Kaularangan rappeuman oireet

Päähajoo

Mulla kaularangassa todettu rappeumaa 5-6 ja 6-7 väleissä sekä ahtauma vasemmalla 6v sitten. Olen pärjännyt ihan hyvin. Jumppaan ohjeiden mukaan, liikun ja käyn hierojalla säännöllisesti mut nykyään tilanne on se et lihakset ovat jatkuasti kireenä, pään sekä takaraivon säryt joka päiväistä. Tuntuu kuin menisi tulehdukseen ellei ole kroonista koko ajan. Sitten outoa kihelmöintiä poskessa, leuassa, kaulalla ja rinnassa sekä pientä puutuneisuuden tunnetta. Onko muilla vastaavia oireita tai ylipäätään minkälaisia oireita voi tulla ? Voisko ahtauma oireilla näillä kihelmöinneillä.... oisko hermoperäistä kun kai nekin ahtautuu koko ajan. Käsien oireita ei oo ollu enkä tiedä onko osteofyyttejä kasvanut ja miten ne oireilee. Muutenkin hyvin epäselvä ja sekava olo. Huoh !

14

16511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liite

      Samat vaivat minulla, ei mahda mitään. Juoksin monta kertaa lääkärissä apua hakemassa ja Panadolia sain. Lopulta menin yksityislääkärille, niskaa mangneettikuvattiin, maksoi 400 €. selväksi tuli, kaikissa nikamissa kuluma, mitään ei voida tehdä, täytyy vain sopeutua elämään tämän niskan kanssa.
      Panadolia otan silloin tällöin ja niskatukea käytän ajoittain.

    • SpinaaliStenoosi

      Minulta leikattiin v. 2001 kaularanka selkäydinkanavan ahtauman takia. Minulla oli myös 5-6 ja 6-7 -välit ahtautuneet. Luudutettiin 5-6-7 yhteen.
      Jos ahtauma noinkin "alhaalla" niin mielestäni ei pitäisi oirehtia olkapäiden yläpuolelle.
      Mulla oireet alkoivat jaloista - lisääntye nsitten käsiin.

      • Anonyymi

        Jaa ei vai. Kaularanka peräinen huimaus ja päänsärky oireilevat juuri näistä nikamaväleistä. Paska tauti todella pitkä kuntoutus jotta pystyy edes elämään. Oikea vanhan ajan vitsus missä katsotaan ihmisen luonteen lujuus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jaa ei vai. Kaularanka peräinen huimaus ja päänsärky oireilevat juuri näistä nikamaväleistä. Paska tauti todella pitkä kuntoutus jotta pystyy edes elämään. Oikea vanhan ajan vitsus missä katsotaan ihmisen luonteen lujuus.

        jos anonyymi vois kertoo miten nåistä paskoista pääsee eroon olisin otettu. 1v1kk niskat juntturas. Päätäsärkenyt 5kk toisen silmän takaa ja hupiannut on8kk.


      • harry71 kirjoitti:

        jos anonyymi vois kertoo miten nåistä paskoista pääsee eroon olisin otettu. 1v1kk niskat juntturas. Päätäsärkenyt 5kk toisen silmän takaa ja hupiannut on8kk.

        Mulla täsmälleen samat oireet. kestänyt nyt 1v ja 4kk.. Mul o oikeen silmän takaa särkenyt tuosta ajasta n 6kk. Tasapaino- ja huimaus ongelmii. Niskat puuta ja hartiat betonii. Kiva jumpata fyssärin ohjeilla. Ja sama diagnoosi kuin allekirjoittaneella plus myös C3-4 välin ahtaumat ja kulumat. Ja mää olisin oikein otettu ku joku KERTOO MITEN TÄSTÄ PASKASTA EROON. Alkaa pikkuhiljaan oleen kanisteri koetuksella. Ja julkisen puolen lääkärit taputtaa selkää ja koita ny jaksaa. Vetäköön vantuuseen...


    • SpinaaliStenoosi

      Tässä tarkennusta yllä olevaan:
      Minulta on luudutettu yhteen 5:s, 6:s ja 7:s kaulanikama. Ilmeisesti joku niistä oli vuosikymmenien myötä siirtynyt ja alkanut puristaa selkäydintä - moninaisin seurauksin. Oli reisisärkyä, pohkeet nyki, käsiä särki ja heikotti ym....
      Osa oireista jäi leikkauspöydälle ja paranemista tapahtui noin kuukauden..pari. Voisi myös sanoa, että noin kuukautta ennen leikkausta tulleet oireet poistuivat, loput jäi. 
      Jalkoihin jäi mm. lämpötuntovika, eli tuntuvat usein kuumilta. Samoin pohkeisiin jäi lievä lihasten mulahtelu/muljuminen itsestään, mikä ei haittaa mitään, eikä huomaa ulospäin mitään. Myös kihelmöintiä ja lievää kipua reisissä..ym pienempää. Refleksit (heijasteet), joita luonnehdittiin vilkkaiksi ennen leikkausta -  eivät myöskään korjautuneet, mutta sekään ei juuri haittaa. Lievä käsien voimattomuus ja nykiminen katosivat (n 1 kk) ajan kuluessa kokonaan.

      Uusi vika, mikä tuli leikkauksessa, on niskasärky. Niska- ja kaulalihakset ovat edelleen kirellä ja särkee. jäikö teillä tällaista? Myös luonnollisesti jonkin asteen pään kääntörajoite - johtuen kolmen nikaman luudutuksesta.
      Leikkauksesta on siis 17 vuotta, eikä muutoksia ole tullut. Mullahan on 5, 6 ja 7 yhdessä, joten jäykkyyttä on huomattavasti. Autolla ajo on hankalinta.
      Luudutetun nikaman viereiset nikamat joutuvat kovemmalle rasitukselle luudutuksen jälkeen ja mietin vaan, että milloinhan luudutuksia joudutaan vielä tekemään lisää??

    • Kipuileva

      Heips! Olen tuore kaularankaongelmainen 48v. Olen ollut sairauslomalla 3kk niska/olkavarren kovien kipujen ja puutumisoireidwn vuoksi. Kaularangan c5 c6 välissä 2mm nikamasiirtymä ja hermojuuren aukon ahtauma. Lääkityksenä Lyrica 75 mg ja tarvittaessa Panacod. Onko muilla kokemusta miten pärjää kipujen/työssäkäynnin kanssa? Fysioterapiaan olen menossa, onko ollut apua? Leikkaushoitoon ei tarvetta fysiatrian mukaan. Olenko loppuelämän kipujen vankina?

      • Anonyymi

        Olet. Vai olisi kiva kuulla nyt 5v myöhemmin. Ei nää vaivat parane, ainoastaan pahenevat. Säännöllisellä oikeanlaisella liikunnalla voit saada kipuja kuriin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet. Vai olisi kiva kuulla nyt 5v myöhemmin. Ei nää vaivat parane, ainoastaan pahenevat. Säännöllisellä oikeanlaisella liikunnalla voit saada kipuja kuriin.

        olis kans kiva kuulla. Juu liikunta ja hyvän fyioterapeutin kuntoutus ohjelma. Paino sanoille hyvä. Kaiken näköistä taikinan vääntjää on kohdattu. Ts. kaikkien selkä- ja hartia lihasten vahvistaminen on oikea polku. Sillä saadaan kivut lievemmäksi mutta eihän tosta parane.


    • SpinaaliStenoosi
    • Näintäälä

      Itselläni on juuri tuota inhottavaa kihelmöintiä rintakehällä ja välillä inhottavia kipupistoja kaulan lähettyvillä tuntuen välillä jopa kurkussa. Sähkömäisiä tuikkauskipuja korvasta päähän, sekä kylkien kipua ja lapojen kipua ja kaularangassa todettu pullistuma. Toisen käden voimat vähentyneet merkittävästi.

    • Anonyymi

      Minulla myös päänsärkyä huimausta,ja huono olo.Seiniä pitkin joskus melkein pitää kävellä on kuin olisi humalassa.

    • Miten nyt voit.

    • Kerro ny 5v jälkeen mitä sulle kuuluu. Viäläkö omin jaloin etenet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe