LBS lukema moottorille ePropulsion Spirit 1.0?

lbsarvo

Nyt on laatu moottori mutta kiinnostaa tuo lbs arvo.
Hintaa on hurjasti mutta toivon pitkäikäisyyttä myös. Liekkö tuo lukema ns paaluveto lukema mutta hieman antaa suuntaa moottorin junnaus voimasta hankalemmassakin kelissä. Tuskin kukaan näitä noin 1kw luokkaa moottoreita nopeuden tähden ostaakaan.

14

3464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lbsarvo

      lisäys , esitteestä löytyy kyllä 66lbs (Static thrust: 66 lbs) mutta se ei voi olla vertailukelpoinen arvo . Lienee eri tavalla mitattu sillä eipä ole häävi moottori jolle ilmoitetaan 55lbs esim minn kota 55 joka on kelpo kone sinänsä.

    • Mihin tuota lbs-lukua tarvitaan? Kyseessä on sähkömoottori jolle kW lukema on universaali, vertailukelpoinen yksikkö. Globaali paaluvedon yksikkö on (metric) tonnia tai kilo Newtoneita. Siihen ei tarvitse sotkea paunoja/puntia/tuumia eikä edes neliökyynärää.

      • pystäänasiassa

        Sitäkö kysyttiin MITÄ? "MarineroDeVela " niinkö?
        Älä sekaannu asiaan josta et keksi kuin vittuilua! PYSY POISSA PYSY!!!!
        Nuoi saatanan asioihin sekoilevat pitäisi saada pois palstoilta!


      • Juu pysytään asiassa ja sen takia jaoin asian faktoja. Itselläni 2,4 kW sähkömoottorit joille joku ilmoittaa 172 lbs. Nimimerkki "pysytäänasiassa" kumpi noista esimerkkini arvoista kertoo Sinulle enemmän kun suunnittelet veneesi tai sen saunalautan ajamista tyynellä ja tuulisella vedellä? Onko Sinulle se voitettava vastus paunaa/neliötuuma ja veneen mitat tuumina? Miten mitoitat akut ja laturit tuolla lbs-arvolla?
        Tekstini oli siis tekniikan perustietoa ei "saatanan asiaa" eikä uskontoa.


      • Anonyymi
        pystäänasiassa kirjoitti:

        Sitäkö kysyttiin MITÄ? "MarineroDeVela " niinkö?
        Älä sekaannu asiaan josta et keksi kuin vittuilua! PYSY POISSA PYSY!!!!
        Nuoi saatanan asioihin sekoilevat pitäisi saada pois palstoilta!

        Humalaiset kyselijät hörppikää kiljupönttöänne. Mulla on 55 lipsinen sähköm. ja työntää 500 kg venettä uisteluvauhtia kolmosvaihteella vastatuuleenkin.


    • Kuulostaaoikealta

      Miksei tuo 66lbs voisi pitää paikkansa?

    • sähköbensamoottori

      1000w spirit jostain kohtaa ilmoitettu ja 66lbs. Monet moottorit on n 550w ja 55lbs . Pikemminkin 100lbs kuulostaa oikealta. Jos vaikka minn kota tyylillä.
      http://www.epropulsion.com/spirit-support

      Tulisipa joku standardi millä ilmoitetaan arvot. Eri tavoilla mitattukset. Toinen voi tarvita saunalautan työntämisen ja toinen voi tarvita sutjakkaan vauhti soutuveneeseen sekä toisilla tasaperäinen leveä vene joten moottorin tyyli on täysin eri tuottaa lbässiä.

      • Joakim1

        Standardihan on jo olemassa eli potkuriakselilta mitattu teho. Jostain ihmeen syystä sähköperämoottorit eivät sitä käytä, vaan käyttävät paaluvetoa (ei juuri mitään käyttöä moottorin valinnassa) ja ottosähkötehoa (pitää huomioida moottorin ja ohjaimen hyötysuhde sekä kaapelihäviöt, jotta saa potkuriakselitehon).

        Ennen sähköperämoottoreille ilmoitettiin vain työntövoima. Syynä varmaankin se, että tehoa oli niin vähän (satoja watteja), että myynnin avuksi tehoilmoituksesta ei ollut. Nykyään on sitten jo tehokkaampiakin sähköperämoottoreita, mutta edelleen niille ilmoitetaan vain sähkötehoja ja työntövoimia, sekä uutena ilmiönä myös hevosvoimavastine. 1 kW sähköperämoottoria markkinoidaan "vastaavana" kuin 3 hv perämoottori, vaikka 1 kW sähköperämoottorin potkuriakseliteho on vain n. 0,7 kW eli 1 hv ja sen 3 hv perämoottorin tietysti 3 hv. Luonnollisesti se 3 hv perämoottori vie kovempaa kaikkia veneitä, kun potkuria pyöritetään 3-kertaisella teholla. Joissain veneissä toki 3-kertainen teho ei tarkoita kuin muutaman solmun kymmenystä kovempaa vauhtia (ellei ole vastatuulta).


    • "sähköbensamoottorin" kanssa samaa mieltä. Itseäni ihmetyttää tuo jenkkien tapa verrata paalunvetoa. Paalunvedon lopputulos riippuu siis moottoristra potkurista ja jonkin verran aluksesta sekä veden tiheydestä. Suolainen ja makea vesi antaa hieman eri tuloksen kuten kylmä ja kuuma vesi. Mielestäni moottorin koon mittayksikkö on watti ja jokainen suunnittelija/rakentaja voi käyttää nuo wattinsa parhaalla mahdollisella tavalla. Jos tilanne on se, että paatti on jo olemassa, niin asia helpottuu moottorin kokoa määrätessä.


      Tuo ePropulsion Spirit 1.0 lienee kelpo peli soutuveneeseen. Vertaisin tuota kyllä 2,5-3 hv bensamoottoriin en myyjän ilmoittamaan 3-4 hv.

    • Joakim1

      Tässä hiukan mitattuja paaluvetoja: http://media.torqeedo.com/downloads/press-comments/press-comments-de/yachtrevue-e-motoren-test.pdf

      Minnkota ilmoittaa varsin optimisia arvoja. 45 lbs mallin mitattu paaluveto 13 kg eli 29 lbs. 55 lbs mallin taas 16 kg eli 35 lbs.

      Torqeedon 1 kW malli 33 kg eli 73 lbs on hyvin linjasssa tuon Spiritin kanssa sekä myös Torqeedon ilmoittaman kanssa. Myös se pitää paikkansa, että paaluvedossa tuo on yhtä hyvä n. 3 hv perämoottoreiden kanssa. Huippunopeudessa jää tietysti 2 hv perämoottorillekin.

      • Joakim1

        Tuossa linkissä oli myös huippunopeudet 22-jalan purjeveneessä. 4 hv perämoottorilla tuollainen kulkee ainakin 5,5 solmua eli saman verran kuin testin 4 kW sähköperämoottoreilla. 1 kW Torqeedolla tuo kulki vain 4,1 solmua ja 600 W 1/2 HP Minnkotalla onnettomat 2,3 solmua.


      • Anonyymi

        Omistan Spirit 1.0 ja kulkee 1,7tn purkkarilla max 4solmua 1000w teholla. 250watilla menee n. 2,8 solmua

        Hyvä laite purjeveneen apumoottoriksi.


    • Anonyymi

      Ymmärtääkseni potkuri määrittää aika paljon ominaisuuksia ja sillä voidaan hakea maksimi paalunvetovoimaa tai huippunopeutta. Noissa perinteisissä uistelumoottoreissa on haettu uistelunopeutta raskaampaan veneeseen kun taas nämä oikean perämoottorin korvaajat on suunniteltu antamaan asiallinen huippunopeus keveämmälle veneelle. Näin olisi ihan luonnollista että paalunvetokyky ei kasvaisi samassa suhteessa tehoihin kun siirrytään uistelumoottorista ’ihan vaan’ sähköperämoottoriin.
      Valmistajien ilmoituksethan on ihan mitä markkinointiosasto on sattunut päättämään myyvän näköiseksi, totuus ei varsinaisesti ole kunniassa. Lisäksi ilmoitetut yksiköt ovat ihan tarkoituksellisestikin vertailukelvottomia jopa yhden valmistajan eri mallien välillä 55lbs, 13,8kg, 1kw, 3hv tai jopa ’vastaa 3hv’, onpa jossakin mainittu Ampeertitkin.
      Eipä tähän taida auttaa muu kuin toivoa lisää testejä jossa eri moottorit testataan samalla veneellä eri kuormilla ja selvitetään huippunopeus ja taloudellinen nopeus. Tietysti soutuveneilijää kiinnostaa soutuvene, purjeveneilijää purjevene. Uistelijoille riittää uistelunopeus raskaammalla kalastusveneellä mihin taas ne perinteiset uistelumoottorit on suunniteltu.

    • Anonyymi

      harmi että kayttävät lipo akkua kun lifepo4 kestäisi 5 kertaa enemmän purkaus syklejä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe