Nuori & yksinäinen

PakotaItsesiEteenpäin

tiedän, että se on vaikeaa, mutta vuodet vierivät todella nopeasti. Kymmenen vuotta vierähtää tosta noin vain. Itseäni kaduttaa se, etten lähtenyt opiskelemaan vaan valitsin surkean työn.

Jotenkin ihmisen elämänkatsomus kaventuu masentuneena, sitä katsoo maailmaa jonkun oudon filtterin läpi, joka näyttää rajatun kuvan, vaikka todellisuudessa mahdollisuuksia on rajattomasti.

Oma mieli on ihmisen pahin vihollinen ja jarru. Itse ajattelin parikymppisenä olevani liian vanha opiskelemaan tai aloittamaan jonkun uuden harrastuksen, vaikka todellisuudessa tuo on juuri sitä otollisinta aikaa aloittaa opiskelu.

Avain on juurikin se itsensä voittaminen ja uskaltaminen. Pahinta mitä voi tapahtua on epäonnistuminen.

2

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UuttaAlkua

      Moni aloittaa opiskelun 30 vuoden tienoillakin. Sinne vain mukaan uutta opiskelemaan. Niin itsekin tein ja kannatti. Työllistyin nopeasti aiemman työkokemukseni ansiosta mikä sivusi läheltä nykyistä alaa. Olet oikeilla jäljillä ajatustesi kanssa. Kannustavia ajatuksia tarvitaan ajoittain ja motivointia. Voi myös järjestää asiansa niin että ei ole muutakaan mahdollisuutta kuin kunnialla suorittaa opinnot loppuun ja työllistyä, vaikka siitä henkistä painetta voi tullakin. Se kuitenkin toimii. 20-vuotiaana yhteisön paine tuntuu kaikista koviten. Silloin tuntuu ettei saa pudota kelkasta ja että jos vuoden käyttää joutavuuksiin, niin koko elämä on mennyttä. Oikeasti mihinkään ei ole kiire. On paljon viisaampaakin miettiä rauhassa, mitä haluaisi elämässään oikeasti tehdä ja voiko sen toteuttaa. Jonkun tutkinnon hankkiminen ei ole mitenkään mahdotonta. Onneksi meillä on koko ikämme aikaa. Seuraa innostustasi, niin innostat samalla muitakin!

      Mutta ei "surkeassa työssäkään" ole mitään vikaa jos se tuo toimeentulon ja ei vie ihan kaikkea energiaa... Jos lähtee kulkemaan omia teitään ja tuntemattomaan niin silloin joutuu kärsimään "tyhjän päällä" olosta ja tuntemattomasta tulevaisuudesta. Yrittäjillehän se on tuttua. Asiat usein järjestyy nopeastikin ja ilman suuria tunteita ja ahdistuksia, kun niitä alkaa vain tekemään.

    • MukavaaKesää

      Kiitos teille. Oli mahtavaa lukea tällaisia ajatuksia, kommentteja ja kannustuksia.

      Allekirjoitan tuon itsensä voittamisen ja uskaltamisen. Näin vanhempanakin välillä tuo hyppy tuntemattomaan pelottaa. Mietin myös taloudellista toimeentuloa ratkaisuja pohtiessa. Toisaalta se hyppy tuntemattomaan on rohkea teko. Uskaltaa tehdä, vaikka pelottaakin.

      Itse uupumuksen, irtisanoutumisen (hyvästä työpaikasta) siitä selviytymisen ja uskonlahjan myötä koen todellakin kaikella olevan aikansa. Taaksepäin ja tähän hetkeen katsottuna Jumala on kantanut ja kannattelee edelleenkin. Kaikki on mennyt lopulta hyvin. Kaikilla tapahtumilla (ikävilläkin) on ollut lopulta siunaus. Meillä on todellakin koko elämä aikaa opiskella ja nauttia elämästä.

      Tälläkin hetkellä ajatuksissani on mahdolliset opinnot, vaikka ikää jo on. Odotan johdatusta/ vahvistusta mikä polku on minulle tarkoitettu.
      Kyllä itsekin välillä murehdin. Kyllä siihen huonolla hetkellä lankeaa, kunnes huomaan ettei minun tarvitse kantaa tällaista asiaa. Annan sen Taivaallisen Isän huomaan. Turvaudun Häneen.

      Toivottavasti en ahdista ketään kirjoituksellani, kun puhun Jumalasta. Olin ennen omavoimainen ja yritin aina jaksaa. Nyt jälkikäteen näen asioita eri tavalla. Kaikki järjestyy aikanaan. Asiat menevät niin kuin on tarkoitettu. Murehtiminen ei ainakaan omalla kohdallani auttanut millään tavalla. Ammatti, rahan määrä tai materia ei nosta tai laske ihmisen arvoa ainakaan minun silmissäni. Itsekin opiskelin ns. matalapalkka-alalle toipumisen jälkeen. Ihmisen sydän voi olla täyttä kultaa, vaikka olisikin haarautunut kaikenlaisille poluille.

      Toivon kaikille hyvää jatkoa ja ihanaa kesää.
      Toivon myös jaksamista elämääsi, mikäli jollain lukijalla on surua, huolia tai stressiä elämässään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2840
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1828
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1512
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1270
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1188
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      255
      1128
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      973
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      78
      895
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      770
    Aihe