Kuinka monta kuorma-autollista rahaa vuodessa

RahanRahtaus

10 € seteli painaa n. 1 gramman. Miljardiin eli tuhanteen miljoonaan euroon mahtuu 100 miljoonaa 10 € seteliä. Rahakasa painaa 1 miljoonaa kiloa eli tuhat tonnia. Jos miljardi euroa kuormattaisiin kympin seteleinä maksimikuormana 2-akselisiin kuorma-autoihin, kuorma-autoja pitäisi lastata 77 kpl.

Vastikkeettomat maataloustukiaiset ovat valtakunnan tarkimmin varjeltuja salaisuuksia. OECD:n tilastoista nähdään, että maataloustukiaiset olivat jo 1990-luvun alussa nykyrahassa n. 6 miljardia euroa. Tähän ei kuitenkaan laskettu mukaan ympäristötuhoa. Tukiaisia on se jälkeen merkittävästi nostettu, joten todellinen tukiaisten määrä ylittää selvästi 10 miljardia euroa vuositasolla. Tämä tarkoittaa, että reaalitaloudessa ajetaan ainakin 800 kuorma-autollista kympin seteleitä suoriin ja epäsuoriin maataloustukiaisiin. Joka päivä lähtee enemmän kuin kaksi kuorma-autollista rahaa….

32

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salainenagentti

      VOI KAUHEETA!!!!!

      Kummallista miten kansanedustajatkaan ei tiedä asioista.

      • hyvinluotettavaavarmasti

        Tää on promille hullun salaista tietoa.


    • IonosfäärisetTukiaiset

      Jos maataloustukiaisiin vuodessa Suomessa käytetty rahamäärä pinottaisiin 10€ seteleinä pinoksi, läpäisisi yli 100 kilometrin korkuinen tukiaispylväs ilmakehän toposfäärin ja stratosfäärin ja kohoaisi ionosfääriin - miltei täydelliseen kosmiseen tyhjyyteen, jonne tukiaisrahat katoavat.

      • mitenjopameni

        Katoavatko? Vai eikö kuu-ukkelit toimita ilmaisena?


    • junkkari

      Nooh bolsevistisell rauhallisuudella saa kaikki Suomen rahat oli satontai kato.

    • Saasnähhrä

      Minä olen kyllä kuullut että maataloustuki menee maatalouden menojen kattamiseen.

      Täällähän on usein juttua siitä että maatalous on ”rökäletappiollista”, mikä siis tarkoittaa juuri sitä että maataloustuilla katetaan maatalouden kuluja.

      Miksei kukaan maataloustukien vastustaja sitten näytä että ilman tukia saavutetaan kannattava tulos.

      Tämän hetken galluppien mukaan näyttäisi siltä että keskustapuolue ei pääsisi hallitukseen, joten lopetetaanko maataloustuet.

      Ainakaan edellinen eduskunta jossa keskustapuolue ei ollut hallituksessa ei lopettanut maataloustukia.

      • KosmisetTukiaiset

        Tukiaismaatalous ei ole vain rökäletappiollista vaan äärimmäisen tappiollista ja kokonaisuuden kannalta vahingollista puuhastelua. Maataloustukiaisten korruptio on sementoitu lainsäädäntöön ja läpituntekemattomiin maatalouden hallintoportaisiin ja -pusikoihin.

        Ionosfääristen maataloustukiaisten lakkauttaminen on välttämätön edellytys kestävälle taloudelle.


    • Vastaustavailla

      Herää kysymys, jos maatalouspolitiikka on korruptoitunutta ja valtakunnan tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, miten se on mahdollista.

      Viljlijöitä on suomen kansasta alle kolme prosenttia, ei ainakaa he ole syyllisiä.
      Onko siis niin että koko eduskunta varjelee valtakunnan suurinta salaisuutta ja on korruptoitunutta, eduskunta nyt sentään saa tietoa kaikista hallinnon asioista.
      Ainakin minusta sellainen eduskunta joka ei tietä hallinnon asioista on kyvytön tai/ja itsekin korruptoitunut. Tämä koskee siis joka puoluetta, myös opposiota koska kansanedustajat ovat valittu edustamaan kansaa.

      Mutta vuoden päästä valitaan uudet päättäjät, silloinhan asiat voivat muuttua jos he katsovat että on tarvetta.

      Kummallista että edellinen eduskunta ei muutoksia tehnyt.

      Kysyisin vielä kuuluuko myös tappiollinen julkinen terveydenhoito, koulutus ja julkinen hallinto lopettavien listalle tuetun ruoan tuotannon lisäksi.

      • aikakapinalle

        Mikään ei muutu, KOJAMO kusee demujen pssiin verotta asumistukia veroista.


      • VääräVeruke

        ”,,,, kuuluuko myös tappiollinen julkinen terveydenhoito, koulutus ja julkinen hallinto lopettavien listalle tuetun ruoan tuotannon lisäksi.”

        Kolmen sukupolven haahuilu tukiaiskuplassa on sekoittanut järkevän ajattelun ja käsityksen talouden perusteista. Julkinen terveydenhuolto, koulutus ja julkinen hallinto on Suomessa erittäin tehokasta, tuottavaa ja lisäarvoista. Tukiaismaatalous on mätämuna, joka vie voimavaroja terveeltä ja kannattavalta toiminnalta.

        ”Ruoan tuotanto” on vain arvoton veruke suurmaanomistuksen perusteella jaettaville tukiaismiljardeille.


    • Mitenon

      On totta että maatalous saastuttaa ympäristöa, varsinkin tehomaatalous jolla tuetetaan ruokaa halvemmalla.
      Myös teollisuus, liikenne, asuminen ja miltei kaikki nyky-yhteiskunnassa saastuttaa luontoa.

      Kysynkin aloittajalta, missä asut, ethän vain lämmitä asuntoasi koska se saastuttaa. Ilmeisesti asut jossain akorvessa.
      Mitä syöt, et kai vaan osta ruokaasi kaupasta vaan esimerkiksi saalistat riistaa.
      Miten liikut, jalan tai hevosilla, et suinkaan moottoriajoneuvoilla etkä julkisilla teillä.
      Eihän sinulla vain ole teollisesti valmistettuja vaatteita vaan eläinten talja päälläsi.

      Kun sinulla on varaa kirjoittaa maatalouden saastuttamisesta, uskon että asut mersässä erakkona, metsästat tai kalastat ruokasi ja sinulla on pieni kasvimaa.

      Erästä asiaa en vielä tiedä, miten nämä kirjoituksesi ilmestyvät tänne ilman teollisesti valmistettua tietokonetta joka käyttää ehkäpä ydinvoimalla tuotettua sähköä. Kerro meille.

      • tuplavahingot

        Maatalouden saastuttaminen on kokonaan omassa luokassaan. Teollisuus ja asutuskeskukset ovat siivonneet jälkensä jo aikaa sitten – omilla rahoillaan – mutta maatalous jatkaa saasteiden tuottamista tukiaisvaroin.

        Maatalouden kielteinen vaikutus ympäristöön on kahtalainen. Toisaalta maatalous saastuttaa ja jättää jälkensä siivoamatta. Toisaalta maatalouteen tuhotut varat ovat poissa tuottavasta toiminnasta ja luonnon suojelusta.


    • Ei-julkista-rahoitusta

      Sosiaaliturvan menot ovat suomessa noin 70 miljardia euroa vuodessa.
      Eihän sinulla aloittaja ole edes tullut mieleen käyttää äärimmäisen tappiollisia terveydenhoitopalveluita kun sairastut tai kun tulet vanhaksi etkä enää pärjää kodissasi.

      Sairaalat käyttävät sähköä, potilaita tuodaan ja viedään sairaaloihin pitkiäkin matkoja autoillaa, junilla ja jopa lentokoneilla mitkä saastuttavat.

      Jos sosiaalipalveluihin vuodessa Suomessa käytetty rahamäärä pinottaisiin 10€ seteleinä pinoksi, läpäisisi yli 1400 kilometrin korkuinen tukiaispylväs ilmakehän toposfäärin ja stratosfäärin ja kohoaisi ionosfääriin - täydelliseen kosmiseen tyhjyyteen, jonne tukiaisrahat katoavat. ;=)

      Ionosfääristen sosiaalipalveluiden lakkauttaminen on välttämätön edellytys kestävälle taloudelle. ;=)

      • Anonyymi

        Jos kaikki olisivat tukijulleja niin sosiaaliturvaan kuluisi 7000 miljardia euroa vuodessa.


    • Anonyymi

      Suomella ei ole enää varaa vastikkeettomiin maataloustukaisiin eli yhteiskunnan voimavaroen tuhoamiseen.

      Maataloustikaisten lakkautus on välttämätöntä julkisen talouden tervehdyttämiseksi.

      • Anonyymi

        Maataloustuki on vastikkeellista. KELAn tuet on vastikkeettomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maataloustuki on vastikkeellista. KELAn tuet on vastikkeettomia.

        Mutta vastike on kannattamatonnta, 2-3 eurolla tukia saa 1€ edestä tuotteita. Myykää tilat vaikka ukrainalaislle, he osaa vijellä ilman tukiaisia.


    • Anonyymi

      Suomen ja Ruotsin elintasoeron selittää paljolti se, että kun Ruotsi satsasi teollisuuteen niin Suomi jatkoi rahan polttamista tuottamattomaan maatalouteen.

    • Anonyymi

      Odotetaan aikaa kun Suomessa syödään ulkolaista elintarviketta . Moniko elintarviketyöläinen itkee oman ttyöpaikkansa menetyksen takia. Edes nykyiset maataloustuet eivät riitä kattamaan kannattavaa ruuan tuotantoa. Maatilat toimivat suuren vieraan pääoman varassa.Kustannusten nousun vuoksi halut velan ottamiseen heikentyy ... duunarit saavat lopulta toivotun lopputuloksenn ja saavat juhlia kun kävi toisin kuin ajattelivat.

      • Anonyymi

        Demut on just tollasia. Kaikki tuhotaan, ihan kaikki.


      • Anonyymi

        Eikä tule ikinä kannattamaan niin kauan kuin toisten rahoja törsätään. Yritysten pitää tulla toimeen omillaan, ei muissakaan naapurimaissa jaella kansallisia tukia maajusseille.

        Laittakaahan tukijullit puuta myyntiin, omistatte metsääkin enemmän kuin missään muualla ja viljelijät talveksi muihin töihin, ei työläsiilläkään ole 8-10kk palkallisia lomia.


    • Anonyymi

      Suomen bruttokansantulo ei ole noussut 15 vuoteen ,kasvua ei ole syntynyt. Meneekö seuraavat 15 vuotta velan maksamiseen ... makoisesti on elettykin. Menoja on työttömistä , maahanmuuttajista sekä yli suuren vanhusten hoidon. Paljonko vuodessa on ekälemenot... 30 vuoden eläkemenot yhtä vanhusta kohden on yli 300.000 euroa...miksi vanhuksia pidetään hengissä tekohengittäen, kela maksaa lisäksi muhkeat lääkekorvaukset. Työssä käyvät elättävät ison työttömyys ja eläkeporukan. MInun 2000euron bruttopalkasta menee 250 euroa /kk työttömyys-ja eläkemaksuihin sekä veroja saman verran.

      • Anonyymi

        Suhteessa kalleimmaksi tulee tukijullit, erilaisia tukia yli 8mrd, pelkät suorat kansalliset tuet EU-tukien päälle yli 2mrd. Siksi ne tarvitsee koko ajan yhä suurempia traktoreita kun hakevat niitä jättitukia pankista ja kylpevät rahassa.


    • Anonyymi

      Viljelijöille pitäisi määrätä tuotantokiintiö maksettavia tukia vastaan.
      Ei tukia ilman markkinoille saatettavaa tuotantoa.

    • Anonyymi

      Täälä kirjoittelee mielen hyvinvoinnin vuoksi sellaiset henkilöt jotka eivät saa mielihyvää mistään muualta. On aivan oikein asumistukien leikkaaminen jokaiselta joka kykenee töihin. Me jotka omistamme asunnon emme saa mistään avustuksia kun meillä menee huonosti ei edes toimeentulotukia ,vastaamme kaikesta täysin itse silloinkin jos joudumme pitkälle sairaslomalle . Asunto menee alta mutta ne jotka juopottelet ,ajavat taksilla ,hussaavat rahat festareille saavat avun kelan luukulta viimeistäänn silloin kun on tosi hätä. Mistään ei tarvitse olla todellisessa vastuussa. Ihmettelen myös sitä kun naiset tekevät lapsia monen miehen kanssa.

      • Anonyymi

        Te tukijullit saatte monituhatkertaisesti tukiaisia/juoppo laiskuri asumistuen saajiin verrattuna ja suurin ero että ette itse maksa niistä yhtään, toisin kuin työläiset jotka vasten tahtoaan joutuu kustantamaan teidänkin laiskottelutukenne.

        Itsehän te kepulit paskakokkareiden kanssa vuokrasääntelyn poistitte koska halusitte päästä rahastamaan, miksi ette palauttanut kun olitte hallituksessa viime kaudella?

        Muutkin omistusasujat ovat saaneet asumistukea, vaikka siinä ei tietenkään ole mitään järkeä, onneksi se on poistumassa, samoin pitää poistaa kaikki tukijullien kansalliset tuet. Miksi tosiaan ei tukijulleilta pistetä kartanoita, metsiä, ökyautoja jne myyntiin, niinhän muiltakin toimeentulotuen saajilta laitetaan jos on omaisuutta yli 2000€ arvosta.


    • Anonyymi

      Arkijärjellä ajatellen, maataloustuet tulisi sitoa tuotantokiintiöihin.

    • Anonyymi

      Itsekin tuottajana olen sitä mieltä että kaikkia yhteiskunnan maksamia tukia ja etuuksia, myös maataloustukia voisi leikata. Kyllä markkinatalous hoitaa alkutuotannon hintoja ylöspäin jos tuet vähenevät. Tuet ylipäätään ovat poliitikkojen lanseeraamia. Poliittisella kentällä tukia kannatetaan huoltovarmuuden, kauppataseen, halvempien elintarvikkeiden ja elintarvikesektorin työllisyyden vuoksi. Ja sitten se että kuulutaan EU:hun sitoo meidät tiukasti kiinni EU:n maatalouspolitiikkaan jossa tuet ovat keskeisessä roolissa.

    • Anonyymi

      Suomalaisten maksettavaksi lankeaa 25mrd. € vihreän ilmasto ideologian tukemiseen. Tämä summa tulisi ohjata maatalouden tukemiseen joka olisi oikeasti ekologista kestävää kehitystä.

    • Anonyymi

      Kyllä maatalous- ja kehitysaluetuet ovat niitä jolla maalaisliitto on ostanut kannatuksensa.

      • Anonyymi

        Keskusta ex maalaisliitto 10 % kannatuksineen ei päätä yhtikäs mitään näistä tuista. Nytkin on hallituksen ulkopuolella että hallituksella ja eduskunnalla on kaikki valta säilyttää tai muuttaa tukisysteemiä, sikäli kuin EU:n säämnnösten puitteissa pysytään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6153
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3738
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1626
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1455
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1448
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      31
      1365
    Aihe