Auton ostaminen kinkkinen juttu

VarakasPyöräilijä

Kodinkoneliikkeessä saa palvelua, toisin kuin Kokkolan autoliikkeissä.
Kodinkoneliikkeessä myyjä palvelee ja tulee kysymään tarvitseeko apua ja apua myöskin saa ja kaupat useimmiten syntyy.
Ei tarvitse olla siististi edes pukeutunut, vaan ihan rennot kesävaatteet, niin myyjät palvelevat.
Autoliikkeessä sensijaan et saa palvelua.
Kokkolan autoliikkeillä näemmä menee niin hyvin, että potenttiaalinen auton ostaja kannattaa jättää huomioitta. Onhan se paljon mukavampi myyyjilä keskenään heittää huulta, kuin tulla palvelemaan asiakasta, josta on suuri vaiva, jos joutuu vielä kauppapaereita täyttämään, niin hikihän siinä tulee.
Tänäänkin kävin autoliikkeessä ja ainoa myyjä koko liikkeessä näytti ottavan jalat alleen, kun huomasi meikäläisen.
Varmaan tarvii olla puku päällä, että autoliikkeessä palvellaan.
Jos menet kevyissä kesävaatteissa, niin myyjät heti noteeraavat, ettei tuolla ole varaa ostaa autoa.
Ei pukeutuminen kerro varallisuudesta mitään.
Ne joilla on vähän varallisuutta pröystäilevät pukeutumalla varakkaan oloisesti, mutta ne joilla varallisuutta on paljon, pukeutuvat vaatimattomammin, eivät elvistele varallisuudellaan.
Sitäpä eivät autonmyyjät älyä.
Ylimielisille autonmyyjille voin sanoa, pitäkää tunkkinne!!!

20

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmainen_neuvo

      Luuletko tosiaan, että joku autokauppias haluaisi asiakkaakseen sellaisen joka käteisellä maksaa auton? Ei niin huonoa kauppaa kukaan halua tehdä. Jos ostat nyt edes alkuun 60kk:n maksuajalla ja mahdollisimman pienellä jäännösarvolla niin silloin siitä jotakin liikkeellekin jää. Jos sinulla on rahaa, niin sijoita se ja osta auto rahoituksella, se on tätä päivää, silloin sinullekin jotain jää.
      Älä mieti pukeutumista, mieti sitä mikä on viisainta autokaupassa.

      • VarakasPyöräilijä

        Kuka toope nyt ostaa auton 60 kk maksuajalla. Sehän on autoliikkeelle mieluista, koska auton lopuillinen hinta tulee monta tonnia kalliimmaksi,kuin että auton maksaa kertamaksuna.
        Mä olisin työntänyt maksukortin kortinlukijaan ja näppäilly pin luvun ja kaupat olis tehty.

        Viisaintahan autokaupassa on ostaa auto netistä, jossa auton hinnassa ei ole monen tonnin edestä ilmaa, mutta silloin ongelmana on se, että auto sijaitsee toisella puolella suomea, eikä läheisessä autokaupassa.


      • VarakasPyöräilijä

        Tosin pitkää maksuaikaa ei varmaankaan autoliike myönnä, jollei ole vakituinen työpaikka.
        Suorassa ostossa ei ole väliä onko työpaikkaa, kunhan on tarpeeksi rahaa tilillä.


    • Khyh

      Voi sitä vinkata myyjälle että on tosiostaja liikkeellä eikä vain pyöräretkellä katselemassa niin varmasti myy sinulle auton . Mitä merkkiä etsit? Ei se auton ostaminen sen kummempaa ole kuin vaikka pesukoneen osto.

      • VarakasPyöräilijä

        Netistä kattelin autoliikkeen autovalikoimista sopivan edullisen yksilön, siis alle 10 000€ auton, jossa on ilmastointi ja sen sitten voisin ostaa.
        Tosin auto sijaitsee Etelä-Suomessa, mutta sama liike on Kokkolassakin ja liikkeestä järjestyy auton siirto.
        Mitä automerkkiin tulee, niin jos kuuntelee muiden ihmisten mielipiteitä minkä merkin kannattaa ostaa, niin silloin ei oikein voi ostaa mitään, kun kaikki kehuvat sitä automerkkiä jolla ajavat ja yleensä haukkuvat toisen merkkiset autot.
        Tosiasiassa ei ole olemassakaan sellaista automerkkiä, jossa ei tule koskaan mitään vikaa ja jota ei koskaan tarvitse korjata ja joka menee ikuisesti katsastuksesta läpi.
        Kolme merkkiä olis, Toyota, Opel ja Nissan
        Mulla on Opel, mut alkaa oleen jo ikää kohta 30 vuotta autolla, et alkaa vikoja katsastuksessa löytymään, eikä ole edes ilmastointia, eikä helteillä huvita liikkuvalla saunalla ajella, kun tuuletin puhaltaa pelkkää kuumaa ilmaa hyttiin, että hiki vaan valuu noronaan.
        Eipä noin vanhasta autosta mitään enää saa, paitsi Rinta-Joupilla mainostavat, että maksavat 1000€ vanhasta, jos vaihtaa yli 5000€ autoon.


    • Tosi_on_näin

      Monelle suomalaiselle ja kokkolalaisellekin siinä samassa on auton osto jotakin muuta kuin vähän kalliimman kestokulutushyödykkeen hankinta. Sen pitäisi olla sijoituskohde, sen pitää olla parempi kuin naapurilla on, sen pitää osoittaa arvostusta ja asemaa. Monesti se on liian kallis omistajalleen ja "auta armias" jos menet sitä arvostelemaan.

    • Palvelua

      Olen täältä maalta aina silloin tällöin asioinut kokkolalaisissa autokaupoissa. Huonointa ja huomaamatonta palvelua olen saanut Käyttöautosta, missä myyjiä ei näytä kiinnostavan kaupanteko. Paras palvelu kohdalleni sattui Automaassa, ehkä ostankin sieltä jossain vaiheessa seuraavan autoni. Volvo alkoi kiinnostaa.

      • VarakasPyöräilijä

        Käyttöautossa arkipäivisin ei myyjiä juurikaan näy ja jos näkyy, niin myyjä tuntuu karttavan asiakasta, mutta eipä ne myyjät tule autonäyttely päivinäkään kysymään, että millaista autoa on hakusessa.


      • Korealainenko

        Etenkin nämä Mercedes-myyjät ovat tosi hukassa ja jos saa yhden kiinni niin palvelu on ala-arvoista. Näin kävi minulle kun kävin katsomassa A-sarjan autoa. Kerroin tästä naapurille, hänellä samat kokemukset. Mersu jää ostamatta, etsin toisen automerkin.


      • VarakasPyöräilijä
        Korealainenko kirjoitti:

        Etenkin nämä Mercedes-myyjät ovat tosi hukassa ja jos saa yhden kiinni niin palvelu on ala-arvoista. Näin kävi minulle kun kävin katsomassa A-sarjan autoa. Kerroin tästä naapurille, hänellä samat kokemukset. Mersu jää ostamatta, etsin toisen automerkin.

        Eikös Mersuunkin vikoja tule, vaikka Mersua pidetään luotettavana ja laadukkaana autona.
        Jokaisessa autossa taitaa olla hyvät ja huonot puolensa.
        Tuskin on autoa, johon ei koskaan mitään vikaa tulisi.
        Lisäksi auton omistajat kehuvat omaa merkkiään ja haukkuvat toista merkkiä, että jos niiden perusteella autoa valitsisi, niin hankkimatta jäisi auto.
        Jokainen auto ruostuu, jollei auto ole alumiinia, hiilikuitua tai muovia.
        Samoin jokaisessa autossa on kuluvia osia ja moottori kuluu myös.


      • Oulusta
        Korealainenko kirjoitti:

        Etenkin nämä Mercedes-myyjät ovat tosi hukassa ja jos saa yhden kiinni niin palvelu on ala-arvoista. Näin kävi minulle kun kävin katsomassa A-sarjan autoa. Kerroin tästä naapurille, hänellä samat kokemukset. Mersu jää ostamatta, etsin toisen automerkin.

        Kokemukseni mukaan Mercedestä ei kannata ostaa Kokkolan liikkeestä, minä ostin Oulusta. Sieltä sai todella hyvää palvelua, 200 km etäisyys ei tässä painanut pätkääkään.


    • Osta_käytetty

      Onkohan kuitenkin niin, että se uusi mersu on sinulle liian kallis?

      • VarakasPyöräilijä

        Onhan niitä mersuja käytettyjäkin myynnissä.
        Huutonetissä katselin mersuja, niin eipä se ole mersukaan immuuni ruosteelle, vaikka opelia pidetään varsinaisena ruosteen kerääjänä, niin 2005 mallin mersussakin on ruostetta havaittavissa ovien alaosassa koko ovien leveydeltä joka oven alaosassa.
        Eipä vanha 89 mallin ooppelissani ole oven alaosat juurikaan ruostuneet, mutta sivupalkeissa kyllä ruoste on päässyt pesiytymään, mutta vanhoissa autoissa tuppaa ruostetta olemaan.


    • VarakasPyöräilijä

      En ole montaa autoa eläessäni ostanut ja jokainen niistä on ollut käytetty.
      Ajokortti minulla on olut 29 vuotta ja ensimmäinen auto oli, kun sain kortin ja se vaihdettiin sitten uudempaan ja siitäkin tulee jo 10 vuotta.
      Nyt silläkin autolla alkaa olemaan ikää 29 vuotta.
      Autoilua olen pyrkinyt vähentämään, koska autoilu lisää päästöjä, jotka aiheuttavat ilmaston lämpenemistä, kuten kaikki olemme saaneet huomata.
      Siksipä on silloin aina huono omatunto autolla ajaessa, vaikka harvoin autolla ajan.
      Kaupungissa liikun 99% polkupyörällä ja jos kauempana käyn, niin vain silloin autolla.
      Siksipä ei tuo autoilu innosta, vaikka varmaan mukavaahan se on uudela autolla ajella, joten uutta autoa ei oikein kannata hankkia, koska tulee houkutus ajaa sitten vaan sillä autolla.
      Nyt kun on vanha auto, jolla mitään ajonautintoa ei saa, vaan ajaminen on vaan siirtymistä paikasta A paikkaan B ilman ajonautintoa, niin sitä on helpompi vähentää autoilua.

      Jokaisen pitäisi ajatella asioita ympäristön ehdoilla ja vähentää autoilua, niin ilmaston lämpeneminen saataisiin hallintaan.
      Ei ole normaalia tällainen ilmasto, että kesä on ollut läkähdyttävän kuuma ja ennätys kuiva.
      Ennen kesällä, vaikka hellettä oli, niin vettä satoi viikottain, mutta nyt on ollut useiden viikkojen yhtäjaksoista kuivuutta ja tämä vielä tästä pahenee lähitulevaisuudessa.

      • Häpeaisit

        Kyllä se on tuo sun 29 vuotias autonromu josta kaikkea on kiittäminen!


      • VarakasPyöräilijä
        Häpeaisit kirjoitti:

        Kyllä se on tuo sun 29 vuotias autonromu josta kaikkea on kiittäminen!

        Äläs kuule syytä. Suurimman osan vuodesta auto seisoo paikallaan.
        Nytkin on kuukauden seissyt pihassa, ettei ole ajettu.
        Jumiinhan se menee, kun paikallaan seisoo.
        Polkupyörälläkin ajan vuodessa enemmän kuin autolla.
        Eipä tule auton mittariin juuri 1000km enempää vuodessa.
        Silti katsastuksesta löytyy huomautettavaa, kuten rekisterikilven valo, joka ikinen kerta se on sökö.
        Huonolaatuisia polttimoita, kun eivät kestä edes käyttämättömänä olemista.


    • Hiltsunzen

      Osta nissani saat joulukinkun kaupanpäälle

    • röössipunttus

      mikä on kokkolan paras autoliike?

    • LahkeetLIehuu

      Käy ostamassa tummilta.Siellä palvelu pelaa ja tarjoilu on ylenpalttista....niin kauan ku homma menee niitten maun mukaan.

    • diplistohtori

      Kyllä se on niin että Suomalaiset eivät saa ilmastoa lämpenemään eikä kylmenemään yksityiosautoilulla , bensa on niin kallista , suomalaisia niin vähän ja autokanta kuitenkin nykyaikaista jopa 1998 malliset autot saastuttavat vain vähän ja juuri niillä ajosuoritus on usein pieni 1000 - 15000 km vuodessa , silloin uuden auton osto on ennpi päästöjä tuottava (ottaen huomioon valmistus , rahtaus suomeen yms.) politikot puhuvat vain maahantujien/ autokauppiaiden hyväksi ja rummuttavat / syyllistävät kansalaisia. Tutustukaa vaikka Intian ,Kiinan tai muiden ylikansoitteujen maiden päästöihin , niin homaatte että vaikka Suomi suljetaisiin ei maapallo sitä huomaisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe