Tiedon vai mieron tie.

Tiedon tie tällä palstalla on kivikkoinen ja huono. Liian vähän on osaavia ja tietäviä kirjoittajia, joilla on tietoa menneisyydestä ja nykytilasta. Kun itse yrittää, se katsotaan rehvasteluksi.

Käsittelen nyt suosituimmaksi muodostuneiden, demarien historiaa.

Uistattehan tuon demarien mahtimiehen, Väinö Tannerin, joka osasi vain yhden sanan venäjää, njet, eikä muuta edes yrittänyt käyttää. Tanner oli talousmies ja politiikko huipulta, jonka rinnalla Antti Rinne voi vain hävetä..

Muistan minä tuon siuntiolaisen torpparin pojankin, ammatiltaan parturin, josta tuli lähes presidentti. Hän oli Karl August Fagerholmin, joka on äidinkieleltään ruotsalainen ja osasi sanoa muutakin kuin pat pat pöt pöt, vrt nykydemarit.

Hiki tulee päähän kun ajattelee tilannetta "lahtareiden" ja demarien yhteishallituksesta.

22

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkan tuosta vähän.

      Tuo lahtarit nimitys oli hyvin oikeutettu. Kun kokoomus pelasti Suomen tien kommunismiin, ei se hellin käsin onnistunut vaan raakuudella.

      • käyttäisit-sinäkin

        Käsittelen nyt suosituimmaksi muodostuneiden, demarien historiaa.

        "Forssan ohjelma

        Forssan ohjelma on Suomen Työväenpuolueen, sittemmin Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen puolueohjelma, joka oli voimassa 49 vuotta eli vuosina 1903–1952. Se hyväksyttiin Forssassa 17.–20.8.1903 järjestetyssä puoluekokouksessa.

        Ohjelmaan kuului muun muassa 8 tunnin työpäivä, vähimmäispalkka ja yleinen kouluvelvollisuus[1] sekä yleinen alkoholin kieltolaki. Forssan ohjelma on miltei suoraan peräisin Saksan sosiaalidemokraattisen puolueen vuonna 1891 hyväksymästä Erfurtin ohjelmasta.[2] Ohjelman välittömät vaatimukset ovat toteutuneet lukuun ottamatta kirkon ja valtion eroa, suoraa demokratiaa ja koulujen uskonnonopetuksen lakkauttamista; lisäksi 1919 voimaan tulleesta alkoholin kieltolaistakin on sittemmin luovuttu."

        Hän, joka haluaa päästä pois mieron tieltä tiedon tielle on keksitty avuksi ihana hakukone Google.


      • käyttäisit-sinäkin

        nukahtiko ruuneman?

        Kyllä täältä tietoa löytyy lisääkin.


        "Karl-August Fagerholm
        ”Voihan Fagerholmin mansikat!”
        ~Päähenkilön humoristinen huudahdus katsotuimmasta suomalaisesta elokuvasta
        Karl-August Fagerholm
        K-AFagerholm.gif
        Arvaa, harmittiko!
        Suomen pääministeri
        vallassa I: 1948–1950
        II: 1956–1957
        III: 1958–1959
        edeltäjä I: Mauno Pekkala
        II: Urho Kekkonen
        III: Reino ”Reksa” Kuuskoski
        seuraaja I: Urho Kekkonen
        II, III: V. J. Sukselainen
        syntyi 31. joulukuuta 1901
        Siuntio
        kuoli 22. toukokuuta 1984
        Helsinki
        puolue SDP
        Karl-August Fagerholm (1901–1984) oli suomalainen parturi ja poliitikko. Hän toimi Suomen pääministerinä kolmasti ja oli melkein, melkein Suomen kahdeksas presidentti. Fagerholm hävisi vuoden 1956 presidentinvaalit Kekkoselle niukimmalla mahdollisella erolla. Tämä teki hänestä universumin katkerimman olennon seuraavien lähes kolmen vuosikymmenen ajaksi."

        Mitä vielä puutuu tiedoistasi?


      • 100v.sitten

        Tasapuolisuuden nimissä käytä myös nimitystä "punikki", jos kerran vastapuolen nimittäminen "lahtariksi" on oikeutettua.


    • Poliittista historiaako maastamme nyt kertaamaan ? Tiedon vaiko mieron sanallinen kompinaatio viittaa runollisuuden olevan osittain Ruuneman'in heiniä. Kyllä luovuutta tarvitaan, jota runokielikin mitä suurimmassa määrin voi olla.

      Niin politiikan ( valta uho, muta & näennäispeleissä )
      mutta eniten luovuutta tarvitaan kyllä arjen ja muun elämän vaatimuksissa.

      Huvittavaa tv 1 aamulähetyksessä, oli parin vierailevan mahtimiehen luonneanalyysit, vakavina siinä analyysissä riisuttiin kuin vaateparret kerrallaan miehiltä,...ja kaikilla kanavilla oma näkemyksensä eu:ta myöten,..huhhei ja tervetuloa , eiku menoa ulos luontoon,..🌲🌿😎 ☕️🦋☂️~ 🚤~ 💦~🌱 🐬~~⛱~🌿🌲🌿
      Ajatusmaailmaa kutistavaa ,...kuin väärät pesuohjeet on nuo moiset etukäteisolettamukset, varsinkin kun niillä voi luoda mielikuvia uskottavinako ?????

      Runoilijat taas liikkuvat vapaammassa ilmaisuavaruudessa, tarvitsematta muuta kuin oman innoituksensä lähteen!

      • sinis.ek

        --- Kombinaatio


      • Sångerska

        Hei sini.sirkku,
        miten sinä saat noita suloisia pikku koristeita tekstisi yhteyteen?
        Kertoisito, kiitos.


      • Sångerska kirjoitti:

        Hei sini.sirkku,
        miten sinä saat noita suloisia pikku koristeita tekstisi yhteyteen?
        Kertoisito, kiitos.

        Kyllä ne on ihan latamalla Googlesta löytyneet. Tässä linkki, kokeile sopiiko koneellesi näistä!
        terveisin sini.sirkku

        https://emojipedia.org/google/


      • Sångerska
        sini.sirkku kirjoitti:

        Kyllä ne on ihan latamalla Googlesta löytyneet. Tässä linkki, kokeile sopiiko koneellesi näistä!
        terveisin sini.sirkku

        https://emojipedia.org/google/

        No, kokeilenpa. Onnistuuko, paikoilla, valmiina - hep:
        No, tulihan linkistä jos mitä kuvajaisia, mutta mitenkä ne sieltä tänne saan? On tajua, olkoon. Liian vaikeaa mulle taulapäälle.


    • Visavisa

      Klaus Weckroth: "Kun tiedon saari kasvaa tietämättömyyden valtameressä, kysymysten rantaviiva pitenee." Tämän tietäminen ja ymmärtäminen - ennen kaikkea ymmärtäminen - on kaiken viisauden alku.
      Kaiken? No joo, mene ja tiedä häntä.

    • pahalla.päällä

      Tännekö se oma tietomääräni olisi tuotava., höhh höhhöö. enpä tarvitse itsetuntoni kohennukseksi tuommoista. Nuokin alouksessa olevat tuttuakin tutummat "tiedot" demareista ovat kuin kulunutta wikipediaa selailisi.
      Vertaa nyt jotain Tanneria Rinteeseen ja muistan kyllä Fagerholmin, mutta hah siitä sitten. Eipä kaivattu tiedon tie tuollaisesta tasottuisi.
      wikipedia: K,-A- Fagerholm hävisi vuoden 1956 presidentinvaalin niukasti Urho Kekkoselle (2 ääntä) ja SDP:n puheenjohtajavaalin 1946 Emil Skogille ja 1957 Väinö Tannerille.
      Katsotaan mieluummin tätä päivää ja mitä ympärillämme tapahtuu. Löytyiskö jotain positiivistakin. onneksi sitä jakavat palstalle sinisirkku ja ramoona sekä makriina

    • Kiitos huomioistasi ilahduttaahan se huomio jossa saan olla mukana, mutta en syvennyttyäni ajattelemaan, en nyt teilaisi Ruunemannin aloitustakaan suoralta kädeltä.

      Ihmiset, jotka pitkään ovat seuranneet politiikkaa, katsovat myös taaksepäin, sen totesin omasta aviomiehestäni poliittisena pilapiirtäjänä päivälehdissä. Minulle oli kuin syvempää tiedostamista kuunnella ajatuksiaan maailmanpolitiikastaja myös uskonnosta. Nythän SDP on nusussa, joten ilmeisesti R käy muistelossaan läpi tuotakin aikaa sotien jälkeen, jolloin Väinö Tanner oli erittäin suuri vaikuttaja maassamme.
      Näissä nykyolosuhteissa ei niin karismaattisia ja pitkäaikaisia pj SDP:ssä ehkä esiinnykkään , mutta silloisen osuustoiminnan pionäärinä tuo Suomen Liikemiesopiston suorittanut Väinö Tanner, loi vakautta ja hyvää kasvukautta maalle.
      Nykyinen SDP on jotenkin vailla uutta päämäärää, johon on vaikea ottaa kantaa,..ajat kun on nykyään ihan toiset, mutta puolueena on ilmeisesti saavutusten säilyttäjänä tarpeellinen tulevaisuudessakin.

      • Förstoorintte

        "... sen totesin omasta aviomiehestäni poliittisena pilapiirtäjänä..."

        Nyt en ymmärrä. Kumpi siis oli se pilapiirtäjä, sinä vai miehesi?
        Kerrothan vielä, missä noita piirroksia julkaistiin, kiitos.


      • Förstoorintte

        Ja vielä: "... päämäärää, johon on vaikea ottaa kantaa ..."

        ???


      • Tietenkin aviomiehen, Huvudstadsbladet'in monikymmenvuotinen pilapiirtäjä, samoin Maaseudun Tulevaisuuden ja Ilta Sanomien. Nimimerkillä gem on piirroksiaan arkistoissa, kirja hänestä myytiin loppuun alta aikayksikön.Taitava piirtäjä ja taidemaalari humaanisuutensa lisäksi hän oli.

        No joo, Sdp:n tämän hetken päämäärät ei minulle ole selviä, yritysmaailma on tutumpi .


    • Makriina.ei.kirj

      Luemmeko historiaa? Paneudummeko tutkimuksiin? Vähän epäilen.
      Tietomme ovat monta kertaa omaksuttu suppeista koulukirjoista, kuulopuheista, TV:stä, mielipidekirjoituksista, hyvin usein romaaneista. Jollakin tavalla uskomme, että tunnettu kirjailija on tutkinut aiheensa läpikotaisin ja osaa sitten kirjoittaa tarinansa tosiasioihin perustuen. Ihan esimerkkinä voisi mainita Väinö Linnan. Hän olikin erittäin tunnollisesti perehtynyt aiheisiinsa. mutta hänhän kirjoitti romaaneja. Hänen henkilöhahmonsa eivät olleet dokumentteja, mutta moni on huomaamattaan omaksunut henkilöiden asenteita ja ajatuksia varmana tietona.

      Olen Ruunen kanssa samaa mieltä, että tietomme tiet ovat kivikkoiset ja huonot. Me olemme ihan tavallisia arkisia ihmisiä, jotka olemme eläneet työntäyteisen elämän ja nyt nautiskelemme eläkepäivistä. Emme me ole minkään alan asiantuntijoita. Siksi onkin aiheellista suhtautua avoimesti uusiin tutkimuksiin ja tutkijoihin.

      • Tannerista vähän, siitä Väinöstä.

        Kyllä tanner oli opiskellut enemmän kuin kauppaopiston, tohtorismies muistaakseni.


      • oliko-hyvä-Tanner

        Wikistä näitä löytyy, joten hae itse;

        "Cajanderin hallituksen valtiovarainministeri Väinö Tanner osallistui neuvottelujen toiselle ja kolmannelle kierrokselle valtioneuvos J. K. Paasikiven ja eversti Aladár Paasosen kanssa. Pyrkiäkseen keventämään jännittynyttä ilmapiiriä Tanner sanoi tervehtiessään Stalinia: "Minä olen menševikki." Tämä tokaisu ei kuitenkaan huvittanut Stalinia eikä ulkoministeri Vjatšeslav Molotovia.[18] Sen enempää Tanner kuin Paasikivikään eivät pystyneet tekemään paljonkaan, koska heitä sitoivat hallituksen antamat tiukat ohjeet, joiden mukaan alueluovutuksiin ei saanut suostua. Kummankin osapuolen pitäessä tiukasti kiinni omasta kannastaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina 9. marraskuuta"

        Onko siis ymmärrettävä, että juuri Tannerin "kevennys" tuhosi neuvottelut? Aina ei pitäisi heitellä tuollaisia suustaan.


      • voi-ruune-ruune

        Ruuneman
        11.7.2018 5:55

        "Tiedon tie tällä palstalla on kivikkoinen ja huono. Liian vähän on osaavia ja tietäviä kirjoittajia, joilla on tietoa menneisyydestä ja nykytilasta. Kun itse yrittää, se katsotaan rehvasteluksi."


        Oletko nyt aivan tosisasi tuosta mielipiteestäsi, koska minä en ole. Jokainen osa käyttää googlea ja hakea tarvitsemansa tiedon, että sinun mukamas täytyisi se tänne ilmoittaa ja vielä arvostella siitä.

        Minä koen sinun jääneen johonkin Tannerin aikaan, kun taas toiset elää tätä päivää ja elää tätä kyseistä politiikaa, niin huonosti, tai hyvästi, riippuen ihmisestä.

        Onhan täällä laidasta laitaan kirjoituksia, kuinka nyt köyhät voi surkeasti, kun maahanmuuttajat saavat aivan mielettömät etuudet köyhien kustannuksella ja suurin haloo olikin tuo Huipputapaaminen kahden valtiomiehen tapaamisesta täällä Suomessa.

        Ajatella, että lehdistölle olikin niin hieno palvelu ja hernekoppa mansikoiden kera? Ei sitä köyhälistö pysty itselleen kustantamaan koskaan.

        Onneksi tämä lehdistö sai kuvata Suomen-suven parhaimmistoa auringonlaskuineen ja levittää niitä ympäri maailmaa ja mikä mainosarvo siitä tuli meille?

        Vaan mitäpä Ruune? Siellä hän on virttyneillä alkareillaan ja hieroo sitä entistä "poikaansa", että heräisi edes johonkin pornofilmin ihanuuteen, mutta ei.
        Aina on mielessä vain ne entiset ajat, kuten Tanner, johon meidän kaikkien tulisi tutustua?

        Puoluettakin vaihdat jutuissasi, koska et halua tunnustaa, että olet demari, mutta nythän teillä pyyhkii hyvin. Saas vain nähdä, kuinka kauan?


    • uusi-nuoruus-vai-mitä

      Niimpä Ruune,
      hiki tulee kun miettii ketä uskaltaa enään äänestää seuraavissa vaaleissa,

      ennen oli toisin
      vielä 70- 80- 90 luku toimi vanhusten huolto suomessa kiitettävästi,
      tuolloin omatki vanhempani sai hyvän kotipalvelun
      sekä sairaanhoidon kuolemaansa asti,
      ei jätetty heitteille,
      esm. äitini sai jopa kerran viikossa sairaanhoitajan palveluita kotiin,
      siivous palvelu toimi nikottelematta aina tarvittaessa heille,

      kyllä KEKKOSEN aikakautta ON ikävä ,
      silloin suomen kansalaiset oli arvotettuja aivan työmiehistä asti johtajiin,
      suomen talous nousi kohisten maailman rikkaipien valtioitten joukkoon,
      ilman että vanhusväestön elämää olisi tarvinnu kurjistaa,
      kuten nyt politiikassa tehdään,


      nyt on liian kuumaki,
      aivot jo pehmenee ite kullaki, kuinkahan kauan tätä kidutusta vielä kestää,
      --
      nyt naurattaa,
      seksiki alkaa taas kiinotamaan,
      mikähän nyt on pielessä,
      onko uusi nuoruus vai lapsuusko lähestyy, heh,

    • Sven-Dufva

      Onneks Timosta tuli pressa, pelasti Suomen !

    • e.lä.mä

      Suomalaisien aivo pesu on korkealla. Suomi paras joka asiassa, kuinka näin miksi ?

      Soini on suurin nolla mitä suomessa on koskaan ollut!

      Kekkonen oli suurin nolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe