Ph pilkka, mitä tehdä?

Kysyjä

Moi. Oon nuori mies. Oon ollut uskovainen 20 vuotiaaksi asti kunnes tein pyhän hengen pilkan pitkän tottelemattomuuden seurauksena. Jouduin suljetulle osastolle myöhemmin, ja mulla on annettu useita vakavia diagnooseja sen jälkeen. Oon nyt hyväksynyt asian jotenkin, siihen jotenki turtuu ajan kanssa vissiin, ettei tunnu enää niin pahalta. Haluun olla uskovainen, mut usko ei tunnu enää samalta. Löytyykö täältä kohtalokavereita? Oon tutkinu asiaa ja todennu että ks. Pilkan tehneitä on enemmän kuin ajatellaankaan. 1. Miten ootte jatkanu elämää pilkan jälkeen? 2. Miten elämää kannattaisi jatkaa, kieltääkö usko kokonaan vai miten? Kiinnostaisi kuulla lisää muiden kommentteja

33

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsivä-xxx

      Otan tähän nyt pari lausetta vastauksesta joka vastaa sitä mitä olen aiemminkin asiasta oppinut.
      Lähde on tällä kertaa erään seurakunna sivustolla annettuja vastauksia. Seurakuntaa en tähän nyt laita.

      Pyhän Hengen pilkkaamisessa onkin kyse jostain enemmästä kuin epäuskoisen ihmisen tietämättömistä herjaamisista, tai edes uskovan ihmisen ailahtelevista mielenliikkeistä tai harkitsemattomista sanoista.

      Fariseukset näkivät Jeesuksen suuret työt ja julistivat ne Perkeleen teoiksi. Silloin Jeesus varoitti heitä Pyhän Hengen pilkasta. Pyhä Henki lahjoittaa ihmiselle uskon, Pyhä Henki auttaa ymmärtämään Jeesuksen merkityksen ja Pyhä Henki lahjoittaa uskon.

      Sellainen ihminen, joka pelkää syyllistyneensä Pyhän Hengen pilkkaan, ei ole sitä voinut tehdä. Synnin pelkohan on juuri osoitus siitä, että Pyhä Henki toimii hänen sisimmässään ja osoittaa hänelle synnin ja kehottaa parannukseen ja anteeksiantamuksen vastaanottamiseen. Siellä missä on katumusta ja synnintuntoa, on myös uskon ja anteeksiantamuksen mahdollisuus.

    • kutsutaan

      Pyhän Hengen pilkka on sitä että näkee selvästi Jumalan toimivan, ja tajuaa sen myös Jumalan toiminnaksi, mutta kieltää sen tietoisesti.
      Jeesus varoitti Pyhän Hengen pilkasta juutalaisia johtajia, jotka näkivät monta parantumisihmettä, mutta väittivät niitä paholaisen aikaansaannoksiksi. Lue itse Matteuksen evankeliumia niin ymmärrät. Ihminen paatuu ja lopulta ei enää kuule Pyhän Hengen kutsua.
      En siksi usko että sinä olisit tehnyt jonkin anteeksisaamattoman rikoksen. Olethan nuori ja kokematon, etkä' vaikuta vielä paatuneelta. Missä sinä olisit nähnyt edes nähnyt Jumalan Hengen toimintaa valtavalla tavalla?
      Paholainen syyttää meitä jostain ajattelemattomasta sanasta ja yrittää saada meidät epätoivoon, ja uskomaan että emme voi saada anteeksi, koska hän silloin voi pitää ihmistä vallassaan.
      Niin kauan kun tunnet kaipuuta Jumalan puoleen sinulla on toivoa ja mahdollisuus pelastua.

      Sano Jumalalle: Minä olen tehnyt sitä ja tätä syntiä, enkä ansaitse pelastusta. Minulla ei ole mitään annettavaa, voin vain luottaa Sinun armoosi ja Jeesuksen ansioihin. Minun ainoa mahdollisuuteni on luottaa Sinuun. Muuta minutkin taivaskelpoiseksi, minä en siihen pysty! Kiitos Sinulle että otat minutkin vastaan sellaisena kuin olen.

      Me elämme uskosta! Älkäämme kuunnelko paholaisten syytteitä! Ne häipyvät pois jos emme intä vastaan vaan sanomme: niin olenkin tehnyt, mutta Jeesus on minun Vapahtajani.

      Emme voi uskovaisina koskaan kerskua omilla ansioillamme, vaan Jeesuksen ansioilla.
      Joka kerran kun luulemme olevamme hyviä, tunnemme itsemme teeskentelijöiksi.

      Luulen että Jumala kutsuu sinua, koska olet aralla omallatunnolla. Ota vastaan Hänen kutsunsa!

      Monet kieltäytyvät kuuntelemasta tätä kutsua koko elämänsä', kunnes eivät sitä enää kuule.

      Siunausta sinulle!

      • Yrität varmaan hyvää, mutta Raamatullinen osaamisesi ei ole kovinkaan kattava, tässä kohti.

        Miten Pyhä Henki kirkastaa Jumalan toimintaa. Henkihän lähti maasta samalla aikaa, kun Jumala, pantuaan Kerubit suojaamaan Paratiisia, kohde oli Taivas.

        Sen jälkeen ei Pyhä Henki esiintynyt niin, että se olisi merkitty Raamattuun. Jumala puhui profeettojen, Tuomarien, sekä Kuninkaiden kanssa, johon sisältyi aina visio.

        Henki ei osallistunut mitenkään, tapahtumia alkoi tulla Helluntaina, johon Jeesus viittasi ennen kirkastumistaan.

        Jeesushan puhalsi allegorisesti puhalsi opetuslapsiensa päälle, ja sanoi;Johanneksen evankeliumi:
        20:22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki

        Mutta vastaavasti Hän myös sanoi; Luuk. 24:49

        Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta."

        Tässä vaiheessa on hyvä muistella sitä, kun Kerholaiset puhaltelivat seurojen jälkeen toistensa kasvoille antaen Pyhän Hengen, joskus -60 luvulla.
        Tämä, jos mikä oli Pyhän Hengen pilkkaa, ja tie kadotukseen aukeni heti.

        Henki ei kirkasta Jumalaa, vaan kirkastaa Poikaa, joka taas omineen, uudestisyntyneille avaa tien Hänen luokseen.

        Vastaukseen kuuluu selkeä paikka, mistä voi lukea, se on parempi laittaa, kun pelkkä Kirja.
        Se löytyy Matt 12;31, myös Sinulle.
        On myös tajuttava se, että jos seurakunnassa ei ole armolahjoja, ei ole Henkeäkään.
        Hengen armolahjat parantavat, puhuttavat kielillä, sekä tuovat ilmestyksiä.

        Onko niitä Kerhossa, epäilen, ettei ole. Ennen oli kyllä, -50 ja -60 luvulla.

        >>En siksi usko että sinä olisit tehnyt jonkin anteeksisaamattoman rikoksen. ** Taitaa olla liian romanttista? Mistä kukaan tietää toisten syntejä. Hän oirehtii sen osalta, jota Kerho ei osaa opettaa ilman Henkeä, että jotain on tapahtunut, ja sitä ei vilkuttelu paranna.

        >>Paholainen syyttää meitä jostain ajattelemattomasta sanasta ja yrittää saada meidät epätoivoon, ja uskomaan että emme voi saada anteeksi, koska hän silloin voi pitää ihmistä vallassaan.
        Niin kauan kun tunnet kaipuuta Jumalan puoleen sinulla on toivoa ja mahdollisuus pelastua.** Onko tuo todella tarkoitettu opiksi? Jumalan olemassa olon tunnustaa saatanakin, muttei ei Jeesuksen Kuninkuutta ja kaikkivaltiasuutta, kuten ei SRK;kaan.

        Jeesuksella on kaikki valta, ja Isä vetää ihmistä Jeesuksen puoleen, joten suuntaa oppisi Häneen.

        Isä vetää aina ihmistä Jeesukseen, ei itseensä;

        Joh. 6:44
        Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä.

        Tuollaiset jutut kuuluu Jehovan Todistajille.

        Kerrotko milloin viimeksi Jumala puhui Ihmisille, jos ei oteta Jeesusta lukuun. Voitko valaista?

        >>Me elämme uskosta! Älkäämme kuunnelko paholaisten syytteitä! Ne häipyvät pois jos emme intä vastaan vaan sanomme: niin olenkin tehnyt, mutta Jeesus on minun Vapahtajani. ** Amen, ja Kaikkivaltias.

        >>Emme voi uskovaisina koskaan kerskua omilla ansioillamme, vaan Jeesuksen ansioilla.
        Joka kerran kun luulemme olevamme hyviä, tunnemme itsemme teeskentelijöiksi.** Miksi tuntea teeskentelijäksi jos on opetuslapsettanut itsensä. Ei sitä tarvitse hävetä.
        Minä kysyin usein oudoiltakin ihmisiltä sitä; Tunnetko Jeesuksen omaksi Herraksesi ja Vapahtajaksi.
        Siitä saa hyvä jutun alun.

        >>Luulen että Jumala kutsuu sinua, koska olet aralla omallatunnolla. Ota vastaan Hänen kutsunsa!** Kutsu kuuluu, - ota vastaan Poikani Jeesus.

        Siunausta sinulle!** Siunausta myös Sinulle, Kes.


    • Voihanvitalis

      3Moos.24:16 Ja joka Herran nimeä pilkkaa, rangaistakoon kuolemalla; koko kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi......

      • Tämän kanssa ei ole Pyhän Hengen pilkalla mitään tekemistä, asia on Israelin laissa.


    • Jobinpostia

      Job.34:7-8 Kuka mies on sellainen kuin Job, joka juo jumalanpilkkaa niinkuin vettä, joka yhtyy väärintekijäin seuraan ja vaeltaa jumalattoman miesten parissa? Job.15:15-16

      • Tässä ei mainita PH;ta ollenkaan? Haloo


    • Eikiitosjeesus

      Noin pahasti se uskovaisuus vaurioittaa ihmistä.
      Jumalaa tai ph ei voi pilkata ilman kaikkivaltiaan nimenomaista tahtoa. Se on faktisesti mahdotonta. Sitten sitä ollaan silti joka tapauksessa sen sadistin armoilla.

      • ylistälakkaamatta

        Miten sinä palvelut Jumalaa parhaimmalla mahdollisella tavalla? Mitkä ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät sinusta ns. kelpo ihmisen?


      • Eikiitosjeesus
        ylistälakkaamatta kirjoitti:

        Miten sinä palvelut Jumalaa parhaimmalla mahdollisella tavalla? Mitkä ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät sinusta ns. kelpo ihmisen?

        En tarvitse keksiä itselleni jumalaa ollakseni kelpo ihminen. Päinvastoin. Ihmisenä olen hieman parempi kun informoin ja autan myös uskontojen syövereihin vajonneita. Vähän kuin pyörittäisi yksityistä AA-kerhoa.


    • Irstasrienaaja

      Itse virtsasin ja ulostin raamatun ja krusifiksin päälle metalliseen astiaan, kannoin astian sitten ulos ja sytytysnestettä päälle tulta. Siinä paloi jeesus ja usko! Hahhaahhaa! Eipä tullut ikävä!!!

    • Kysyjä

      Lisäys aloitusviestiini. Olen ph pilkasta varma, koska en saa synnintuntoa enää synneistäni. Tiedän mitä on oikea usko, semmosta ei enää ole.

      • Eikiitosjeesus

        Hienoa. Olet kasvamassa aikuiseksi. Henkisesti aikuiset hankkii tietoa mikä on uskon vastakohta. Usko on harhaa, niin kuin jumalakin.
        Synnintunto ja syyllistäminen on vallankäytön väline. Sitten uskonnon helppoheikit alkaa kaupata siihen omaa ratkaisuaan.


      • Hengellä ei ole asian kanssa tekemistä, mutta olet kadottanut yhteyden Jeesukseen, jolloin uupuu rauha.

        Joh. 14:27
        "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.

        Tuo Kerhon lanseeraama "synnintunto" on vain heidän oma tuntonsa, kurinpidon elementti. Synnintuntoa ei Raamattu tunne, sillä vcain hallitaan.

        Jos kokee tehneensä syntiä, siitä on tehtävä parannusta, nimenomaan Jeesukselle, Hän on synnit sovittanut, ei Jumala.

        Jumala on antanut kaiken vallan Pojalleen.


      • nivalainen-vl
        Kesitas kirjoitti:

        Hengellä ei ole asian kanssa tekemistä, mutta olet kadottanut yhteyden Jeesukseen, jolloin uupuu rauha.

        Joh. 14:27
        "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.

        Tuo Kerhon lanseeraama "synnintunto" on vain heidän oma tuntonsa, kurinpidon elementti. Synnintuntoa ei Raamattu tunne, sillä vcain hallitaan.

        Jos kokee tehneensä syntiä, siitä on tehtävä parannusta, nimenomaan Jeesukselle, Hän on synnit sovittanut, ei Jumala.

        Jumala on antanut kaiken vallan Pojalleen.

        On hyvin usein tullut mieleen se, kun Jumala antoi KAIKENEN VALLAN Pojalleen , äikö Hänelle sitten valtaa antaa syntejä anteeksi.
        Jos uskomme Raamattua, vain Pojan kaikella vallalla se toimii.
        Voiko joku esittää, että vain tässä yhdessä paikassa valta on Jumalan.

        Näin pahoin Kirkkomme on sen sekoittanut; Uskomme Kaikkivaltiaaseen Jumalaan?
        Raamattu puhuu aivan toista, kaikki valta on Jeesuksen.


      • Eikiitosjeesus
        nivalainen-vl kirjoitti:

        On hyvin usein tullut mieleen se, kun Jumala antoi KAIKENEN VALLAN Pojalleen , äikö Hänelle sitten valtaa antaa syntejä anteeksi.
        Jos uskomme Raamattua, vain Pojan kaikella vallalla se toimii.
        Voiko joku esittää, että vain tässä yhdessä paikassa valta on Jumalan.

        Näin pahoin Kirkkomme on sen sekoittanut; Uskomme Kaikkivaltiaaseen Jumalaan?
        Raamattu puhuu aivan toista, kaikki valta on Jeesuksen.

        Teillä on sitten täysin vallaton jumala. Mitä virkaa moisella sitten on.
        Mutta hyvä niin. Se olikin aika sekoboltsi, sadisti ja narsisti. Jesse puolestaan on ottanut jo 2000v virkavapaata. Ei ole tikkua ristiin laittanut.


    • Surkukuvatus

      Raamatun jumala on surkea psykopaatti, joka syyttää ihmistä omista tekemisistään.
      Jumala loi ihmisen, ja epäonnistui.
      Jumala ei kykene korjaamaan virheitään, ja syyttää siitä ihmistä.
      Surkea on tuo raamatun käsitys jumalasta.
      Alkeellinen ja epäkypsä.

    • kutsutaan

      " Olen ph pilkasta varma, koska en saa synnintuntoa enää synneistäni. Tiedän mitä on oikea usko, semmosta ei enää ole."
      Sinä etsit jotain tunnetta ja koska et sitä tunne, päättelet että Jumala on sinut hylännyt!

      Ei sinun välttämättä tarvitse tuntea syntisyyttäsi, tullaksesi Jeesuksen luo. Tule sellaisena kuin olet, sano ettet tunne syntisyyttäsi, mutta kuitenkin haluat seurata Häntä.
      Opetuslapset olivat itsekeskeisiä ja ajattelivat kuka heistä oli suurin, vaikka olivat olleet kolme vuotta Jeesuksen seurassa. Kuitenkin he oppivat aikanaan tuntemaan oman mitättömyytensä.

      Raamattu käskee kiittämään silloin jos ei asiat paina, ei ihmisen tarvitse tehdä itseään surulliseksi ja katuvaksi syntiseksi. Kun on seurannut Jeesusta kauemmin, todellinen uskovainen tuntee itsensä yhä huonommaksi, ja keskittyy siihen mitä Jeesus on!

      Ei meidän tule uskoa itseemme ja tunteisiimme, vaan Jeesukseen. Tunteet tulevat uskon seurauksena.
      Älä anna paholaisen narrata sinua, vaan aloita kiitoksella siitä että saat olla sellainen kuin olet tullessasi Jeesuksen luo. Hän tuntee sinun heikkoutesi paremmin kuin sinä itse.

      Pietari väitti kiroten ettei tunne Jeesusta! Hänen täytyi myös kokea se että ihminen ei voi edes rakastaa Jumalaa ellei Hän anna armoaan meille!

      • Uskossa.pyhittynyt

        Miksi valehtelet hätää kärsivälle? Ei se kuule uskovaisen elämä tai sellaiseksi tulo ihan noin helppoa ole!! Herra sinuakin nuhdenkoon.


    • Heino

      Kerrot: " Olen ph pilkasta varma, koska en saa synnintuntoa enää synneistäni. Tiedän mitä on oikea usko, semmosta ei enää ole."
      Miten lienee tuo sinun varmuus? Uskon enemmänkin, että sinua on peloteltu uskomaan, että olet pilkannut Pyhää Henkeä. Uskot myös, että vanhoillislestadiolaisuus on oikea usko. Sanon sinulle, että näin on ennen ollut, mutta henkiopin myötä on Pyhä Henki heistä lähtenyt.

      Mitä sinun tulisi toimia, että tietäisit miten laitasi on? Pietari lankesi – katui kyllä, ei tiennyt miten toimia! Hän lähti kalaan toisten opetuslasten kanssa. Silloin saapui Jeesus häntä puhuttelemaan – kysyi: ”Simon Joonaan poika rakastatko sinä minua?

      Nyt, tällä hetkellä Jeesus kysyy sinulta tuon saman kysymyksen: ”Rakastatko sinä minua?” Jos sinä tunnet rakkautta Jumalan poikaa kohtaan – saat kaikki rikkomuksesi anteeksi ihan tällä hetkellä Jeesuksen nimessä ja veressä. Kun tämän uskot, saat olla vapaa kaikista syytöksistäsi, myös omantunnon syytöksistä. Sillä apostoli kirjoittaa:
      ”Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa.
      Siitä me ymmärrämme, että totuus on meissä, ja me voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme,
      jos se meitä jostakin syyttää. Jumala on meidän sydäntämme suurempi ja tietää kaiken.” (1.Joh.3:18-20)

      • >>Sanon sinulle, että näin on ennen ollut, mutta henkiopin myötä on Pyhä Henki heistä lähtenyt.** Henki ei asu paikoissa, jossa on pedofiliaa, ja puhujat nostavat itsensä Jeesuksen yläpuolelle, jakaen syntejä anteeksi, varmistumatta parannuksesta sekä katumuksesta, kaikki pelkällä vilkuttelulla.

        >>Mitä sinun tulisi toimia, että tietäisit miten laitasi on? Pietari lankesi – katui kyllä, ei tiennyt miten toimia! ** Mainio esimerkki tueksi aloittajalle. Kuitenkaan Hän ei häpäissyt missään vaiheessa Henkeä, oli vain aito katuva Kristitty, tiesi, että Herra tulee auttamaan.

        Tähän mekin voimme luottaa, Hän pitää huolen omistaan.

        >>Nyt, tällä hetkellä Jeesus kysyy sinulta tuon saman kysymyksen: ”Rakastatko sinä minua?” Jos sinä tunnet rakkautta Jumalan poikaa kohtaan – saat kaikki rikkomuksesi anteeksi ihan tällä hetkellä Jeesuksen nimessä ja veressä. ** Amen, ainut se, että sana Poika, tulee kirjoittaa isolla, niin suuri Hän on.

        >>Kun tämän uskot, saat olla vapaa kaikista syytöksistäsi, myös omantunnon syytöksistä. Sillä apostoli kirjoittaa:
        ”Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa.** Juuri näin, saatana luo paineita, kuten lahkot, Kolmiyhteinen Jumala sitä ei tee, vaan auttaa ja luo toivoa.

        Jeesus, eikä myös Jumala koskaan kertonut, että mene saarnaaman synnistä, sen eri variaatiosta, sekä tuskasta, vaan mene ja saarnaa Heidän Pyhyyttään, sekä syntien anteeksi antamusta, johon on tie Jeesuksessa selvä.

        Paras esimerkki on ehtoollinen; Matt. 26:28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

        Tämähän ei Kerhossa toimi, jaetta pidetään vääränä.

        >> (1.Joh.3:18-20)** Kuuluu; 18 Lapseni, älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa.
        19 Siitä me ymmärrämme, että totuus on meissä, ja me voimme hänen edessään rauhoittaa sydämemme,
        20 jos se meitä jostakin syyttää. Jumala on meidän sydäntämme suurempi ja tietää kaiken.

        Jos todella olemme Jeesuksen opetuslapsia, olemme myös Jeesuksessa, joka on Tie, Totuus ja myös Elämä.

        Saatana, joka oli alussa nimellä ”syyttäjä”, ei meitä voita, mutta Hänen lakeijoita löytyy useista lahkoista, ja jopa Kansankirkostakin.

        Tosihyvä kirjoitus, kiitos Heino.


    • Moi!

      Sinä voit rukoilla katumusta ja synnintuntoa Jumalalta. Kyllä Jumala varmaan sellaisiin rukouksiin vastaa.

      Toisekseen, jos Sinulla on mielenterveysongelmia, niin et ehkä koe asioita niin voimakkaasti kuin ennen. Jos vähänkin kaduttaa, niin uskot synninpäästön omalle kohdallesi.

      Helliä halauksia Sinulle!

      • Kuka on maininnut Raamatussa sanan "synnintunto"?
        Se pelkkä Kerhon mantra.


      • 666-666
        Kesitas kirjoitti:

        Kuka on maininnut Raamatussa sanan "synnintunto"?
        Se pelkkä Kerhon mantra.

        Vapaakirkon viekas harhailija kyseenalaistaa kaiken.
        Room. 3:20
        sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.


      • 666-666 kirjoitti:

        Vapaakirkon viekas harhailija kyseenalaistaa kaiken.
        Room. 3:20
        sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

        Oletko nyt jotenkin järjissäsi.
        Lue alkutekstiä, niin asia selviää, mitä Luukas haluaa sanoa.
        Suomennan sen; teoista lain ei vanhurskaudu mikään liha (uskon teot taas vanhurskauttaa) Edessä Hänen, sillä kautta lain TUNTEMISEN (eniganésís, (numero 1774) synnin.

        Näin se menee; Laki on tunnettava, jotta tietää mikä on synti.
        Alkutekstissä ei missään puhuta synnin tunnosta.

        Kannattaa ensin ottaa selvää, mitä opettaa.


      • Eikiitosjeesus
        Kesitas kirjoitti:

        Oletko nyt jotenkin järjissäsi.
        Lue alkutekstiä, niin asia selviää, mitä Luukas haluaa sanoa.
        Suomennan sen; teoista lain ei vanhurskaudu mikään liha (uskon teot taas vanhurskauttaa) Edessä Hänen, sillä kautta lain TUNTEMISEN (eniganésís, (numero 1774) synnin.

        Näin se menee; Laki on tunnettava, jotta tietää mikä on synti.
        Alkutekstissä ei missään puhuta synnin tunnosta.

        Kannattaa ensin ottaa selvää, mitä opettaa.

        Ei se vastaa. Ei ole vastannut kellekään mitään mistään. Omassa päässä voit toki pelata pink-pongia, kysymys-vastauspeliä.
        Tekemiseen tarvittaisiin subjekti.


    • Laitoin osan tästä toiseen keskusteluun Pyhän Hengen pilkasta:

      "Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos." (Joh 6:37)

      "Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh 6:44)

      Jos ihminen on tehnyt Pyhän Hengen pilkan, ei Isä enää vedä häntä ja hän ei enää edes tahdo tehdä parannusta eikä siis koskaan edes huolehdi asiasta.

      Ei siis kannata ajatella sitä, miltä tuntuu tai muuta vastaavaa. Raamattu lupaa, että sinä päivänä kun syntinen kääntyy, ei hänen syntiään enää muistella (Hes. 18). Ja jos ihminen kääntyy ja tahtoo tulla Jeesuksen tykö, ei Jeesus aja häntä pois (Joh. 6:37). Eli jos käännyt synnistä ja uskossa turvaat Jeesukseen, pelastut.

      Ihmisen synnintunto ei koskaan ole täydellinen, toisilla se on suurempi kuin toisilla. Olennaista on kääntyminen pois synnistä, ei se, miltä tuntuu. Jumalan tahto on, että jokainen, joka uskoo, pelastuu.

      "Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." (Joh. 6:40)

      Jeesus lupaa:

      "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh. 3:16)

      Se joka ei usko, ei pelastu. Joka uskoo, pelastuu. Jumala tahtoo, että jokainen pelastuu. Näinollen jokainen, joka uskoo, pelastuu.

      Jos olet huolestunut asiasta, silloin et ole tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa ja teet Jumalasta valehtelijan, jos et halua uskoa Kristukseen pelastuaksesi. Todennäköisesti et edes ymmärrä tarpeeksi Pyhän Hengen pilkkaamisesta, että voisit sen tehdä. Sen lisäksi masennus turruttaa ihmisen muutenkin, jolloin helposti henkinen ja hengellinen sekoittuu, samoin tunteet menevät miten menevät. Parasta on vain kääntyä synnistä, jota näet elämässäsi ja turvata Kristukseen, välittämättä tunteista. Usko pois, todennäköisesti et ole mitenkään kovin erityinen tapaus.

      Voit kysyä itseltäsi: Oletko nähnyt Jeesuksen ja oletko nähnyt Hänen tekevän ihmeitä ja ollut varma, että nämä ihmeet ja Jeesus ovat Jumalasta ja silti pitänyt Jeesusta perkeleen riivaamana, siis että Jeesuksessa on Perkele eikä Pyhä Henki? En usko, että olet. Ehkä joskus olet lipsauttanut jotain tai ajatellut jotain, jota luulet Pyhän Hengen pilkakasi? Useimmiten ihminen ei edes tarkoita, mitä sanoo ja vaikka tarkoittaakin, ei hän edes ymmärrä, mitä hänen sanomansa asia todellisuudessa tarkoittaa. Mutta että olisit aktiivisesti vastustanut Pyhää Henkeä? Epäilen että et ole.

      Sitä kyllä teet, ellet usko Kristukseen, koska käytännössä ainoa asia, mikä estää ihmistä pelastumasta, on se, ettei hän usko Kristukseen ja näin epäuskollaan tekee Hänestä valehtelijan ja todellakin siinä tapauksessa on sitä mieltä, että Jeesuksessa oli perkele, koska Hän ei olekkaan pelastaja, joka puhuu totuutta. Apostoli Johannes sanoi:

      "Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää." (1. Joh. 5:10-12)

      Sinun ongelmasi, koska olet selvästi huolestunut asiasta, on ilmiselvästi se, ettet vain haluaisi tehdä parannusta. Ajattelet, että usko tuntuu joltakin, ja kun se ei enää tunnu, niin sinulla ei voi olla uskoa, tai sitten ylpeytesi tai jokin muu synti tulee parannuksen esteeksi. Teet uskon perustaksi tunteesi Kristuksen sijaan ja näin teet Kristuksen työn tyhjäksi, siinä on sinun ongelmasi. Ei siinä, että olisit todellisuudessa tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa. Suurin Pyhän Hengen pilkka on olla uskomatta Kristukseen, koska silloin tekee tyhjäksi Pyhän Hengen työn. Ja jos ihminen vastustaa Pyhän Hengen työtä, joka kirkastaa ihmiselle Kristuksen sovituksen, ei hänellä ole pelastusta, "sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman" (Apt. 4:12).

      Jeesushan sanoi tuolla ylläolevassa jakeessa, ettei kukaan tule Hänen luokseen, ellei Isä vedä häntä. Eli kukaan ei tule Hänen luokseen, ellei ole huolissaan pelastuksestaan. Sitten Hän jatkaa, että sitä, joka Hänen luokseen tulee, Hän ei aja pois. Käänny siis Kristuksen puoleen, pyydä Häneltä vaikka rukouksessa anteeksi epäuskoasi ja syntejäsi ja pyydä Häntä elämääsi ja turvaa Kristuksen täydelliseen sovitukseen, älä omiin tunteisiisi tai luuloihisi. Lisäksi voit pyytää synninpäästöä, jos haluat, mutta tärkeää on, että tunnustat syntisi nimenomaan Jumalalle, koska Häntä vastaan rikot, jos olet epäuskoinen tai mitä hyvänsä syntiä oletkaan tehnyt.

      Jeesus ei aja sinua pois, jos käännyt Hänen puoleensa, se on varma Raamatun lupaus. Et voi edes kääntyä Jeesuksen puoleen, jos olet tehnyt Pyhän Hengen pilkan, niin Jeesus sanoo.

      • Jatkoa:

        Käänny siis Jeesuksen puoleen, niin pelastut.


      • Eikiitosjeesus
        Aamen1245 kirjoitti:

        Jatkoa:

        Käänny siis Jeesuksen puoleen, niin pelastut.

        Jeesustelu on täyttä huuhaata ja rukoilu henkistä itsetyydytystä. En suosittele, ainakaan julkisesti.
        Synnistä pääsee eroon kun hylkää koko joutavan käsitteen jolla teitä manipuloidaan. Itseensä kannattaa uskoa, sillä olet ainakin oikeasti olemassa.
        Kannattaa myös hyväksyä elämän lopullisuus sillä ikuisen elämän optiolle ei lunastajaa löydy. Kuoleman edessä olemme kaikki tasa-arvoisia aiemmasta rypistelystä riippumatta.


    • Täti

      Tuskin olet oikeasti tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa. Olet vain antanut tuon nimityksen jollekin, mitä olet sanonut, ajatellut tms. Usko voi loppua ja silloin voi luulla esim. että Jumala on hylännyt. Ei hän kuitenkaan ole. Usko vahvistuu seurakunnan yhteydessä olemalla, ehtoolliselle osallistumalla ja sanaa ja oikeaa opetusta vastaanottamalla. Jos Raamattua lukee yksin, ainakin minun on oltava varovainen, etten tuijota joihinkin yksittäisiin kohtiin, joihin tuijottaminen on haitaksi eikä hyödyksi.

    • kauanuskossa

      Hyvä nuori ihminen, et ole tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa kun vielä ajattelet asiaa. Älä jätä uskoa. Jeesus Kristus rakastaa sinua ja voi rukoilla Vapahtajalta armoa vaikka et koe edes itseäsi syntiseksi. Jos ihminen tekee Pyhän Hengen pilkan niin ei edes ajattele enää taivasasioita.

    • Tietotuusjaelämä

      PH on totuuden henki. Jos uskot esimerkiksi Lutheria, Lestadiusta tai lahkon saarnaajia olet pilkannut Pyhää Henkeä koska olet hylännyt totuuden. Sinulle on ollut tärkeämpää ihmisopit kuin totuus jota olet pitänyt pilkkanasi hylätessäsi sen.

    • Kokeiltu.on

      Nuorempana minullekin tuli voimakas halu pilkata jumalaa. Tunsin syvää inhoa häntä kohtaan ja seurojen jälkeen kähvelsin sieltä metallisen kynttilänjalan. Kotona riisuin kaikki vaatteeni, menin sängylle lepäämään ja varovasti työnsin kynttilänjalan pyllyreikääni. Annoin sen levätä siellä hetken, kunnes lopulta otin pois. Seuraavalla viikolla palautin kynttilänjalan takaisin seuratilaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1356
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe