lähempänä kuin vuonna 1914.


      • lähdekunvielävoit
        emmeostaaikaa kirjoitti:

        Kysyit jo kerran samoja asioita. Jehovan todistajat eivät osaliistu maailmallisiin hankkeisiin. Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille ja sitten lukee loppu. Jumala poistaa maan päältä pahuuden. On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan, sillä aika on lähellä! Leipäjonot kyllä häviävät katukuvasta - ne ovat pian tarpeettomia! Veljet ja sisaret ovat saaneet elää yhtenäisinä hengellisessä paratiisissa kiitollisin mielin valoisan tulevaisuuden odotuksessa! Onko tunnehuollolla tarjota jotakin vastaavaa?

        Valtakunnansanoma on jehovantodistajien kohdalla: "jättäkää tämä amerikkalainen hömppälahko joka pilkkaa nimeä Jehova".

        Aivan pian tuota pikaa ja siihen on ylitsepursuavaiset todisteet tuota lahkoa ei enää ole.
        Joka siihen lahkoon/kulttiin jää, pettyy. Mutta silloin se on liian myöhäistä. Se paikka johon nuo harhaanjohdetut menevät on paikka joka valmistettu paholaiselle ja hänen joukolleen.
        "Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.".

        Kristus Jeesus astuu jaloillaan takaisin paikkaan josta Hän nousi taivaaseen. Hänen mukanaan tulevat kaikki Hänen pyhänsä, nekin jotka nousevat häntä vastaan.
        Onko joukossa yhtään jehovantodistajaa, jää nähtäväksi, mutta heiltä vaaditaan erottautumista tästä amerikkalaisesta humpuukilahkosta ennen lopullisia tapahtumia.

        Oletko sinä yksi heistä?


      • meikämasa2.0
        emmeostaaikaa kirjoitti:

        Kysyit jo kerran samoja asioita. Jehovan todistajat eivät osaliistu maailmallisiin hankkeisiin. Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille ja sitten lukee loppu. Jumala poistaa maan päältä pahuuden. On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan, sillä aika on lähellä! Leipäjonot kyllä häviävät katukuvasta - ne ovat pian tarpeettomia! Veljet ja sisaret ovat saaneet elää yhtenäisinä hengellisessä paratiisissa kiitollisin mielin valoisan tulevaisuuden odotuksessa! Onko tunnehuollolla tarjota jotakin vastaavaa?

        "Leipäjonot kyllä häviävät katukuvasta - ne ovat pian tarpeettomia! "

        Hehheh.

        No kai ny on tarpeettomia, kun karkeasti promille ihmiskunnasta jiiteeopissa seleviää harmakeronista. Ootko ajatellu tämän opin loppuun asti?

        Tämän kesän konventissa vireo, kun jeesus hengellisellä jousipyssyllä lahtaa 99,99% ihmiskunnasta aloittaen niistä rynkkyjätkistä jossain ihme pellolla tai niityllä, missä lie. Eikä ilmekään värähtänyt näillä "uskollisilla". Joita on siis noin joka tuhannes nykypopulasta, eli 0,001%

        Eli tota.... ei taira olla jonottajia enää aivan niin paljon, kun nyt on.

        Hengellinen paratiisi.....

        Tätähän jaksetaan toitottaa. Ja ne toitottaa, joilla kaikki on hyvin, eiks nii?

        Jos ihminen tappaa itsensä.... Ymmärrätkö tämän?

        Päästäkseen pois "hengellisestä paratiisista".... Ymmärrätkö? PÄÄSTÄKSEEN POIS!!!

        Onko silloin vika hengellisessä paratiisissa....

        VAI..... (Odota!!! Lue niin hitaasti, että tajuat!.......)

        Ihmisessä itsessään? Siis siinä, joka telas ittensä?

        Jos olet vannoutunut jiitee....

        En odota sen enempää rehellistä, kuin järkevääkään vastausta. Sen sijaan odotan innolla henkilöanalyysiä. Kapinointia, anarkiaa, meikämasan pahantahtoisuutta, luopio juttuja ja muuta semmosta.

        Mutta sitä jiitee retoriikkaa ei tarvi toistaa. Se tiedetään jo.


    • Oljutsa

      emmeostaaikaa 11.7.2018 13:01

      " Jehovan todistajat eivät osaliistu maailmallisiin hankkeisiin"
      -Muuten, minkämaalainen hanke se oli, kun tv:ssä esiitynyt todistaja Daniela, neiti, tuli raskaaksi uskontokuntakumppaninsa kanssa ?
      Kysyn kun tunnen myötätuntoa sievää ja sympaattistakin tv-esiintyjää kohtaan. Ei sunkaan pikkuvauvan äidille mökötetä ?

      "Tarkoitus on viedä Jumalan sanaa kaikille"
      -Mutta vastahan eurooppalainen tuomioistuin totesi että se henkilötietojen salattu kyseleminen, jota sanonette myös jumalalliseksi toiminnaksenne, on lainvastaista.

      " ja sitten lukee loppu"
      -Siitä lainvastaisesta henkilötietojen rekisteröinnistä on ainakin tarkoitus tehdä loppu. Mitäs siihen sanot ?

      " Jumala poistaa maan päältä pahuuden "
      -Mielellään. Eikö siihen kuulu pedofiliakin, jolle lahko pyrkii pesimimahdollisuuksia itsessään järjestämään. Murhaaminen verensiirtokiellolla. Minulla on kristittynä Raamattu. Siinä 3 Moos 17:15 sallii veren syömisenkin.

      "On enää vain vähän aikaa ottaa Valtakunnan sanoma vastaan"
      -Olisikin. Mutta kun ne kaksikot soittelevat ovikelloa vaikka miten asian ilmaisisi. Onneksi nyt edes vievät roskapussin mukanaan, kun vetoaa heidän käytöksensä kehumiseen vartiotornissa.

    • Kiitos kommenteista. En ole täällä tarjoamassa mitään vaan haluaisin nyt vartiotornilaisilta vastauksia esittämiini kysymyksiin. Onko Vartiotorni osallistunut avustusyhteistyöhön Suomessa 25 vuoden aikana? Autetaanko Jehovan todistajien taholta vanhoja ja sairaita veljiä ja sisaria?

      Liikkeen pääkonttorille raportoitavat tiedot koskevat mm. julkaisujen levikkiin liittyviä, värvättävien kanssa vietetyn ajan tehokkuutta sekä markkinoinnin onnistumista kuvaavaa strukturoitua (määrämuotoista) tietoa. Viime päivinä on käynyt julkisuudessa ilmi, että Jehovan todistajat keräävät lisäksi havaintojaan tapaamistaan ihmisistä ainakin tavattujen SUKUPUOLESTA (!), nimi- ja osoitetietoja, tivataan myös puhelinnumeroa toisesta-kolmannesta tapaamisesta (uusintakäynnistä) eteen päin, somekanavatietoja sekä liikkeenjohdon ohjeistuksen mukaiset seuraavat tiedot:

      - sanoiko värvättävä kuuluvansa mihinkään uskonnolliseen yhdyskyntaan
      - onko värvättävällä perhettä (!)
      - mistä värvättävä on kiinnostunut (päätellääänkö tämä kodin sisustuksesta?)
      - onko värvättävällä huolia (kysytäänkö asiaa, vai oletetaanko esim. huolittelemattomien hiusten perusteella huolien taakan määrä?)
      - mitä kirjallisuutta värvättävä otti

      Nämä asiat ovat Jehovan todistajille tärkeitä, ne on liikkeen ohjeistuksen mukaan merkittävä muistiin.

      Kysytäänkö muistiinpanojen tekemiseen lupa asianomaiselta? Keneltä omat rekisteritiedot voi pyytää tarkistettaviksi?

      Tunneista esim. vanhusten tai sairaiden auttamiseksi ei pidetä kirjaa.

      Kuka osaisi kertoa, mitä tarkoitusta varten tietoja kerätään.

    • Avunantajat

      Kyllä kelpaa, vaikka ei tunnusta maan hallitusta eikä osallistu yhteiskunnalliseen toimintaan edes äänestämällä.

      "Jehovan todistajat auttavat omiaan sen mitä se on mahdollista. Toki kaikkien odotetaan itse huolehtivan ensisijaisesti elatuksestaan ja käyttävän yhteiskunnan suomat mahdollisuudet."

      Jos joku makaa verissään kadulla auton alle jääneenä, kysyttekö ensin uskontoa, ennen kuin haette apua?

      • eiköolenäin

        Jos se kadulla makaava on erotettu tai eronnut, niin todennäköisesti häneen suhtaudutaan tyyliin: "sai mitä ansaitsi".


      • iso-ilkimys

        "Jos joku makaa verissään kadulla auton alle jääneenä, kysyttekö ensin uskontoa, ennen kuin haette apua?"

        Jokaisen kansalaisen velvollisuus olisi auttaa tällaisessa tilanteessa, muuten kyseeseen voi tulla heitteillejättö. Toki kansalaiset valitettavasti jättävät toisiaan heitteille, kuka milläkin syyllä.

        Pieni huomautus tässä: en ole todistaja, vaikkakin olen ollut elämäni aikana heidän kanssaan tekemisissä enemmänkin.


      • Paipapum
        iso-ilkimys kirjoitti:

        "Jos joku makaa verissään kadulla auton alle jääneenä, kysyttekö ensin uskontoa, ennen kuin haette apua?"

        Jokaisen kansalaisen velvollisuus olisi auttaa tällaisessa tilanteessa, muuten kyseeseen voi tulla heitteillejättö. Toki kansalaiset valitettavasti jättävät toisiaan heitteille, kuka milläkin syyllä.

        Pieni huomautus tässä: en ole todistaja, vaikkakin olen ollut elämäni aikana heidän kanssaan tekemisissä enemmänkin.

        Tottahan raamattu on oikeessa , Hesekielin kirjassa kerrotaan , miten eri porukat tulee ongelle samalle rannalle .
        Nämä kaikki näyttää olevan sitä samaa ; kun joku juo itsensä ns, yhteiskunnan pöydän alle , ja hänen harkintakykynsä on hävinnyt , on koko joukko toimijoita soppakuppi ojossa odottamassa , että kysinen henkilö tuo raitistuttuaan rahansa heille ,
        ja auttamisesta ; Kävelin tuossa kaupasta kassi kädessäni , kun hyvin pukeutunut nuori mies tuli kysymään , voiko hän olla avuksi , kantamalla kassia , en antanut ;
        nyt myöhemmin , mies tuli juttelemaan kuin vanhalle tuttavalle , ja kohta tuli toinen , joka sanoi olevansa tarkastamassa , ( Kun olin juuri ollut laivamatkalla , ) - laivayhtiön asialla , -asiakkaiden rahoja koska epäiltiin väärennettyjä rahoja , . ne vei minulta pankkikortin ja parisataa ,
        ja vähän ajan kuluttua soitettiin varapuhelimeeni, että kortti löytyi automaatilta, josta voisin tulla hakemaan , kunhan kerron tunnusluvun , että uskoo sen kortikseni , nämä olivat hyvinpukeutuneita ,
        se siitä auttamisesta ; kun en uskonut alkuunkaan , että laivayhtiö käyttäisi tarkastajanaan kyseisiä heimolaisia, herrat toimi väkisin ,


      • iso-ilkimys
        Paipapum kirjoitti:

        Tottahan raamattu on oikeessa , Hesekielin kirjassa kerrotaan , miten eri porukat tulee ongelle samalle rannalle .
        Nämä kaikki näyttää olevan sitä samaa ; kun joku juo itsensä ns, yhteiskunnan pöydän alle , ja hänen harkintakykynsä on hävinnyt , on koko joukko toimijoita soppakuppi ojossa odottamassa , että kysinen henkilö tuo raitistuttuaan rahansa heille ,
        ja auttamisesta ; Kävelin tuossa kaupasta kassi kädessäni , kun hyvin pukeutunut nuori mies tuli kysymään , voiko hän olla avuksi , kantamalla kassia , en antanut ;
        nyt myöhemmin , mies tuli juttelemaan kuin vanhalle tuttavalle , ja kohta tuli toinen , joka sanoi olevansa tarkastamassa , ( Kun olin juuri ollut laivamatkalla , ) - laivayhtiön asialla , -asiakkaiden rahoja koska epäiltiin väärennettyjä rahoja , . ne vei minulta pankkikortin ja parisataa ,
        ja vähän ajan kuluttua soitettiin varapuhelimeeni, että kortti löytyi automaatilta, josta voisin tulla hakemaan , kunhan kerron tunnusluvun , että uskoo sen kortikseni , nämä olivat hyvinpukeutuneita ,
        se siitä auttamisesta ; kun en uskonut alkuunkaan , että laivayhtiö käyttäisi tarkastajanaan kyseisiä heimolaisia, herrat toimi väkisin ,

        Teitkö ilmoituksen näistä "auttajista"?


      • meikämasa2.0
        iso-ilkimys kirjoitti:

        "Jos joku makaa verissään kadulla auton alle jääneenä, kysyttekö ensin uskontoa, ennen kuin haette apua?"

        Jokaisen kansalaisen velvollisuus olisi auttaa tällaisessa tilanteessa, muuten kyseeseen voi tulla heitteillejättö. Toki kansalaiset valitettavasti jättävät toisiaan heitteille, kuka milläkin syyllä.

        Pieni huomautus tässä: en ole todistaja, vaikkakin olen ollut elämäni aikana heidän kanssaan tekemisissä enemmänkin.

        Täälä pohjanmaalla kävi tämmönen juttu.

        Ex tienraivaaja pariskunta, mies ex vanhin. Tunsin molemmat.

        Jätkä sekosi, erotettiin ja viinan käyttö lähti käsistä. Vaimo ei pystyny asumaan kotona väkivaltaisuuden takia.

        Miehen erotetulle siskolle ei jiiteeomaiset kertoneet vakavasta tilasta. Ei yhteyttä päihdetyön tekijään, ei elettäkään auttamiseksi. Hän koki, että oli jätetty kuolemaan.

        Nyt tänä keväänä edesmenneen vanhin/tienraivaajan vaimo löydettiin kotoa...

        Surullinen tarina... Tuosta fantastisesta hengellisestä paratiisista.

        Taas on semmonen banaani otsassa, että en mä viitti enempää...

        Menee vielä vaimonki naama.

        Oma on menny jo ties kuinka monta kertaa....


      • myselfandi
        meikämasa2.0 kirjoitti:

        Täälä pohjanmaalla kävi tämmönen juttu.

        Ex tienraivaaja pariskunta, mies ex vanhin. Tunsin molemmat.

        Jätkä sekosi, erotettiin ja viinan käyttö lähti käsistä. Vaimo ei pystyny asumaan kotona väkivaltaisuuden takia.

        Miehen erotetulle siskolle ei jiiteeomaiset kertoneet vakavasta tilasta. Ei yhteyttä päihdetyön tekijään, ei elettäkään auttamiseksi. Hän koki, että oli jätetty kuolemaan.

        Nyt tänä keväänä edesmenneen vanhin/tienraivaajan vaimo löydettiin kotoa...

        Surullinen tarina... Tuosta fantastisesta hengellisestä paratiisista.

        Taas on semmonen banaani otsassa, että en mä viitti enempää...

        Menee vielä vaimonki naama.

        Oma on menny jo ties kuinka monta kertaa....

        Onko Jehovan todistajien liikeideana kohottaa maksavien mukanolijoiden omanarvontunnetta? En tiedä tästä(kään) uskonlahkosta paljonkaan, mutta ainoita oikeassa olijoita hekin tuntuvat omasta mielestään olevan. Tätä tunnetta virkistetään tuottamalla maksullista mielikuvaa ajasta viettää ikuisia aikoja paratiisissa! Kuvien kera. Ovatko ihmiset olleet joskus näin vedätettävissä olevia? Nyt sitten ihmetellään. kun maallisiakin asioita pitäisi hoitaa. Oma seurakuntani ainakin avustaa köyhiä ja vähävaraisia ihmisiä uskontoon ja kansallisuuteen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Näissä kaupallisissa lahkoissa kerätään rahaa upporikkaan valtaeliitin rikastuttamiseksi entisestään. Pieni köyhä sairas lahkolle epäedustava ihminen jää oman onnensa nojaan. Haisevaa ja rumiin vaatteisiin pukeutunutta vieroksutaan ja työnnetään pois julkikuvaa tahraamasta. Kristinuskon parhaita puolia on huolehtiminen toisista ihmisistä. Se kantaa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa - ei eriarvoistava, suvaitsematon omahyväisyys.


      • kysynpä_vain
        meikämasa2.0 kirjoitti:

        Täälä pohjanmaalla kävi tämmönen juttu.

        Ex tienraivaaja pariskunta, mies ex vanhin. Tunsin molemmat.

        Jätkä sekosi, erotettiin ja viinan käyttö lähti käsistä. Vaimo ei pystyny asumaan kotona väkivaltaisuuden takia.

        Miehen erotetulle siskolle ei jiiteeomaiset kertoneet vakavasta tilasta. Ei yhteyttä päihdetyön tekijään, ei elettäkään auttamiseksi. Hän koki, että oli jätetty kuolemaan.

        Nyt tänä keväänä edesmenneen vanhin/tienraivaajan vaimo löydettiin kotoa...

        Surullinen tarina... Tuosta fantastisesta hengellisestä paratiisista.

        Taas on semmonen banaani otsassa, että en mä viitti enempää...

        Menee vielä vaimonki naama.

        Oma on menny jo ties kuinka monta kertaa....

        Kuningas alkoholi saa paljon pahaa aikaan sekä itselle, että omaisille. Turha siitä on kenenkään uskontoa väittää. Sitä näkee joka päivä on kysymys uskovaisista tai ei-uskovaisista. Erityisesti se on ajankohtaista, kun on pettynyt tekemiinsä päätöksiin, sitäkin olen joutunut todistamaan. Viinaa täytyy ottaa, kun ei pärjää itsensä kanssa, tulee niitä banaaneja otsaan ja ympärillä olevillekin.
        Kun ihmisestä tulee alkoholin suurkuluttaja, toisen on vaikea auttaa, varsinkaan jos ei haluakaan tulla autetuksi.
        Surullisiahan asioita nämä ovat. Masa, miksi itse et auttanut häntä, jos tiesit asiasta? Tai et kertonut siitä tuolle siskolle.


      • yourself
        myselfandi kirjoitti:

        Onko Jehovan todistajien liikeideana kohottaa maksavien mukanolijoiden omanarvontunnetta? En tiedä tästä(kään) uskonlahkosta paljonkaan, mutta ainoita oikeassa olijoita hekin tuntuvat omasta mielestään olevan. Tätä tunnetta virkistetään tuottamalla maksullista mielikuvaa ajasta viettää ikuisia aikoja paratiisissa! Kuvien kera. Ovatko ihmiset olleet joskus näin vedätettävissä olevia? Nyt sitten ihmetellään. kun maallisiakin asioita pitäisi hoitaa. Oma seurakuntani ainakin avustaa köyhiä ja vähävaraisia ihmisiä uskontoon ja kansallisuuteen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Näissä kaupallisissa lahkoissa kerätään rahaa upporikkaan valtaeliitin rikastuttamiseksi entisestään. Pieni köyhä sairas lahkolle epäedustava ihminen jää oman onnensa nojaan. Haisevaa ja rumiin vaatteisiin pukeutunutta vieroksutaan ja työnnetään pois julkikuvaa tahraamasta. Kristinuskon parhaita puolia on huolehtiminen toisista ihmisistä. Se kantaa pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa - ei eriarvoistava, suvaitsematon omahyväisyys.

        Kirjoittelusi on vailla todellisuuspohjaa ja sanoit, ettet tiedä heistä mitään. Silti kirjoittelet kielteisiä asioita heistä. Kaupallisia lahkoja, et voi enempää erehtyä. Huolenpito on myös tärkeää.


      • myselfandi
        yourself kirjoitti:

        Kirjoittelusi on vailla todellisuuspohjaa ja sanoit, ettet tiedä heistä mitään. Silti kirjoittelet kielteisiä asioita heistä. Kaupallisia lahkoja, et voi enempää erehtyä. Huolenpito on myös tärkeää.

        Taisinkin osua naulan kantaan, kun et halua vastata kysymyksiin. Mihin lahkon keräämät miljardit USAssa oikein menevät? Yritätkö luulotella, että joku menisi lankaan amerikkalaisen liikkeen olevan muun kuin rahan perässä? Miljardibusinesta ökyrikkaiden vaurastuttamiseksi!


      • Paipapum
        iso-ilkimys kirjoitti:

        Teitkö ilmoituksen näistä "auttajista"?

        Juu tottakai , poliisisetä ja -täti kävivät kyselemässä , m utta todistapas kun olit yksin , -Näitä valetarkastajia oli samaan aikaan useitakin , ja homma oli organisoitua ,


    • Repekka

      Paipapum 13.7.2018 6:24

      "ne vei minulta pankkikortin ja parisataa , "

      -Liittyykö tuo foorumin aiheeseen siten että sen tulisi toimia myötätunnon herättäjänä, ja myötätuntoa osoitettaisiin ostamalla vartiotorni ?

      • sarja

        Ei kai Piumpau ole myynyt koskaan Vartiotornia kenellekään? Vai kuinka? Eikä niitä myy kukaan, koska niitä saa ilmaiseksi. Joten molemmat arvauksesi osuivat harhaan Repekka.


      • kaupustelijoita
        sarja kirjoitti:

        Ei kai Piumpau ole myynyt koskaan Vartiotornia kenellekään? Vai kuinka? Eikä niitä myy kukaan, koska niitä saa ilmaiseksi. Joten molemmat arvauksesi osuivat harhaan Repekka.

        Kuten kaikki hyvin tiedämme Vartiotorniseura on nimenomaan MYYNYT Vartiotornilehtiä, Herätkää!-lehtiä, kirjoja ym. seuran julkaisuja Suomessakin n. 90 vuooden ajan. Veroteknisistä syistä - lahko ei halua ilmoittaa tulojaan - lehdet kustannetaan nykyisin maksavien kannattajien pussista. Eli lehtiä on todellakin nimenomaan MYYTY iät ajat.


      • Paipapum

        Myötätunnon herättäjänä, ..." Täällähän puhutaan leipäjonoista , ja niitten se perusasia on , että kun eri liikkeillä on vanhentuvaa ruokatavaraa , niin kunnat ja kaupungit antaa avustuksia yhdistyksille jotka sitten jakaa tavaraa omiin nimiinsä , ja kunnat voi sitä toimintaa pitää sosiaalihuoltona ,
        todellisuudessa nousee kamala Mötäkkä , jos kaupungit ilmoittaa , ettei avustuksia enää heru ; useimmiten hellaripohjaiset jakeluyhdistykseet ovat yhden henkilön bisneksiä , joitten varsinainen tarkoitus on vähän sama kuin sen hyvin pukeutuneen nuoren miehen ; , päästä käsiksi satasiisi , tavalla tai sitten toisella ,
        Vaikkapa myötätuntoo osoittamalla , antamalla pahentuvan ruokakassin käteen toivossa, että että saaja kohta istuu bisnesmiesten salissa lahjasaavin luona , Kyllä Repekkakin sen tietää ,...


      • Paksunen

        "nousee kamala Mötäkkä"

        en tiennytkään että lahko julistaa järjestelmäasioiten päättäjäisiään Mötäkällä teettämällä.


    • totuudenetsijä

      Lainaus YLE:n v 2007 haastattelusta liittyen siviilipalvelukseen jonka JP on kirjoittaunut auki:

      "Veikko Leinonen:

      No Jehovan todistajathan suhtautuu valtioon hyvin myönteisesti. Me haluamme olla hyvin yhteistoiminnallisia. Esimerkiksi kriisiaikoina yleensä autetaan, jos on joku kriisi, niin usein Jehovan todistajien ryhmät on ihan ensimmäisinä, kun on joku katastrofi, auttamassa, että siitä ei oo millään lailla kysymys, yhteiskunnan vastaisuudesta tai valtion palvelemisesta. Kysymys on siitä, että Jehovan todistajat eivät halua sitä valtion palvelemista tehdä asevelvollisuutena."


      Onko joku jossain joskus nähnyt; missä milloin ja miten Jehovan todistajat ovat kriisissä tai katastrofissa olleet ihan ensimmäisinä auttamassa?

      Siitä myönteisestä suhtaumisesta valtioon; eivät osallistu yhteisten asioiden hoitamiseen (=politiikkaan).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe