Pakkohoitoon jouduin

On tää tämmöstä taas elämä, huonosti menee. Tää on jo varmaan viides jakso täällä, osa pitempiä parin kuukauden ja sit kaks kolme muutaman viikon jaksoa. Tiiä sitte kauan täällä ollaan, tarkkailussa eka. Haluaisin jo kotiin! Ärsyttää (nätisti sanottuna) ei oo ees tupakit mukana, en muka uskaltanu ottaa niitä mukaan, ku lanssimiehet vahtas vieressä

20

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynyt

      Minkä takia jouduit sinne? Mietin tässä just että onko fiksua kertoo itsemurha-ajatuksista lääkärille vai onko parempi olla hiljaa niistä. M1-lähetteenhän ne voi kaiketi tehdä helpostikin..?

      • rässänen

        Jos kerrot itsemurha-aikeista lääkärille saatika psykiatrille, riskeeraat menettää päätäntävallan omasta elämästäsi. Sinut voidaan tunnustuksesi perusteella vangita ja alistaa kemialliselle käsittelylle määrittelemättömän pitkäksi ajaksi.

        Suosittelen olemaan hiljaa. Tuollaisista asioista ei kannata hiiskua myöskään läheisille, ellet ole täysin varma, että heihin voi luottaa, että eivät lavertele johonkin numeroon ajatuksistasi. Seurauksena voi olla, että ovesi takana on psykiatri poliisisaattueen kanssa ja löydät itsesi niin ikään psykiatrisesta laitoksesta vankina. Harva läheinen ymmärtää millainen karhunpalvelus asianomaiselle psykiatrialla/valtiolle tiedon vuotaminen on. Varsinkin, kun tällä hetkellä joka tavalla levitettävä "hae apua ja hanki läheiselle apua heti"-propaganda on täyttänyt mediat ja "kahvipöytäkeskustelut."

        Psykiatrian pakottamana kemiallinen käsittely on sellainen, että siitä saa hyvin nopeasti aivovaurion, joka vaikuttaa negatiivisesti ja todella merkittävästi loppuelämääsi. Dementian ja muut neurologiset sairaudet ja vaivat saa moni kokea vanhemmaksi tullessaan luonnon tuomana. Ei niiden hankintaa kannata jouduttaa tai nopeuttaa tarkoituksella tai muiden pakottamana. Korvauksia tai tunnustusta aiheutetusta vahingosta on sitten täysin turha haaveilla, jos sen varaan ajattelet päätöksesi perustaa.


      • Kokenut.nähnyt

        Menes nyt "rässänen" muualle satuilemaan uhkakuvia masentuneille siitä. Onko itselläsi kaikki hyvin, vai mistä moinen sepustus?!

        Huolenaiheista ja tuskista kannattaa yleensä kertoa avuntarjoajille, jotta sitä apua niihin ongelmiin saa. Siitä asiat lähtevät eteenpäin. Ei-psykoottinen potilas harvemmin osastolle jää, ja muutenkin kotiutuksiin pyritään heti, kun mahdollista nykyään...

        Itse olin ihan helvetin huonossa kunnossa, kun joskus apua hain, ja jouduin itse pyytämään osastolle jääntiä pariksi päiväksi, kun oli niin hirveät pelot ja ahdistukset päällä. Muuten olisivat lähettäneet kotiin heti.


      • enempi

        Meepäs nyt siitä kokenut.nähnyt. hah et ole nähnyt mitään, olet kuin sokea lammas. Typerys olet ja kaiken lisäksi yksinkertainen otus.


      • Joo no kerroin kaiken mitä ne kyseli, et onko just itsemurha-aikeuta. Kaikkee en halua kertoa, mut tuo et jos on itsemurha aikeita ja vielä on totetus niihin valmiina on jo aika kova peruste ottaa osastolle, ja mullahan oli ja on edelleen


      • Kyllä kait se kannattaa, ja rehellisesti, jos oikeesti on, ei kaduta varmasti myöhemmin. Itellä vaan hyviä kokemuksia sairaalasta jos sinne menet


      • väsynyt

        Mä tällä viikolla tapasin lääkärin joka kysy että onko suunnitelmia. Sanoin ettei ole. Oon mä miettiny tekotapoja, mut ei se vielä kovin vakavaa ole, tai ainakaan syy joutua suljetulle. Kuukaus takaperin kävin päivystyksessä, kun tuli poliisit ja ambulanssi kotiin, mut lääkäri teki siellä lähetteen psyk.polille, eikä mitään M1-lähetettä. Ja sillon oli ihan täysi suunnitelma, jonka ne poliisit, ensihoitajat ja lääkärikin ties.


      • Niinnn
        Kokenut.nähnyt kirjoitti:

        Menes nyt "rässänen" muualle satuilemaan uhkakuvia masentuneille siitä. Onko itselläsi kaikki hyvin, vai mistä moinen sepustus?!

        Huolenaiheista ja tuskista kannattaa yleensä kertoa avuntarjoajille, jotta sitä apua niihin ongelmiin saa. Siitä asiat lähtevät eteenpäin. Ei-psykoottinen potilas harvemmin osastolle jää, ja muutenkin kotiutuksiin pyritään heti, kun mahdollista nykyään...

        Itse olin ihan helvetin huonossa kunnossa, kun joskus apua hain, ja jouduin itse pyytämään osastolle jääntiä pariksi päiväksi, kun oli niin hirveät pelot ja ahdistukset päällä. Muuten olisivat lähettäneet kotiin heti.

        Psykoottinen masennus on typerä diagnoosi. Sen alle laitetaan selväjärkiset ja harhoissaan olevat. Vissiin tapa saada ihmisiä pakkohoitoon.


      • Kokenut.nähnyt

        enempi
        14.7.2018 15:38
        "Meepäs nyt siitä kokenut.nähnyt. hah et ole nähnyt mitään, olet kuin sokea lammas. Typerys olet ja kaiken lisäksi yksinkertainen otus."

        Haha - nuo tuo itkunsekainen ulostelu kertoi kyllä kaiken ihan omasta hengenlaadustasi. :'D Ehkei kannattaisi kirjoittaa ollenkaan, jos ei ole yhtään mitään asiaa, tai ei sellaista osaa tuottaakaan?

        Joo, varmaan näissäkin asioissa, diagnooseissa, ratkaisuissa on epäkohtansa (missäpä ei, näillä aloilla...). Itsehän en pakkokeinoja kannattaisi kuin aika äärimmäisissä tapauksissa. Mutta monesti yhtä paha tai jopa pahempi asia voi olla se, jos epätoivoinen ihminen ajetaan kokemaan ja ajattelemaan, että hän ei voi luottaa kehenkään eikä puhua kenellekään tunnelmistaan.


    • kierre

      Tiedättekö ap. että masennukseen määrätyt lääkkeet ylläpitävät tuota huonoa olotilaasi. Olet joutunut tuohon niin tavalliseen sairaala kierteeseen josta ei ole pois pääsyä ennen kuin onnistut irrottautumaan lääkkeistä. Lääkärit vastuuseen tällaisesta ihmisten kiusaamisesta.

      • Psykiatritalintakastia

        Lääkärit vielä viittii väittää ihan pokkana että masennuslääkkeet eivät voi aiheuttaa mitään sivu/haittavaikutuksia, ei päänsärkyä, eikä ees tuu vieroitusoireita jos lääkkeen lopettaa. Samainen k***pää lääkäri kirjaili potilaan tietoihin erittäin valheellista p*skaa ja myöhemmin syyksi sanoi sen että "koska et suostunut tarjoamaani lääkkeeseen." Sit ku otin ylempään tahoon yhteyttä ni älys se stnan psykke poistaakin sen omakeksimänsä tekstin mun tiedoista.

        Joskus onnistuivat määräämään mulle masislääkkeen, koska ei mulla ollut sillon sanavaltaa asiaan. Siitä lääkkeestä tuli päänsärkyä, joka kesti alussa ja vielä sen lopetuksen jälkeenkin monta kuukautta eikä siihen päänsärkyyn auttanu mitkään särkylääkkeet tmv. No mun tiedoissa lukee kuitenkin että "kokee hyötyneensä lääkkeestä."


      • Korruptoitunut

        Ei mikään ihme ku kokeilee näitä kalliita "hyviä" lääkkeitä niin ei näytä edes auttavan vaan pahentavan tilannetta...


    • Kaikkihyvin

      Mikäs sitten on konkreettinen syy? Minun tilanne tämä: Ei yöunta. Korviin asti veloissa. Kokoajan joku kurkussa kiinni. Pitkät holivuoskymmenet takana. Tänäaamuna poltettu 30% ensiviikon käyttörahoista. Maksa-arvot katossa, tulehdusarvot koholla ja verensokerit tapissa. Lääkäri antaa masennuslääkettä ja diabeeteskääkettä ja että keskustelu lanttumaakarin kanssa auttaa. Pöpilässä saattaavat an diabamia yöksi. Käsikirurgin mielestä tatuoinnin alkuperän selvittäminen, työtilanteen selvittäminen sekä sivistävä koulutus auttaa. Jalkoja särkee eikä pysty kävelemään edes viileässä yli puoltakilometriä. Lääkäri ehdotti 5 kilsaaa.

      • kehtaatkinvinkua

        Luoja tauteja lisätköön. Kaikki tähänkinastiset ovat ihan itse hankittuja.


      • Ei.itse.Luoja

        "Luoja tauteja lisätköön. Kaikki tähänkinastiset ovat ihan itse hankittuja."

        Mitä tauteja vielä haluaisit itsellesi?

        Ei sosiopatia yleensä ole itse hankittua. Sehän siitä myös omalla laillaan traagista tekeekin.


    • Joo, ehkä tää sairaalassaolo on kuitenki ihan paikallaan mun kohdalla just nyt, en vaan tajunnu sitä aluks, olin niin jotenki sekasin. Nyt jo paljon parempi olo, tulevaisuus on kuitenki vielä ihan mustaa. Päivä kerrallaan nyt eteenpäin.

    • viinuri

      Ota kuule viinaa. Psykkolooki kyttää, mutta oikeutta ottaa viinaa ne ei pois saa.

    • olkaapahyvät

      Itse olin pakkohoidossa 7 vuotta sitten. Tässä jokin aika sitten laittoivat kamerat, sensorit, yms. äänilaitteet kotiin piiloon. Itse koen ammatiltani nyt olevani psykkolookkien kyttäyskohde. En kahteen vuoteen mitään työtä tehnyt enkä ole hakenut enkä hae enkä juuri opiskellutkaan. Koen kansalaisoikeuksiani sorrettavan. Murhaajillakin on paremmat oikeudet. Mutta siinähän sitten hoitavat. Minulta ei ainakaan penniäkään tule rahaa psykkolookeille. Maksakaa muut - kyllä psykkolookit mielellään ottavat vastaan.

      • niminiminimi

        Ainoastaan poliisi voi tehä mitään tarkkailua sun asunnossas, jos sua epäillään vakavasta rikoksesta kuten murhasta.


    • buli

      Psykkolookit ovat nykyään se tapa, miten ihmisiin isketään herran pelkoa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe