Piinaava naapuri

Asutaan mieheni kanssa rivitalossa, ja naapurissa asuu piinaavin ihminen ikinä. Kestää aika kauan kirjoitella koko stoori, mutta yritetään.

Mieheni siis asunut tässä n. 10v, muutin itse tähän viisi vuotta sitten. Naapurin kanssa kuulemma heti ollut ongelmia. Tuli heti ensimmäiseksi ilmoittamaan esim. ettei ovia saa käyttää klo 6-22 välillä ollenkaan, eikä vessaa saa käyttää öisin. Mieheni tekee siis yövuoroja, eli aikataulut hieman erilaiset, mutten silti mielestäni pidä meitä kovinkaan meluisina naapureina. Meillä ei ole lapsia, ja kavereita meillä käy juhlimassa n. kerran puoleen vuoteen, hyvin harvoin..

Meillä on kaksi kissaa, joita tämä naapuri vihaa ihan yli kaiken. Kerran huuteli jonkun kaverinsa kanssa aidan yli, että levitetään kissanpaskaa ja kusta joka paikkaan..Mikä oli järjetön väite..asutaan siis rivarissa, ja pidetään omalla takapihalla kissoja. Ja ollaan pidetty ihan omalla puolella..

Jos kuuntelen esim. musiikkia ollessani ulkona, tää naapuri kerrankin pisti omasta kämpästään radiosta volat kaakkoon, ja paiskoi ovia. Koska aiheutin suurta melua. Enkä kuunnellut todellakaan kovaa..Tää tahallinen ovien paiskominen on ton oikea bravuuri, harrastelee sitä minkä kerkeää, ja ihan vaikka vaan siks ko ollaan omalla pihalla.

Sitten hää kävelee pihallaan "ja puhuu puhelimeen" huutaen kovaan ääneen, että taas pitää soittaa isännöitsijälle"- vaikka ihan vaan istutaan omalla pihalla. Joku ihme tapa puhua jollekkin(tai jos ylipäänsä puhuu kenenkään kanssa..) lähestulkoon aina, kun menen pihalle. Kovaan ääneen, ja juurikin niin, että mie kuulisin sen. "taas ne tuli pihalle, taas on kissat siellä..isännöitsijälle pitää ilmottaa jne. jne..Eipä ikinä ole isännöitsijältä mitään kuulunut. Eikä kyllä ole aihettakaan.

Viime kesänä hää päätti ottaa meistä kuvan omalla pihalla ollessamme, ja kun mentiin asiasta kyselemään, niin se oli vain omaan käyttöön, ja eikö muka saisi. Miun mielestä kyllä ei saa! Oli tuossa parvekkeellaan, osoitti kameran meidän pihaan ja "klick". Eipä jäänyt epäselvää.

Jos käytät vessaa yöllä, hää paiskoo vessanpöntön kansia..vettä ei saa valuttaa oikeastaan milloinkaan.. Eikä 21 jälkeen saa käydä suihkussa/pestä meikkejä. Kyllähän noista putkista vähän ääntä lähtee, muttei se miun mielestä riitä syyksi käyttäytyä näin. Ja hän selvästi ''yrittää kostaa" tän veden ja vessan käytön valuttelemalla vettä ja vetämällä vessaa ihan huvikseen, kun myö ollaan kehdattu pitää ääntä, Trust me I know.. Eihän se ääni meitä haittaa, mutta ärsyttää toki suunnattomasti. Koko ajan kyttäämässä verhojen välistä jos ollaan taka,-tai etupihalla.

Nyt viimeisin on tämmönen, että jos käyn takapihalla klo 21-22vaikka hakemassa jotain, yritän käyttää ovea hiljaa, niin hää n. klo 23 paiskaa parvekkeen oven niin lujaa kiinni, että ikkunat helisee. Samaa harrastanut jos joskus on kavereita kylässä. Vaihtoehto B, paiskoo ovea viiden aikaan aamulla, kun myö kavereitten kanssa kehdattu pitää ääntä. Hänellä on siis oikeus aiheuttaa tahallaan melua.

Huutanut kerrankin klo 19 aikaan illalla, että kauhee pulina kuuluu, olkaa hiljaa, kun kaverin kanssa istuttiin ulkona.

Tässä meinaa ihan hulluksi tulla, eikä oikein tiedä enää että oonko mie tässä se kaheli, vai tuo. Isännöitsijälle tässä kohta pitäis soitella, tätä jatkunut jo liian pitkään @___@ Asioista puhuminen EI auta.

Mitä mielipiteitä teissä tämmönen herättää?

15

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToisetJääJunasta

      Otatte yhteyttä isännöitsijään. Kerrotte mitä naapuri touhuaa. Luultavasti on isännöitsijälle tuttu tapaus, tehnyt kiusaa muistakin.

    • mitä_seuraavaksi

      Tämä on ihan väärä paikka kertoa naapurin tekemisistä eli aloitus kertoo enemmän aloittajasta itsestään!

      • jaha_

        Miten niin? Saahan sitä kertoa mitä elävässä elämässä tapahtuu. Lehdet ovat pullollaan mielipidekirjoituksia, joissa kerrotaan ja kuvataan samalla lailla - ketään nimeltä mainitsematta tai kenestäkään kuvia kirjoitukseen lisäämättä. Samaten lehdet ovat pullolaan arkielämän tapahtumia erilaisten onnettomuus- ja rikosuutisten kautta.
        Kaikki kirjoitukset kertovat jotakin kirjoittajasta itsestään.


    • Eriaikataulut

      Vaikuttaa vähän, että on yksinäinen ja huonouninen. Eihän tuo nyt ihan hirvittävää ole, mutta varmasti todella ärsyttävää.

    • ei_musasaasteelle

      Otan kantaa vain tähän kohtaan.
      Asut rivarissa, mitä ilmeisimmin naapurin puutarha/piha on siinä muutaman metrin päässä sun musakuuntelupaikasta, kuuntelet musaa - ulkona - ilmeisesti siis silleen, että ääni tulee jonkunlaisten kaiuttimien kautta. Miksi ihmeessä?
      Minuakin vituttaa kuunnella naapurista tuntitolkulla kuuluvaa jumputusta. Sama rytmi toistuu jopa 5-8 tuntia putkeen. Se soi päivällä varmaan naapurin kämpässä ns. normaalilla äänentasolla, mutta se kuuluu selkeästi mun kotiin ja etenkin jos niillä on partsin ovi auki, niin hyvästi rauhallinen lepohetki omalla pihalla. Minä pidän nykyään korvatulppia kesän läpeensä ja suoraan sanottuna vituttaa.

      Miksi et laita musaa soimaan kännykästäsi suoraan sun korvakuulokkeisiin?
      Onko pakko ympäristöä saastuttaa turhalla metelillä?

    • Todellasuvaitsematon

      Näyttäisi että naapurillenne on tullut mielenterveysongelmia, valitettavaa mutta aika yleistä nykyään varsinkin jos on jäänyt ihan yksinäiseksi eikä mitään sisältöä elämässä. Voisiko koittaa jutella sen ihmisen kanssa vaikka olisi kuinka vastenmielinen tapaus ja hankala "potilas".

      Rivitaloon ei pitäisi muuttaa ollenkaan jos ei siedä elämisen ääniä, ihmisiä ihan vieressä nauttimassa pienestä pihastaan ja antaa heidän vähän kuunnella musaa ja grillata kesällä eikä alkaa kaikkea iloa kieltämään sekä sietää vuorotyössäkäyviä ihmisiä. Lapsiperheistä lähtee ääntä vielä enemmän ja öisinkin.

      Jos mikään ei auta niin kehottaisin häntä muuttamaan vanhusten taloon jos ei työssäkäyviä, eläviä ihmisiä siedä. Jos itse muuttaa niin voi olla ihan jokapaikassa samanlaisia tapauksia joilla ei ihan täysillä kulje tai kulkee väärään suuntaan.

    • todellakin

      voi olla jopa muistisairas,pitää ohjata kotiin, kummallisia sairata täälläkin kirjoittelee.Taitaa olla palikat sekaisin aamukirjoittelijoilla,menkää hoitoon.

    • Eielämäänaapurissa

      Naapurille ei voi mitään ja jos yrittää menee naapuri vaan pahemmaksi. Muuta pois. Mitä pidempään asut sitä enemmän sinua ottaa kupoliin. Kun muutat niin ota etukäteen selvää millaiset seinänaapurit saat. Itse en voisi asua rivitalossa, meidän perheestä lähtee elämänääniä eikä ne sovi ihmisille joilla ei ole elämää.

    • näin_on_rasittava

      Jos sinä käyttäydyt niin kuin sääntöjen mukaan kuuluu, niin mitä sinä välität jos se tyyppi paiskoo oviaan. Anna paiskoa, omiahan hajottaa.
      Jos sitten taas soittelee musiikkia niin kovaa, että koko talo jytisee, niin soita poliisi paikalle liiallisen melun vuoksi.
      Rasittavin naapuri ikinä on kyllä sellainen, joka pyrkii keskustelemaan toisen kanssa niin että soittelee poskeaan naapurin tekemisistä seinän takana... Jos on jotain sanottavaa, niin tulis sanomaan päin naamaa, mutta ei... Rasittavin naapuri ikinä.

      • kotirauha_

        Sun piha on sun kotirauhaan kuuluvaa, se naapuri syyllistyy rikokseen, jos se teitä piha-alueellanne kamerallaan kuvailee.

        Meikäläisellä on kyllä rasittavin naapuri. Se on - jumakauta - se on kuin täi tervassa. Mielenterveysongelmainen mitä ilmeisemmin. Jos ihmisellä ei ole mitään muuta mistä se saa elämäänsä nostetta kuin toisen ihmisen vahtaaminen, itsensä olemattomilla ansioillaan tämän vahtaamansa yläpuolelle nostava, soittaa poskeaan milloin mistäkin ja yleensä juuri sillä tarkoituksella että tekeytyy paremmaksi, ansiokkaammaksi, etevämmäksi ynnä muuta ynnä muuta.
        Ei tollasen takia kannata hermoja menettää. Täytyy vain ihmetellä, että mikä sitä oikeasti vaivaa? Jäänyt jotenkin lapsen asteelle vaikka ilmeisesti ikääkin on jo hyvin päälle tai liki viiskymmentä.
        Ikinä ei ole millään oikealla asialla ilmeisesti kokenut olevansa hyvä, saaneensa tunnustusta tai mitä nyt kukakin voi kokea.... niin sitten se lähtee siitä, että pistetään toista halvalla. Tyypillinen kateellinen, katkera, ja omia tunteitaan ja kokemuksiaan erittelemään kykenemätön tapaus.
        Ei sille oikein viitti nauraakaan, kun toisaalta se pitää toista halvalla. Sairas ihminen!


    • kotion

      Pistää toista halvalla,kuin sinäkin sairas.

      • Tietysti_noin

        Sinä se et taida edes tietää, mitä ihmisen halvemtaminen, solvaaminen, herjaaminen tarkoittaa. Sinä et taida tietää, mitä tarkoittaa kotirauha ja sen rikkominen. Joten leiki ihan keskenäs ja jätä muut , sua fiksummat leikkies ulkopuolelle. Viittaa selvään pikkurikollisille ominaiseen käytösmalliin, suuremmilla rikollisilla jutut on tietysti pahempia, ehkä olet matkalla sinne tai juu, ehkä jäät pikkurikollisen asteelle. Mulle ihan sama mitä sinä järjestä köyhässä elämässäs teet, kunhan pelleilet vaan keskenäs ja jätät rauhaan sivulliset ja ne joilla ei ole sun kanssa oikeasti mitään tekemistä .


    • jatkuu_alla

      Tässä sulle rasittavaa naapuria. Enkä välitä vaikka sillä naapurilla itsellään tai sen kaveripiiriin kuuluvalla olisi yhteyksiä Suomi24:n "henkilöstöön". Ihan sama. Sillä tässä kirjoituksessa ei ole kenenkään osoitteita, ei kuvia, eikä nimiä. Joten jos tyyppi tai kaverinsa itsensä tunnistaa, niin sehän vain kertoo heistä itsestään.
      Muutin taloon enemmän kuin muutamia vuosia sitten. Olen yksin asuva, vastaan itse omasta taloudestani, maksan siis itse kaikki asumiseen ja elämiseen kuuluvat laskut ja menot. Talo ja seutu itsessään olivat meikäläiselle täysin tuntemattomia tähän muuttaessani, joten siltä osin kirjassa oli vain tyhjiä sivuja eli ei ennakkoasenteita. Pääasia, että oli asunto ja koti.
      No, melko pian muuttoni jälkeen - näin olen ymmärtänyt - tuohon seinänaapuriin ilmaantui eronneen tai leskeksi jääneen vanhanpuoleisen miehen asuinkumppaniksi tätä jonkin verran nuorempi nainen myöhemmin paljastui eronneeksi. Nainen facebook-kirjoitustensa mukaan - niin osaan sitä minäkin käydä katsomassa toisten someprofiilit - alkanut koulujen jälkeen vain muksuja tekemään. Asunut siis miehen "kustannuksella", ei ole vastannut mistään asumiseen ja elämiseen liittyvistä menoista omilla tuloillaan. Helppoa elämää siis, vois sanoa.
      No, heti tähän muutettuaan tyyppi paljastui kyttääjäksi ja suunsoittajaksi. Ja mennyt koko ajan pahempaan suuntaan. Mikäs siinä onkaan, kun mies jonka kanssa sitten kai lopulta jonkinlainen virallinen liitto tullut solmituksi, on todennäköisesti melko varakas - tekee töitä edelleen, vaikka ulkoisesti näyttää lähinnä 70-vuotiaalta - varakkuus ei tosin ulospäin näy. Ja edelleen, nainen asuu eikä vastaa omalla rahallaan mistään asumiseen liittyvästä. Siis helppoa elämää edelleenkin.
      Sitten yhdessä vaiheessa tämä tyyppi päätti lähteä kouluttautumaan ammattiin, haki paikallisen aikuiskoulutuslaitoksen eräälle kurssille - josta valmistuu samaan ammattitehtävään johon minulla on aikoja sitten hankittu pätevyys ja olen myös niitä töitä tehnyt. Kurssilta valmistuneille sopivia paikkoja on ollut julkisella puolella haussa aikaisemmin vähän väliä, mutta siis julkiselta puolelta. Nyt tilanne tosi on muuttunut, sillä näitä tehtäviä ei tosiaankaan enää ole tarkoitus suuremmin lisätä, päinvastoin alkavat henkilötyövuosia vähentää. Tähän kurssiin liittyy myös se, että paikallisesti suuremman työnantajan henkilöstövähennyksistä kärsimään joutuneita on kurssille otettu ja heille on myös pyritty takaamaan sitten se työpaikka eli... Jos julkiselle pääsee sisään tekemällä ensin sijaisuuksia, niin tuostahan se sitten joillekin takuutyöllistettäville paikka aukeni julkisiin paikkoihin. Oho, nyt mentiin jo hieman aiheesta ohi, mutta syventämään tilannetta tuo tarvittiin. No, koko sen kurssin käymisen ajan tuo naapurissa asuva tyyppi tuli yöaikaan vittuilemaan seinän taa sitä, että kylläpä kyllä, nyt on hän hyvissä asemissa työmarkkinoilla, niin kuin niitä paikkoja on, ei tarvitse sormia edes napsauttaa kun työtä tulee. No, mutta sitten sille kuitenkin taisi jotain hankaluutta siellä kurssilla tulla, sillä alkoi olla erityisistä asioista selvää "happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista" kommentointia - eli teki jotain olennaista asiaa mitättömäksi omissa puheissaan, kun ei itse sitä halunnut tai kyennyt oppimaan.
      No, sitten sille tuli hetki kun piti se varma duuni saada, vaan ei, ei tosiaankaan. Muut sen kurssikaverit kai suurin piirtein sen paikan saivat, vaan tämä ei. Jostain syystä. Tiedä sitten mistä, ehkä henkilöön liittyvästä - epäilisin itse sitä ihan tyypin oman käyttäytymisen perusteella.
      Joten homma jatkui sitten muissa häiriköinnin merkeissä hänen osaltaan aina siihen asti kunnes se viime vuonna syksypuolella sai jostakin suuremmasta elintarvikemyymälästä kassahenkilön pestin tyyliin tarvittaessa töihin ja sekin osa-aikaisena. Mutta tämä on nyt sitten sille se, mistä se mulle vittuilee. Siis tyyppi, joka on suurin piirtein koko elämänsä viettänyt ns. kotirouvan elämää, sen koulutustaso on suurin piirtein ylioppilasluokkaa ja siihen tämä muutaman kuukauden kurssi, josta kurssista se ilmeisesti on hädin tuskin selvinnyt läpi kaikesta siitä omien kurssikaveriensakin osaamisen mitätöinnistä päätellen - siis "happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista!" - lisäksi jostain syystä se satunnainen pesti on osa-aikainen neljä tuntia maksimissaan ja mitä se työ niin kuin vaatii... No, kyllähän kassan on tiettyjä osaamistestejä suoritettava, ikärajatestit ja ehkä jopa hygieniatesti (ilmeisesti ainakin jos osallistuu jollakin tavalla hyllytykseen tai myyntityöhön, mutta tämä tyyppi ei sitä kyllä tee, istuu tai seisoo kassahihnan ääressä vain ja lukee tuotteita viivakoodinlukijalla). Viimeksi eilen keskiyön tietämillä tyypin ääni kuuluu seinän takaa... sieltä tulee selkeästi minuun kohdistettua vittuilua... Näihin vittuiluihin liittyy täysin älytöntä ns. huumoria, järjetöntä, ja tarkoitus on minua mitätöidä, nöyryyttää. Tätä se on jatkanut koko sen ajan kun sillä niitä pestejä sinne kauppaan on ollut.

    • jatkuu_alla

      Sitä vaan, että mikä ton tyypin järki on? Itse en nyt kokisi olevani mitenkään urani huipulla tai suuri menestyjä, jos sattuisinkin saamaan max. 4 tuntia silloin tällöin pestin jossakin elintarvikemyymälässä. Tosin onhan ne kaupan alan tuntipalkat kuitenkin suuremmat kuin joillakin muilla vähän tai ollenkaan koulutusta vaativissa töissä, ja etenkin marras-joulukuussa, jolloin kaikki lisät saa tuplana. Mutta... 1) eihän tuo kerrytä tyypin eläkettäkään juuri lainkaan, ja onhan tyyppi siis ollut koko ikänsä kotirouvana.... ei taida saada leskeneläkettäkään vaikka se ex-mies kuolisi... sori vaan kun otetaan kuolemat puheeksi. 2) Ei ole koskaan todennäköisesti itse yksinään vastannut mistään elämiseen ja asumiseen liittyvästä rahanmenosta, ei vastaa nytkään, asuu ilman rahallisia panostuksia vanhan miehen kumppani asunto-osakkeessa josta ei muuta maksettavaa ole kuin hassu vastike ja sähkö ja vesi. Mahtaako se mennä edes puoliksi? 3) No, jos on virallinen liitto nykymiehen kanssa, niin joo, ehkä on pelannut asiansa niin, ettei jää puille paljaille vaikka mies kuolisi, vaikka miehellä on toki omia aikuisia lapsia.
      Joten mikäs siinä on pullistellessa, kun pullistelun ja vittuilun kohde on koko ikänsä itse maksanut asumisestaan ja elämisestään yksin! Vittuilun kohteella on kokemusta siitä työstä, mihin vittuilija niin suuresti soitellen lähti kouluttautumaan, eikä kuitenkaan päässyt alalle sisään! Vittuilun kohteella ei ole ollut tapana, silloin kun hän itse on tehnyt kokoaikaista tai osa-aikaista työtä, soitella tuolle tyypille millään lailla ylivertaisuuttaan, että hähä hhääää, katsos vaan kun sain ja pääsin ja palkka juoksee. Mitä? Miten kukaan voi pitää tuollaista tyyppiä täysijärkisenä, ja eritoten mieleltään terveenä? Minä en ainakaan pidä terveenä, mutta en tiedä, miten tuon tyypin saisi sairaalloisen käytösmallinsa tänne päin ainakin lopettamaan.... Jos otan yhteyttä hänen käyttäytymisestään terveysviranomaisiin - sairaalloista käyttäytymistä - niin siitähän ei synny mitään. Poliisille rikosilmoituksen tekemiseen tarvitsisi saada käytännön todistetta tyypin tekemisistä... en kuitenkaan ole niin kajahtanut että alkaisin miettiä, että nauhoitetaan jollain konstilla se mitä tuo tyyppi tekee! Isännälle ei tietenkään kannata ilmoittaa, sillä isäntää ei nyt loppujen lopuksi naapureiden "riidat" kiinnosta, eivätkä ne hänelle kuulu. Mielestäni tuo tyyppi on selvästi sairas? Enpä ole huomannut suuremmin muiden tässä talossa normaalisti töissäkäyvien ihmisten olevan samanlaisia käyttäytymiseltään kuin tuo sairas. Jostain syystä heillä ei ole tarvetta pullistella toisiin päin, he elävät omaa elämäänsä. He ovat tyytyväisiä omaan elämäänsä. Mutta tuo .... suoraan sanoen saivare ei käytösmallistaan eroon pääse!
      Mitäs tehtäis! Asiaan tietysti liittyy myös se, että kun tuo nainen on kaljaan menevä, niin sillähän on sitä sosiaalista ongelmista kärsivää porukkaa ystäväpiirissään, ja sitä porukkaa tässä asuu ihan naapuritaloissa runsain määrin kun siinä on kunnan vuokratalo ja joitakin, ilmeisesti kunnalta lemput saaneita asutetaan myös tässä talossa sosiaaliviraston avustamana, niin tyyppi vetää touhuihinsa myös tuon porukan. Siinähän sitten härdelli pyörii ympärillä ihan. Jos tyypin kanssa alkaa suukopuun, huomauttaa tai kyselee, että mitä ihmettä sinä minua tuohon sairaaseen touhuus sotket, eikö sulla ole mitään omassa elämässäs millä pääset pätemään, niin tota juu, hetken päästä tuossa huutelee ihan pikkukakaroista asti tyyppiä puolustelevia tyyppejä, älyttömiä juttujaan, joissa ei normaalilla järjellä ajatellen ole päätä eikä häntää, ei järjen hiventäkään.
      Tyypille osa-aikaisuuden antaneen kauppiaan liikeessä asioimisen lopetin siihen, kun tyypin ensi kerran kassalla näin. Ei kiitos, onhan tässä kylässä kauppoja. Tai no joo, kerran oli pakko käydä, ja silloin tyypiltä oli työvuoro päättymässä, se huomasi minut siellä liikkeessä niin hortoili käytävillä ympärilläni sekopäisyyksiään suustaan ladellen. Olisko pitänyt ilmoittaa kauppiaalle tyypin käytös? Ehkä.
      Että oliks jollain rasittava naapuri! Sairaalloinen tapaus on kaikista pahin!

      • jatkuu_alla

        On osannut hoitaa asiansa. Sillä kun asuu huokealla ja on osannut elämisensä hyvin itselleen edulliseksi pedata... siis itse ei tarvitse omilla rahoilla mistään maksaa... niin jos ei pestiä kauppiaalta ole tarjolla, ei tarvitse mennä työkkäriinkään. Että siinäpä pullistelee kyseenalaista erinomaisuuttaan! Aivan kuin saivare, tosin saivareen yrittäessä ottaa uhriksi niin itsestä se on kiinni rupeaako vai ei ja miten suhtautuu! Mielestäni tyyppi on totaalisen sairaalloinen, parantumattomasti ilmeisesti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe